Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 17:28   #61
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Kolczyki to zakup z Allegro za całe 4,90 Miały mieć w środku małe kryształki - był aż jeden i to w jednym kolczyku :P

puchaczumalinowy a może coś takiego?? Bo te które wrzuciłaś faktycznie są takie codzienne - chyba, że je odpicujesz kwiatami lub inną dekoracją we włosach
O, my się znamy z innego wątku
No właśnie nie chcę zbyt wiele pakować sobie na głowę, bo myślę, że będę się źle z tym czuła i jestem, że tak powiem mało ostrożna i pewnie zanim dojdę do urzędu to sobie wszystko rozwalę nie chcę koka, bo to też oklepane. pójdę w rozpuszczonych jak rusałka! (w pracy tak na mnie mówią, jak przyjdę niezapleciona)

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:29   #62
mojakaren
Zakorzenienie

witam dziewczęta

w starym jeszcze miałam trochę do powiedzenia, a tu już przyszło nam się na nowy przerzucać

Co do wybielania zębów, stosowałam teraz białą perłę i efekt taki se powiem, że średni.

positive rebel no no jak można osiągnąć takie efekty to w łikend lecę do apteki ;D

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:32   #63
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

[/COLOR]i jeszcze jedno do osob, ktore same produkuja zaproszenia:

jaka gramatura papieru maksymalnie przejdzie przez domowa drukarke?
ja mam hp i przechodzi do 250 - łatwo dostępny, papier w papierniczym ma średnio 215-225; ale proponuję kupić po sztuce na spróbowanie bo np. nie drukarki laserowe nie drukują na fakturowanych papierach i na perłowym też słabo idzie; a perłowy i tak chyba najbardziej wymagający - ja swoją drukarkę musiałam ustawić na najwyższą jakość na papierze fotograficznym i wtedy wydruki spełniały moje oczekiwania

Stary 2014-01-22, 17:34   #64
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
No fakt tyle ze trzeba tam zrobic generalny i wladowac trzeba okolo 30tys. Ja z mieszkania sie ciesze bo bedziemy na swoim a nie wynajmowanym. .
No dobra, ale 30 tysięcy to nie 300 czy 350 tysięcy, bo tyle trzeba u mnie wydać na 3 pokojowe mieszkanie.
Więc zamiast marudzić, to się ciesz, bo jest czym

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
TOP GADUŁ cz. 23

1. anannke 208
2. say-hello 197
3. Dotka90 139
4. ysia 133
5. Lemon Drop 132

Cytat:
jeszcze jedno do osob, ktore same produkuja zaproszenia[/B]:

To juz zalezy od Twojej drukarki.

Positive rebel, wow, super efekty po paskach! Też chcę je kupić. Możesz napisać, ile kosztuje i trwa kuracja?

wenedka: tiul jest zwykły (?) i muślinowy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:39   #65
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie nowym watku niestety moj tytul nie wygral, ale mam nadzieje, ze do konca roku sie wyrobie

Ja mam pytanie techniczne: jak sprawdzic ilosc postow wystukanych przez konkretene osoby, w sensie jak Wy ustalacie TOP gaduly? Jestem ciekawa

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

i jeszcze jedno do osob, ktore same produkuja zaproszenia:

Moja drukuje takie nawet 300 g. Ale przy dwustronnym druku, bardzo sie wyginają te kartki przy drukowaniu, że robi z nich się rulon. Trzeba więc je prostować.
Moja drukarka to brother dcp-145. Zamennik tuszu kosztuje całe 3 zł

dotka90 a możesz napisać, czy te tiule się różnią? Jest to jakaś widoczna różnica. Ja myślałam, że tiul to tiul Ale przy mierzeniu sukni, dało się zauważyć, że niektóre były strasznie sztywne i niemiłe w dotyku, a inne lejące.

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:42
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:40   #66
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowym wątku

Właśnie mój Tż podąża do domu z naszymi zaproszeniami, już nie mogę się doczekać aż zobaczę efekt końcowy mojej pracy

Mądra, ja spadłam z pół piętra ze schodów, w głowie mi się zakręciło (a wszystko przez tę głupią @), efekt - potłuczony talerz i ręcę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:40   #67
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Strzelałabym między 250 a 280 ja drukowałam dwie wersje na 250 i było ładnie. Jeden z nich był w prążki i ten mniej mi się podobał, drugi kupiłam satynowany, specjalnie do wydruków atramentowych i to był strzał w dziesiątkę.
A i tak większość jest z drukarni, laserowo

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No dobra, ale 30 tysięcy to nie 300 czy 350 tysięcy, bo tyle trzeba u mnie wydać na 3 pokojowe mieszkanie.
Więc zamiast marudzić, to się ciesz, bo jest czym
Olena wielkie gratulacje! U nas też trzeba wydać około 300 tys. na mieszkanie, plus te 30 na wykończenie i urządzenie, więc naprawdę macie wielki powód do świętowania
Stary 2014-01-22, 17:41   #68
rabbitka
Rozeznanie

Witam sie i ja!
Wenedka swietny ten welon!

Positive rebel swietny efekt! Ja sie boje wybielania bo mam wrazliwe zeby i nie chce zeby mi potem na wszystko reagowaly

Moje poszukiwania szarfy zkonczyly sie fiaskiem, wszystko co mi sie podobalo strasznie drogie, trzrba bedzie ebay przegladnac.. ale za to na poprawe humoru kupil sobie baze pod podklad i krem pod oczy

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:43   #69
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
O, my się znamy z innego wątku
No właśnie nie chcę zbyt wiele pakować sobie na głowę, bo myślę, że będę się źle z tym czuła i jestem, że tak powiem mało ostrożna i pewnie zanim dojdę do urzędu to sobie wszystko rozwalę nie chcę koka, bo to też oklepane. pójdę w rozpuszczonych jak rusałka! (w pracy tak na mnie mówią, jak przyjdę niezapleciona)
Tak znamy się z regionalnego Wiadomość dnia : TŻ zgodził się na moją propozycję kościoła

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
witam dziewczęta

w starym jeszcze miałam trochę do powiedzenia, a tu już przyszło nam się na nowy przerzucać

Co do wybielania zębów, stosowałam teraz białą perłę i efekt taki se powiem, że średni.

positive rebel no no jak można osiągnąć takie efekty to w łikend lecę do apteki ;D
Moja droga ja to kupuję tylko przez Allegro. Nie wiem czy jest osiągalne w aptekach.

Cytat:
Positive rebel, wow, super efekty po paskach! Też chcę je kupić. Możesz napisać, ile kosztuje i trwa kuracja?
Komplet 28 szt (14 na górę i 14 na dół), czyli kuracja 14 dniowa kosztuje na Allegro jakieś 80 zł plus przesyłka. Jak kupowałam w zeszłym roku to można było kupić kurację 7 dniowe po ok. 40 zł, ale myślę, że to te same paski były, tylko rozkompletowane z pudełka
Kupiłam mniejszą ilość, bo nie wiedziałam, czy będzie efekt, czy mnie nie będą bolały zęby, itp. Jak znajomi zobaczyli stopień wybielenia to następnym razem kupowałam dla 6 osób jeszcze Wśród nich panna młoda, która już po tych 7 paskach osiągnęła wymarzony efekt.
Stary 2014-01-22, 17:50   #70
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
dotka90 a możesz napisać, czy te tiule się różnią? Jest to jakaś widoczna różnica. Ja myślałam, że tiul to tiul Ale przy mierzeniu sukni, dało się zauważyć, że niektóre były strasznie sztywne i niemiłe w dotyku, a inne lejące.
Ten zwykły jest właśnie sztywny, a muślinowy lejący

Positive, dzięki za info!
Kolejny wydatek trzeba będzie zrobić I to razy 2, bo TŻ też by chciał. ALe jemu 7 dni by wystarczyło, bo z natury ma białe zęby
A powiedz mi jeszcze, ile przed ślubem optymalnie zrobić kurację? Nie chcę rzutem na taśmę zaczynać 14 dni przed ślubem, ale też nie chcę zaniechać efektów - piję 1-2 kawy dziennie + herbatę + yerbę. Z herbaty jestem w stanie zrezygnować, ale z kawy i yerby nie. Yerbę piję przez bombillę (rurkę), więc chociaż taki plus, że chyba nie powinno to na zęby wpłynąć ?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:51   #71
mojakaren
Zakorzenienie

rabbitka angielski ebay i jego ceny na pewno znajdziesz coś idealnego.

Apropo szarf i pasków do sukienek - ja do mojej będę chyba brała paseczek, macie jakieś fajne inspiracje? Lg_ago mi kiedyś podesłała świetne, ale ja jestem taka, że muszę przejrzeć jak najwięcej i dopiero wybrać.

W ogóle jak sądzicie lepszy jest taki paseczek "dookoła" (zdj.1) czy z ozdobną klamerką (zdj.2, ale mniejsza) ? Wiem, że to zależy od sukni, ale mojej dalej nie ma na internecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5778.jpg (24,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.503655874_4xab.jpg (68,5 KB, 53 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 17:54   #72
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Komplet 28 szt (14 na górę i 14 na dół), czyli kuracja 14 dniowa kosztuje na Allegro jakieś 80 zł plus przesyłka. Jak kupowałam w zeszłym roku to można było kupić kurację 7 dniowe po ok. 40 zł, ale myślę, że to te same paski były, tylko rozkompletowane z pudełka
Kupiłam mniejszą ilość, bo nie wiedziałam, czy będzie efekt, czy mnie nie będą bolały zęby, itp. Jak znajomi zobaczyli stopień wybielenia to następnym razem kupowałam dla 6 osób jeszcze Wśród nich panna młoda, która już po tych 7 paskach osiągnęła wymarzony efekt.
fajnie! kupiłabym 28 sztuk to miałabym dla siebie i Tżta ciekawe czy nam 7 dni wystarczy?
a jak polecasz? ile przed ślubem zrobić tą kurację? czy może teraz zrobić? a przed ślubem powtórzyć?

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:00   #73
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Ten zwykły jest właśnie sztywny, a muślinowy lejący

Positive, dzięki za info!
Kolejny wydatek trzeba będzie zrobić I to razy 2, bo TŻ też by chciał. ALe jemu 7 dni by wystarczyło, bo z natury ma białe zęby
A powiedz mi jeszcze, ile przed ślubem optymalnie zrobić kurację? Nie chcę rzutem na taśmę zaczynać 14 dni przed ślubem, ale też nie chcę zaniechać efektów - piję 1-2 kawy dziennie + herbatę + yerbę. Z herbaty jestem w stanie zrezygnować, ale z kawy i yerby nie. Yerbę piję przez bombillę (rurkę), więc chociaż taki plus, że chyba nie powinno to na zęby wpłynąć ?
Producent pisał, że powinno się robić codziennie - nakładasz na 30 minut. Ja nie nakładałam codziennie, więc przed ślubem to w sumie 3 tygodnie przed zaczęłam i tak co 2, 3 dzień nakładałam na 30-40 minut. Ale dzień przed ślubem został mi jeden pasek i miałam sobie na 15-20 minutek założyć, ale zasnęłam i obudziłam się po 1,5 godziny
Ale nic się nie stało a zęby nie bolały. Tylko tak je "czułam" rano

Przy pierwszej kuracji w ogóle połknęłam te paski, bo całą noc w nich przespałam - oczywiście niespecjalnie W śmietniku nie znalazłam, w pościeli też nie, więc musiałam je połknąć w nocy :P

Cytat:
rabbitka angielski ebay i jego ceny na pewno znajdziesz coś idealnego.

Apropo szarf i pasków do sukienek - ja do mojej będę chyba brała paseczek, macie jakieś fajne inspiracje? Lg_ago mi kiedyś podesłała świetne, ale ja jestem taka, że muszę przejrzeć jak najwięcej i dopiero wybrać.

W ogóle jak sądzicie lepszy jest taki paseczek "dookoła" (zdj.1) czy z ozdobną klamerką (zdj.2, ale mniejsza) ? Wiem, że to zależy od sukni, ale mojej dalej nie ma na internecie
Ja co prawda mam naszyty pasek dookoła w swojej sukience, ale chyba bardziej podoba mi się taki z przodu...
Stary 2014-01-22, 18:13   #74
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki dla tych, które chcą zobaczyć efekt po paskach Crest wrzucam na chwilę małe porównanie. Pierwsze zdjęcie jest sprzed 10 lat - taki odcień miałam od dzieciństwa. Tuż przed wybielaniem zęby były jeszcze ciemniejsze, bo od 8 lat piję dużo kawy i trochę czerwonego winka, tak okazjonalnie

Drugie to akurat z dnia mojego ślubu cywilnego - po łącznie 1 kuracji (pół kuracji zrobiłam w 2012 r. drugie pół przed samym ślubem).
Dla mnie różnica jest kolosalna

PS. Dla wrażliwców, którzy nie lubią oglądać obcych paszczęk - proponuję nie otwierać załączników
Naprawdę widać efekty super!

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
zawsze byłyśmy na głównym
Byłam blisko

wenedka ja znam zwykły tiul i muślinowy

Asiulek dobrze że się nie połamałaś! W głowie ci się zakręciło??

Cytat:

No właśnie - wszystko zależy od sukni Generalnie chyba bardziej podobają mi się "z klamerką".

Cytat:
Przy pierwszej kuracji w ogóle połknęłam te paski, bo całą noc w nich przespałam - oczywiście niespecjalnie W śmietniku nie znalazłam, w pościeli też nie, więc musiałam je połknąć w nocy :P
dobre!
Stary 2014-01-22, 18:28   #75
cornflower_girl
Zakorzenienie

iliy To sukienka z salonu Gracja, w którym był na mojej top liście salonów do odwiedzenia. Sukienkę znalazłam wcześniej - to ona.

Linaewen Nigdzie nie spotkałam się z takim bukietem, ale same zboża wyglądają genialnie. Potwierdzam - możesz przed żniwami uciąć co nieco i zasuszyć.

positive_rebel Jest ogromna różnica- piękny uśmiech U mnie te paski niestety nie dały takich efektów.

puchaczmalinowy A myślałaś o jakiejś ozdobie - grzebień, opaska? Wg mnie warkocze są przepiękne i nie warto z nich rezygnować. Codzienny warkocz to dla mnie ogonek typu francuz, nie mam umiejętności aby wzbić się ponad ten poziom

wenedka Świetny welon . Co do rodzajów tiulu - chyba jest ich kilka, zwykły i muślinowy (ten drugi ponoć miększy, trochę gęściej tkany i bardziej lejący niż pierwszy). W każdym razie zamawiałam próbki zwykłego tiulu i jest sztywniejszy niż tiul z mojej sukni ślubnej. Jest różnica. Ale nie mam pojęcia z czego jest moja sukienka.

asiulek Współczuję, oby potłuczenia szybko przeszły. Pochwalisz się zaproszeniami?

W sprawie florystki - już wiem, na kogo się zdecydujemy ( TŻ jest bardzo na tak ). Jej prace możecie pooglądać tutaj

Wprawdzie budżet większy niż zakładaliśmy, ale tutaj pani bardzo racjonalnie wytłumaczyła dlaczego warto (i wcale nie musiała wysyłać propozycje z trzech kwiatków w słoiku z dojazdem za 200zł).
Koncepcja - kolory takie, jak kiedyś zamieszczałam. No i do sukienki zaproponowała dekoracje w stylu Wielkiego Gatsby'ego - złote ramki, świeczniki i perły - tutaj się trochę łamię, ale może wyglądać fajnie. Za naszym stołem ramka z inicjałami (tylko inne kwiaty).
Załączam kilka zdjęć, które będą punktem wyjścia do stworzenia kompozycji kwiatowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 89c8269f9f35b704b7a07ea5d8bee090.jpg (109,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2e46d760ec90a666e9fe46433d26c4c3.jpg (35,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5db29ee6bb083f3677b985ecc9c87f19.jpg (88,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5ed20cc6b5a262c02ec05dd34a741697.jpg (85,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22fa2509016cbfb4228d247ab20c75c3.jpg (64,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6057_original.jpg (110,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 903a90bbae0f05708d37e33be0934138.jpg (70,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9900a3eeb165b603704f9ed853289469.jpg (61,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Potent-Posies-1-2.jpg (89,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b11300401.jpg (50,6 KB, 8 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:30
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:30   #76
gornek
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku, wieczorem wpadnę na laptopa to poczytam z tego starego parę stron, bo nie nadrobiłam :P

Do dziewczyn które używamy białej perly, czy to nie niszczy szkliwa? Chce kupić a nie wiem jak to z działaniem :P bo wybielanie u dentysty niszczy niestety trochę szkliwo. Na walentynki kupie Tz spinki, dal sie namówić żeby zalozyc na slub jakieś

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:31   #77
missmalezji
Wtajemniczenie

Witam sie w nowym watku!
Zrobilam wlasnie liste gosci.. mialo byc 55, a teraz wychodzi 69.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:32   #78
mojakaren
Zakorzenienie

positive rebel florystka widać, że babeczka ma styl i klasę i zna się na swojej pracy.
Te pomysły mnie powaliły:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?f...size=636%2C960

baaaardzo mi się podoba

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-01-22, 18:33   #79
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Linaewen
ładnie wygląda zasuszony len:
Nieszczególnie mnie porywa, chyba, że jako element dekoracyjny w bukiecie.

Cytat:
ja też miastowa ratują mnie tu tylko młodzieńcze, szczęśliwe wakacje u dziadków na wsi
No właśnie moi też miastowi. Nawet mój TŻ miesza(ł) w nietypowej wiosce, bo górskiej turystycznej i jak do niego jeździmy to też nie bardzo się podszkolę

Cytat:
Jeny, ja mojego próbuje namówić chociaż na usunięcie kamienia, a on nic

Cytat:

Klamerka.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 18:35   #80
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie nowym watku niestety moj tytul nie wygral, ale mam nadzieje, ze do konca roku sie wyrobie

Ja mam pytanie techniczne: jak sprawdzic ilosc postow wystukanych przez konkretene osoby, w sensie jak Wy ustalacie TOP gaduly? Jestem ciekawa

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

i jeszcze jedno do osob, ktore same produkuja zaproszenia:

moja łyka 320g (nie zwija kartek), a producent deklaruje, że wciąga do 240g, jakość wydruku też jest ok, część znajomych nie wierzyłą przy rozdawaniu, że sama drukowałam w domu.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie są rodzaje tiulu? Bo się kompletnie nie znam i nie wiem jakie próbki zamówić!
sztywny i miękki, sztywny głównie służy do "podtrzymywania sukni" i na woaliki oraz do fascynatorów, miękki najczęściej uzywany jest jako kolejne warstwy sukni i do welonów, tiul miękki ozdobny, może być też pierwszą (tą najbardziej z zewnątrz) wartwą tiulowych księżniczek.

a no i witam się w nowym wątku
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:36   #81
Kaigara
Rozeznanie

cornflower_girl
Bardzo ładne inspiracje kwiatowe i masz piękną suknie. Bardzo ładnie w niej wyglądasz!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:43   #82
puchaczmalinowy
Rozeznanie

cornflower no podobają mi się opaski - tylko zwykle boli mnie później od nich głowa - nie wiem zupełnie dlaczego chyba, że taka na gumce; myślałam o jakimś kwiatku, coś delikatnego; jak rozmawiałam z fryzjerką to kazała mi wymyślić, czego oczekuję ale sama nie wiem już

missmalezji ja za każdym razem jak zaglądam do listy gości to coś się zmienia, coś przestawia i też nawet w pierwszym rzucie było ponad 60 ale za którymś razem - jak już przyjęliśmy też opcję, że niektórzy goście na 90% się nie pojawią (np moja ciotka z UK, która powiła w wieku 40 lat! drugiego synusia i choć bardzo by chciała przyjechać, to raczej nie da rady) to wychodzi ledwo 50 osób na pewniaka;

Linaewen mój nawet na przegląd paszczy nie chce iść! ma ładne, zdrowe zęby i też uważam, że chociaż kamień by sobie usunął, tak dla odświeżenia ja za to zostawiam majątek u dentysty, żeby się do jakiegoś ładu doprowadzić

Stary 2014-01-22, 18:52   #83
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku, wieczorem wpadnę na laptopa to poczytam z tego starego parę stron, bo nie nadrobiłam :P

Do dziewczyn które używamy białej perly, czy to nie niszczy szkliwa? Chce kupić a nie wiem jak to z działaniem :P bo wybielanie u dentysty niszczy niestety trochę szkliwo. Na walentynki kupie Tz spinki, dal sie namówić żeby zalozyc na slub jakieś
Moim zdaniem nie niszczy, stosowałam około 2 tygodnie raz dziennie

Cytat:
cornflower no podobają mi się opaski - tylko zwykle boli mnie później od nich głowa - nie wiem zupełnie dlaczego chyba, że taka na gumce; myślałam o jakimś kwiatku, coś delikatnego; jak rozmawiałam z fryzjerką to kazała mi wymyślić, czego oczekuję ale sama nie wiem już

missmalezji ja za każdym razem jak zaglądam do listy gości to coś się zmienia, coś przestawia i też nawet w pierwszym rzucie było ponad 60 ale za którymś razem - jak już przyjęliśmy też opcję, że niektórzy goście na 90% się nie pojawią (np moja ciotka z UK, która powiła w wieku 40 lat! drugiego synusia i choć bardzo by chciała przyjechać, to raczej nie da rady) to wychodzi ledwo 50 osób na pewniaka;

Linaewen mój nawet na przegląd paszczy nie chce iść! ma ładne, zdrowe zęby i też uważam, że chociaż kamień by sobie usunął, tak dla odświeżenia ja za to zostawiam majątek u dentysty, żeby się do jakiegoś ładu doprowadzić
mój to samo, ale fakt, że skubany ma ładne, proste i białe zęby i jak mi powiedział, że chce też wybielać to mu nie pozwoliłam bo będzie większy kontrast między mną a nim :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-01-22, 19:01   #84
aneczka25057
Rozeznanie

Nadrobiłam, uff...

Z tego co pamiętam:
kamilka serdecznie gratuluję To wspaniała wiadomość!
missmalezji cieszę się, że z wynikami taty wszystko w porządku
króliczek b. ładne zaproszenia
Też zastanawiam się nad wybielaniem zębów. Do dziewczyn mających doświadczenie w tej kwestii - na ile przed ślubem najlepiej zacząć kurację?
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:01   #85
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
mój to samo, ale fakt, że skubany ma ładne, proste i białe zęby i jak mi powiedział, że chce też wybielać to mu nie pozwoliłam bo będzie większy kontrast między mną a nim :P
ach te chłopaki, tylko nam konkurencję robią;p ja tam nawet nie myślę o wybielaniu bo mam raz, że taką nijaką kość, dwa słabe zęby i połatane więc nawet jakbym się zdecydowała, żeby wybielać to pewnie efekt byłby marny a zęby mnie bolały, a do tego plomby do wymiany ale sobie tak pomyślałam, że mam fajną panią fotograf i poproszę, żeby na tych zdjęciach, na których widać, że moje zęby nie są białe troszkę je poprawiła w końcu i tak mnóstwo kasy mnie kosztują te jej usługi

Stary 2014-01-22, 19:02   #86
Anesthesia
Wtajemniczenie

Melduj się w nowym wątku! Mam nadzieję znów dotrzymywać tempa, choć w przyszłym tygodniu tuż przed egzaminem może być krucho

W ogóle rozmawiałam dziś z szefem i nie chcę zapeszać, ale wygląda na to, że to będzie stała współpraca i będą jeszcze eventy, przy których będę potrzebna

positive rebel
, super efekty! Może na początku wakacji zrobię sobie jedną kurację i na 2 tygodnie przed ślubem drugą. Piękne ząbki!

Muszę się powoli wdrożyć, bo przez studiowo-pracowe ekscesy wyszłam totalnie z tematyki ślubnej Choć z Mamą 2 dni temu jakoś przegadałam wieczór o ślubie, ale nic nowego

Przed chwilą odebrałam depilator z paczkomatu i dzisiaj mój "pierwszy raz" Ślub mnie nieco nakłonił do zakupu, żeby przyzwyczaić skórę i nie martwić się włoskami przed samym ślubem.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:02   #87
myboyismine
Zakorzenienie

witam w nowym wątku

jutro wolne wiec bedę nadrabiac
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 19:05   #88
marlenqa22
Zadomowienie

Witam w nowym wątku

Z niecierpliwością czekam na moją biżu i kwiatek

Mam dzisiaj beznadziejny dzień, w pracy mnie zdenerwowali, jestem przed okresem.. w rezultacie siedzę i płaczę ehhh

Dziewczynki przepraszam za spam ale może któraś z Was wie czy pracując na umowę zlecenie można pójść na urlop macierzyński?

Nie żebym była w ciąży teraz, ale jakoś o tym pomyślałam i w necie nic konkretnego nie mogę na ten temat znaleźć..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:06   #89
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ba, ja mojemu dentyście ufundowałam niejedne drogie wczasy A TŻ nic, tylko ten kamień by zdarł i będzie miał piękne zdrowe ząbki. Moje też tak wyglądają, ale to cholernie dużo kosztowało...

-----
Tak mi temat bukietów siedzi w głowie:

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:07   #90
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

Dziewczynki przepraszam za spam ale może któraś z Was wie czy pracując na umowę zlecenie można pójść na urlop macierzyński?

Nie żebym była w ciąży teraz, ale jakoś o tym pomyślałam i w necie nic konkretnego nie mogę na ten temat znaleźć..
niestety nie.
edit
znaczy jak masz odprowadzane skłądki zus to dostaniesz zasiłek macierzyński z zusu

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-01-22 o 19:10
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości