![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Mi po porodzie poprzednim zostało 4 kg, no i obiecałam sobie, że teraz będę dbała o siebie, żeby za dużo nie przytyć, żeby po następnym znowu nie zostało za dużo. Pytałam sie dzisiaj lekarza, czy mój organizm po 10 miesiecznej przerwy jest gotowy na nową ciazę, wiec on powiedzial, ze przeciwskazania byłyby gdybym miala cesarkę, a że rodziłam naturalnie, wiec jest ok. Bardz sie ucieszyłam, bo pamietam, że po poprzednim porodzie wszyscy tzn. lekarz w szpitalu, moj ginekolog, połozna, pani w szkole rodzenia jak mantrę powtarzali, ze po porodzie trzeba min. rok odczekać na nową ciaże, bo organizm potrzebuje regenaracji,chodzi nie tylko o macicę, ale też. min. o ukląd krwionosny.
Nadzieja uczy czekać pomaleńku... Czekamy: 24.09.2014 Edytowane przez katiusza1985 Czas edycji: 2014-01-22 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie nic się nie działo, ból brzucha takie jak na miesiączkę to normalka w pierwszych tygodniach.
#543 |
Raczkowanie
|
A jakie witaminy bierzecie femibion, prenatal czy jakieś inne? Ja na razie biorę tylko kwas foliowy, ale już zamówiłąm sobie prenatal.
Dzisiaj bylam też na pobraniu cytologii. pół roku temu mialam robioną i mam wynik do powtórzenia, bo wyszlo ASCUS - nieprawidlowe komórki nieokreśolnego znaczenia. Dzisiaj lekarz mnie uspokoil, powiedzial, ze prawdopdobnie zrobiono za szybko cytologię po porodzie. No ale powiedział, że trzeba czekać. Takze czekam 2 tygodnie. Moze któraś z was kiedyś miala taki wynik?
Nadzieja uczy czekać pomaleńku... Czekamy: 24.09.2014 Edytowane przez katiusza1985 Czas edycji: 2014-01-22 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
ufffffffff nadrobiłam
![]() ![]() witam, wg om rozpoczęliśmy ósmy tydzień ![]() po kolei: od około owulacji bolał mnie brzuch jak na @, tak około trzech tygodni i cały czas. teraz już spokojniej, ale dalej pobolewa albo zakłuje. chodziłam często siku, trochę się unormowało. w sylwestra na początku piłam, wcześniej też-whisky, bo wygrałam ![]() ![]() ![]() z dolegliwości: wzdęcia, wzdęcia, bolesność piersi przy dotyku, troszkę chyba urosły(tż hepi bo mam niewielkie ![]() jestem przeziębiona od tygodnia bezgorączkowo, hascosept, woda morska, cerutin, łóżko, herbata z miodem i cytryną, od dziś sok z cebuli. mama wie, teściowie, z którymi mieszkamy, wiedzą, brat tżta z rodziną(sami są w ciąży, urodzą wg terminów miesiąc przede mną), najbliżsi znajomi, pracodawca. chyba tyle. piszę pw z prośbą o dopisanie, robię zakładkę wątku i idę zjeść coś i spać ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-01-23 o 01:55 Powód: dopiski, dopiski, pełno dopisków! |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
Bezaczek witamy w gronie Brzuchatek
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli natomiast chodzi o ten wypadek jeszcze- wczoraj ciągle wracałam do tego myślami. Nie wiem dlaczego na świecie jest tak, że dzieciom dzieją się takie rzeczy. A takie różne szuje, zbrodniarze, co siedzą w więzieniu w końcu z niego wyjdą i dożyją wieku sędziwego! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() JA do mojego dojeżdżam ok 30km. Aktualnie jestem u dwóch lekarzy na raz- jeden w moim mieście, bardzo sympatyczny facet i z dość dużą wiedzą. Pomógł mi pozbierać się po poronieniu. Tylko jest jedno ale dla którego zrezygnuję z niego- pracuje w szpitalu w moim mieście a tutaj szpital jest beznadziejny. Nie zamierzam tutaj rodzić. Z kolei ten drugi, 30km stąd, prowadził moją 1 ciążę, ale bywa oschły i w trakcie pobytu w szpitalu przed i po porodzie ani razu go nie spotkałam bo dyżur już dawno miał wyrobiony ![]() Witam witam w tym jakże chłodnym dniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie ok. 07.00 było -16. Brrrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Konto usunięte
|
Ja mam gina na miejscu. Pracuje też w szpitalu w moim mieście, ale nie mam zbyt dobrej opinii na temat tego szpitala po tym jak koleżanka rodziła w marcu. I co do tego to nie wiem jeszcze czy będę rodzić tu, czy pojadę do obcego lekarza... Pewnie tu na miejscu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolei moja koleżanka pojechał do Pń na Polną rodzić. Nie miała lekarza stamtąd i nie miała też większych problemów. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki ja dalej czekam na wizyte do srody, na moja pierwsza!!!wizyte!!, nie wiem czemu ale uwazam ze w sumie jestem troche zaniepokojona i ciekawa ale co ma byc to bedzie i niema co leciec tak wczesnie do lekarza, zreszta jak was czytam to jeszcze bardziej sie w tym upewniam, poza tym wygrzebałam swoja karte ciazy z przed 1,5 roku i tez bylam na pierwszej wizycie w 6tyg a teraz mi wychodzi ze bede w 6tyg i 5dniu, ja tez dojezdzam 45km do lekarza a rodzilam 100km od mojego miasta bo tam pracuje ten moj lekarz, byl przy porodzie wiec chyba nie jest az taki zły, mam do niegoi jakies tam zaufanie wiec narazie nie bede szukala nowego lekarza.
witaj bezaczek..... ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ja mialam tak ze mialam porod wywoływany wiec lezalam na sali porodowej od 7rano do 15, co jakis czas zagladal lekarz jak to wszystko wyglada a tak przez caly czas to byla polozna, polozna odbierala porod ale lekarz byl obok i wiem ze dzieki temu ze bylam jego pacjetka to polozna bardziej sie pilnowala byla milsza i wogole, lekarz tylko kontrolowal sytuacje a po wszystkim szył mnie tak to wygladało u mnie, jeszcze jedno co mnie denerwuje to w tym szpitalu nie dawali znieczulenia a ja bym chciala rodzic ze znieczuleniem teraz kolezanka mowila ze o niebo lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Przyczajenie
|
Hey hey bylam na wizycie 14go i jest pecherzyk bylo wtedy 5 i pol tyg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
o to super
![]() Ja mam swojego lekarza 10 km od siebie i tyle samo szpital. Bedę rodzić w tym szpitalu co wlasnie moja lekarka jest bede pewniejsza.
#557 |
Przyczajenie
|
Nie nie z owu bylo 5,5
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Wiec dolanczam sie do was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Przyczajenie
|
Tak tylko i powiedzial ze wszystko jest wporzadku tak jak trzeba
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- I wcale nie musi byc zarodek w tym tyg ma czas....i ufam swojemu lekarzowi i |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Jeśli poród przebiega prawidłowo, to są przy kobiecie tylko położne. Lekarz w zasadzie nie bierze w tym udziału. Oczywiście, że dobrze jest rodzic w szpitalu, gdzie pracuje lekarz prowadzący ciążę, ale myślę, że najważniejsze jest, aby to szpital był jak najlepszy - ogólnie położne, opieka, sprzęt, możliwość znieczulenia, itd, bo może lekarz prowadzący byc super, ale kiedy pracuje w lichym szpitalu to wtedy bywa różnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja miałam dopochwowe usg bodajże do 20 tc.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-01-29 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44756600]Z owu 5,5 i tylko pęcherzyk? Ja miałam USG 3 tyg. po owu i miałam pęcherzyk, jak będę 5 tyg. to już ma być zarodek...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] 21 dni po owulacji gdzies czytalam ze juz serduszko zaczyna bic czyli w sumie wypada ze w 3 tyg po owulce , wiec chyba troche dziwne ze nie ma zarodka , ja teraz ide jutro w 5 tyg i 6 dni i powinien byc pecherzyk zarodek a serduszko to nie wiem
#563 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja mialam usg dopochwowe tez do 20tyg. Pamietam jak poszłam na usg połowkowe z męzem, to jak zobaczył jak to wyglada to był w lekkim szoku.... u mnie przy poprzednim porodzie byla obecna tylko połozna, lekarz pojawil sie tylko na zszycie. Ale ja chodziłam państwowo. Wydaje mi się ze jak ma sie swojego lekarza prywatnego i rodzi sie w tym szpitalu w którym on pracuje, no to taki lekarz zainteresuje sie swoją pacjentką i na pewno będzie do niej zagladał. No zawsze jest opcja wynajęcia położnej - u nas kosztuje to 700zł.
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosiłabym Was jednak o pomoc. Odebrała dzisiaj badania i wszystko jest ok poza morfolofią ,mam podwyższone MCH,MCHC,MONO, a obniżone PLT, EO. Uspokujcie i powiedzcie że dziecku nic nie grozi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
mi sie wydaje ze rozwoj plodu to sprawa indywidualna tak samo jak pozniej rozwoj dziecka dlatego jedne kobiety rodza dzieci po 2,800kg a drugie po 4,300kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
tez zalezy wszystko od sprzetu lekarza jakim dysponuje i od tego keidy do zaplodnienia doszlo
![]()
#567 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
xxxmalenka no ja tez nie pomoge pojdziesz do lekarza to sie wszystkiego dowiesz, nie denerwuj sie na zapas bo twoje zaniepokojenie i nerwy to napewno szkodzi malenstwu
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- dziewczyny a macie tak ze juz o wszystkim myslicie np jakie imie wozek kolyska czy łózeczko? bo ja to juz rozmyslam o imieniu chociaz wiem ze to jeszcze taki etap ze niema co myslec ale kto mi zabroni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Konto usunięte
|
Ja imię już wymyśliłam dawno (ale tylko dla dziewczynki), ostatnio oglądałam wózki, wanienki i przewijaki na allegro
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.