|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Nie wiem co bêdzie dla Ciebie nietypowe ale pasty robiê przeró¿ne. Od tradycyjnych twarogowych, czy majonezowo-jajecznych, przez rybne, po warzywne. Polecam np. pastê ze s³onecznika i pieczonych papryk (przepis znalaz³em na jakim¶ bogu, chyba OlgaSmile), pastê z soczewicy i caponaty, czy choæby pastê z avocado, wêdzonego ³ososia, ogórka i koperu. A wczoraj robi³em dla domowników raczej ka¿emu znan± pastê z ¿ó³tego sera, jajek, szczypiorku i majonezu (kiedy¶ doda³em do niej gotowanego broku³a i T¯ nie mog³a siê nachwaliæ jaka dobra) ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Cytat:
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-20 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3394 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
8:30- kromka chleba razowego (sama robi³am ale mi nie wyszed³, twardy zakalec ;p), jajecznica z 2 jajek+³y¿eczka oliwy z oliwek+plaster wedliny+papryka+salata
12:00- 2kiwi, jogurt naturalny, 2 wafle ryzowe 15:00- 2kromki chleba razowego z 3 plastami wedliny, maselkiem, salata, papryka 18:00- marchewka, mieszanka studencka (30g), 1 wafel ryzowy 20:00- miesko gotowane, buraki
#3395 |
Zadomowienie
|
Kompletnie nic mi nie wychodzi. Wszystko sie msci na mnie.
10sn. owsianka pol szkl mleka 2proc twarog pol szkl platkow lyzka ottab pestek slonecznika garsc orEchow garsc goji wkrokone kiwi. sprAtanie domu ponad h rower 20min 14.3 0ob. dorsz pieczong ponad polowa worka ryzu brazowego szpinak swiezy z pomidorem lyzka oliwy. 19. podwieczorek 2 kawalki tortu kajmakowego 2 kieliszki szampana wytrawnego. 22. kolacja. 2 kanapki z serkiem wiejskim 100g puszka tunczyka wsw i duzo warzyw pomiodrem rukola ogórek cebula itp. kieliszek czerwonego wina. 23.30. 2 kawalki tortu, 5 czekoladek ferero roche, 2 czekoladki wisnia w likierze, 4 pierniczki, 3 szklanki coca coli, 2 kieliszki wina i kanapka. (niestrawnosc i wiadomo- wiadomo, wiadomo: wymioty.) |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
A wrzucê sobie wczorajsz± R skoro nie ¶piê.
(ju¿ wychodzê z ³ó¿ka, stanie w kuchni trochê mnie os³abia, ale jako¶ daje radê, najgorsze ¿e spaæ mi siê nie chce bo wyspa³em siê za wszystkie czasy :p ) Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny, ibirem i miodem 1. owsianka na mleku 2% z bananem, mandarynkami, borówkami, twarogiem, orzechami w³oskimi i ubitym ¿ó³tkiem (chyba staje siê monotonny, ale póki co mam ochotê wy³±cznie na powy¿sze po³±czenie) 2. grahamka z past± z czerwonej fasoli i ricotty, pomidorem, czosnkiem, pistacjami i kie³kami rzodkiewki + jajko na miêkko + koktajl z soku z pomarañczy, szpinaku, selera naciowego, mango i soku z selera 3. kurczak na w³osk± nutê z warzywami z patelni (¶wie¿e: cukinia, papryka, czerwona cebula, broku³y, pieczarki, oliwki, oraz fasolka szparagowa z mro¿onki) i pêczakiem 4. no có¿...4 pralinki Lindor, jogurt naturalny z mandarynkami i migda³ami 5. sa³atka z tuñczyka, sa³aty rzymskiej, jajka, papryki, broku³a, szczypiorku i ¿ytniego makaronu razowego z dresingiem z oliwy, czosnku, musztardy i soku z cytryny Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
i naprawdê lezysz caly dzien?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3401 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Nie wiedzia³am, ¿e mo¿na nerkowce ukisiæ ![]()
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Id¼ lepiej st±d na KZ z t± chorob±.
![]() |
#3403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
![]() Ale dziêkujê za uwagê! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
co my¶licie?
![]() R-ka ![]() 1) p³atki owsiane z p³atkami migda³ów i odrobin± skórki pomarañczowej + kawa z mlekiem 3,2% æwiczenia 60 min: ró¿ne dywanowce, skakanka, szybki taniec 2) 2 jajka z cukini±, cebulk± na oleju z pestek winogron, posypane szczypiorkiem i pestkami dyni + herbata zielona z granatem i goji 3) gotowany filet z kaczki (bez skóry), kasza ok 1/5 woreczka, broku³y, 2 suszone ¶liwki, spora surowa marchew + herbata zielona grejpfrutowa na odchudzanie z chromem, l-karnityn± 4) twaróg pó³t³usty, rzodkiewka, szczypiorek, sa³atka z korzenia selera, jab³ka i pomarañczy + herbata z dzikiej ró¿y potem jeszcze woda mineralna z cytryn± i kolejna herbata na odchudzanie 5) sok bananowy, lampka czerwonego wina, kilka solonych paluszków ![]() czy generalnie poza ostatnim posi³kiem jest dobrze? Imprezy nie zdarzaj± mi siê czêsto, a g³upio tak siedzieæ jako jedyna nad szklank± wody. i czy dobrze mam skomponowany posi³ek po æwiczeniach? i czy dobrze robiê, ¿e pijê te herbaty do posi³ków czy lepiej by³oby piæ je pomiêdzy nimi? oczywi¶cie nie spodziewam siê cudów po tych herbatach na odchudzanie, ale skoro ju¿ jakie¶ pijê to stwierdzi³am, ¿e te bêd± dobrym uzupe³nieniem diety, a smakowo s± ¶wietne! ![]() z góry dziêkujê za wszelkie wskazówki ![]()
#3406 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 845
|
Bardzo proszê o ocenê
![]() Mia³o byæ R: - szklanka ciep³ej wody z cytryn± 1. grahamka z po³ow± awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±, zielona herbata - kawa z mlekiem 2% 25 minut biegu (w tym 10 minut interwa³ów), 1000 skoków na skakance 2. jab³ko, 5 orzechów w³oskich 3. pieczone udko z indyka bez skóry (ok 200g), ga³ka gotowanych ziemniaków, gotowany kalafior i broku³y (kilka kwiatków), zielona hetbata, 5 orzechów w³oskich planujê tu jakie¶ æwiczenia si³owe na brzuch i po¶ladki 4. sa³atka Caprese z 2/3 kulki mozzarelli light, pomidora, suszonej (niestety) bazylii, ³y¿ki oliwy + kromka chleba z ziarnami, herbatka Verdin fix + 1,5l wody mineralnej Mam wra¿enie, ¿e dzi¶ jest tego du¿o i t³usto ![]() ![]() Edytowane przez Linn13 Czas edycji: 2014-01-21 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
![]() Te herbatki maj± ci t³umiæ apetyt, czy przyspieszaæ spalanie? Osobi¶cie ¶rednio w nie wierzê, chocia¿ je¶li nie pomog±, to i chyba nie zaszkodz±... Cytat:
Jab³ko i orzechy to chyba ¶redni zestaw po treningu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 845
|
Cytat:
Zawsze wydawa³o mi siê, ¿e to wystarczy, tym bardziej ¿e zaraz po np bieganiu nie jestem g³odna. Dopiero w³a¶nie tê godzinê lub 1,5 godz po, ale wtedy ju¿ co¶ jem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
Cytat:
![]() 1/5 kaszy, bo gdy gotuje obiad to dla 5 osób - tak zawsze gotowa³a moja mama dla wszystkich z jednej torebki i ka¿dy przyzwyczajony jest do tej ilo¶ci. Kiedy¶ próbowa³am ugotowaæ sobie pó³ woreczka, ale musia³am na si³ê je¶æ. wola³abym, ¿eby herbatki przy¶piesza³y spalanie, o dziwo z apetytem sobie radzê - nie mam ju¿ napadów podjadania co by³o standardem jeszcze 2 miesi±ce temu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3410 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Kurcze a ja my¶³a³am, ¿e wafle ry¿owe s± ok
![]() Dzisiaj zgrzeszy³am! Jad³ospsi poni¿ej: 9:00- sa³atka(120g tuñczyka w sosie w³asnym, sa³ata, ogórek konserwowy, papryka, ³y¿eczka oliwy z oliwek)+ kromka chleba razwoego ze ¶liwk± 12:00- parówka, 2 ogórki konserwowe, 1 wafel ry¿owy+ kawa latte z automatu (niestety z dodatkiem cukru) 15:00- 2 kromki chleba razeowego ze ¶liwk±, trochê mase³ka, plasterek wêdliny, sa³ata, papryka + 1 jajko 4 cukierki alpenliebe 18:00- trochê kaszy kus kus z jab³kiem, ³y¿eczk± d¿emu, jogurtem naturalnym 20-21- aerobik 21 ![]() 22:00- pa³ka z kurczaka, trochê makaronu br±zowego, gotowana marchewka i gotowana kapustka
#3411 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
proszê o ocenê
![]() wczoraj: 1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami 2. 2 kromki ¿ytniego chleba z twarogiem i ogórkiem; gar¶æ pistacji 3. udko z kurczaka, po³owa woreczka bia³ego ry¿u, papryka 4. 1 kanapka z szynk± i pomidorem 5. sa³atka z tuñczykiem, pomidorem, papryk± i grzanki z ciemnego chlebka i dzisiejsze: 1. 1,5 szklanki mleka 3,2%, ok. 40g musli z rodzynkami i orzechami; pomarañcza 2. miseczka pomidorówki z ry¿em; 2 pralinki 3. udko z kurczaka, ziemniaki, papryka 4. sa³atka z jajkiem, pomidorem, kukurydz± ps. jak± herbatê polecacie? ![]()
![]() Edytowane przez jatut Czas edycji: 2014-01-21 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Posi³ek potreningowy jest ¼le skomponowany brak w nim wêgli z³o¿onych. 1/5 woreczka kaszy ![]() wszystkie posi³ki s± ma³e i wybrakowane j.w. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
to eR tak? wygl±da ca³kiem ok ![]()
![]() |
#3413 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 110
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi co¶ 23/6 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3414 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Z kalafiora to mo¿na zrobiæ mega budyñ czekoladowy. Pomys³ nie jest mojego autorstwa, ja go tylko dostosowa³am do moich potrzeb i warunków
![]() Poniewa¿ widzê, ¿e jest wiêksze zainteresowanie zakwasem, wrzucê go tutaj. Autork± jest znajoma z innego forum (od niedawna tak¿e na ¿ywo). Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Ma³o systematyczne wydaj± mi siê Twoje posi³ki. Postaw na syc±ce, ciep³e i energetyczne ¶niadanie - jako pierwszy posi³ek ¶wietna by by³a ta Twoja kasza kuskus z owocami, jogurtem, orzechami... Sa³atka ze ¶niadania to dobra by by³a na kolacjê, albo wziêta w pojemnik do pracy/szko³y. Parówka to nie jest dobre ¼ród³o bia³ka - warto zerkn±æ na sk³ad surowcowy. Daktyle to ¶wietna zdrowa przek±ska, a 4 cukierki "od ¶wiêta" to ¿aden straszny grzech ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Herbatki fajne ![]() No i u¿ywany przez Ciebie olej z pestek winogron jest nie najlepszym wyborem (z³e proporcje kwasów t³uszczowych omega 3 do 6, o czym wspomina³am ju¿ nie raz). Wczorajsze U... I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym II Dro¿d¿ówka z kruszonk± i lukrem; jab³ko III Makaron trójkolorowy z pszenicy durum z kawa³kami piersi indyka sma¿onymi bez t³uszczu, roszponk±, pesto i czarnymi oliwkami IV 2 kromki chleba graham z wêdzon± makrel±, pomidorem, sa³at±, rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym; piêtka chleba jw. z mas³em orzechowym crunchy i konfitur± wi¶niow± ... i dzisiejsze U ![]() I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±; jab³ko Do kawy: pasek ciemnej czekolady III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana z szpinakiem, mas³em i zielonymi oliwkami nadziewanymi past± czosnkow± IV 2 kromki i piêtka chleba graham z 2 jajami na twardo, serkiem czosnkowym, rzodkiewkami i sa³at±
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
¦wietne jedzonko, smacznie zdrowo i jest wszystko czego potrzeba!
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
R:
Po przebudzeniu ciep³a woda z miodem, imbirem i cytryn±. 1. owsianka z mandarynkami, bananem, borówkami i twarogiem 2. grahamka z sa³at±, wczorajsz± past± z fasoli, grillowanym tempeh, pomidorem, surówk±, ¿ó³tym serem i kie³kami rzodkiewki + sok z selera i jab³ek 3. pieczony kurczak z dwiema surówkami i ziemniakami z pary z czosnkiem i oliw± 4. makrela z puszki z broku³ami, jajkiem na twardo, pomidorkami koktajlowymi, quinoa i sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, szczypiorek) Tak pó¼no wsta³em ¿e podwieczorek nie by³ mi potrzebny, a kolacjê zjad³em dopiero przed chwil± ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
Dzisiejszy :
I Owsianka( 2 ³y¿ki owsianych, 1 ³y¿ka ¿ytnich, 2 ³y¿ki p³atków zdrowy b³onnik, 1 ³y¿ka otrêbów pszennych, 1 ³y¿eczka siemienia), 1 ³y¿eczka pestek dyni, 1 ³y¿eczka p³atków migda³owych, banan, 1 ³y¿ka nasion granatu, cynamon II Kanapka (szkolna): 2 kromki chleba sitkowego, mas³o, twaro¿ek kozi, kie³ki broku³a III 50 g kuskus, polêdwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym z oliwkami i cebul± (podsma¿ane na oliwie) ok 280 g (razem z sosem), sa³atka meksykañska Marwit 1/4 opakowania IV kiwi V kromka chleba sitkowego, serek wiejski 200g, pomidor, bazylia i przyprawy |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 521
|
Moje jutrzejsze "R":
¦niadanie: owsianka s³oikowa nocna - p³atki owsiane, amarantus, mielone siemiê lniane, ³y¿ka jogurtu greckiego, mleko, syrop z agawy, mas³o orzechowe, rano wkrojê banana II ¦niadanie: sa³atka: kapusta pekiñska, pomidor, papryka, feta, pra¿one pestki dyni, cieciorka, oliwki, bazylia; muffinka razowa z jagodami Obiad: kasza pêczak, jajka po szkocku (czyli jajka w miêsie mielonym, u mnie z piekarnika zamiast z g³êbokiego t³uszczu), jaka¶ surówka (jeszcze nie wiem) Kolacja: 'muffinki' z soczewicy (zapiekana masa soczewicowo - jajeczna) i warzywa na parze (marchew, kalafior itp), buraki pieczone w occie balsamicznym
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tempeh to odmiana soji? (traktuje sie jako zrodlo bialka?) Gdzie mozna kupic? Makrela z puszki jakiej firmy? bo trudno mi trafic na dobra, a boje sie puszkowanych rzeczy. Lepiej chyba kupic taka cala wedzona? Czy quiona mozna przygotowac jakos na szybko? Czy trzeba sie "bawic" ![]() Czy mandarynki Ci sie nie "kisna" w osiance? Kiedy dodaje owoce do owsianki to po pozniej mam rewolucje zoladkowe, i lepiej mi zjesc je PO ![]()
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-21 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.