|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
![]() ja przed zajściem w ostatnią ciążą miałam 1,34.. ehh.. tak sobie wczoraj sprawdzałam moje wyniki i wszystko w normie.. jutro jadę na wyniki z rana.. robię prywatnie, bo od trzech dni nie mogę się dostać do internisty na nfz.. muszę zmienić przychodnię.. i 5 lutego do endo i do gina... ciekawe, co mi powiedzą na to wszystko... I co myslicie o tym dupku?.. jest sens, czy poczekać?.. i co zrobić z tym cyklem?..zostawić, tak jak zaznaczyłam??...
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Przykro mi Vioris i Karoloo, na prawde
ale nie ma co sie poddawac tylko czekac na @ i starac sie dalej, a w koncu musi byc dobrze i bedzie fasolka u kazdej z was na pewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
vioris musi być jakaś przyczyna tego Twojego tycia bo z czegoś to się wzięło... a tarczycę masz ok?
To oczywiście Wasza decyzja ale ja bym nie przerywała starań bo jak sama widzisz trochę z tym wszystkim schodzi... i takie błędne koło się robi, zaczynasz-przerywasz, zaczynasz-przerywasz... Zrobiłam łazanki tym razem nie wyszły ciapate są ok tylko mój smak jakiś dziwny dziś ale małż mówi, że są dobre ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Coś czułam, że tak będzie Oj ja się na dupku nie znam...
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może inne dziewczyny coś doradzą ![]() Cytat:
![]() a ja właśnie wstawiłam do piekarnika zapiekankę makaronową z warzywami i kurczakiem jestem głodna jak wilk zjem, odpocznę, poćwiczę i zrobię sobie wieczór serialowy, no o 20 meczyk ogólnie to jakaś cisza tu dzisiaj nastała ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
zazwyczaj było od 10-14, a ostatni dziwaczny cykl było 9 ja też myślę, że wtedy to chyba owulka coś nie do końca jest dobrze wyznaczana
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę przerwać. 3 miesiace to nie wieczność a będę miała czas żeby zadbać o siebie i na lato wyglądać normalnie a nie jak czołg
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-01-22 o 16:26 |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ja szczerze też nie odpuszczałabym sobie starań, no ale oczywiście to wasza decyzja myślę, że można te dwie rzeczy połączyć. wczoraj na ovuf było napisane, żeby nie ćwiczyć więcej niż 5 h tygodniowo - ja cwiczę w tygodniu 3 x po 40 minut i 1 raz 15 minut. No, ale tak jak pisałam to musi być wasza decyzja, my jedynie możemy powiedzieć co my byśmy zrobiły itp
|
|
#2078 | ||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zarzucam temat:
JAKIEGO UŻYWACIE PROSZKU DO PRANIA? 1. CZY JESTEŚCIE Z NIEGO ZADOWOLONE(ZAPACH + SPIERANIE PLAM) 2. CENA? 3.JAKIEGO PŁYNU DO PŁUKANIA UŻYWACIE DO NIEGO? pytam bo na dniach muszę kupić proszek, do tej pory kupowałam niemiecki PERSIL na 70 prań za ok 50zł, przywożony specjalnie z Niemiec, na bank nie podróbka. ale do rzeczy, myślę nad zmianą w BIEDRONCE jest Ariel, za 45zł też coś koło 70 prań. i obok jest proszek E za 25zł tyle samo kg. czy któraś z Was używa takiego tańszego proszku? czułam,że ślicznie pachnie, ale co poza tym?? dziękuję za opinie ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
bo to pewnie przez ciążę, słyszałam,że się tsh zmienia w ciąży.. więc może jeszcze m-c temu miałaś ok? jest taka opcja? Cytat:
ja też muszę zrobić te anty z tarczycy,bo też podejrzewam,żę nie wyjdą dobrze, mimo prawidłowego usg i tsh. Mam moim zdaniem dużo objawów niedoczynności tarczycy i chcę się upewnić,ale to wszystko chcę wysępić u gina.. a co do ćwiczeń i diety też tak za chwilę zrobię jak tylko @ sobie pójdzie w cholerę, bo narazie to mnie boli :-(
lista ników na ovu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=46327800&p ostcount=2183 Edytowane przez agnieszkaK Czas edycji: 2014-01-22 o 16:02 |
||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz... no, ja używam akurat tylko niemieckiej chemii do prania i płukania... płyn do naczyń i tablety do zmywary tez tylko niemieckie.. po przygodach z polskim szitem na pewno więcej do niego nie wrócę.. tylko niemieckie.. chodzi o skuteczność, zapach, nie trzeba tak dużo używać, a więc i ekonomiczne są bardziej.. no i zauważyłam, że kolory się tak nie spierają szybko, no i ubrania też dłużej w lepszym stanie.. więc ja na pewno na polskie bym nie zmieniła... a co do dupka... to wytrzymam jeszcze do 5 lutego.. nic nie będę brać.. będę u gina, zrobi mi USG i powie, czy już działać, czy nie... a my będziemy na spokojnie, bez zabezpieczenia.. będzie, co ma być póki co w tym cyklu... na spokojnie... ![]()
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-01-22 o 16:25 |
|
|
|
|
#2080 |
|
<3 <3 <3
|
Mania, Malin mowilam ze się staramy i z nadrzerka nic nie robimy bo nie jest duza.
Vioris bylam u Stefana Dąbrowskiego w Gliwicach. Aga mam wykupiony pakiet z pracy w Medicover ale wiem ze mozna tam sie tez prywatnie zapisac. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Aga! Ja mam teraz kapsułki vizir i jestem z nich zadowolona, bo w końcu pranie pachnie nie tylko jak jest wyjęte prosto z pralki, ale też długo po tym. Pranie jest tak fajne, że rzadko wtedy używam płynu do płukania. Jeśli o płyn chodzi to mam lenor, a do czarnych ubrań stosuję płyn do prania perwoll zamiast proszku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cała się trzęsę!!!!!
|
|
|
|
#2083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja obecnie używam proszków z lidla LEL ładnie piorą, zapach świeży i płynów do płukania też z lidla i jestem zadowolona Ariela używa moja mama i też bez zarzutu
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co się porobiło??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2086 |
|
<3 <3 <3
|
Ja tez ale z zimna
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam na zakupy i tż do mnie dzwoni, że nie mam przychodzić do domu bo kogoś szukają.... Policja, helikopter, patrole wszędzie. Powiedziałam, że na razie jeszcze nie wracam, że idę do jeszcze jednego sklepu.
Zrobiłam zakupy, wracam i tż dzwoni do mnie bo mnie widział z daleka i opier**la, że mam nie wracać, bo dwoje facetów ukrywają się u sąsiada z dołu w ogródku... nie zrozumiełam go i myślałam, że sąsiadów szukają i mówię, że idę do domu bo nie będę stać jak debil na mrozie... No i wracam i tż spotykam na klatce i mówi, że zadzwoni do tych z dołu, że się ukrywają u niego... i mówił, że dzwonił na policje... I akcja: pełno aut, helikopter u nas przed blokiem i policjanci biegają w te i nazat.... a tż macha im, że na dole... ☠☠☠☠a jaki stres jeden policjant wskoczył do ogródka po jednego, który się poddał a drugi walił pięściami w drzwi aby wkraść i schować się u naszego sąsiada którego chyba nie było w domu... pojmali ich... w kapturach. Na glebę, na płask... ja w nerwach zamykałam drzwi na klucz choć i tak by się nie wdarli bo po zewnętrznej stronie nie ma klamek, tylko uchwyt... ale mimo to... ale mam stresa... jeszcze mną telepie... żałuję, że tego nie nagrałam, taka akcja mi umknęła ![]() a tż spisali w domu i opowiadał co widział, jak przeskakiwali z ogródka na ogródek, chowali się.... cała drżę, kurza dupa! Podziękowali tżtowi...A tż zestresowany i żałuje, że zadzwonił na policję, ale jego tata mówi, że by tak samo postąpił, ja zresztą też... nie wiem czy kogoś napadli czy pobili ale pełno aut było.. a ja koło nich przeszłam, bo leżeli płasko przy murze betonowym, a ja się jeszcze tam patrzałam jeju ale stresss....
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-22 o 16:38 |
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Leine!!! Normalnie ja na Twoim miejscu też bym była w szoku! Historia na dobry film się nadaje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze to przygodya Ty dobra, mąż mówi nie wracaj bo niebezpiecznie itp, że policja, a nasza Leine super za☠☠☠ista, musi mieć własne zdanie - ciśnie do domu a jakby nie daj Boże oni mieli broń!! i strzelali, a Ty akurat postanowiłaś wrócić do domu?? Dobrze,że nic się nie stało współczuję stresaale domyślam się,że nie zrozumiałaś o co chodzi tż z tym niewracaniem. widzisz jakiego masz męża? pojmał złych ludzi
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Leine
|
|
#2091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest najlepsza opcja, można się starać i międzyczasie schudnąć i zadbać o siebie i ja też bym tak zrobiła Cytat:
Płyn do płukania używam Lenora niebieski albo różowy albo taki z tesco tani to już różnie ![]() Co do TSH to wynik nie jest dobry... powinna mieć max 2-tak mi gin pisał. Dobrze, że zrobiłam ten wynik i jutro jadę do endo bo jakbym się obudziła w lutym to mogłoby być już za późno... TSH jest przyczyną poronień i w pierwszym trymestrze ciąży ponoć rośnie. Tu na temat TSH: http://www.endokrynologia.net/tarczy...i%C4%85%C5%BCy Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- leine współczuje ale dobrze, że Wam się nic nie stało u mnie też różne sytuacje się działy na osiedlu... tak to bywa.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-01-22 o 16:48 |
||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Leine
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem sobie myślę: ale jak to tych starych, przecież ta baba jest schorowana a ten pan taki sympatyczny??? No i idę dumną piersią a tż po mnie na klatce. A gadał tak, bo go córka na balkonie zamknęła ![]() Mania co nie? Ja dziękuję za taki film, chyba bym się zesrała ze strachu, i tak już dziś się prawie posrałam, jaki to stres!!!!! Nie mogłabym być policjantem... bez kitu... Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-22 o 16:58 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
<3 <3 <3
|
Leine ale akcja
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dość tani bo na 70 prań kupuję za 7,50€ i starcza nam na 3-4 miesiące. Do plam to mam biedronkowy odplamiacz który jest super wygląda on tak: i do białego mam i do koloru.Małe plamy jak córa zrobi to psikam vanishem taką pianką : ![]() Persil kiedyś mieliśmy ale drogi a WeiBer Reiser podróba a super pierze no ale tak nie pachnie jak Persil. Mój nr. 1 proszek to ARIEL super pachnie i ubóstwiam go ![]() hmmm co tam jeszcze... Ja używam niemieckich płynów bo tu są w promocji za 0,99€ i softlan |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() :conf used:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
jesteście kochane zawsze mogę na Was liczyć.. dzięki za opinie w sprawie proszków płynów i odplamiaczy, wszystkie informacje są cenne, ze względu na pustkę w portfelu tym razem zaryzykuję i kupię coś taniego, albo z lidla formill, no chyba,że będzie ten weisser reise, zapomniałam,że moi rodzice go używają, jutro poszukam i kupię. a potem Wam powiem co myślę
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciekawiło mnie to, może też zakupimy kiedyś
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam zazwyczaj proszku Persil lub Vizir. Z tańszych czasem dostaję od teściówki E z takimi kwiatkami w środku, ale nie lubię go bo się przykleja do dozownika w pralce. Ale pachnie ładnie. Do płukania tylko Silan lub Lenor ze względu na córkę bo na inne jest uczulona. Podobnie z proszkami, tych tanich nigdy nie kupujemy, bo uczulają. Dostałam kiedyś płyn od mojej mamy z tych tańszych i nie powiem jak córka wyglądała po tym
U mnie i tak najważniejszą rolę gra pralka. Kupiliśmy po przeprowadzcce taką full wypas i z tymi samymi proszkami a pierze dużo lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

ale nie ma co sie poddawac tylko czekac na @ i starac sie dalej, a w koncu musi byc dobrze i bedzie fasolka u kazdej z was na pewno
są ok tylko mój smak jakiś dziwny dziś ale małż mówi, że są dobre

23.06.2011
01.06.2013

i opowiadał co widział, jak przeskakiwali z ogródka na ogródek, chowali się.... cała drżę, kurza dupa! Podziękowali tżtowi...
kurcze to przygody
współczuję stresa
u mnie też różne sytuacje się działy na osiedlu... tak to bywa.
i do białego mam i do koloru.