|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Matko
opisy porodów zwierzęcych ![]() ![]() Swoją drogą widać, że coraz wiecej porodów sie zrobiło. Mam mało stron od wczoraj do nadrabiania ![]() Nie inwestowałam w jednorazowe przewijaki. Zawsze w torbie wózkowe, która stanie sie moją przyjaciółką, mam pieluszkę flanelową (ewentuanie taką z jednej strony pokrytej ceratką). I na tym maluszka przewijać, kłaść będę. Tak praktykowałam ze starszakiem. magnusia - "nadal pląsasz" jak gorylica?? selena85 szczypią mnie i cutki, i cycki. O ile po cyckach się smyram by złagodzić tak sutków nie dotykam by nie przyśpieszyć porodu Swoją drogą na kilka dni przed planowanym porodem jakby mniej mi ciekną ![]() Amrella czekamy (wyrolowałaś mnie i poszłaś sama - ja nadal czekam). Pieluchy Huggisy kupiłam w Auchan ostatnio za prawie 22 zł za 42 szt jedynek. magnusia rób włosy, rób. Ja też sobie w sobotę odrosty zrobiłam by nie straszyć ![]() lolita25 ja po cc zajęłam się prawie od razu swoim dzieckiem. Około 2 w nocy mnie uśpili, wyjęli, zszyli, obudzili, pokazali syna i poszłam dalej spać. Około 8 - po śniadaniu wzięłam już małego do siebie, pionizowałam się i zacięcie próbowałam dojść szybciej do siebie. Bez środków przeciwbólowych Nie ma reguły.senira666 też nie mam ani twardnienia, ani skurczy. A TP na piątek wg usg. Może wiec nie są obowiązkowe ![]() królowa_nilu wszystkiego dobrego!
|
|
#4562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybki poród i czekamy na wieści Cytat:
i spełnienia wszelkich marzeń u mnie dzisiaj jakaś kiepska noc, od 4 co chwilę się budziłam, kręciłam, wierciłam, sikałam i miałam do tego jakieś naprawdę kretyńskie sny.... Zaraz dzwonię się na ktg na jutro zapisać
|
||
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, zbieram się do fryza zrobić porządek z kołtunem
|
|
#4564 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Poka
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
krolowa_nilu sto lat , sto lat!!!!
isia najwazniejsze, ze juz jestescie w domu i z Wami wszystko ok. A co do opieki w szpitalu to jestem w szok, bo ja bylam naprawde zadowolona. Jak lezalam pod aparatura po porodzie przez cala noc, to co godzine przychodzila pielegniarka i sprawdzala odczyt. Lekarz tez zagladal. Moze akurat jakies pipy na zmianie byly
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak z hybryda na paznokcie i farba do włosów-są zwolennicy i przeciwnicy ![]() Ja nosiłam już rzęsy w tamtym roku w okolicach wesela i podróży poślubnej Byliśmy za granica 2 tyg. wysoka temp. mega sól w wodzie i chlor w basenie. Trzymały mi sie naprawde długo, po miesiącu nie było widocznych ubytkówPo odnowie również nosiałam kilka tyg. po czym sciągnełam i nie zauważyłam aby kondycja rzęs zmieniła się ![]() Mi osobiście zależało na naturalnym efekcie "ala pomalowane i podwinięte rzęsy", w tych pierwszych tyg. chciałabym wstać i nie straszyć samej siebie w lustrze Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2014-01-21 o 09:53 |
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuje![]() http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...#color=KOLOR_8 niebieska http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...olor=KOLOR_138 http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...olor=KOLOR_205 i takie do pośmigania w domku http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...#color=KOLOR_6 http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...olor=KOLOR_138 Nie chce mi się robić każdej zdjęcia więc wszystkie na raz ![]() Mają bardzo dużo bluzeczek w wyprzedaży a naprawdę fajne jak za takie pieniądze
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
co ten fb robi z ludzi!
Co dziennie rano zdaję swojej mamie relację, że jestem 2 w 1. Martwi się, bo panikara, bo I poród, bo to mama mIeszka daleko, więc musi wiedzieć wcześniej. Wczoraj rano sms standardowy poszedł, ze dwupak. Wieczorem dzwoni spanikowana, że czemu nic jej nie mówię, że od innych się dowiedzieć musi, że... Poszło o to, że kuzynka wyczaiła, iż 2 dni (DWA DNI!!) nie widziała mnie dostępnej na fb, nie skomentowałam nic, nic nie zamieściłam. I z zapytaniem do mamy. Mama panika i telefon do mnie A chciałam odwyk sobie zrobić od fb ;D ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
I boję, ze ktoś zrypać może.
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekamy
|
|
#4574 |
|
Rozeznanie
|
Amberella - trzymam kciuki !
ale już na pewno jesteś po....![]() Co do przedluzania rzęs 1:1, to kiedys na wizazu widziałam recenzje jakiejs odzywki "ala amerykańskiej" do rzęs, kosztuje niemało bo najmniejsza pojemność ok 150 zł, a większa nawet 300...nazwy nie pamietam, ale wiem że opinie miała dobre i efekty w ggoogle obrazy tez były niezłe. Takze ja bym sie zastanawiala czy nie lepiej pokusic sie na taką odżywkę niz wydac na przedluzenie... ![]() Dziecko dzis tak mi czka, ze rzuca mnie dosłownie na lewą stronę! I wogole trzeci dzień tak buszuje...a niedawno wpadałam w panike bo sie mało rusza...ale zauwazylam ze ma fazy: 3dni buszowania i 3dni spokoju...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4575 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz pewnie już po. Czekamy na wieści jak już będziesz w stanie się odezwać ![]() Cytat:
Amberella, jeśli też masz urodziny ...to lepszej daty na poród nie mogłaś mieć i jeszcze Dzień Babci Najlepszego Cytat:
![]() Moja na szczęście po wczorajszym leniuchowaniu, dzisiaj od rana mi dupkę wypina Dziewczyny, czy Wam też w tym ostatnim miesiącu tak wywaliło brzuch? Ja jestem w szoku jak mnie wypchało ...i waga dalej pnie w górę
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-21 o 10:24 |
||||
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Gosi dzisiaj mało
![]() Jak smażycie kostkę rybną to najpierw ja rozmrażacie czy też zamrożoną? Zawsze mam pociapkaną
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś w Avon mieli fajną odżywkę do rzęs ... ale niestety dawno jej nie widziałam... a nie była droga coś koło 30-40 zł...
|
|
#4578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie poszło w brzuch, jak mówią inni. Ale to i tak mniej niż w pierwszej ciąży
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi nadal idzie w górę, już nie mogę tego znieść spokojnie grrrr...
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-21 o 10:27 |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chyba mi aż tak bardzo nie wywaliło brzucha, mam taki sam jak 2 tyg temu
![]() Laski poluje na jakieś sukienki dla mnie, może coś upoluje
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie dzisiaj wyspalam!
Martwią mnie tylko te jego ulewania. Nie wiem czy to już nie są wymioty? isia współczuje szpitala. A przy nawale jak najbardziej można karmić piersią! Nawet jest to zalecane! Więc nie musisz wylewać mleka
|
#4583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Hmmm
|
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myśle że to była odżywka do rzęs revitalash lub o takim samym składzie,a innej nazwie.Uzywałam i moge sie wypowiedzieć ![]() Na efekt trzeba poczekac dobrych kilka tyg...trzeba pamiętać o aplikacji(znam przypadki osób które miały silne uczulenie) Efekt jest po jakimś czasie, ale utrzymuje sie tyle ile smarujes rzesy, więc wydatek około 300 zł na miesiąc, a efekt czasowy ![]() Ja wolałam 1:1 efekt od razu ,a trwa kilka tyg ![]() Cytat:
![]() Ja sie martwie o laktacje, nic mi z tych cycków nie leci ![]() Mam nadzieje że po porodzie ruszy ![]() Dziś mam wizyte więc prosze o trzymanie kciuków Może w końcu poda mi termin cc
|
||
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego ) Co do baby bluesa mam podobnie, lepiej niz na poczatku ale czasem czuje ze cos wisi w powietrzu... w kncu minie. Cytat:
Kciuki ![]() Ambrella dla ciebie tez, daj znac po Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Selenko, mnostwo zaczynajac od porzadkach w szafie, po kupienie prakrycznych rzeczy po porodzie, a nie kupowanie tych ktore teraz leza. Ahhh sporo tego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga się chwieje, ale to wynik opuchlizny, tego, co zjadłaś, wypiłaś, ile kup zrobiłaś no ale, ze gdzie polujesz?? i z czym?
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Dagmara - o dzieki za recenzje
... No to juz wiem jak to jest. Czyli jednak wolałanym wydać na ten zabieg 1:1, bo szybkie efekty ahhh ja to mam słabość do takich rzeczy....
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
hej kobietki,ostatnio któraś koleżanka pytała do czego można porównac ból porodowy i myślę że przeżyłam przedsmak przed chwila na kibelku po tym jak przedwczoraj napchałam się krówek
a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiskanastępnym razem kupie mordoklejki co by zatkać dziób i wiecej nie zjeść |
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ambrella - kciuki za zabieg ![]() Krolowo_nilu wszystkiego najlepszego!!!! ![]() Cytat:
Ja wielu rzeczy nie zrobiłam, ale tych drobniejszych, życiowo mniej istotnych. Np. Nie mam umytych okien po małym remoncie (są najbrudniejszy w całej kamienicy ), nie uszczelniające ich a teraz w któraś noc ma być minus -20, nie mam super wysprzątane - trudno. Te wszystkie rzeczy nie są tak istotne. Chciałabym jeszcze przed porodem zaliczyć choć ze dwa filmy w kinie, dawno nie byłam, a będzie mi tego brakować. Lubię chodzić do kina sama ![]() Dzięki za info dot. Pieluszek Huggies |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

opisy porodów zwierzęcych 

za szybki poród i czekamy na wieści
16.06.2012 

...i waga dalej pnie w górę 

a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiska