|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
![]() ![]() Ja raz z ciekowosci na wakacjach weszlam do sklepu dzieciecego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
strongwomen
![]() onyks ja mam kominek na pellet więc nie pomogę. A co do poprawek na wiosnę. Też wkurzają mnie takie sytuacje, najgorsze, że człowiek płaci grubie pieniądze a w efekcie i tak nie jest dobrze. Chociaż na gwarancję Wam to poprawią? Czy musicie znowu płacić? My też staramy się wykorzystywać raczej nowoczesne technologie, ale boję się że później okaże się że niepotrzebnie przepłaciliśmy. Metka ale ja wcale nie chciałam o tym słuchać. Ale co ucięłam temat to ta zaraz znowu... Dziewczyny ja się wcale nie nastawiam negatywnie do porodu. Boję się bo mimo wszystko to dla mnie nowe doświadczenie i nie bardzo wiem czego mogę się spodziewać. To że będzie bolało to wiem, bardziej się boję tej "niewiadomej". Bardzo nie lubię niespodzianek. Staram się po prostu o tym na razie nie myśleć. A jak na złość każdy teraz uważa, że opowiadanie o swoim porodzie bardzo mnie interesuje! Z jednej strony niby mogłoby mi to naświetlić jak to może wyglądać, ale wiem, że niektóre dziewczyny mocno przesadzają. Ja mam dosyć mocny charakter i czasami mierzę się z takimi sytuacjami, że poród przy tym to pikuś ![]() ![]() kotek córka wymiata ![]() gucia ty rowerem po śniegu jeździsz??? Paulina no niestety to pewnie jeszcze trochę potrwa. Sama mówiłam na początku że zabiję każdego kto powie że ciąża to piękny stan, a teraz robi mi się smutno jak sobie pomyślę, że jeszcze trochę i nie będę miała brzuszka. Także musisz to po prostu przetrwać. Cytat:
![]() I tak Butter, bardzo denerwuje mnie te wasze promocje! Butter a może skoczymy do żabci na jakieś zakupy, co? Tylko kto mi wizę da? Męczycie się z samochodami- mój stoi pod domem, jak mam gdzieś jechać to najpierw sobie go odpalam, włączam nadmuch na szyby i zanim do końca się wyszykuje to samochód jest już prawie gotowy ![]() ![]()
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
tasia zapraszam
![]() A ja znowu na luzaka szlam z Domino do porodu a teraz wiem co mnie dokladnie czeka ...
![]() |
#844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A a propos tego, co pisałaś o opisywaniu Ci porodu, to ja zauważyłam, że kobieta w ciąży (z resztą ta starająca się o dziecko też) to dobro społeczne. Każdy może Ci udzielić rad, każdy myśli, że marzysz o wysłuchaniu historii 'jak ja byłam w ciąży..., jak ja rodziłam...', że każdy Ci może mówić, co masz jeść, co masz pić, jak leżeć...i każdy bez pytania może dotykać brzucha...brrrr... Bardzo mi się to nie podoba..bardzo bardzo!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie bardzo wqrza inna sytuacja....najczęściej robia to babcie dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wcale nie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no uwielbiam zakupki w usa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
butter najtańsza przesyłka 20$ ( ale to o wagi paczki zależy )
kaska no tylko ze mi chodziło o to ze po Dominiku mam ciuszki na chlopczyka a na dziewczynkę będę musiała kupić. A jak bym juz wiedziała co sie w brzuszku chowa to mogłabym na znizce kupić. ![]()
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
MalaPaulina, ok, to nie jest normalne, bo Aaby tak nie miała
![]() Cytat:
![]() ![]() Kotek, odnośnie tego, co napisałaś, to wiesz, jedna sytuacja, jak ktoś narzeka na coś, że coś nie tak, że jakiś problem, że nie wie, jak sobie poradzić, a Ty proponujesz jakieś rozwiązanie, bo masz jakąś wiedzę ![]() ![]() Ja sobie zdaję sprawę, że to są zazwyczaj teksty wynikające z dobrej woli, dbałości, ale mnie to drażni. Ale to już wspominałam - ja jestem przeczulona... ![]() I pamiętam, że jak moja siostra była w ciąży i ludzie bez pytania macali ją po brzuchu, to się dziwiłam, że nie kąsa... ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-01-22 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Żabcia a ja myślałam, że Ty po Dominiku sprzedawałaś
![]() Butter to fest ![]()
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
ButterBear ja nie wiem co to jest ta beta
![]() nie robilam zadnych badan bo u lekarza bylam w piatek a od pn mam zajęcia od rana wiec nie mam kiedy zrobic czegokolwiek poza tym w tym luxmedzie mnie olali tak jak mowilam,teraz sie tez dowiedzialam ze nawet jak zrobie badania krwi i pojde do gina to i tak mi nie zrobi usg tylko dopiero da mi skierowanie!!! hahaha chyba pojde prywatnie bo mnie naprawde cos trafi w tym luxmedzie...pierwsza wizyte u gina mialam chyba 7 stycznia i do tej pory nikt w luxmedzie nie chce mi wypisac L4...
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, ja byłam wczoraj w luxmedzie u gina i z marszu zrobił mi cytologię, usg, badanie, pytał czy chcę L4 itp itd... Mogę z ciekawości spytać, ile masz lat? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
HCG to wiem ale nie wiedzialam ze tam jest jeszcze slowo beta
![]() aaa widocznie u mnie tak jest,bo moje kolezanki maja takie same doswiadczenia z luxmedem...i nie tylko z ginekologami ![]() no 25lat a czemu pytasz ![]()
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pytam, tak jak mówiłam, z ciekawości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kotekk81 ale to inna sytuacja (wyjaśnienie w poście Butter =)) A co tej babci u fryzjera...nie wiem co to za leki ![]() ![]() Cytat:
Ja jak widzę rękę zbliżającą się do mojego brzucha to aż mi się gorąco robi. Dlaczego po twarzy mnie nie dotykają? Nie znoszę tego! Powiedziałam o tym mężowi i teraz tak niby dla żartów rzuca- ej, nie dotykaj jej, nawet mi nie pozwala ![]() Co oczywiście nie jest prawdą, on jako jedyny może ![]() Paulina beta HCG to taki hormon. Idziesz do laboratorium, pobierają troszeczkę krwi, ty cierpliwie czekasz parę godzin (w wyjątkowych sytuacjach trochę dłużej, jak np panie w laboratorium nie rozumieją że dla kobiety ten wynik jest mega mega mega ważny) i jego podwyższony wynik( różne normy w różnych laboratoriach) świadczy o ciąży. W sumie to ważny jest przyrost, bo po dwóch dniach ta wartość powinna być większa minimum o 66%. To tak w skrócie ![]()
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Nie no co Ty
![]() Ja dopiero na watku dowiedzialam sie co to beta ![]() Mi nie przeszkadzalo jak ktos mnie dotykal po brzuszku ![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2014-01-22 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziś już zapowiedziała ze tez się tam rzuci w ta zaspe haha a poza tym oglosila wszem i wobec ze do przedszkola nie jedzie na sankach tylko na.....pupie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żabciu bo ty to żabcia! Najbardziej radosna i taktowna osoba jaką znam. Ja to złośliwa i zadziorna małpa jestem podobno ![]() ![]() Wiem, że niektórym się to nawet podoba. Ja mam akurat tak, że nie znoszę nawet jak ktoś mi włosów dotyka, długo nie mogłam się przyzwyczaić jak mąż mi twarzy dotykał. Wizyta u fryzjera czy kosmetyczki to była wyższa konieczność. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Jestem też mocno przewrażliwiona na punkcie przyborów osobistych, np. szczotki, ręcznika, pościeli. Jak to mówi mąż- nie każdy jest idealny ![]()
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No I to jest piekne ze nie jestesmy idealni ![]() A to moje lowy z hm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tadaaaamm.. to ja! ![]() ![]() Cytat:
Tasiu, musisz TO kupić ![]() Ale Ty jesteś taką miłą, ciepłą osobą ![]() Cytat:
Kotku, oczywiście, że tak robię. Po to jestem na ciążowym L4, żeby być na wiecznej bani!! ![]() ![]() ![]() A powiedz, powiedz, szybko powiedz, gdzie ten Twój lumpek!! Ja chcę. Po sesji!! Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-01-22 o 21:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
A jeszcze zapomniałam napisać.
Ja generalnie w ogóle nie pije. Czasami winka trochę, ale baaaardzo rzadko. Raczej sama wieczorem przy tż. Nigdy w towarzystwie. Wszyscy znajomi o tym wiedzą, bo to zawsze ja jestem drajwerem na imprezach i nigdy przy nich nie piłam. Teraz jestem w ciąży i zaskakują mnie pytania- "napijesz się winka? Przecież można trochę w ciąży pić. Nic Ci się nie stanie." Wyłamują mi czymś takim nadgarstki. kotek to że rado-dawcow biczem, z boksa, z broni chcesz potraktować to rozumiem, ale żeby zaraz księdzem straszyć? ![]() Sytuację z babcią zrozumiałam, tylko leków nie znam ![]() Kurcze dziewczyna na wątku mamusiowym taką ochotę mi na torta zrobiła, że masakra. Dawno nie jadłam... Wiecie, że kiedyś byłam gotowa kupić 2kg tortu kajmakowego (mój ulubiony) bo akurat mi się chciało (nie byłam jeszcze w ciąży) a pani nie chciała mi sprzedać małego kawałeczka. Akurat w portfelu 80zł nie miałam więc zrezygnowałam, ale gdybym akurat wtedy była przy takiej kasie to pewnie bym się nie opanowała. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Butte faktycznie przydałaby mi się taka koszulka. Myślałam, że chcesz mi zaproponować coś bardziej w tym stylu- https://www.ministerstwogadzetow.com...nika-sumo.html wtedy na pewno byłabym bezpieczna ![]()
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczynki!
Siadam dopiero teraz, na sekundę, bo za dnia czasu nie mam, a teraz wypadałoby już iść spać ![]() Dużo u mnie stresu. Za dużo. Odchoruję to na pewno. Albo komuś wpier... ![]() Nie nadrabiałam, nie dam rady. Myślę o Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Czytam tu i w klubie. Przepraszam że tylko spamuję ostatnio zdjęciami i filmikami - nie mam czasu na wiele, wpadam i wypadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |||
Zakorzenienie
|
Onyks, Gucia0987,Blonde,Gucia6,B utter,Gocha,Aaby, Metko, Ana,Madzia,Żabcia,Tasia- Dziękujemy za brawa
![]() Onyks, ja jakoś przegapiłam moment waszej przeprowadzki, dawałaś gdzieś zdjęcia z domu? Bo ja ciekawa ![]() Cytat:
![]() ![]() Gucia6, uważaj na siebie ![]() Gocha, Cytat:
![]() Mysia, ja się tam na tych badaniach nie znam ale masz moje kciuki ![]() Blonde, Metko- u nas to czy wizyta księdza z rana czy z południa zależy od tego czy ksiądz uczy w szkole. Jak uczy to zaczyna kolędować po 14, jak nie uczy to zaraz po porannej mszy czyli o 9. Onyks, Metka Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#867 | ||||
Zakorzenienie
|
Madzia,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zabciu, Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Butter, ja mam buty za 38 a Kamil za 130 ![]() ![]() ![]() ![]() Tasia, po co ci wiza? powiedz że ty tylko na shoping i wracasz ![]() ![]() ![]() Zabcia, a na paczki pocztowe nie macie wyprzedaży? ![]() ![]() ![]() Boskie ciuchy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kotek...to my mamy mniej..dużo mniej...za grudzień rachunek 236 zł, Cały miesiąc grzania, ale tak 19 - 20 stopni, a od 20 grudnia już 22 stopnie + ciepła woda. Teraz za styczeń mamy na tą chwilę zużycie takie jak w zeszłym miesiącu czyli coś koło 200 zł, ale jeszcze kilka dni do końca miecha zostało, no i mrozy są to poxiąśgnie pewnie jeszcze raz tyle...Ogólnie mamy regulator temperatury + głowice elektroniczne na kaloryferach, super sprawa...Mam ustawione w całym domu 22 stopnie w dzień, 21 stopni na noc, a w pokojach to już zależy, np. u małej non stop 22 stopnie, u nas w sypialni 20,5 stopnia od 4.30 do 7.00 (żeby było ciepło jak wstajemy, potem na dzień spada do 19, wieczorem znów 20,5 lub 21..i od 24.00 do 4.30 znów 19. U mojej mamy 20 na dzień i 19 na noc, bo ona lubi mieć chłodno. I tak to wygląda...przyjmując, że to pierwszy sezon grzewczy to jest nieźle! A jaki metraż ogrzewacie? My 84 m + garaż (jakieś 15 stopni) My mamy instalację jak opisałam powyżej. Edytowane przez onyks Czas edycji: 2014-01-23 o 06:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu nie robiłam tego badania nigdy mnie nie przeszkadzało jak ktoś z rodziny chcialmnie dotknąć po brzuszku ale obcy... oj to mnie wnerwiało
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
hej
głowa mnie tak boli, że aż mi niedobrze ![]() Onyks ale mało płacicie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.