|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() Faktycznie wygląda na to że nie jest to jeszcze przesadna ilość, a może chociaż z praniem będę się wyrabiać dzięki takiej stercie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Shizu sie zajmuje zdjeciami
![]() A ja tetrowek mam 10.... Send from my IPhone ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-22 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Doris często chrumkała-teraz już rzadziej. Myślę że nic się nie dzieje- minitor oddechu nigdy nie piszczał w takich sytuacjach.
#274 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Mnie przez nakładki bolało tak samo, a mały się kręcił, krócej ssał i szybciej potem był głodny. I mimo wszystko trochę go uwierało w nosek, więc po kilku użyciach poszły w kąt
#276 |
Zadomowienie
|
Też miałam 10 na początku, ale dokupiłam, bo mi brakowało. Obecnie mam 18 i ta ilość mi wystarcza.
Na przewijaku rozkładam pieluchy flanelowe (miałam 5-teraz mam 10), bo tetrowe się zsuwają.
#277 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spory, ale bardzo kształtny. Ja też mam wielki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się w 9 miesiącu w końcu
![]() Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś, a szczególnie Gosi, bo jednak ostatnio wiele wycierpiała z tym rodzeniem ![]() Cytat:
W nocy poczułam dziwny ból w pachwinie. Musiałam wstać i zobaczyć do lusterka i wiecie co? Pękłam tam i mam mega rozstępa obok wadżajny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale masz piękny kształt brzusia. ![]() W ogóle mam teraz dużo energii ciągle. Zaczynam wariować ze sprzątaniem w szafkach. Wszystko układam, segreguję i nawet zwolniłam 2 półki dla małej ![]() Rozkładam sobie pracę na kilka dni, żeby nie przesadzić, ale chcę mieć wszystko glacuś. Ostatnio mam fazę na słodycze. Ograniczam je, a jeśli już to raczej w owocach. Za to codziennie bym jadła naleśniki ![]() Z tego co widzę, to chyba będę rodziła ostatnia ![]() ![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, spoko- nigdy nic nie wiadomo- ktoś się pospieszy ktoś się przenosi ![]() poza tym poczekamy- bez nerwów no i będziemy dopingować laski jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi? dziś mam cały dzień twardnienie brzucha i właśnie na górze większe a potem schodzi na dół tak do bólu okresowego i kłucia. Potem mija po jakiś 30-40 sekundach i bebzol miękki się robi ale powtarza się co ok 40 minut (nie liczyłam) Nie boli jakoś specjalnie, nie padam na kolana i nie mdleje... czy to początek początku ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- senira-- dopiero zauważyłam, że dodałaś na pierwszej stronie naszego dopingacza ![]()
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A chrumkanie spowodowane jest niedorozwojem krtani i jest normalne mija w pierwszych tygodniach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to tetry za nami wszędzie chodzą do ulewania. Choć chyba przesadziłam z ich ilością
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio zaczęło bolec dosyć mocno, a skurcze na ktg dosyć słabe ![]() i też się chętnie dowiem więcej od mamuś już po jak to w końcu jest ![]()
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Mamy Angel Care (monitor połączony z elektroniczną nianią). Płytkę wsadza się pod materac i jak się coś dzieje zaczyna piszczeć. Zdarzyło nam się to 2 razy do tej pory (mała jakby zapomniała że trzeba oddychać, rozbudzaliśmy ją-ale po tym jak skończyła miesiąc już się to nie zdarzyło na szczęście)
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcie i śliczny brzuszek
![]() Mój jest bardzo podobny ![]() zaczynam się zastanawiać czy nie porobić jednak jakichś zdjęć brzucha ![]() ładne macie te zdjęcia ![]() U mnie to 37 tc i 5 dni, przytyłam 11 kg i chyba większość poszło w brzuch, trochę w biust, ramiona i uda. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale co parę dni mam wrażenie jakby ktoś obwiązał brzuch za ścisło, potem dorzucił pod którąś warstwę bandażu gruzu i ostrych kamieni, a potem dla pewności dościskał kolejnymi warstwami bandaża. Niekoniecznie koreluje to z twardością brzucha, czasem jest taki "ścisły" w dotyku, ale nie czuję jakiegoś wielkiego dyskomfortu. I czasami pojawiają się bóle a brzuch jakby idąc od góry się napinał samoistnie, albo bóle podobne do okresowych ale o wiele słabsze (ale mi się zdarzało i zemdleć z bólu, więc pewnie dopiero porodowe się zbliżą do moich okresowych). Regularności w takich atrakcjach u mnie za grosz. Nie wiem czy moje opisy pomogą w identyfikacji przepowiadaczy, bo sama nie jestem pewna czy to one ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie na tym ktg było zastanawiające, że same twardnienia pisały się bardziej niż te twardnienia z mocno bolesnym bólem brzucha ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny ![]()
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
ja mam 8 i zaczynam się martwic...myślałam że 8 w zupełności wystarczy
#291 | |||||||||
Rozeznanie
|
dzizas nadrabialam, odpisywalam, karmilam i przebieralam lacznie 6 godzin
![]() no więc po kolei ![]() Justien, bella, lidkaa, Sunshinedoll Ambrella , kootek_mamrotek, agoola, gosia GRATULACJE!!!!!! ![]() ![]() dla reszty doping ![]() kolejnym dziewczynom gratuluje udanych wizyt ![]() i współczuję wszystkim w bólach, już niedługo ![]() piękne zdjęcia mamusiek w ciąży i dzieci ![]() wiecie co, nadrabiałam i wrzucałyście fotki z brzuszkiem to jakoś nie pamiętam swojej ciąży ![]() ![]() krolowa_nilu, Ambrella STO LAT!! ![]() EVI07 rónież kciuki za malego... miałas zmartwienia..współczuję. malgos_87 super opis porodu!!! jesteś hardcorem full natural! nadrobiłam ![]() błędy w pisaniu (stylistyka) ![]() ![]() ![]() chusteczki, przewijanie, odparzenia tyłka - odpukać nie mam z tym problemu u córki. ale coś Wam powiem z doświadczenia... nieraz te super hiper eko delikatne ekstra składy kosmetyków okazują się totalną klapą i piszę tutaj jako mega wrażliwiec. np mnie uczulają tak polecane kosmetyki z babydream czy cetaphil. chusteczki pampers (zielone) tak mocno demonizowane na forach córki nie odparzają, ale przypuszczam że u mnie byłby ogień w kroczu ![]() bo faktycznie nieźle jadą sztucznością i są naperfumowane ALE mają jedną bardzo dużą zaletę - są najlepsze jeżeli chodzi o szybki wytarcie kupki. mocno wilgotne (czasami może za mocno i córkce zimno), wystarczy jedna (nie dotyczy mojego męża ![]() ![]() co do odruchu ssania, wydaje mi się, że jednak butelka coś tam zaburza i tutaj nie chodzi o kształt smoczka że niby przypomina sutek (bo to jest tylko chwyt marketingowy) tylko o przepływ - mleko kapie albo leci i dziecko nie musi ssać, nie musi się wysilać. dlatego zaburza. mam smoczki z nuka (anatomiczne) i butelki z tomiee tippie (zwykła i antykolkowa) i właśnie z tych TT leci szybciej!!! przedwczoraj dostałam smoczek Calma i córka na szczęście nauczyła się z niego pić, ale nie było łatwo... wypluwała, denerwowała się, płakała bo z Calmy żeby poleciało trzeba zassać i to mocno. mąż nawet po kryjomu dawał jej zwykły smoczek żeby się nie męczyła ![]() ![]() ![]() [przerwa naprzewijanie i przebranie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja na twoim miejscu nie bawilabym sie w zadne domowe sposoby, bo tak to mozesz bujac sie i meczyc z przeziebieniem i z 2 tygodnie. wzielabym te mocne leki na recepte, konskie dawki, odpuscila karmienie i kontakt z corka na 2-3 dni ( sciagalabym pokarm albo dala mieszanke) wykurowala, wypocila i potem powrot do dziecka w pelnych silach ![]() kukurydzianaa niezla z Ciebie agentka, wymacać główkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
te przyziemne! podpisuję się pod większością! ja nawet dzień przed cc w nocy żałowałam że pewnych rzeczy nie zdążyłam zrobić. niby pierdoły, ale później utrudniają życie. np porządki w szafach czy dokumentach albo w ubrankach. ze swojej strony tak na szybko dodam: dla planujących karmić: 1.nie żałować na PORZĄDNE koszule i pidżamy w większych ilościach(dla karmiących) - niecierpię koszul i nigdzie nie mogłam znaleźć stacjonarnie pidżam. zostaje mi allegro. poza tym... ja mam takie coś, że nie mogę (brzydzi mnie) spać dwa razy w tej samej pidżamie po kąpieli.... nie włożę na umyte ciało pidżamy w której już spała. z tego powodu cierpię na ich brak. dotychczas przed ciążą i w czasie spałam codziennie w innych podkoszulkach, ale przy karmieniu jest to utrudnione. 2. nie żałować na PORZĄDNE staniki do karmienia. ja miałam 4 a przedwczoraj dokupiłam jeszcze 2. w nocy niezastąpione są bezfiszbinowe. 3. nie żałować na muszle laktacyjne. to wybawienie przy pogryzionych sutkach i wyciekającym mleku. 4. nie żałować na wygodny fotel do karmienia i poduszkę, bo przy bolącym kręgosłupie i napieprzającym krzyżu od kiwania się i schylania ochota na karmienie przechodzi w mig. 5. polecam przegląd ubrań i wyłonienie takich "do karmienia" tzn rozciągliwe, z dużymi dekoltami. to żadna przyjemność podciągać, zawijać koszulki i wkurzać się z wrzeszczącym dzieckiem przy piersi ![]() co do nieprzyziemnych spraw to mnie ominęły, bo nie miałam żadnych złudzeń i żadnej kolorowej wizji co do macierzyństwa. i nie pomyliłam się. płakałam raz i to w szpitalu. więcej wkurzam się. Cytat:
Cytat:
pomagają muszle z wkładkami laktacyjnymi w środku, ale dalej budzę się z mokrym bokiem Cytat:
![]() co do reszty - miłości - zgadzam się! u mnie identycznie!!! Cytat:
![]() obok mojej znajomej leżała babka, która cichaczem podjadała bo nie mogła zwytrzymać z głodu... takich dostała wzdęć i spuchła jak balon!!! męczyła się w wc.. lepiej wytrzymać.. ja sama byłam baaaaaardzo głodna.. jak dopadłam zupy na drugi dzień (pomidorowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za dalsze sukcesy! 120ml to bardzo dużo! moja znajoma karmi mieszanie a swoje mleko tylko ściąga. EDIT ło matko ![]() nadrobię później bo idę się odciągać Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-22 o 18:15 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Dzieki za rady dziewczyny. Kurde nie umiem karmic przez te nakładki, nie wiem jaki rozmiar powinien byc zeby to prawidłowo działało. Zacisnełam zęby i nakarmiłam głodomorre z piersi która jest w lepszym stanie (nie mam jeszcze nawału wiec druga piers nie boli ). Niestety prawej piersi nadal dotknąć nie mogę. Własnie wysmarowałam bephantenem i latam z gołymi cyckami po domu. W nocy chyba podam mieszanke i powalcze rano od nowa, może troche się wygoją.
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- milka-pilka jak patrze na Twoje zdjecie to jakbym siebie widziała ![]() Z ciekawostek...moje dziecko od kiedy wróciło do domu dzis o 14 jest mega spokojne. Jak nie śpi to lezy i sie rozgląda, a nie krzyczy tak jak w szpitalu. Myslę ze znajome odgłosy go uspokoiły. Szczebioczący na okragło lub krzyczący starszy brat i bajki na mini mini które słuchał przez 9 miesiecy robia swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ja pieluszek flanelowych nie mam w ogole...
Mialam napisac cos wiecej ale zapomnialam co Send from my IPhone ![]()
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Ale kapusta to chyba bardziej na bolace piersi od stanów zapalnych a nie na pogryzione sutki. Wiem ze w jeden dzień nie przejdzie ale ja jestem gotowa przecierpieć, tylko chodzi mi o to że w tej chwili nie jestem się nawet w stanie dotknąć i chciała bym przejść z poziomu "tragiczny" na poziom "bardzo źle" żeby dostawić ssaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.