![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jakiej marki tradycyjny czajnik? (nie elektryczny)
Myślę o kupieniu tradycyjnego czajnika do zagotowywania wody (aby obniżyć rachunki za prąd, a słyszałam, że naprawdę jest różnica). Pytanie jak w temacie: doradźcie proszę w jakiej marki czajnik na kuchenkę warto jest zainwestować? Z jakich Wy / Wasi bliscy korzystają?
Przedział cenowy jest spory, jedni twierdzą, że lepiej wydać ok. 200 zł za Vincera, inni, że zwykły Olkusz za 50 zł daje radę. Jakie są Wasze doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakiej marki tradycyjny czajnik? (nie elektryczny)
Ja mam marki Ambition, 2,5 litra, kosztował ok 50zł, wcześniej używaliśmy go na stancji, nikt za bardzo nie dbał, ale po przeprowadzce go wyszorowałam, odkamieniłam i jest ok. Może oprócz tego, że porysowany.
Nie wiem, jak jest z droższymi, nie miałam okazji używać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zielony stworek
|
Nie polecam czajników o niejednolitej budowie,tzn z takim zgrzewem jak na zdjęciu,bo wcześniej czy później zaczynają w tym miejscu przeciekać,robią się nawet dziury.Taki czajnik tani jest ok 25zł,ale na kuchence gazowej dłużej jak pół roku w mojej rodzinie nie przeżywał niestety. Trudno się je czyści,ten lakier schodzi w rezultacie płatami.
![]() Lepszy jest taki typ czajnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiem, co mnie jeszcze denerwuje w moim. Wolałabym jednak zdejmowany gwizdek, a nie odchylany.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Ten granatowy jest świetny. Właśnie o taki mi chodzi. Co to za model???
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/17893925 Dla mnie czajnik musi być ciężki i z grubym dnem. Musiałabym go na żywo obejrzeć. Olkusz miał takie dość solidne i ciężkie,ale te wzroki do mnie nie przemawiają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ten Melody ma ścianki 0,6 mm grubości. To dużo, mało?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-19 o 20:08 Powód: Nie 6, a 0,6 mm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek bo sama od chyba 2 lat szukam czajnika tradycyjnego, Od 2 lat grzeję wode w rondelku z grubym dnem
![]() Zrezygnowałam z niego ze względu na prądożerność, szczególnie zimą, co chwil, ktoś chce herbatę, a prąd leci. W necie podoba mi sie wiele czajników, ale na żywo- żaden :-( Przeglądam wasze propozycje i może się na jakis w końcu zdecyduję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam dylemat, czy wydać ponad 100 zł na jakiś chwalony przez wiele osób model (podwójne dno i inne takie) - szczególnie Vinzer i Cilio mi chodzą po głowie, czyli zdecydować się na coś tańszego. Nie chcę wydać kasy na coś, co zacznie przeciekać po roku. Ale w dzisiejszych czasach to generalnie ciężko trafić na coś solidnego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a nie boisz sie ze zapomnisz wylaczyc i czajnik sie spali? bo to jest najwieksza atrakcja tych elektrycznych, ze same sie wylaczaja. A modele tez sa rozne moze trafisz na jakis energooszczedny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obecnie wszytskie sprzęty prądowe sa energoszczedne, co nie znaczy, że sa tańsze w uzytkowaniu niż sprzęty gazowe. Prąd jest drogi i tyle. Miesięcznie płacę za prąd ok 100 zł, za gaz 15. A gotuję "na gazie" codziennie. Fakt, że zgazu korzystam tylko gotując, ale robiąc to codziennie zuzywam go sporo, a i tak jest tańszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój czajnik wygląda tak: Edytowane przez Vulcana Czas edycji: 2014-01-20 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo podobny do tego granatowego, mam taki i wcześniej miałam własnie takiego tradycyjnego kształtu (za 60 zł kupiony w Tesco chyba) i mi szybko zaczął przeciekać. Ten nowy był droższy, ale myślę (mam nadzieję
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja mam czajnik z Olkusza i jest spoko,mam go już kilka lat i się nic nie dzieje. Wiadomo, że w środku się zbiera kamień, ale chyba nie ma czajnika, w którym by się nie zbierał :|
No i jest dużo wzorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
300 za czajnik- nie, dziękuję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Na ceneo widziałam czajniki po 500 zł. Zastanawiam się jakim mianem je określić. "Rozbój w biały dzień"?
