![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
Cytat:
![]() Jak dla mnie do godz. 11 w większości McD jest kameralnie, nie widzę tego, co w/w. Później rzeczywiście bywa różnie, ale w godzinach szczytu nie bywam, jeśli już to późnym wieczorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Jadłam kiedyś sałatkę z McDonalda i była wstrętna, z jakimś sztucznym serem. To juz chyba maka lepiej wciągnąć niż pseudozdrowa sałatkę. A w ogóle to nie lubię tego jedzenia, tektura z sola, ktoś to dobrze ujął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
A mnie śmieszy jak ludzie dramatyzują co do jakości warzyw w maku. Tak jakby pochodziły one z jakichś przeklętych plantacji rodem z Czarnobyla. Tym bardziej, że te same osoby ( o ile nie mają własnego ogródka) idą na 'ryneczek' po zdrowe warzywka od chłopa, który robi zakupy w tej samej hurtowni co hipermarkety
![]() Prawda jest taka, że jesteśmy robieni w cha wszędzie i na każdym kroku. Amen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
mój kolega pracuje m Macu, mówi że wszystko do nich przyjerzdza oni sami tego nie robią. Jak mają kontrolę to bardzo bają o przepisy np wymianiją często olej, ale tak ogólnie to nie bardzo. Chociaż jak coś na ziemię upadnie to od razu do kosza, bo jest tam monitoring
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Przecież to po smaku i zapachu czuć, potem wystarczy wracać do tego samego rolnika. Moja rodzina sprzedaje swoje warzywa, na nawozach naturalnych, tak robi jakieś 20% targu i to oni mają stałych klientów, bo sobie ich zdobyli jakością. Reszta sprzedaje losowym, którzy nawet nie powąchają pomidora bo do dobrego samopoczucia wystarczy im fakt, że kupili na targu, więc zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Mnie tylko zadziwia sałata z maca. Smakuje toto jak papier, nie mam pojęcia co oni temu biednemu warzywu zrobili :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pracowalas tam kiedys? tak, sporo rzeczy kupowane jest lokalnie, u nas mleko było bodajże mlekowity tak jak ser feta - żadne tam hiperkosmiczne amerykańsie nanotechnologie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
Dużo
![]() Ja tam się sałatą w maku nie podniecam niezdrowo. Taki sam syf jest w każdym innym sklepie. Mogę tylko odpowiadać za to co bym sama wyhodowała. A że mieszkam w dużym mieście, to hodować nie mam gdzie. Nie łudzę się co do jakości żarcia gdziekolwiek i powoli godzę sie z myślą, że i mi przyjdzie kiedyś wykorkować na raka od tego syfu. Taka sytuacja ![]() Pewnie kiedyś ostro rąbał fast food. Neofici są najgorsi ![]() Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-01-21 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
no ja nie mówię że masz tam pracować, tylko wspominam że akurat ja własnoręcznie miałam kontakt z tym jedzeniem. pomidory nie są idealne. po prostu z jednego całego pomidora wykorzystuje się 1/2 albo 3/4 największych kawałków. resztę się wyrzuca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Yyy sorry umiesz czytać? Nie smakuje mi ten tani, podrobiony shit.
To chyba jeszcze nie wiesz że technolodzy żywności są jeszcze gorsi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Po prostu całość tego żarcia to nic innego jak tłuszcz, sól i węglowodany, w jakości która nie tylko jest nie zdrowa, ale nie podbija też moich kubków smakowych. A wątek dotyczy szkodliwości takiej żywności, więc jeżeli porównać ją z normalnym domowym jedzeniem to nie trudno ocenić co jest korzystniejsze dla naszego organizmu. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-21 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
normalne zdrowe jedzenie? 'normalny' polski obiad to schabowy w podwójnej panierce smażona kapusta i ziemniaki z tłuszczem... zależy kto co je
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak lepszy taki schabowy niż burger z maka, uwierz mi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Wow, na pewno wszyscy od razu będą mieć nowotwory, hipercholesterolemie, zawały, udary itp... bo skoczą raz na ruski rok do Mac'a w pośpiechu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Zabawne jest to, co tutaj piszecie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, jedzenie w Mc Donald, KFC i innych takich jest szkodliwe. No, ale raz na miesiąc czy coś takiego czasem pójdę na cheesburgera czy coś takiego. Po prostu czasem lubię coś takiego zjeść
![]() Powiem szczerze, że ja zawsze miałam takie przeczucie, że choć trochę jest zdrowsze i że te kurczaki są trochę lepsze- widać miałam rację i przeczucie mnie nie myliło, skoro przywożone są świeże. No i powiem Wam, że wolę KFC, bardziej mi smakuje, właśnie zawsze czułam, że jest tam sztuczność, ale chyba mniej niż w Macu i np lubię tam czy Longera czasem zjeść czy tortillę, ale jak mówię takie rzeczy, to raczej nie częściej niż raz na miesiąc. Kiedyś, owszem zdarzył mi się taki czas, że chyba dużo byłam na mieście i z 2 dni pod rząd tak wyjątkowo zjadłam w Macu, i od razu niefajnie, nie smakowało mi to już, a teraz jak zjem raz na miesiąc, to mi to smakuje. Także częściej nie jem, bo nawet by mi to wtedy nie smakowało, znudziłoby mi się zaraz. Co jeszcze, muszę przyznać, że jak źle się poczuje, to właśnie prędzej po Macu niż po KFC. Po KFC chyba nigdy się źle nie czułam no i jak mówię wolę je. W Burger Kingu jadłam chyba tylko 2 razy, jakoś tak wyszło, cheesburger chyba- niezły i dosyć fajny ma sos moim zdaniem, mięso też nawet ok, spora bułka, a drugi raz taki deser z kawałkami Oreo, ale to mi nie smakowało, lód słaby w smaku, desery lodowe i lody za to np w Macu mi generalnie smakują, a ten w Burger King był dla mnie słabiutki ![]() ![]() A i z 2 razy jadłam w North fishu, dla mnie niestety kiepskie. Nie pamiętam już co jadłam, ale niezbyt mi smakowało. To co zjadłam to było niedobre w smaku. A miałam po prostu nadzieję na owszem fast food, wiadomo, że chemiczny i niezdrowy (bo ryba tutaj nie będzie ratować, skoro to ogólnie chemia), ale miałam nadzieję, że będzie smacznie, tak jak np Mac- fast food, ale w miarę mi smakuje. A to dla mnie było kompletnie niesmaczne, aż ciężko mi to opisać. No, ale potem przejrzałam opinie i widzę, że wielu osobom nie smakuje North fish. Ja mam hiperinsulinizm, ale teraz mam insulinę w normie i właśnie jem coś takiego czy Mac czy KFC raz na miesiąc czy parę miesięcy. Mam też PCOS no i ogólnie przez tę insulinę mam większe ryzyko cukrzycy, ale przez jedzenie tego raz na miesiąc czy parę miesięcy raczej nie zachoruję, bo to mieści się generalnie w granicy rzadko, oczywiście co tydzień czy nawet 2 to niewskazane, bym jadła, ale nie jadłabym tak, nawet jakbym nie miała tego hiperinsulinizmu. Natomiast raz na miesiąc czy parę miesięcy jest ok. A cukier mam w normie, więc po prostu muszę jeść jak już rzadko, bo ryzyko cukrzycy jest i żeby cukier nadal był w normie, to po prostu jak jeść to rzadko, więc jem rzadko i tyle. Myślę, że nic mi od tego nie będzie, ryzyka jakoś nie zwiększę bardziej, bo jem rzadko właśnie raz na miesiąc lub rzadziej, ostatnio właśnie w listopadzie czyli 2 miesiące temu. No i uważam, że ktokolwiek inny jak też tak zje, ale rzadko, to raczej też mu nic nie będzie, nawet po latach. Jednak rozumiem, że są osoby, które wcale tego nie jadają itp, ale nie znaczy to byście namawiali, by inni też tak robili, każdy ma prawo żyć jak chce. A, i Z McDonalda i KFC jadłam wiele rzeczy, ale zazwyczaj biorę niedużo, z tym, że raz próbowałam to, raz tamto i tak próbowałam wiele ich rzeczy np z Maca jadłam nie raz i nie dwa kurczakburgera, cheesburgera, Hamburgera, McFisha, McChickena, lody jadłam, frytki oczywiście, kiedyś McMuffina chyba rano z ciekawości jak jechałam na uczelnię, ale nie smakował mi akurat, kiedyś tortille, ale to jak te inne były, potem wycofali i te co teraz jakieś wrapy niezbyt mi smakują zbyt, kiedyś Big Maca jadłam, Mc Nugetsy no sporo jadłam z tych rzeczy, w KFC też. No, ale jadam to rzadko i raczej biorę po jednym, ale jak mówię różne rzeczy się brało, więc sporo rzeczy ich zjadłam dlatego. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-01-22 o 02:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Buc
|
wczoraj pożarłam dwa cheeseburgery w macu, padałam z głodu. i powiem tak - never again.
![]() ostatnio na codzień nie jem smażonych, tłustych potraw, praktycznie nie solę, organizm mi się trochę odzwyczaił od szitowego jedzenia - w momencie zetknięcia z mc, myślałam padnę. a suszyło mnie tak jak bym poprzedniego wieczoru wypiła z pół litra wódki co najmniej.
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
mio tez smakuje jedzenie w north fish
![]() dorsz po bałkansku i miruna z cebulka i serem, do tego dodatki szpinak i surowki inne sa bardzo dobre, to ostatnio jedlismy ![]() a w tortilli taz. tanie branie z kawalkiem ryby tez dobre
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do fast foodów, ciastek, chipsów i wielu wielu innych kupnych produktów to jest to napakowane przysłowiową chemią, spulchniacze, emulgatory, barwniki, konserwanty, aromaty, wszystko jest przetworzone wiec ma bardzo niska wartosc odżywczą, tj. ''zero'' (w sensie praktycznie nic) witamin, minerałów, błonnika, flawonoidów, kwasów tłuszczowych 3 i 6, za to dużo izomerów trans. Zjeść raz na jakiś czas np. raz na miesiąc ''bo smaczne'', to rozumiem, ale jeść maca jak normalny obiad to dla mnie ostre przegięcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
O co chodzi z tymi przeciwnikami wszelkiego rodzaju Maków i KFCów. Zawsze każdy z kim mam do czynienia pluje jadem i nienawiścią do tych miejsc jakby tam jakieś legalnie masowe mordy były przeprowadzane.
A i z uporem maniaka przekonują innych, jakie to zło i wyśmiewają się do rozpuku z tych co tam sobie chodzą ![]() Czemu aż tak ich to kłuje ? ![]() Ja raz czy tam dwa razy w miesiącu sobie chodzę do fasta fuda, bo mi smakuje. Ale nikogo nie namawiam do złego!
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Well, ja odnośnie mięsa (z KFC) wiem tyle, że kurczaki są karmione sterydami, by szybko rosły. Że nie jest to zdrowe absolutnie dodawać chyba nie muszę. Linki ominę zaś szerokim łukiem i zostanę przy okazjonalnych wizytach w Burger Kingu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
bo chcieliby bardzo tam jeść, ale sobie odmawiają w imię eee dziwnych rzeczy
![]() typu jak nie zjem McDonalda to będę zdrowa do setki ![]() tylko nawet jeśli, to co z tego, skoro całe życie poświęcili na odmawianie sobie wszystkiego? ![]() to ja już wolę żyć tylko 70lat i cieszyć się życiem, i raz na parę miesięcy jeść w McDonaldzie Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-22 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś krytykowałam TŻta, że jak ma jakiś wyjazd, to zatrzymuje się na jedzeniu w McDonaldzie i tym podobnych. Ale ostatnio wracaliśmy z gór i zatrzymaliśmy się w jakiejś knajpie. Jedzenie było obrzydliwe, czuć kostki, vegety i stary olej na frytkach. To już zrozumiałam, że naprawdę lepiej w Maku zjeść, gdzie nigdy chyba nie było afery, żeby ktoś sie struł starym mięsem. Ciężko o dobre uczciwie zrobione jedzenie w normalnej cenie, no i ludzie wybierają fast foody, bo chociaż wiedzą, co dostaną i jak to smakuje, i że ich sraczka czy rzyganie po drodze nie chwyci po zjedzeniu jakiejś staroci z dna lodówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.