![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
cieszy się popularnością bo jest tanie i szybkie. U nas w kraju nie jest ani tanie ani szybkie, ale... nie wiem modne czy coś haha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla małych dzieci jest nagrodą za dobre zachowanie czy dobre stopnie. I działa. Tak jak w czasach mojego dzieciństwa zupka chińska była nagrodą równie pożądaną jak lizak czy guma do żucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
znam osobe która pracowała i w MC i w KFC i przestrzega wszystkich przed tym jedzeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4470293 6]wszystko ładnie pięknie, ale nie wmawiajmy nikomu, że taki domowy burger będzie taaaaki pyszny - bo nie będzie
![]() i nie jestem jakoś specjalną fanką fast foodów, zdarza mi się zjeść w McDonaldzie jedynie podczas jakiś podróży, ale i tak jak dla mnie nie ma porównania, jeśli chodzi o smak cheesburgera a takiego zwykłego domowego burgera[/QUOTE] Jak to nie będzie? ![]() Że niby ta bezsmakowa pusta buła ze zwiędniętą sałatą i podszwą zamiast prawdziwego mięsa ma być lepsza? ![]() A robiłaś kiedyś burgera w domu, od podstaw, łącznie z sosem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Domowe burgery są pyszne,ale uwielbiam też cheeseburgery z MD i twistery z KFC, no i lody, czasem shake,no uwielbiam i nic na to nie poradzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
O RLY?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak, jak komuś smakuje jedzenie z McDonalda to znaczy, że nie umie gotować, ma zepsute kubki smakowe i jada tylko chińskie zupki i używa kostek rosołowych ![]() no ale nie może mi smakowć McDonald, bo nie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4470884 9]
no ale nie może mi smakowć McDonald, bo nie ![]() Oczywiście, że może Ci smakować. Ale to tak naprawdę Twój wybór ![]()
![]() |
#39 |
Naczelna Nastolatka
|
pomijając szkodliwość, to dla mnie to sieciowo-śmieciowe jedzenie nie ma smaku. Naprawdę, dla mnie jak tektura z solą, ale może mam coś nie tak z kubkami smakowymi.
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Dokładnie. Bułki i mięcho z supermarketu to sama chemia. Taki domowy burger będzie lepszy, jeśli się go zrobi z pieczywa z dobrej piekarni i mięsa ekologicznego bądź z zaufanego źródła. Plus samodzielnie zrobiony sos. Bo inaczej to bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie naprawdę nie ma porównania ze świeżym domowym jedzeniem. Już nawet taki kebab jest o niebo lepszy. Ale oczywiście co kto lubi. Ja uwielbiam nawet wege burgery z tempeh, albo soczewicy mają naprawdę ciekawy smak, a te z McD, no cóż... stary olej i sól to o wiele za mało aby zadowolić moje podniebienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Naczelna Nastolatka
|
kebabów nie lubię, ale mają jakiś tam smak. Żarcie z mcd nie ma wg mnie, tektura, trawa i sól
![]()
![]() |
#43 |
Buc
|
domowy burger - cud, miód i orzeszki. jeszcze jak ktoś ma patelnie grillową albo grilla elektrycznego - to już czad.
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam wymyślać i robić takie sosy, np. do zwykłych wołowych burgerów zawsze robię swój "firmowy" sos z majonezu, keczupu, czosnku, sosu BBQ, oraz drobno pokrojonych ogórków konserwowych, a do drobiowych sos na bazie majonezu, jogurtu, dymki, świeżej kolendry i mięty, soku i skórki z cytryny, papryczki chilli, szczypty mielonej kolendry i cynamonu. Ale co ja tam wiem w Maku na pewno robią lepsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-20 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jest czynne od rana. Bo można usiąść i odpocząć sobie. Bo jest prawie w każdym mieście. Bo mimo wszystko warunki podania i smak produktów jest zawsze na tym samym poziomie (czy jem w Tarnowie, Słupsku czy Wrocławiu). Dlatego idę do McD i tam siedzę, widzę, że też dużo osób z takiego powodu chodzi, szczególnie rano. Ps. a Wy wszyscy tacy kustosze domowych burgerów? :P Serio mi się tego nie chce nawet tego robić, tak samo jak kebaba (fenomenu tego jedzenia nie mogę zrozumieć do dziś! ![]() Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-01-20 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko żeby w maku był różny smak jak to ma smak tekturki i keczupu. Tu w ogóle nie ma mowy i jakimkolwiek poziomie. Takie żarcie to można zjeść jak się wraca z wakacji i nic nie ma, jak jest postój na wycieczce klasowej, koniec końców - jak ma się ochotę bo się lubi. Ale wifi, kanapy, czynne od rana to mają być super powody o matko ![]() Choć fakt znam ludzi, którzy chodzą do maka tylko po to żeby posiedzieć na wifi... co kto lubi ![]() domowe burgery uwielbiam choć sama robić niestety nie umiem co do twojego ps. No i nie stać mnie, za droga impreza Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-01-20 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Taki domowy burger, zwłaszcza z patelni grillowej jest dobry nawet bez pieczywa ![]() McDonalda niegdyś lubiłam, darzyłam nawet sentymentem, bo gdy pojawił się w PL w latach 90 to był na niego wielki szał, było bardzo trędi chadzać do Maca ze znajomymi czy na randkę, nie był to wówczas synonim niedobrego, śmieciowego żarcia, to przyszło później ![]() Z wiekiem hamburgery pełne sztuczności zaczęły mi szkodzić na żołądek, więc przestałam nam nawet zaglądać. No, może na herbatę w centrum handlowym się zdarzy ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że w Tarnowie pierwsze miejsce, w które się udaje osoba potrzebująca internetu czy mająca spotkania (dajmy na to, klient biznesowy) to miejsce podające wykwintne kanapki czy inne rzeczy? Często mam delegacje i spotkania rano i jeszcze nigdy nie umówiłam się w innym miejscu, no chyba, że McD nie było. Poza tym widzę dużo osób, które muszą naładować baterie w laptopie, skorzystać z internetu czy nawet popracować. Tylko mi nie piszcie, że klient biznesowy nie wybiera takich miejsc, bo będę zmuszona was wysłać do McD poza galerią handlową w godzinach porannych, w których widuję masę panów w garniturach, spotykających się z kimś. Generalnie ja na co dzień jem zdrowo, więc jak wracam z wakacji i jem różne, dziwne rzeczy, to wolałabym jeść zdrowo, więc np. nigdy nie zjem śniadania w McD, wolałabym już skończyć na samej wodzie. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-01-20 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w Macu czasem piję szejka i kawe. Jadam też te ichnie sałatki. Bywam tam jednak bardzo, bardzo rzadko. Jestem chyba jedną z niewielu osób na świecie, która nigdy w życiu nie jadła hamburgera. Nigdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raróg
|
Ja tylko czasami pozwalam sobie na cheesburgera i szejka, raz od świeta mi nie zaszkodzi.
A po KFC ledwo zdążyłam do kibelka, nigdy więcej, ohyda.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
a ja uwielbiam
![]() no lubię, co poradzić. tak jak kfc i kurczaki w panierce - poezja. ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- domowych burgerów nie znoszę ;p wolę zjeść po prostu kotleta z ziemniakami zamiast ładować to w bezsensowną bułę z domowych - kocham domooowe frytki <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4470293 6]wszystko ładnie pięknie, ale nie wmawiajmy nikomu, że taki domowy burger będzie taaaaki pyszny - bo nie będzie
![]() i nie jestem jakoś specjalną fanką fast foodów, zdarza mi się zjeść w McDonaldzie jedynie podczas jakiś podróży, ale i tak jak dla mnie nie ma porównania, jeśli chodzi o smak cheesburgera a takiego zwykłego domowego burgera ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- a to swoją drogą ![]() Cytat:
1) jak to moze smakować? 2) jak mozna sie tym najeść? ja bym sie ucieszyła jakby sieciowki zrezygnowały z tych pseudo bulek
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Ej no, ja robiłam raz domowe burgery, sama zrobiłam bułki z sezamem i były przepyszne! Wcale nie było przy tym jakoś strasznie dużo roboty. Wystarczy, że jedna osoba kroi warzywa, a inna zajmuje się mięsem, a w tym czasie rośnie ciasto
![]() Lubię czasem zjeść coś w macu, ale przyznam szczerze, że nie potrafię się tym najeść. Mija 1,5 h i znowu jestem głodna. Przy dwóch małych domowych burgerach nie mogłam się ruszać :P Panierkę z KFC wielbię, niestety nie umiem takiej zrobić... Ale coś z tym żarciem jest też nie tak. Jak zjem z chłopem kubełek classic na pół to wcale nie jestem najedzona. Jakbym przygotowała taką samą ilość kurczaka sama, to byśmy się chyba nie mogli ruszać przez kilka godzin... Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-01-21 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
uuuuł ale off top zrobiłyście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja to nawet nie pamiętam, kiedy byłam ostatnio w McDonald'sie czy w KFC. Chyba z pół roku temu, żeby wziąśc jednego burgera z kurczakiem, jak nie miałam akurat jak zjeść obiadu. Generalnie nigdy nawet nie próbowałam tych kurczaków panierce, którymi się wszyscy tak zachwycają, czy jakichś super wypasionych hamburgerów. Nigdy nawet żadnego zestawu nie zamówiłam. Więc do ludzi, którzy potrafią w tych sieciówkach zostawić stówkę chyba się nie umywam.
![]() Jedyne co jadłam z takich rzeczy to frytki, burger z kurczakiem i kanapki z kurczakiem. Z tym, że o ile te kanapki mi smakują, to frytki nie umywają się do tych domowych. ![]() Przeraża mnie zwłaszcza to, że rodzice często przychodzą z dziećmi do McDoaldu np i biorą im te wszystkie zestawy z colą, frytkami i burgerami. Nie chce się ugotować jakiegoś obiadu, to zabierają dzieci tam i mają z głowy. ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;44719248]Ej no, ja robiłam raz domowe burgery, sama zrobiłam bułki z sezamem i były przepyszne! Wcale nie było przy tym jakoś strasznie dużo roboty. Wystarczy, że jedna osoba kroi warzywa, a inna zajmuje się mięsem, a w tym czasie rośnie ciasto ![]() Lubię czasem zjeść coś w macu, ale przyznam szczerze, że nie potrafię się tym najeść. Mija 1,5 h i znowu jestem głodna. Przy dwóch małych domowych burgerach nie mogłam się ruszać :P Panierkę z KFC wielbię, niestety nie umiem takiej zrobić... Ale coś z tym żarciem jest też nie tak. Jak zjem z chłopem kubełek classic na pół to wcale nie jestem najedzona. Jakbym przygotowała taką samą ilość kurczaka sama, to byśmy się chyba nie mogli ruszać przez kilka godzin...[/QUOTE] A możesz podać przepis na te domowe burgery, które robiłaś? Byłabym wdzięczna. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie jadam smieciowego jedzenia: MOM+ stary olej, warzywa z podlogi. Sam "zapach" mnie odrzuca. Od razu wyczuc, ze olej stary, spalony.
Ja tam dbam o zdrowie, o swoj uklad pokarmowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
No dobra niewiadomo, jak tam naprawdę jest z tym jedzeniem z maca, czy KFC, ale nie trzeba tam pracować przy przygotowywaniu tego jedzenia, żeby wiedzieć, że stołowanie się tam nie ma nic wspólnego ze zdrowym odżywaniem. Już pomijając nawet skład tego jedzenia. Jak komuś smakuje to niech smakuje, mi nic do tego. Ale trzeba dbać o swój organizm i swoje zdrowie. Jak będziesz go karmić jedzeniem, które zawiera puste kalorie zamiast wartościowymi produktami to Ci się kiedyś pięknie za to odpłaci ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-21 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.