![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brak telefonu dotykowego a niska samoocena
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie w pracy wszyscy mają dotykowe, heloł?? Jesteśmy więc zamożnym wycinkiem społeczeństwa, bośmy przedszkolanki ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, śmiałam się, śmiałam... ale jak doszłam do momentu o Zespole Aspergera to mi się śmiać odechciało.
Nie znam się na zaburzeniach tego typu (ktoś tam zarzucił Autorce infantylizm, a nie Zespół Aspergera), ale znałam (przez 5 lat studiów) dziewczynę z tą chorobą i w sumie to przestała mnie dziwić "ranga problemu" poruszonego w tym wątku. Autorko koleżanko - pogadaj ze swoją panią psycholog. Wytłumacz jej swój problem. Tu, na forum pomocy nie znajdziesz. Nikt Ci nie da złotej rady, bo taka nie istnieje. Nie kupisz sobie dotykowego - więc musisz znaleźć wyjście z sytuacji, żeby nie czuć się źle... O masakra, samej siebie nie poznaję, że się ze mnie dziki sarkazm nie wylewa ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Buc
|
to sugeruję terapię u psychologa, jak nie da radę to psychiatrę. serio, serio.
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
A ja swój LG l7 potłukłam miałam go 6 miesięcy. Teraz, mam nokię. Chodzę do Liceum powinnam w ogóle nie chodzić do szkoły bo co sobie o mnie pomyślą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Niedługo powstanie wątek jakie to wizażanki be bo się nabijają z biednej autorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Cooooo? Czuć się lepszym, bo ma się dobre oceny itp.?Rozumiem czuć się z tych powodów dobrze, ale czuć się kimś? Toż to ten sam poziom abstrakcji, co dowartościowywać się dotykowym telefonem. Miałam taką jedną znajomą, co rzygała piątkami, i ze wszystkiego musiała mieć piątkę, i zawsze pamiętała co do punkcika ile miała z jakiego egzaminu. I chwaliła się u którego wykładowcy miała jaką ocenę. I sprawdzała w necie statystyki, ilu studentów miało jaką ocenę z danego egzaminu. Żenada jak dla mnie.
Edytowane przez VanOlg Czas edycji: 2014-01-20 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
DOMator
|
Heh, przerażające jest to jak byle gadżet potrafi wpłynąć na czyjąś samoocenę. Konsumpcjonizm szaleje...
Ja mam od 6 lat ten sam stary telefon, wysłużony, ale działający, więc nie zmieniam go na nowy. Nie mam problemu z tym, żeby z niego korzystać przy ludziach, chociaż niektórzy uważają, że powinnam zmienić starocia na jakiś gadżet. Wzruszam ramionami i tyle. Z dotykowego korzystałam i nie polubiłam się z nim, więc kolejny telefon też będzie tradycyjny, z klawiszami, a do netu jakiś mały tablecik dokupię i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Wzruszyła mnie ta gadżeciarska historia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorka nie rozumie, że ludzie tak naprawdę mają gdzieś jaki ma telefon. Ale w jej umyśle urosło to do rangi problemu. Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2014-01-21 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
ło, a co jeśli ktoś dotykowych nie lubi po prostu? jako, że mój wypasiony, ekstra dotykowy wow leży nieużywany, a ja śmigam ze swoim starym przyjacielem blackberry, bo jest dla mnie milion razy wygodniejszy, to znaczy, że tak naprawdę wszyscy się ze mnie śmieją? a to świnki..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy się wyśmiewają ze starych telefonów, ale co z tego. To tylko o nich świadczy i nie trzeba się z nimi zadawać.
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
miałam okazję pokorzystać sobie z dotykowego ,nie pół dotykowego jak kiedyś miałam) i się rozpłakałam bo wszystkie ikonki mi uciekały, wszystko za szybko się otwierało itd, wpadłam w panikę. I tu pojawiło się pytanie "czemu mimo 25 lat jestem taka zacofana".
Mam już czytnik e-booków dotykowy, ale tam ładnie chodzi , ładnie się otwiera, nie przypadkowo, nie przeraża liczba płatnych aplikacji itd. Niby mam znajomą rok młodszą co ma nokię 3310 i w ogóle,ale chyba bardziej się przeraziłam swoim zacofaniem, które być może wynika z braktu kontaktów społecznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Mój były do zeszłego roku miał Nokię 3510i. Nie wiem nawet czy nadal jej nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() Dziewczyno, idź do lekarza, proszę Cię...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja nie wiem, co ludzie mają tymi telefonami. Chodzą z przyklejonymi na czole jako jakiś dowód pozycji społecznej??? Ja mam półdotykową Nokię, w robocie wszyscy mają iPhony, ale jakoś nie czuję się gorsza, tym bardziej że korzystam głównie z opcji dzwonienie...
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Wątek przerażający. Jak można oceniać siebie przez pryzmat wypasionego telefonu? Chyba ważniejsze jest to czy się po prostu woli telefon dotykowy czy zwykły. Kiedyś miałam niecały rok dotykowego samsunga. Tak mi pisanie smsów działało na nerwy, że zaczęłam dzwonić zamiast pisać co pochłaniało trochę kasy. Teraz mam moją kochaną Nokię Asha z klawiaturą qwerty i wszelkim dotykowym mówię stanowcze NIE.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
też tak mnie to szczerze mówiąc dziwi, że na lewo i prawo nastolatki z dotykami, nawet starsi ludzie z dotykami.Że w tym kraju ocenianym się jest na podstawie gadżetów, szczególnie w gimnazjum. Problem w tym że ja mimo 25 lat wyglądam na 17,18 max 19. Nawet piwa nikt nie chce sprzedać. Może dlatego boję się szykan ze strony nastolatek, a może moja niedojrzałość utrudnia mi nawiązanie właściwych do wieku kontaktów. Sama nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojej el dziewiątki : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Ehhh.... Na studiach też byłam jedną z nielicznych posiadających bezdotykowca. Tyle,że moich znajomych to nie obchodziło, czy rozmawiam z nimi i piszę dotykając czy wciskając
![]() Na pewien wyjazd potrzebowałam jednak urządzonka na dwie karty i z dostępem do internetu. W ten sposób stałam się posiadaczką modelu, którego nikt z moich znajomych wcześniej nie znał (bo był stosunkowo tani i miał dokładnie to, czego potrzebowałam) ![]() Kurczę, tylko dalej ich nie obchodzi, przez co ja się z nimi kontaktuję. Coś jest z nami nie tak?? ![]() Jeśli ten wątek to nie żart to przestań się przejmować, co inni pomyślą, bo telefon jest dla Ciebie, a nie dla znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro w dotykach jest internet to jakim cudem mi działa szybko net przez wi-fi w moim gracie? ![]() Tyle, że no mówię u mnie jeden chłopak mnie szykanuje na studiach, że jeśli nie mam dotyku to muszę być mega biedna, tyle że ja mogłam w abonamencie mieć za 1 zł :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
No ale co Ciebie obchodzi, ze on tak gada? Powiedz mu, ze skoro tak mowi i ocenia ludzi na podstawie tego jaki maja telefon,to musi być mega kretynem i juz.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
to że on nie wierzy w kwestię wyboru, tylko uważa mnie za biedną a to mnie upokarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajdź sobie znajomych, którzy mają normalne podejście do życia i innych ludzi, takich ktorzy nie oceniają innych przez pryzmat posiadanych rzeczy.
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Czasami tak to wygląda:
![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
no i nadal się czuję tą gorszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.