Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 20:54   #241
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=738794&page=48

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:54   #242
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Krowa- i co w końcu wyleczyłaś to ustrojstwo?

Tylko teraz muszę walczyć z przesuszoną skórą, ale to to już pikuś przy tamtym.
Ja miałam jeszcze przepisane tabletki. Najpierw Xyzal, a jak zaczęło sie goić, to słabszy Zyrtec. Aczkolwiek uważam, że Zyrtec o niebo lepszy. A w ogóle na Twoim miejscu zaczęłabym od samej maści, bo z moich obserwacji wynika, że bez tabletek tak samo się goiło, wiec po co się dodatkowo faszerować, tym bardziej, że tabletki działają otępiająco. Sama sobie odstawiłam tabsy .
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:57   #243
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Sylwietta Dawid też mi pyskuje! Albo właśnie jak mu coś zabiorę, to ręke na mnie podnosi. I! Ja nie wiem skąd mu się to wzięło! Ani go przecież nie bije nikt ani nic, a ten do bitki

Neti album świetny

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Neti a tam później w tym programie wybierałaś ilość stron 40 ????

Bo ja dodałam 47 zdjęcia to on mi zasugerował 28 strony, a w aukcji jest 40 ??? Pamiętasz??
Pamiętam...wybierz więcej zdjec...ja mialam chyba z 80?.potem on sam Ci je porozzuca po albumie, ale możesz je potem edytowac, zamieniac miejscami i usuwac.uważaj to duzo roboty ale za ta kase warto...podpowiem Ci ze kazda,strona moze miec inne tlo...kazde zdjecie moze miec inne obramowanie...kazda strona moze miec rozny uklad zdjec-np.po 2 na stronie.ja wybralam po jednej str.duze na cala strone zdj..a 2 zdj.na,drugiej.kazde zdj.mozesz tez przesuwac..ucinac..itd.ja mam tlo takie samo...tylko ze w kilku opcjach ulozenia....zobaczysz sama .jakby co pytaj śmiało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:01
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:59   #244
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Cała przyjemność po mojej stronie. Mam nadzieję, że maści dadzą Ci szybką ulgę, jak mnie, bo to naprawdę jest uciążliwe i bolesne. Już mi wszędzie ładnie zeszło, ale tak jak piszesz nawraca na dłoniach, a wtedy szybko smaruję i jest oki. I jeszcze z takich wspomagaczy, to pij sporo wody, bo skóra po tych masciach jest mocno przesuszona, i nawilżaj dłonie kremami regenerujacymi i odzywczymi (polecam czerwony rossmannowski). Ja przy mocno zaognionych zmianach w ogóle odstawiłam dotychczasowe kosmetyki i stosowałam żel do mycia dla dzieci Babydream (jako mydło i żel pod prysznic). A po każdym myciu rąk smarowalam sie kremem Babydream na niepogodę. Dało to naprawdę fajny efekt, więc może skorzystasz.

Ja też odstawiłam wszystkie możliwe kosmetyki,używam szarego mydła bo wszystko inne mnie podrażnia. Głowę i ciało myję w rękawiczkach gumowych bo inaczej nie dałabym rady wytrzymać na łapy. Jeśli chodzi o nawilżanie rąk to mam sporo dobrych kremów ale póki co jeszcze mnie szczypią (mam ranki wszędzie)-używam zwykłego bambino. Dziś kupiłam fajny skoncentrowany krem na bazie maści cynkowej i aloesu i pięknie mi ściąga to wszystko. Na wspomaganie organizmu (nawodnienie) biorę tabletki które mają nawilżać skóre i szybciej regenerować.

W każdym razie,jutro spróbuje się dostać do lekarza,bo wiem,że ten problem będzie tak czy siak powracał.
Swoją drogą nikomu nie życze "zasmakować" tego cholerstwa na własnej skórze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:01   #245
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Pamiętam...wybierz więcej zdjec....potem on sam Ci je porozzuca po albumie, ale możesz je potwm edytowac, zamiebiac miejscami i usuwac.uważaj to duzo roboty ale za ta kase warto...podpowiem Ci ze kazda,strona moze miec inne tlo...kazde zdjecie moze miec inne obramowanie...ja tak mam...tyle ze tlo mam ten sam wzor-ale kilka opcji ulozenia....zobaczysz sama .jakby co pytaj śmiało

Ja miałam więcej zdjęć.
Chodziło mi o to ile stron mam tam wybrać 40 tak jak w aukcji ???
A resztę to wiem, już prawie skończyłam go robic
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:01   #246
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko teraz muszę walczyć z przesuszoną skórą, ale to to już pikuś przy tamtym.
Ja miałam jeszcze przepisane tabletki. Najpierw Xyzal, a jak zaczęło sie goić, to słabszy Zyrtec. Aczkolwiek uważam, że Zyrtec o niebo lepszy. A w ogóle na Twoim miejscu zaczęłabym od samej maści, bo z moich obserwacji wynika, że bez tabletek tak samo się goiło, wiec po co się dodatkowo faszerować, tym bardziej, że tabletki działają otępiająco. Sama sobie odstawiłam tabsy .
Jaką diagnozę postawił Ci lekarz? Skąd to się przypałętało?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-01-21, 21:01   #247
Delicjanka
Zakorzenienie

siedze i becze. Boze, jaka tragedia... (((

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:08   #248
bokeh
Zakorzenienie

straszne...
Stary 2014-01-21, 21:15   #249
misiaeel
Wtajemniczenie

straszna tragedia, jak jeszcze napisała, że się nie zdążyła pożegnać

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:15   #250
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Jaką diagnozę postawił Ci lekarz? Skąd to się przypałętało?
Szczerze? Praktycznie żadną. Chodziłam do niej i zbierałam recepty, a teraz lecze sie sama . Skończyłam kosmetykę i trochę liznęłam dermatologii, więc leczenie sama sobie dobieram.
Ale wydaję mi się, że u mnie spowodowane było to wapnem, które sie pyliło przez kilka miesięcy podczas remontu u nas. Po doczyszczeniu mieszkania też się zaczęło wyciszać.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:19   #251
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aga-Tak..musisz wybrać tak aby sugerowana ilość stron byla 40 str ...aha oczywiście się pochwalisz jak przyjdzie, hę?ja po roczku robie takie dla chrzestnych

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
straszna tragedia, jak jeszcze napisała, że się nie zdążyła pożegnać
O...k..wa, taka tragedia!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:21   #252
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Aga-Tak..musisz wybrać tak aby sugerowana ilość stron byla 40 str ...aha oczywiście się pochwalisz jak przyjdzie, hę?ja po roczku robie takie dla chrzestnych

.

Dzięki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:21   #253
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

mam pytanko do Mamuś, które karmiły/karmią piersią. Kiedy odstawiałyście dzieciaczki? może czekacie aż same "się odstawią"?
moja Gabi sama się odstawiła jak miała 5 miesięcy, pomimo tego, że bardzo chciałam ja dłużej karmić nie dało rady, Laura natomiast odwrotnie, czasami mam wizję, że będzie na cycu do 18tki;/ co prawda karmie już tylko w nocy ale jednak karmię, pomijam to, że nie jest w stanie przespać nocki;/ macie na to jakieś sposoby? tą noc miałam fatalną, budziła się z 10 razy;/
ja nie odstawiam póki co. Tak na prawdę kp trochę ratuje nam noce, bo szybciej zasypia.

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
mnie ostatnio lekarz nastraszył... był u nas z okazji trzydniówki...

zapytał czy jak karmię ją w nocy to czy za każdym razem myje jej ząbki?... no mówie jak mam myc jak zasypia, w ogóle hmmmm
a on na to, że jak tak dalej będę robić to jej ząbki zepsuję, więc się z lekka zestresowałam;(
Bzdury jakieś ten lekarz gada, rozmawiałam o tym z hig. stomatologiczną - nie ma powodów do obaw.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zazdroszczę że Wam dzieciaczki w dzień tak długo śpią. Daria miała drzemkę od 12.30 do 13.00 i teraz od 16.10 do 16.35 nawet nie mam jak odpocząć w dzień
Też zazdroszczę, u nas te dłuższe drzemki trwały 3 dni. Dziś spała 2x 30 minut, z czego druga drzemka za późno i poszła spać 20 minut temu.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dzieki ;-)

Fajnie Ci w tym kolorku ! a mały jaki smieszek

dziewczyny mam pytanie, wiem, że wy dentinox uzywałyście 3 lata temu no ale ja czasem uzywam jeszcze i zauwazyłam taka zależność, że np jak Hania pcha ręce do buzi i ogolnie marudna smaruje jej troszkę tym dentinoxem i ona od razu sie uspokaja! przeciez to nie działa od razu... i np teraz od godziny zasypiala niby oczy zamknięte ale walka w łózeczku marudziła jęczala mruczala stękała itp Po jakimś czasie mysle sobie dobra posmaruję. I co? spi ! od razu
Jeżeli jest na benzokainie - to działa miejscowo i od razu, odrętwiając miejsce smarowania.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wykapalam Kube (lekka poracha , dalam mu nawet nowe zabawki do kapieli - nie pomogly kapiel na stojaca z obowiazkowym trzymanem mamy za szyje , glowe umyje mu jutro ), pieknie zjadl cala kaszke bez zadnego marudzenia i nadal mi siedzi grzecznie na kolankach - mysle wtf? patrze a ten juz za mgla wzielam na rece, przytulas i spimy nawet zebow nie umylismy
juz nie pamietam kiedy Kuba zasnal mi pare chwil po 20tej... no ale dzis krotko spal w dzien, ledwie 2 godzinki

czyli standard

dziekuje, juz duuuuuzo lepiej
super foteczki
za każdym razem jak czytam ile Twój Kuba śpi to jestem , miałabym mnóstwo czasu na wszystko gdyby moja tyle spała ale niestety

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jutro gimnazjum jedzie na wycieczkę, ciekawe ilu delikwentów z tych co powinni zostać, przyjdzie na lekcje? W sobotę mamy choinkę, obecność obowiązkowa, szkoła odpracowuje jakiś wolny dzień w listopadzie. Czas: 9.30-17.30 z możliwością przedłużenia.

Laryngolog mi dzisiaj powiedział, że w moim wieku się nie choruje i przybił pieczątkę w locie

Blanka nauczyła się tańczyć! Tańczy wszędzie, przy wszystkim. Dzisiaj nawet sama sobie w wannie śpiewała i tańczyła, chlapiąc przy tym na prawo i lewo

Jeszcze dzisiaj sytuacja ze żłobka. Chłopec. 13 miesięcy. Nie pełza, nie raczkuje. Babcia dumna że "chodzi" prowadzony za ręce. A to jego "chodzenie" to jak facet co ma 12 promili alkoholu we krwi. Druga sytuacja. Chłopiec. 10 miesięcy. Mama dumna podaje Mu wafle przekładane kremem czekoladowym, daje popić swoją kawą z kubka.
Powiedzcie mi czemu rodzice to robią?

Padam na twarz. Idę spać. Buziaki dla Was i Waszych pociech
Nie rozumiem takich rodziców..
Siostra mojej t ma córkę 2 miesiące starszą od mojej : je wszystko, łącznie z chipsami bekonowymi..

Dzielna jesteś bardzo i brawo dla Blanki!

Nancy: cieszę się, że rozmowa ok

I doczytałam o tragedii ;((((((((((
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:25   #254
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo...proszzzzzz

Cytat:
Hania też waży 9 specjalnie ja wazylam jak kupiliśmy fotelik i było chyba 9.1 jest niejadkiem ogólnie taka drobna jest a wzrost też ma podobny jakieś 73cm

A Daria kocha jeść a waży tyle co Hania
dziwne
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
heloł
mama dzisiaj u mnie była calusi dzień, chwała jej za to, bo nie dałabym rady się sama bąblem zająć, oni sobie rozrabiali a ja w pewnym momencie odleciałam i zasnęłam nawet nie wiem kiedy, spałabym dłuuuugooooooo ale moje dziecko postanowiło przyjść do mnie z kuchni i wsadzić mi palce do oczu jakbym miała jeszcze za mało czerwone hehe
wróciłam od lekarza i mam jakieś leki mam nadzieję, że będzie lepiej już jutro.
Bo w czwartek muszę zajęcia poprowadzić
Oby leki pomogły
Cytat:
Cześć dziewoje.
Przeczytałam Was, ale nie cytuję, bo padam po dniu dzisiejszym
TZ wziął sobie wolne, żebyśmy pojeździli po bankach ws. mieszkania. No to pojeździliśmy. Poza tym Dawida wzięliśmy do fryzjera i do lekarza na sczepienie.
dla dzielnego pacjenta

Cytat:

Cytat:
Hania śpi
wykąpaliśmy o 19, zjadła 210ml mleka i gotowa do zabawy, ale oczy się kleją. no to do łóżeczka, posiedziała chwilę, postała i ryk. no to na łóżko lulam do spania, schodzi z łózka i chce iść do salonu, drzwi zamknęłam ryk. to lulam. nic. krzyczę do Tż żeby może mleka zrobił 60, położyłam zjadła i wyrywa mi butlę i do buzi pakuję, gdzie Ona nigdy sama butelki sobie nie trzymała no i ryk, Tż robi kolejne 60, to samo no to woda, wypluła i ryk. zjadła 30 kolejne mleka i zasnęła. także moja córka zjadła na noc dużo ponad 300ml mleka

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jeszcze dzisiaj sytuacja ze żłobka. Chłopec. 13 miesięcy. Nie pełza, nie raczkuje. Babcia dumna że "chodzi" prowadzony za ręce. A to jego "chodzenie" to jak facet co ma 12 promili alkoholu we krwi. Druga sytuacja. Chłopiec. 10 miesięcy. Mama dumna podaje Mu wafle przekładane kremem czekoladowym, daje popić swoją kawą z kubka.
Powiedzcie mi czemu rodzice to robią?
:eeek :
brak mi słów na takie coś

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hahaha Amelka tak ciągle przystawia sobie telefon do ucha
a co do mieszadełek... dziś na egzaminie...szukając w torebce okularów...wyjełam właśnie mieszadełka miałam babci oddać ale mi sie zapomniało

Cytat:
na wątku wrześniowym jednej mamie córka zginęła w wypadku
Boże..........

----------------------
Ja idę spać. Ciekawe czy Daria dziś znów będzie tugezować w nocy 3,5 h :/
Paa paa

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:32
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:30   #255
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Praktycznie żadną. Chodziłam do niej i zbierałam recepty, a teraz lecze sie sama . Skończyłam kosmetykę i trochę liznęłam dermatologii, więc leczenie sama sobie dobieram.
Ale wydaję mi się, że u mnie spowodowane było to wapnem, które sie pyliło przez kilka miesięcy podczas remontu u nas. Po doczyszczeniu mieszkania też się zaczęło wyciszać.
Jakbym miała pojęcie to też leczenie fundnełabym sobie sama a tak trochę w ciemno szukam,trochę ze skutkami,trochę bez,ale dzielnie walczę
W każdym razie niczym sobie jeszcze nie zaszkodziłam

Ty masz jakieś podejrzenia a ja kompletnie żadnych od czego to może być. Nigdy nie miałam problemów ze skórą,a tu nagle takie coś i to od razu z grubej rury. Myślałam że to zwykła woda kranówa mi szkodzi bo chlorują przesadnie ale nieee raczej.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-01-21, 21:34   #256
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

A Daria kocha jeść a waży tyle co Hania
dziwne

Oby leki pomogły

dla dzielnego pacjenta

:eeek :
brak mi słów na takie coś

Nie martw sie tym ja sie martwilam ostatnio bardzo że Hania tak mało je. Dziś zjadla kaszkę dwie butle mleka trochę ziemniaków i mięska z indyka. Ale sobie myśle, że jest żwawa, baaardzo ruchliwa, pogodna... to chyba nie doskwiera jej głód.

No i cieszę sie że nie wazy duzo bo mniej dźwigania

np trzylatek mojej kumpeli wazy 12 kg wydaje mi sie że to normalna waga, zalezy od dziecka bo z koleji chrześnica tż ma dwa lata a wazy chyba z 15-16 kg
Stary 2014-01-21, 21:41   #257
Debrah
Zakorzenienie

Silver: moja też waży ok. 9kg.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:46   #258
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pietraszko cos kolo 11kg, tluscioszek sie z niego robi straszny on uwielbia jesc kurcze, ale przeciez mu nie zabronie?

Czytalam o wypadku, cos strasznego.......

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 22:03   #259
hje
Zakorzenienie

Boże... Mam nadzieję, że żadna z Nas nigdy nie będzie czegoś takiego przeżywać...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 22:03   #260
YellowSheep
Rozeznanie

Czekamy więc ze spotkaniem aż Lady wyzdrowieje oby szybko kochana.

Doczytałam o tragedii - szok... Straszne to...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 22:07   #261
hje
Zakorzenienie

Zgadnijcie, kto zasnął 5 minut temu?
Czyli 40 minutowa drzemka i tak nic nie zmieniła. A pierwszy raz od baaardzo dawna usypiałam ją na noc na rękach, bo taki był płacz, a na rękach uspokoiła się w 3 minuty. Moja malutka.
Stary 2014-01-21, 22:11   #262
ania13.03
Zadomowienie

O moj Boze, jaka tragedia Brak mi slow, zeby cokolwiek napisac...

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 22:40   #263
hje
Zakorzenienie

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 23:22   #264
elllmi
Zakorzenienie

hej

cały dzień padało, a teraz minus 4 stopnie - rano będzie cudnie na drodze

kupiłam dzisiaj sliczne tulipany w biedronce dla mojej babci i od Filipka dla mamy i teściowej; dla dziadków takie duże czekolady; miałam w planie to odbijanie rączek i stópek, kupiłam farby i mielismy w weekend zrobić, jak TŻ był, ale wyleciało nam z głowy; a ja sama Filipa i farb nie ogarnę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałam Wam pochwalic sie hitem z wczorajszej kolędy: księzulo usiadł w fotelu, noge na noge załozył, Bartulo sobie smigał po pokoju i nagle załadował mu sie na noge, zeby mu konika zrobił nie przepusci dziec zadnej okazji do pohusiania

Cytat:
pokażę Wam co jeszcze Hannie dokupiłam na roczek prócz tej lali -
http://www.empik.com/bardzo-proste-a...2326,ksiazka-p
http://www.empik.com/100-pierwszych-...8127,ksiazka-p
ja mam coś takiego jak ta druga, tylko "100 zwierzaków...."

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dzis mija 5 lat odkad jestesmy z TZ

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Naszła mnie taka refleksja, ze jak dziewczyny hurtem dopracy powracają to juz nie bedzie dziennie tylu stron no bo np. Illusion, Elllmi, Little rzadko teraz są, a jam ciekawa co u nich
te te te paniusiu, ja jestem codziennie, tylko nocąoprócz weekendów; i siedzę w takim miejscu w biurze, że gejos jak tylko wyjdzie od siebie z nory, to widzi mój monitor i nic się poobijać nie mogę; jak nam zmienią ustawienia biurek, to będzie lepiej

Cytat:
Byłam z Darią u pediatry z tym wynikiem ze scyntygrafii i wypisem ze szpitala. W szpitalu wyszedł dobry wynik z moczu ogólnego i posiewu
ale trzeba powtórzyć. Jak wyjdzie dobrze to następnym razem szczepimy na odre/świnkę/różyczkę.
Waży 9 kg i ma 74 cm
super

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja sie po czesci zgadzam ale z drugiej strony my widzimy tylko kilka(nascie/dziesiat ) zdjec. Nie wiemy jak poza tym wyglada zycie tego dziecka. Tez robie swoim dzieciom duzo zdjec i gdyby mnie bylo na to stac to tez bym je stroila Widocznie jestem wyrodna
coś mi się kojarzy, że ten chłopczyk jest synem babki, która zajmuje się modą w jakimś amerykańskim piśmie
i mi się mega podoba, jak on jest ubrany i sama gdybym tylko miała finanse, to też stroiłabym Fifka a tak to robię co mogę z moim budżetem
Silver pisze, że nie podoba jej się, jak dzieci ubiera się w takie dorosłe ubrania; a ja z kolei na odwrót - nie lubię takich typowo dziecięcych ciuszków z misiami, samochodzikami itd.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jeszcze jak to dwa miesiące temu miałam bostonkę? Chyba się zapomniałam pochwalić że jak już wyleczyłam skórę to zaczęły mi schodzić paznokcie Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda następująco - schodzi mi 8 paznokci u rąk i pierwszy u nóg ale te nożne paznokcie chyba się dopiero rozkręcają i spodziewam się że jeszcze kilka dołączy do kolegów. Wyglądam jakbym sobie piłą czy inną szlifierką poodcinała końce palców bo muszę je zaklejać plastrami żeby o coś nie zahaczyć i nie powyrywać tych resztek
o masakra

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 23:24   #265
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013, cz. XIV

Cytat:
oo, to identyko jak u nas

no tez chetnie zobaczymy!
siostro, mamy Cie na oku!

super!
pytanko jak widzisz niebezpieczna sytuacje np. z Yae to w jakim jezyku mowisz/krzyczysz? chodzi mi o Ciebie, w jakim "jezyku" najpierw myslisz?
nie wiem czy zrozumiale napisalam

znaczy sie na normalnym papierze xero, tak?

a u nas ngdy nie bylo takiego problemu. spi,zaczyna sie wiercic na uu, dostaje, spi dalej

biedulki

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

oooooooo, to macie jakies inne godziny???? nie mowilas
Ciezko to wytlumaczyc, ale ja nie mysle w danym jezyku. Tylko jakby obrazami. Nigdy tez nie przekladalam w glowie tego, co chce powiedziec z jednego jezyka na drugi. Stad nie ma problemow: jestesmy same z Yae - tylko po polsku; jest z nami tz, t., znajomi Japonczycy - tylko po japonsku.
Ja niestety mam mocny sen i nie tak latwo mnie w nocy dobudzic. Wiec niestety Yae musi syrene zalaczyc.
Wydaje mi sie, ze kiedys o godzinach pisalam. A moze tylko chcialam, bo Ty zawsze piszesz w ten sposob.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 23:26   #266
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

cały dzień padało, a teraz minus 4 stopnie - rano będzie cudnie na drodze

kupiłam dzisiaj sliczne tulipany w biedronce dla mojej babci i od Filipka dla mamy i teściowej; dla dziadków takie duże czekolady; miałam w planie to odbijanie rączek i stópek, kupiłam farby i mielismy w weekend zrobić, jak TŻ był, ale wyleciało nam z głowy; a ja sama Filipa i farb nie ogarnę

ja mam coś takiego jak ta druga, tylko "100 zwierzaków...."

te te te paniusiu, ja jestem codziennie, tylko nocąoprócz weekendów; i siedzę w takim miejscu w biurze, że gejos jak tylko wyjdzie od siebie z nory, to widzi mój monitor i nic się poobijać nie mogę; jak nam zmienią ustawienia biurek, to będzie lepiej

super

coś mi się kojarzy, że ten chłopczyk jest synem babki, która zajmuje się modą w jakimś amerykańskim piśmie
i mi się mega podoba, jak on jest ubrany i sama gdybym tylko miała finanse, to też stroiłabym Fifka a tak to robię co mogę z moim budżetem
Silver pisze, że nie podoba jej się, jak dzieci ubiera się w takie dorosłe ubrania; a ja z kolei na odwrót - nie lubię takich typowo dziecięcych ciuszków z misiami, samochodzikami itd.

o masakra
no ja własnie mam tak samo, jak idę do sklepu i widze różowe hello kitty :P awr i moim zdaniem to zalezy od nastawienia dziecka bo jeśli kupuje mu sie ubrania w mega drogich sklepach obnosi z tym do tego robi zdjęcia mu i pokazuje że jest cudowne dlatego że ma super ubrania to jest złe. Ale jeżeli po prostu ubieram dziecko ładnie, nawet dorośle ale przy okazji dziecko ma dzieciństwo może je ubrudzić i nie traktuje sie ubioru jako wyznacznika stopnia fajności to myslę, że to jest ok Lubię Hanie ładnie ubrać i gdybym miała kasę to bym to robiła.

Idę bo sie zasiedziałam... Internety mnie wchłonęły.

Stary 2014-01-21, 23:47   #267
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013, cz. XIV

Cytat:
Kochana to Ty ciągle bez czapki chodziłaś?
Ja sobie nie wyobrażam w te zimno z gołą głową wyjść. Brrrrr

O kurcze No moja Daria drobna jest.
Nie wiem teraz czy się martwić czy nie.
Chrześniak mojego męża ma skończone 2 latka i waży 11 kg (tylko on niejadek jest od zawsze).

Dziewczyny ile teraz ważą Wasze dzieciaczki??? Nie wiem czy się martwić że Daria tylko 9 kg.
Nie martwic sie!! Jest drobna, ale po Tobie niby ma byc rosla? Twoj tz tez szczuply.
Yae co prawda miesiac mlodsza, ale ma 8300g i do 9kg naprawde dluga droga. Przez kwartal przybrala szalone 300g...

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
dzieki ;-)

Fajnie Ci w tym kolorku ! a mały jaki smieszek

dziewczyny mam pytanie, wiem, że wy dentinox uzywałyście 3 lata temu no ale ja czasem uzywam jeszcze i zauwazyłam taka zależność, że np jak Hania pcha ręce do buzi i ogolnie marudna smaruje jej troszkę tym dentinoxem i ona od razu sie uspokaja! przeciez to nie działa od razu... i np teraz od godziny zasypiala niby oczy zamknięte ale walka w łózeczku marudziła jęczala mruczala stękała itp Po jakimś czasie mysle sobie dobra posmaruję. I co? spi ! od razu
Ale tak wlasnie dziala dentinox

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 23:52   #268
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nie chwaliłam się, bo wczoraj tak jakby inne sprawy zrobiły się ważne i nie chciałam się wbijać z tematem.
Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, była bardzo miła i powiedziała,że zawsze dla mnie bedzie miejsce "bo oni potrzebują dobrych i wykwalifikowanych pracowników".
dobrze, że potrafiła się zachować, a nie jak co niektórzy

Cytat:
Dziewczyny ile teraz ważą Wasze dzieciaczki??? Nie wiem czy się martwić że Daria tylko 9 kg.
w niedzielę Filipa ważyłam na naszej wadze i w ubraniu i pampersie waży równe 10kg

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
w ogóle to mam kolejne 2 egzaminy no przodu, więc

Cytat:
Cześć dziewoje.
Przeczytałam Was, ale nie cytuję, bo padam po dniu dzisiejszym
TZ wziął sobie wolne, żebyśmy pojeździli po bankach ws. mieszkania. No to pojeździliśmy. Poza tym Dawida wzięliśmy do fryzjera i do lekarza na sczepienie.
brawa za odwagę Filip u fryzjera darł się jak opętany
kurde, muszę poczytać o tym małym siurku, bo nie wiem co robić; jak pójdę do szczepienia, to też muszę zapytać

i jak w tych bankach?

Cytat:
takim leciwym opelkiem ktoremy tez tak paruja szyby ze masakra. z calym 8pakiem srajtasmy jezdze

Cytat:
Co do pamięci-po ciąży mam kompletny zanik pamięci,też tak macie? Potrafie zapomnieć co było 10minut temu,albo co miałam zrobić.
ja zawsze sklerotyczka byłam, ale teraz mam apogeum

Cytat:
i mojego

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

straszna tragedia nie wyobrażam sobie nawet, co oni wszyscy czują

idę spać
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 01:22   #269
meneq
Zakorzenienie

Czesc!!

Urodzinowe usciski dla Amelki i Blanki!!
Stary 2014-01-22, 06:00   #270
meneq
Zakorzenienie

Jeszcze wszystkie spicie...?
Bylysmy na plywalni. Do trzech razy sztuka; Yae w koncu sie przekonala do basenu i bawila sie cudownie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości