Brak telefonu dotykowego a niska samoocena - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 19:20   #121
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia
Dot.: Brak telefonu dotykowego a niska samoocena

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ja przez ostatni rok chodziłam z takim
Chyba w mysiej dziurze się powinnam schować
Miałam taki i raczej wstyd było na miasto wyjść

Cytat:
Napisane przez LadyOfNight Pokaż wiadomość
że jestem rozdarta między 2 wyborami. Bo ten mi trzyma 6 dni i w ogóle, a jak miałam dotyk to płakałam jak mi nagle padał a jeszcze 5 h zajęć i brak kontaktu, ale czułam się kimś.
A 2 telefony to bez sensu bo płacę abonament 50 zł /m-c i opłacać 2 tel było by głupotą, a bez doładowania nie można np z neta korzystać itd :-/

ooo właśnie u mnie największa patologia na osiedlu ma smartfony
Patologia!!
U mnie w pracy wszyscy mają dotykowe, heloł?? Jesteśmy więc zamożnym wycinkiem społeczeństwa, bośmy przedszkolanki No dzieci nie mają - tzn nie przynoszą, bo w domu pewnie każde ma iPada.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 20:10   #122
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Dobra, śmiałam się, śmiałam... ale jak doszłam do momentu o Zespole Aspergera to mi się śmiać odechciało.
Nie znam się na zaburzeniach tego typu (ktoś tam zarzucił Autorce infantylizm, a nie Zespół Aspergera), ale znałam (przez 5 lat studiów) dziewczynę z tą chorobą i w sumie to przestała mnie dziwić "ranga problemu" poruszonego w tym wątku.

Autorko koleżanko - pogadaj ze swoją panią psycholog. Wytłumacz jej swój problem. Tu, na forum pomocy nie znajdziesz. Nikt Ci nie da złotej rady, bo taka nie istnieje.
Nie kupisz sobie dotykowego - więc musisz znaleźć wyjście z sytuacji, żeby nie czuć się źle...

O masakra, samej siebie nie poznaję, że się ze mnie dziki sarkazm nie wylewa ...
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 20:16   #123
suszarka
Buc

Cytat:
To też tłumaczę wszystkim. Nie wiem czemu ale ja się nadal czuję tą nastolatką i to się od lat nie zmienia. Inna sprawa , że przedmioty z ekranem dotykowym mi się zwyczajnie podobają i lubię być taka jak każdy, tzn mieć co wszyscy.
to sugeruję terapię u psychologa, jak nie da radę to psychiatrę. serio, serio.
Stary 2014-01-20, 20:48   #124
201610030905
Konto usunięte

A ja swój LG l7 potłukłam miałam go 6 miesięcy. Teraz, mam nokię. Chodzę do Liceum powinnam w ogóle nie chodzić do szkoły bo co sobie o mnie pomyślą . Dziewczyno są ważniejsze problemy. Szpan na telefony jest głupi i niedojrzały. A tą nokię będę mieć z 2-3 lata bo stwierdziłam że szkoda mi pieniędzy na nowy telefon i rachunki. Wolę zaoszczędzić i odświeżyć pokój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1360_1245238639_45743.jpg (20,4 KB, 10 załadowań)
201610030905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 20:49   #125
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Niedługo powstanie wątek jakie to wizażanki be bo się nabijają z biednej autorki
Krzaki_w_stodole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:16   #126
201610030905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
Niedługo powstanie wątek jakie to wizażanki be bo się nabijają z biednej autorki
Tak. Będziemy się smażyć w piekle
201610030905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:54   #127
VanOlg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Powiedz, że żartujesz?
Czuć się kimś, można, bo się ma dobre oceny, napisało najlepszą pracę na roku, dostało super pracę, którą na dodatek się lubi i jeszcze dobrze płacą, ale dlatego, że się ma telefon?
Cooooo? Czuć się lepszym, bo ma się dobre oceny itp.?Rozumiem czuć się z tych powodów dobrze, ale czuć się kimś? Toż to ten sam poziom abstrakcji, co dowartościowywać się dotykowym telefonem. Miałam taką jedną znajomą, co rzygała piątkami, i ze wszystkiego musiała mieć piątkę, i zawsze pamiętała co do punkcika ile miała z jakiego egzaminu. I chwaliła się u którego wykładowcy miała jaką ocenę. I sprawdzała w necie statystyki, ilu studentów miało jaką ocenę z danego egzaminu. Żenada jak dla mnie.

Edytowane przez VanOlg
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:55
VanOlg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:07   #128
Elfia4
DOMator

Heh, przerażające jest to jak byle gadżet potrafi wpłynąć na czyjąś samoocenę. Konsumpcjonizm szaleje...
Ja mam od 6 lat ten sam stary telefon, wysłużony, ale działający, więc nie zmieniam go na nowy. Nie mam problemu z tym, żeby z niego korzystać przy ludziach, chociaż niektórzy uważają, że powinnam zmienić starocia na jakiś gadżet. Wzruszam ramionami i tyle. Z dotykowego korzystałam i nie polubiłam się z nim, więc kolejny telefon też będzie tradycyjny, z klawiszami, a do netu jakiś mały tablecik dokupię i tyle.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:51   #129
201803090921
Konto usunięte

Wzruszyła mnie ta gadżeciarska historia
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:19   #130
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
nie, ale rodzice wychowali mnie pod kloszem, może dlatego jestem taka dziecinna. A rentę mam na Zespół Aspergera jakby kogoś interesowało
To tłumaczy wszystko. Moja przyjaciółka miała kiedyś w LO taką dziewczynę w klasie. To nie jest troll. Ludzie z tym zaburzeniem tak mają. Nie rozumieją zachowań społecznych. Ta dziewczyna np. w ogóle nie rozumiała, że czasem jakieś dziewczyny chcą pogadać same. Wszystko musiało być jej spokojnie wytłumaczone ( Hej, P, chcemy pogadać, poczekaj na nas gdzieśtam).
Autorka nie rozumie, że ludzie tak naprawdę mają gdzieś jaki ma telefon. Ale w jej umyśle urosło to do rangi problemu.

Edytowane przez 201607231719
Czas edycji: 2014-01-21 o 10:22
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:22   #131
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
To tłumaczy wszystko. Moja przyjaciółka miała kiedyś w LO taką dziewczynę w klasie. To nie jest troll. Ludzie z tym zaburzeniem tak mają.
A czy to pierwszy wątek chorobowy? Poprzednie kończyły się zamknięciem i banem dla trolla. Tego samego, z wielu kont.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 12:45   #132
poshh
Zadomowienie

ło, a co jeśli ktoś dotykowych nie lubi po prostu? jako, że mój wypasiony, ekstra dotykowy wow leży nieużywany, a ja śmigam ze swoim starym przyjacielem blackberry, bo jest dla mnie milion razy wygodniejszy, to znaczy, że tak naprawdę wszyscy się ze mnie śmieją? a to świnki..
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:01   #133
_chocolate
Zakorzenienie

Niektórzy się wyśmiewają ze starych telefonów, ale co z tego. To tylko o nich świadczy i nie trzeba się z nimi zadawać.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:03   #134
LadyOfNight
Raczkowanie

miałam okazję pokorzystać sobie z dotykowego ,nie pół dotykowego jak kiedyś miałam) i się rozpłakałam bo wszystkie ikonki mi uciekały, wszystko za szybko się otwierało itd, wpadłam w panikę. I tu pojawiło się pytanie "czemu mimo 25 lat jestem taka zacofana".
Mam już czytnik e-booków dotykowy, ale tam ładnie chodzi , ładnie się otwiera, nie przypadkowo, nie przeraża liczba płatnych aplikacji itd.
Niby mam znajomą rok młodszą co ma nokię 3310 i w ogóle,ale chyba bardziej się przeraziłam swoim zacofaniem, które być może wynika z braktu kontaktów społecznych.
LadyOfNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:21   #135
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Mój były do zeszłego roku miał Nokię 3510i. Nie wiem nawet czy nadal jej nie ma Niezniszczalny sprzęt i baterii nie raz mu zazdrościłam
Stary 2014-01-21, 13:24   #136
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
miałam okazję pokorzystać sobie z dotykowego ,nie pół dotykowego jak kiedyś miałam) i się rozpłakałam bo wszystkie ikonki mi uciekały, wszystko za szybko się otwierało itd, wpadłam w panikę. I tu pojawiło się pytanie "czemu mimo 25 lat jestem taka zacofana".
Mam już czytnik e-booków dotykowy, ale tam ładnie chodzi , ładnie się otwiera, nie przypadkowo, nie przeraża liczba płatnych aplikacji itd.
Niby mam znajomą rok młodszą co ma nokię 3310 i w ogóle,ale chyba bardziej się przeraziłam swoim zacofaniem, które być może wynika z braktu kontaktów społecznych.

Dziewczyno, idź do lekarza, proszę Cię...
Stary 2014-01-21, 14:03   #137
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
to sugeruję terapię u psychologa, jak nie da radę to psychiatrę. serio, serio.
A Ty tak serio, bo wiesz mi w tym roku 30 stuka a się czuję nadal jak młoda gniewna

Poza tym ja nie wiem, co ludzie mają tymi telefonami. Chodzą z przyklejonymi na czole jako jakiś dowód pozycji społecznej???

Ja mam półdotykową Nokię, w robocie wszyscy mają iPhony, ale jakoś nie czuję się gorsza, tym bardziej że korzystam głównie z opcji dzwonienie...
Stary 2014-01-21, 14:05   #138
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość

Dziewczyno, idź do lekarza, proszę Cię...
Ma rente, chodzi do lekarza (zwiekszyl jej niedawno dawke lekow).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 15:16   #139
KrwawaMary86
Zadomowienie

Wątek przerażający. Jak można oceniać siebie przez pryzmat wypasionego telefonu? Chyba ważniejsze jest to czy się po prostu woli telefon dotykowy czy zwykły. Kiedyś miałam niecały rok dotykowego samsunga. Tak mi pisanie smsów działało na nerwy, że zaczęłam dzwonić zamiast pisać co pochłaniało trochę kasy. Teraz mam moją kochaną Nokię Asha z klawiaturą qwerty i wszelkim dotykowym mówię stanowcze NIE.
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 15:37   #140
LadyOfNight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Poza tym ja nie wiem, co ludzie mają tymi telefonami. Chodzą z przyklejonymi na czole jako jakiś dowód pozycji społecznej???
też tak mnie to szczerze mówiąc dziwi, że na lewo i prawo nastolatki z dotykami, nawet starsi ludzie z dotykami.Że w tym kraju ocenianym się jest na podstawie gadżetów, szczególnie w gimnazjum. Problem w tym że ja mimo 25 lat wyglądam na 17,18 max 19. Nawet piwa nikt nie chce sprzedać. Może dlatego boję się szykan ze strony nastolatek, a może moja niedojrzałość utrudnia mi nawiązanie właściwych do wieku kontaktów. Sama nie wiem
Stary 2014-01-21, 15:44   #141
KrwawaMary86
Zadomowienie

Cytat:
też tak mnie to szczerze mówiąc dziwi, że na lewo i prawo nastolatki z dotykami, nawet starsi ludzie z dotykami.Że w tym kraju ocenianym się jest na podstawie gadżetów, szczególnie w gimnazjum. Problem w tym że ja mimo 25 lat wyglądam na 17,18 max 19. Nawet piwa nikt nie chce sprzedać. Może dlatego boję się szykan ze strony nastolatek, a może moja niedojrzałość utrudnia mi nawiązanie właściwych do wieku kontaktów. Sama nie wiem
Nie zauważyłam tego, że jest się ocenianym na podstawie gadżetów. Mnie nikt nigdy nie ocenił na podstawie telefonu, laptopa czy tableta. Dlaczego tak bardzo przejmujesz się opinią innych? Jestem starsza od Ciebie i choć wyglądam bardzo młodo (zawsze muszę pokazywać dowód jak kupuje alkohol) to nigdy nie miałam sytuacji, w której byłabym szykanowana przez kogokolwiek. Nigdy również nie spotkałam się żeby jakieś nastolatki naśmiewały się z czyjegoś telefonu. A nie jest czasem tak, że wmawiasz sobie, że ktoś się z Ciebie śmieje a tak naprawdę może się śmiać z czegokolwiek np. z opowiedzianego dowciupu?
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 15:45   #142
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mnie to szczerze mówiąc dziwi, że na lewo i prawo nastolatki z dotykami, nawet starsi ludzie z dotykami.Że w tym kraju ocenianym się jest na podstawie gadżetów, szczególnie w gimnazjum.
No ale co w tym dziwnego, że z dotykowymi chodzą młodzi i starsi. Ja się bardzo broniłam przed takim telefonem ale po 8 miesiącach, wiem że już na tradycyjny nie zamienię. Nie ma to nic wspólnego z modą. Najwyraźniej nie tylko ja doszłam do takich wniosków. I póki co to Ty najbardziej przywiązujesz wagę do tego kto jaki ma telefon. Ja wśród znajomych w życiu nie słyszałam żadnych komentarzy na ten temat. A różne modele się zdarzają

Wysłane z mojej el dziewiątki : )
Stary 2014-01-21, 15:50   #143
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Nic w tym dziwnego, technologia idzie na przód, coraz mniej jest dostępny telefonów bez dotykowego wyświetlacza, problemem nie jest to, że tylu ludzi ma smartfony, a Twoje podejście do tego typu gadżetu.
Stary 2014-01-21, 17:36   #144
201707171505
Konto usunięte

Ehhh.... Na studiach też byłam jedną z nielicznych posiadających bezdotykowca. Tyle,że moich znajomych to nie obchodziło, czy rozmawiam z nimi i piszę dotykając czy wciskając. A mnie bajer dla bajeru nie był potrzebny.
Na pewien wyjazd potrzebowałam jednak urządzonka na dwie karty i z dostępem do internetu. W ten sposób stałam się posiadaczką modelu, którego nikt z moich znajomych wcześniej nie znał (bo był stosunkowo tani i miał dokładnie to, czego potrzebowałam)
Kurczę, tylko dalej ich nie obchodzi, przez co ja się z nimi kontaktuję. Coś jest z nami nie tak??
Jeśli ten wątek to nie żart to przestań się przejmować, co inni pomyślą, bo telefon jest dla Ciebie, a nie dla znajomych.
201707171505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:12   #145
LadyOfNight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Nic w tym dziwnego, technologia idzie na przód, coraz mniej jest dostępny telefonów bez dotykowego wyświetlacza, problemem nie jest to, że tylu ludzi ma smartfony, a Twoje podejście do tego typu gadżetu.
No właśnie bym powiedziała odwrotnie, że dotyki są dużo droższe.Ja mój bezdotykowy mam od lipca ,nowy kupiony w Media Markt za 200 zł. Ale to był mój wybór bo mogłam dotykowy kupić, ale miałam złe doświadczenia z baterią i pan w sklepie powiedział że będę musiała chodzić z ładowarką ewentualnie ładować co noc. A ja kiedyś często o tym zapominałam.
Skoro w dotykach jest internet to jakim cudem mi działa szybko net przez wi-fi w moim gracie?
Tyle, że no mówię u mnie jeden chłopak mnie szykanuje na studiach, że jeśli nie mam dotyku to muszę być mega biedna, tyle że ja mogłam w abonamencie mieć za 1 zł :-/
Stary 2014-01-21, 20:31   #146
669e69e2f5981f9bf18d1cc5d2c5fe858ddc42c4
Konto usunięte

No ale co Ciebie obchodzi, ze on tak gada? Powiedz mu, ze skoro tak mowi i ocenia ludzi na podstawie tego jaki maja telefon,to musi być mega kretynem i juz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
669e69e2f5981f9bf18d1cc5d2c5fe858ddc42c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:38   #147
LadyOfNight
Raczkowanie

to że on nie wierzy w kwestię wyboru, tylko uważa mnie za biedną a to mnie upokarza
Stary 2014-01-21, 22:54   #148
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
to że on nie wierzy w kwestię wyboru, tylko uważa mnie za biedną a to mnie upokarza
Co za roznica czy uważa Ciebie za biedną czy bogatą? Przecież nawet jeśli to biedna nie znaczy gorsza! Olej takie znajomości one nie są Tobie do niczego potrzebne
Znajdź sobie znajomych, którzy mają normalne podejście do życia i innych ludzi, takich ktorzy nie oceniają innych przez pryzmat posiadanych rzeczy.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 09:00   #149
MartaMagda
Zakorzenienie

Czasami tak to wygląda:

Stary 2014-01-22, 18:03   #150
LadyOfNight
Raczkowanie

no i nadal się czuję tą gorszą byłam dziś w komisie ale się na żaden nie zdecydowałam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości