Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 21:29   #931
ciociami
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Edytte moje gratulacje.

Elizka wracaj. Nie zabieraj nam trzech fajnych kobitek z wątku.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:29   #932
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
ale o co chodzi

A w temacie podróży pozostając
To jakie lozeczko turystyczne macie (jesli macie ) i czy jesteście zadowolone?
Musze kupic jakies, bo za dwa tyg jedziemy (tzn taki mamy plan) do Wrocławia i Tymek musi gdzies tam spać.

my mamy takie http://allegro.pl/kojec-lozeczko-4ba...883260319.html

a propo jeszcze zmian w zyciu po przyjsciu na swiat dziecka: planujac, bedac w ciazy, rodzac dziecko - bralam/biore pelna odpoiwedzialnosc za nie, nie wyobrazalam sobie aby w pierwszych miesiacach zycia zostawiac dziecko z inna osoba niz ja czy Tz - jestesmy rodzicami i dziecko potrzebowalo nas//potrzebuje, to sa najwazniejsze chwile zycia dziecka - ono czuje i rozumie nawet wtedy kiedy nam sie zdaje ze tak nie jest...i zostawianie dziecka z babcia/dziadkiem/czy inna osoba po to aby isc sobie do kina bo np dawno sie nie bylo czy tez z innego powodu jest dla mnie niewyobrazalne...
wyjazdy z malym dzieckiem - jak juz wspominalam - w moim indywidualnym przypadku nie bylo wyjazdu dlugiego z Tosia przed ukonczeniem roku- jest dzieckiem charakternym i wbardzo wymagajacym - stwierdzil to pediatra i neurolog, a przede wszystkim my z Tz juz wczesniej to zauwazylismy - potrzebuje uwagi 100% niecierpliwi sie jak siedzie dlugo z jednej pozycji - jesli nie spi w foteliku nie jest za wesolo - choc zdarzaly sie przypadki ze obylo sie bez histerii. Dlatego oszczedzilismy sobie i Tosi nerwow w zeszlym roku i nie pojechalismy na urlop....
Edytka gratulacje )))) oby dzidzius dotrwal do wrzesnia

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2014-01-20 o 21:30
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:30   #933
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
21 osób przegląda wątek!!!
może odejście elizy wzbudziło zainteresownie
Stary 2014-01-20, 21:33   #934
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A w temacie podróży pozostając
To jakie lozeczko turystyczne macie (jesli macie ) i czy jesteście zadowolone?
Musze kupic jakies, bo za dwa tyg jedziemy (tzn taki mamy plan) do Wrocławia i Tymek musi gdzies tam spać.
najzwyklejsze, z bocznym wejściem zapinanym na zamek.
http://kojce.com.pl/2011/10/31/new-2...lino-atest-18/

a w wózku nie może? J. do 4-5 m-cy spał w gondoli jeśli musiał gdzieś spać poza domem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:38   #935
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
myślę nad zakupem tych 3 bluzek. myslicie, że warto? posłużą mi jeszcze przez luty/marzec/kwiecień?
http://allegro.pl/bluzka-dresowa-cia...864806992.html
http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-pep...899857575.html
http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-ser...864808830.html ta z różowym serduszkiem
Berbie jesli potrzebne beda Ci do pracy to mysle ze tak, ale jesli bedziesz ew na l4 to mysle ze jedna powinna Ci starczyc - najabrdziej mi sie podoba ta z serduszkiem i chyba najbardziej rozciagliwa

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-20, 21:40   #936
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
myślę nad zakupem tych 3 bluzek. myslicie, że warto? posłużą mi jeszcze przez luty/marzec/kwiecień?
Myślę, że tak . Mi podobają się pierwsze dwie. Uważam, że przydadzą się też po porodzie, bo niestety figura tak szybko nie wraca .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:43   #937
ciociami
Raczkowanie

Ja tylko zacytuje wypowiedz dojrzałej kobiety ktora ma dwie dorosłe corki.
"To że ma sie dzieci nie znaczy ze caly swiat ma sie tylko wokol nich krecic. Ja tez jestem czlowiekiem I mam swoje potrzeby. I jak moglam to zostawialam pod opieka babc. Moje corki tak dobrze nie mają."

Moja siostra tez jak wrocila do pracy to musiala zostawiac swoja corke u mojej mamy na caly tydzien. Tez od mojej kuzynki uslyszala ze jak ona tak moze przez tydzien. Raptem bylo to 4-5 dni. Ale nie miala wyjscia.

A poza tym czasami od dziecka tez sie przydaje odpoczynek zeby nie dostac na glowe. To slowa mojej drugiej siostry ktora miala uplakane dziecko.

Wiec ile osob tyle zdan.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 21:45   #938
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Udzielam się regularnie na dwóch wątkach i na obu - wczoraj na tamtym, dziś na tym - są jazdy i odchodzenie.
Blue Monday? :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:47   #939
ciociami
Raczkowanie

Mnie sie podoba nr 2.

A wlasnie nie pamietam kto sie pytal o moje bole.
Przewaznie sa to skronie czasami boli mnie tyl glowy. Chyba to nie zatoki? Bo fajnie nie bedzie jesli to zatoki. Ale nie mam ani kataru ani goraczki.
Stary 2014-01-20, 21:48   #940
eseska
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Ja mam cały czas w głowie, że po urodzeniu się Małej wszystko się zmieni. Co wcale nie oznacza, że na gorsze! Będzie inaczej, ale to chyba logiczne.
Ja mam nadzieję, że jakoś się wspólnie do siebie dostosujemy
I nie wyobrażam sobie aktualnie dla własnej przyjemności zostawić miesięcznego dziecka na tydzień ale to ja.
Ja pamiętam swoje pierwsze wyjście z domu - jak mała miała miesiąc- w swieta do kościoła i całą msze myslalam o niej!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

a, jakoś tak.. nie wiem jeszcze na ile mi starczy zapału i tematów dziękuję
MONICZKA! ja poczytam na spokojnie. Ale po pierwszym wpisie już mi się podoba. i fajny wygląd ja tez zaczęłam pisać, ale rzadko

Cytat:
co do butów wybrałam się do sklepu i kupiłam zimowe traperki. nie pamiętam kiedy ja ostatnio na płaskim chodziłam ale jak zobaczyłam stan chodników po których mam się poruszać to zwątpiłam i postanowiłam nie ryzykować.
poza tym kupiłam na ciuchach spodnie z szeroką gumka w pasie, na jakis czas powinny się sprawdzić i tego typu ręczniczek z kapturkiem
BERBIE! I dobrze ze kupiłaś płaskie. My dzis chwile grozy przeszliśmy -byliśmy u dziadków na dzień babci i dziadka i jak Tz z Zosią na rękach wychodził z klatki to się poślizgnął na schodach i upadł - ja tego nie widziałam bo jeszcze zbierałam klamoty. Zosia płakała ale chyba od tego ze się mocno przestraszyła bo Tz ją asekurował, w domu zachowywała się normalnie. Fajne zakupy! Ja się w końcu nie wybrałam- bo tam gdzie chciałam to najlepszy dojazd rowerem (jak się nie ma prawa jazdy) a u mnie dziś cały dzień pada.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44706604]

Dziewczyny mogę ugotować Artkowi kompot z gruszki????
Jutro kończy 7 m-cy...[/QUOTE]Myśle ze tak! wszystkiego najlepszego dla 7-miesieczniaka!

Cytat:
I doszła do wniosku, że nie będę się ukrywała w klubie i oficjalnie ogłaszam, że dziś rozpoczęłam 4 tc. Kropeczko rośnij .
:jup i:

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u neurologa prywatnie.. potwierzdił, że Marcel rozwija się prawidłowo:ju pi:
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!:jup i:

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja mam dziś kiepski dzień - dostałam @ i zauważyłam, że gorzej to znoszę niż przed ciążą... Pogoda mnie dobija, kot mi zepsuł stacyjkę meteo

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Dzwoniłam do swojego gina, nie przyjmnie mnie wcześniej, bo jest za granicą, podał nazwy globułek i krem, kazał iść do rodzinnego po receptę. Mam nadzieję, że mi przepisze i nie będzie kazał się rozbierać do badania
FIOL! ja myśle jak powiesz jaka sytuacja i jakie leki to powinien przepisac!
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dziekuje za pomoc jaka otrzymalam na tym watku po tym jak zbieralam sie do kupy po poronieniu. Bede zawsze za nią wdzieczna

Postanowilam ze nie bede sie tu wiecej udzielala. Mam swoje powody.
Inutil, prosze o calkowite usuniecie mojego nicka z pierwszego postu. Dziekuje

Zycze wszystkim staraczkom i ciezarowkom wszystkiego najlepszego i trzymam za Was wielkie kciuki.

To tyle, milo bylo

Odsubskrybowane
ze co??????????????????????? ?????????? ELIZKA! wdech-wydech-wdech-wydech

Cytat:
fajne! myśle ze tak!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:56   #941
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mi akurat średnio się podobają, ale najlepsza z nich chyba 3, wygląda na najbardziej dopasowującą się do ciała.
jesteś pewna długiego rękawa? ja jak normalnie jestem zmarźluch straszny tak w ciąży było mi koszmarnie gorąco, całą zimę mieliśmy zakręcone kaloryfery, tż nauczył się ubierać cieplej w mieszkaniu na wyjścia krótki rękawek i cieniutki sweterek pod kurtkę to był dla mnie max.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MONICZKA! ja poczytam na spokojnie. Ale po pierwszym wpisie już mi się podoba. i fajny wygląd ja tez zaczęłam pisać, ale rzadko
cieszę się co piszesz i gdzie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 22:00   #942
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Jak powiedziała pediatra, to standardowe zalecenia dla wcześniaków.
my jesteśmy (byliśmy) pod kontrolą tyyyylluuu lekarzy.... i myślałam, że to przez zamartwicę
bo Kacper miał ile pkt?

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
bralam/biore pelna odpoiwedzialnosc za nie, nie wyobrazalam sobie aby w pierwszych miesiacach zycia zostawiac dziecko z inna osoba niz ja czy Tz - jestesmy rodzicami i dziecko potrzebowalo nas//potrzebuje, to sa najwazniejsze chwile zycia dziecka - ono czuje i rozumie nawet wtedy kiedy nam sie zdaje ze tak nie jest...i zostawianie dziecka z babcia/dziadkiem/czy inna osoba po to aby isc sobie do kina bo np dawno sie nie bylo czy tez z innego powodu jest dla mnie niewyobrazalne...
heh. dokładnie. choć czasem żałuję, że nie mam z kim zostawić dziecka. z drugiej strony jak już ktoś by się trafił, to też nie zostawię po pierwsze przez cyca, po drugie np. przez to że jakoś nikt się nie wyrywa do zmiany pampersa uciekającemu z przewijaka/kanapy dziecku....

Cytat:
może odejście elizy wzbudziło zainteresownie
zawsze tak jest. coś się dzieje - większa publika. pozdrawiam gapiów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44713696]Udzielam się regularnie na dwóch wątkach i na obu - wczoraj na tamtym, dziś na tym - są jazdy i odchodzenie.
Blue Monday? :/[/QUOTE]każde forum przeżywa swoje blue monday'e. czasem w środy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:04   #943
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

cieszę się co piszesz i gdzie??
w sumie staram się ogarnąć dwa :prywatny i dla uczniów

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:34   #944
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
w sumie staram się ogarnąć dwa :prywatny i dla uczniów
prywatny nie wchodzi.. a ciekawa jestem
Stary 2014-01-20, 22:40   #945
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa wie o ciąży?
Tz-et powiedziła w sobotę

Cytat:
Achhh Zeberka nie pogratulowalam Ci super wiesci oby byly to spokojne 8 miesiecy - planujesz isc na l4?
dziękuję- na razie nie myśłę o L4

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702416]W pajacach.
Ale ja jestem z mam (mniejszości mam), które tak małym dzieciom nie zmieniają ubranek na nocne. [/QUOTE]
z dziewczynką to chyba łatwiej
na wieczór świeży pajac, który zostawał na następny dzień a na niego naciągałam spódniczkę lub krótką sukieneczkę
teraz już od kilu miesięcy jesteśmy piżamkowi

dziewczyny nie kłócić się! i nie obrażać jena na drugą

monia, esesia
- dbacie o to żeby więcej czasu przy kompie spędzała- chętnie będę podczytywać Wasze blogi

Julek- 100 lat!

widzę koniec moich zmagań- otrzymałam zgodę na drukowanie pracy ( i miłego maila z wielką pochwałą moich zmagań)

co do tematu, który zdominował dzisiaj wątek- punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia
w moim przypadku pozostawienie dziecka z Babcią z racji wypadu na weekend byłoby ciosem poniżej pasa (moja Mama spędza z Kasią więcej czasu niż ja) ale kiedyś po przeprowadzce chętnie podrzucę dzieci Dziadkom na weekend niech się nimi nacieszą oczywiście o ile Dziadki będą miały siłę i chęci na taki weekend a dzieci wolę pozostania

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:41   #946
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Julek sto lat
inutil U nas nocnikowanie zaczęło się przez lato i od tego czasu nie nosi pampersa w domu tylko na noc. Niestety brak taty trochę wpływa na to nasze nocnikowanie. Ogólnie jest czas, że ze spacerów wracamy z suchą pieluchą, z nocy sucha w dzień zawsze zawoła a przychodzą dni, że jest totalna klapa i znów po kilku dniach jest dobrze;/ już nie wiem od czego to zależy

Cytat:
I doszła do wniosku, że nie będę się ukrywała w klubie i oficjalnie ogłaszam, że dziś rozpoczęłam 4 tc. Kropeczko rośnij .

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u neurologa prywatnie.. potwierzdił, że Marcel rozwija się prawidłowo:ju pi:

Jestem dziś taka szczęśliwa, że chce góry przenosić:jup i:

Ja pierwszy raz bez Mikołaja wyszłam z domu jak miał 5 miesięcy i to tylko na 2h. No i tak właściwie do dziś zostało, wszędzie ze mną. Czasem mam wrażenie, że mamy nie odciętą pępowinę ale co zrobić jak my żyć bez siebie nie możemy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:41   #947
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesia- ja też nie mogę na prywatny wejść

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:52   #948
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
monia, esesia- dbacie o to żeby więcej czasu przy kompie spędzała- chętnie będę podczytywać Wasze blogi

widzę koniec moich zmagań- otrzymałam zgodę na drukowanie pracy ( i miłego maila z wielką pochwałą moich zmagań)

co do tematu, który zdominował dzisiaj wątek- punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia
w moim przypadku pozostawienie dziecka z Babcią z racji wypadu na weekend byłoby ciosem poniżej pasa (moja Mama spędza z Kasią więcej czasu niż ja) ale kiedyś po przeprowadzce chętnie podrzucę dzieci Dziadkom na weekend niech się nimi nacieszą oczywiście o ile Dziadki będą miały siłę i chęci na taki weekend a dzieci wolę pozostania
to Ci dołożę, na moim jeszcze jest link do bloga chłopa

za pracę

pewnie, że zależy, ale i każdy ma prawo się wypowiedzieć. ja też staram się nie podrzucać, bo moja mama i tak dużo pomaga, a zakupy robić jak tż ma wolne. ale jak komu pasuje.
Stary 2014-01-21, 05:35   #949
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
elizka, daj spokój
STO LAT dla JULKA!!!

Eliza ale Ty obrażalska jesteś

a mnie już 70 dni..... ale i tak pomału mi leci

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-01-21 o 05:38
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 06:38   #950
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

ja tez nie moglam wejsc na bloga Esi ale trzeba skasowac poczatek linki na przegladarce...
Esia, Monia fajne te Wasze blogi
Wogole witam sie... u nas wciaz wieje i lodownia za oknem...

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Monia wlasnie przeczytalam blog Twojego meza - absolutnie pokazuje jaka jest rzeczywistosc z maluchem

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-21, 06:56   #951
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Eliza ale Ty obrażalska jesteś
Chyba chce żebyśmy ją prosiły o powrót do nas

Co do zostawiania dziecka to nie wiem jak będzie. W tej chwili sobie tego nie wyobrażam Cały czas bym myślała czy krzywdy dziecku nie robi ten ktoś Na wesele też z nim w lipcu pojedziemy jeżeli nie bedzie miał kolek czy nie daj Boże gorszych problemów. Na salą weselną bedziemy mieli swój pokój więc myśle że bedzie ok

Julek sto lat w zdrowiu i radości

kooocur
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 07:02   #952
kooocur
Zakorzenienie

O JEeso Monia przekaż mężowi, że padłam śmiechem jak przeczytałam o tym "rzygnięciu dla zabawy"

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 07:18   #953
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wydaje, że nawet maju bedziesz mogła ubrać, bo przecież to nie strasznie grube, a wieczory bywają jeszcze chłodne. Bardzo ładne wzory
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 07:30   #954
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie jesli potrzebne beda Ci do pracy to mysle ze tak, ale jesli bedziesz ew na l4 to mysle ze jedna powinna Ci starczyc - najabrdziej mi sie podoba ta z serduszkiem i chyba najbardziej rozciagliwa
wiesz ja nie wiem jak to będzie wyglądało. jeśli wszystko będzie ok chciałabym pracować do połowy/końca kwietnia. ale zdaje sobię sprawę że lekarz w każdej chwili może zdecydować inaczej.
Cytat:
Myślę, że tak . Mi podobają się pierwsze dwie. Uważam, że przydadzą się też po porodzie, bo niestety figura tak szybko nie wraca .
po porodzie niezbyt się przydadzą bo będzie lato
Cytat:
mi akurat średnio się podobają, ale najlepsza z nich chyba 3, wygląda na najbardziej dopasowującą się do ciała.
jesteś pewna długiego rękawa? ja jak normalnie jestem zmarźluch straszny tak w ciąży było mi koszmarnie gorąco, całą zimę mieliśmy zakręcone kaloryfery, tż nauczył się ubierać cieplej w mieszkaniu na wyjścia krótki rękawek i cieniutki sweterek pod kurtkę to był dla mnie max.
ja ogólnie wolę krótki rękaw, ale chyba w taki sposób się teraz przeziębiłam więc postanowiłam lepiej się ubierać, żeby tego uniknąć. stad ten pomysł zakupu, bo w sumie nie bardzo mam co na siebie włożyć.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
to już zaraz obrona
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
inutil U nas nocnikowanie zaczęło się przez lato i od tego czasu nie nosi pampersa w domu tylko na noc. Niestety brak taty trochę wpływa na to nasze nocnikowanie. Ogólnie jest czas, że ze spacerów wracamy z suchą pieluchą, z nocy sucha w dzień zawsze zawoła a przychodzą dni, że jest totalna klapa i znów po kilku dniach jest dobrze;/ już nie wiem od czego to zależy
tż nie wraca?
Stary 2014-01-21, 07:46   #955
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
my jesteśmy (byliśmy) pod kontrolą tyyyylluuu lekarzy.... i myślałam, że to przez zamartwicę
bo Kacper miał ile pkt?

heh. dokładnie. choć czasem żałuję, że nie mam z kim zostawić dziecka. z drugiej strony jak już ktoś by się trafił, to też nie zostawię po pierwsze przez cyca, po drugie np. przez to że jakoś nikt się nie wyrywa do zmiany pampersa uciekającemu z przewijaka/kanapy dziecku....

zawsze tak jest. coś się dzieje - większa publika. pozdrawiam gapiów

każde forum przeżywa swoje blue monday'e. czasem w środy
W 1 minucie mial 4 punkty.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 08:30   #956
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam...

Eliza nie wygłupiaj się Kochana! Juz raz odchodziłaś i wróciłaś więc wracaj i tym razem!

Flowerbombka czy My o czymś nie wiemy?? ;>

Berbie bluzki mi się bardzo podobają a najbardziej ta pierwsza a po porodzie założysz na jesień a do tego możesz założyć pasek

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 08:39   #957
Maga83
Zakorzenienie

Zeberka ale kto tu się kłóci? Przecież my tylko swoje zdanie wyrazilysmy
Monia w wolnej chwili muszę zerknąć na twojego bloga

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 08:42   #958
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam.
dzisiaj nie czuję już żadnych objawów. Piersi przestały mnie całkiem boleć, a doszedł ból krzyża, który może świadczyć o obumieraniu... tamtym razem też tak było tylko ja nie zdawałam sobie z tego sprawy. Teraz nie mam za wiele nadziei .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 08:48   #959
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Esia czego Ty uczysz? za blogi, widać, że jesteś zaangażowaną nauczycielką!

Wiecie co, czytałam jeszcze raz wczorajszą dyskusję... Bo ja to tak czasami nieuważnie czytam forum, że widzę tylko, że temat został rzucony i się wypowiadam, a nie doczytam dokładnie pytania. Ale nie zauważyłam w niej nic złego prawdę mówiąc. Nie będę się już na temat tej dyskusji wypowiadać, jednak ja podtrzymuję swoje zdanie - ja nie umiałabym Arturka zostawić na dłużej, niż na parę godzin. Już nie mówię o kp, bo to można rozwiązać na tysiąc sposób (albo i nie, ale to zależy od dziecka), ale po pierwsze tęsknię strasznie za Małym, a po drugie - teraz Artur stanowi nieodłączną część mojego życia, na co się świadomie decydowałam, wiedziałam, że wiele mnie teraz ominie, ale trudno - nagroda jest bezcenna.
Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że ktoś może mieć inne zdanie i podejście - i chyba każdy na forum o tym wie, po to jest forum, żeby rozmawiać.
Zresztą z dzieckiem to się jeszcze 10000 razy bardziej sprawdza powiedzenie: nigdy nie mów nigdy.
Szczerze i brutalnie: nie radzę sobie za wiele wyobrażać i planować przed urodzeniem (wiem, wiem, to okropnie brzmi, ale cóż, jak taka jest prawda), bo jak się trafi egzemplarz niepokorny, to wspomnienie o naszych wyobrażeniach może nas rozczarować. Ja sobie nic nie wyobrażałam i dostałam najgrzeczniejsze dziecię pod słońcem :P Aczkolwiek u nas jest bardzo bardzo przestrzegany rytm, nie wyjeżdżamy nigdzie w porze drzemek, posiłków, zawsze staram się celować w najdłuższą aktywność, no i ogólnie ja jestem mało mobilna z Artkiem. Ale po co, jeszcze ma czas na zwiedzanie, czy to czegokolwiek, czy nawet CH - skoro nie muszę.
Ale z drugiej strony - nie zarzekam się, że za chwilę nie oddam Artka na cały dzień mamie, żeby coś załatwić. Póki co mama przyjeżdża na parę godzin, my wyskakujemy na zakupy i tyle.

Ale broń Boże nie linczuję osób, które robią lub planują robić inaczej - widocznie dzieci im na to pozwalają i mi nic do tego.

Tylko z jednym stwierdzeniem się kategorycznie nie zgadzam: nie, nie jest tak, że dziecko dostosowałam do siebie, dostosowałam swój tryb życia do dziecka. Z faktu, że taki stan rzeczy nie będzie trwać wiecznie - bez szkody dla mnie.

Szczerze to szkoda Elizka, że postanowiłaś opuścić forum, moim zdaniem nie ma o co kruszyć kopii, bo to była zwykła wymiana zdań.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Edytko, kiedy idziesz do lekarza? A może to ból rozciągającej się macicy?

Berbie mnie też się podoba ta 1 bluzka. Ta z serduszkiem dziwna, to serduszko jest w bardzo nietrafionym miejscu wg mnie, za wysoko.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 09:05   #960
kooocur
Zakorzenienie

Perse mój Marcel też jest grzeczny, ale...

Przez pierwsze 3 miesiące miał kolki i ulewał na potęgę. Jedzonko Mu wracało do gardełka, nawet nocą.

Ja nie spałam bo Go pilnowałam nocami, a w dzień tylko czekałam na 17 jak zaczynał płakać

Nic Mu nie pomagało- NIC.

No i wszelkie wyjścia w tych godzinach (bo wcześniej wszyscy w pracy) stały się niemożliwe.

Oo więc musiałam Ja się przystosować do Niego- nie było innaj opcji

Teraz to zabieram Go wszędzie. Był ze mną na babskim spotkaniu w kawiarni. Na zakupach z koleżanka (zacieszął jak szalony, zapłakał jak zniknęłam w przymierzalni)

No, ale do mojej rodziny jak jadę to ryczy jak szalony- chociaż tu się Mu wcale nie dziwie

Gdybym się trzymała planu dnia to tez bym miała najspokojniejsze dziecko na świecie, ale ja nie umiem tak siedzieć cały czas w domu

No i u mnie nikt z małym nie posiedzi kilku godzin- kiedy ja jadę na zakupy.

Dlatego napisałam, że wyobrażenia się zderzają z rzeczywistością.

No i do tego dwoje dzieci to podwójne kolki, ulewanie, rzyganie.

myślę, że poziom zmęczenia jest taki duży, że nie chce się (bynajmniej na początku) dupy ruszyć umyć głowę

Moja mam mi opowiadała, że jak zrobiła warkocza to po tygodniu go rozwiązywała(musiała przynieść drewno, napalić w piecu, nagrzać wody, wyprać 120 pieluch, nagotować mleka na gazie...i jeszcze miała moja siostrę 5 lat)

Edytko- spokojnie.....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości