|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
A mężowi w życiu bym nie powierzyła zadania kompletowania wyprawki!!! O nie! Planuję wszystko kupić tak do końca lutego. A w kwietniu przez neta zamówię wózek, fotelik i laktator, bo to są trzy rzeczy na które chciałabym mieć jak najdłużej gwarancję.A tak w ogóle najbardziej mi się spodobała wypowiedź madziuli, jak się ktoś zapytał czy nie za wcześnie kupuje te wszystkie podkłady poporodowe etc. To napisała, ze poród taki czy inny raczej ją nie ominie, więc na pewno się nie zmarnują
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to zrobię własnie najwyżej tak, jak pisałam 6-7, bo akurat 6 lutego w czwartek wejde w 24 tc ![]() dziewczyny ja spadam, małż niedługo przyjedzie, muszę wygrzać łóżko, może przywiezie mi ciepłe lody o ile sklep będzie otwarty dobranoc Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-22 o 22:55 |
|
|
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już tez zmykam, do jutra
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie sprawia mi to trudności żadnej. Nie mam problemów z wąskimi alejkami, nie mam problemów ze spacerem po lesie, sklepie. No ja z tym wózkiem nie mam żadnych problemów. Ja go uwielbiam . TŻ i inni którzy nim jeżdżą też nie narzekają. Za to skrętne koła w moim innym wózku mnie wkurzały . Cześć i gratulacje! |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś jeździłam takim wózkiem jak moja siostra była mała i to były katusze... I jak pierwszy raz wpadł mi do ręki wózek ze skrętnymi kołami to się poczułam jakbym się przesiadła z malucha do ferrari. Szkoda, ze mi te wózki jakos nie leza, bo jesli chodzi o design to nie maja sobie równych
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie umiem spać jakoś od 5, trochę przedłużyłam. Może popołudniu drzemke zrobie
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Wstałam córce śniadanko do szkoły zrobic i jakos juz spac nie moge. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam nową mamę ![]() Sylwunia poczekaj troszkę ale bez jaj nie do porodu a fotelik np, na wyjscie ze szpitala niezbędny chyba że ktoś ma 5 minut jak Paulka to wózek:pGeneralnie w naszych czasach od 28tc to już duze szanse dla dziecia... no a podpaski itp to wiadomo ![]() Kasian jak tam Hanulka po nocy? Nikki tak sobie dzisiaj myślałam czemu mnke budzi mama mniam mniam a nie buziaczki, zazdroszcze ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
kasian jak minęła nocka ? Pupka Hani lepiej? ![]() Seleniti a to Wasi rodzice nie poznają się wcześniej? Może lepiej zorganizować jakieś spotkanie przy kawie przed Waszym ślubem? Oczywiście to tylko moja sugestia ![]() Podwójne mamusie, a dzieci małe mogą jeść cytrusy??? Bo słyszałam, że do któregoś roku życia (niestety nie pamiętam którego) nie powinny w ogóle jeść ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2380 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana
Kasian jak Hania w nocy? ![]() Nie śpię od 6..bo nie mogę spać Moje dziecko jeszcze śpi..mąż śpi..a ja jem śniadanie i piję herbatkę, wykąpana już, pomalowana i gotowa na wszystko
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti a może wcześniej zorganizujcie spotkanie rodziców
![]() Karlain witaj ![]() Madziula może mu się odmieni U Nas sa najpierw buziaczki, przytulani a potem „ami” ![]() Martuszka ale chodzi Ci o pomarańcze, mandarynki ?? To mój syn jakoś po 7m już próbował i nic mu nie było. Oczywiście obierałam mu nawet z tej cienkiej warstwy co normalnie dorosły je. Dzień dobry ![]() Dzisiaj nocka lepsza ![]() Mamy trochę śniegu za oknem to wyjdziemy na spacer później. Co do tej historii dziewczynki zamienionej w chłopca (czy na odwrót to było) to mnie ta myśl wczoraj zastopowała, bo chciałam literki dla dzieci już kupić. Ale stwierdziłam że poczekam do next USG jeszcze na 4 potwierdzenie Dzisiaj mamy 4 rocznicę bycia razem
|
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Super gratulację ![]()
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Selenity gratuluje ustalenia daty slubu. Bedzie sie dzialo na forum
![]() Kasian jak coreczka? Czytalam, ze jakos ostatnio kilka z nas jest humorzasta i w zlym nastroju. Ja tez tak mam, ale to chyba przez pogode. No i musze powiedziec ze mi juz troche zaczyna sie nudzic. A nudzi mi sie dlatego, ze strasznie sie rozleniwilam i nic mi sie nie chce, bo mnostwo rzeczy znajdzie sie do roboty. Mnie tez wkurzaja te przesady zakupowe i nie zamierzam sie nimi przejmowac, bo wszystko musi byc dobrze. Na pewne rzeczy nie mamy wplywy i to czy wyprawka bedzie skompletowana na miesiac przed porodem czy nie, nie ma zadnego znaczenia. A te czarnowidztwa nie pozwalaja w pelni cieszyc sie ciaza. Co nam wiec z tego blogoslawionego stanu jesli wszyscy na okolo nas stopuja. Cale szczescie moja tesciowa troche inaczej to widzi i co do niej ide to wychodze z jakims ubrankiem dla malej
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie z rana, ja dzis wstałam o 6 bo mielismy msze, a pozniej mialam isc na badania na ta glukoze, ale rano zobaczylam ze na skierowaniu mam jeszcze mocz a nawet pojemniczka nie mialam :/ tak sie wkurzyłam bo nastawilam sie na te badania a tu znowu musze przelozyc :/
Nikii - gratuluje rocznicy i życze miłego dnia ![]() Mamusie mam troche głupie pytanie ale mnie to nurtuje.... ostatnio zauważyłam ze na jednej z piersi sutek tak jakby zaczał "pękać" lub jakby jakaś "narośl" się na nim pojawiła troche sie tym wystraszyłam. Czy u Was zaszły jakies zmiany z sutkami? |
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() Ja też mam czasami tak popękane, takie suche. A narośl hm..bardziej takie białe kropki i chyba czasem coś tam wycieknie bo widziałam na staniku niewielkie plamki.
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
Witam nową mamę Kasian - jak Hania? ![]() Nikii - gratki rocznicy, u nas jutro mija dwa lata od zaręczyn ![]() ab_cd- też mam popękane sutki. Porobiły się tak jakby dziureczki w nich
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do przesądów zakupowych, to moja teściowa strasznie jest opętana przez nie no i ostatnio mój S. mówi, że mama ma jakieś ciuszki dla Małego, ale teraz Nam nie da, bo jeszcze za wcześnie.. no to powiedziałam, że skoro muszę sobie i tak wszystko kupić sama (bo przecież nie mam pojęcia, co mam dostać, a nie będę czekać do porodu, bo wystarczy, że zacznie się 2 tygodnie wcześniej i klops), to ja nie chcę żadnych ciuszków no więc na wtorkowej wizycie pokazała Nam ubranka i stwierdziła, że jak już je widziałam, to mam sobie zabrać ale w ogóle patrzcie, jakie to jest podejście.. sama mówi, że nie mogę nic kupować, bo za wcześnie itd., a wyskoczyła z tekstem, że kupi pościel, kocyki i takie pierdoły, bo moi rodzice pewnie już kupili łóżeczko i wózek.. no przecież padłam, jak to usłyszałam |
|
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
obudziłam się przed 7 , ogarnęłam się i pojechałam na badania, straciłam 95 zł czekam na drzemkę Igi bo jestem nieprzytomna jakaś, ale pewnie pójdzie spać nie wcześniej niż o 12.. chyba padnę do tego czasu ![]() Nikii gratuluję rocznicy ![]() Kasian jak tam Haniulka po nocce biedulka? ![]() Martuszka, moje Iga je wszystkie owoce dosłownie i nic jej nie jest idę do mojego rozrabiaka, bo zajęła się chwilę nią moja mama , będę poźniej |
|
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian ja Hanusia?
Nikii gratuluję rocznicy Witam się w 22 tygodniu Dziś tż pojechał dowód wymienić, więc pospałyśmy do 9. Idziemy na śniadanko bo dziewczynki kopią jak szalone, głodne pewnie ![]() Kciuki za wizyty no i miłego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-23 o 09:31 |
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Kasian, jak Hania po nocy ? Ja witam sie z pracy
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie moja mama marudziła, że za wcześniej, ale powiedziałam parę zdań i jej już przeszło. Za to teściowa ma pole do popisu, ale ja ją w pompie mam jak to Kasian pisze i też kupuję.
Nigdy nie wiadomo co się stanie . Akcja może rozpocząć się już niedługo i co wtedy? Mój mąż nie ogarnął by tego sam, prosił by siostrę a ja nie potrzebuje wchrzaniania się osób trzecich do wyprawki mojej córki. Już teraz zostałam opieprzona, że ciuszki na roz 56 są za małe i dziecko w nie nie wejdzie No tak bo ja urodzę mamuta, bo serio miałaby się w kogoś wdać żeby była ogromna...![]() Wózek kupimy na końcu, bo chodzi o gwarancję no chyba że nadarzy się okazja kupić używany w stanie idealnym. Mamy już wybrany model i kolor też ![]() Łóżeczko też już wypatrzone, bo chodzi o meble kupujemy za miesiąc. A ciuszki i pierdołki kupujemy na bieżąco. Stwierdziliśmy że w połowie marca chcemy mieć już wszystko. Niech stoi łóżeczko nieskręcone, ale w domu ma być. Nie daj Boże pójdę do szpitala wcześniej i będzie pozamiatane. Do fryzjera też miałam zabronione chodzić, żeby dziecku chemia nie zaszkodziła. No tak tylko, że jak teściowa wyczyści łazienkę domestosem to jest ok i wtedy wdychać mogę ![]() No taki mój elaborat o tych czarnowidztwach. Nie dajmy się zwariować, bo przecież te babki wszystkie to by nas w domach zamknęły i okadziły jakimiś śmierdzącymi dymami, bo to dla dziecka najlepsze. Gówno prawda
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulka za 22gi tydzień
![]()
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jednak wczorajszy obiadek był dla mnie za ciężki... w nocy się męczyłam i jeszcze dzisiaj mi tak ciężko na żołądku... tak więc to co zostało na dziś będzie całe dla TŻ (który jest w 7 niebie z tego powodu) a sobie zrobię dziś kaszę z musem jabłkowym. Nic lżejszego nie wymyślę, tylko muszę sobie przypomnieć jak to się robi, bo ostatnio jadłam to 20 lat temu Kasian, jak dziś pupcia Hani? Mam nadzieję, że noc była spokojna Cytat:
ale wszystko dobrze wyszło, możecie potraktować ten ślub jako okazję do zapoznabia przed właściwym weselem ![]() Jeśli chodzi o obiad po, to w naszej restauracji płacilibyśmy ok 40 zł/od osoby, więc tragedii nie było... no ale jak rozszerzyliśmy to na 8 godz, wzięliśmy dodatkowe przekąski i dania ciepłe to wyszło 85zł no i z tortem i wystrojem weselnym miałam prawie wesele A i poszukaj wątku o ślubie w ciąży, widziałam taki i było tam sporo inspiracji jeśli chodzi o sukienki... Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2014-01-23 o 10:07 |
|||||
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Misia dzisiaj została w domu, Mężul w pracy, więc mam pełne ręce roboty dzisiaj. Niki gratuluję rocznicy ![]() Co do wyprawki to ja chcę się zamknąć najpóźniej do połowy marca, bo może być różnie i śmieszą mnie trochę te przesądy dotyczące kwestii kupowania wyprawki po porodzie. Już sobie wyobrażam mojego Mężula szukającego wyprawki Miłego dnia! U mnie dzisiaj pomidorówka z ryżem.
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian86 jak tam Hania? mam nadzieję że już lepeij
Karlain witamy ![]() Nikii Wszytskiego dobrego na rocznicę ![]() Paulka gratulacje 22 tyg. Dzień dobry ![]() Zastanawiam się nad dodatkową wizytą bo jakoś się denerwuję tym moim brzuchem. Pobolewa czasem i nie wiem o co chodzi chyba się będę musiała wcisnąć bez numerku do mojego gin - pewnie w sobotę... ehhh
|
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
No i witam nową Mamusię. Chyba kolejna moja imienniczka wnioskując po nicku
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
Hej,dawno nie pisalam,ale jakos nie umiem sie wbic. Witam nowe mamy,bo chyba od ostatniej mojej wizyty chyba ze 3 sie pojawily
Selenity gratuluje slubu!! kasian ,jak tam hanutka? My mielismy problem z pupcia przed swietami,bo jelitowka nas dopadla. Pomoglo przemywanie mokrym wacikiem i latanie z golym tyleczkiem ( igo odpieluchowany wiec latwiej)
|
|
#2400 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dwa dni mnie nie było a tyle nadrabiania
Cytat:
Cytat:
kochana spacerki to ją robię codziennie z małym bo trudno cały dzień w domu wysiedziec ale wiadomo już tyle w domu się nie narobił, nie wstaje o 5:30 jak do pracy więc takiego zmęczenia nie ma Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Pieknie ![]() Kasiun jak tam hania?u nas linomag pomógł na silne odparzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

ale bedziemy szaleć na forum
Planuję wszystko kupić tak do końca lutego. A w kwietniu przez neta zamówię wózek, fotelik i laktator, bo to są trzy rzeczy na które chciałabym mieć jak najdłużej gwarancję.

. Nie sprawia mi to trudności żadnej. Nie mam problemów z wąskimi alejkami, nie mam problemów ze spacerem po lesie, sklepie. No ja z tym wózkiem nie mam żadnych problemów. Ja go uwielbiam
. 

Moje dziecko jeszcze śpi..mąż śpi..a ja jem śniadanie i piję herbatkę, wykąpana już, pomalowana i gotowa na wszystko 

no ale w sumie dla malucha raczej nie powinny pachniec bo to podobno chemia... Niki proponowała prać najpierw w zwykłym proszku a poten w loveli.