![]() Mam już kilka typów (kierowałam się Waszymi uwagami): ![]() Vincer, 3,5 l, no fajny, tylko cena... 150 zł. ![]() Również Vincer, 2,6 l (chyba lepsza pojemność dla mnie), cena dużo sympatyczniejsza: ok. 115 zł. ![]() Kinghoff, 3 l, ok. 50 zł. ![]() Kinghoff, 2,5 l, cena bardzo sympatyczna - 50 zł, widziałam również go na filmiku na YouTube (czyli nie tylko zdjęcie producenta, ale jak wygląda "na żywo"). ![]() Wspomniany już tutaj model Ambition Melody, 3 l, tym razem czerwony (niestety na żywo ta czerwień taka fajna nie jest, raczej granat wygrywa), ok. 60 zł. ![]() Radźcie, moi drodzy, radźcie. Paulo, dorzuć co upatrzyłaś, porfawor. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Kinghoff, 3 l, ok. 50 zł - trzeci od góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
zielony stworek
|
Z tych to faktycznie Kinghoff
![]() Dla mojej rodzicielki taki zwykły Olkusz seria Flox wypatrzyłam i jak się czerwony pojawi lub stalowy to zakupię. Cenowo 75zl+przesyłka na stronie Olkusza. http://www.emalia.pl/product/show/54...lkusz-czajniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam w jakims markecie 3 prezentowany przez Ciebie i niestety jakis taki :-/ być może był to jakiś nie firmowy, i te firmowe wygladaja znacznie lepiej, sa dokładniej wykonane. Osobiście celuje w kolorowe. Prezentowany przez Kaledonię-czerwony- ładny, zgrabny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Heh, dojrzewam w takim razie do decyzji o kupnie jednego z tych Vinzerów (znalazłam jeszcze model w matowej stali, a to by mi do lodówki pasowało): ![]() Jeszcze te mi się podobają (powyżej 150 zł, a to już chyba za dużo) marki Granchio - zgrabnie wyglądają, mają w sobie coś retro, ale bez przesady, myślę, że by ładnie ocieplił kuchnię: ![]() ![]() A taki sobie kupię, jak wygram na loterii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cięzko Ci coś doradzić, bo np. Vinzer robi dobrej jakości rzeczy (miałam do czynienia z garnkiem), ale dobre opinie słyszałam też o Granchio (ładny design poza tym) i Kinghoffie.
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I jeszcze satynowy Ambition: ![]() Jutro połażę po mieście z siostrą, to przy okazji jakieś czajniki może mi się uda obejrzeć. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-21 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o czajnik to zalezy do jakiej płyty grzejnej - do gazowej najlepiej z cienkim dnem i szeroka średnica podstawy, do indukcji - grube dno i nie duża średnica podstawy, pojemność moim zdaniem do 2,5 l w zupełności wystarczy dla 4-osobowej rodziny ![]() czajniczek kosztował mnie 30 zł na promocji, używam niecałe 2 lata, z zewnątrz jak nówka, w środku niestety przez twardą wodę muszę często odkamieniać ![]() moim zdaniem nie ma co za dużo inwestować w czajnik, lepiej kupić tańszy, a częściej sobie zmieniać, bo i tak nic wieczne nie jest i ten za 200zł nie wiadomo, jak długo pięknie będzie się prezentował w kuchni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oglądałam kilka czajników marki Ambition na żywo i szczerze mówiąc jakieś takie liche mi się wydały (w większości). Jutro jadę na mały szopping, to znowu się postaram coś obadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
daj znac co kupilas. A te Vinzere juz widzialas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.