|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
To na pewno zależy od cery
jeśli będzie działać tak, jak jego poprzednik, to po fazie pryszczy jak u nastolatki zacznę wyglądać bosko (a po letniej przerwie będę musiała szukać następnika, bo już drugi raz nie zadziała )Cytat:
![]() Cytat:
). Rozdaliśmy już kilka pierwszych zaproszeń najbliższej rodzinie, u której byliśmy na Boże Narodzenie i wszyscy pytali, jakie miałyby to być - wymieniłam kilka konkretnych tytułów, TŻ dodał, że on ucieszyłby się z książek kucharskich z ładnymi zdjęciami (uważa, że tak źle gotuję, czy co )Z winem u nas byłoby trudno, bo oboje go nie lubimy i wszystkie nam jednakowo nie smakują. Chyba, że wermut, ale głupio prosić o wermuty ![]() Odebrałam dziś z poczty sukienkę na poprawiny jest śliczna, ale kolor jednak nie jest taki, jak na zdjęciu. Spodziewałam się jasnego turkusu z przewagą niebieskiego, a jest ciemniejszy z przewagą zieleni. Ale gdy próbuję zrobić jej zdjęcie, wychodzi mi taki sam, jak w katalogu Co prawda źle nie jest, w tym odcieniu jest mi chyba nawet lepiej - wygląda bardziej jak ten po prawej ![]() ![]() Co więcej, mam do niej idealne szpilki ![]() Teraz tylko potrzebuje drobnych poprawek krawieckich. Mam maszynę, będę kombinować na pewno gors jest uszyty na wyższą osobę (mam 160 cm, przywykłam do tego) i potrzebuje kilku zaszewek, bo nad gumką wisi mi trochę niepotrzebnego materiału. To trochę widać nawet na zdjęciu firmowym, a modelka ma 178 cm! Co prawda ja chyba jestem trochę hojniej obdarzona biustem, bo aż 18 cm naddatku to tam nie mam, ale jednak gołym okiem widać, że jest coś ekstra (miejsce na obiad ). Ciachnę też rękawy, chyba do łokcia albo ociupinkę dłuższe. Zacznę od dłuższych, skrócić zawsze można.
|
|
#4832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja głupia wierszyka dalam I my wzielismy kupony totka moze sie chociaz 20 zł trafi Bo tak z ksiazkami ludzie by nie trafili, wina nie lubimy. Chcialam psia karme ale juz widze jak ciotki w sukniach z paczka karmy leca do kosciola hahha.
|
|
|
#4833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nadrobiłam na razie połowę ;D Sukienką na 100% się pochwalę (o ile będzie czym )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super!Cytat:
Cytat:
Trochę boję się o mje palce al enic innego mi się nie podoba.
|
||||||
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam 2 takie spinki - fajnie się noszą, choć idealne wpięcie we włosy nie zawsze mi wychodzi Fajnie wyszedł ten kwiat! Na czym go zamocowałaś? hihihi też mnie to wzruszyłoIza my dajemy wierszyk z prośbą o procentowy napój zamiast kwiatów ![]() Co do kończącego się wątku - chciałam od razu zagłosować na tytuł, który poprzednim razem wymyśliła czekoo - ten o skrzypiącym łóżku
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć z drugiej strony inne rzeczy typu wino czy książki tez trzeba zapakować i dostarczyć na miejsce :pWysłane z mojego GT-I8260
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Wyczytałam, że do ślubu konkordatowego potrzeba jakieś " pisemne zapewnienie, że nie wie [osoba chcąca zawrzeć związek małżeński] o istnieniu okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa". Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest? Dostaniemy jakiś papier do podpisania w USC czy mam sama napisać, ze takowych okoliczności nie ma i się podpisać pod tym?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dodam-ja miałam zwykłą z marketu. Takie ze sklepów pro mam tylko dystansowe.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książkę kucharską to i ja bym w sumie chciała i zgadzam się z Twoim Tżtem - z ładnymi zdjęciami ![]() Cytat:
to jasne, że trzeba myśleć przyszłościowo ja thrillery medyczne bym postawiła w laboratorium
|
|
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Czas realizacji zamowienia to 14 dni roboczych czyli ok.3 tygodnie -zamówiłam 10 stycznia zobaczymy za ile będą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
zaraz ponadrabiam dzisiejszy dzień ale szybko napiszę ![]() ![]() mój TŻ mierzył dziś garnitury, ja z Teściową byłyśmy w charakterze doradców i kurcze..w każdym ekstra wyglądał, nawet miał wybrane dwa ale na sam koniec namówiłyśmy go na przymierzenie smokingu i..... ![]() i jak go zobaczyłam to normalnie wielkie WOW, wyglądał jak milion dolców ![]() i po 10 min smoking kupiony
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Witajajcie
Wiem ze to nie temat ślubny ale potrzebuje szybkiej pomocy co kupić na 1 komunie. Dodam tylko ze nie jestem chrzestną, wiec prezent nie musi być wygórowany. Pytam juz gdyż chcemy kupić prezent w najbliższym czasie gdy jeszcze nie ma takiego szału na prezenty komunijne. 01.03.14 r.
|
#4844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zreszta ja do ust uzywam albo zwyklego balsamu nawilzajacego, albo YSL, albo pomadki dior addict lipstick, albo tej drugiej takiej granatowej addict extreme. I taka moja mala uwaga: jak kupujecie kosmetyki z wyzszej pulki to nie robcie tego przez internet tylko raczej w perfumerii typu sephora. Tam macie gwarancje, ze sa oryginalne i prawidlowo przechowywane. Fakt, to spory wydatek, ale dobra pomadka starcza na dlugo i warta jest swojej ceny. Idealnie jest trafic na akcje typu "likwidacja sklepu". Ja raz tak tradilam i sie bardzo oblowilam ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
ale wazne, zeby byly ciekawe, a nie takie czysto podrecznikowe. Drugi pomysl: dla dziewczynki bizu, jakies ladne kolczyki, albo bransoletka, a dla chlopca... hmmmm nie wiem ja daje ksiazki. albo bizuterie ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Krakowianki szukam dobrego SPA Polecacie cos?
|
||
|
|
|
#4845 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem "szminkowa" - na co dzień na usta nakładam tylko balsam do ust. Zastanawiam się jednak nad czymś trwałym na ślub i ten lakier YSL brzmi kusząco... A testowała któraś z was tańszą wersję od Golden Rose? Niby opnie na kwc ma nienajgorsze. Ciekawe jak z trwałością...
|
|
#4847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my zamiast kwiatów prosimy o alkohol różnego rodzaju, ja jeszcze bym była skłonna sie skusić na książki ale Tż mi popukał do głowy, jak to ujął " żeby było czym w piecu palić? " Słodyczy nie chce(my), kwiatów nie, samego wina też nie, więc zostają nam likiery, rumy, whisky itepe ![]() Cytat:
mojemu kupimy miesiąc wcześniej, on to ma takie wahania wagi że klękajcie narody
|
|
|
#4848 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
jestem tu nowa i nie za bardzo wiem jak się u Was odnaleźć...bo Wy już się świetnie znacie..a wątek - rewelacja
|
|
|
|
#4849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie podobają.. Ale taki styl trzeba lubić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jedynie bym się obawiała odkrytych palców.Cytat:
![]() madzixx super gratuluję zakupu! Ja już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego z smokingu missmalezji cudownie że wszystko dobrze!
|
|
#4850 |
|
BAN stały
|
Cholera, usunęło mi się cytowanie
Jestem po trzeciej lekcji, będą z nas Maseraki |
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka
gratuluję! super wiadomość!Cytat:
Fajny kolor.Mi popsuły, ale wcześniej nie miałam żadnych problemów. Opium super są te lodowe pierścienie Wiesz czy trudne jest zamawianie z amazon? Konto na ebay już sobie założyłam i wcale nie było to takie straszne ;DCzy może któraś z Was kupiła tego typu sznurek do zaproszeń? Jak tak to byłabym wdzięczna za namiar |
|
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja zabawe ze szminkami zaczęłam dopiero w zeszłym roku, pojawiły sie Avon, Yves Rocher, Rimmel i Inglot i myslalam, ze wszystkie super bo nie wiedziałam, ze istnieją szminki (a blyszczyki to juz w ogole i na wizazu przeczytalam o YSL i skorzystałam z okazji likwidacji Douglasa zeby wyprobować ten lakier. I teraz wiem, ze na pewno kupie jeszcze nie raz ten lakier pewnie juz w normalnej cenie. Tymbardziej, ze jest wydajny, wiec pewnie starczy na długo Jestesmy po po dokładnie 8h
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-01-21 o 23:37 |
||
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym chciała dla Tżta smoking zdradzisz cenę? i gdzie kupiliście?
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
i gratuluję i 5 miesięcy i 200 dni do ślubu ![]() u nas w piątek stówka stresik zaczyna łapać, nawet Teściową Kamilka-gratulacje! pierwsza fasolka na wątku ![]() ja bym nie przekładała nic, 6 miesiąc to nie jest tak źle..u mnie kuzynka miała podobną sytuację i brała na szybko cywila a potem kościelny z chrzcinami i szczerze, to ten kościelny średnio wypadł :/ Dotka-super spinka co do Dziadków to u nas będzie moja Babcia-83 lata i Dziadkowie TŻ-84 i 90 lat ![]() moja Babcia jest w lepszej formie, ale ze strony TŻ Dziadek mocno choruje, jednak mimo wszystko nie wyobrażają sobie, żeby mogło ich zabraknąć w tym dniu ![]() rozmyślamy teraz jak ich usadzić, żeby mieli najlepszy widok na całą salę, parkiet ale jednocześnie nie byli bardzo blisko zespołu ![]() Atomoowka-super oferta z tym tortem cały czas się zastanawiam nad babeczkowym ![]() co do kuponów to totka, to koleżanka z pracy tak miała w zeszłym roku i trafili 150 zł chyba potem mówiła, że mogła poprosić o zdrapki, to by więcej zgarnęła Pysia-ślicznie Ci w tym lakierze ![]() Elrosa-bardzo ładny kolorek tej drugiej sukienki, też bardzo go lubię ![]() Iza-my prosimy o książki zamiast kwiatów i goście są póki co mile zaskoczeni, pytają jakie chcemy, czy mamy biblioteczkę już naszykowaną ![]() jedynie formułkę zmienię w przypadku zapraszania gości tylko do Kościoła, albo w ogóle żadnej nie dam, nie chcę żeby czuli się zobowiązani do kupna książki ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Mój to uważał, że ma dużo czasu jeszcze i miał kupować w lutym a się pospieszył przy okazji garniak na poprawiny też ma ![]() a ja mam komfort psychiczny ![]() Cytat:
w Lavardzie bez pasa, muszki itd..hmm choć on woli bez pasa, ew tylko do Kościoła by założył, mówi, że się średnio w nim czuje, tak góralsko ![]() i z muchą mamy dylemat, bo choć w czarnej klasycznej wyglądał mega, to nie jest do końca przekonany, Teściowa podsunęła pomysł jasnej muchy ale nie wiem ![]() na razie się jaram samym smokingiem, o reszcie się pomyśli
|
|
#4855 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka na śłubie w zeszłym roku chciała o rzeczy właśnie do domu dziecka. Zadzwoniła i zapytała i powiedzieli jej, że jeżeli chce to nie zabawki a przybory szkolne typu farby, plastelina, zeszyty. I super to wyszło każdy przyniósł takie rzeczy w ładnej papierowej torbie. Nie było to ani kłopotliwe ani kosztowne a na pewno pomocne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisz coś o sobie. Ile masz lat, ile jesteś z TŻ. Kiedy ślub?
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam na trochę dzisiejsze zakupy
smoking i garniak na poprawiny
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-22 o 09:17 |
|
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Kate noir- amazon jest jesCze prostszy niz ebay w obsludze!
Ja mam instaxa i kupowalam na ebayu! Polecam! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Nie wysypało mnie, ale czasami się łuszczę
(a po letniej przerwie będę musiała szukać następnika, bo już drugi raz nie zadziała
)
). Rozdaliśmy już kilka pierwszych zaproszeń najbliższej rodzinie, u której byliśmy na Boże Narodzenie i wszyscy pytali, jakie miałyby to być - wymieniłam kilka konkretnych tytułów, TŻ dodał, że on ucieszyłby się z książek kucharskich z ładnymi zdjęciami (uważa, że tak źle gotuję, czy co
)

chociaż oglądaliśmy wczoraj jakieś stare zapro i patrzyliśmy na klejenie i były takie na taśmę i tzrymały się po kilku latach więc może będzie ok

też mnie to wzruszyło
30.08.2014

mojemu kupimy miesiąc wcześniej, on to ma takie wahania wagi że klękajcie narody