|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Brawa za wagę Kiedy to było?![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
De nie wiem, na rota to chyba nie ma ratunku, trzeba przeczekać
Niunia ale śliczna Niunia albo Niuniek
|
|
|
|
#2883 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko zdjęć nie pomylCytat:
ale czekam an potwierdzenieCytat:
tatuś
|
|
#2884 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na całe szczęście znajomy który pracuje w biedronce wymienił mi, z czego się cholernie ciesze bo zgubiłam rachunek i sama tego niestety nie mogłam zrobićCytat:
Dzisiaj wypytałam o wszystko bo specjalnie jechałam do przychodni, dzisiaj był dzień szczepień więc same zdrowe dzieciaczki były, a my jak ostatnio byliśmy na szczepieniu to właśnie wszystko tak jakoś szybciutko było i o nic nie zapytałam Cytat:
Cytat:
Ryba, Domi chłopaki cudowne, same słodkości Kurcze nie wiem co się dzieje ale od dwóch dni Zuzia ma jakieś niespokojne noce
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas bardzo meczący dzień, Liwia grzeczna cały dzień do powrotu tatusia do domu, wrócił chwile było ok potem marudzenie, płacz, nie chce zasnąć, a jak się jej uda to budzi się z płaczem.
Wogóle to chyba ma biegunkę zrobiła dziś z 7 kupek,wygadają normalnie, kolor i reszta ale strasznie duża ilość, mało zjadła przez dzień i mało piła. Wieczorem nadrobiła.
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny po dlugiej nieobecności
![]() Przyznam bez bicia, nie mam czasu nadrabiac, wlaczam strone, zeby cos poczytac i zonk maluchy mi nie dają ![]() Jak na początku miałam chwilę dla siebie, tak teraz niestety. Maluchy wypełniają mi każdą wolną chwilę. Teraz mała spi, mąż usypia malego a ja mam do Was pytanie: Małemy wyskoczyły plamy i różne krostki. Przez caly dzien karmie piersią. ograniczyłam nabiał-zwlaszcza mleko, wieczorem dajemy butlę, zebym odpoczęła chociaż chwilę. I tak: lekarka kazała małemu kupić mleko HA- my stosujemy bebiko, ale...czy moge zamienić na bebiko comfort? może mi ktoś wyjasnić róznice? Poczytam trochę co tam u Was
|
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kacper tez juz taki duzy chlopak To ja na chwile wstawie swojego,ostatnio tak slodko sie chichra na glos. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-21 o 22:43 |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaaaaaaaaa wróciłas.
napisz mi czy dostałas moją wiadomość PW bo sie nie możęmy jakoś zgadać. ;d mam juz 2 paki jak cos ;d ale Kacper teraz znów chory... wiec? Comfort jest na zaparcia i kolki a HA na alergie :P De
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
Nie dostałam nic
ostanie co Ci napisałam to o spacerze A jak mały nie ma plam już, to mogę wrocic do zwykłego mleka? Można comfort stosować przy KP? bo na pudełku napisane ze można stosować jesli nie można karmić piersią. |
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec spokojnie jak dokarmiasz też moze być To zaraz Ci wyślę jeszcze raz
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i idę poczytać
![]() Mały dzisiaj spał przez cały dzień godzinę ![]() Jakiś marudny był ![]() Już mam dość tej pogody brrr |
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
chyba faktycznie ta pogoda tak na nich wpłynęła.
U mnie a oknem rano sople a teraz śnieg idzie zimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa![]() Basiaaaaaaaa a teraz? ;>
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
De
Basia |
|
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A delicol kiedy sie stosuje? bo to znowu mała ma brac. Małemu tez podawac? Jezu nie czaje tego, do tej pory sam cyc.... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Witaj Teraz znowu jakis czas mnie nie bedzie, szpital z mała i podciecie sciegna.... w czwartek idziemy i niby w piatek juz mamy wyjsc |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tam mała? Już nie bedzie miała gipsu?
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
On taki smieszek jak moj starszak.Brechta sie na glos pol dnia, smieje sie na kazda glupote ktora do niego powiem.Daniel do tej pory smieszek straszny.On nie umie byc powazny i zapowiada sie kolejny smieszek. Trzylatek robi juz nam kawaly-np udaje, ze zbil szklanke, biegne a ten sie chichra ze mnie w konia zrobil.
A maz wlasnie taki jest-co chwile jakis glopoty robi i kawaly.Basiaaa--podciecie sciegna??U malej?O kurcze..nie wiedzialam.Ale to maly zabieg? |
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziak
|
|
#2898 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na dywan i na nią daję koc. Cytat:
![]() Zdrówka dla małego ![]() Cytat:
Cytat:
Będziecie ze soba 24 godziny na dobę,czas najwyższy nadrobić zaległości! Cytat:
Te włosięta mają dzieciaki świetne!A najstarszy też taki owłosiony był za niemowlaka? Cytat:
za wagę za okulistę za szczepienie Cytat:
![]() domiNiech sobie teściowa na następny raz butlę wody wsadzi i pije i pije i pije na siłę.A Ty jej jeszcze dolewaj ![]() Niunia ![]() Rybka domiKacpero i Jasko to już naprawdę duże chłopaki ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
My braliśmy na ulewanie. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
no a trzeci juz wyrósł
|
||||||||||
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro odbieramy orzeczenie o niepelnosprawnosci na małą , przyda sie do różnych swiadczen, rehabilitacji i do szyny, bo ona kupe kasy kosztuje, a tak na zredunduja. |
|
|
|
|
#2900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba by wypróbować kiedyś ![]() Basia Pocycoliliśmy chwilę z Jasieńkiem i zasnął chyba już na dobre, tylko żeby nie było jak wczoraj że ja się położę spać a on wstanie i będzie się chciał bawić... wczoraj tak bawiliśmy się od 0:00 do ponad 2
|
|||
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzis bylo -8 i bylam najpierw 40 min a potem 25 Cytat:
super,ze taka grzeczna i brawa za wage! na staram sie dokladnie czyscic jej tam w srodku,ale jak chusteczkami to za bardzo tam nie grzebie ![]() Cytat:
![]() dobrze,ze mama jedzenie przyniosla mialysmy dzis intensywny dzien: spacer,wizyta u kolezanki,spacer i wyjazd do dziadkow... az troche sie martwie bo jak jechalismy to bylo juz -10... a teraz niunia spi w lozeczku,ale mi dziwnie:p dzis w bujaczku ladnie lezala,az mama zjadla,sniadanko ![]() normuja nam sie karmienia,cyc juz nie jest az tak okupowany:p Domii baty dla tesciowej...po co na sile go karmic,masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-21 o 22:39 |
|||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- A my kisimy się od 2 dni w domu bo albo pada albo maskarycznie wilgotno brrr. Marzę o wyjściu na świeże powietrze,jutro będę zmuszona. |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja osobiście z czystych wyliczeń ze bunga bylo w dni plodne a nie wczesniej obstawiam chlopczyka. Poprzednio mialam przeczucie ze to będzie dziewczynka i się pomylilam a maz mial racje. Natomiast teraz maz obstawia dziewczynkę a ja nie mam żadnego większego przeczucia
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku, tez sie kisimy bo strasznie wieje a Nelka ma jakies gilasy przezroczyste nie za duzo ale ma wiec ryzykowac nie chce
Mufka do wozka przyszla trzeba ja w koncu wyprobowac ![]() Jutro ksiadz a ja nic nie mam ani krzyzyka ani nawet zlamanej swieczki ani kropidla ani wody haj lajf ![]() Ale na fitnesie dzisiaj dostalysmy wycisk cala koszulke na plecach mialam mokra szkoda ze nie zostalam na lady dance bo byl striptiz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka kupiłaś koszulke z napisem 'shut up and train'?
![]() a w ogóle w czym chodzicie na fitness dresy/legginsy? |
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Basiaaa - mleko ha zawiera hydrolizowane białko - jest na skazę białkową czyli na uczulenie na białko zwierzęce. Mleko comfort ma obniżony poziom laktozy - cukru, który występuje w mleku krowim i jego pochodnych. Delicol zawiera laktaze - enzym, który rozkłada (trawi) laktoze. Podsumowując : na skazę bialkowa ha. Na nietolerancję laktozy confort. Ale mleko pepti jest za to na oba schorzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie załapałam się na zdjęcie De ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Kurcze ale u mnie się zimno zrobiło, coś w piecu nam gaśnie i nie chce się rozpalić.
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Hej podczytywałam z tel, więc nie cytuję i połowy oczywiście nie pamiętam.
Przyłączam się do mamusiek z marudnymi dziś dziećmi. Mam nadzieję, że to faktycznie taki dzień, ale po cichu obawiam się, że zaczynają nam się kolki. De bidulo jak Ty sobie radzisz, strasznie Cie złapało Ryba słodki ten Twój zasmarkaniec ![]() Nemosek ten delicol jest na kolki od nietolerancji laktozy? Mój to chyba ma tą nietolerancję Już sama nie wiem.Basia witaj dawno Cię nie było Soretno nadrabiasz jak za starych dobrych czasów ![]() Niunia razem z mężem obejrzeliśmy zdjęcie Twojego maluszka i wspominaliśmy jak nasz był na tym etapie. Ale przed Tobą dużo fajnych chwil jeszcze Domi Twoja teściowa jak zwykle mnie zadziwia ![]() My byliśmy dziś u dziadków tych starych i nowych Trochę się najeździliśmy i mam nadzieję, że dlatego mały taki marudny, a jutro znów będzie zadowolonym bobasem ![]() Paczka od brata nadal nie dotarła i coś kombinuje ten facet, bo od soboty codziennie ją przywozi. Jutro ma ostatnią szansę, później zobaczy jak wygląda gniew młodej mamuśki ![]() Po za tym psinka mi choruje i do tego ma podejrzenie raka skóry. Także bardzo dupny dzień za mną. |
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W składzie comfort tez jest to hydrolizowane białko... ![]() A to pepti to jakiej firmy? Przepraszam ze tak wypytuje, ale kurcze mała ma kolki (chyba) przez ta nietolerancje a mały wysypki i pręży sie i piszczy podczaas jedzenia, cąły czas wygina jakby w mostek...juz nie wiem co robic |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

także magiczna bariera 4 kg została osiągnięta
Kiedy to było?

tylko zdjęć nie pomyl