Strata przyjaciółki - pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 13:50   #1
erasmus_oki
Przyczajenie

Strata przyjaciółki - pomocy!

Hej, potrzebuje pomocy,bo nie mam z kim pogadac i sie poradzić. Mam nadzieję, że tutaj przeczytam jakies pomocne rady. Straciłam przyjaciółkę sad Opowiem od początku...znamy się 5 lat, od 2 lat mieszkamy razem a od pewnego czasu niemalże bez przerwy przebywałyśmy razem, mogłam jej wszytsko powiedzieć, z wszytskim zaufać, ona mi również. Imprezowałysmy zawsze razem, dzieliłyśmy sie wszystkim, było idealnie, jak w przyjaźni. Ale ostatnio, na ostatniej imprezie przesadziłam...Moja przyjaciółka tydzień wcześniej przespała sie z chłopakiem poznanym na imprezie. Na kolejnej imprezie ja byłam pijana(niestety bardzo, bo wielu rzeczy nie pamiętam) rozmawiałąm z tym chłopakiem(z tym, z którym ona tydzień wcześniej poszła) i caly czas z nim chodziłąm, uciekałąm od przyjaciółki aż w końcu poszłam z nim, wylądowaliśmy w hotelu i...stało sie! ;/ Moja przyjaciółka bardzo sie o mnie martwiła bo nie wiedziała gdzie jestem, nie dałam zadnego znaku zycia cała noc i cały dzień. Pisała do tego kolesia, dzwoniła, bo myślała, ze jestem z nim, ale co sie okazało (o czym nie miałam pojecia) on sie w ogóle do niej nie odezwał i ona jeszcze bardziej sie martwiła. Ja po południu wróciłam do domu i...to chyba najgorsze...powiedziałam, ze spedziłąm noc z całkiem kims innym, nie z nim. ;/ Było mi mega głupio i wstyd ;/ Dwa dni pozniej, Ona powiedziała mi, że wie wszytsko, wie, ze z nim byłam i ze jej kłamałam w oczy i nigdy na pewno juz mi nie zafa, ze to koniec naszej przyjazni, bedziemy sie kolegowac i utrzymywac relacje jakies, ale to takie zwyczajne, na potrezby wspólnego mieszkania i studiowania.
Co ja mam zrobić?Kocham ją jak najlepszą przyjaciółke! Będzie mi bardzo cięzko sie z tym pogodzić, nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek uda mi sie z tym pogodzic, ze przez takie cos straciłam ją i jej zaufanie. Pomózcie proszeee!
Dodam jeszcze, ze to nie jest chłopak, który jej sie podobał albo coś. Pokłóciła sie z nim nawet na tej imprezie i powiedziala mi o tym...a ja jak ta suka i tak za nim poszłam! ;/ Jestem beznadziejna wiem o tym. Ale bardzo bym chciała, żeby dała mi drugą szansę i zeby nasza przyjazn sie nie kończyła.
Powiedziała, że potrzebuje kilku dni na przemyślenie tego sobie...a co później? Co mam zrobić?
erasmus_oki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:06   #2
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dot.: Strata przyjaciółki - pomocy!

Cytat:
Napisane przez erasmus_oki Pokaż wiadomość
Hej, potrzebuje pomocy,bo nie mam z kim pogadac i sie poradzić. Mam nadzieję, że tutaj przeczytam jakies pomocne rady. Straciłam przyjaciółkę sad Opowiem od początku...znamy się 5 lat, od 2 lat mieszkamy razem a od pewnego czasu niemalże bez przerwy przebywałyśmy razem, mogłam jej wszytsko powiedzieć, z wszytskim zaufać, ona mi również. Imprezowałysmy zawsze razem, dzieliłyśmy sie wszystkim, było idealnie, jak w przyjaźni. Ale ostatnio, na ostatniej imprezie przesadziłam...Moja przyjaciółka tydzień wcześniej przespała sie z chłopakiem poznanym na imprezie. Na kolejnej imprezie ja byłam pijana(niestety bardzo, bo wielu rzeczy nie pamiętam) rozmawiałąm z tym chłopakiem(z tym, z którym ona tydzień wcześniej poszła) i caly czas z nim chodziłąm, uciekałąm od przyjaciółki aż w końcu poszłam z nim, wylądowaliśmy w hotelu i...stało sie! ;/ Moja przyjaciółka bardzo sie o mnie martwiła bo nie wiedziała gdzie jestem, nie dałam zadnego znaku zycia cała noc i cały dzień. Pisała do tego kolesia, dzwoniła, bo myślała, ze jestem z nim, ale co sie okazało (o czym nie miałam pojecia) on sie w ogóle do niej nie odezwał i ona jeszcze bardziej sie martwiła. Ja po południu wróciłam do domu i...to chyba najgorsze...powiedziałam, ze spedziłąm noc z całkiem kims innym, nie z nim. ;/ Było mi mega głupio i wstyd ;/ Dwa dni pozniej, Ona powiedziała mi, że wie wszytsko, wie, ze z nim byłam i ze jej kłamałam w oczy i nigdy na pewno juz mi nie zafa, ze to koniec naszej przyjazni, bedziemy sie kolegowac i utrzymywac relacje jakies, ale to takie zwyczajne, na potrezby wspólnego mieszkania i studiowania.
Co ja mam zrobić?Kocham ją jak najlepszą przyjaciółke! Będzie mi bardzo cięzko sie z tym pogodzić, nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek uda mi sie z tym pogodzic, ze przez takie cos straciłam ją i jej zaufanie. Pomózcie proszeee!
Dodam jeszcze, ze to nie jest chłopak, który jej sie podobał albo coś. Pokłóciła sie z nim nawet na tej imprezie i powiedziala mi o tym...a ja jak ta suka i tak za nim poszłam! ;/ Jestem beznadziejna wiem o tym. Ale bardzo bym chciała, żeby dała mi drugą szansę i zeby nasza przyjazn sie nie kończyła.
Powiedziała, że potrzebuje kilku dni na przemyślenie tego sobie...a co później? Co mam zrobić?
Ale w czym mamy ci pomóc?
Stary 2014-01-21, 14:08   #3
erasmus_oki
Przyczajenie

Co mam zrobić, zeby jej nie stracić? Żeby nie stracić do końca jej zaufania?
Stary 2014-01-21, 14:25   #4
201607131106
Konto usunięte

Może na kolejnej imprezie to ona się schla pierwsza, znowu z nim prześpi i będziecie kwita.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Jeśli Twoim największym zmartwieniem po zalaniu się na imprezie w trupa, pójściu do hotelu z obcym facetem i uprawianiu z nim seksu jest to, że koleżanka, która zrobiła tydzień wcześniej to samo, jest na Ciebie obrażona i zła to ja nie mam pytań.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:34   #5
erasmus_oki
Przyczajenie

na pewno tak nie będzie.
Proszę bez kąśliwych uwag. Wiadomo, ze zle sie z tym ogólnie czuje, ale tak...to, że nadszarpnęłam Jej zaufanie jest dla mnie największym problemem, bo to nie tylko 'kolezanka', a przyjaciółka!

Edytowane przez erasmus_oki
Czas edycji: 2014-01-21 o 14:36
Stary 2014-01-21, 14:43   #6
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Może na kolejnej imprezie to ona się schla pierwsza, znowu z nim prześpi i będziecie kwita.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Jeśli Twoim największym zmartwieniem po zalaniu się na imprezie w trupa, pójściu do hotelu z obcym facetem i uprawianiu z nim seksu jest to, że koleżanka, która zrobiła tydzień wcześniej to samo, jest na Ciebie obrażona i zła to ja nie mam pytań.
Wydaje mi się, że tamtej chodzi głównie o to, że Autorka ją okłamała prosto w oczy. Chyba, że tak tylko gada, a naprawdę to ma żal, że się przespała z facetem, z którym ona wcześniej to zrobiła.

Autorko, nie wiem co możesz zrobić, myślę, że czas tu dużo zdziała. Jej żal z biegiem czasu będzie malał. Może za jakiś czas uda Wam się odbudować przyjaźń. Ale nie ładnie się zachowałaś kłamiąc.

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:56   #7
erasmus_oki
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że tamtej chodzi głównie o to, że Autorka ją okłamała prosto w oczy. Chyba, że tak tylko gada, a naprawdę to ma żal, że się przespała z facetem, z którym ona wcześniej to zrobiła.

Autorko, nie wiem co możesz zrobić, myślę, że czas tu dużo zdziała. Jej żal z biegiem czasu będzie malał. Może za jakiś czas uda Wam się odbudować przyjaźń. Ale nie ładnie się zachowałaś kłamiąc.
Największy żal mam do siebie o to, że ją oszukałam. Wiem, ze źle zrobiłam, nawet bardzo źle. Mam nadzieję, że faktycznie z czasem (oby nie zbyt długim) bedzie dalej ok Myślisz, że w takim razie powinnam póki co to zostawić, dać jej czas na przemyślenie, czy może jednak jakieś czyny podejmować? Próbować o tym cały czas rozmawaić, przepraszać, tłumaczyć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 21:22   #8
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Moim zdaniem daj jej czas, może tydzień -dwa na ochłonięcie po tej całej akcji. Nie powinna mieć jak coś do Ciebie pretensji za przespanie się z tym facetem. W Twoim i jej przypadku bto była przygoda na jedną noc i nie powinna dla Was nic znaczyć. Nie powinnaś jej kłamać i za jakiś czas powinnaś ją jeszcze raz przeprosić i powiedzieć, że zrozumiałaś swój błąd i on się już więcej nie powtórzy.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 01:03   #9
Mija62
uparta chmura

Przeciez dzielilyscie sie wszystkim, jak sama napisalas. Wiec w czym na kolezanka problem
Stary 2014-01-22, 01:06   #10
Joline
BAN stały

Tylko trójkąt pojednawczy może pomóc ocalić tę przyjaźń.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 08:14   #11
201607040940
Konto usunięte

Daj jej czas na przemyślenie, to ona musi podjąć decyzję.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości