|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Wyguglałam sobie skład i podoba mi się masło shea na początku. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak Ci się sprawdza ten Cleanser do paszczy z drugiej fotki, jaką ma konsystencję?
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-01-20 o 18:46 |
|||||
|
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej się ślinię do balsamu pod prysznic hauschki i 100%pure ![]() Cytat:
przypomnij proszę gdzie kupowałaś?
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest bardzo delikatny, namydlam nim całą twarz łącznie z oczami i nic mnie nie szczypie. Mimo wszystko chyba dokładnie oczyszcza. Jak chcesz mogę ci przesłać na spróbowanie, bo i tak go nigdy nie skończę |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 | ||||
|
Zadomowienie
|
Też mi się podoba.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cloche z tym DM, to masz dobrze ![]() Cytat:
Ładne to wszystko i kusiii strasznie. Jakie są kolory pomadek? |
||||
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta bardziej pomarańczowa to Peach, a druga Seduce. Peach mi się bardziej podoba |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używałaś już może Super Fruits? I ja wklejam swoje ostatnie niezbędniki: - Bioturm - krem do rąk na zimę - działa super na suche dłonie i nie jest tłusty, - Farfalla - deo dla tż - powiedział, że zapach odświeżający, - Bioturm - deo - kolejne opakowanie, - Martina Gebhardt - tonik różany - ładnie pachnie różami, dobrze nawilża, - Eco Cosmetics - samoopalacz - wzięłam ten, bo nie było Lavery, pojemność tylko 75ml, - Bioturm - płyn do hig. intymnej dla mężczyzn - to drugie opakowanie dla kolegi, powiedział, że bardzo fajny (nie wypytywałam o szczegóły ). Zadowolony jest też z miodowego kremu do rąk Sanoflore. Kupowałby częściej naturalne kosmetyki, ale gdyby były dostępne w każdym sklepie,- Bioturm - płyn do hig. - kolejne opakowanie, miałam też ich piankę - wydajniejsza, ale nie odświeżała tak jak płyn. |
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisałam też do dystrybutora, i potwierdzili. Czekam na przesyłkę z świeżymi próbkami obiecali też rekompensatę
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
Chwalę wszystkie nowe nabytki i pozytywnie zazdraszczam
![]() ![]() Chciałam tylko zauważyć, że na iwos wciąż nie ma składów kosmetyków na zamówienie, a poza tym, jak już się znajdzie pożądany produkt na firmowej stronie to okazuje się, że on wcale nie jest naturalny np. krem pod oczy Jason: woda, gliceryna, dimethicone...dalej już nie czytałam, bo początek mnie nie zachęcił...Ktoś może się nieźle naciąć, jeśli nie umie czytać składów, a i składanie zamówienia trwa wieczność, chcąc sprawdzić dokładnie składy zamawianych kosmetyków; podobnie zresztą jak oczekiwanie na nie;- no i wybór nie jest wcale oszałamiający, jeśli odliczymy te produkty, które nie nadają się na nasz wątek ![]() Zajrzałam tam, bo zamarzył mi się jakiś fajny krem pod oczy czytaj: zalinkowany przez Czarnego Elfa, ale znaczna część tam wystawionych jest dostępna w naszych sklepach, a reszta to wielka niewiadoma, a jak już człowiek dokopie się do składu, to mu się odechciewa dalej szukać... Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2014-01-20 o 21:15 |
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rano uzylam mojego serum z wit C i gliceryna na cale cialo-troszke szczypalo Chyba bede robic na bazie gliceryny do ciala i na bazie wody do twarzy(musze mniejsza szklana buteleczke dokupic). |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Z samoopalaczem wiążę spore nadzieje, bo cena spora jak na taką pojemność. |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-01-20 o 21:56 |
|
|
|
|
#4754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i jeszcze podobno Pat and Rub słabo pachnie, ale ja tam czuję, jak się nim posmaruję od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44712733]Ciekawe, czy zostawia ten charakterystyczny dla samoopalaczy zapach na skórze; podobno te oparte na erytulozie, jak np. Melvita nie dają tego smrodku, ale niestety nie miałam okazji się przekonać;- miałam tylko próbkę tego (on też ją zawiera) i zapach był baaardzo słabo wyczuwalny, no prawie wcale, ale ja mam bardzo wrażliwy nos... No i jeszcze podobno Pat and Rub słabo pachnie, ale ja tam czuję, jak się nim posmaruję od czasu do czasu [/QUOTE]Liczę, że nie. Lavera nadaje ładny kolor opalenizny, ale zapach to już ładny nie jest. Dzisiaj wypróbuję .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4757 | ||
|
Rozeznanie
|
Niezle
Co bylo a nie jest nie liczy sie w rejestr ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44711267]Chwalę wszystkie nowe nabytki i pozytywnie zazdraszczam ![]() ![]() Chciałam tylko zauważyć, że na iwos wciąż nie ma składów kosmetyków na zamówienie, a poza tym, jak już się znajdzie pożądany produkt na firmowej stronie to okazuje się, że on wcale nie jest naturalny np. krem pod oczy Jason: woda, gliceryna, dimethicone...dalej już nie czytałam, bo początek mnie nie zachęcił...Ktoś może się nieźle naciąć, jeśli nie umie czytać składów, a i składanie zamówienia trwa wieczność, chcąc sprawdzić dokładnie składy zamawianych kosmetyków; podobnie zresztą jak oczekiwanie na nie;- no i wybór nie jest wcale oszałamiający, jeśli odliczymy te produkty, które nie nadają się na nasz wątek ![]() Zajrzałam tam, bo zamarzył mi się jakiś fajny krem pod oczy czytaj: zalinkowany przez Czarnego Elfa, ale znaczna część tam wystawionych jest dostępna w naszych sklepach, a reszta to wielka niewiadoma, a jak już człowiek dokopie się do składu, to mu się odechciewa dalej szukać... Jason tak ma. Nawet nie klikam juz na ich produkty na iherb bo sklady strasznie rozczarowuja niestety... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#4758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śliczności!!! No i 100% Pure!!! Cytat:
A ja ostatnio na iherbie widziałam balsam/lotnion o wdzięcznej nazwie "fresh body - fresh balls" czy jakoś tak ![]() No to super, że Ci wyślą nowe!!! No i ciekawe co to za rekompensata??? Koniecznie się pochwal! |
||
|
|
|
#4759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na tą markę zaczynam mieć coraz większą ochotę. Marzy mi się bronzer i rozświetlacz. Składów nie znam i chyba nawet nie chce znać. Napisz mi proszę na priv. dlaczego jest nie do końca taki super jakim go malują. Alverde wydaje się najbardziej sensownym rozwiązaniem.... |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Mica, Synthetic Fluorphlogopite, Boron Nitride, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polymethyl Methacrylate, Silica, Octyldodecanol, Benzimidazole Diamond Amidoethyl Urea Carbamoyl Propyl Polymethylsilsesquioxane, Sorbitan Sesquioleate,Magnesium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Dimethicone, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Polyacrylamide, Benzoic Acid, C13-14 Isoparaffin, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Laureth-7, Ethylhexylglycerin, Trimethylsiloxysilicate. May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499), Red 7 Lake (CI 15850) - See more at: http://www.hourglasscosmetics.com/li....lQyL08xy.dpuf http://www.hourglasscosmetics.com/lighting-palette/ Jedyne co sie im chwali to nie sa na bazie talku.
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
gratuluję pięknych nabytków
![]() [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44700930]Widzę, że na Costasy jest marka Lulu and Boo, ale, kurczę, udało mi się na razie wyłuskać tylko 4 produkty bez phenoxyethanolu, a składy są nad wyraz ciekawe ; nawet do toników go dodają ; najfajniej przedstawiają się dwa sera olejowe, balsam do ciała i maść nagietkowa- chyba wezmę próbki ![]() Jest ich więcej też się czaję na te ich serum Cytat:
serum z zieloną herbatą naprawdę nie pachnie przyjemnie, Emilia zaproponowała, że to może być wina oleju z wiesiołka...ja nie wiem co o tym myśleć bo łykam sobie właśnie wiesiołka, już nie raz smarowałam nim twarz i on jak dla mnie w ogóle nie pachnie, ale wiadomo...są oleje i oleje...nie dowiem się już czy był przeterminowany bo akurat tego miałam tylko jedną saszetkę, którą już wyrzuciłam wklejam też swoje nabytki |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ten płyn do demakijażu niezbyt fajnie pachnie- jeszcze go nie próbowałam
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2014-01-21 o 00:16 |
|
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Cloche starałam się obfocić co nieco dla Ciebie, ale pochmurna pogoda plus kiepski aparat szału nie zrobiły
1 i 2 od góry podkład LN pure fawn podkład 100% pure white peach korektor LN medium 3 i 4 od lewego dolnego rogu (razem 5 plam) podkład LN pure fawn podkład 100% pure white peach korektor LN medium roztarty podkład LN pure fawn (prawie zupełnie zlał się z ręką) i na końcu taka pomarańczowa plama to podkład 100% pure white peach 5 od prawej - ta sama kolejność co przy 3 i 4 |
|
|
|
#4765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba mam gdzieś próbkę tego serum. Muszę poszukać. Jak znajdę dam znać jak jest z moim. |
||
|
|
|
#4766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znalazlam fajna firme http://nourishorganic.com/
|
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkleje Wam jakie firmy mam na tapecie: http://www.mineralfusion.com Jest u mnie w sklepie,sklady nawet nawet,od jakiegos czasu rozwazam kupno podkladu prasowanego https://www.gabrielcosmeticsinc.com Ciekawa seria organiczna i ciekawa kolorowka http://www.naturallymediterranean.com http://store.eveorganicsbeauty.com/default.asp http://navitasnaturals.com
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale swoją drogą to niezłe "jaja" sobie robią... |
|
|
|
|
#4770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też od nich biorę próbki jmo.... Cytat:
Cytat:
dobre ![]() same cudowności pokazujecie!
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Jak Ci się sprawdza ten Cleanser do paszczy z drugiej fotki, jaką ma konsystencję?

no a ja moge polecic wprawdzie niekulkowy, ale dajacy super efekt alverdowy bronzero-rozswietlacz:

np. krem pod oczy Jason: woda, gliceryna, dimethicone...dalej już nie czytałam, bo początek mnie nie zachęcił...Ktoś może się nieźle naciąć, jeśli nie umie czytać składów, a i składanie zamówienia trwa wieczność, chcąc sprawdzić dokładnie składy zamawianych kosmetyków; podobnie zresztą jak oczekiwanie na nie;- no i wybór nie jest wcale oszałamiający, jeśli odliczymy te produkty, które nie nadają się na nasz wątek 

Redhead and proud!