|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() Miłka weź pod uwagę że ja mam w tej chwili ciągle problem z trądzikiem - cera mieszana trądzikowa, zmarszczki dopiero zaczynają lekko się pojawiać, takie minimalne kurze łapki ![]() W tej chwili używam poniższych kremów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...olic-oczu.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rol-cream.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...att-cream.html (ten chyba ma stare zdjęcie na KWC, ja mam go w słoiczku) Ten pierwszy krem, pod oczy, polecam każdemu z ręką na sercu - jest naprawdę genialny. Mam ogromny problem worów pod oczami i on na serio pomaga. Dobry jest też peeling z kwasami owocowymi, ma takie działanie pilingu chemicznego jak ktoś chce delikatnego efektu, ale można też normalnie peelingować, ja go polecam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...owocowymi.html Świetne są też bibułki matujące z tej firmy. I wszelkiej maści perły - używam ich pod parafinę i są naprawdę kapitalne. Nie jestem w stanie powiedzieć które - zykle przyjaciółka daje mi po kilka w różnych kolorach, jak mi się kończą ![]() A co do serii kawiorowej, napisałam do mojej przyjaciółki na fejsie i ona mówi, że jej mama używa tego kremu który wrzuciłaś i toniku miceralnego z tej serii, i jest bardzo zadowolona. Ale mama jest koło 50-tki. Ty masz niedużo powyżej 30-stki, no nie? No więc ta moja przyjaciółka mówi że to za mocny krem do Twojego wieku. Wiesz, na zasadzie że nie powinno się rozleniwiać cery, bo potem wszystko będzie za słabe i nic nie pomoże ![]()
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam dzis kryzys
![]() Takze ten obrazek z prysznicem idealnie obrazuje moja dzisiejsza sytuacje. Eh musialam sie wygadac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że masz inną cerę (młodszą), ale i tak mi dużo pomogłaś. Ja kiedyś też używałam kremów matujących, dopiero od kilku lat cera z mieszanej zrobiła mi się mieszaną w kierunku suchej, jest wrażliwa, a teraz w ciąży bardziej sucha. Ja mam skończone 36 lat, to muszę poszukać jakiegoś "słabszego" pewnie kremu. Zaraz poczytam co może się nadać. Jak mi się skończy krem pod oczy to zamówię sobie ten, który zalinkowałaś i peeling ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przez kapturki też mnie bolało jak się przyssała, szczególnie prawa pierś. też miałam ochotę ją udusić ![]() bombowa fota!!!! ![]() Cytat:
z mojego krótkiego doświadczenia mogę polecić kilka kolorowych do konkretnych zadań ![]() u mnie wygląda to tak: różowa w kwiatki: do karmienia (butelką i piersią - wycieram córce usta i podkładam jako śliniaczek) niebieska: do odbicia (na ramię) żółto-biała: do położenia dziecka w łóżku (kiedy ją kładę np w rogala albo na kołdrę) różowa w zwierzątka: do moich piersi (wycieram podczas ściągania albo kiedy kapie przy karmieniu) w samochody: do wózka i do nosidełka kolorowa: do rożka/śpiworka ogólnie podkładam do spania w nich flanelka: do przykrycia podczas przewijania (jeszcze jedną muszę dokupić na zmianę) flanelka z ceratką: na przewijak (jeszcze dwie dokupię, jest najlepsza, bo nie przemaka i milutka) białe używam: -do wanienki, (ale kupię kolorową i będę przeznaczała jedną) -do osuszania butelek -dwie mam w pogotowiu na przewijaku do wycierania nieczystości ale ogólnie od poczatku mam kolorowe przeznaczone do konkretnych zadań i dużo nie idzie mi tych tetr Cytat:
![]() ale to nie tak całkiem odpuścić ![]() tylko częściowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() namęczyłaś się, współczuję! to prawda przy cc dopiero później zaczyna się ból i trwa długo... ale ja mimo że sam zabieg wspominam średnio (znieczulenie, szarpanie, duszności) a po też nie było wesoło (drgawki, poty, otępienie, ból) to i tak zdecydowałabym się znowu. nawet bez wskazania. ze względu na swoje dziecięce biodra. teraz najbardziej dokucza mi spuchnięty brzuch (znowu mi spuchł po sobotnim sprzątaniu) i od jakiś dwóch dni rwie mnie ta blizna ![]() o coraz większy i twardy jest ten 'sznur' powyżej ![]() mam nadzieję tylko, że ominie mnie bliznowiec, bo mam skłonności. chociaż w moim przypadku wolę bliznowaca na łonie niż kroczu. co prawda kobiety różnie znoszą cc, ale na położnictwie łatwo poznać która po cięciu ![]() katarzyniak przy zakładaniu cewnika musisz się wyluzować, bo będzie bolało jak będziesz spięta.. katharsist GRATULUJĘ!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Ja pierdziele ależ mnie dzisiaj wszystko boli
![]() ![]() ![]()
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pocieszam się, że już bliżej niż dalej i przed nami "piękna" wizja bolących sutków i pękającego serca na płacz dzieci, kiedy nie będziemy wiedziały co im jest i jak im pomóc ![]() Brzuch mnie boli, spina się, ale nie mogę się doszukać jakiejkolwiek regularności ![]() Chyba idę spać, bo właśnie "skończyłam" praktycznie rękami siostry generalny porządek w łazience, łącznie z odsuwaniem sprzętów i wywalaniem tony niepotrzebnych kosmetyków (swoją drogą hurtownie z artykułami do włosów mogłabym z powodzeniem otworzyć ![]() Na dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Wzięłam się za naukę, ale weź tu się skup człowieku jak wszystko napieprza ;/
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
Gdzież bym miała spać w środku nocy, no bo po co, kto to widział takie wynalazki, spanie, phi
![]()
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja sie witam znad cyca i malej furii gburii. mam nadzieje ze dwa cycki ja zapchaja i padnie do 8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ratunku! Wczoraj podczas wstawania cos mnie zaklulo w podbrzuszu. Pod prysznicem znalazlam dziwnego gluta.... kolor zolty, bez zapachu. Teraz boli podbrzusze, ponawila sie zywa krew. Wydaje mi sie ze boli coraz mocniej. Tyle ze karmilam. Kluje dosc mocno. Rano dzwonie do poloznej. Boje sie nie na zarty. ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#371 |
Rozeznanie
|
MalaMigotka - masz racje zadzwoń do położnej, moze to nic takiego ale lepiej sie upewnić.
