Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 18:21   #3001
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
mama mamę zrozumie. teraz na własnej skórze czułam ten ból o jakim wy pisałyście. wyorażanie sobie go ma się nijak do rzeczywistości
przykra sprawa

boże jak on mi płacze. trzymam go w sumie cały czas w ramionach a on płacze, odkładam na bok, jeszcze gorzej, pęka mi serce. dostał paracetamol, bidak mały. oby mu pomógł na ból tych kłutych nóżek (bo w nóżki dostał)

no tak, to powiedzcie mi co ja mam zrobić, skoro on jest głodny i zdrowy, nic z nim nie jest?
mam go trzymać głodnego i wrzeszczącego do iluś tam miesięcy, bo dodanie 4 miarek do butli kleiku z ryżu żeby było bardziej kremowe jest niezasadne do jego wieku i musze przetrzymać? (nawet to nie jest gęste bo przez smoka by nie przeleciało)???
nie rozumiem, głodzić dziecko "bo tak" ?
poza tym to nie jest karmienie typową gęstą konsystencją taką jak ma 2 latek w miseczce, bo nie karmie go z łyżki a z butelki.

no powiedzcie, co ja mam zrobić?

ja też tak jadłam i luz. nie mam otyłości, nie jestem chora.
nie dało rady mnie karmić inaczej.

po co mam mu co chwile serwować butle mleka po 180ml a on co chwile wrzeszczy o jedzenie I JEST FAKTYCZNIE GŁODNY to nie chodzi o potrzebe ssania. na sto procent.
ludzie się dziwią, krytykują ale żadny z nich praktycznej rady mi nie potrafi dać.

health visitor jest zdziwiona jego apetytem, mówiła że zdarzają się takie dzieci ale to raczej mały procent w całej jej karierze mieć tak ekstremalnie głodne dziecko.
mleko extra hungry nie daje rady, powoduje tylko zaparcia, a mały i tak jest niezadowolony i głodny.

po tych butlach z kaszką jest najedzony i dobowo nie przyjmuje za dużo płynów. poprzednio to była przesada, tyle butli na dzień i takie ilości płynów. teraz jest o wiele, wiele mniej.

hm?

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Aha, odnośnie potrzeby ssania. Gdyby tak było, to wyrzygiwał by wszystko jak leci. On nie zwymiotował mi ani razu po jedzeniu, wszystko co wchłonie zostaje w nim, a health visitor głównie o to pytała i to nie raz. I zawsze mówły mi położne i pielegniarki z uśmiechem na ustach że "tyle widocznie mu trzeba".
A może on ma jakiegoś pasożyta? Ostatnio mama mi mowila,ze polski nfz ma zatrzęsienie przypadków niemowląt z tasiemcem. Bo można zlapac nawet z brudnych oblizanych rąk.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:27   #3002
ryba91
Zakorzenienie

Mój też ma wielką potrzebe ssania po jedzeniu zje 150 ml i płacze.. daje smoka i 2 minuty, smok wypluje i zadowolone dziecko, najedzone wczesniej myślałam ze on nadal głodny po ych 150 wiec dorabiałam jeszcze 30ml, ale zjadał 10ml a potem i tak ulał tą nadwyżkę. Często nawet z tych 150 uleje [a na puszce pisze ze ma jeść 6x 180 ml... a je 5x150ml)

i poszły maluchy do domu.. w ogóle jakie one napalone na lodowisko.. haha bedze trzeba sie wybrać ;d

Ktosiula- dziękuję

Anka- cały czas zastanawiam sie jak to możliwe ze on tyle je. Ja rozumiem głodne dziecko, ale to nie możliwe ze on tyle je i normalnie waży na swoje tygodnie.. i że lekarze nie reagują? dla mnie dziwne poszłabym do innego lekarza. EDIT-- doczytałam co napisałaś jako kolejny post. No to ja nie iwem, moze faktycznie.. ale dla mnie to mega dziwne, chyba szuakałabym przyczyny takiego apetytu...

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:35
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:34   #3003
lineczka1989
Zakorzenienie

hejo!
będę nadrabiać za kawałek najpierw Wam napisze o promo

TESCO:
- pampersy Pampers- 89,99 + chusteczki nawilżane Huggies 4x64 szt gratis
- pampersy Tesco Loves Baby ultra dry mini 64 szt- 24,99
- wybrane kosmetyki Nivea Baby 30% taniej
- szampon Bobini- 5,99
- proszek do prania Lovela 5kg- 43,99

Carrefour:
- pampersy Sleep&Play- 29,99
- chusteczki nawilżane Kindii 2 opakowania+1- 11,89
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:43   #3004
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Rybka kupowałam w sklepie w Sosnowcu, sprzedają też przez ibterbet, strona to chyba wypiekarnia.pl, zgoogluj sobie.

Newtrend jestem na macierzyńskim od 7,5 tyg i jeszcze grosza nie dostałam.

Tez byliśmy na spacerku chyba 1,5 h, potem Miki jeszcze godzinę skał w wózku w domu. Zjadł cyca i śpi mi na kolanach :P muszę go obudzić na ćwiczenia, będzie ryk znowu

Kociak u nas ok po szczepieniu, nie zauważyłam nic niepokojącego, nocka jak zwykle
Jednak zadzwoniłam do zusu i powiedziała mi pani że wypłatę będę mieć na koniec miesiąca. No w końcu. Jutro mała ma 6 tygodni.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:50   #3005
lubiewiedziec
Raczkowanie

zczesc dziewczyns, przylaczam sie do grona nowych mam. /synek urodzony 3.11. czy moze wasze pociechy przechodza juz 3 skok rozwojowy? jak sobie z tym radzicie?
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:57   #3006
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hejo!

koszmarny dzień. mieliśmy szczepienie dzisiaj, to co przeżyłam w przychodni widząc to wszystko to...

przy pierwszym wkłuciu ryk i płacz, ale malutki dał się łatwo uspokoić. drugie wkłucie - coś masakrycznego. nigdy w życiu nie słyszałam żeby on tak przeraźliwie płakał. nawet po urodzeniu nie był to tak przerażający krzyk pełen rozpaczy. pierwszy raz widziałam jak mały płakał i pierwszy raz widziałam jego łzy, spadające jak grochy. nie mogłam przestać go tulic i uspokajać, z takim żalem i przerażeniem patrzył się na nas, taki bezbronny.

jeszcze 2 razy to będzie go czekać.
chyba padnie mi na łeb, chciałabym ten ból wziąść na siebie

więc... odpowiem na raz odnośnie tych cytatów
mały wypił mi butle mleka 180ml w 5 minut i zaczął wyć, połapałam się po chwili, że wyje bo chce jeść i ta butelka nie wystarczyła żeby go nasycić. niedowierzałam ale pomyślałam sobie, że zrobie tą butle i najwyżej jak dużo zostawi to do 2 godzin najwyżej odgrzeje jak się głodny zrobi...

a gdzie tam...

on wypił tą drugą butelke 180 ml w niecałe 10 minut i beknął zadowolony. nic nie ulał, ani kropli. a spodziewałam się że poleci fontanna.

więc rozłożyłam ręce, w głębokim szoku.
wiedziałam że ja kaszkę mannę jadłam szybko jako dziecko, bo miałam w zwyczaju wyrzygiwać każdą porcje zwykłego mleka. babcia mnie wychowywała i zagęszczała mi mleko kaszą manną, płatkami ryżowymi, owsianką i mąką krupczatką. wtedy nie wymiotowałam. ogólnie ciężkim dzieckiem byłam do karmienia.

zadzwoniłam do swojej health visitor (świetna babka tak nawiasem mówiąc) i opowiedziałam co się stało z tymi 2 butelkami wypitymi w trymiga i mówie, że tak nie może być, bo rozpycha się mu żołądek, powiedziałam co robiła babcia i jak zagęszczała mi mleko i dała mi zielone światło na rozszerzenie diety. powiedziała że skoro dziecko nie ulewa i jest nasycone po 1 butli wzbogaconej kleikiem ryżowym to OK i widocznie on tyle potrzebuje. zakazała mi serwowania takich ilości płynów jak 2 butle pod rząd 180 ml każda. teraz robimy jedną butle 220 ml wzbogaconą ryżem albo owsianką i to jest OK bo nie porozpycha brzusia. mały jest po tym syty i 4 godziny między karmieniami mamy. zjada wszystko do ostatniej kropli. teraz mamy 7 miarek mleka, 220ml wody i 4 miarki kleiku ryżowego.
wiem, że te kaszki i owsianki są od 4 miesiąca, ale powiedzcie mi, mam inne wyjście?
co zrobiłybyście na moim miejscu mając tak głodne dziecko?
wole zapodać mu 1 butle czegoś konkretnego niż rozpychać go takimi ilościami mleka.
herbatke mamy na minimum bo nie mamy zaparć, więc nie napajam go zbyt dużo. nie ma takiej potrzeby. zmieniłam mleko 1,5 tygodnia temu i kupy mamy książkowe. także dobowo 40-50-60ml to maksimum.

nie moge z tej kobity
a Jasiek śliczny chłopak. wygląda to wszystko jak nowe umiejętności po skoku

mój godzine na zewnątz może być, po godzinie zawracam bo zaczyna się wkurzać w wózku.
ja czasem po 4 dni z domu nie wychodzę. jakoś nie mam nastroju na nic.
zmienili mi dzisiaj leki i mam nadzieje że te zadziałają lepiej i te stany depresyjno lekowe odejdą, choć straciłam już nadzieje.... ech

musze przetłumaczyć i rozszyfrować te skroty, podstawowe to to samo co w PL. dzisiaj dostaliśmy rotawirusa, nie wiedziałam że jest w pakiecie i aż boje się małego tyle całować bo obslinił sie caly przy połykaniu tej szczepionki a te bakterie były żywe więc... obym nie miała sraczki i rzygaczki...

no to już wiesz co mój głodomór zrobił.... moje dziecko w żadnych normach się nie mieści. dobrze że siatki centylowe mamy OK. każdy lekarz albo pielęgniarka co nas widzi mówi że mały to duży chłopak jest i nie wygląda na swoje 8 tygodni a troche więcej. ludzie dziwią się że jest strasznie długi
fajny komplement. ale masz długie dziecko
Czytam, czytam i własnym oczom nie wierze. Rozumiem że jak np na puszce jest napisane że ma jeść 90 a on je 120 spoko, ale ilości o których piszesz są masakryczne i napewno szukałabym przyczyny
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
przy wkladaniu...jak dotyka wody abo scianek wanoenki.wykladalismy ja pieluchami, mala zawijalismy i na.foczcs probowalismy- wszystko,na,nic.
z dnia na dzien taka zmiana
A próbowaliście z różnymi temperaturami?? A może jakbyście spróbowali ją na brzuszku włożyć do wanienki???

W sumie miałam coś jeszcze pisać ale post anki zgniótł mnie do powierzchni ziemi

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:25   #3007
anulka2205
Wtajemniczenie

lubiewiedzieć

Lilitht linomag płyn na skórę, takie żółte pudełko, duża była ciemieniucha ale jak poszła po 1 razie tak nie wróciła

Ale numer z tymi tasiemcami

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:26   #3008
maomami
Wtajemniczenie

Anka ale może on jak się drze jak to piszesz to może on nie jest głodny, a jak mu wsadzasz butelkę z jedzeniem to może z nerwów przy tym krzyku ją zjada, po prostu. Sory ale dla mnie to jest po prostu nienormalne i w życiu bym nie pozwoliła dziecku tyle jeść, już bym wolała żeby wypiło mi 2 litry wody ale jedzenia o wiele mniej!!!

Zuza dzisiaj zaczęła wyciągać rąsie po zabawki na macie jak leży to wyciąga po zabaweczki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:32   #3009
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Lilitht linomag płyn na skórę, takie żółte pudełko, duża była ciemieniucha ale jak poszła po 1 razie tak nie wróciła

Ale numer z tymi tasiemcami
ten: http://www.aptekagemini.pl/linomag-p...skore-70g.html ? a jak go stosowałaś przecierałaś nim główkę przed kąpielą czy po?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:33   #3010
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
zczesc dziewczyns, przylaczam sie do grona nowych mam. /synek urodzony 3.11. czy moze wasze pociechy przechodza juz 3 skok rozwojowy? jak sobie z tym radzicie?
MÓJ JUŻ MA CHYBA 4 :d I JAKOŚ dajemy rade. Choć wcale nie jest najgorzej
Stary 2014-01-22, 19:37   #3011
rusalka12
Zadomowienie

Hej babeczki.
Znowu mnie nie bylo I mam 20stron do nadrobienia.
Jestem w calkowitej rozsypce. Dziekuje za slowa otuchy. Niestety dwa dni po.mojej ostatniej wiadomosci pozegnalismy moja ukochana psice.jutro tydzien a ja wciaz nie moge sie z tym.pogodzic. Nie mam sily wam pisac co, jak I dlaczego ani o niczym co jest z tym zwiazane... placze codziennie bo byla ze nami 13 lat I 7 miesiecy. Byla naszym "pierwszym dzieckiem", czlonkiem rodziny...wszystko mi ja przypomina... wciaz czekam na skrzynke z jej prochami... achh...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:00   #3012
lubiewiedziec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
MÓJ JUŻ MA CHYBA 4 :d I JAKOŚ dajemy rade. Choć wcale nie jest najgorzej
Jak twoje dziecie przechodzi skoki? bo moje piszczy, placze, lamentuje i tylko spacer w nosidelku pomaga no ale pogoda raczej nie dopisuje im4 h nosic go,nie bede. Jak sobie radzisz ty?
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:22   #3013
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Jak twoje dziecie przechodzi skoki? bo moje piszczy, placze, lamentuje i tylko spacer w nosidelku pomaga no ale pogoda raczej nie dopisuje im4 h nosic go,nie bede. Jak sobie radzisz ty?
jak ma na imię? ja ni8estety nie pomogę bo jak narazie tych skokow u córeczki nie widze, jest dobry i zły dzień
Stary 2014-01-22, 20:24   #3014
De28
Wtajemniczenie

rusalko- przykro mi..wiem jak to boli.Swojego psa zegnalam po 18 latach..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:25   #3015
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej babeczki.
Jestem w calkowitej rozsypce. Dziekuje za slowa otuchy. Niestety dwa dni po.mojej ostatniej wiadomosci pozegnalismy moja ukochana psice.jutro tydzien a ja wciaz nie moge sie z tym.pogodzic. Nie mam sily wam pisac co, jak I dlaczego ani o niczym co jest z tym zwiazane... placze codziennie bo byla ze nami 13 lat I 7 miesiecy. Byla naszym "pierwszym dzieckiem", czlonkiem rodziny...wszystko mi ja przypomina... wciaz czekam na skrzynke z jej prochami... achh...
psina będzie w waszej pamięci
Stary 2014-01-22, 20:28   #3016
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
przede wszystkim marudzi. Kazda zabawa i zabawka nudzi mu sie po 5 minutach. No i nie moze zasnąc, bardzo długo sie wycisza... Trzeba z nim cały czas chodzić zmieniając pozycje /przodem do swiata/ samolot/ jak do karmienia/ wtulony...
Stary 2014-01-22, 20:39   #3017
anulka2205
Wtajemniczenie

Rusałko

Lilith ten, ja posmarowałam dość obficie, czapa, po pół godz zmyłam w kąpieli i już

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:40   #3018
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No ja właśnie licze na to że przy takim pałąku Zuza zacznie szybciej wyciągać rączki, przekręcać się, nie wiem może złudne nadzieje ale wydaje mi sie że fajne takie coś, bo na macie ileż można leżeć a jak leży na kocu to sam sufit raczej ciekawy nie jest
Hmmm, w sumie w ogóle o takim pałąku nie myślałam... Mam wrażenie, że u Niny do obracania się i podnoszenia to jeszcze tyyyyyyle czasu

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
kupiłam w Tesco Pampersy i one.. pachną te co mieliśmy 1 czy 2 to ie pachniały a te tak
Trójki? No mówiłam, że pachną
Tylko niestety każde pampersowe trójki (tzn. z każdej paczki) mi przeciekają. I to tak jakby na całej powierzchni, nie gdzieś bokiem tylko jakby zwyczajnie przelatywało przez nie
Myślałam, że może jakaś felerna paczka, więc otworzyłam drugą i to samo
Zauważyła któraś z Was coś takiego?

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nina z imienia to grzeczna dziewuszka, grzeczna ale z charakterem fajnie że się udało
Podobno

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Wklajem fotke i pozdrawiam Was może znajde teraz trochę więcej czasu
Jaka blondyneczka Nigdy nie widziałam takiego kudłatego blond niemowlaka

Cytat:
Aaby fajnie ze malutka taka grzeczna byla, pozazdrościć. Nie wiem która to metoda jest ale jedna z tych dwóch, muszę o to zapytać. Dzisiaj przez pierwsze 3 min Mikus się uśmiechał do mnie ale później rozdzierający płacz i to nawet 10 min po ćwiczeniach, aż mu się łezka pojawiła ciężko mi to znosić.
Bidulek

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?
Rota. A po 6tym m-cu wezmę pneumo

Czytam dalej...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:49   #3019
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
-10 :mdlene: a ja czekam aż mi z bonsai kurtke wyślą...

Jakie sny haha ja nie wiem co Ty tam robić chciałaś :d
dobrze że byłam w tym śnie wydepilowana a nie paradowałam z buszem między nogami
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

noooo łaadnie łaadnie, pewnie jakiś przystojny instruktor tam był:P:P

zazdraszczam Dostałam w pierwszym miesiącu po porodzie i już mam normalnie

księżniczka

Wy mi tutaj o snach,a ja stwierdziłam ze coś ze mną nie tak.Śni mi się mój TŻ (jakieś takie gorące mam sny ostatnio|) ale dlaczego nie śniła mi się jeszcze anu razu moja córka?
no własnie nie było
mi się tylko raz śniłaNelka, ze była taka mała jak jest teraz i już chodziła
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszedł nasz prezent mikolajowy od dziadków i dodatkowo zdjęcie Bartka w leżaczku
jaki Bartuś a karuzelka mi się podoba
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam pytanie, bo muszę kupic jakiś leżaczek/bujaczek, a nie wiem jaki. Pochwalcie się jakie macie, czy jesteście zadowolone i na co ewentualnie zwrócic uwagę. Jak kupowałyście na Allegro to u kogo? Bo ja prawdopodobnie na Allegro będę szukac.
taki mamy http://ecsmedia.pl/c/tiny-love-wielo...xt18573683.jpg
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Dziewczyny które są na macierzyńskim ile czekałyście na pierwszą wypłatę?
dosyć długo bo urodziłam 5 listopada a dostałam kase 27 grudnia
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Proszę dzisiaj o kciuki. Idę rozmawiać z moją regionalną i babką od kadr w sprawie ewentualnego przedłużenia mi umowy (kończy mi się w marcu). Nie nastawiam się za bardzo na to, że mi przedłużą, no ale może zdarzy się cud
i jak? udało się?
Cytat:
Mój też ma wielką potrzebe ssania po jedzeniu zje 150 ml i płacze.. daje smoka i 2 minuty, smok wypluje i zadowolone dziecko, najedzone wczesniej myślałam ze on nadal głodny po ych 150 wiec dorabiałam jeszcze 30ml, ale zjadał 10ml a potem i tak ulał tą nadwyżkę. Często nawet z tych 150 uleje [a na puszce pisze ze ma jeść 6x 180 ml... a je 5x150ml)

Anka- cały czas zastanawiam sie jak to możliwe ze on tyle je. Ja rozumiem głodne dziecko, ale to nie możliwe ze on tyle je i normalnie waży na swoje tygodnie.. i że lekarze nie reagują? dla mnie dziwne poszłabym do innego lekarza. EDIT-- doczytałam co napisałaś jako kolejny post. No to ja nie iwem, moze faktycznie.. ale dla mnie to mega dziwne, chyba szuakałabym przyczyny takiego apetytu...
na puszce jest napisane 180 ml? ojoj to jakoś dużo bo na moim Bebilonie Nelka powinna jeść teraz 120ml a najwięcej jest 150ml w 4 miesiącu. ale zauważyłam że na każdej puszce innej firmy jest napisane co innego ;]
Cytat:
ja to w sumie nie wiem kiedy Nela przechodzi skok :P tak jak u Beatki jest albo zły dzień albo dobry
Cytat:
Hej babeczki.
ojoj przykro mi

nadrobiłam :P

Anka, dla mnie to nie jest normalne żeby 7 tygodniowe dziecko zjadało 220ml mleka jeszcze do tego zagęszczonego moja jest mały żarłoczek ale zjada 150

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Trójki? No mówiłam, że pachną
Tylko niestety każde pampersowe trójki (tzn. z każdej paczki) mi przeciekają. I to tak jakby na całej powierzchni, nie gdzieś bokiem tylko jakby zwyczajnie przelatywało przez nie
Myślałam, że może jakaś felerna paczka, więc otworzyłam drugą i to samo
Zauważyła któraś z Was coś takiego?

Czytam dalej... [/FONT]
tak trójki :P
mi nie przeciekają
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-22, 20:53   #3020
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam, czytam i własnym oczom nie wierze. Rozumiem że jak np na puszce jest napisane że ma jeść 90 a on je 120 spoko, ale ilości o których piszesz są masakryczne i napewno szukałabym przyczyny

A próbowaliście z różnymi temperaturami?? A może jakbyście spróbowali ją na brzuszku włożyć do wanienki???

W sumie miałam coś jeszcze pisać ale post anki zgniótł mnie do powierzchni ziemi

probowalismy z temperaturami...co do brzuszka to nie ma szans,bo ona w ogole na brzuszku nie lubi.

Cytat:
Hej babeczki.
wiem co czujesz,przykro mi

dzis kapalam sie razem z Marysia- porazka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-22, 20:56   #3021
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Rusałko

Lilith ten, ja posmarowałam dość obficie, czapa, po pół godz zmyłam w kąpieli i już
dzięki liczę i u nas na sukces

Lineczka na naszym mleku są takie same miarki jak na Waszym Bebilonie a Wy podajecie Nelce już 150ml?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:01   #3022
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
probowalismy z temperaturami...co do brzuszka to nie ma szans,bo ona w ogole na brzuszku nie lubi.

dzis kapalam sie razem z Marysia- porazka
dlaczego?
Stary 2014-01-22, 21:04   #3023
ktosiula
Wtajemniczenie

Rusałki bardzo mi przykro.

Lusesita czemu porażka? Opowiadaj.
A Marys wcześniej lubila kąpiele? Może jej się do oczka nalało ktorymś razem? I teraz się boi...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:05   #3024
ryba91
Zakorzenienie

Lineczko- oj, pomyłecka mialo byc - powinien jest 5x180 a je 5x150 na pepti tak isze ze 5x180 w 4 mc
Stary 2014-01-22, 21:07   #3025
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od 2 tyg glutki w nosie przezroczyste, raz dziennie czyszczę nosek, zastanawiam się czy może powietrze mamy za suche ...
U nas jest tak samo ale już od kilku ładnych tygodni. Myślę, że to kwestia suchego powietrza

Cytat:
ja nue nemosek ale tez myje wloski -ziajka na ciemieniuche.. dwa dni nie umyje i wraca wiec profilaktycznie myje codziennie albo co dwa

planuje zrobic tak :
*nadrobić wizaż
*uzupełnić 1 strone
*odpocząć od stresów
*poćwiczyć coś, albo przygotować sie do tego
*posprzątać
*posortować rzeczy małego
* zrobić pudełko na pamiątki z chrztu
*odpocząć
Ja też myję ziajką na ciemieniuchę - wyleczyła nam ciemieniuchę i teraz używam po prostu jako szamponu. Nie wiem, czy ciemieniucha by wróciła gdybym odstawiła, ale chyba wolę nie ryzykować Zwłaszcza, że bosko pachnie

I jak realizacja listy?

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A, miałam Ci pisać odnośnie smoczka lateksowego- nie macie w pobliżu apteki DOZ ? Tam mają do Nuka, na stronie internetowej patrzyłam
Mąż wczoraj kupił w dużym sklepie dla dzieciaków. Niestety - Nina tylko złapie, trzyma, rozgląda się... i tyle Już nie wiem, jak ją przekonać do butli

Cytat:
Mikołajowi się zaczęło kółko na głowie wycierać
My też już mamy kółko

Cytat:
dziewczyny gdzie dajecie mate edu zeby położyc dziecko?
Rozkładam w pokoju kanapę do połowy i tam kładę, bo na podłodze ciągnie niesamowicie.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
nie chcę zapeszać ale chyba zaczęło się wszystko ukladać... mąż znalazł pracę.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - pytanie do mam dziewczynek
Jak pielęgnujecie okolice intymne? Tam zazwyczaj jest taka wydzielinka - wycieracie ją jak jest żółtawa taka po siku? My mamy lekko zaczerwienioną pochwę i mamy zbadać siuśki (ło matko jedyna - będziemy łapać jakoś a jak się nie uda to woreczek).
Przecieram wacikiem, a między wargami delikatnie przemywam co parę dni zmoczonym patyczkiem - żeby nie było synechii.
U Niny też zaczerwienione - tak mi się wydaje. To źle?

Czytam dalej...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:08   #3026
ryba91
Zakorzenienie

rusAlko- współczuje

lusesita- ie wiem co poradzic,..
Stary 2014-01-22, 21:09   #3027
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A może on ma jakiegoś pasożyta? Ostatnio mama mi mowila,ze polski nfz ma zatrzęsienie przypadków niemowląt z tasiemcem. Bo można zlapac nawet z brudnych oblizanych rąk.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
powiem o tym że podejrzewam tasiemca, chociaż nie chce wierzyć zbytnio bo on od urodzenia był łakomym dzieckiem, ale teraz to już pojęcie przechodzi. przecież nie mógł urodzić się z pasożytem

Cytat:

i poszły maluchy do domu.. w ogóle jakie one napalone na lodowisko.. haha bedze trzeba sie wybrać ;d

Ktosiula- dziękuję

a i owszem, używam smoczka, twarz robi mu się cała czerwona, wypluwa go, nie chce ssać, zaczyna być rozdrażniony i przechodzi to w okropny płacz. dam butle, bo ewidentnie głodny, zje, beknie i ok.
kobieta z jaką rozmawiałam powiedziała że widziała takie przypadki i jest to bardzo żadko spotykane
od rana do północy mały ma około 7 butelek z tym kleikiem, po 220ml każda. to mniej niż ostatnio połykał jak wliczałam w to herbatki.

Cytat:

ja już sama nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć.
Cytat:
Anka ale może on jak się drze jak to piszesz to może on nie jest głodny, a jak mu wsadzasz butelkę z jedzeniem to może z nerwów przy tym krzyku ją zjada, po prostu. Sory ale dla mnie to jest po prostu nienormalne i w życiu bym nie pozwoliła dziecku tyle jeść, już bym wolała żeby wypiło mi 2 litry wody ale jedzenia o wiele mniej!!!

Zuza dzisiaj zaczęła wyciągać rąsie po zabawki na macie jak leży to wyciąga po zabaweczki
jakbyś nie pozwoliła to pozwoliłabyś dziecku być głodnym?
uwierz, na siłe nic nie robiłam z nim nigdy.
a on ewidentnie i bez dwóch zdań jest głodny.
to nie są nerwy, to nie jest potrzeba ssania, znam swoje dziecko, on to połyka i ani kropla mu się nie uleje. najedzonego dziecka za cholere nie zmusisz do jedzenia, a jak już possie tą butelke takie najedzone dziecko, to tak jak Ryba pisała, cała ta nadwyżka zostanie zwrócona.
kobita którą widzę zawsze mi się pyta, czy on coś zwymiotował. nie. nie wymiotuje nigdy. też była zdziwiona, zapytała się dzisiaj ile butelek zjadł w ciągu dnia, pomyslała, policzyła, pomruczała i powiedziała że OK.

masakra, nie wiedziałam że karmienie tyle rozkmin może przynieść.
wiem i pamiętam co Domi od tygodni pisze o Jasiu i ja się nie moge z kolei nadziwić jego ilościami mleka jakie przyjmuje.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

na puszce jest napisane 180 ml? ojoj to jakoś dużo bo na moim Bebilonie Nelka powinna jeść teraz 120ml a najwięcej jest 150ml w 4 miesiącu. ale zauważyłam że na każdej puszce innej firmy jest napisane co innego ;]

Anka, dla mnie to nie jest normalne żeby 7 tygodniowe dziecko zjadało 220ml mleka jeszcze do tego zagęszczonego moja jest mały żarłoczek ale zjada 150

nie ma co mililitrów porównywać, bo każde mleko jest inne
miałam mleko extra hungry pisało że ma pić 120 i tyle pił.
teraz zmieniłam mleko i ma pić 180. więc 40ml to tylko po to, żeby odrobine objętości dodać. to następny krok na rozpoczęcie 4 miesiąca.
Gabi ma aktualnie 8 tygodni.

nie wiem, może gigant mi rośnie i będzie miał gabaryty wielkiej rudej stopy

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:14   #3028
ryba91
Zakorzenienie

aaby- z listy jedyna rzecz to przeglad szafy
odpoczynek nie ma szans bo Kacpercos ciagle cos, stres jest ciagle...eh szkoda gadac. moze jutro nadrobie wizaz, pojutrze pocwicze? ;>
Stary 2014-01-22, 21:25   #3029
anka_85
Zakorzenienie

Dzisiaj miałam przegląd poporodowy i schudłam 20 kilogramów w 8 tygodni. jeszcze +10 kg mi zostało. nieźle jak na zero ćwiczeń, no ale ja jem jak wróbelek.
prawie nic, bo moje stany depresyjne i przybicie zaciskają mi żołądek.
zmienili mi też tabletki, bo te co miałam do tej pory nic nie działają
także kuracja od nowa....

mały śpi tyle co nigdy, jest strasznie płaczliwy dzisiaj
dobrze że śpi, bo jak się obudzi to cały czas placze i wygląda to tak, jakby go bolało, całe nóżki. paracetamol zdaje się działać, bo nie wybudza się tak jak wcześniej, przy każdym ruchu. normalnie taki dzień do dupy że szkoda mówić
oby tylko obyło się bez temperatury.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 21:25   #3030
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dzięki liczę i u nas na sukces

Lineczka na naszym mleku są takie same miarki jak na Waszym Bebilonie a Wy podajecie Nelce już 150ml?
My juz dosyc dawno podajemy 150 bo Mala 120 sie nie najadala

Cytat:
Lineczko- oj, pomyłecka mialo byc - powinien jest 5x180 a je 5x150 na pepti tak isze ze 5x180 w 4 mc
Znaczy bardziej mi chodzilo o ilosc mleka wg producenta w danym miesiacu

Dzisiaj wyprobowalam mufke bylo chyba z -8 stopni a ja szlam bez rekawiczek tylko lapy w mufce mialam i bylo mi cieplo! to byl udany zakup

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości