![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: slub w Zakopanem
Witam!
Jeśli chodzi o zamówienie tortu w Samancie to 2 miesiące w zupełności wystarczą. Ja zamawiałam miesiąc wcześniej i tez było OK. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kwiaciarnie, co prawda nie na Pardalowce, ale moge polecic Ci Tajemniczy Ogrod na Broniewskiego - dziewczyna robi bardzo fajne bukiety i dekoracje i zna sie na kwiatach ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Witam! równiez marze o weselu w zakopanem i okolicach, a utwuierdzam sie w przekonaniu, że jest to super sprawa po tym, jak porównalam ceny w zakopcu do cen na sląsku ( górnym).... prosze o jakies opinie na temat Czterech pór roku, rozwiązanie dla mnie dobre, bo noclegi na miejscu, głownie chodzi mi o jedzenie i obsługe , jjesli ktoś cos wie...
czy wiecie jakie sa ceny ( tak mniej -wiecej) w goralskim dworze? a jakie sa ceny noclegów dla gości weselnych tam ?? prosze o odpowiedz! pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Czy miał ktoś lub był na weselu w Witowiance(Witów) lub w Tatrzańskim borze (Małe Ciche)? Bardzo proszę o opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Hej, planujemy ślub w Zakopanem w przyszłym roku. Nie wiemy jednak czy wybrać maj czy czerwiec. Podobno w tym roku pogoda w maju w Zakopanem była wyjątkowa ładna ale jak to będzie. Szkoda, że nie da się pogody zaplanować. Jak myślicie czy ryzykować maj czy wybrać spokojnie czerwiec? Czy znacie opinie o restauracji Ziębówka w Witowie? Czy może ktoś polecić skrzypków/skrzypka, który jest elastyczny i mógłby zagrać w kościele dowolną muzykę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
O taaak - to dobra decyzja. Brałam ślub w górach i do dzisiaj uważam to, za najlepszą przygodę w moim życiu. Ja proponuje Hotel Nosalowy Dwór - mnie to miejsce oczarowało. Zaproponowali mi dojazd z kościoła do Hotelu dorożką - to było świetne, wszyscy na nas patrzyli, machali, a ja pękałam z dumy.
![]() Bardzo sympatyczna obsługa i świetne pokoje, po tańcach wypoczywaliśmy w SPA! Poleeeecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
helcia86 na poprzedniej stronie pisałam o weselu znajomych. Byliśmy tam, ale to już ładnych parę lat temu.
eskaliptus w maju w Zakopcu może być różnie. Byłam w tym roku na początku maja i było strasznie zimno, a z kolei w zeszłym roku w tym samym czasie była piękna pogoda i wszyscy sie opalali także może być różnie. Jeśli maj to polecam bardziej końcówkę niż początek, zawsze to pewniejsza pogoda. Ja brałam ślub w czerwcu i było pięknie. Pamiętaj, że tam jest zawsze troszkę chłodniej więc jeśli chcesz żeby kwitły kwiaty i było zielono będzie to później niż gdzie indziej w Polsce ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Decyzja podjęta ślub odbędzie się pod koniec maja, a jaka pogoda będzie tego nikt nie wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tortu to polecam Samantę, jadłam parę razy tory w Belvederze i są w porządku, ale osobiście wolę właśnie te z Samanty. Myślę jednak, że to kwestia gustu więc polecam przed podjęciem decyzji po prostu przejść się na degustację ![]() Przygotowania to robi się w miejscu, w którym nocujecie...no chyba, że noclegów dopiero szukasz, to wszystko kwestia czy chcecie hotel czy bardziej pensjonat, ale z hoteli to fajne wnętrza ma Krocus i Rysy, przynajmniej w moim guście ![]() Z muzyką niebardzo pomogę, bo u nas na weselu grał nasz nasz kumpel, który jest dj'em, ale myślę że w miejscu gdzie macie wesele powinni Wam kogoś polecić ![]() Jeśli mogę spytać na jakie miejsce się zdecydowaliście?
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Tak, tak jak mówisz - brałam tam ślub, no i właściwie skorzystałam tam z kompleksowej obsługi - dekoracje, tort, fryzjer- wszystko w jednym miejscu, często załatwiane za mnie - jak właśnie dekoracje, nie musiałam się o to martwić. Na pobieramysie.pl masz kilka zdjec ich z wesela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Co do kwiatów to tak jak mówicie faktycznie i miejscu wesela proponują nam przygotowanie dekoracji, ale mam dosyć wybredny gust i w takiej kwestii chciałabym też coś zrobić od siebie, ale wątpię że będę kwiaty wozić aż z Krakowa, już bliżej byłby Nowy Targ jeśli faktycznie tam mogłoby się coś świeżego znaleźć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fryzjerkę spokojnie mogę polecić Ci swoją, jak będziesz chciała namiary daj znać ![]() ![]() ![]() Hotele są super, Krocus też mi się bardzo podoba tylko trzeba też trochę zapłacić za pokój ![]() ![]() Co do Samanty to z całą pewnością używają trochę sztuczności, ale teraz praktycznie każda cukiernia tak robi, myślę że ta w Belvederze też. Ostatnio byłam na weselu w Zako i też mieli super ciasta. Oni akurat zamawiali pod jakieś specjalne życzenia typu mało cukru itp, dietetyczne bo tata Panny Młodej nie może czegoś tam jeść więc jeśli zależy Ci na cukierni mało sztucznej to mogę się zapytać o namiary ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cukiernia to Orawskie ciacho ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Kochane wizazanki planujące slub w gorach lub tez te które maja te uroczystość za sobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Eskaliptus a gdzie robicie wesele i kiedy?
![]() My juz wstepnie oglądalismy karczmy w Zakopcu, w marcu jedziemy na kilka dni obejrzeć jeszcze w innych miejscowościach pod ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Teraz ja zmagam się z organizacją ślubu i wesela w Zakopanem. Czy możecie mi polecić jakąś kapelę, która będzie grała muzykę góralską i rozrywkową? Jesteśmy już na 99% zdecydowani na Dwór Ślebody. Czy któraś z Was organizowała tam wesele lub była tam na weselu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
myśmy tez myśleli o tym Dworze
![]() ![]() ![]() ![]() a kiedy ślubujecie? ![]()
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zespołu "mieszanego" - polecano nam Jazgot ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
My mamy zespol Eden z Pyzowki, ktory gral u naszych znajomych i goscie bardzo dobrze sie bawili. Fajnie graja, po goralsku i " normalnie" tez
![]() No i duzo nie biora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie wiemy ile za taką opcję, wszystko będę w marcu wiedziec ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Beda grali u nas, a 2 tygodnie pozniej u naszych kolejnych znajomych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Oj piękna!
![]() ![]()
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Witam dawno mnie nie było
![]() Torty z samanty, belvedere czy orawskiego ciacha nie są złe ale daleko im do naturalnych niestety. za to na podhalu można znaleźć firmy które oferują również wypiek ciasta i torty nie dość że bez chemii to niektóre jeszcze na zupełnie swojskich składnikach typu jaja masło mleko. Co do kapeli ja poleciłabym Warsy i Sykowni byłam na Weselach z ich udziałem i było super muzyka zarówno regionalna, disco polo jak i zagraniczne kawałki. Kwiaty i dekoracje polecałabym DekoracjeSzewczyk lub kwiaciarnie Tajemniczy Ogród, z tym że firma Szewczyk dysponuje dużym asortymentem elementów dekoratorskich i naprawdę jest w czym wybierać co rok coś nowego z gustem i jakością, zaś Tajemniczemu Ogrodowi nie można odmówić ładnych kompozycji jednak jeśli chodzi o dekoracje karczmy czy sal nie ma wielkiego wyboru co do wazonów czy innych elementów bukiety ślubne piękne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Czy możesz Ty lub któraś z wizażanek polecić kogoś w zakresie makijażu - makijażystki/wizażystki na terenie Małopolski z dojazdem? Większość proponowanych na tym forum jest już pozajmowanych, poza tym po zrobieniu małego wywiadu środowiskowego w tym zakresie stwierdzam, że mało której wizażystce zależy na kliencie. Poszukuję kogoś kto zrobi odważny makijaż, nie delikatny. Dopasowany do mnie. Mam spore wymagania, gdyż sama bardzo dobrze potrafię się malować, ale w ten dzień chciałabym aby ktoś inny za mnie to doskonale wykonał i mam tutaj na myśli również i makijaże dla moich bliskich, którzy również są chętni. Jeszcze jedno pytanie czy ktoś zna może i miał okazję bawić się na weselu, gdzie grała Kapela Sarpacka? Wybraliśmy ich na wesele, gdyż urzekli mnie od pierwszego słuchania ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Moje wszystkie drogie przygotowujące się do za mąż pójścia i już mężate ![]() Skoro i tak rozmawiamy w tym wątku o muzyce to może podzielicie się jakimiś tytułami piosenek biesiadnych, których nie może zabraknąć lub nie zabrakło na waszych weselach oraz jakie piosenki, muzykę chciałybyście mieć lub miałyście jako oprawę ceremonii ślubnej najważniejszego dla Was dnia w życiu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.