|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Redsiu, a Ty dużo żółtego sera jesz? Bo mój Luby ma uczulenie i po serze go wypryszcza.
Dlatego nigdy na pizzę nie chodzimy ![]() edit: to samo ma po curry Rejcz, albo bagietka z serem: ponacinac bagietkę lekko w poprzek, nakłaść tam żółtego sera, masła, posypać ziołami i sru do pieca
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-01-21 o 12:23 |
|
|
|
#3212 |
|
Nindżopesz
|
![]() Ostatnio starałam się nie jeść wcale ale trafiły mi się ze dwa wieeelkie kawały na tydzień. Może coś w tym jest? Dużo niewiadomych, dużo zmian naraz, heh. |
|
|
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryż z sosem, też fajny trop ale nei znam dobrego sosu - te co testowałam, Łowicz, są tak sztuczne w smaku że ohyda. Masz rację tosty hawajskie to ejst to - ale będą bez szybki, bo of kors mnie odrzuca od wędzonek Dzięęęęęki za inspiracje. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Zimne jest beeeeeeeeeCytat:
Frąsuskie szczęściary - u mnie bagietki nie było hohoho z rok ![]() Skąd ja wyczasneu bagietke, bułka musi ją udać, musi udać też tosty bo nie ma chleba tostowego Wygrała jak zwykle niezniszczalna, bułka z serem ![]() Od samego czytania. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-21 o 12:39 |
|||
|
|
|
#3214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś świeżaki, teraz nie koniecznie, pudrowe mnie odrzucały na milę a teraz ładnie pachnąCytat:
Ale nie licz kalorii Ja uwielbiam makarony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kalorii nie liczę
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Coś leci z nieba, czuję, że dla odmiany dziś nas zaśnieży.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co lubiłam - iglakowe, gwajakowe, żywiczne, paczulowe, rumowe, mniodowe, syropkowe, słowem drewniano-żywiczne - dalej bardzo lubię. Jak tak latam teraz tropem akacji i migdałów, to wyskakują mi perfumy, które miałam i zawsze lubiłam, tylko nigdy nie poznałam (świadomie) Sensi Pudrowe też sie u mnie przewijały, i piżmaczki - czyli wracam tak jakby do korzeni Ale efekt mydełka - zabijcie mnie nie wiem co za nuty go robią, pewnie miks piżma i kwiatków, nigdy nie był moim celem, aż tu nagle bęc! Spodobało mi się pachść mydełkamy. Nie stosuję takowych na sobie, może dlatego polubiłam w perfumach Do Shalimara i Dune też nie potrafię . Cytat:
Był czas, że to były ejdyne sery w domu, w tydzień szły 4 czasem 5 Jeden na raz.
|
||
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz tak że podchodzę do półki w S czy D i psikam, najpierw na blotter co by w razie W się nie dusić jak trafię na killera, jak na blotterze oki to na nadgarstek. Już miałam kilka razy tak że na blotterze cuso a na mnie nie patrzę już na markę tylko tak o psikam, nie wiem czego szukam![]() Mnie się drewniane, żywiczne podobają, kadzidlane też ale nie noszalne dla mnie, przynajmniej nie wszystkie. Mam masę próbek i czasem sobię niuchnę i się zachwycam ale tylko z koreczka Figę ubóstwiam ![]() Zauważyłam ze podobają mi się zapachy z gruszką ![]() Natomiast zauważyłam jeszcze jedno, jak biorę coś w ciemno w rozbiórce i dopiero po dostaniu go testuję to bardziej mi się podoba a jak pójdę wcześniej przetestować to rozkminiam i przeważnie mi się nie podobie. Czemu psycha może działa tylko na jakiej zasadzie?Mój Małż przez lata uciekał od pleśniowych, ja się zajadałam, nawet nie chciał spróbować. A teraz Mu się odmieniło całkiem, tylko je by jadł
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-01-21 o 13:12 |
|
|
|
|
#3218 |
|
Nindżopesz
|
Coś Ty, tylko propozycjami zarzucam. Bagietki nie jadłam ho ho i trochę.
Spoo, i jeszcze ser na podwieczorek
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się nieśmiało
Czytam często ale jakoś tak śmiałości mi brakło ![]() Cytat:
![]() Byłam raz i holender czuję że do "Ząbków" do fryzjera będę musiała jeździć ![]() http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Co do kwasów i leczenia skóry to tylko u dermatologa, niestety to rosyjska ruletka ale jak się trafi w końcu na dobrego to efekty są Ja używam isotreksinu teraz tylko dwa razy do roku.Udało mi się wyleczyć trądzik ale kuracje strategicznych miejsc trzeba powtarzać . Z moich wieloletnich obserwacji wynika że każdy podkład wcześniej czy później mnie zapcha nie ma bata , jak nie używam podkładów mam o wiele mniej problemów z cerą.Podstawą u mnie jest oczyszczanie, któraś z Was napisała płyn micelarny trzeba zmywać wodą i bardzo słusznie sama na to wpadłam z rok temu i naprawdę cera jest bardzo dobrze oczyszczona. Najczęściej jednak myję twarz płynem do higieny intymniej, delikatny, kwaśny, dobrze oczyszczający, dla mnie bomba |
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć tuberozy już się nie boję, i figa na mnie leży dobrze Ostatnio mam fazę na krrrrhemowe - wspomniane Sesni, L'Instatnt Magic, Amarige Mariage może nie kremowy, acz akacjowy, miło słodki |
|
|
|
|
#3222 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 1. u mnie miejscem strategicznym jest cała twarz 2. próbowałaś mineralnych? Ja ostatnio używam ich w małej ilości jak pudru a potem tylko punktowo doszpachlowuję. |
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Żel biedrowy niezly, jest. Też czasem używam, ale ten w tubce. 3. Nie, maja w Mazidłach i innych, a w ZSK nie. Pamiętaj o tym na przyszlość, jakbyś coś zamawiala z Mazideł, warte wypróbowania. |
||
|
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione - Aaaaaaaaaaaaammmeeeeeeen. . W sensie im mniej tym lepiej.---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie sera, maseczki dupeczki, czego ja to na twarzy nie miałam a skóra coraz gorsza była. Teraz wiem że przekarmiona była i przesadzałam(chyba kazdy to musi przejśćNie używam micieli tylko cała twarz z makijazem zmywam Bejbidrimem a teraz Ziaję kupiłam. Pieknie zmyte wszystko ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Aha, już to widzę ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ha, właśnie powiedziałaś mi czego nie znam: Sensi muszę poszperać
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-01-21 o 13:37 |
||
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie hmmmm mój trądzik rozpoczał się jak miałam ok 26 lat o ile dobrze pamiętam.... Poszłam z moim obecnym Negatywem do dermatologa (tylko w ten sposób mogłam go zaciągnąć do lekarza a twarz miał jak to on mówił jak pizza pomidorowa , koszmarny trądzik ....) On dowiedział się że ten trądzik będzie miał do końca życia bo taką skórę ma , bardzo silnie łojotokową. Ja dowiedziałam się że w sumie to nie mam trądziku tylko rozniosłam sobie sama poprzez wyciskanie zapalenie, podleczymy i nie będzie nawrotu. Efekt leczenia mój Negatyw zero wykwitów a ja się bujam do tej pory. 2 Jestem na początku drogi jeśli chodzi o minerały, zaczęłam pisać w wątku mineralnym z kosmetykami Anabelle , na razie jestem w trakcie ustalania odcienia to masakra jakaś...---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Zgadza się i nie dla mnie kremy w pięknych kolorowych słoiczkach, pięknie pachnące. Teraz na noc używam tylko Unibasis emulsja na skórę , pod oczy niebieską panią Walewską i wsio .... A nie kłamię jeszcze na noc pod oczy olejek z avocado ale nie wiem czy on działa cokolwiek ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam moje początki tyle co ja miałam sampli to chyba nikt tyle nie miał![]() Na monitorze piękna żółć, w domu beż a na twarzy pomarańcz Najgorzej ze w łazience wygladałam dobrze, idę do sklepu patrzę w lustro i nie wierzę ! szybka rozkmina jak przemknąć się do domu omijając ludzi To były czasy ![]() Mam nadzieję że masz pędzel do minerałów? bo daje on ogromną różnicę w kolorach minerałów
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-01-21 o 13:45 |
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podeszłam do tego racjonalnie napisałam w wątku że najjaśniejszy rimmel jest moim idealnym odcieniem i zapytałam czy może ktokolwiek polecić coś w zbliżonej tonacji i momentalnie w pierwszym poście dostałam słocza Tyle że tak jak napisałaś dopiero na sobie można to zweryfikować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3230 | |||
|
Wtajemniczenie
|
uuuuu..... współczuję aczkolwiek ufność w ludzi chyba wielką posiadasz
ten przelew to masz mieć już? bo chyba do południa piatkowe przelewy jeszcze rejestrują, a popołudniowe w poniedziałek dopiero Cytat:
Cytat:
spartakusa też całego Sherlocka zapodam Hannibala oglądałam, chyba pytałam nawet w Baru czy ktoś tez fidział teraz oglądam nowy serial, Helix, o zmutowanym wirusie ale on jest na bieżąco, dopiero 3 odcinki wyszły albo 4. ciężko powiedzieć czy fajny czy nie, niezbyt odkrywczy na razie w temacie wirusów ale robi się ciekawie ![]() żywe trupy tez mam zaliczone, same umarlaki obrzydliwe i śniły mi sie po nocach ale serial super, na żadnym odcinku sie nie zawiodłam, ale wiadomo musi sie na początku rozkręcić czekam bardzo na nowy sezon. ![]() ja się w temacie kosmetycznym nie znam fogle, ale rękę se mogę z Wami podać odnośnie blizn i trądu bo walczyłam z nim do tamtego roku, ostatni rok (wróóóóć - 2 lata, bo ost. rok się nie liczy bo piemkna byłam niesłychanie nie robiąc nic ) to już eksperymenty były co mi naprawdę pomaga a co szkodzi na bank. mam teraz swoje patenty domowe wytestowane i niestety muszę się ich trzymać bo kombinowanie kosztuje mnie kolejne dziury w ryjku. toaleta bez wody kranówy (zuooooooo ) - toniki, fukadełka + płatek kosm., mikrofibra + toniki itp hitem moim jest tonik aspirynowy (podobno jakieś tam kwasy som i coś tam robiom z buziom ale ile w tym prawdy? ) ale to na bank znacie Cytat:
+ ewentualnie duszona cebulka i insze dodatki wedle gustu to najszybsza opcja u mnie. poza tym ziemniaczki po chłopsku, ser w panierce, tosty albo buła udająca pizzę, wczorajszy obiad obiadowych mam więcej ale tez nie w 10 minut niestety. znad lodówy na dworze i w chaupie
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2014-01-21 o 14:08 |
|||
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego moja skóra ma inny kolor np w lecie a inny w zimie wiec musiałam balansować odcieniami![]() od pogody też zależy jak minerały się na mnie zachowywały albo np mój ulubiony minerał nagle zaczął mi szkodzić albo źle wyglądał więc musiałam mieć szybką alternatywę ![]() Ja nie miałam pędzla bo pomyślałam że wydziwiają że musi być akurat ten. Rozprowadzałam minerały zwykłym i się dziwiłam ze każdy ma ten sam odcień i że słano kryje a uprzedzali mnie że maskę można sobie nim zrobić. Kupiłam FT bo mi się podobał i dopiero wtedy różne odcienie faktycznie miały różne odcienie i łatwo można było z nimi przesadzić ![]() Z rozrzewnieniem wspominam te czasy gdzie testy to było moje życie
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co warto nabyć ,ale coś dla biedaka bom nadal bez pracy?
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-01-21 o 15:14 |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynałam od takiego zestawu i mam go do dziś Nie wiem gdzie zamawiasz podkłady ale te firmy zagramaniczne też mają w swojej ofercie Pixie, Hakuro albo Lucy też ma fajne(widzę teraz sale), Lucy jest chyba najbardziej milusi ale ma długą rączkę, niby nie przeszkadza ale do lustra zbyt blisko się nie przysuniesz![]() Na wymianki też patrz bo bywają albo na all. Ja doszłam do kilkunastu pedzli ogółem ale trochę się pozbyłam. Zostało mi kilka ulubionych a i tak maluję się jednym
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-01-21 o 15:26 |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach i jeszcze nigdzie nic nie kupuję ,kupie na 80 % próbki Anabelle |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
Cytat:
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie do Mursz: co zrobić żeby ciasteczka korzenne/pierniczki nie były twarde albo żeby zmiękły?
|
|
#3237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jesteś pewna, że Mariage nie lubisz? że nie sam Amarige, no cóż, też kiedyś nei lubiłam co do Sensi - ciężko będzie bo wycofion, dlatego tak marudzę obczaj se ceny na all, chyba, że poszperasz we zbiorach własnych Cytat:
olej avocado jest dla tłustej cery bardzo dobry ad przekarmienie - ja to odbieram tak na logikę, że widać cera wcale nie potrzebuje pierdyliona badziewi do fajnego funkcjonowania, po prostu ulegamy marketingom, a prawda taka, że większosć rzeczy jest zupełnie zbędna, ergo może zatkać pory, u tych co mają skłonność do takich atrakcji. Cytat:
Dzień w dzień mam z nią a to pizze a to tosty a to nic - ale z cebulą Ziemniaczki zakazane bo spożywamy ich nadmiar, - posiadanie piwnicy to zło. Kochamy je niestety bez wzajemnosci bo roztyliśmy sie głównie na nich - pierdzielony indeks glikemiczny, on jest wszystkiemu winien Cytat:
2. Ja czekam aż do mnei dolecą, już nie pamietam, jakie kolory brałam ale goldeny i chyba 3 najjaśniejsze. Zdam relację. |
||||
|
|
|
#3238 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
ale już miałam rozeznanie w co celować. A potem kupiłam kilka próbek Lumiere i bach, trafiony. Pozostało dobrać odcień ale to już z górki.Cytat:
ambitne/pseudoambitne: - Shigurui (dołujący dramat o samurajach, dużo krwi i flaków, toczy się wolno) - Texhnolyze (jeszcze bardziej dołujący cyberpunk, trochę trudne w odbiorze, równie powolne) - Mononoke (wielce specyficzna grafika, kilka opowiadań opartych na jap. folklorze, troszku horror) - Mouryou no hako (horror-dramat psych. nieźle zakręcone, grafika cudna, intryga na poziomie) - Mushishi (opowiadania o gostku łapiącym mushi - cokolwiek to właściwie jest. Raczej babskie, powolne ale sympatyczne) rozrywkowe ale niegupie: - Fullmetal Alchemist Brotherhood (przygodowe z ratowaniem świata od zagłady ale boskie!!) - Darker than black (hmm, dramat kryminalny s-f plus mhroczny gościu w długim płaszczu) - Nana (telenowela na poziomie o dwóch fajnych laskach z których jedna jest punkówą a druga grzecznym dziewczęciem. Niestety niedokończone) - Durarara (zakręcona komedia hmm kryminalna powiedzmy) - Level E (komedia s-f miejscami od rzeczy ale jednak inteligentna) - Kara no Kyoukai (horroro-kryminał ze świetną grafiką i muzyką acz mnie wynudził) rozrywkowe i trochę głupie: - Hellsing Ultimate (śmieszno-mhroczne wampiry) - Death Note (nie wiem co tutaj napisać, w sumie to już chyba "klasyk") - Psycho-pass (kryminał s-f) - Sayonara Zetsubou Sensei (absurdalna komedia o skrajnym pesymiście, mnóstwo odniesień do jap. kultury więc trzeba ogarniać temat) 2. som ale nic mi nie zrobiły :/ Cytat:
), OCM, tonik, hydrolat, kwas taki owaki, peeling, glinka, witaminy... Za dużo tego wymyślili.
|
|||
|
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
deszcz padający przy temperaturze dodatniej ![]() Ja dziś też skrobałam auto z lodu, ale jakkolwiek też to wolę niż odśnieżanie albowiem po pracuni już drugi raz odladzać nie musiałam, a jakby to zamiast deszczu śnieg w takich ilościach padał w tym czasie, to ja bym pewnie tego auta nawet pod pracą nie znalazła bo tak by było z powrotem zasypane Cytat:
Cytat:
zazwyczaj jak coś biorę w ciemno to jak już mam to nosze i mi się podoba a jak idę do perfumerii i mam coś wybrać (bardzo rzadko mi sie to zdarza, no ale czasami...) to niczego nie jestem pewna ![]() chyba jakieś bardziej pozytywne nastawienie mam do tego co już kupiłam ![]() Dyskusja kosmetyczna to dla mnie jak zwykle czarna magia ale może ktoś przypadkiem mi podpowie jakiś spektakularny krem nawilżający? Tylko taki co go można gdzieś dostać a nie wycofany Ja się ostatni łuszczę na twarzy, szczególnie na nosie i czole w okolicach brwi, bezsensu
|
|||
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam Polly, ale zrobiła tylko gupią minę i pobiegła dalej ![]() Rejcz ja wiem o czym Ty mówisz, ta kara za obżarstwo , też to mam , tylko mnie troche ratuje to, że jadam też zimne (np. suchary z serkiem topionym , muski z kefirem i inne takie tam, dziś był popkorn, ale ten akurat na ciepło)a tak fogle to mam podły nastrój, nie to co ostatnio
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

Zimne jest beeeeeeeee
Wygrała jak zwykle niezniszczalna, bułka z serem 

Obawiam się, że jednak nei znajdę

) nie sera, maseczki dupeczki, czego ja to na twarzy nie miałam a skóra coraz gorsza była. Teraz wiem że przekarmiona była i przesadzałam(chyba kazdy to musi przejść
pamiętam moje początki
tyle co ja miałam sampli to chyba nikt tyle nie miał