Roane - mówiłam już że cie kocham??? ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() czy wy nie przesądzadzie z ta ilością stron? Żartuje. Lecę po łepkach to zapamiętałam ![]() KEFFI trzymam kciuki za Mikołaja. EVI opis świetny ![]() MIGOTKA idź do położnej bądź do giną. Gratulacje dla nowych mamus. My nadal kwitniemy w szpitalu,małemu wyszła zółtaczka a ja mam podwyższone crp. W każdym bądź razie karmimy się cycem,idzie co raz lepiej. Tęsknię za dziewczynami i za swoim łóżkiem... Po ilu dobach ściąga się teraz szwy?
#373 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobryy!
Migotka dzwon, pewnie sie okaże ze to normalne, ale lepiej sie upewnić. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Witam tak jak wczoraj pochwaliłam noc tak dziś to masakra ![]() ![]() Oczywiście o spaniu nie było mowy więc polegiwałam i pojękiwałam jak stara baba- w dupie z tym błogosławionym stanem- o!
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana jeszcze z lozeczka
![]() Wyspana jestem srednio, biodra w nicy myslalam ze sobie wyrwe tak bolaly ![]() Dzisiaj kontrola u lekarza i dowiem sie moze czy cos zwiastuje porod czy cisza ![]() ![]() Tylko tak mi sie nie chce wstawac z cieplego wyrka i wychodzic na ten mroz !! Send from my IPhone ![]()
#377 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, czy ktoras z Was miala stwierdzona ZA DUZA ilosc wod plodowych?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#378 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Mam do nadrobienia 10 stron, ale widziałam, że Gosia zrobiła szybką akcję - GRATULUJĘ i witam Kacperka!!!
Agoola, nie pamiętam, czy Tobie gratulowałam, więc czynię to teraz -GRATULUJĘ!!! Nasze maluszki urodziły się w ten sam dzień ![]() Wczoraj miałam pionizacje i znów mile się zaskoczylam - bolało, ale umiarkowanie. Dziś całą noc miałam Kacperka i tu się trochę działo, ale tą pierwszą noc opisze z domu. Jeśli chcecie. Udało mi się nie podać małemu butli, więc nie ma reguły co do laktacji po cc. Inna sprawa, że odpadają mi skutki. Kacper zasysa jak sum glonojad. Do domu wyjdziemy raczej dopiero po weekendzie. Takie mają jakies nowe zasady, że trzymaja 6-7 dob. Ponadrabiam Was póki mały śpi i nic się nie dzieje. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() A z ciekawostek to śniło mi się, że poszłam na wywoływanie porodu i miał go dokonać mój proboszcz. Nie będę teraz mogła patrzeć na faceta bez dziwnych wizji ![]() Idę się ogarnąć. Ale jestem głodna! i ciekawe jak Gosia...
#380 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Noc przespana, mała wczoraj wieczorem się trochę pokręciła, chyba z godzinę przed zaśnięciem szukałam info o ruchach dziecka na końcówce i faktycznie, dzieci które są już ułożone w kanale rodnym mają mniejszą swobodę i dlatego się mniej ruszają, Lena się kręci ale jeszcze parę dni temu to imprezki sobie urządzała ![]() Nie chcę panikować, we wtorek mam usg i ktg, wczoraj liczyłam i więcej niż 10 ruchów naliczyłam wiec muszę się uzbroić w cierpliwość ![]() A tak w ogóle to witam w skończonym 39 tyg ![]() Cytat:
![]() Buziaki dla małego glonojada ![]()
![]() |
#381 | ||
Zakorzenienie
|
jeju ja mam jeszcze 5 dni
![]() Amberella-- dobrze że lepiej się czujesz i że pionizacja nie była taka zła. Odpoczywaj spokojnie i dochodź do siebie ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
no ja mam 10 ruchów od rana już na pewno ![]() ![]()
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już zjadłam 2 bułki z serem ![]()
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
o nie pączusiów to ja mam na razie dość ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- kupiłam młodemu książeczkę na all ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- mamusie które już urodziły-- poschodziła Wam opuchlizna z palców? możecie zakładać obrączkę i pierdzionki już?
![]() |
#384 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
śniadanko zjedzone, pies wyprowadzony, herbatkę popijam
![]() ![]()
#386 |
Zakorzenienie
|
a mnie cały czas pobolewa krzyż i brzuch jak na @.... rany żeby mi tak nie zostało już do porodu
![]()
#387 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie i dwupaki
![]() U mnie niefajnie. Boli mnie kark, kręgosłup, biodra i w sumie cała reszta też. Czuje się jakby mnie ktoś pobił. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które już rodziły:
jak zaczynała się Wam akcja porodowa? Zawsze najpierw był czop? U mnie dziś 38tc skończony i jestem ciekawa. Przypominam, ze mam ułożenie posladkowe,1 ciąża więc póki co czeka mnie cc ale ordynator wczoraj na weryfikacji kazał czekać aż się akcja zacznie. Dlatego Was pytam o to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.