![]() |
#61 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Do zrzucenia 5 kg.
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie 0.5kg to tyłu, ale myślę, że to tylko woda na zachętę.. ![]() Ja staram sie po prostu ograniczyć jedzenie węglowodanów do minimum... ale wczoraj wieczorem byłam na urodzinach koleżanki i niestety wpadł torcik i trochę wina... :/ Dzisiaj też dosyć obfite śniadanko.. Ale spokojnie wracam do diety ![]() ![]() Co do sportu to staram się chociaż 3 razy w tygodniu ruszyć tyłeczek... ehh... Dziewczyny a stosujecie jakieś szczotkowanie ciała albo coś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Hej ja również mam do zrzucenia ok 5 kg. Moim problemem jest to, że tłuszczyk odkłada się najbardziej na brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hej, mogę dołączyć?
Mam 169 wzrostu i 62,2 kg, chce schudnąć do 56 kg czyli jakies 6 kg. Dziś jest mój 3 dzień diety. Staram się pić duzo wody i po prostu zdrowo odżywiać. Chcę, żeby zmiana diety nie była tylko chwilowa. teraz jestem na diecie MŻ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też staram się ruszać 3 razy w tygodniu. Co do szczotkowania, to nie stosuję. isiaczek, Aniiaa witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Najgorzej, że mam takie zachcianki na niezdrowe jedzenie, męczy mnie to strasznie, ale wiem, że jak raz ulegnę to już koniec;/
A tak uwielbiam makarony z sosami, pizze, hamburgery i słodkości... Myślicie, że keidyś mi to przejdzie? Bo czuje, że długo tak nie wytrzymam i zwariuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja rowniez mam do zrzucenia około 5kg. Pizza, chipsy, slodycze, to rowniez moja zmora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
To i ja się dołączę
![]() "Nowy rok- nowa ja"- banalne hasło, ale może tym razem się uda ![]() Mam 169,5 cm wrostu i ważę ciut mniej niż 67 kg (teraz 67,2, ale dla porównania napisze rano. Tak czy siak 67,2 po świętach...meeega pozytywne zaskoczenie! ![]() Z największą radością powitałabym 5 z przodu ![]() ![]() Jem tak około 1200 kcal dziennie (czasem wiecej, czasem mniej) i staram się jeść dość zdrowo, ale wiadomo że czasem wpadnie jakiś grzeszek...No i nie do końca dobrze blansuje posiłki- brak czasu. Dodtkowo jem spirulinę dla oczyszczenia organizmu. Zaczęłam od listopada, ale przerwałam w grudniu niestety...zrzuciłam około 2kg Dzisiaj: I. 9:00 Duży czerwony grapefruit, jajko smażone na teflonie, kawa z mlekiem = 300 II. 12.00 Mały brizol (90g) z cebulą smażony na oleju kokosowym, 7 łyżek szpinaku, 3 łyżki surówki z marchewki z jabłkiem=500 III. 15.00 2 mandarynki, mały banan, 1 wieloziarnista wasa z 2 plastrami wędliny drobiowej, kawa z mlekiem=380 IV. Wieśniak light=120 1300 Podobnie jak ja ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj z TŻtem i znajomymi na kręglach i skusiłam sie na kawałęk pizzy
![]() Nie poddaje się i walczę dalej. Dziś na sniadanko zjem jak zwykle ciemny chleb, z wędliną z indyka , ogórek, papryka. Na obiad myślę o bakłażanie zapiekanego z warzywami i może piersią z kurczaka, w międzyczasie owoce, a na kolację jakiś jogurt może... Poza tym poćwiczę dziś z Chodakowską, wczoraj zacząłam wyzwanie na piękny tyłeczek czyli 55 przysiadów musze zrobić i pójdę pobiegac z Tżtem. Niech moc będzie z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
O ile na tygodniu staram się jeść zdrowo to problem pojawia się gdy wracam na weekend do domu bo wiadomo domowe obiadki itd...
Mógłby mi ktoś podsunąć jakieś pomysły na obiad i kolacje? Gdyż warzywa, filet z kurczaka i ryż naprawdę zaczyna mi się nudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kolacje chyba zjem rybe albo serek wiejski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Aniiaa22, może coś z mojego menu Cie zainteresuje
- gulasz warzywny (ja dziś zrobiłam - pychota) - wszelkiego rodzaju niezabielane zupy -sałatka-tuńczyk, białko, ogórek, czosnek - makaron ciemny z pomidorami (ja biore pomidorty z puszki - doprawiam bazylia, czosnkeim troche soli i pieprzu) - kasza kus kus ze świeżym ogórkiem, czosnkiem, oliwkami i czym tam chcesz - makaron z brokułami w sosie jogurtowym - róznego rodzaju sałatki - twarożek z ogórkiem/ szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ważyłam się dziś i na wadze niecałe 60 kg! Zapomniałam dodać, że jeszcze wspomagam się ThermLine
![]() Dziś 3 dzień z 30 dni wyzwania z przysiadami, żeby mieć piekny tyłeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry przy kawce ;-)
decyzja zapadła. Mniej jako noworoczne postanowienie, bardziej jako potrzeba wynikająca z ciasnych spodni. Dżinsy z lycrą (nienawidzę, ale innych nie było) zaczęły być ciasne... Mój znajomy, po 40-tce, facet, bez ćwiczeń, bez specjalnej diety, w ciągu 6 miesięcy schudł 19 kg!!! Pomyślałam, że przez połowę tego czasu tam radę schudnąć połowę- czyli 10kg. Wspierajcie mnie, bo moja silna wola jest słaba ![]() Na razie trzymam się. Od 2.01.2014 codziennie wchodzę na wagę. Jeśli utrzymam tempo, to na koniec stycznia będzie -ok. 6 kg czyli -9,23% wagi wyjściowej (BMI 21,97?). Docelowo BMI 20. Acha- tryb życia- siedzący, ale niespokojny- Polska Baba (nie mylić z "matką polką"), praca w domu wzrost 164 cm, waga wyjściowa 65,1 kg, BMI 24,20. Po 10 dniach- 62,1 kg, - 3 kg, BMI 23,09. Ale już dziś było + 0,7 kg, choć się wcale nie objadałam. Może to wieczorne wino? dwa kieliszki :-/ Postanowiłam, że nie zafunduję organizmowi terapii wstrząsowej, czyli mniej kalorii plus znacznie większy wysiłek fizyczny, że najpierw trochę zrzucę (50% zaplanowanych kg), a potem dopiero dołożę ćwiczenia. Bo ja leniwa jestem ;-) Ma to sens? ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są ludzie, którzy chudna bez ćwiczen ale jednak ćwiczenia pomagają zachować elastyczną skórę. Myślę, że nawet takie 8 minutowe ćwiczonka to już coś. Pierwszy tydzien bedziesz musiala sie pilnowac, a pozneij wejdzie ci juz to w nawyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Misiaczekk, dzięki za radę. Leniwa jestem :-( Jaki krótki zestaw ćwiczeń proponujesz? może faktycznie zacznę, 8 min da się przeżyć...
Nie jest źle. Po 10 dniach są już jakieś efekty. Sąsiadka powiedziała mi, że SKUTECZNIE i bez efektu jojo chudnie się 2 kg na m-c, bo jak szybciej- to kilogramy mogą wrócić A mojemu znajomemu zgubione 19 nie wróciło...
Miłość do wilczarza to miłość na całe życie. Edytowane przez Agatka1231 Czas edycji: 2014-01-13 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogole, to do watku sie dolaczam. Diete i cwiczenia rozpoczelam 2 tygodnie temu. Rozpoczynalam z prawie 62, a aktualnie jestem na 60/60.4. Rano 59,5. Chce zrzucic do 55/54, a dalej sie zobaczy ![]() Co macie w planach dzisiaj na kolacje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Zrzuciłam już 4 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Super, gratulacje! Napisz co dokladnie robilas!
Moja waga wyjsciowa, to prawie 62. Teraz jestem na jakos 60,5, albo 60, czasami 59,5 - jeszcze dosc mi sie waha. A dziewczyny, wazycie sie rano czy wieczorem? Bo ja wieczorami. Rano, to jakies 59 waze. Czyli jakies1,5kg zeszlo ze mnie w te 2 tygodnie. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-01-22 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;44738658]Super, gratulacje! Napisz co dokladnie robilas!
.[/QUOTE] Dziekuje ![]() Ćwiczyłam cardio z fitness blenderem, tabatę, do tego mel b i czasami chodakowska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Hej
Czy mogę dołączyć do wątku ? <prosi> W zeszłym roku na początku udało mi się schudnąć 10 kg, niestety kg powróciły z nawiązką... Widziałam, żę tyję i omijałłam wagę z daleka. Ale w końcu postanowiłam z tym skończyć moja waga aktualna to 68 kg ![]() ![]()
Edytowane przez kami_165 Czas edycji: 2014-01-28 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Hej! Ja tez zaniedbałam trochę wątek
![]() W 4 tygodnie zrzuciłam 3 kg. Może nie ma wielkiego szału, ale waga wreszcie pokazuje poniżej magicznej 60! A nawet 57,6 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cześć kami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Carmelova, poszlas jak burza - ksiazkowo
![]() Moze za malo jesz i organizm sie broni? Tak czy inaczej, nie poddawaj sie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o treningi to najpierw 5-10 minut rozgrzewki i rozciągania, potem trening siłowy ok 35-40 minut (martwy ciąg, przysiady ze sztangą, wykroki z obciążeniami, TRX) a na koniec 10-15 minut cardio (szybki masz pod górę lub bieg interwałowy). Wiem, że daleko mi do ideału, ale efekt jest, po miesiącach przestoju, i z tego się bardzo cieszę ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cindarella dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() dolaczam do Was ![]() odchudzam sie juz prawie 3 tydzien (dokladnie bedzie w sobote ) Moj wzrost 160 na poczatku wazylam 58 kg ,dzisiaj rano 55.8 kg Chce wazyc 50 kg ![]() ![]() ![]() powoli do celu ![]() Melduje cwiczenia dzisiejsze: -1min 50sek krzeselko -50x nozyce poziome/50x nozyce pionowe -40x brzuszki -40 min hula hop -25 min skalpel (jak dla mnie to za trudne ,wiec moze po miesiacu uda mi sie zrobic caly..) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
I ja się dołączam
![]() Do zrzucenia mam trochę wiecej niż 5 kg, ale myślę że na początek będzie to bardzo dobry cel. Waga w której czułam się najlepiej to ok 62 kg. Niestety od 3 miesięcy mamy remont w mieszkaniu, brak kuchni, jedzenie na mieście, fastfoody... Obawiam się, że aktualnie ważę koło 70 kg. Tak więc do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja mam taką przemianę, że udaje mi się szybko gubić kg, ale też równie szybko wracają... A co robiłam, najważniejsze to wykluczenie słodyczy, obiadki na parze, lekkie kolacje, zero cukru- jedynie miód (w małych ilościach). I ćwiczenia, ale w porównaniu do dziewczyn tutaj to średnio wypadają: bo była to skakanka, brzuszki i hula-hop razem pół godziny dziennie ale mi efekty dało ogromne... Teraz podobnie będę jeść i ćwiczyć. Przy moim systemie pracy 3 zmianowym ciężko o 5 regularnych posiłków. I czasem jadam za mało, ale muszę to zmienić. ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
A co sądzicie o różnych "wspomagaczach" typu: zielona kawa lub inne? Producenci zapewniaj, że są dla zdrowia bezpieczne, ale ile w tym prawdy ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.