Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-01-20, 21:14   #3391
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez beatiska Poka¿ wiadomo¶æ
Jak robicie pastê z czerwonej fasoli?
I czytam, ¿e marchewkowa jest. Jeszcze jakie¶ takie nietypowe (dla mnie) pasty macie?
Ró¿nie, to znaczy z ró¿nymi dodatkami, przyprawami. Jednak zawsze podstaw± jest czerwona fasola z puszki, bo jako¶ nie lubiê bawiæ siê w moczenie i 2 godzinne gotowanie W dzisiejszej by³a jeszcze czerwona cebula, zio³a dalmatyñskie, ricotta i odrobina keczupu. Wszystkie sk³adniki po prostu wrzucam do blendera i miksujê na jednolit± pastê.

Nie wiem co bêdzie dla Ciebie nietypowe ale pasty robiê przeró¿ne. Od tradycyjnych twarogowych, czy majonezowo-jajecznych, przez rybne, po warzywne. Polecam np. pastê ze s³onecznika i pieczonych papryk (przepis znalaz³em na jakim¶ bogu, chyba OlgaSmile), pastê z soczewicy i caponaty, czy choæby pastê z avocado, wêdzonego ³ososia, ogórka i koperu.

A wczoraj robi³em dla domowników raczej ka¿emu znan± pastê z ¿ó³tego sera, jajek, szczypiorku i majonezu (kiedy¶ doda³em do niej gotowanego broku³a i T¯ nie mog³a siê nachwaliæ jaka dobra)

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:30   #3392
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
10sn. owsianka pol szkl mleka 2proc twarog pol szkl platkow lyzka ottab pestek slonecznika garsc orEchow garsc goji wkrokone kiwi.
sprAtanie domu ponad h
rower 20min

14.30ob. dorsz pieczong ponad polowa worka ryzu brazowego szpinak swiezy z pomidorem lyzka oliwy.

19. podwieczorek bo impreza.
2 kawalki tortu kajmakowego 2 kieliszki szampana wytrawnego.

22. kolacja. 2 kanapki z serkiem wiejskim 100g puszka tunczyka wsw i duzo warzyw pomiodrem rukola ogórek cebula itp.
kieliszek czerwonego wina.

23.30. 2 kawalki tortu, 5 czekoladek ferero roche, 2 czekoladki wisnia w likierze, 4 pierniczki, 3 szklanki coca coli, 2 kieliszki wina.
u?
podbijam.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:51
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:37   #3393
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez buty_na_plaskim Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, nie by³o mnie trochê. Raz, ¿e zabiegana, dwa, ¿e trochê mi siê jedzenie wymknê³o spod kontroli i miewa³am jakie¶ kiepskie napady, i przyty³am, i siê z tym pogodzi³am.. Ogólnie nie by³o siê czym chwaliæ a ¿aliæ te¿ siê nie chcia³am.

Tak czy siak my¶lê, ¿e mimo zabiegania napiszê Wam, bo a nu¿ kto¶ siê ucieszy - dziêki za wsparcie jakie otrzymywa³am i za wskazówki jedzeniowe (nawet je¶li potem je zbezcze¶ci³am, ale staram siê ju¿ do tego nie dopuszczaæ), poniewa¿..

Dzisiaj przysz³a @! Bez hormonów, naturalna jak najbardziej, pierwsza od lipca. Pozdrawiam znad makreli. Dziêki wszystkim dobrym duszyczkom i mi³ego wieczoru! Jestem mega szczê¶liwa.
Dzisiaj zerknê³am tutaj tylko na chwilê, ale takiej wiadomo¶ci nie mog³am przegapiæ.... GRATULUJÊ!!! Nie zaprzepa¶æ tego! Widaæ przyda³o Ci siê przytycie i wyluzowanie w kwestii jedzenia. Nie warto wszystkiego kontrolowaæ za wszelk± cenê - nadmierna kontrola to negatywny stres, a jak widaæ to bez niego organizm za³apuje odpowiednie tryby. Jeszcze raz gratulujê! Ahh, jakie to piêkne uczucie mieæ w³asn± @

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:28   #3394
discorobaczek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

8:30- kromka chleba razowego (sama robi³am ale mi nie wyszed³, twardy zakalec ;p), jajecznica z 2 jajek+³y¿eczka oliwy z oliwek+plaster wedliny+papryka+salata
12:00- 2kiwi, jogurt naturalny, 2 wafle ryzowe
15:00- 2kromki chleba razowego z 3 plastami wedliny, maselkiem, salata, papryka
18:00- marchewka, mieszanka studencka (30g), 1 wafel ryzowy
20:00- miesko gotowane, buraki
discorobaczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-20, 23:26   #3395
dezett
Zadomowienie

Kompletnie nic mi nie wychodzi. Wszystko sie msci na mnie.

10sn. owsianka pol szkl mleka 2proc twarog pol szkl platkow lyzka ottab pestek slonecznika garsc orEchow garsc goji wkrokone kiwi.
sprAtanie domu ponad h
rower 20min

14.3 0ob
. dorsz pieczong ponad polowa worka ryzu brazowego szpinak swiezy z pomidorem lyzka oliwy.
19. podwieczorek
22. kolacja. 2 kanapki z serkiem wiejskim 100g puszka tunczyka wsw i duzo warzyw pomiodrem rukola ogórek cebula itp.
23.30. 2 kawalki tortu, 5 czekoladek ferero roche, 2 czekoladki wisnia w likierze, 4 pierniczki, 3 szklanki coca coli, 2 kieliszki wina i kanapka.
(niestrawnosc i wiadomo- wiadomo, wiadomo: wymioty.)
poza schemat.
Stary 2014-01-21, 00:57   #3396
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

A wrzucê sobie wczorajsz± R skoro nie ¶piê.
(ju¿ wychodzê z ³ó¿ka, stanie w kuchni trochê mnie os³abia, ale jako¶ daje radê, najgorsze ¿e spaæ mi siê nie chce bo wyspa³em siê za wszystkie czasy :p )

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny, ibirem i miodem

1. owsianka na mleku 2% z bananem, mandarynkami, borówkami, twarogiem, orzechami w³oskimi i ubitym ¿ó³tkiem (chyba staje siê monotonny, ale póki co mam ochotê wy³±cznie na powy¿sze po³±czenie)

2. grahamka z past± z czerwonej fasoli i ricotty, pomidorem, czosnkiem, pistacjami i kie³kami rzodkiewki
+ jajko na miêkko
+ koktajl z soku z pomarañczy, szpinaku, selera naciowego, mango i soku z selera

3. kurczak na w³osk± nutê z warzywami z patelni (¶wie¿e: cukinia, papryka, czerwona cebula, broku³y, pieczarki, oliwki, oraz fasolka szparagowa z mro¿onki) i pêczakiem

4. no có¿...4 pralinki Lindor, jogurt naturalny z mandarynkami i migda³ami

5. sa³atka z tuñczyka, sa³aty rzymskiej, jajka, papryki, broku³a, szczypiorku i ¿ytniego makaronu razowego z dresingiem z oliwy, czosnku, musztardy i soku z cytryny

Stary 2014-01-21, 01:03   #3397
dezett
Zadomowienie

i naprawdê lezysz caly dzien?
poza schemat.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 01:06   #3398
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
Napisane przez discorobaczek Poka¿ wiadomo¶æ
8:30- kromka chleba razowego (sama robi³am ale mi nie wyszed³, twardy zakalec ;p), jajecznica z 2 jajek+³y¿eczka oliwy z oliwek+plaster wedliny+papryka+salata
12:00- 2kiwi, jogurt naturalny, 2 wafle ryzowe
15:00- 2kromki chleba razowego z 3 plastami wedliny, maselkiem, salata, papryka
18:00- marchewka, mieszanka studencka (30g), 1 wafel ryzowy
20:00- miesko gotowane, buraki
Wywal te wafle ry¿owe.
Stary 2014-01-21, 01:16   #3399
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
i naprawdê lezysz caly dzien?
No le¿a³em, ale ju¿ powoli wstaje

Stary 2014-01-21, 04:41   #3400
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Nie tylko nowych.

Podbijam po raz 3., nu¿ siê uda.

Zerknie kto¶?
U w zamierzeniu...

przed: woda z plastrem cytryny
7:15 owsianka (4 ³y¿ki p³atków górskich, ³y¿ka musli, ³y¿ka otrêbów pszennych, serek wiejski, 2 suszone ¶liwki, 1 suszone figa, ³y¿ka ¿urawiny, ³y¿eczka musu owocowego); zielona herbata
godzina - pó³torej spaceru (zakupy)
10:30 bu³ka z ziarnami + mas³o (cienko) + sa³ata + pomidor + du¿y plaster wieprzowej szynki
13:40 gruszka nashi (200g)
15:30 kotlet mielony (ok. 100-120 g miêsa obtoczonego otrêbami owsianymi, sma¿ony na ³y¿eczce oleju), "gulasz" z marchewki, pietruszki, kie³ków i cebuli ze szpinakiem w sosie ¶mietanowym (taki z kostki, mro¿ony - resztka); nieca³e 1/2 woreczka kaszy jaglanej; szklanka gêstej zupy jarzynowej
z 1.5h spaceru
18:50 serek homogenizowany naturalny 140g, ³y¿ka suszonej ¿urawiny, suszona ¶liwka, kilka migda³ów, wafel ry¿owy
VI (bêdzie) planujê jajko na twardo, 2 du¿e kromki z jakim¶ smarowid³em i najpewniej szynk± drobiow± + pomidor i inne warzywka w dowolnej kombinacji [ostatecznie posmarowa³am serkiem, do sa³atki doda³am ³y¿eczkê pestek dyni i sosu sojowego]

Ostatnio trochê skoczy³a mi waga i nie wiem, jak to odebraæ... od¿ywiam siê w podobny sposób od jakiego¶ czasu, jedyne, co stara³am siê zapewniæ, to trochê wiêksza ilo¶æ t³uszczu - znaczy, mam za swoje?
hmmm mo¿e spróbój czê¶æ nabia³u tj serki zast±piæ jak± ryb± - ³oso¶/makreka/pstr±g/tuñczyk
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 07:31   #3401
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê
By³o, minê³o, ja ju¿ nie pamiêtam
Staram siê, bo nie jem codziennie tak dobrze - niestety. Pewnie dlatego mój metabolizm nie chce ze mn± wspó³pracowaæ skoro co jaki¶ czas mam 1 do 3 dni, w których jem - owszem posi³ki zdrowe - ale nieregularne. Chocia¿ zauwazy³am, ¿e mój organizm chyba siê przyzwyczaja i nie wiem czy to dobrze czy ¼le. O sta³ych godzinach zaczynam odczuwaæ g³ód (nawet nie g³ód, a my¶li o jedzeniu ). Powinnam co¶ z tym zrobiæ czy to dobrze?

A w tej pascie z marchewki to marchewka jest gotowana ? Podasz szczegó³y ?

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Z kalafiora dla znajomych te¿ by³a szokiem Albo ze s³onecznika nie wiem czy znasz Albo z kiszonych nerkowców by³a super. W ogóle nauczy³am siê, ¿e prawie wszystko mo¿na przerobiæ na pastê Polecam Ci blogi wegetariañskie, skarbnica wiedzy tam jest je¶li chodzi o nietypowe ok³ady na kanapki itp.

Ja z fasoli robiê przeró¿nie np. dzisiaj by³a z cebul±, chilli i przecierem pomidorowym (i odrobin± oliwy), z bia³ej najbardziej chyba lubiê z podduszon± cebul± i majerankiem, mo¿na dodaæ zió³ prowansalskich, lubiê te¿ z dodatkiem papryki wêdzonej. Ogranicza Ciê jedynie fantazja i w³asny gust (i czasem zawarto¶æ szafek kuchennych )

Z marchewki robiê tak: marchew trê na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewam trochê oliwy, wrzucam zgnieciony czosnek. Jak odda aromat wrzucam marchewkê i duszê do miêkko¶ci (czasem podlewam trochê wod±, która potem odparuje). Ciep³e doprawiam zio³ami prowansalskimi. Po przestygniêciu mieszam z jogurtem greckim i solê do smaku. Jest super, bo mo¿na i na kanapki, i do nale¶ników, i na zimno, i na ciep³o a jak dodasz wiêcej jogurtu to jest a'la tzatziki z marchwi w sezonie grillowym zrobi³o furorê
A ju¿ znalaz³am

Nie wiedzia³am, ¿e mo¿na nerkowce ukisiæ

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 11:15   #3402
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Kompletnie nic mi nie wychodzi. Wszystko sie msci na mnie.

sprAtanie domu ponad h
rower 20min

14.3 0ob
. dorsz pieczong ponad polowa worka ryzu brazowego szpinak swiezy z pomidorem lyzka oliwy.
19. podwieczorek
23.30. 2 kawalki tortu, 5 czekoladek ferero roche, 2 czekoladki wisnia w likierze, 4 pierniczki, 3 szklanki coca coli, 2 kieliszki wina i kanapka.
(niestrawnosc i wiadomo- wiadomo, wiadomo: wymioty.)

Id¼ lepiej st±d na KZ z t± chorob±.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:01   #3403
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Tradycyjnie wrzucam utrzymanie. Staram siê trzymaæ bardzo czysty jad³ospis- zale¿y mi na ³adnej, wysportowanej sylwetce i dobrym zdrowiu przy utrzymaniu wagi.

¦niadanie: tost z razowca z domowym mas³em migda³owym, jab³kiem i cynamonem. Twaro¿ek eko pó³t³usty z malinami i wkrojonymi suszonymi owocami.

II ¶niadanie: du¿y kawa³ek ³ososia wêdzonego na ciep³o, sa³atka z kaszy jaglanej, li¶ci szpinaku,rukoli,pomidorów i bak³a¿ana. Szklanka wyciskanego soku z pomarañczy.

1,5 h treningu na si³owni (45 cardio, 45 æw si³owych)

Obiad: filet halibuta pieczony w folii z cytryn± i koperkiem, surówka z marchewki i selera, kasza pêczak, broku³y i brukselka na parze

Podwieczorek: pieczona gruszka z orzechami w³oskimi, ³y¿k± domowych powide³ i serkiem wiejskim

Kolacja: ostra zupa krem z pieczonej papryki,pomidorów i soczewicy z pra¿onymi pestkami dyni
Dla mnie jad³ospis ok, a co æwiczysz na si³owni? Trenujesz na maszynach/z wolnymi ciê¿arami?
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:50   #3404
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ
hmmm mo¿e spróbój czê¶æ nabia³u tj serki zast±piæ jak± ryb± - ³oso¶/makreka/pstr±g/tuñczyk
Ryba pojawia siê u mnie od czasu do czasu - g³ównie tuñczyk, czasem ³oso¶, bo o inne ryby u nas ciê¿ko - ale nabia³ to sta³y element mojego menu. 2 porcje wydaj± mi siê idealne, zw³aszcza, ¿e nie s± to jakie¶ dos³adzane jogurty Choæ wiem, ¿e wiele osób jest do niego negatywnie nastawionych.
Ale dziêkujê za uwagê!
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 13:13   #3405
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499

co my¶licie?
R-ka

1) p³atki owsiane z p³atkami migda³ów i odrobin± skórki pomarañczowej + kawa z mlekiem 3,2%

æwiczenia 60 min: ró¿ne dywanowce, skakanka, szybki taniec

2) 2 jajka z cukini±, cebulk± na oleju z pestek winogron, posypane szczypiorkiem i pestkami dyni + herbata zielona z granatem i goji

3) gotowany filet z kaczki (bez skóry), kasza ok 1/5 woreczka, broku³y, 2 suszone ¶liwki, spora surowa marchew + herbata zielona grejpfrutowa na odchudzanie z chromem, l-karnityn±

4) twaróg pó³t³usty, rzodkiewka, szczypiorek, sa³atka z korzenia selera, jab³ka i pomarañczy + herbata z dzikiej ró¿y

potem jeszcze woda mineralna z cytryn± i kolejna herbata na odchudzanie

5) sok bananowy, lampka czerwonego wina, kilka solonych paluszków (na imprezie)

czy generalnie poza ostatnim posi³kiem jest dobrze? Imprezy nie zdarzaj± mi siê czêsto, a g³upio tak siedzieæ jako jedyna nad szklank± wody.

i czy dobrze mam skomponowany posi³ek po æwiczeniach?
i czy dobrze robiê, ¿e pijê te herbaty do posi³ków czy lepiej by³oby piæ je pomiêdzy nimi? oczywi¶cie nie spodziewam siê cudów po tych herbatach na odchudzanie, ale skoro ju¿ jakie¶ pijê to stwierdzi³am, ¿e te bêd± dobrym uzupe³nieniem diety, a smakowo s± ¶wietne!

z góry dziêkujê za wszelkie wskazówki

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 13:58   #3406
Linn13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 845

Bardzo proszê o ocenê

Mia³o byæ R:

- szklanka ciep³ej wody z cytryn±

1. grahamka z po³ow± awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±, zielona herbata

- kawa z mlekiem 2%

25 minut biegu (w tym 10 minut interwa³ów), 1000 skoków na skakance

2. jab³ko, 5 orzechów w³oskich

3. pieczone udko z indyka bez skóry (ok 200g), ga³ka gotowanych ziemniaków, gotowany kalafior i broku³y (kilka kwiatków), zielona hetbata, 5 orzechów w³oskich

planujê tu jakie¶ æwiczenia si³owe na brzuch i po¶ladki

4. sa³atka Caprese z 2/3 kulki mozzarelli light, pomidora, suszonej (niestety) bazylii, ³y¿ki oliwy + kromka chleba z ziarnami, herbatka Verdin fix

+ 1,5l wody mineralnej

Mam wra¿enie, ¿e dzi¶ jest tego du¿o i t³usto

Edytowane przez Linn13
Czas edycji: 2014-01-21 o 14:02
Linn13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 14:41   #3407
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Napisane przez fusiacola Poka¿ wiadomo¶æ
co my¶licie?
R-ka

1) p³atki owsiane z p³atkami migda³ów i odrobin± skórki pomarañczowej + kawa z mlekiem 3,2%

2) 2 jajka z cukini±, cebulk± na oleju z pestek winogron, posypane szczypiorkiem i pestkami dyni + herbata zielona z granatem i goji

3) gotowany filet z kaczki (bez skóry), kasza ok 1/5 woreczka, broku³y, 2 suszone ¶liwki, spora surowa marchew + herbata zielona grejpfrutowa na odchudzanie z chromem, l-karnityn±

4) twaróg pó³t³usty, rzodkiewka, szczypiorek, sa³atka z korzenia selera, jab³ka i pomarañczy + herbata z dzikiej ró¿y

czy generalnie poza ostatnim posi³kiem jest dobrze? Imprezy nie zdarzaj± mi siê czêsto, a g³upio tak siedzieæ jako jedyna nad szklank± wody.

i czy dobrze robiê, ¿e pijê te herbaty do posi³ków czy lepiej by³oby piæ je pomiêdzy nimi? oczywi¶cie nie spodziewam siê cudów po tych herbatach na odchudzanie, ale skoro ju¿ jakie¶ pijê to stwierdzi³am, ¿e te bêd± dobrym uzupe³nieniem diety, a smakowo s± ¶wietne!

Jedyne, co mi nie podchodzi, to ta 1/5 woreczka kaszy (serio...?), to brzmi ju¿ abstrakcyjnie. Ale reszta wydaje siê okej, chocia¿ nie podajesz ilo¶ci.
Te herbatki maj± ci t³umiæ apetyt, czy przyspieszaæ spalanie? Osobi¶cie ¶rednio w nie wierzê, chocia¿ je¶li nie pomog±, to i chyba nie zaszkodz±...

Cytat:
Napisane przez Linn13 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo proszê o ocenê

Mia³o byæ R:

- szklanka ciep³ej wody z cytryn±

1. grahamka z po³ow± awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±, zielona herbata

- kawa z mlekiem 2%

25 minut biegu (w tym 10 minut interwa³ów), 1000 skoków na skakance

2. jab³ko, 5 orzechów w³oskich

3. pieczone udko z indyka bez skóry (ok 200g), ga³ka gotowanych ziemniaków, gotowany kalafior i broku³y (kilka kwiatków), zielona hetbata, 5 orzechów w³oskich

planujê tu jakie¶ æwiczenia si³owe na brzuch i po¶ladki

4. sa³atka Caprese z 2/3 kulki mozzarelli light, pomidora, suszonej (niestety) bazylii, ³y¿ki oliwy + kromka chleba z ziarnami, herbatka Verdin fix

+ 1,5l wody mineralnej

Mam wra¿enie, ¿e dzi¶ jest tego du¿o i t³usto
Nie, nie jest tego za du¿o. Wrêcz zastanawiam siê, czy nie za ma³o.
Jab³ko i orzechy to chyba ¶redni zestaw po treningu?
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 14:49   #3408
Linn13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 845

Cytat:
Nie, nie jest tego za du¿o. Wrêcz zastanawiam siê, czy nie za ma³o.
Jab³ko i orzechy to chyba ¶redni zestaw po treningu?
Zaraz po treningu zawsze zjadam jaki¶ owoc na szybko, a w przeci±gu godziny pe³nowarto¶ciowy posi³ek.
Zawsze wydawa³o mi siê, ¿e to wystarczy, tym bardziej ¿e zaraz po np bieganiu nie jestem g³odna. Dopiero w³a¶nie tê godzinê lub 1,5 godz po, ale wtedy ju¿ co¶ jem.
Linn13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 15:12   #3409
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499

Cytat:
Jedyne, co mi nie podchodzi, to ta 1/5 woreczka kaszy (serio...?), to brzmi ju¿ abstrakcyjnie. Ale reszta wydaje siê okej, chocia¿ nie podajesz ilo¶ci.
Te herbatki maj± ci t³umiæ apetyt, czy przyspieszaæ spalanie? Osobi¶cie ¶rednio w nie wierzê, chocia¿ je¶li nie pomog±, to i chyba nie zaszkodz±...
dziêki
1/5 kaszy, bo gdy gotuje obiad to dla 5 osób - tak zawsze gotowa³a moja mama dla wszystkich z jednej torebki i ka¿dy przyzwyczajony jest do tej ilo¶ci. Kiedy¶ próbowa³am ugotowaæ sobie pó³ woreczka, ale musia³am na si³ê je¶æ.

wola³abym, ¿eby herbatki przy¶piesza³y spalanie, o dziwo z apetytem sobie radzê - nie mam ju¿ napadów podjadania co by³o standardem jeszcze 2 miesi±ce temu Pijê dok³adnie herbaty Bio Active i ale pozosta³e te¿ planuje przetestowaæ. Nawet je¿eli nie bêdzie super efektu, to my¶lê sobie, ¿e s± zdrowsze ni¿ kawa czy soki owocowe, które wcze¶niej pi³am na okr±g³o.

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 15:43   #3410
discorobaczek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Kurcze a ja my¶³a³am, ¿e wafle ry¿owe s± ok
Dzisiaj zgrzeszy³am! Jad³ospsi poni¿ej:
9:00- sa³atka(120g tuñczyka w sosie w³asnym, sa³ata, ogórek konserwowy, papryka, ³y¿eczka oliwy z oliwek)+ kromka chleba razwoego ze ¶liwk±
12:00- parówka, 2 ogórki konserwowe, 1 wafel ry¿owy+ kawa latte z automatu (niestety z dodatkiem cukru)
15:00- 2 kromki chleba razeowego ze ¶liwk±, trochê mase³ka, plasterek wêdliny, sa³ata, papryka + 1 jajko
4 cukierki alpenliebe
18:00- trochê kaszy kus kus z jab³kiem, ³y¿eczk± d¿emu, jogurtem naturalnym
20-21- aerobik
21o- 4 daktyle
22:00- pa³ka z kurczaka, trochê makaronu br±zowego, gotowana marchewka i gotowana kapustka
discorobaczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 17:47   #3411
jatut
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

proszê o ocenê

wczoraj:
1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami
2. 2 kromki ¿ytniego chleba z twarogiem i ogórkiem; gar¶æ pistacji
3. udko z kurczaka, po³owa woreczka bia³ego ry¿u, papryka
4. 1 kanapka z szynk± i pomidorem
5. sa³atka z tuñczykiem, pomidorem, papryk± i grzanki z ciemnego chlebka

i dzisiejsze:
1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami; pomarañcza
2. miseczka pomidorówki z ry¿em; 2 pralinki
3. udko z kurczaka, ziemniaki, papryka
4. sa³atka z jajkiem, pomidorem, kukurydz±

ps. jak± herbatê polecacie?

Edytowane przez jatut
Czas edycji: 2014-01-21 o 17:51
jatut jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 18:44   #3412
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
co my¶licie?
R-ka

brak bia³ka

brak wêgli
strasznie ma³o wêgli, brak t³uszczu

to jest podwieczorek je¶li tak to ok
ale w takim razie gdzie kolacja???

Cytat:
Nie wcale nie jest ok.
Posi³ek potreningowy jest ¼le skomponowany brak w nim wêgli z³o¿onych.
1/5 woreczka kaszy serio? ile to jedna ³y¿ka ? starasznie ma³o...
wszystkie posi³ki s± ma³e i wybrakowane
j.w.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jatut Poka¿ wiadomo¶æ
proszê o ocenê

wczoraj:
1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami
2. 2 kromki ¿ytniego chleba z twarogiem i ogórkiem; gar¶æ pistacji
3. udko z kurczaka, po³owa woreczka bia³ego ry¿u, papryka
4. 1 kanapka z szynk± i pomidorem
5. sa³atka z tuñczykiem, pomidorem, papryk± i grzanki z ciemnego chlebka

i dzisiejsze:
1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami; pomarañcza
2. miseczka pomidorówki z ry¿em; 2 pralinki
3. udko z kurczaka, ziemniaki, papryka
4. sa³atka z jajkiem, pomidorem, kukurydz±

ps. jak± herbatê polecacie?

to eR tak?
wygl±da ca³kiem ok

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-01-21, 18:59   #3413
beatiska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 110

Cytat:
Z kalafiora dla znajomych te¿ by³a szokiem Albo ze s³onecznika nie wiem czy znasz Albo z kiszonych nerkowców by³a super. W ogóle nauczy³am siê, ¿e prawie wszystko mo¿na przerobiæ na pastê Polecam Ci blogi wegetariañskie, skarbnica wiedzy tam jest je¶li chodzi o nietypowe ok³ady na kanapki itp.

Ja z fasoli robiê przeró¿nie np. dzisiaj by³a z cebul±, chilli i przecierem pomidorowym (i odrobin± oliwy), z bia³ej najbardziej chyba lubiê z podduszon± cebul± i majerankiem, mo¿na dodaæ zió³ prowansalskich, lubiê te¿ z dodatkiem papryki wêdzonej. Ogranicza Ciê jedynie fantazja i w³asny gust (i czasem zawarto¶æ szafek kuchennych )

Z marchewki robiê tak: marchew trê na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewam trochê oliwy, wrzucam zgnieciony czosnek. Jak odda aromat wrzucam marchewkê i duszê do miêkko¶ci (czasem podlewam trochê wod±, która potem odparuje). Ciep³e doprawiam zio³ami prowansalskimi. Po przestygniêciu mieszam z jogurtem greckim i solê do smaku. Jest super, bo mo¿na i na kanapki, i do nale¶ników, i na zimno, i na ciep³o a jak dodasz wiêcej jogurtu to jest a'la tzatziki z marchwi w sezonie grillowym zrobi³o furorê
Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Ró¿nie, to znaczy z ró¿nymi dodatkami, przyprawami. Jednak zawsze podstaw± jest czerwona fasola z puszki, bo jako¶ nie lubiê bawiæ siê w moczenie i 2 godzinne gotowanie W dzisiejszej by³a jeszcze czerwona cebula, zio³a dalmatyñskie, ricotta i odrobina keczupu. Wszystkie sk³adniki po prostu wrzucam do blendera i miksujê na jednolit± pastê.

Nie wiem co bêdzie dla Ciebie nietypowe ale pasty robiê przeró¿ne. Od tradycyjnych twarogowych, czy majonezowo-jajecznych, przez rybne, po warzywne. Polecam np. pastê ze s³onecznika i pieczonych papryk (przepis znalaz³em na jakim¶ bogu, chyba OlgaSmile), pastê z soczewicy i caponaty, czy choæby pastê z avocado, wêdzonego ³ososia, ogórka i koperu.

A wczoraj robi³em dla domowników raczej ka¿emu znan± pastê z ¿ó³tego sera, jajek, szczypiorku i majonezu (kiedy¶ doda³em do niej gotowanego broku³a i T¯ nie mog³a siê nachwaliæ jaka dobra)

jestem zaskoczona, ze z tyle rzeczy mo¿na zrobiæ pastê. Przekopiowa³am sobie, pogrzebie w Internecie i przy nastêpnych zakupach kupiê odpowiednie sk³adniki. Ju¿ w³a¶nie nie wiedzia³am co k³a¶æ na kromkê. Znam tylko pastê z makreli i robiê jeszcze po prostu twaro¿ek z rzodkiewka i szczypiorkiem, to tyle. A juz nie mia³am pomys³ów, bo ile¿ mo¿na je¶æ kanapek z szynk± lub filetem z indyka/kurczaka.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi co¶

23/6
beatiska jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 19:22   #3414
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Z kalafiora to mo¿na zrobiæ mega budyñ czekoladowy. Pomys³ nie jest mojego autorstwa, ja go tylko dostosowa³am do moich potrzeb i warunków Gotuje siê kalafiora do wzglêdnej miêkko¶ci (takie stadium po¶rednie miêdzy al dente i paciaj±), wrzuca do blendera, dodaje kakao, jakie¶ NNKT, nieco mleka albo innej cieczy i miksuje na g³adko. Skuteczny bezbia³kowy "zapychacz". Jak siê wymy¶li jakie¶ ¼ród³o bia³ka, robi siê pe³nowarto¶ciowe niskowêglowodanowe danie.

Poniewa¿ widzê, ¿e jest wiêksze zainteresowanie zakwasem, wrzucê go tutaj. Autork± jest znajoma z innego forum (od niedawna tak¿e na ¿ywo).

Cytat:
Produkcja zakwasu. (z ¿ytniej m±ki)
Dzieñ 1.
Do dzbanka wlaæ 0,2 l wody (temp 36-37 st C) wsypaæ 4 ³y¿ki ¿ytniej m±ki (2000) . Wymieszaæ aby mieszanina mia³a konsystencjê gêstej ¶mietany . Dzbanek przykryæ ¶ciereczk± i odstawiæ w ciep³ym pomieszczeniu.
Dzieñ 3.
Dodaæ 2 ³y¿ki m±ki dobrze wymieszaæ i odstawiæ.
Dzieñ 4.
Zakwas jest gotowy. Powinien mieæ kwaskowy zapach i na powierzchni powinny byæ b±belki. Je¿eli nie ma kwaskowatego zapachu i nie ma tych b±belków nie panikowaæ . Dolaæ 100g wody i dosypaæ czubat± ³y¿kê m±ki. Dobrze wszystko wymieszaæ i odstawiæ.
Czekaæ cierpliwie dzieñ dwa w miêdzyczasie przemieszywaj±c od czasu do czasu. Napewno powstanie zakwas o kwaskowatym zapachu i z b±belkami na powierzchni.
M±ka najlepiej podana, ale z 720 czy 750 te¿ bêdzie ok. Mo¿na zu¿yæ ca³y na raz, a mo¿na tylko czê¶æ - wtedy do pozosta³ej czê¶ci dodaje siê nieco wody i m±ki (znowu do konsystencji ¶mietany) i "hoduje" nastêpn± porcjê przez kilka dni. Pozosta³o¶ci przechowuje siê w lodówce w niedok³adnie zakrêconym s³oiku.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 19:59   #3415
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez discorobaczek Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze a ja my¶³a³am, ¿e wafle ry¿owe s± ok
Dzisiaj zgrzeszy³am! Jad³ospsi poni¿ej:
9:00- sa³atka(120g tuñczyka w sosie w³asnym, sa³ata, ogórek konserwowy, papryka, ³y¿eczka oliwy z oliwek)+ kromka chleba razwoego ze ¶liwk±
12:00- parówka, 2 ogórki konserwowe, 1 wafel ry¿owy+ kawa latte z automatu (niestety z dodatkiem cukru)
15:00- 2 kromki chleba razeowego ze ¶liwk±, trochê mase³ka, plasterek wêdliny, sa³ata, papryka + 1 jajko
4 cukierki alpenliebe
18:00- trochê kaszy kus kus z jab³kiem, ³y¿eczk± d¿emu, jogurtem naturalnym
20-21- aerobik
21o- 4 daktyle
22:00- pa³ka z kurczaka, trochê makaronu br±zowego, gotowana marchewka i gotowana kapustka
Wafle ry¿owe mo¿na u¿ywaæ jako przek±skê, spo¿ywan± raz na jaki¶ czas. Nie powinno siê ich traktowaæ jako bazowego ¼ród³a wêglowodanów z³o¿onych. To mocno przetworzony produkt.

Ma³o systematyczne wydaj± mi siê Twoje posi³ki. Postaw na syc±ce, ciep³e i energetyczne ¶niadanie - jako pierwszy posi³ek ¶wietna by by³a ta Twoja kasza kuskus z owocami, jogurtem, orzechami... Sa³atka ze ¶niadania to dobra by by³a na kolacjê, albo wziêta w pojemnik do pracy/szko³y. Parówka to nie jest dobre ¼ród³o bia³ka - warto zerkn±æ na sk³ad surowcowy. Daktyle to ¶wietna zdrowa przek±ska, a 4 cukierki "od ¶wiêta" to ¿aden straszny grzech . Ju¿ mniej podoba mi siê ta s³odzona kawa z automatu - cukier w napojach to zgubny nawyk. Pochwa³a nale¿y Ci siê za dba³o¶æ o warzywa pomimo zimowej pory . I ile to jest "trochê"? Kiepski wyznacznik wielko¶ci porcji Generalnie ¿yczê Tobie powodzenia w redukcji i jestem bardzo ciekawa, jak bêd± wygl±daæ Twoje kolejne jad³ospisy

Cytat:
dziêki
1/5 kaszy, bo gdy gotuje obiad to dla 5 osób - tak zawsze gotowa³a moja mama dla wszystkich z jednej torebki i ka¿dy przyzwyczajony jest do tej ilo¶ci. Kiedy¶ próbowa³am ugotowaæ sobie pó³ woreczka, ale musia³am na si³ê je¶æ.

wola³abym, ¿eby herbatki przy¶piesza³y spalanie, o dziwo z apetytem sobie radzê - nie mam ju¿ napadów podjadania co by³o standardem jeszcze 2 miesi±ce temu Pijê dok³adnie herbaty Bio Active i ale pozosta³e te¿ planuje przetestowaæ. Nawet je¿eli nie bêdzie super efektu, to my¶lê sobie, ¿e s± zdrowsze ni¿ kawa czy soki owocowe, które wcze¶niej pi³am na okr±g³o.
Popieram opiniê têczowej dlolinki21. 1/5 woreczka kaszy to nie jest porcja obiadowa! Chyba, ¿e mowa o innym woreczku ni¿ taki, który zawiera 100 g kaszy.

Herbatki fajne . Jednak¿e uwa¿a³abym na przysz³o¶æ z nadmiarem pu-ehr (ludzie na R czêsto siê ku temu sk³aniaj±) - ona naprawdê ma spory wp³yw na organizm. Mocno parzona i czêsto pita mo¿e dawaæ negatywne skutki...

No i u¿ywany przez Ciebie olej z pestek winogron jest nie najlepszym wyborem (z³e proporcje kwasów t³uszczowych omega 3 do 6, o czym wspomina³am ju¿ nie raz).

Wczorajsze U...

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
II Dro¿d¿ówka z kruszonk± i lukrem; jab³ko
III Makaron trójkolorowy z pszenicy durum z kawa³kami piersi indyka sma¿onymi bez t³uszczu, roszponk±, pesto i czarnymi oliwkami
IV 2 kromki chleba graham z wêdzon± makrel±, pomidorem, sa³at±, rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym; piêtka chleba jw. z mas³em orzechowym crunchy i konfitur± wi¶niow±

... i dzisiejsze U

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±; jab³ko
Do kawy: pasek ciemnej czekolady
III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana z szpinakiem, mas³em i zielonymi oliwkami nadziewanymi past± czosnkow±
IV 2 kromki i piêtka chleba graham z 2 jajami na twardo, serkiem czosnkowym, rzodkiewkami i sa³at±

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:47   #3416
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ

Wczorajsze U...

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
II Dro¿d¿ówka z kruszonk± i lukrem; jab³ko
III Makaron trójkolorowy z pszenicy durum z kawa³kami piersi indyka sma¿onymi bez t³uszczu, roszponk±, pesto i czarnymi oliwkami
IV 2 kromki chleba graham z wêdzon± makrel±, pomidorem, sa³at±, rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym; piêtka chleba jw. z mas³em orzechowym crunchy i konfitur± wi¶niow±

... i dzisiejsze U

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±; jab³ko
Do kawy: pasek ciemnej czekolady
III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana z szpinakiem, mas³em i zielonymi oliwkami nadziewanymi past± czosnkow±
IV 2 kromki i piêtka chleba graham z 2 jajami na twardo, serkiem czosnkowym, rzodkiewkami i sa³at±

¦wietne jedzonko, smacznie zdrowo i jest wszystko czego potrzeba!

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-01-21, 21:27   #3417
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R:

Po przebudzeniu ciep³a woda z miodem, imbirem i cytryn±.

1. owsianka z mandarynkami, bananem, borówkami i twarogiem

2. grahamka z sa³at±, wczorajsz± past± z fasoli, grillowanym tempeh, pomidorem, surówk±, ¿ó³tym serem i kie³kami rzodkiewki
+ sok z selera i jab³ek

3. pieczony kurczak z dwiema surówkami i ziemniakami z pary z czosnkiem i oliw±

4. makrela z puszki z broku³ami, jajkiem na twardo, pomidorkami koktajlowymi, quinoa i sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, szczypiorek)

Tak pó¼no wsta³em ¿e podwieczorek nie by³ mi potrzebny, a kolacjê zjad³em dopiero przed chwil±

Stary 2014-01-21, 21:31   #3418
Famijana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 161

Dzisiejszy :

I Owsianka( 2 ³y¿ki owsianych, 1 ³y¿ka ¿ytnich, 2 ³y¿ki p³atków zdrowy b³onnik, 1 ³y¿ka otrêbów pszennych, 1 ³y¿eczka siemienia), 1 ³y¿eczka pestek dyni, 1 ³y¿eczka p³atków migda³owych, banan, 1 ³y¿ka nasion granatu, cynamon

II Kanapka (szkolna): 2 kromki chleba sitkowego, mas³o, twaro¿ek kozi, kie³ki broku³a

III 50 g kuskus, polêdwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym z oliwkami i cebul± (podsma¿ane na oliwie) ok 280 g (razem z sosem), sa³atka meksykañska Marwit 1/4 opakowania

IV kiwi

V kromka chleba sitkowego, serek wiejski 200g, pomidor, bazylia i przyprawy
Famijana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:33   #3419
Ashira
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 521

Moje jutrzejsze "R":

¦niadanie: owsianka s³oikowa nocna - p³atki owsiane, amarantus, mielone siemiê lniane, ³y¿ka jogurtu greckiego, mleko, syrop z agawy, mas³o orzechowe, rano wkrojê banana

II ¦niadanie: sa³atka: kapusta pekiñska, pomidor, papryka, feta, pra¿one pestki dyni, cieciorka, oliwki, bazylia; muffinka razowa z jagodami

Obiad: kasza pêczak, jajka po szkocku (czyli jajka w miêsie mielonym, u mnie z piekarnika zamiast z g³êbokiego t³uszczu), jaka¶ surówka (jeszcze nie wiem)

Kolacja: 'muffinki' z soczewicy (zapiekana masa soczewicowo - jajeczna) i warzywa na parze (marchew, kalafior itp), buraki pieczone w occie balsamicznym

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeñ i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wzi±¶æ a wzi±æ! chyba, ¿e kto¶ musi co¶ zabra¶æ...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-21, 22:40   #3420
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
R:

Po przebudzeniu ciep³a woda z miodem, imbirem i cytryn±.

1. owsianka z mandarynkami, bananem, borówkami i twarogiem

2. grahamka z sa³at±, wczorajsz± past± z fasoli, grillowanym tempeh, pomidorem, surówk±, ¿ó³tym serem i kie³kami rzodkiewki
+ sok z selera i jab³ek

3. pieczony kurczak z dwiema surówkami i ziemniakami z pary z czosnkiem i oliw±

4. makrela z puszki z broku³ami, jajkiem na twardo, pomidorkami koktajlowymi, quinoa i sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, szczypiorek)

Tak pó¼no wsta³em ¿e podwieczorek nie by³ mi potrzebny, a kolacjê zjad³em dopiero przed chwil±

Z jakiej piekarni masz grahamki?

Tempeh to odmiana soji? (traktuje sie jako zrodlo bialka?) Gdzie mozna kupic?

Makrela z puszki jakiej firmy? bo trudno mi trafic na dobra, a boje sie puszkowanych rzeczy. Lepiej chyba kupic taka cala wedzona?

Czy quiona mozna przygotowac jakos na szybko? Czy trzeba sie "bawic"

Czy mandarynki Ci sie nie "kisna" w osiance? Kiedy dodaje owoce do owsianki to po pozniej mam rewolucje zoladkowe, i lepiej mi zjesc je PO
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-01-21 o 22:43
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.