|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
|
|
|
#4442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze, czy nie natknęłaś się przy okazji na coś fajnego o organizmie człowieka? Bo Tymka to też interesuje. Mam w planach kupienie kolorowanki "bazgroszytowej", gdzie pokazane są wnętrzności , ale coś jeszcze przygarnęłabym
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wyobraź sobie, że właśnie dziś wieczorem mam zamiar zacząć poszukiwania w tym temacie, teraz w przedszkolu mają projekt "Ludzkie ciało" no i w związku z tym Kuba ma milion pytań. Muszę zerknąć na tę kolorowankę.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2014-01-19 o 15:39 |
|
|
|
|
#4444 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A lepił już kupę z brązowej plasteliny? Napisz koniecznie jak coś znajdziesz
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OK
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2014-01-19 o 18:50 |
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
O jacie u mnie wczoraj +10,dzisiaj + 8 i nie wiem,co lepsze ![]() Chyba wolałabym już ten mróz (niekoniecznie taki duży ) Ja to bym powiedziała,że ten ból głowy,to raczej z nadmiaru wiedzy ![]() Muszę polukać na te tytuły książek dla dzieci,które polecacie póki co, zainspirowana filmem o Annie German,skończyłam właśnie czytać "Wróć do Sorrento?"łzy same leciały mi po twarzy,jak czytałam o bólu i cierpieniu piosenkarki,a także o nadziei na powrót na scenę Polecam,jak ktoś lubi takowe czytać ![]() |
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie poweekendowo
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli mowa jeszcze o książkach, to my mamy fajną Co robią mrówki Dla interesujących się przyrodą. I Tutaj opisana Cytat:
A i jeszcze do Miramej-teraz jak bylismy w szpitalu z Wiki (innym niż poprzednio) to Wiki dostawała Dicoflor i ordynator polecił nam podawać w domu krople Dicoflor, podobno dobre. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2014-01-20 o 10:08 |
||
|
|
|
#4450 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Chwilkę wczoraj Was podczytałam, ale średnio z czasem. W week miałam dwa egzaminy z anatomii i angielskiego . Język chyba do przodu, a anatomia, sama nie wiem. Był test, więc każdy ściągał od każdego. Zaszalała i dała 50 pytan. Sama nie wiem jak będzie ![]() Nic się nie uczyłam, a w piatek byłam jeszcze na wyrwaniu ósemki, więc z bólem było ciężko. Dużo spuchłam i od soboty jestem jednostronnym chomikiem. Ola czy to normalne? Nic nie boli już tylko ta opuchlizna ![]() Wojtusiu, a Wy znowu w szpitalu byłyście... Dobrze, że już w domku, bo chyba wyczerpałyście już cały limit i więcej takich sytuacji nie będzie ![]() Idę ogarnąc łazienkę, bo po 13 przyjeżdżają z częścią do pralki...
|
#4451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, widziałam tę o mrówkach, to też z Dwóch Sióstr ![]() Cytat:
za wyniki
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy do Turcji we wrześniu! Ale się cieszę
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Angy super, zazdroszczę. Ja mam dylemat co zrobić w tym roku z wakacjami bo zapewne będę już w pracy i nikt mi urlopu nie da
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po wyrwaniu dolnej ósemki przez tydzień byłam spuchnięta właśnie jak chomik dlatego teraz wstrzymuję się z wyrwaniem pozostałych. niech siedzą dopóki nie bolą ![]() Za to chcę się umówić na elektrokoagulacje naczynek, no albo laser jesli u mnie nie ma przeciwskazań. ale boję się jakoś, nie wiem czego. Nie mam sprawdzonego lekarza niestety który by to zrobił. mogę polegać jedynie na opiniach w necie, albo iść w ciemno ![]() Cytat:
![]() tez w saszetkach mam, tylko on ma 3 mld bakterii, a w kroplach ma 5 mld. chociaż sama nie wiem czy to ma aż tak duże znaczenie, bo lakcid np. ma 2 mld super, fajnie Wam My mamy w sobote wesele u znajomych, ciesze sie bardzo, moze sie pobawimy troche, po ostatnich przejściach, bo ani w swieta sie nie udało, sylwester tez w szpitalu był. |
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
My używamy dicoflor/biogaię zamiennie. Oba w kropelkach.
Boże dziewczyny ale mam podły nastrój
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I za egzaminy ![]() Cytat:
taki wspaniały i prawy człowiek ![]() Ale super Cytat:
należy się Wam jakaś odskocznia,po tych ostatnich przejściach Iwonka po przeczytaniu bloga? ![]() Mnie dzisiaj to już wszystko dobiło cztery domy dalej od nas,powiesił się 21-letni chłopak (: nawet ciężko sobie wyobrazić,co czują teraz Jego Rodzice
|
||||
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Miała 1,5 roku.Nie ma sprawiedliwości na tym świecie Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-01-20 o 18:42 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Ja polecałam ,, Mamoko,,, mi podoba się bardzo ![]() Gorgulkiaź weszłam na Twój watek, to masakra jakaś co się stało. Bardzo wspołczuję tej dziewczynie Za Marco bardzo mocno zaciskam kciuki. Magi chyba pytałaś jak remontmu nas, przepraszam ,ale nje jestem znowu na bieżąco. Więc, remont w 1/3 skończony :/ mieszkanie rozmemłane, a mąż musiał już do klientów iść. Czekamy teraz na jakąś przerwę i kończymy. W przyszłym tygodniu zamawiam lampy i zegar do pokoju i bedzie jako tako. Zostanie jeszcze narzuta na kanapę i dywanik jakiś kupić.
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
O jacie
Cytat:
![]() Acidolac ma 4 ![]() Straszne rzeczy dziś piszecie, nic mnie chyba tak nie przeraża, jak choroba i śmierć kochanych osób. Jak korzystacie z tej książki? Pokaż pokój Alana
|
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wojtusia, naprawdę współczuje tych szpitali, masakra jakaś :/ dobrze ze już Wiki w domku ![]() Ja tez Dicoflor daje - w saszetkach Morska, pytałas o książki o organizmie człowieka - może np " było sobie życie"? Ja planuje kupić Ola, to może razem będziemy ćwiczyć ten angielski. Ja dziś na konsultacjach byłam, troszkę muszę nadrobić :/ Angy, ale fajny wyjazd Ciekawe kiedy my gdzieś ruszymy w świat? Maz ma awersję do latania.... [COLOR=White] gorgulku jakiś fatalny dzień dzisiaj jest, dziś w wypadku zginął tez tata dziewczynki z Zuzi przedszkola, 38 lat... Oprócz niej miał jeszcze 6 m- ne dziecko ;(...[COLOR= White] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Angu ach Turcja...mój mąż planuje wyprawę na przełomie września/października.Zaklepaliści e już czy planujecie?
to tyle co zapamiętałam ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko boska co wy mówicie z tymi wypadkami
niech ten dzien juz sieskonczy bo to koszmar jakiś..Jola my mamy mamoko na litery, kiedyś u kolegi Alan bawił sie miasteczkiem mamoko i to było fajniejsze, bo moźna wymyślać historyjki o danych postaciach, np zebra na pierwszej stronie robi to, potem poszła gdzies tam, na nast. Str spotkała jeźa itd. W miasteczku postaci jest mnostwo wiec i historyjek można wynyśłac wiele. Litery są nudniejsze bo Alan poprostu szuka zwierzat czy rzezcy na daną litere. Po jakims czasie sie znudził bo ciagle powtarzal to samo, ale wiesz jak to Alan, nie bardzo ma wyobraźnię, wasze dzieci pod tym wzgledem radzą sobie o wiele lepiej. Joluś kochana, w pokoju nie ma co ogladac bo czekam aź maz dywan wytrzepie i dopiero zabawki porozkladam bo teraz te duze sąw pudlach i wszystkie na kupe zsuniete. Poza tym w pokoju u Alana sie nic nie zmienilo. Nie ma tylko dlugiej pólki wzdluź ściany, no i kolor fioletowy jest jaśniejszy, nie tak intensywny jak poprzedni. No ikawaleķ ściany pomalowaliśmy farbą magnetyczną. Właśnie co do farby magnetycznej, to miałam Wam powiedzieć że to wcale taki hit nie jest!! Mala puszka farby, 80zł, kawaleķ sciany jakiś 160cmx110cm pomalowane 4 razy a magnesy trzymaja sie slabo. Owszem te lekkie są ok, ale kartki już sie nie da przyczepić bo spada. Jakieś cięźsze magnesy juz sie nie trzymają
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo teraz kupiłam właśnie "Mam oko na litery" i uważam ją za świetną , a "Miasteczko Mamoko" jakoś mnie nie pociągnęło, ale może jeszcze się przyjrzę Rozumiem I dzięki za info o farbie magnetycznej, wezmę pod uwagę ![]() Maja, straszne, choć wiadomo, że codziennie kogoś taka tragedia dotyka Nie zasnę dziś chyba w ogóle "Było sobie życie" mam w planach, ale jednak później, jak Kubuś będzie starszy.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2014-01-20 o 22:25 |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Edyta, no i okazało się, że nie mają w Merlinie tej książki, czekają na dodruk Chciałam ją mieć dla Kuby na urodziny, bo teraz dostał tę mapę Dumela, a on dziś podejrzał, jak sprawdzałam zamówienie i krzyczy, że to jest super książka, wie, bo mają w przedszkolu ![]() Miały już Wasze dzieci Dzień Babci i Dziadka w przedszkolu?
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez ciagle przekładam ten zakup ale może w tym roku jeszcze ja kupię
Aga, apropo syt z pasta to hmmmm... Chyba zrobiłabym tak jak Ty. Ale książkę kupiłam jak tylko cos mądrego znajdę to dam Ci znać. Tylko nie wiem kiedy ja cała przewertuje Wczoraj zaczęłam pare stron i pierwsze ci mi sie rzuciło w oczy to to ze Pani psycholog miała ten swój wykład oparty właśnie na tej książce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Jola my mamy w czwartek. A pisałam ze w sobotę byłyśmy już na jednym balu? W Domu kultury. Fajnie było. Zuza była złotym motylkiem ![]() Nast mamy 29-ego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w poniedziałek ![]() Może masz zdjęcia? Albo filmik?
|
|
|
#4467 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przecież pisałam, że się zmieniło ![]() Cytat:
A swoją drogą ten serial animowany bardzo lubiłam oglądać, powtarzają go gdzieś może? Łaaaaaaaaaaał Fajnie ![]() Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A taką książeczkę ktoś może ma/oglądał? Fajna? .
|
|
#4468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam, fotki potem wyrzucę do albumu Cytat:
Pojęcia nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie macie książki o zwierzętach dla dzieci? Encyklopedie? |
|
|
|
#4470 | |
|
Ola-Unhola
|
![]() Jakie straszne tragedie się wydarzyły Aż coś się robi...**** Dzięki za kciuki ![]() Wczoraj byłam na zakupach. Antoś wyrósł ze wszystkich kombinezonów, a kurtkę miał tylko taką nie do zabawy na śniegu. Ciepła, ale nie typowa śniegówka. Kupiłam mu w Cubusie i Bartkowi też taką samą, bo w poprzedniej już rękawy miał lekko przykrótkie. Antosiowi jeszcze spodnie śniegowe w Tape o'olei - fajny sklep i są przeceny 50 %, więc udało się za 60 zł naprawdę ekstra Oprócz tego jeszcze jakieś skarpetki i spodnie z podszewką dla Bartka w C&A. Na stronie dużo wyprzedaży ale stacjonarnie strasznie kiepsko. Małż powiedział, że już mi karty więcej nie da, bo zaszalałam ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/11437...ierzeta-swiata I z tej serii: http://allegro.pl/listing/listing.ph...ie+dzia%C5%82y życie rekinów, zwierzęta świata, jak żyły dinozaury, dzieje ludzkości, budowa wszechświata, siedem cudów świata i ciało człowieka chyba.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

, ale coś jeszcze przygarnęłabym

u mnie wczoraj +10,dzisiaj + 8 i nie wiem,co lepsze 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
za wyniki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)