Żony 2013 - łączmy się! :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 20:33   #1561
burlesque90
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Ten specyfik polecam po rzęsach 1:1 moje własne wyglądały strasznie a po dwóch tygodniach są widocznie dłuższe i bardziej gęste
Poza tym SZCZĘŚCIARA!
Właśnie to serum mnie korci najbardziej i pójdzie na pierwszy ogień

Wcale nie szczęściara, dawno nic nie wygrałam

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:45   #1562
tusia0708
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle nie pochwaliłam się - dotarła do mnie (w końcu!) zaległa nagroda z L'biotica. I tym sposobem stałam się właścicielką:
-hydrożelowej maski Active Gold,
-dwufazowej odżywki NutriQuick - naturalne oleje,
- regenerującego kremu do rzęs,
- aktywnego serum do rzęs.
No to będzie testowanie
Naucz mnie wygrywać

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Miss

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:48   #1563
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Naucz mnie wygrywać

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Miss
Ale ja nie wiem jak to robię..samo się

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:28   #1564
ila87
Zakorzenienie

Dziewczyny

Burlesque tyś kobieto w czepku urodzona!

Edytowane przez ila87
Czas edycji: 2014-01-21 o 22:24
ila87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:42   #1565
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka, no proszę Cię 50??? A niby jaki ma problem, żeby jechać więcej? Chyba tylko samochód.
Ja się zgadzam, żeby co 15 lat przechodzić badania. Z wiekiem wzrok, słuch, refleks się osłabiają. Dochodzą różne zwyrodnienia stawów itp. a wtedy obsługa samochodu przerasta szanownego seniora, który jest mniej lub bardziej świadomy tego co się z nim dzieje i nie można powiedzieć, że nie stanowią zagrożenia na drodze. Z młodymi lekkomyślnymi i pijanymi jest taka różnica, że oni w jakimś stopniu świadomie podejmują decyzję wykonać niebezpieczny manewr/wsiąść po pojanemu za kierownice a taki 70 latek za kierownicą chąc nie chcąc już nie nad wszystkim ma kontrolę.
Taki dziadek po prostu nie potrzebuje rozwijać zawrotnym prędkości i nie oszukujmy sie ale ile jest takich seniorów? A poza tym porównanie świadomego pijanego nieodpowiedzialnego z dziadkiem któremu państwo ma wyznaczać czy moze jeździć czy nie jest dla mnie nieproporcjonalne conajmniej. Po prostu mamy inne zdanie na ten temat
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 22:00   #1566
tusia0708
Zakorzenienie

A według mnie badania do pj powinny być przeprowadzane co roku! Tak jak badanie techniczne samochodu,

Stary 2014-01-21, 22:15   #1567
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Miss

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 00:59   #1568
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Ja za połowę
dzięki za info.

Cytat:
Napisane przez MarriedFriend Pokaż wiadomość
Cześć, też jestem mężatką od 2013r., chętnie popiszę i się postaram jakoś zintegrować.
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać na sprzedażą sukni ślubnej - Wy już swoją sprzedałyście?
nieee. nawet nie wyprałam...

Cytat:
Napisane przez MarriedFriend Pokaż wiadomość
Mi tez jej żal, ale jednak już jej nigdy nie założę... Nie wiem nawet gdzie ją wystawić, żeby miała jakieś szansę żeby ją sprzedać.

A jak Wam się żyje po ślubie?
mnie też jest smutno, ale jak to już nigdy, ona taka fajna była.

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Hej Married też jestem z Poznania

a ja swoją suknię sprzedam za rok może skusimy się na jeszcze jedną sesję, bo mam niedosyt, a mamy fajną propozycję

a w ogóle dzisiaj 4 miesiące od ślubu
co wymyśliłaś?

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Dlatego prawka nie wymieniam :-D

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
A według mnie badania do pj powinny być przeprowadzane co roku! Tak jak badanie techniczne samochodu,

O NIE! I dziadki jak wyjeżdżają na drogę to jadą wolno, nie oszukujmy się. to nie oni powodują wypadki śmiertelne. Oni tylko wkurzają, bo są zawali drogami. zawracają na milion razy, jadą 30 km/h

poza tym, tak samo jak z przeglądem samochodu. zawsze się znajdzie ktoś kto podbije. więc to tylko następna rzecz do opłacenia i wyciągania kasy od obywateli.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 06:53   #1569
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
poza tym, tak samo jak z przeglądem samochodu. zawsze się znajdzie ktoś kto podbije. więc to tylko następna rzecz do opłacenia i wyciągania kasy od obywateli.

A jaką miałaś suknię?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 07:25   #1570
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Taki dziadek po prostu nie potrzebuje rozwijać zawrotnym prędkości i nie oszukujmy sie ale ile jest takich seniorów? A poza tym porównanie świadomego pijanego nieodpowiedzialnego z dziadkiem któremu państwo ma wyznaczać czy moze jeździć czy nie jest dla mnie nieproporcjonalne conajmniej. Po prostu mamy inne zdanie na ten temat
Nie potrzebuje, ale prędkość nie zawsze jest przyczyną wypadku. Często są to czynniki, o których pisałam wcześniej. No i nikt nie przekona mnie, że nie są zagrożeniem, ponieważ już co najmniej 3 razy w przeciągu pół roku gdyby nie refleks TZ mielibyśmy obdarty samochód lub gorzej. Może to dlatego bo mieszkamy w dzielnicy seniorów
Stary 2014-01-22, 07:41   #1571
tusia0708
Zakorzenienie

Każdy kierowca stanowi potencjalne zagrożenie. Ja jestem za badaniami psychotechnicznymi dla wszystkich!

Stary 2014-01-22, 08:30   #1572
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie potrzebuje, ale prędkość nie zawsze jest przyczyną wypadku. Często są to czynniki, o których pisałam wcześniej. No i nikt nie przekona mnie, że nie są zagrożeniem, ponieważ już co najmniej 3 razy w przeciągu pół roku gdyby nie refleks TZ mielibyśmy obdarty samochód lub gorzej. Może to dlatego bo mieszkamy w dzielnicy seniorów
No ale rozmawialiśmy tu o zagrożeniach "śmiertelnych" bo porównałeś dziadków do osób pijanych wysiadających za kierownice.. Obdarty samochód a spowodowanie wypadku to jednak różnica..

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
dzięki za info.

nieee. nawet nie wyprałam...

mnie też jest smutno, ale jak to już nigdy, ona taka fajna była.

co wymyśliłaś?

O NIE! I dziadki jak wyjeżdżają na drogę to jadą wolno, nie oszukujmy się. to nie oni powodują wypadki śmiertelne. Oni tylko wkurzają, bo są zawali drogami. zawracają na milion razy, jadą 30 km/h

Dokładnie! Dziękuje
Stary 2014-01-22, 08:31   #1573
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
To, ze jest terminowe, to akurat dobrze, a nie zadne Unia wymysla. Bo potrem jezdza stare osoby bez badan lekarskich albo z duza wada wzroku, kurza slepota i nic sobie ztego nie robia i zabijaja ludzi.
Inna sprawa, ze wymiana i badania powinny bez bezplatne, albo za symboliczna oplata.
Dla mnie to jest chore. Dostałam prawko bezterminowo, tylko po to, żeby mi zmienili teraz na terminowe. No proszę ja Was.. I jeszcze mam teraz płacić co 15 lat za wymianę prawka, która do najtańszych nie należy i za badania, co da razem niezłą sumkę.. Wg mnie to nie troska o to, żeby sprawdzić czy z Twoim zdrowiem nadal wszystko ok, tylko szukanie nowego sposobu na kasę.
Jak już chcieli tak zrobić, niech by za darmo wymieniali, tak jak dowody.

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
i tu się po części zgodzę. Bo dziadki jeżdżą wolno zazwyczaj i może czasem jest jakaś stłuczka z ich winy, ale są to w większości przypadku jakieś otarcia samochodów czy coś. A zabijają Ci młodzi, pijani. I nie ma co ich porównywać do dziadków. Bo jednak obtarcie, a wypadek to jest różnica i to znacząca.

Poza tym tak czy inaczej zawsze się znajdzie ktoś, kto za większą lub mniejszą opłatą podbije temu dziadkowi te papiery.

No i kwestia tego czy jak odbiorą dziadkom prawka, czy nawet młodym to czy później będzie miał ich kto do lekarza czy gdzieś zawieźć. Czy Ci wszyscy którzy są tacy za tymi nowymi przepisami, będą tacy skorzy do pomocy później. Bo znając życie zaczną później narzekać, że z babcią czy dziadkiem trzeba jechać gdzieś i trzeba wziąć urlop.

No, ale to wszystko to tylko moje zdanie.

A tak w ogóle to hej

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2014-01-22 o 08:32
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:33   #1574
Kyiia
Zakorzenienie

Ja tam też uważam że po pewnym wieku badań powinno być więcej. Seniorzy mimo wszystko powinni być częściej kontrolowani i to nie ze względu na szybką jazdę a właśnie problemy z koordynacją ruchową, słuchem czy wzrokiem. A i młodych też przydało by się utemperować bo to co się dzieje na drogach woła o pomstę do nieba

I druga sprawa... przecież prawo nie działa wstecz. Jakim cudem ktoś kto ma bezterminowe prawko jazdy i je wymienia nagle dostaje termin 15 lat? Przecież to niezgodne z prawem. Takiego dokumentu się nie odbiera tylko robi adnotację że dane się nie zgadzają i dokument musi zostać poprawiony na bezterminowe. A to że ludzie o tym nie wiedzą to całkiem inna sprawa
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:42   #1575
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest chore. Dostałam prawko bezterminowo, tylko po to, żeby mi zmienili teraz na terminowe. No proszę ja Was.. I jeszcze mam teraz płacić co 15 lat za wymianę prawka, która do najtańszych nie należy i za badania, co da razem niezłą sumkę.. Wg mnie to nie troska o to, żeby sprawdzić czy z Twoim zdrowiem nadal wszystko ok, tylko szukanie nowego sposobu na kasę.
Jak już chcieli tak zrobić, niech by za darmo wymieniali, tak jak dowody.

i tu się po części zgodzę. Bo dziadki jeżdżą wolno zazwyczaj i może czasem jest jakaś stłuczka z ich winy, ale są to w większości przypadku jakieś otarcia samochodów czy coś. A zabijają Ci młodzi, pijani. I nie ma co ich porównywać do dziadków. Bo jednak obtarcie, a wypadek to jest różnica i to znacząca.

Poza tym tak czy inaczej zawsze się znajdzie ktoś, kto za większą lub mniejszą opłatą podbije temu dziadkowi te papiery.

No i kwestia tego czy jak odbiorą dziadkom prawka, czy nawet młodym to czy później będzie miał ich kto do lekarza czy gdzieś zawieźć. Czy Ci wszyscy którzy są tacy za tymi nowymi przepisami, będą tacy skorzy do pomocy później. Bo znając życie zaczną później narzekać, że z babcią czy dziadkiem trzeba jechać gdzieś i trzeba wziąć urlop.

No, ale to wszystko to tylko moje zdanie.

A tak w ogóle to hej
Zgadzam sie z każdym słowem!
Stary 2014-01-22, 08:44   #1576
emma90
Wtajemniczenie

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:49   #1577
Viollet87
Zakorzenienie

śnieg

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:52   #1578
ennostiel
Zakorzenienie

Heloł!

Iemand jak to dobrze, że się lepiej dzieje!

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Nic nie mów, ja póki co zmieniłam tylko dowód osobisty prawko, bank, paszport itp. - wszystko na nazwisko panieńskie... Muszę się za to zabrać, szczególnie za paszport
O ludzie, to ja w ciągu 2-3 miechów po ślubie miałam już praktycznie wszystko, łącznie z paszportem... do dzisiaj mam tylko niezmienione nazwisko w dowodzie rejestracyjnym dziadka auta (jestem współwłaścicielką żeby zbierać zniżki na OC ) i na polisach w firmie ubezpieczeniowej - u mamy, gdzie jestem uposażona i jednej swojej Ale widzę, że nie jest tak żle ze mną Aha, u mojej gin jeszcze nie zmieniłam, ale od ślubu u niej nie byłam odkąd zaczęłam mieć w pracy prywatną opiekę medyczną

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:05   #1579
malinka9191
Zakorzenienie

http://joemonster.org/art/26240/Nie_...wiec_na_calosc

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Ja tam też uważam że po pewnym wieku badań powinno być więcej. Seniorzy mimo wszystko powinni być częściej kontrolowani i to nie ze względu na szybką jazdę a właśnie problemy z koordynacją ruchową, słuchem czy wzrokiem. A i młodych też przydało by się utemperować bo to co się dzieje na drogach woła o pomstę do nieba

I druga sprawa... przecież prawo nie działa wstecz. Jakim cudem ktoś kto ma bezterminowe prawko jazdy i je wymienia nagle dostaje termin 15 lat? Przecież to niezgodne z prawem. Takiego dokumentu się nie odbiera tylko robi adnotację że dane się nie zgadzają i dokument musi zostać poprawiony na bezterminowe. A to że ludzie o tym nie wiedzą to całkiem inna sprawa
niestety z tego co czytałam jest to zgodne z konstytucją, bo tak orzekł trybunał konstytucyjny czy jakoś tak. ..

Co nie zmienia faktu, że to nie fair.

Czas edycji: 2014-01-22 o 09:08
Stary 2014-01-22, 09:19   #1580
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:

Oj niestety nie wszyscy dziadkowie to tylko zawalidrogi i ocieracze samochodowi. Mój własny dziadek jest przykładem naprawdę sporego zagrożenia na drodze - zawsze jeździł szybko, niezbyt mu to przeszło, i lubił niebezpieczne manewry typu wyprzedzanie na trzeciego czy przejeżdżanie przez tory tuż przed jadącym tramwajem.... Moja mama nie jest straszną panikarą, ale po wyjeździe z dziadkiem w Polskę jesienią powiedziała, że więcej w trasę z nim nigdy do auta nie wsiądzie, bo kilka razy mogli zginąć. A refleks i uwaga przecież nie te co kiedyś, że nie wspomnę o słuchu. I tacy dziadkowie też istnieją...

Ślub
Stary 2014-01-22, 09:30   #1581
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niestety nie wszyscy dziadkowie to tylko zawalidrogi i ocieracze samochodowi. Mój własny dziadek jest przykładem naprawdę sporego zagrożenia na drodze - zawsze jeździł szybko, niezbyt mu to przeszło, i lubił niebezpieczne manewry typu wyprzedzanie na trzeciego czy przejeżdżanie przez tory tuż przed jadącym tramwajem.... Moja mama nie jest straszną panikarą, ale po wyjeździe z dziadkiem w Polskę jesienią powiedziała, że więcej w trasę z nim nigdy do auta nie wsiądzie, bo kilka razy mogli zginąć. A refleks i uwaga przecież nie te co kiedyś, że nie wspomnę o słuchu. I tacy dziadkowie też istnieją...
Chodzi nam o to ile jest takich dziadków w stosunku do młodszych osób które stwarzają o wiele większe niebezpieczeństwo.. A nie pojedyncze przypadki
Stary 2014-01-22, 10:08   #1582
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
A my tu stękamy, że szkoda, że ślub bierze się tylko raz. Można? Można.

310813
Stary 2014-01-22, 10:14   #1583
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
A my tu stękamy, że szkoda, że ślub bierze się tylko raz. Można? Można.
Tylko jak TŻów na to namówić? Oto jest pytanie

Czas edycji: 2014-01-22 o 10:17
Stary 2014-01-22, 10:23   #1584
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
jakie fajne
Stary 2014-01-22, 10:24   #1585
ennostiel
Zakorzenienie

Z innej beczki: byliśmy wczoraj w kinie na "Sekretnym życiu Waltera Mitty". Fajne! Taki film na otuchę i dobre samopoczucie, z całkiem inteligentnym humorem. Ben Stiller gra główną rolę i jak się okazuje jest też reżyserem Polecam jak chcecie się wybrać do kina z mężem czy psiapsiółą

Przy okazji widzieliśmy zwiastun "Sierpnia w hrabstwie Osage", za co Meryl Streep i chyba też Julia Roberts mają nominacje do Oskara w tym roku. Dobre teksty, zapowiada się słodko-gorzki film o rodzinie.

Ślub
Stary 2014-01-22, 10:47   #1586
Copykat
Zakorzenienie

Byłam rano u lekarza i dostałam zwolnienie do końca miesiąca

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:05   #1587
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość

i prawidłowo teraz odpoczywaj
Stary 2014-01-22, 11:07   #1588
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Z innej beczki: byliśmy wczoraj w kinie na "Sekretnym życiu Waltera Mitty". Fajne! Taki film na otuchę i dobre samopoczucie, z całkiem inteligentnym humorem. Ben Stiller gra główną rolę i jak się okazuje jest też reżyserem Polecam jak chcecie się wybrać do kina z mężem czy psiapsiółą

Przy okazji widzieliśmy zwiastun "Sierpnia w hrabstwie Osage", za co Meryl Streep i chyba też Julia Roberts mają nominacje do Oskara w tym roku. Dobre teksty, zapowiada się słodko-gorzki film o rodzinie.
Słyszałam już fajne opinie o tym pierwszym filmie My ostatnio byliśmy na "Wilku z Wall Street" (polecam!) i na "Pod mocnym aniołem" (mocny film, daje do myślenia, ale spokojnie mogłabym obejrzeć go w domu, to nie jest jeden z tych filmów który trzeba zobaczyć na dużym ekranie).

Cytat:

Czyli masz ich z głowy?

310813
Stary 2014-01-22, 11:16   #1589
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam już fajne opinie o tym pierwszym filmie My ostatnio byliśmy na "Wilku z Wall Street" (polecam!) i na "Pod mocnym aniołem" (mocny film, daje do myślenia, ale spokojnie mogłabym obejrzeć go w domu, to nie jest jeden z tych filmów który trzeba zobaczyć na dużym ekranie).

Czyli masz ich z głowy?
Tak, mam jakąś infekcję zatok i muszę brać antybiotyk przez tydzień ale ma to swoje dobre strony
"Wilka z Wall Street" też bym chętnie obejrzała, a na "Sierpień..." mieliśmy iść jutro do kina (TZ dostał bilety z pracy ) ale to zależy jak się będę czuła. Co jeszcze polecacie, bo będę miała teraz dużo wolnego?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:26   #1590
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mam jakąś infekcję zatok i muszę brać antybiotyk przez tydzień ale ma to swoje dobre strony
"Wilka z Wall Street" też bym chętnie obejrzała, a na "Sierpień..." mieliśmy iść jutro do kina (TZ dostał bilety z pracy ) ale to zależy jak się będę czuła. Co jeszcze polecacie, bo będę miała teraz dużo wolnego?
Ja polecam czytanie książek np. "Służące" K. Stockett, które obecnie czytam, świetna lektura. A "Igrzyska śmierci" znasz?

Z seriali - słyszałam, że "Breaking Bad" jest ekstra.

310813
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości