|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Odmrozony bigos
Przez przypadek odlaczylam zamrazarke i niektóre w niej produkty odmrozily się, niektóre po prostu wyrzuciłam, ale ogrom przepysznego (i naprawdę kosztownego) swiatecznego bigosu mi zal. Zagotowalam go i mam pytanie, czy mogę go wlozyc do zamrażarki ponownie?? Slyszalam, ze obrobka termiczna niszczy bakterie i można mrozic ponownie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 1 881
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
![]() osobiście boję się zamrażać drugi raz i jeszcze nigdy nie zarywykowałam
__________________
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Odmrozony bigos
a nie lepiej po prostu trzymac w lodowce i stopniowo zjesc? Co znaczy ogrom? Chyba nie zrobiliscie tego na skale przemyslowa. No i co kosztownego jest w bigosie? Daliscie jakies mniej typowe suszone grzyby czy drogie mieso? No bo chyba nie piszesz o kapuscie.
Ja pewnie bym zaprosila znajomych na obiad by nie wyrzucac, liczac ze sie zrewanzuja przy innej okazji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-10
Lokalizacja: południe
Wiadomości: 2 041
|
Dot.: Odmrozony bigos
Wydaje mi się, że nie powinno się zamrażać ponownie głównie lodów, ze względu na Salmonelle która może się w nich rozwinąć. Jeśli chodzi o bigos, to Salmonella raczej "nie przepada" za takimi potrawami i nie powinna się w nim pojawić a nawet jeśliby była, to ta bakteria ginie po paru minutach już w około 70 stopniach, więc bigos po zagotowaniu powinien być już bezpieczny
![]()
__________________
"Jakiś" to nie to samo co "jakichś"!!! "Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: stąd
Wiadomości: 36 831
|
Dot.: Odmrozony bigos
Ja bym już nie mroziła
![]() Lepiej zawekować, a najlepiej zrobić po prostu imprezę, zaprosić znajomych i zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomości: 45
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odmrozony bigos
najlepiej zawekować;
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Białystok
Wiadomości: 353
|
Dot.: Odmrozony bigos
Nie mroziłabym ponownie bigosu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: płock/Wrocław/Poznań
Wiadomości: 1 873
|
Dot.: Odmrozony bigos
Nie mrozić, ani nie wekować, zbyt ryzykowane. Nawet jeśli zawekujesz może zacząć się psuć, przez nie dostateczną pasteryzację.
Zaprosić rodzinę/przyjaciół i uraczyć ich pysznym bigosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 1 881
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
W ogóle nie rozumiem rad "zaprosić przyjaciół i zjeść" jakby autorka chciała odrazu zjeść wszystko to by to zrobiła a nie pytała się na forum jak przechować by się nie zepsuło
__________________
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2014-01-21 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: płock/Wrocław/Poznań
Wiadomości: 1 873
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
Takie rady są jak najbardziej na miejscu. Każdy ma prawo do takich wypowiedzi i każdy powinien to uszanować. W odpowiedziach padły różne rady, a sama autorka zdecyduje z której skorzystać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 1 564
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
![]() http://lifeislife.pl/zamrazanie-zywn...wnie-zamrazac/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 43 642
|
Dot.: Odmrozony bigos
Bigos zamrożony na kamień w ogóle jeszcze ma jakiś smak? Może coś tam jeszcze smakuje, ale już taki rozmrożony i zamrożony ponownie, to nie wierzę, że ma jakiekolwiek walory smakowe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odmrozony bigos
Dzieki dziewczyny za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 1 564
|
Dot.: Odmrozony bigos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomości: 45
|
Dot.: Odmrozony bigos
smakowe być moze ma
ale ja bym sie salmonelli bała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2013-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 2 183
|
Dot.: Odmrozony bigos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odmrozony bigos
Zamrozilam ten mój bigos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2014-01
Wiadomości: 3
|
Dot.: Odmrozony bigos
Bigos właśnie ma to do siebie, że najlepszy jest odmrażany i parokrotnie odgrzewany
![]() ![]()
__________________
www.urbud-ogrodzenia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: różnie to bywa
Wiadomości: 5 910
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
Taki jest jeszcze lepszy w smaku. Rada babci i kazdej wiekowej kucharki ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-01-27 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel wizaz.pl
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 33 873
|
Dot.: Odmrozony bigos
Też uważam, że rozmrożony bigos jest lepszy niż taki świeży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Odmrozony bigos
Cytat:
Ja tez daje sliwki (suszone) i wino do bigosu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.