Buty Melissa. Vivienne Westwood i inne - część III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 12:27   #4171
skara
Zakorzenienie

Dot.: Buty Melissa. Vivienne Westwood i inne - część III

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Kokardy też są niewygodne dla Ciebie? O ile serca mnie obcierały/ były niewygodne, o tyle kokard w ogóle na stopach nie czuję
Gdyby były niższe to straciłyby dużo urody niestety moim zdaniem.
A chciałam jeszcze zapytać w Hiszpanii jest jakiś portal aukcyjny jak allegro? Bo czasem zaglądam na ebay.es, ale straszna bida tam
Kasia89, dla mnie wszystkie są niewygodne ze względu na wysokość obcasa. Na codzień latam na płaskim i po prostu skok na 10 cm obcasy sprawia, że mi niezbyt wygodnie. Znaczy siedzieć czy tańczyć na weselu tak, ale chodzić po mieście cały dzień to już niestety nie dla mnie. Starość nie radość, kiedyś tylko takie nosiłam

A co do portali aukcyjnych to czegoś takiego jak allegro nie ma. Najwięcej ofert znajdziesz na segundamano.es albo milanuncios.com , ale to bardziej przypomina naszą tablicę a nie allegro.
skara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:35   #4172
Snula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Lepiej żeby były dobre!

O kurczę to faktycznie duże zniszczenia. Kółko urwali? Jakiś dramat. Nie wiem jak oni rzucają tymi walizkami, że aż kółka odpadają.
jak już przyjdą to koniecznie wstawiaj szybko foty.

no, fakt, że walizka nie była jakaś super hiper ekstra za miliony monet, ale tak czy siak musieli połamać sporo plastiku, żeby kółko odpadło. no cóż, następnym razem będę mądrzejsza i zareklamuję.

Snula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:40   #4173
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wysłali zatem
Otóż to - na półce pięknie! Moje niestety dalej w pudełkach

Zgadzam się Kokardy i kulki mają najdelikatniejszą gumę.

Nowa kolekcja jest wznowieniem. Najpierw były te bez ramki, potem metaliczne, z ramką i teraz znowu bez

Dziękuje Ci bardzo
Niestety na mnie też Patchuli 37 za małe, 38 za duże

Ja już nie wiem czy ze wznowionej kolekcji brać 36 czy 37. Chyba, że na stare modele będę polować. Nie będzie problemu

A jakoś tak W pierwszej klasie liceum zostałam przewodniczącą klasy bo po 2 dniach pamiętałam imiona z nazwiskami wszystkich 35 osób. Jednak z biegiem czasu uwsteczniam się bez ćwieczenia pamięci Takie ćwiczenia są dobre

Miałam Ci pisać, że właśnie dziś mam w doręczeniu paczkę z:

I modlę się, żeby były dobre bo wzięłam 38!

Nonnon ogólnie ma wysokie ceny, nawet po przecenie.

Dziewczyny chciałam wam napisać, że warto pisać o odszkodowanie jak wam zniszczą walizkę linie lotnicze. Napisaliśmy do Lufthansy odnośnie tej złamanej rączki. Trzeba było podać reklamowaną kwotę. Mój mąż wpisał 400 zł, walizka kosztowała 200 zł i to 5 lat temu... Ale to szczegół. Odpisali nam, że reklamacja u nich polega na ocenie rzeczoznawcy. Na podstawie paragonu odliczają co roku 10% wartości walizki z tytułu amortyzacji i resztę zwracają, ale... ze względu na niski koszt jaki podaliśmy zwrócą nam bez tego 400 zł.... hehehe Pewnie dla nich to niski, dla mnie już nie Także warto pisać jak coś Przy polskich liniach może to wyglądać inaczej, ale warto próbować.
Dobrze wiedzieć na przyszłość

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:41   #4174
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Kasia89, dla mnie wszystkie są niewygodne ze względu na wysokość obcasa. Na codzień latam na płaskim i po prostu skok na 10 cm obcasy sprawia, że mi niezbyt wygodnie. Znaczy siedzieć czy tańczyć na weselu tak, ale chodzić po mieście cały dzień to już niestety nie dla mnie. Starość nie radość, kiedyś tylko takie nosiłam

A co do portali aukcyjnych to czegoś takiego jak allegro nie ma. Najwięcej ofert znajdziesz na segundamano.es albo milanuncios.com , ale to bardziej przypomina naszą tablicę a nie allegro.
Ja też już niestety coraz rzadziej. Zanim poznałam TŻta to chodziłam często na obcasach, ale TŻ tego samego wzrostu co ja jest, i mi głupio być 10cm wyższa. Także stopa też już odzwyczajona, więc jaki mi przychodzi ubrać buty na obcasie to też raczej tylko okazyjnie, lub gdy nie mam za dużo do chodzenia.

Dziękuję za adresy do stronek, przejrzę sobie zaraz
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:57   #4175
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już niestety coraz rzadziej. Zanim poznałam TŻta to chodziłam często na obcasach, ale TŻ tego samego wzrostu co ja jest, i mi głupio być 10cm wyższa. Także stopa też już odzwyczajona, więc jaki mi przychodzi ubrać buty na obcasie to też raczej tylko okazyjnie, lub gdy nie mam za dużo do chodzenia.

No to znasz mój ból. Mój mąż jest 2 cm niższy i jak się od 10 lat nie chodzi na obcasach to później stopa się buntuje
skara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:13   #4176
Snula
Wtajemniczenie

kurczę, zaczynam się zastanawiać czy kupno kokard jako pierwszych dragonów to nie był błąd. skoro są najwygodniejsze, to potem jak może dopadnę kulki albo pompony to się nie przyzwyczaję. haha.

właśnie przed chwilą dzwonił do mnie jakiś pan z firmy zajmującej się inwestowaniem w diamenty ja nie wiem skąd oni biorą numery ludzi do których dzwonią. przecież każdą studentkę stać na kupienie sobie kilku diamencików.

Stary 2014-01-22, 13:17   #4177
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
No to znasz mój ból. Mój mąż jest 2 cm niższy i jak się od 10 lat nie chodzi na obcasach to później stopa się buntuje
Oj znam, mogli by być wyżsi ci Hiszpanie
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:36   #4178
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, morelle_, jaką Ty masz pamięć!!!!!
Ostatnio na obcasach nie chodzę, ale miałam zamiar zaszpanować kulkami. I w końcu się nie zdecydowałam, zostały w pudełku! One teraz wydają mi się takie wysokie, że nie jestem w stanie w nich normalnie chodzić. Do samochodu i ładnie wyglądać to i owszem, ale chodzić nie! Żeby zrobili coś jak kokardy, kulki czy serca, ale z połową obcasa! Tak z 5 centymetrów! To bym ich z nóg nie zdejmowała! A tak siedzą w szafie

Oj to szkoda, powoli może się przyzwyczaisz. Do lata jeszcze trochę czasu jest

Cytat:
Napisane przez Snula Pokaż wiadomość
jak już przyjdą to koniecznie wstawiaj szybko foty.

no, fakt, że walizka nie była jakaś super hiper ekstra za miliony monet, ale tak czy siak musieli połamać sporo plastiku, żeby kółko odpadło. no cóż, następnym razem będę mądrzejsza i zareklamuję.
Właśnie ja też się teraz zastanawiam jaką walizkę kupić. Możecie coś polecić?

Wstawię, ale nie wiem czy dziś je odbiorę od mamy

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć na przyszłość

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Oj znam, mogli by być wyżsi ci Hiszpanie
Ja śmigam w 13-15 cm, ale tylko dlatego, że mój mąż jest 30 cm wyższy ode mnie. Za to ma typowo słowiańską urodę, a zawsze mi się hiszpańska podobała Hehe tak to w życiu czasami bywa

Cytat:
kurczę, zaczynam się zastanawiać czy kupno kokard jako pierwszych dragonów to nie był błąd. skoro są najwygodniejsze, to potem jak może dopadnę kulki albo pompony to się nie przyzwyczaję. haha.

właśnie przed chwilą dzwonił do mnie jakiś pan z firmy zajmującej się inwestowaniem w diamenty ja nie wiem skąd oni biorą numery ludzi do których dzwonią. przecież każdą studentkę stać na kupienie sobie kilku diamencików.

Kulki też są wygodne, nie martw się

Odnośnie diamentów to ja czekam już miesiąc na wynik reklamacji z Apartu... Termin mają koszmarnie długi. Swoja drogą ja nigdy nie miałam takiego telefonu To ciekawe co piszesz
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:48   #4179
Snula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kulki też są wygodne, nie martw się

Odnośnie diamentów to ja czekam już miesiąc na wynik reklamacji z Apartu... Termin mają koszmarnie długi. Swoja drogą ja nigdy nie miałam takiego telefonu To ciekawe co piszesz
no to dobrze, że wygodne.

wygooglowałam ten numer w sieci i faktycznie jest to firma zajmująca się biżuterią i inwestowaniem w diamenty.
ja w Kruku też długo czekałam na rozpatrzenie reklamacji... dobrze, że chociaż rozpatrzyli pozytywnie, to czekanie się opłaciło.

Stary 2014-01-22, 13:51   #4180
arc-en-ciel
Raczkowanie

dziewczyny, nie wiem, czy mnie nie pogonicie z tym postem: moze ktos, kto ma 37 chcialby wymienic sie ze mna na buty? mam serca lychee i szare ze zlota kulka (lychee nowe, kulki 2-3 razy noszone), szukam szarych pomponow i czarnych z niebieska kulka

w ramach przygotowan do wiosny zakupilam jasne trojkaty ecru

Edytowane przez arc-en-ciel
Czas edycji: 2014-01-22 o 14:10
arc-en-ciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:53   #4181
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, że wygodne.

wygooglowałam ten numer w sieci i faktycznie jest to firma zajmująca się biżuterią i inwestowaniem w diamenty.
ja w Kruku też długo czekałam na rozpatrzenie reklamacji... dobrze, że chociaż rozpatrzyli pozytywnie, to czekanie się opłaciło.
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez arc-en-ciel Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem, czy mnie nie pogonicie z tym postem: moze ktos, kto ma 37 chcialby wymienic sie ze mna na buty? mam serca lychee i szare ze zlota kulka (obie nowe), szukam szarych pomponow i czarnych z niebieska kulka

Gratuluję Gdzie kupiłaś trójkąty? Jak je sobie przypomnę... Śliczne!
Ja będę mieć szare pompony, ale lychee już mam i najmniej jestem z nich zadowolona.
Stary 2014-01-22, 14:11   #4182
arc-en-ciel
Raczkowanie

kupilam u shuluv, ja mam z nia bdb doswiadczenia
Stary 2014-01-22, 14:16   #4183
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Jejku, morelle_, jaką Ty masz pamięć!!!!!
Ostatnio na obcasach nie chodzę, ale miałam zamiar zaszpanować kulkami. I w końcu się nie zdecydowałam, zostały w pudełku! One teraz wydają mi się takie wysokie, że nie jestem w stanie w nich normalnie chodzić. Do samochodu i ładnie wyglądać to i owszem, ale chodzić nie! Żeby zrobili coś jak kokardy, kulki czy serca, ale z połową obcasa! Tak z 5 centymetrów! To bym ich z nóg nie zdejmowała! A tak siedzą w szafie
tez nad tym ubolewam;
niestety wszystkie przyzwoite niewysokie modele są ze starych kolekcji...

morelle
jej wygląd nie ma znaczenia, pisałam tylko i wyłączenie o umiejętnościach ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:23   #4184
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam u shuluv, ja mam z nia bdb doswiadczenia
Mnie denerwuje jej nie odpisywanie na meile. Kupiłam u niej Pesce, ok.
Lody widzę ma tak jak na Hegosie po 299zł. Ja szukam trójkątów w takiej cenie jak wcześniej kupiłam.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
tez nad tym ubolewam;
niestety wszystkie przyzwoite niewysokie modele są ze starych kolekcji...

morelle
jej wygląd nie ma znaczenia, pisałam tylko i wyłączenie o umiejętnościach ;D
Zdaję się na Ciebie, skoro tak piszesz to wierzę

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2014-01-22 o 14:24
Stary 2014-01-22, 15:09   #4185
arc-en-ciel
Raczkowanie

ja pisze do niej smsy, na te odpisuje, zreszta, cene mozna uzyskac nizsza, jesli sie u niej czesciej kupuje
Stary 2014-01-22, 15:24   #4186
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisze do niej smsy, na te odpisuje, zreszta, cene mozna uzyskac nizsza, jesli sie u niej czesciej kupuje
No chyba, że tak
Stary 2014-01-22, 15:59   #4187
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdradź proszę ile w takim razie zapłaciłaś za trójkąty? mas je już? może zdjątko?

Ja nie narzekam na Shuluv. Mi odpisywała na upierdliwe pytania bardzo szybko. Zgodziła się sprowadzić buty, których i tak nie kupiłam, bo okazało się, że rozmiar nie pasuje tak więc kontakt wspominam bardzo dobrze
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:09   #4188
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłaś 37? Ile wyszło finalnie?
Stary 2014-01-22, 16:35   #4189
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

Często firmy sprzedają bazy telefonów innym firmom.. a my się na to nieświadomie godzimy wypełniając różne formularze, rejestrując się gdzieś, podając nr itd.
Cytat:
dziewczyny, nie wiem, czy mnie nie pogonicie z tym postem: moze ktos, kto ma 37 chcialby wymienic sie ze mna na buty? mam serca lychee i szare ze zlota kulka (lychee nowe, kulki 2-3 razy noszone), szukam szarych pomponow i czarnych z niebieska kulka

super, dasz nam znać ja wypadają trójkąt 37

morelle, mam nazieję, że baletki będą dobre
kiedyś mi się kompletnie nie podobały, a przez Was zaczęły ale cena niestety - nie dla mnie może za kilka lat
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:51   #4190
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

morelle, mam nazieję, że baletki będą dobre
kiedyś mi się kompletnie nie podobały, a przez Was zaczęły ale cena niestety - nie dla mnie może za kilka lat
Oby bo się zapłaczę

Na ebay-u ktoś uparcie wystawia kokardy nude 37 za 79f. Nie schodzi z ceny
Stary 2014-01-22, 16:57   #4191
arc-en-ciel
Raczkowanie

dziewczyny, dostalam znizke 10%, nie kupowalam przez allegro, jeszcze ich nie mam, dzisiaj zamowilam, mysle, ze do piatku beda
Stary 2014-01-22, 16:59   #4192
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Oby bo się zapłaczę

Na ebay-u ktoś uparcie wystawia kokardy nude 37 za 79f. Nie schodzi z ceny
Mam nadzieję, że na coggles czy np. asosie pojawią się za 60f i wysyłka będzie free rok temu w kwietniu kupiłam kulki i serca, o których tak marzyłam i marudziłam tutaj więc liczę, że teraz też się uda w takiej cenie
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:10   #4193
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że na coggles czy np. asosie pojawią się za 60f i wysyłka będzie free rok temu w kwietniu kupiłam kulki i serca, o których tak marzyłam i marudziłam tutaj więc liczę, że teraz też się uda w takiej cenie
Sądzę, że właśnie tak będzie! Trzymam kciuki

Cytat:
dziewczyny, dostalam znizke 10%, nie kupowalam przez allegro, jeszcze ich nie mam, dzisiaj zamowilam, mysle, ze do piatku beda
Dzięki
Stary 2014-01-22, 17:30   #4194
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wysłali zatem

Zgadzam się Kokardy i kulki mają najdelikatniejszą gumę.

Nowa kolekcja jest wznowieniem. Najpierw były te bez ramki, potem metaliczne, z ramką i teraz znowu bez

Dziękuje Ci bardzo
Niestety na mnie też Patchuli 37 za małe, 38 za duże

Ja już nie wiem czy ze wznowionej kolekcji brać 36 czy 37. Chyba, że na stare modele będę polować. Nie będzie problemu

A jakoś tak W pierwszej klasie liceum zostałam przewodniczącą klasy bo po 2 dniach pamiętałam imiona z nazwiskami wszystkich 35 osób. Jednak z biegiem czasu uwsteczniam się bez ćwieczenia pamięci Takie ćwiczenia są dobre

Miałam Ci pisać, że właśnie dziś mam w doręczeniu paczkę z:

I modlę się, żeby były dobre bo wzięłam 38!

Nonnon ogólnie ma wysokie ceny, nawet po przecenie.

Dziewczyny chciałam wam napisać, że warto pisać o odszkodowanie jak wam zniszczą walizkę linie lotnicze. Napisaliśmy do Lufthansy odnośnie tej złamanej rączki. Trzeba było podać reklamowaną kwotę. Mój mąż wpisał 400 zł, walizka kosztowała 200 zł i to 5 lat temu... Ale to szczegół. Odpisali nam, że reklamacja u nich polega na ocenie rzeczoznawcy. Na podstawie paragonu odliczają co roku 10% wartości walizki z tytułu amortyzacji i resztę zwracają, ale... ze względu na niski koszt jaki podaliśmy zwrócą nam bez tego 400 zł.... hehehe Pewnie dla nich to niski, dla mnie już nie Także warto pisać jak coś Przy polskich liniach może to wyglądać inaczej, ale warto próbować.

Ja też byłam przewodniczącą klasy, ale z pewnością nie z takich względów. Mam na roku ok 90osób i przez 5 lat nie zapamiętałam wszystkich

Pokaż koniecznie te balerinki, bo jak zapewne pamiętasz bardzo mi się podobają i 'chodzą za mną' od kilku miesięcy

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:32
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:37   #4195
arc-en-ciel
Raczkowanie

jestem ciekawa czy krysztalki nie beda wypadac, ogolnie sa cudne i beda nieziemsko wygladac na nodze, jak wychodza cenowo?
Stary 2014-01-22, 17:50   #4196
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ja też byłam przewodniczącą klasy, ale z pewnością nie z takich względów. Mam na roku ok 90osób i przez 5 lat nie zapamiętałam wszystkich

Pokaż koniecznie te balerinki, bo jak zapewne pamiętasz bardzo mi się podobają i 'chodzą za mną' od kilku miesięcy
Cytat:
jestem ciekawa czy krysztalki nie beda wypadac, ogolnie sa cudne i beda nieziemsko wygladac na nodze, jak wychodza cenowo?
Pokażę jak je dostane w swoje ręcę. Już nie mogę wysiedzieć w pracy, a nie wiem czy dziś się uda je odebrać.

Cena jest koszmarna... Ponad 200f, ale mi się udało dogadać na ebay-u. Nowe 110f plus 9f przesyłka.
Kiedyś widziałam używane za 60f - białe i żałuję, że nie kupiłam. To było 37. Teraz wzięłam 38, więc nie wiem jak to będzie. Widziałam też czerwone za 120f używane.
Oglądałam wiele filmików z używanymi już i w żadnym modelu nie było ubytków po kryształkach. Kilka dziewczyn miało w woreczku zapasowe.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Gryzie mnie w oczy

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:50
Stary 2014-01-22, 18:03   #4197
malgoska_78
Zakorzenienie

[QUOTE=morelle_;44736800]Trzymam kciuki, żeby wysłali zatem

3mam kciuki żeby były dobre
400 pln to zawsze na buty jak znalazł ))

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez LadySith;
[/COLOR
czekasz na miłość? hihi
Chyba już przestałam w nią wierzyć... ale to dość skomplikowane - no i 36 lat.... zaraz kończy się data ważności :-D
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:06   #4198
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
3mam kciuki żeby były dobre
400 pln to zawsze na buty jak znalazł ))

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Chyba już przestałam w nią wierzyć... ale to dość skomplikowane - no i 36 lat.... zaraz kończy się data ważności :-D

Kochana to przychodzi zawsze w najmniej oczekiwanym momencie. Do mnie przyszło jak już się upewniłam w tym, że chce być sama, żadnych ślubów itd. Nic się nie martw
Stary 2014-01-22, 18:09   #4199
malgoska_78
Zakorzenienie

[QUOTE=morelle_;44740145]

Oj to szkoda, powoli może się przyzwyczaisz. Do lata jeszcze trochę czasu jest

Ja mam taką i jestem bardzo zadowolona... mam też taką samą na laptopa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-wittchen-walizka-na-kolkach-28-travel-light-czerwona-56-3-483.jpg (9,5 KB, 7 załadowań)
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:11   #4200
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
Ja mam taką i jestem bardzo zadowolona... mam też taką samą na laptopa
Ona bokiem się prowadzi? Właśnie taką chciałabym, na zamek. Tylko zastanawiam się czy sztywną kupić czy nie. Jaka to firma?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości