|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Edytka, prześliczną masz córeczkę
. Jakie duże piękne oczka piżamka też słodka ...
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, a my dzisiaj wybraliśmy się do sklepów, bo chcielismy poogladac w Castoramie różne rzeczy, ale Ada tak dawała popalić, że szybko się zwinelismy. Ani w wózku, ani za rękę tylko by chciała biegać i to w kierunku, który jej się podoba, do tego wydając odgłosy jakby z jakiegoś buszu wyszła
Dlatego postanowisliśmy odwiedzić teściów, no i na obiad się załapaliśmy , ostatni raz to chyba bylismy w lecie, bo oni to nigdy nie wpadną na pomysł, żeby nas zaprosić, natomiast sami to przynajmniej raz w tygodniu są u nas. Obiad nie był dieteyczny, bo nie bedę się im tłumaczyć, że się odchudzam.. no więc zjadłam rosół i mielonego z ziemniakami i buraczkami ![]() Zmotywowana.. też bym się wkurzyła na Twoim miejscu.. masakra jakaś.. Edytka.. oczyska to ma nieziemskie twoja córa
|
|
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
ten też robi lody, choć przyznam, że nigdy nie robiłam śmietankowych. Owocowe wiele razy, pewnie dlatego, że uwielbiam takie sorbety owocowe, no i oczywiście nie mają tyle kalorii co śmietankowe. Ja właśnie zjadłam śniadnie: dwie kromki czarnego chleba z wędliną drobiową i kapką sosu tatarskiego i wypiłam 0,5 l wody
miłego dnia dziewczyny
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja również już po śniadaniu, niezbyt dietetycznym ale później już będę grzeczna tak się ostatnio przyzwyczaiłam , że zawsze na śniadanie jem to co kusi w lodówce najbardziej... i tak dzisiaj były 2 pierogi ruskie i kawałek nieszczęsnej, przepysznej "Pani Walewskiej" ale to już ostatni, jak R.wróci to rozprawi się z reszta i smak po niej zaginie Wyobraźcie sobie, wczoraj się położyliśmy i włączyliśmy film a on w połowie uznał że jest głodny i przyniósł sobie kawał ciasta do łóżka ( odpowiadający 1/4całego tortu) i wpałaszował go na moich oczach, wcale się nie mogłam skupić na filmie . I taki nie przytyje.....Miłego dnia
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
hehe no to niegrzeczny ten Twój mąż jest
ale mój jak jestem na diecie robi to samo.. przychodzi z czymś dobrym do pokoju i co chwile na mnie spogląda z dziwnym uśmieszkiem hehehA moja mama właśnie na dole robi tort makowy.. normalnie mam nerwa na maxa, wczoraj mówiłam, że nie robie żadnych imprez (bo jutro mam imieniny), nawet do Kamila mówiłam, żeby miał to na względzie bo jego rodzice na pewno będą chętni się zjawić, a ja tylko imprezy urządzam i skacze koło nich.. a oni jak mieli imieniny to zaprosili nas i moich rodziców do knajpy bo oczywiście po co w domu robić, przecież trzeba było by posprzątać i naskakać się troche w kuchni.. aż zeszłam i jej powiedziałam, że chyba mnie chce wqrwić tym tortem bo wie jak ciężko mi się jest oprzeć słodyczom.. aaaaaaaaaa szkoda gadać!
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
upiecz sobie coś dietetycznego specjalnie dla siebie i noś głowę wysoko A tak na poważnie nic tak nie powstrzymuje od słodyczy jak ćwiczenia przed.... trzymaj się, mam nadzieję że sobie poradzisz z tymi pokusami
|
|
|
#3428 |
|
Raczkowanie
|
właśnie mam taki zamiar.. nie tknąć go.. a sobie nic nie będe piekła, bo już dość tych słodkości
właśnie zjadłam drugie śniadanie : 1 jajo na twardo + sos tatarski + 3 pomidorki koktajlowe i kilka plasterków ogórka. Na obiad nie mam pomysłu, pewnie zrobie piers grilowaną ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- właśnie looknęłam na google jak wygląda Pani Walewska, bo nigdy nie jadłam i nie dziwie Ci się, że ją zjadłaś na śniadanie
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! A ja na śniadanko zjadłam jogurt z rodzynkami i zmielonym siemieniem a na czczo szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym..ponoć pomaga schudnąć i oczyszcza organizm..tak więćjestem juz po @ i
DIETĘ CZAS ZACZĄĄĄĄĆ!!! ![]() He he nawet sie ciesze moze w koncu uda mi sie schudnąć..zobaczymy w sobotę ile..na razie bede stosować diete 1200 ckal..,mam nadz ze dam rade..ide robic zupę mleczną. ![]() Aha wypiłam jeszcze kawę posłodzoną syropem piernikowym z dodatkiem stewi..ryrop nadaje jej lepszy smak bo stewie..wyczuwam..oj wyczuwam..i strasznie smierdxziała jak ją gotowałam..ale najważniejsze ze syrop bezcukrowy jest! ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez wątpienia to jedno z najlepszych jakie jadłam polecam spróbować ....Kurczę moje jedzenie dzisiaj pozostawia wiele do życzenia... na 2 śniadanie była kanapka z wędliną drobiową ale do tego sałatka jeżynowa:-( niby majonez light, chleb żytni ale raczej na takim jedzeniu to ja nie schudne... a teraz zabieram się za pizze razową, w sumie aż takiej ochoty nie mam na nią ale mam wszystkie składniki w połowie pozaczynane i pasowało by je zużyć , tym bardziej ze jak robię taką pizze na razowym cieście to Rafał nie zauważa że jest na takowym i wcina aż mu się uszy trzęsą. Jak nic potrzebne będą ćwiczenia żeby spalić te wszystkie moje dzisiejsze zachcianki... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Joanna czyli taka gotowana stevia też ma lekko gorzkawy posmak? Bałam się ze ta moja to jakaś podróba i dlatego ją wyczuwam .... Pierwszy dzień ferii a moje dziecko już się pokleiło klejem super glu idziemy się skrobać
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny oj widze same pysznosci dzis serwujecie ja tez wlasnie drugie sniadnaie wcinam wiem juz poludnie ale bylam na zakupach z mama i tak mi przelecialo a na sniadanko wcinam kawalek marchewkowego ciasta ktory mi zostal z wczoraj i dotego kawa. Bylam dzis w lidlu i widzialam biustonosze sportowe, tylko zapomnialam po ile
Edyta twoja coreczka ma boskie oczka wogole slicznotka z niej dobrze ze juz po weekendzie bo forum zaczelo życ buziaki dla was (kurcze uzaleznilam sie od wizyt tutaj )
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
Konwalia tak stevia ma taki gorzkawy posmak wiec z nia wszystko w porządlu
|
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
a którą wersje piekłaś z orzechami czy migdałami?? ja też robie pizze jak musze posprzątać w lodówce albo właśnie jak się ktos zjawi w domu niespodziewanie.. to na szybko robie pizze, bo przeważnie drożdze, ser i wędlina w domu jest ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i napewno pomoże![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
. Ja osobiście mam swój przepis na ciasto kruche, zamiast dzemu pożeczkowego, daje wiśniowy a raczej wiśnie w sosie własnym, beze robię z większej ilości białka a na wierzch daje i orzechy włoskie i płatki migdałów, a i do masy dodaję odrobinę aromatu migdałowego. A wierzch jeszcze marzę czekoladą, żeby przytrzymywała trochę tą bezę i orzechy. Robiłam ją w kilku wersjach i ta jest dla nas idealna
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
powiem wam ze to uzaleznienie mi sluzy tak sie motywuje z Wami ze zaliczylam szisiaj 45 min cwiczen hurrrrrrrrra nareszcie sie ruszylam jestem z siebie mega dumna i jednoczesnie wykonczona kondyci mi brak ale dalam rade
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co wiem to nie powinna szkodzić. Nawet moja babeczka od promocji zdrowia która jest super pro ekologiczna i nie nienawidzi nas za to ze nie robimy same kosmetyków powiedziała ze stevia jest bardzo zdrowa a już na pewno zdrowsza od cukru który jest nazywany białą śmiercią.
u mnie w tym tygodniu ciężko z fitnessem będzie bo sesja zbiera swoje żniwo . Musze przetrwać tylko najbliższe 2 tygodnie i będzie party time bo 25 urodziny i koncert i targi turystyczne w Berlinie i szkolenie organizatora sportu prawdopodobnie. Czyli męczarnie teraz będą tego warte
|
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy plusik ląduje do tabelki ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Życzę w takim razie wytrwałości na te 2 tygodnie i sukcesów oczywiście . A później to już dobrej zabawy
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny cały dzień mnie u Was nie było
jakoś ten dzień tak zleciał. Z dietą średnio ale nie najgorzej. Teraz mam chwile spokoju dla siebie, Julka śpi, mąż pojechał grać na hali a ja oglądam TV lubie taki spokój. W ogóle mąż ostatnio wszystkim mnie denerwuje, co by nie zrobił. I nawet nie mam ochoty spędzać z nim czasu. Na dodatek w lutym bierze urlop i nie wiem jak z nim wytrzymam 2 tygodnie w domu;/ Chyba, że do tego czasu coś się zmieni. Życze Wam dziewczyny miłego wieczoru |
|
|
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Konwalia nie wiem ale ma dziwny smak..jakiś taki ziołowo-ziołowy..hehe. A gorzkawy to nie raczej słodkawy. Ale zamówiłam też słodzik ze stewi to Ci napiszę czy jest różnica. Będe robić twoje babeczki z otrębów nim słodzone.
To Twoja mała tak samo daje popalić jak moje małe..wszędzie się pchają i wszystko wyczają..choćby nie wiem gdzie było schowane..kurcze a byłam pamiętam taka sama w ich wieku..hihi. |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki wszystkim!! I buziaki!! |
|
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
robiłyśmy dziś bukiety na dzień babci i musiałam wyjść na sekundę do kuchni i mimo że zakręciłam klej i włożyłam go pod kartki to wystarczyła chwila żeby Lenka zrobiła z nim porządek na szczescie nie odkręciła go tylko ścisnęla i troszkę wyciekło, jakby całkiem się zachlapała to byłyby większe szkody...podłoga ubrania stolik i sobie mogła krzywdę zrobić. Niby już dużo rozumie a mimo wszystko trzeba mieć oczy w ... Ale odpocznę sobie troszkę bo jutro przyjeżdżają córki szwagra na ferie i Lenka będzie miała 2 niańki ![]() Co do stevi to jak się z nią przesadzi to wtedy czuć taki cierpki smak.... przynajmniej z tą moją tak jest ... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
dobrej nocki
|
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia dobrze że mi przypomnialas o dniu babci i dziadka. Calkiem wypadło mi to z głowy. Tyle tych okazji jest w ciągu roku.
Już nie mogę się doczekać aż jutro pojadę na fitness brakuje mi tego mogłabym codziennie jeździć. Ja dzieki forum i temu watkowi też wiele się dowiedziałam. A szczególnie cenne są wasze przepisy muszę je w końcu zebrać w jedno miejsce i wypróbować bo tak mi schodzi
|
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także Edytka wszystko w normie
|
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Loca to nie wina piekarnika, tylko w przepisach jest podana zła temperatura pieczenia, ja piekę placki w 155-160 stopniach ok 1 godz.wtedy beza rośnie i ładnie się wysusza z tym że ciasto kruche jest wtedy bledsze ale upieczone oczywiście. Właśnie ostatnio piekłam tak pierwszy raz , zawsze też beza wychodziła niziutka i wilgotna a tym razem urosła na 4 cm i była chrupiąca a całe ciasto po złożeniu było wysokości torta i to takiego konkretnego
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Jak mnie dzis wszystko boli po tych wczorajszych cwiczeniach
ale to dobrze przynajmiej wiem ze moje miesnie sie ruszyly co dzis serwujecie na obiad bo ja nie mam kompletnie pomyslu chyba zrobie sobie racuchy z otrab bo jakos nie chce mi sie gotowac
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! A ja byłam na zakupach i kupiłam trochę drobiu, oraz te otręby owsiane i mąkę razową na babeczki KONWALII..spróbuje skoro piszesz moja droga, że są takie lekkie i można jesc bez wyrzutów sumienia..zrobie na weekend.
![]() Mój mąż odpukac..lubie spędzać z nim czas..pomaga mi przy dzieciach i w domu..przynajmniej mogę wyjść spokojnie z domu..nie robi mi wyrzutów..ale bez tego chyba bym oszalała z moją trójcą na głowie naokrągło.. także wychodzę regularnie z domu..a on wtedy zajmie sie dziećmi i posprząta..chyba jakiś okaz na wymarciu widze z tego co piszecie. Dziewczyny super się czuję na tej diecie tak jakoś lekko mi się zrobiło..do tego postanowiłam codziennie ćwiczyć..i już waga leci ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A i muszę spróbować tą waszą PANIA WALEWSKA..tak kusiecie..a ja uwielbiam wręcz piec..ale to jak schudne..na razie same dietetyczne ciacha mogę piec. ![]() Kurcze nie wiem jak dodajecie zdjęcia na blogu )
|
|
|
|
|
#3448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na obiad u mnie dziś krupniczek ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Mój mąz też nie ma nic przeciwko jak wychodzę z domu, również zostanie z dzieckiem, tyle że wtedy moje dziecko chodzi znudzone i głodne także Twój to rzeczywiście prawdziwy okaz No ide zabieram się za krupniczek . I nie tylko bo jak to by było gdybym czegoś nie upiekła zamierzam zrobic cynamonki dietetyczne oczywiście jak wyjdą to się z wami podzielę . Podobno cynamon hamuje ochotę na słodkie
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zamieszczam przepis na racuchy
![]() 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyzka cukru 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki maki 1 duze jablko 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli wszystko polaczyc i piec na patelni teflonowej SMACZNEGO!!!
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

. Jakie duże piękne oczka 

Dlatego postanowisliśmy odwiedzić teściów, no i na obiad się załapaliśmy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale mój jak jestem na diecie robi to samo.. przychodzi z czymś dobrym do pokoju i co chwile na mnie spogląda z dziwnym uśmieszkiem heheh

idziemy się skrobać 
pierwszy plusik ląduje do tabelki