Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 20:50   #3511
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Ja zostane raczej na Wałbrzyskiej-mieszkam 10 minut spacerkiem. Ale na mnie nie patrz tylko wybieraj tam gdzie Ci pasuje dla mnie 4 zajęcia to trochę mało. Bede jeszcze jutro na borowską dzwonić.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:51   #3512
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Też tak bym zrobiła, tylko tak - ten pokój w którym ma być sypialnia jest wg mnie mały (2,25x4,12) więc jak dojdzie do tego 200x60 szafa, łóżko 160x200, łóżeczko 120x60, jakaś komódka dla dzidziola to nie wiem co z tego wyjdzie...chyba, że zamiast komody kupić meble na ścianę...ale niewygodnie tak sięgać w górę non stop ;/ eehh ;/
O kołysce też myślałam, po pół roku czy tam po roku bym sprzedała i wtedy mogłabym dziecię wozić po całym domku.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:00   #3513
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Kurcze... a można do dwóch szkół chodzić? Nie chcę rezygnować z tej Wałbrzyskiej, bo to dużo więcej zajęć, można dowiedzieć się dużo dużo więcej... ale na Inżynierskiej są te dodatkowe kursy, chustonoszenie przede wszystkim ;( Marzę o tym kursie...

No i co mam teraz zrobić?

Pewnie nie można...

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:04
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:05   #3514
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja teraz nie wyobrażam sobie nie mieć sypialni. Tak jak piszesz- zamykam drzwi i ide i mam posprzątane ;p
A z drugiej strony nie wiem jak to będzie jak dzidziuś już pojawi się na świecie. Łóżeczko pasuje ustawić w sypialni, a znów cały dzień spędzam w salonie. Jak to rozwiązujecie? Czy dziecko np może większość dnia spędzać w leżaczku-bujaczku albo myślałam też o takiej kołysce http://www.darland.pl/darland-kolysk...emny-braz.html tylko że to zakup na chwile.
Tak naprawde to zalezy od wieku dziecka a nie wiem jaki okres zycia masz na mysli.

Wiekszosc dnia w lezaczku to raczej nie bo te lezaczki nie rozkladaja sie zwykle zupelnie na plasko- no chyba ze trafisz na taki. Ja traktowalam to troche jak fotelik sam czyli ze po godzinie powinno sie wyciagnac i zrobic przerwe. Choc w praktyce wychodzilo krocej bo jej sie nudzilo. Ja dosyc szybko zaczelam klasc na brzuszek zeby cwiczyla podnoszenie glowki- takze kladlam rowniez na kocyku na dywanie. Z czasem ten czas spedzany na kocyku sie wydluzal, dochodzily zabawki. Przytulalam ja na kanapie czy fotelu.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:07
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:52   #3515
Prowansja88
Raczkowanie

Mała i Kucyku... czy można do 2- nie wiem, w sumie dlaczego nie? Pójdę na inżynierską w tym tygodniu i dowiem się co i jak. Troszkę późno to załatwiałam, bo liczyłam na to, ze ten kurs przy szpitalu zacznie się sporo wcześniej, właśnie max. w lutym. A jak dowiedziałam się, ze dopiero w połowie marca to wpadłam w panikę, że po. 1. będe chodzić sama, bo mojemu TŻ nie pasują godziny (kto wymyślił kurs o 15:00-17:00?!?!?!?! Albo całkiem od rana, albo wieczorem, ludzie w tym mieście pracują....), po2. będę w zaawansowanej ciąży, więc nie wiadomo jak z moim zdrowiem. Więc ta GAJA to totalny spontan. Jedyna darmowa o której słyszałam, chociaż szczerze nie szukałam zbyt długo.Rzuciłam okiem na terminy, zobaczylam, ze w lutym jest wolny termin w piątki na 18:00, zadzownilam, zapytalam czy to na pewno darmowe i gdzie jest haczyk i wstepnie się zapisałam/zarezerwowałam nam miejsca. Jak pojdę tam to porozmawiam, dowiem się czy to koliduje z jakims innym panstwowym kursem itd. Po prostu nie mam pojęcia. Chociaz logicznie mysląc, dlaczego mialoby kolidować? Może się mylę. Chcę zeby moj Tż skorzystał chociaz z tych 4 spotkan niz z zadnego przy szpitalu.
Jeśli chodzi o chusty to szczerze mówiąc nigdy mi się to jakoś mocno nie podobało, uwazałam, ze mamy tak męczą dzici- naprawdę- tak mi się wydawało. Wydawało, bo z tego co Wy piszecie jest to jedna z lepszych form noszenia itd, lepsza od nosideł. Ale nikt nigdy z moich znajomych, rodziny, nikt z otoczenia nie nosił dzieciaczka w chuście, dlatego dopiero od Was zbieram informację. Czy się przekonam- nie wiem... Ale jesli tak- to taki kurs na pewno będzie mi potrzebny, bo bez niego z tej chusty mogę sobie zrobić przescieradło jedynie.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 06:51   #3516
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Dzień dobry wszystkim
Mężuś poszedł do pracy a ja jakoś już usnąć nie mogę.
Miałam sen śniło mi się to usg 4d i zanim lekarz zdradził płeć dzieciątka to ja krzyknęłam oooo chłopak będzie i faktycznie lekarz potwierdził że chłopak właśnie.

Ciekawe czy to sen proroczy czy też będzie całkiem inaczej

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 07:13   #3517
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w nowym tygodniu ciąży

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
jakie piękne mebelki, aż żal że nie mieszkamy w domku. Ależ bym pokoik dziecku odstrzeliła

Od babci wróciłam. Babuszka rozgadała się na temat wózków, że niedaleko niej jest komis i tam mają taaaaaaakie cudne rzeczy, że po co nowy wózek kupować jak tam można takie piękne kupić za 200 zł. Już się nawet nie odezwałam że my nowy brać będziemy bo moja babcia ma swoje racje i za nic w świecie jej się nie przekona że teraz jest troszkę inaczej niż ja ja byłam dzieckiem.
Ale z butelką do karmienia to mnie zabiła. Mówi, "jak wy byłyście małe to wzięło się jakąś butelkę, nałożyło smoczka i było ok. a jak dziurka za mała to wzięłam nożyczki ucięłam i było dobrze. A ty butelki chcesz kupować, a weź butelkę od kubusia nałóż smoczek i też będzie"

cudowna i kochana babcia

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Moja babcia jeszcze lepsza... Byłam u niej dzisiaj w odwiedzinach i mnie na alkohol namawiała..!! Koniecznie chciała mi wina nalać. I powiedziała że ona codziennie lampkę wina w ciąży piła bo lekarz powiedział że to zdrowe Ale za to polecała kota oddać bo to brud i bakterie

a z tym się już spotkałam ale nie u babci a mojej kuzynce która miała straszną anemie lekarz zalecił 1 kieliszek winna dziennie dla mnie to nie do pomyślenia ale widać lekarze (niektórzy) mają swoje poglądy

Cytat:
Ja teraz nie wyobrażam sobie nie mieć sypialni. Tak jak piszesz- zamykam drzwi i ide i mam posprzątane ;p
A z drugiej strony nie wiem jak to będzie jak dzidziuś już pojawi się na świecie. Łóżeczko pasuje ustawić w sypialni, a znów cały dzień spędzam w salonie. Jak to rozwiązujecie? Czy dziecko np może większość dnia spędzać w leżaczku-bujaczku albo myślałam też o takiej kołysce http://www.darland.pl/darland-kolysk...emny-braz.html tylko że to zakup na chwile.

ja też planuje mieć łóżeczko w sypialni a w ciągu dnia dziecko będzie albo na kanapie obok mnie albo w wózku albo właśnie w łóżeczku w sypialni a niania będzie ze mną wtedy

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Miałam sen śniło mi się to usg 4d i zanim lekarz zdradził płeć dzieciątka to ja krzyknęłam oooo chłopak będzie i faktycznie lekarz potwierdził że chłopak właśnie.

Kiedy masz wizytę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 07:42   #3518
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Kiedy masz wizytę?
We wtorek. Tak więc mam nadzieję że zleci raz dwa

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-01-22, 07:51   #3519
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek. Tak więc mam nadzieję że zleci raz dwa

chociaż mi te ostatnie dni zawsze najdłużej się wleką to mam nadzieję, że Tobie miną szybko

mamuśki drogie czy na przeziębienie można brać jakieś specyfiki w ciąży? Jedni mówią, że rutinoscorbin można inni że nie i sama już nie wiem
Stary 2014-01-22, 09:05   #3520
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
W środę mąż ma jechać odebrać mieszkanie, które ma być skończone, ciekawe jak to będzie wyglądało, jakoś nie bardzo w to wierzę, ale zobaczymy w każdym razie na dzień dzisiejszy w weekend wielka wyprowadzka
To już dzisiaj a z tą przeprowadzką uważaj i nie szalej, a już na pewno nie dźwigaj

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości to odzyskałam część rzeczy dla dziecka - 2 torby ubranek, stelaż do wanienki, sterylizator, zabawki Tylko nie wiem gdzie to teraz trzymać A ze złych to mój przedszkolak też się rozchorował, tż właśnie pojechał z nim do lekarza. A w czwartek dzień babci i dziadka w przedszkolu, nie wiem czy pójdzie
to zawsze mniej na liście. Zdrówka dla synka i co lekarz powiedział??w domku razem siedzicie??

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, z chłopakami to zdecydowanie łatwiej, przynajmniej dla mnie Po kupce możesz dowolnie czyścić góra/dół, a przy dziewczynce tylko w doł i więcej tych wszystkich zakamarków do wyczyszczenia. Ja właśnie tego się najbardziej obawiam jeśli będzie córka
No weźcie nie straszcie

Cytat:
Ale takie wyposażenie może uratować dziecku życie, gdy zajdzie taka potrzeba.
Jak dla mnie personel nie musi być miły, tylko skuteczny
Dokładnie tak

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44706163]
Dziewczyny może wy mi coś doradzicie... Jutro jak wiadomo jest dzień babci. I z tego względu chciałam by moja mama i teściowa dostały tak jakby od mojego dziecka jakiś prezent. Sądzę, że wystarczy drobiazg, Adaś jest mały jeszcze w końcu. Pomyślałam o kwiatach. Ale pojutrze jest dzień dziadka i tu mam problem. Macie jakieś pomysły co można kupić, coś niedrogiego, jakiś drobiazg??[/QUOTE]
Pewnie już po ptakach, ale my w tym roku kupiliśmy w aptekach witaminy w płynie dla dziadków i po małym tulipaniku

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Wiecie co przeglądam szafę i jestem w szoku ile mam bluzek "ciążowych" Zawsze lubiłam luźniejsze na brzuchu, dopasowane na górze, bo jestem z tych szkieletorów, które w zbyt obcisłych rzeczach wyglądały jak chodząca anoreksja Normalnie nie licząc gaci to naprawdę mam w czym wybierać chyba podświadomie kupowałam te rzeczy
To super, zawsze to więcej kasy będziesz mogła wydać na dzidziusia No ja z bluzkami też nie mam na razie problemu
Cytat:
Ostatnio któreś z Was pisała o stanikach dziewczyny ja już mam o 2 rozmiary większe staniki, tzn. dochodzę w końcu do jakiegoś normalnego rozmiaru, bo moje A sprzed ciąży było śmieszne
Ja też startowałam z A i pocieszę Cię, że nawet w okresie wzmożonej laktacji doszłam jedynie do dużego B

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o czekoladzie. Tak mnie naszło, że byłam wstanie wyjść w ten mróz do sklepu, już się ubierałam a tu tata z pokoju z czekoladą. w dodatku z białą..
Ja wczoraj na wieczór zjadłam 4 wagoniki mlecznej z orzechami laskowymi

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie, podleczyłam zatoki i jest już ok Jestem pod wrażeniem, że tak szybko wyleczyłam się naturalnymi sposobami - polecam czosnek i syrop z cebuli
, że tak szybciutko wróciłaś do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Melduje, że żyję, ale jestem kompletnie bez energii. W dodatku niewesole perspektywy przed nami w pracy. Dobrze, że w ciąży jestem i na macierzyńskim będę miała czas rozejrzeć za inną robotą...
Współczuję nie wesołej atmosfery w pracy. Dobrze, że jesteś pod ochroną, a może nie ma co się stresować, nie lepiej iść na L4

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam taka " mala " prosbe,nie piszmy juz wiecej o zaslyszanych przykrych informacjach zwiazanych z ciaza...
Co innego,jak u nas tak sie dzieje,mnie jakos nie podbudowuja informacje o takich przypadkach,sama moglabym napisac o kilku znajomych,ale tego nie robie,bo sama po sobie wiem,ze czlowiek wtedy o tym mysli i sie martwi o siebie,w sensie o wlasne dzieciatko.I wiem,ze kazda z nas jest pelna obaw,wiec po co dokladac sobie stresow?
Bardzo dobry pomysł ja i tak jakoś w tej ciąży za mocno się stresuje i wymyślam sobie wtedy w głowie chore jazdy
Stary 2014-01-22, 09:09   #3521
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

mamuśki drogie czy na przeziębienie można brać jakieś specyfiki w ciąży? Jedni mówią, że rutinoscorbin można inni że nie i sama już nie wiem
sama się zastanawiam z tym rutinoscorbinem - on działa uszczelniająco na naczynia krwionośne, więc już nie wiem - ja dostałam kurację 2 tyg, 3x2 tabl (ze względu na krwawienie z nosa) i na razie się wstrzymuję...

na przeziębienie co można - czosnek - działa bakteriobójczo, syrop z cebuli na kaszel, woda morska do nosa herbata z imbirem i wyrko.
Można zakupić syrop prenalen - ale on w składzie ma wyciąg z czosnku i malin - więc za 18zł to ja czosnku mogę nakupić ho ho i jeszcze trochę
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 09:21   #3522
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie chorobowo

no nawet duże i głębokie te szuflady, porównując z innymi. Np w BRW o połowę mniejsze są w zwykłych sklepach też takie wąskie te szuflady
Ciebie też złapało? Jak zdrówko?
Koniecznie jak będę w ikei, to lecę oglądać

Cytat:
Dołączam się do chorujących rodzin - synek od wczoraj nie chodzi do przedszkola (na szczęście to tylko katar - byłam z nim wczoraj u pediatry), a ja do pracy muszę, bo mam full roboty, ale chyba jutro wezmę dzień opieki, to się trochę podleczę w domu.

Nie wiem, czy widziałyście w zeszłym tygodniu program Bosackiej o ciąży - drugi odcinek poświęcony był żywieniu. Ginekolog mówił m.in. o tym, że najlepiej wchłaniane żelazo jest pochodzenia zwierzęcego. Picie soku z buraków tego nie da. Jeśli jest mocna anemia, to tylko lekami przepisanymi od lekarza można ją szybko wyleczyć. Wiadomo, że dieta w tym przypadku nie zaszkodzi. Ja miałam mocny spadek hemoglobiny po porodzie (w ciąży miałam wysokie normy, chociaż łykałam tylko witaminy dla kobiet w ciąży) i dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego piłam hektolitrami sok z buraków W miesiąc wszystko wróciło do normy.
Zdrówka dla juniora Bosacką też oglądam

Cytat:
tak widziałam ten odcinek, mówili tam że niby wolno jeść ser pleśniowy i ryby wędzone a wszędzie trąbią aby ograniczyć spożywanie
Wydaje mi się właśnie, że można, ale z rozsądkiem

Cytat:
A mi lekarz i położna pozwolili jeść sery pleśniowe Tylko mleko ma być w nich pasteryzowane.
Też o tym słyszałam, a że wszystkie sery pleśniowe, feta u nas w Polsce muszą być z mleka pasteryzowanego (takie wytyczne UE), więc podobno można spokojnie jeść. Ja ostatnio jadłam oscypki, fakt że ze sprawdzonego miejsca i pieczone z żurawiną

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki
Ale popisalyscie duzo !
My bylismy wczoraj w sklepie dla dzieci u nas w miasteczku i mieli akurat te wozek co chcemy. Inny kolor ale moglam sobie potestowac, skladac , obejrzec wzornik. FAAAJNY! Sklep daje dobre rabaty wiec cena wychodzi nizsza niz przez internet, tylko czeka sie 3 miesiace!
No i upatrzylam piekna komode.... AH tylko kase miec i mozna szalec
Ale same zobaczcie piekne mebelki: http://www.kidsmill.de/
Malina

Cytat:
Poza tym taka naprawdę to właśnie w drugiej połowie ciąży zaczyna się ta "jazda w górę" z wagą
Oj tak, ja w ostatnich 2 miesiącach tyłam 4kg w miesiąc

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
No tak ceny to maja kosmiczne.. Ale tu w Niemczech generalnie meble są drogie. Z polskich firm jest fajna ta: http://www.drewnostyl.eu/
Maja tez bardzo ladne meble.
Cuda też się zakochałam w bieli, na razie udało mi się zaszaleć na biało z meblami w salonie
Stary 2014-01-22, 09:35   #3523
NecroKitty
Wtajemniczenie

Znowu zakręcili nam bez uprzedzenia wodę i jestem do 14 uziemiona w domu mam coraz bardziej dość mieszkania w tym bloku, jakiś dom wariatów.

Cytat:
Od babci wróciłam. Babuszka rozgadała się na temat wózków, że niedaleko niej jest komis i tam mają taaaaaaakie cudne rzeczy, że po co nowy wózek kupować jak tam można takie piękne kupić za 200 zł. Już się nawet nie odezwałam że my nowy brać będziemy bo moja babcia ma swoje racje i za nic w świecie jej się nie przekona że teraz jest troszkę inaczej niż ja ja byłam dzieckiem.
Ale z butelką do karmienia to mnie zabiła. Mówi, "jak wy byłyście małe to wzięło się jakąś butelkę, nałożyło smoczka i było ok. a jak dziurka za mała to wzięłam nożyczki ucięłam i było dobrze. A ty butelki chcesz kupować, a weź butelkę od kubusia nałóż smoczek i też będzie"
Ja wczoraj się podobnych rewelacji nasłuchałam. Moja babcia nadal żyje w czasach gdzie poród odbierała akuszerka (rodziła w '49 swoją drogą w szoku byłam, że jeszcze wtedy tak to wyglądało ).
Ale moja ogólnie robi się na taką nowoczesną

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Ja od początku nie miałam żadnego ciążowego snu, za to mój mąż non stop widać kto bardziej przeżywa

Cytat:
chociaż mi te ostatnie dni zawsze najdłużej się wleką to mam nadzieję, że Tobie miną szybko

Nie można, samą witaminę C tak ale nie rutinoscorbin. Jest syrop dla kobiet w ciąży Prenalen, podobno bardzo dobry.
Ostatnio słyszałam, że są nawet antybiotyki dla ciężarnych
Stary 2014-01-22, 09:38   #3524
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ciebie też złapało? Jak zdrówko?
Koniecznie jak będę w ikei, to lecę oglądać

Zdrówka dla juniora Bosacką też oglądam

Wydaje mi się właśnie, że można, ale z rozsądkiem

Też o tym słyszałam, a że wszystkie sery pleśniowe, feta u nas w Polsce muszą być z mleka pasteryzowanego (takie wytyczne UE), więc podobno można spokojnie jeść. Ja ostatnio jadłam oscypki, fakt że ze sprawdzonego miejsca i pieczone z żurawiną

Malina

Oj tak, ja w ostatnich 2 miesiącach tyłam 4kg w miesiąc

Cuda też się zakochałam w bieli, na razie udało mi się zaszaleć na biało z meblami w salonie

niestety złapało i trzyma

dużo osób poleca te komody, więc sobie je pooglądaj białe też są
Stary 2014-01-22, 09:52   #3525
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

dzień dobry wszystkim.
Od razu podsyłam Wam listę leków, na ile to sprawdzone nie wiem, ale myślę że skonsultowane z lekarzem...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14

Zapisałam się do Mamy Gai, bo nie odpuszczę tego kursu z chustami
Stary 2014-01-22, 09:52   #3526
alingles
Zadomowienie

Aldrin Wodę z sokiem z cytryny i miodem, herbata z malinami.
A na katar, woda morska do nosa, albo tańsza wersja sól fizjologiczna.
Jak sie dobrze zaciągniesz to zatoki raz dwa przeczyści . Ale tak z 5 razy dziennie trzeba.

Ja się męczę z karatem, gardłem, Tżtem i tatą, przeraża mnie też wizja wyjazdu na studia, pociągiem. Jak mi gdzieś stanie w polu, to nie ręczę za siebie.
Katar i gardło jeszcze ujdzie, tata od rana wierci w całym domu. Nie wiadomo w sumie po co, ale wierci, bo mama chciała.
A Tż, zrobił się jakoś aseksualny, co mi kompletnie nie odpowiada.

Uciekam dajel. Nauka pełną parą.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:55   #3527
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim.
Od razu podsyłam Wam listę leków, na ile to sprawdzone nie wiem, ale myślę że skonsultowane z lekarzem...

Cytat:
Aldrin Wodę z sokiem z cytryny i miodem, herbata z malinami.
A na katar, woda morska do nosa, albo tańsza wersja sól fizjologiczna.
Jak sie dobrze zaciągniesz to zatoki raz dwa przeczyści . Ale tak z 5 razy dziennie trzeba.

Ja się męczę z karatem, gardłem, Tżtem i tatą, przeraża mnie też wizja wyjazdu na studia, pociągiem. Jak mi gdzieś stanie w polu, to nie ręczę za siebie.
Katar i gardło jeszcze ujdzie, tata od rana wierci w całym domu. Nie wiadomo w sumie po co, ale wierci, bo mama chciała.
A Tż, zrobił się jakoś aseksualny, co mi kompletnie nie odpowiada.

dzięki dziewczyny, od jutra leczenie pełną parą, kocyk, podusia i herbatki a mąż niech robi pyszne obiadki z czosnkiem

a co z pociągiem to oby jednak nigdzie nie utknął ale ostatnio często się słyszy, zima przyszła to i pociągi muszą się spóźniać

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2014-01-22 o 09:56
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:56   #3528
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Bierzcie coś bidulki. Mnie katar nie przechodzi, cholera... to już półtora tygodnia, opryszczka szczęśliwie już się goi...
Stary 2014-01-22, 10:07   #3529
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wiele emocji. Weekend można zaliczyć do tych fatalnych. Ostra kłótnia z siostrą, mąż przez nią dostał mandat 200 zł 5 pkt za telefon, samochód ledwo dycha już nie możemy się doczekać kiedy będzie w kraju dla nas nowy i piękny wóz. Łazienka rozburzona- , czekamy na wykończeniowców od tamtego tyg. A bez swojej łazienki ciężko funkcjonować.
A najgorsze jest to że mąż pojechał wczoraj w trasę, może w tym tyg wróci może nie i zostałam sama z całym remontem.

A tak poza tym to już 18 tydz mamy i już nie mogę się doczekać wizty 31 stycznia.
Czarna seria, tylko spokojnie nie denerwuj się nie wskazane dla maluszka. za 18 tydz.

Cytat:
dla babci, ale z niej mistrz moja też ma czasem geniusiowe pomysły, juz nawet nie umiem się gniewać i unosić już biorę to na humor
Cytat:
Dziewczyny, a może Wy mi doradzicie szukam fajnego odkurzacza, raczej nie za dużego i nie za jakieś kosmiczne ceny, ale kompletnie się na tym nie znam, może macie coś sprawdzonego i wartego polecenia?
Jeśli temat jest aktualny, to poczekaj do wieczora jak mój tż wróci z pracy. Tylko napisz jaka kwota wiem że na pewno zelmer, bo my tylko takie kupujemy

Cytat:
Moja babcia jeszcze lepsza... Byłam u niej dzisiaj w odwiedzinach i mnie na alkohol namawiała..!! Koniecznie chciała mi wina nalać. I powiedziała że ona codziennie lampkę wina w ciąży piła bo lekarz powiedział że to zdrowe Ale za to polecała kota oddać bo to brud i bakterie
Super, kot wynocha ale pić można

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
u nas też tak wyszło, że z najbliższej paczki jako jedni z pierwszych będziemy mieli dzieciaczka. Podpytuję i radzę się jakiś dalszych znajomych czy kogoś z rodziny, bo sami nie mamy pojęcia. Zauwazyłam też, że niektórzy zacierają ręce i nie obyło się bez komenatarzy, ze fajnie, ze my teraz mamy, to oni sobie zrobią wkrótce i akurat będa mogli dostać od nas gadzety i ubranka oraz uczyc się na naszych błędach. Hah..
W ogole moja przyjaciółka ma taka dziwną cechę, ze totalnie wszystko odgapia. Na poczatku dostawałam szału, ale teraz się z tego śmieje. Wszystko dosłownie: kupuje nawet takie same rzeczy, naczynia,kosmetyki, meble, akcesoria do domu itd. Je u mnie deser/lody w pucharkach, dwa dni pozniej dzwoni pytac gdzie je kupiłam, bo tez by chciała. Haha i tak z wielooma, wieloma rzeczami. Więc z dzieckiem pewnie będzie tak samo.
Ale co mi tam, jak będe mogła to pomogę i podzielę się doświadczeniami- jak już je zdobędę

PS. Byłam dziś u fryzjera, mam świeżutkie, zafarbowane włoski
Jak mnie te teksty wkurzają kuźwa, a my śpimy na worku z pieniędzmi. Kurka, żeby chociaż coś kupili dziecku
Oooo fryzjera zazdroszczę

Cytat:
Prowansja88 Zdecdowałam (ja bo TŻ zlecił to mi) i koniec końców wybrałam Pradyż kolekcję Secret https://www.google.pl/search?q=parad...w=1280&bih=685
Ecru z ciemnym brązem który w zasadzie wygląda jak czarny. Jeszcze się łudzę że uda się ściągnąć drugi gatunek tych płytek bo w pierwszym cena za całość płytek wyjdzie nas 3500 zł. W drugim było by dużo taniej a ponoć prawie niczym się II nie różni od I gatunku.
Ale będzie elegancka łazienka, super

Cytat:
Teraz pewnie zostanę przez Was zgadana, ale wiecie, że ja idąc za przykładem naocznym i z opowiadań mam zamiar używać odkurzacza do czyszczenia noska maluszka?
Kupuje się do tego taką nakładkę jak frida, zmniejsza ssanie, raz dwa i czysty nosek
No my mieliśmy taką zwykłą fridę, bo ja takiej do odkurzacza się bałam, ale dzisiaj by nam się na pewno przydał, młody ma takie gilusy, ze tylko odkurzacz dałby radę

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
W kwestii łóżka to sama mam problem - od marca wprowadzamy się do własnego mieszkanka (nareszcie!!) - 42 m2 gdzie są dwa pokoje przechodnie oddzielone drzwiami przesuwnymi...nie mam pomysłu gdzie dziecko będzie spało, ani gdzie my będziemy spać, w ogóle nie mam pomysłu na urządzenie tych dwóch pokoi jak pojawi się maleństwo. Chcieliśmy z tego pokoju przechodniego zrobić salon - postawić narożnik i tv, ew. jakaś komoda i wystarczy. Łóżeczko dziecka byłoby w drugim pokoju, komoda, nasze łóżko, wielka szafa i biurko...no i tu widzę problem, bo pokój jest dosyć mały, a ilość mebli które chcę zmieścić w tym pokoju mnie przerażają, boję się, że ten pokój zostanie po prostu zagracony ;/ Ja chciałam początkowo, żebyśmy spali w salonie na narożniku, a z łóżka w drugim pokoju bym zrezygnowała no ale mąż twierdzi, że trzeba będzie codziennie je składać wiec do kitu, bo z salonu zrobi się sypialnia (z racji tego, że nie będziemy tego robić ...). Jak macie jakieś pomysły, żeby jakoś rozwiązać mój problem to chętnie poczytam
Nie mam pomysłu, ale muszę to napisać, ja tez chcę swoje mieszkanko, nawet malutkie . Na pewno wpadniecie na jakiś dobry pomysł. Salon na pewno zostawiłabym salonem

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44730441]
u każdej kobiety jest inaczej. Jednym biust rośnie i potem już zostaje taki większy, innym wraca do rozmiaru z przed ciąży, a jeszcze innym maleje. Tobie może tak zostać, ja niestety należę do tej ostatniej grupy [/QUOTE]
To tak jak i ja, po karmieniu mój tż nazwał moje piersi-rodzynkami:brzydal :

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Sama jestem ciekawa, czy tego chłopaka sobie wyśnisz

Cytat:
Rutinoscorbin można, ale nie wiem czy nie lepsza będzie witamina C
A najlepiej jak wygrzejesz się w łóżeczku, soczek malinowy, miodek, syropek z cebuli

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Jest syrop dla kobiet w ciąży Prenalen, podobno bardzo dobry.
Też tak słyszałam.
Najlepiej udać się do apteki, tam życzliwa pani mgr coś poradzi

Cytat:
Nauka do sesji???
----------------------
W końcu nadrobiłam widzę że niestety coraz więcej nas chorujących. U nas też się długo to przeziębienie ciągnie, dlatego młody siedzi ze mną do końca tyg w domu.Właśnie bajka się skończyła i już mnie ciągnie na zabawę do swojego pokoju
Stary 2014-01-22, 10:07   #3530
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ja za to od wczoraj mam przejścia na linii TŻ-ojciec. Nienawidzą się od początku. Teraz jest wojna bo TŻ rzucił pracę w delegacji i znalazł słabiej płatną ale na miejscu. Ojciec doszedł do wniosku, że TŻ nie nadaje się na męża i ojca bez znaczenia, że połowa dodatkowych pieniędzy szła na jego delegacje. Coś czuje, że czeka nas jeszcze przeprowadzka bo powoli nerwicy dostaję. Co z tego, że my chcemy dobrze i się już nie odzywamy nawet jak on co tydzień każe się Tż-towi wyprowadzać
W końcu naprawdę się wyprowadzimy i wnuczki to raczej długo nie zobaczy bo jak przyjedzie to moja teściowa go zabije za te wszystkie teksty
Stary 2014-01-22, 10:08   #3531
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe moja mnie też namawiała

Cytat:
Jakbyście nie miały dość na dziś internetu, to polecam :
http://www.worldwideinterweb.com/ite...aits-ever.html

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Berenika_26 nawet mnie nie strasz ja mam nadzieję, że po karmieniu mi troszkę tego biustu zostanie, bo moje małe A już mi się trochę znudziły

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Ja u Ciebie przeczuwam córę

Cytat:
Witajcie w nowym tygodniu ciąży

cudowna i kochana babcia

a z tym się już spotkałam ale nie u babci a mojej kuzynce która miała straszną anemie lekarz zalecił 1 kieliszek winna dziennie dla mnie to nie do pomyślenia ale widać lekarze (niektórzy) mają swoje poglądy

ja też planuje mieć łóżeczko w sypialni a w ciągu dnia dziecko będzie albo na kanapie obok mnie albo w wózku albo właśnie w łóżeczku w sypialni a niania będzie ze mną wtedy

Kiedy masz wizytę?
przy okazji bo jeszcze chyba Ci nie gratulowałam synka choć pamiętam, że wolałaś córkę.

Cytat:
dzień dobry wszystkim.

Ooo super może byśmy ją wrzuciły na pierwszą stronę ?

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:16   #3532
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Rutinoscorbin można, ale nie wiem czy nie lepsza będzie witamina C
A najlepiej jak wygrzejesz się w łóżeczku, soczek malinowy, miodek, syropek z cebuli

Też tak słyszałam.
Najlepiej udać się do apteki, tam życzliwa pani mgr coś poradzi

Nauka do sesji???
----------------------
W końcu nadrobiłam widzę że niestety coraz więcej nas chorujących. U nas też się długo to przeziębienie ciągnie, dlatego młody siedzi ze mną do końca tyg w domu.Właśnie bajka się skończyła i już mnie ciągnie na zabawę do swojego pokoju

taki mam zamiar

poprzytulaj młodego od ciotek

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja za to od wczoraj mam przejścia na linii TŻ-ojciec. Nienawidzą się od początku. Teraz jest wojna bo TŻ rzucił pracę w delegacji i znalazł słabiej płatną ale na miejscu. Ojciec doszedł do wniosku, że TŻ nie nadaje się na męża i ojca bez znaczenia, że połowa dodatkowych pieniędzy szła na jego delegacje. Coś czuje, że czeka nas jeszcze przeprowadzka bo powoli nerwicy dostaję. Co z tego, że my chcemy dobrze i się już nie odzywamy nawet jak on co tydzień każe się Tż-towi wyprowadzać
W końcu naprawdę się wyprowadzimy i wnuczki to raczej długo nie zobaczy bo jak przyjedzie to moja teściowa go zabije za te wszystkie teksty
Chyba dobrze, że TŻ jest bliżej Was a nie ciągle w delegacji, lepiej mieć mniej kasy a być razem no ale rodzicom tego nie wytłumaczysz. Szkoda że ich relacje są takie nieciekawe. Oby wszystko się ułożyło a jak nie potrafią się dogadać to może faktycznie przeprowadzka dobrze Wam zrobi

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

przy okazji bo jeszcze chyba Ci nie gratulowałam synka choć pamiętam, że wolałaś córkę.

czy wolałam to nie wiem, czułam się bezpieczniej z córką, bo miałam doświadczenie w pielęgnacji ale dziewczyny mi tutaj mówią, że z synem łatwiej to im zaufam
Stary 2014-01-22, 10:23   #3533
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Necro, współczuję, niepotrzebne nikomu takie nerwy a w ciąży tym bardziej...

Dziewczyny, zapisałam się na rewelacyjną konferencje, będą fantastyczni wykładowcy, m.in. Paweł Zawitkowski!
Idziecie? poznamy się
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-3
Stary 2014-01-22, 10:29   #3534
aasiulek81
Przyczajenie

Witam po dłuższej przerwie
Lekarz potwierdził 20go że będzie chłopczyk
Prowansja i inne wrocławskie przyszłe mamy, czy teraz trzeba zapisywać się na szkołę rodzenia na mniej więcej kwiecień? Mój wybór porodówki kieruje się raczej na Brochów mimo tego że mój lekarz prowadzący pracuje na Borowskiej, ale tam jest naprawde strasznie i moja koleżanka adwokata mówiła że widziała decyzje dyrektora finansowego tego szpitala i robią cc tylko w totalnej ostateczności bo oszczędzają kase. Na Kamińskiego zarażają gronkowcem na oddz., sama mam koleżankę zarażoną w 2012 roku. horror! Byłam 3 dni na tym oddziale bo moja siostra tam rodziła, kompletny brak zainteresowania przez położne po porodzie.O położnych z Brochowa krążą już legendy o jakiejś pani Cecylii i Marzenie. Ja by chciała ten szpital bo zależy mi na szybkim zzo, ale z tym też nie będzie różowo bo jest wiele opinii w necie, że położne stamtąd długo zwlekają z zawołaniem anestezjologa ( bo a nuż uda się bez ). Moja koleżanka czekała 2 godziny we wrześniu 2013 na znieczulenie i jak dotarł to już było za późno - za duże rozwarcie. Drugi kłopot że nie dokładają już później kolejnej dawki znieczulenia. Nie mam pojęcia i pomysłu komu tam trzeba dobrze zapłacić żeby dostać na czas znieczulenie a tak się chwalą na stronie zzo. Kończąc temat to właśnie ze względu na Brochów chcę iść tam do szkoły rodzenia żeby poznać jakieś położne. Też wolałabym Gaję bo mieszkam koło Factory. Ale myślę że czas na szkołę rodzenia to kwiecień, nie za wcześnie teraz?

Co myślicie o wózku MATPOL Enio:
http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...funkcyjny.html

Pozdrawiam!!
Stary 2014-01-22, 10:44   #3535
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie kiedy szkoła rodzenia. Boisz się że zapomnisz? Weź pod uwagę że im dalej, tym możesz gorzej się czuć, nie wiadomo jak będzie...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a wózek wygląda ok, ma wszystko co powinien mieć, cena korzystna. Tylko wizualnie jakoś średnio mi się podoba ale to już najmniej ważne. Tylko ciężkawy, w najgorszym razie 16kg...
Stary 2014-01-22, 11:01   #3536
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja u Ciebie przeczuwam córę
aby do wtorku i się dowiemy, no chyba że dziecię się na nas wypnie ale mam nadzieję że jednak nie

Cytat:
Dziewczyny, zapisałam się na rewelacyjną konferencje, będą fantastyczni wykładowcy, m.in. Paweł Zawitkowski!
Idziecie? poznamy się
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-3
Kusisz ciekawe do kiedy można się zapisywać. TŻ ma wtedy akurat urodziny ale jako że to ostatni dzień miesiąca będzie to pewnie późno z pracy wróci. A może jakieś zebranie we Wrocławiu będzie mieć.
Muszę to z nim obgadać bo przyznam że z chęcią bym pojechała

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-01-22, 11:01   #3537
alingles
Zadomowienie

majkela12
Powiedzmy. Studiuję na moje szczęście zaocznie i mam taki system: kończymy przedmiot od razu egzamin. Także się egzaminy w miarę dobrze rozkładają.
Tylko ten najważniejszy - licencjacki mam kiepsko. Dokładnie 1,5 tygodnia później niż termin porodu. ;/

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:15   #3538
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Hi!
Wzięłam dziś dzień opieki nad dzieckiem i zostałam z synkiem w domu. Zaraz będziemy się musieli ruszyć na drobne zakupy (m.in. zahaczę o lumpeks, bo chyba dzisiaj dostawa), a potem do moich rodziców z prezentem (druga babcia dostała prezent wczoraj). Czekam tylko, aż się pranie skończy. A po południu czeka mnie ogarnięcie mieszkania, bo jutro wizytacja, czyli kolęda

Majkela, nie mogę wziąć teraz L4, bo mam do kwietnia gorący okres i muszę po prostu dokończyć swoją robotę, bo nikt za mnie tego nie zrobi. Dalej nie wiem, czy po Wielkanocy biorę urlop czy od razu zwolnienie, bo okazało się, że jeszcze nic pewnego nie jest w sprawie gruszy. Na szczęście trzynastkę wypłacą.

aasiulek, ja do szkoły rodzenia chodziłam 2 miesiące przed terminem porodu. Jeśli chodzi o taką na NFZ, to u mnie na przykład potrzebna była zgoda lekarza.
A wózek? Spacerówka może mieć ten sam problem z dostaniem się do kosza, co w moim Tako. Waga? Jak dla mnie to tego typu wózki niezależnie od firmy ważą identycznie.

Prowansja, zawsze można umówić się z doradczynią chustonoszenia prywatnie. We Wrocławiu na pewno takowe są. Wejdź na chustoforum.pl
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:19   #3539
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny dziś mam mocne postanowienie segregowania ubrań, w wielu już nie chodzę, więc nie ma co przenosić je z mieszkania na mieszkanie :/ tylko że ja jestem typem, któremu się zawsze coś przyda i szkoda mi wyrzucić
majkela12
podpytaj tżeta odnośnie odkurzacza, będę wdzięczna co do ceny to sama nie wiem, zawsze jestem zdania, że nie ma co na siłę oszczędzać, niech ma to co ma mieć i niech będzie w rozsądnej cenie, bez niepotrzebnych udziwnień znalazłam już parę Zelmerów, które wydają mi się fajne, ale zawsze warto oglądnąć jakiś sprawdzony
NecroKitty doskonale Cie rozumie, ale nie denerwuj się... Podjeliście dobrą decyzję! Najważniejsze, żebyście byli razem bo czas szybko leci i za parę lat obudzilibyście się nie mając za dużo ze sobą wspólnego i po co wtedy te pieniądze? Ja zawsze powtarzam, że do rodziców czy teściów to fajnie na obiad czy na święta przyjechać, ale mieszkać to nawet w kawalerce, ale oddzielnie
aasiulek81 mi się ten wózek podoba, chyba coś takiego bym szukała, no i cena jeszcze znośna, ciekawe tylko jakie ma opinie
Stary 2014-01-22, 11:21   #3540
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ten syrop Prenalen to przede wszystkim syrop glukozowo-fruktozowy. Skusiłam się na niego, gdy na początku ciąży miałam okropny kaszel, ale teraz łykam tylko swoje witaminy ciążowe. Chciałam kupić Acerolę, ale czysta nie jest zalecana dla ciężarnych, a ta w tabletkach Acerola plus ma w swoim składzie barwnik karmel, który jest ponoć rakotwórczy. Lepiej będzie, jak kupię wiaderko kiszonej kapusty u sprawdzonego producenta.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości