|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja zostane raczej na Wałbrzyskiej-mieszkam 10 minut spacerkiem. Ale na mnie nie patrz tylko wybieraj tam gdzie Ci pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Też tak bym zrobiła, tylko tak - ten pokój w którym ma być sypialnia jest wg mnie mały (2,25x4,12) więc jak dojdzie do tego 200x60 szafa, łóżko 160x200, łóżeczko 120x60, jakaś komódka dla dzidziola to nie wiem co z tego wyjdzie...chyba, że zamiast komody kupić meble na ścianę...ale niewygodnie tak sięgać w górę non stop ;/ eehh ;/
O kołysce też myślałam, po pół roku czy tam po roku bym sprzedała i wtedy mogłabym dziecię wozić po całym domku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Raczkowanie
|
Kurcze... a można do dwóch szkół chodzić? Nie chcę rezygnować z tej Wałbrzyskiej, bo to dużo więcej zajęć, można dowiedzieć się dużo dużo więcej... ale na Inżynierskiej są te dodatkowe kursy, chustonoszenie przede wszystkim ;( Marzę o tym kursie...
No i co mam teraz zrobić? ![]() Pewnie nie można...
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-21 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiekszosc dnia w lezaczku to raczej nie bo te lezaczki nie rozkladaja sie zwykle zupelnie na plasko- no chyba ze trafisz na taki. Ja traktowalam to troche jak fotelik sam czyli ze po godzinie powinno sie wyciagnac i zrobic przerwe. Choc w praktyce wychodzilo krocej bo jej sie nudzilo. Ja dosyc szybko zaczelam klasc na brzuszek zeby cwiczyla podnoszenie glowki- takze kladlam rowniez na kocyku na dywanie. Z czasem ten czas spedzany na kocyku sie wydluzal, dochodzily zabawki. Przytulalam ja na kanapie czy fotelu. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-01-21 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Raczkowanie
|
Mała i Kucyku... czy można do 2- nie wiem, w sumie dlaczego nie? Pójdę na inżynierską w tym tygodniu i dowiem się co i jak. Troszkę późno to załatwiałam, bo liczyłam na to, ze ten kurs przy szpitalu zacznie się sporo wcześniej, właśnie max. w lutym. A jak dowiedziałam się, ze dopiero w połowie marca to wpadłam w panikę, że po. 1. będe chodzić sama, bo mojemu TŻ nie pasują godziny (kto wymyślił kurs o 15:00-17:00?!?!?!?! Albo całkiem od rana, albo wieczorem, ludzie w tym mieście pracują....), po2. będę w zaawansowanej ciąży, więc nie wiadomo jak z moim zdrowiem. Więc ta GAJA to totalny spontan. Jedyna darmowa o której słyszałam, chociaż szczerze nie szukałam zbyt długo.Rzuciłam okiem na terminy, zobaczylam, ze w lutym jest wolny termin w piątki na 18:00, zadzownilam, zapytalam czy to na pewno darmowe i gdzie jest haczyk i wstepnie się zapisałam/zarezerwowałam nam miejsca. Jak pojdę tam to porozmawiam, dowiem się czy to koliduje z jakims innym panstwowym kursem itd. Po prostu nie mam pojęcia. Chociaz logicznie mysląc, dlaczego mialoby kolidować? Może się mylę. Chcę zeby moj Tż skorzystał chociaz z tych 4 spotkan niz z zadnego przy szpitalu.
Jeśli chodzi o chusty to szczerze mówiąc nigdy mi się to jakoś mocno nie podobało, uwazałam, ze mamy tak męczą dzici- naprawdę- tak mi się wydawało. Wydawało, bo z tego co Wy piszecie jest to jedna z lepszych form noszenia itd, lepsza od nosideł. Ale nikt nigdy z moich znajomych, rodziny, nikt z otoczenia nie nosił dzieciaczka w chuście, dlatego dopiero od Was zbieram informację. Czy się przekonam- nie wiem... Ale jesli tak- to taki kurs na pewno będzie mi potrzebny, bo bez niego z tej chusty mogę sobie zrobić przescieradło jedynie.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Mężuś poszedł do pracy a ja jakoś już usnąć nie mogę. Miałam sen ![]() ![]() Ciekawe czy to sen proroczy czy też będzie całkiem inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym tygodniu ciąży
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a z tym się już spotkałam ale nie u babci a mojej kuzynce która miała straszną anemie lekarz zalecił 1 kieliszek winna dziennie dla mnie to nie do pomyślenia ale widać lekarze (niektórzy) mają swoje poglądy ![]() Cytat:
ja też planuje mieć łóżeczko w sypialni a w ciągu dnia dziecko będzie albo na kanapie obok mnie albo w wózku albo właśnie w łóżeczku w sypialni a niania będzie ze mną wtedy ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
chociaż mi te ostatnie dni zawsze najdłużej się wleką to mam nadzieję, że Tobie miną szybko ![]() mamuśki drogie czy na przeziębienie można brać jakieś specyfiki w ciąży? Jedni mówią, że rutinoscorbin można inni że nie i sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44706163] Dziewczyny może wy mi coś doradzicie... Jutro jak wiadomo jest dzień babci. I z tego względu chciałam by moja mama i teściowa dostały tak jakby od mojego dziecka jakiś prezent. Sądzę, że wystarczy drobiazg, Adaś jest mały jeszcze w końcu. Pomyślałam o kwiatach. Ale pojutrze jest dzień dziadka i tu mam problem. Macie jakieś pomysły co można kupić, coś niedrogiego, jakiś drobiazg??[/QUOTE] Pewnie już po ptakach, ale my w tym roku kupiliśmy w aptekach witaminy w płynie dla dziadków i po małym tulipaniku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na przeziębienie co można - czosnek - działa bakteriobójczo, syrop z cebuli na kaszel, woda morska do nosa ![]() Można zakupić syrop prenalen - ale on w składzie ma wyciąg z czosnku i malin - więc za 18zł to ja czosnku mogę nakupić ho ho i jeszcze trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie jak będę w ikei, to lecę oglądać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |||
Wtajemniczenie
|
Znowu zakręcili nam bez uprzedzenia wodę i jestem do 14 uziemiona w domu
![]() Cytat:
![]() Ale moja ogólnie robi się na taką nowoczesną ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ostatnio słyszałam, że są nawet antybiotyki dla ciężarnych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety złapało i trzyma ![]() dużo osób poleca te komody, więc sobie je pooglądaj białe też są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Raczkowanie
|
dzień dobry wszystkim.
Od razu podsyłam Wam listę leków, na ile to sprawdzone nie wiem, ale myślę że skonsultowane z lekarzem... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14 Zapisałam się do Mamy Gai, bo nie odpuszczę tego kursu z chustami ![]()
#3526 |
Zadomowienie
|
Aldrin Wodę z sokiem z cytryny i miodem, herbata z malinami.
A na katar, woda morska do nosa, albo tańsza wersja sól fizjologiczna. Jak sie dobrze zaciągniesz to zatoki raz dwa przeczyści ![]() Ja się męczę z karatem, gardłem, Tżtem i tatą, przeraża mnie też wizja wyjazdu na studia, pociągiem. Jak mi gdzieś stanie w polu, to nie ręczę za siebie ![]() Katar i gardło jeszcze ujdzie, tata od rana wierci w całym domu. Nie wiadomo w sumie po co, ale wierci, bo mama chciała. A Tż, zrobił się jakoś aseksualny, co mi kompletnie nie odpowiada. ![]() Uciekam dajel. Nauka pełną parą. ![]()
#3527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny, od jutra leczenie pełną parą, kocyk, podusia i herbatki a mąż niech robi pyszne obiadki z czosnkiem ![]() a co z pociągiem to oby jednak nigdzie nie utknął ale ostatnio często się słyszy, zima przyszła to i pociągi muszą się spóźniać ![]() Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-22 o 09:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Bierzcie coś bidulki. Mnie katar nie przechodzi, cholera... to już półtora tygodnia, opryszczka szczęśliwie już się goi...
#3529 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oooo fryzjera zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44730441] u każdej kobiety jest inaczej. Jednym biust rośnie i potem już zostaje taki większy, innym wraca do rozmiaru z przed ciąży, a jeszcze innym maleje. Tobie może tak zostać, ja niestety należę do tej ostatniej grupy [/QUOTE] To tak jak i ja, po karmieniu mój tż nazwał moje piersi-rodzynkami ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A najlepiej jak wygrzejesz się w łóżeczku, soczek malinowy, miodek, syropek z cebuli ![]() Też tak słyszałam. Najlepiej udać się do apteki, tam życzliwa pani mgr coś poradzi ![]() Nauka do sesji??? ![]() ---------------------- W końcu nadrobiłam ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Wtajemniczenie
|
Ja za to od wczoraj mam przejścia na linii TŻ-ojciec. Nienawidzą się od początku. Teraz jest wojna bo TŻ rzucił pracę w delegacji i znalazł słabiej płatną ale na miejscu. Ojciec doszedł do wniosku, że TŻ nie nadaje się na męża i ojca
![]() ![]() W końcu naprawdę się wyprowadzimy i wnuczki to raczej długo nie zobaczy bo jak przyjedzie to moja teściowa go zabije za te wszystkie teksty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki mam zamiar ![]() poprzytulaj młodego od ciotek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
czy wolałam to nie wiem, czułam się bezpieczniej z córką, bo miałam doświadczenie w pielęgnacji ale dziewczyny mi tutaj mówią, że z synem łatwiej to im zaufam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Raczkowanie
|
Necro, współczuję, niepotrzebne nikomu takie nerwy a w ciąży tym bardziej...
Dziewczyny, zapisałam się na rewelacyjną konferencje, będą fantastyczni wykładowcy, m.in. Paweł Zawitkowski! ![]() Idziecie? poznamy się ![]() http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-3
#3534 |
Przyczajenie
|
Witam po dłuższej przerwie
![]() Lekarz potwierdził 20go że będzie chłopczyk ![]() Prowansja i inne wrocławskie przyszłe mamy, czy teraz trzeba zapisywać się na szkołę rodzenia na mniej więcej kwiecień? Mój wybór porodówki kieruje się raczej na Brochów mimo tego że mój lekarz prowadzący pracuje na Borowskiej, ale tam jest naprawde strasznie i moja koleżanka adwokata mówiła że widziała decyzje dyrektora finansowego tego szpitala i robią cc tylko w totalnej ostateczności bo oszczędzają kase. Na Kamińskiego zarażają gronkowcem na oddz., sama mam koleżankę zarażoną w 2012 roku. horror! Byłam 3 dni na tym oddziale bo moja siostra tam rodziła, kompletny brak zainteresowania przez położne po porodzie.O położnych z Brochowa krążą już legendy o jakiejś pani Cecylii i Marzenie. Ja by chciała ten szpital bo zależy mi na szybkim zzo, ale z tym też nie będzie różowo bo jest wiele opinii w necie, że położne stamtąd długo zwlekają z zawołaniem anestezjologa ( bo a nuż uda się bez ). Moja koleżanka czekała 2 godziny we wrześniu 2013 na znieczulenie i jak dotarł to już było za późno - za duże rozwarcie. Drugi kłopot że nie dokładają już później kolejnej dawki znieczulenia. Nie mam pojęcia i pomysłu komu tam trzeba dobrze zapłacić żeby dostać na czas znieczulenie a tak się chwalą na stronie zzo. Kończąc temat to właśnie ze względu na Brochów chcę iść tam do szkoły rodzenia żeby poznać jakieś położne. Też wolałabym Gaję bo mieszkam koło Factory. Ale myślę że czas na szkołę rodzenia to kwiecień, nie za wcześnie teraz? Co myślicie o wózku MATPOL Enio: http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...funkcyjny.html Pozdrawiam!!
#3535 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie kiedy szkoła rodzenia. Boisz się że zapomnisz?
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a wózek wygląda ok, ma wszystko co powinien mieć, cena korzystna. Tylko wizualnie jakoś średnio mi się podoba ale to już najmniej ważne. Tylko ciężkawy, w najgorszym razie 16kg...
#3536 | |
Zakorzenienie
|
aby do wtorku i się dowiemy, no chyba że dziecię się na nas wypnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę to z nim obgadać bo przyznam że z chęcią bym pojechała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zadomowienie
|
majkela12
Powiedzmy. Studiuję na moje szczęście zaocznie i mam taki system: kończymy przedmiot od razu egzamin. Także się egzaminy w miarę dobrze rozkładają. Tylko ten najważniejszy - licencjacki mam kiepsko. Dokładnie 1,5 tygodnia później niż termin porodu. ;/
#3538 |
Zakorzenienie
|
Hi!
Wzięłam dziś dzień opieki nad dzieckiem i zostałam z synkiem w domu. Zaraz będziemy się musieli ruszyć na drobne zakupy (m.in. zahaczę o lumpeks, bo chyba dzisiaj dostawa), a potem do moich rodziców z prezentem (druga babcia dostała prezent wczoraj). Czekam tylko, aż się pranie skończy. A po południu czeka mnie ogarnięcie mieszkania, bo jutro wizytacja, czyli kolęda ![]() Majkela, nie mogę wziąć teraz L4, bo mam do kwietnia gorący okres i muszę po prostu dokończyć swoją robotę, bo nikt za mnie tego nie zrobi. Dalej nie wiem, czy po Wielkanocy biorę urlop czy od razu zwolnienie, bo okazało się, że jeszcze nic pewnego nie jest w sprawie gruszy. Na szczęście trzynastkę wypłacą. aasiulek, ja do szkoły rodzenia chodziłam 2 miesiące przed terminem porodu. Jeśli chodzi o taką na NFZ, to u mnie na przykład potrzebna była zgoda lekarza. A wózek? Spacerówka może mieć ten sam problem z dostaniem się do kosza, co w moim Tako. Waga? Jak dla mnie to tego typu wózki niezależnie od firmy ważą identycznie. Prowansja, zawsze można umówić się z doradczynią chustonoszenia prywatnie. We Wrocławiu na pewno takowe są. Wejdź na chustoforum.pl
#3539 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() majkela12 podpytaj tżeta odnośnie odkurzacza, będę wdzięczna ![]() ![]() ![]() NecroKitty doskonale Cie rozumie, ale nie denerwuj się... Podjeliście dobrą decyzję! Najważniejsze, żebyście byli razem bo czas szybko leci i za parę lat obudzilibyście się nie mając za dużo ze sobą wspólnego i po co wtedy te pieniądze? Ja zawsze powtarzam, że do rodziców czy teściów to fajnie na obiad czy na święta przyjechać, ale mieszkać to nawet w kawalerce, ale oddzielnie ![]() aasiulek81 mi się ten wózek podoba, chyba coś takiego bym szukała, no i cena jeszcze znośna, ciekawe tylko jakie ma opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Ten syrop Prenalen to przede wszystkim syrop glukozowo-fruktozowy. Skusiłam się na niego, gdy na początku ciąży miałam okropny kaszel, ale teraz łykam tylko swoje witaminy ciążowe. Chciałam kupić Acerolę, ale czysta nie jest zalecana dla ciężarnych, a ta w tabletkach Acerola plus ma w swoim składzie barwnik karmel, który jest ponoć rakotwórczy. Lepiej będzie, jak kupię wiaderko kiszonej kapusty u sprawdzonego producenta.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.