Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 10:31   #2191
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Makaroniara trochę mnie przerazilas tym swoim postem o odpieluchowaniu ale viorka mnie pocieszyla ufff... Dobrze, ze mam dwie kochanice...
każde dziecko jest inne kochana poza tym musisz znać wszelkie opcje
sama wiesz...z dziećmi nie ma lekko

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
ja sama nie wiem jak to zrobię, bo też sobie nie wyobrażam tego

a tylko spróbuj stąd gdzieś się zgubić choćby na tydzień to wyjdę z siebie

Cytat:
Nie wiem czy tarczycę mam ok, chce wymusić badania od gina w lutym
Ja wolę przerwać. 3 miesiace to nie wieczność a będę miała czas żeby zadbać o siebie i na lato wyglądać normalnie a nie jak czołg
a Ty myślisz, że przez 3miesiące schudniesz 20kilo? Tam wyrywaj mi tarczycę zbadać!
Kochana zero słodkiego, mniejsze porcje, zero fast foodów i będzie szło powoli. A nie starania będzie mi odrzucać
Żeby mi to było ostatni raz

agnieszka różne kupuję
Leine a wiesz, że jak tylko prezcytałam jak mąż Ci mówił, że masz tam nie przyłazić to pierwsze co pomyślałam "taaaa jasne, uważaj bo nie przylezie " potem czytam NO PEWNIE ŻE POSZŁA!!!1

tam by strzelali, grantami rzucali to byś polazła boś za ciekawska jest Ty parówo

a akcja świetna

Jagatka
kobitka super! bardzo się cieszę, że na nią trafiłaś!!!! powiem Ci, że nie raz się zastanawiałyśmy czemu jedni lekarze raz pozwalają się starać 3 miesiące inni 6 i patrz- potrafiła zwięźle wytłumaczyć a nie-BO TAK!
Przy okazji dobrze wiedzieć o tej lekarce!

Cytat:
Dziewczyny dostałam ślinotoku
na dietę miała iść patrzcie

Na allegro, ale się nie opłaca i w niektórych Kubikach i Żabkach ją mają

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Poza tym witam się z Wami w 7 tygodniu ciąży
Na 13:20 pędzę na zajęcia a potem do lekarza trza pojechać... ehh
Relacje zdam Wam dopiero wieczorem

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
A jak się tak chwalicie to dzisiaj mam 38 dc
masakra....może pora coś zacząć brać na skrócenie cykli?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 10:39   #2192
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
O matko....może nie miałaś teraz owulki ? i dlatego tak długo @ nie przychodzi ?

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość

no to ja się wyłamię, bo od wczoraj już jestem w 22 tc

Cytat:
A no
Jeszcze 2 tygodnie i w końcu wizyta

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Współczuję...
Ale za to zobaczysz 3 cm zarodek i bijące serduszko

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 10:39   #2193
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
masakra....może pora coś zacząć brać na skrócenie cykli?
Zawsze miałam regularne i tylko ten cykl jest taki długi wczoraj dostałam luteine

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 10:42   #2194
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Ale to też zależy na jakiego lekarza się trafi, ten gin do którego chodziłam przed ciążą i 2 razy po, nie za bardzo był chetny do dawania skierowań, ledwo wymusilam samo TSH i nic wiecej. Internista w zeszlym tyg jak poszłam po skierowanie na hormony powiedział, że on nie może bo będą go "ścigać" dlaczego on to zleca, i że powinnam to dostać od gina albo endo ale skierowania do endo mi nie dał
Więc duzo zaleczy od podejścia lekarza
Ale ogólnie jestem zadowolona z tego ze mam ten pakiet

Też nie wiem ile to kosztuje wtedy

A ty babo kiedy idziesz do gina, kiedy jakieś badania?

Kobietki ja idę spac, ledwo zyje, w tym tyg nie ma mnie w mieszkaniu ponad 11-12 godz dziennie
Dobranoc
Koffam Was

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Nie widziałam, ale zeżarłabym cała na raz na bank
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty.. najważniejsze, to trafić na dobrego lekarza!!..

Cytat:
Nie widziałam ale taką podobną z nadzieniem toffi bodajże jadłam i kupowałam w tesco tam warto się przejść

Poza tym witam się z Wami w 7 tygodniu ciąży
Na 13:20 pędzę na zajęcia a potem do lekarza trza pojechać... ehh
Relacje zdam Wam dopiero wieczorem
Już 7 tydzień!!.. cudnie.. powodzenia na wizycie..

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
taa my z pracy mamy luxmed, w mojej miejscowości jest jedna przychodnia z tej serii , a w niej 2 ginekologów - w tym jednym jest moja była pani gin...miałam brać ten pakiet, ale podziękuję

I co będziecie łykać, kwas i selen+e? Ten kwas większa dawka, to chyba na receptę jest?
Ja miałam z pracy luxmed i bardzo mi tego teraz brakuje... chodziłam, gdzie chciałam.. wszystko za darmo.. a teraz za wszystko muszę płacić, bo na nfz doprosić się badań, to można pomarzyć.. cóż.. w poniedziałek mnie czeka wizyta na pobranie krwi i wydanie majatku..

Cytat:
Napisane przez skrzat1988 Pokaż wiadomość
Vioris ja tą czekoladę Milki jadłam nałogowo jak byłam w Niemczech i jest cudowna taki lekko słony karmel i słodka czekolada, po kilku kawałkach czujesz się jak w niebie

Ja za to bardzo tęsknię za tą czekoladą Marabou, ona jest z kawałkami pomarańczy i takimi chrupeczkami, a sama czekolada...no smak nie do opisania, najlepsza jaką jadłam w życiu...tylko szkoda, że jest tylko w Szwecji dostępna

A tak poza tym to witam dziś wszystkie Panie i proszę o trzymanie kciuków o 11-tej bo mam egzamin :P
Kciuki są!!..

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
a my dziś zaczynamy 21 tc a co za tym idzie to już połowa ciąży

Ja bym zmieniła dopiero po owulacji i chyba tak zrobiłam

Ehh.. 21tc.. jak sobie pomyslę, jakby to już u mnie było to...
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze...

Dziewczyny, a ja sobie jeszcze odpuszczę ten cykl chyba.. poczekam do wizyty u gina 5 lutego.. troche mnie to plamienie martwi.. może jeszcze organizm nie doszedł do siebie?... chyba wolę dać sobie jeszcze miesiąc na obserwację, niż ryzykować, że coś się znów wydarzy... wizytę mam akurat mniej więcej w połowie cyklu (o ile dobrze go w ogóle zaczęłam, bo sama już nie wiem.. ).. to mi powie, czy cos się zaczyna dziać na owulację, czy nie...
także jak coś, to jeszcze z zabezpieczeniem, a działac będziemy po wyzycie, jak będzie wszystko OK..

Lecę teraz kawunie sobie zrobić...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 10:47   #2195
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty.. najważniejsze, to trafić na dobrego lekarza!!..

Już 7 tydzień!!.. cudnie.. powodzenia na wizycie..

Ja miałam z pracy luxmed i bardzo mi tego teraz brakuje... chodziłam, gdzie chciałam.. wszystko za darmo.. a teraz za wszystko muszę płacić, bo na nfz doprosić się badań, to można pomarzyć.. cóż.. w poniedziałek mnie czeka wizyta na pobranie krwi i wydanie majatku..

Kciuki są!!..

Dziewczyny, a ja sobie jeszcze odpuszczę ten cykl chyba.. poczekam do wizyty u gina 5 lutego.. troche mnie to plamienie martwi.. może jeszcze organizm nie doszedł do siebie?... chyba wolę dać sobie jeszcze miesiąc na obserwację, niż ryzykować, że coś się znów wydarzy... wizytę mam akurat mniej więcej w połowie cyklu (o ile dobrze go w ogóle zaczęłam, bo sama już nie wiem.. ).. to mi powie, czy cos się zaczyna dziać na owulację, czy nie...
także jak coś, to jeszcze z zabezpieczeniem, a działac będziemy po wyzycie, jak będzie wszystko OK..

Chcę żebyś wiedziała, że zawsze jak wybija mi jakiś tydzień to myślę o Twoim aniołku i jest mi przykro, że tak się to skończyło

Stary 2014-01-23, 10:50   #2196
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
a tylko spróbuj stąd gdzieś się zgubić choćby na tydzień to wyjdę z siebie

a Ty myślisz, że przez 3miesiące schudniesz 20kilo? Tam wyrywaj mi tarczycę zbadać!
Kochana zero słodkiego, mniejsze porcje, zero fast foodów i będzie szło powoli. A nie starania będzie mi odrzucać
Żeby mi to było ostatni raz

na dietę miała iść patrzcie

Na allegro, ale się nie opłaca i w niektórych Kubikach i Żabkach ją mają
Niedługo wyjdzie z Ciebie córka
Na dietę od marca idę
I do czerwca schudne 15 kg

Poszukam tej czekolady, muszę spróbować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-23, 10:50   #2197
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
Dziś znowu miałam mega głupi sen. Szkoda tylko ze nie jest zwiastunem ciąży... Wczoraj było serducho na rozruszanie @ i po serduchu tempka zawsze mi spada więc dziś 36.49 już.
Ten cykl chyba boli mnie bardziej niż wszystkie inne razem wziete. Nie mogę przestać myśleć, ze pięknie wszystko wyglądało i powinnam być w ciąży Ten cykl był zupełnie inny niż wszystkie więc dał mi nadzieje, a na koniec dał mi kopa w tyłek jedynie Tylko czas zmarnowany bo już dziś 41dc, następna owulacja to pewnie za miesiąc dopiero
przykro mi kochana...pewnie @ niedługo do Ciebie zawita. Wierzę, że Ci ciężko, bo to przecież nie pierwszy czy drugi cykl...ale jestem zdania, że w końcu się uda!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej picze

Łapię stresa na jutrzejszy dzień [B]
nie stresuj się maleńka! ja zaciskam kciukasy
Cytat:

może to i dobra decyzja porobisz badania, pójdziesz do gina i wtedy zaczniecie działania też chyba wolałabym wszystko sprawdzić zanim powrócę do starań a miesiąc zleci szybciutko - razem z Jagatką rozpoczniecie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:06   #2198
God Of War 20
Zakorzenienie

zubi masz nieaktualne info w podpisie w sensie w kalendarzu
Stary 2014-01-23, 11:07   #2199
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę żebyś wiedziała, że zawsze jak wybija mi jakiś tydzień to myślę o Twoim aniołku i jest mi przykro, że tak się to skończyło
Dziękuję, Kochana.. tak się cieszę, że mam tu Was wszystkie.. na pewno jest mi łatwiej..

Cytat:
Na dietę od marca idę

Narobiłaś mi smaka na tą czekoladę... a miałam iść na dietę.. milka karamel może smakować podobnie, tylko nie jest bąbelkowa, a zwykła nadziewana, ale dużą ilością karmelu.. jest pyszna..
a nie masz u siebie takich sklepów z art. przywiezionymi z Niemiec?.. ja jak szukam dobrych słodyczy, to tam jadę...

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

może to i dobra decyzja porobisz badania, pójdziesz do gina i wtedy zaczniecie działania też chyba wolałabym wszystko sprawdzić zanim powrócę do starań a miesiąc zleci szybciutko - razem z Jagatką rozpoczniecie
U mnie jeden cykl, to tak szybko nie zleci... bo, to co się wyrabia, to szkoda gadać, normalnie.. takie cykle długie...
także Jagatka pewnie mnie ze sto razy wyprzedzi...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-23, 11:12   #2200
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym byla w 14 tygodniu

co do czekania, to chyba to dobra decyzja Sama teraz myślę, że warto poczekać, wiem, że jest ciężko, ale damy radę.

Mi jest teraz przykro, bo moja rodzina nie akceptuje mojego cierpienia. Nie wiem chyba, nie będę im nic więcej mówić, bo gdy im mówię, że mi ciężko to słyszę "nie przesadzaj" a niektórzy nawet sugerują, że pewnie zrobiliśmy coś nie tak z tż

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:22   #2201
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

Niby tak, ale on kazał mi iść po skierowanie na badania do internisty no i sposób przekazania info był troszke inny ale nie mowię ze jest zły, po prostu ona sama powiedziała mi wszystko co chciałam wiedzieć i mam poczucie ze się mna "zajęła" tak porządnie. Naprawdę zrobiła na mnie przemiłe wrazenie i czuje sie spokojna po tej wizycie
Ona pracuje w medicover, wizyty u gin mam bezpłatne, ale sama wykupiłam sobie taki pakiet za 29,50zł na m-c, i wszystkie badania ze skierowania mam bezpłatne, prowadzenie ciaży też
Super, że jesteś zadowolona

Zaraz będę nadrabiać, chciałam Cię tylko zapytać o te pakiety. Gdzie można znaleźć cennik? Czy ten Twój pakiet za niecałe 30zł obejmuje skierowania tylko od ich lekarzy, z Medicover, czy też od innych?

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:23   #2202
meire
Zakorzenienie

Cytat:

co do czekania, to chyba to dobra decyzja Sama teraz myślę, że warto poczekać, wiem, że jest ciężko, ale damy radę.

Mi jest teraz przykro, bo moja rodzina nie akceptuje mojego cierpienia. Nie wiem chyba, nie będę im nic więcej mówić, bo gdy im mówię, że mi ciężko to słyszę "nie przesadzaj" a niektórzy nawet sugerują, że pewnie zrobiliśmy coś nie tak z tż
Damy radę!!.. poczekamy ile trzeba i wtedy zajdziemy w zdrowe ciąże..

Ja nie rozmawiam z rodzina, o tym co się stało.. tzn., powiedzieliśmy moim teściom i mojej babci, która z nami mieszka i to tyle.. mieliśmy dwie, trzy rozmowy, kiedy naprawdę nas wspierali i pomogli w miare swoich możliwości.. ale nie wracamy do tego już teraz.. było, minęło, a ja chcę żyć i być szczęśliwa... babcia czasem zapyta tylko, jak się czuję..
ja mam moją Julcię w sercu (bo tak daliśmy jej na imię w akcie urodzenia..), mam jej rzeczy w specjalnym kartoniku, czasem jeszcze zerkam na usg.. wspominamy ją z mężem czasem, zapalimy dodatkowy znicz na grobie jego mamy.. ale nie chce już płakać i ciągle się zadręczać... mam nadzieję, że niedługo dane mi będzie zajść znów w ciążę.. i na pewno nigdy nie zapomnę z moim Aniołku, ale to nie znaczy, że będę się zadręczać..

Musisz być dzielna.. a skoro nie masz w rodzinie takie wsparcia, jak byś chciała, to nie rozmawiaj z nimi o tym... ja bym tak zrobiła..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-23, 11:39   #2203
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja od rana zasiadłam nad robotą i tak myślałam o wizażu, że dostałam motorek w tyłeczku i szybciutko wszystko zrobiłam
teraz czas na kawkę

pół godziny to nie jest jakieś wielkie opóźnienie, ja tak raz miałam, ale wpisałam inną godzinę i unieważniłam, bo akurat blisko owulki było. Może na razie nie unieważniaj, tylko wpisz inną godzinę, a jakby faktycznie na dniach chciało wyznaczyć owu to wtedy zignoruj tempkę i zobaczysz czy coś Ci zmieni ten cykl masz na obserwację, więc nie zawracaj sobie tym głowy najważniejsze, żeby owulka była

7 tydzień jak ten czas leci

ja bym mierzyła tym nowym

no to już zaciskam kciuki!

to kładź się i odpoczywaj a u Ciebie już 23? wow

nie, no kobity, lecą te Wasze tygodnie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

spoko, spoko! wywołamy tego małpiszona! nie bój żaby
Tez nie wiem kiedy to zlecialo hihi ale teraz tylko prosze, zeby juz do konca bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość

no to ja się wyłamię, bo od wczoraj już jestem w 22 tc

Ooo to gratulacje !!! ;* to tylko tydzien mniej niz ja zycze zdrowia Tobie i malenstwu

Obudzilam sie na siku i lece spac dalej bo mnie cos to spanie na dobre wzielo.

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:41   #2204
God Of War 20
Zakorzenienie

Ja się już zebrałam i niedługo wyruszam zima pełną parą
Stary 2014-01-23, 11:50   #2205
Leine
Zakorzenienie

Cześć ☠☠☠☠uchy!

Na szczęście nie miałam głupich snów uff
Nie mogłam zasnąć od 6... i tak się męczyłam... o 8 obudziła się córa ale poszłam do niej a ona mi tu chucha w twarz, podciąga nosem i wali mnie po pysku przekręcając się ale dospałyśmy do 10.20

I córa chora zaczyna być katar z dnia na dzień coraz gorszy, ale od wczoraj daję jej nurofen rano i na wieczór a dziś dodatkowo syropek na kaszel... chyba wszystko przez te odpieluchowanie bo nie raz się obsikała i się najnormalniej w życiu przeziębiła

Gratuluję zaczętych tygodni Wszystkim Fajnie macie! Będziecie rodzić a ja dopiero będę test robić...

Meire, Manieczka może się spikniemy na kawkę jak zjadę do polen w marcu??
Cytat:
Dziewczyny dostałam ślinotoku

Zobaczyłam tę czekoladę i teraz stała się moim marzeniem

Widziałyście ją gdzieś w sklepie? Powiedzcie że tak, błagam

no u nas takich dobrych z milki jak nasrał ale nie kupuję bo jak mi zasmakuje to żarłabym codziennie...
a Ty miałaś dbać o dietę! nie ma czkolad!!!!!!! Won po owocki w zamian! Nara!
Cytat:
łeee co tam Twój 38dc, ja się witam w 41dc
Pobijam swoje rekordy
Zeszłam do skrzynki ale nie ma jeszcze listu do mnie nie ma ehhh, a wysłali priorytetem te tabletki we wtorek po południu
Cytat:
Leine a wiesz, że jak tylko prezcytałam jak mąż Ci mówił, że masz tam nie przyłazić to pierwsze co pomyślałam "taaaa jasne, uważaj bo nie przylezie " potem czytam NO PEWNIE ŻE POSZŁA!!!1

tam by strzelali, grantami rzucali to byś polazła boś za ciekawska jest Ty parówo

a akcja świetna
a bo ja go źle zrozumiałam i sobie stworzyłam własną historię i tak wyszło, że przeszłam do klatki a leżeli na płask metr ode mnie
To tż tak głupio opowiedział, jak mu powiedziałam co zrozumiałam to powiedział, że chyba ze mną jest coś nie tak
Cytat:
O matko....może nie miałaś teraz owulki ? i dlatego tak długo @ nie przychodzi ?
Owulacje miałam na 100% skoro tempka skoczyła i to nie mało Ja nie miałam na 100% bo u mnie żadnych skoków i tempki powyżej 36,60 nie było w tym cyklu. Jutro sprawdzę może rano czy jest nisko
Cytat:
Na dietę od marca idę

taaa... do marca to Ty przytyjesz te 15 kg co chcesz schudnąć, więc suma sumarum będziesz ważyć tyle co teraz... to po co iść na dietę

Karoloo luteinę masz brać podjęzykowo tak? Bo ja tak jadłam na wyregulowanie cykli i była obrzydliwa

Meire plamienia mogą być okołoowulacyjne, bądź masz niski progesteron

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-23 o 11:51
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:51   #2206
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się już zebrałam i niedługo wyruszam zima pełną parą
U mnie dziś -16st było rano.. jest biało i pięęęękne słońce...
Powodzenia dziś!!..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:01
Stary 2014-01-23, 11:56   #2207
Karoloo
<3 <3 <3

Leine luteine mam podjezykowo ale... nie jest zła Kiedyś była gorsza

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 11:57   #2208
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
zubi masz nieaktualne info w podpisie w sensie w kalendarzu
tzn

Cytat:
Damy radę!!.. poczekamy ile trzeba i wtedy zajdziemy w zdrowe ciąże..

Ja nie rozmawiam z rodzina, o tym co się stało.. tzn., powiedzieliśmy moim teściom i mojej babci, która z nami mieszka i to tyle.. mieliśmy dwie, trzy rozmowy, kiedy naprawdę nas wspierali i pomogli w miare swoich możliwości.. ale nie wracamy do tego już teraz.. było, minęło, a ja chcę żyć i być szczęśliwa... babcia czasem zapyta tylko, jak się czuję..
ja mam moją Julcię w sercu (bo tak daliśmy jej na imię w akcie urodzenia..), mam jej rzeczy w specjalnym kartoniku, czasem jeszcze zerkam na usg.. wspominamy ją z mężem czasem, zapalimy dodatkowy znicz na grobie jego mamy.. ale nie chce już płakać i ciągle się zadręczać... mam nadzieję, że niedługo dane mi będzie zajść znów w ciążę.. i na pewno nigdy nie zapomnę z moim Aniołku, ale to nie znaczy, że będę się zadręczać..

Musisz być dzielna.. a skoro nie masz w rodzinie takie wsparcia, jak byś chciała, to nie rozmawiaj z nimi o tym... ja bym tak zrobiła..
I masz rację nie można się zadręczać. Ja się nauczyłam prawie 2 lata temu, że nie warto się zadręczać i dopuszczać do siebie bólu, który czujemy po śmierci bliskiej osoby bo to może nas wykończyć i prowadzić do depresji a z tego nie jest tak łatwo wyjść...Pamiętać i wspominać jak najbardziej bo to jest potrzebne

Cytat:
Cześć ☠☠☠☠uchy!

Na szczęście nie miałam głupich snów uff
Nie mogłam zasnąć od 6... i tak się męczyłam... o 8 obudziła się córa ale poszłam do niej a ona mi tu chucha w twarz, podciąga nosem i wali mnie po pysku przekręcając się ale dospałyśmy do 10.20

I córa chora zaczyna być katar z dnia na dzień coraz gorszy, ale od wczoraj daję jej nurofen rano i na wieczór a dziś dodatkowo syropek na kaszel... chyba wszystko przez te odpieluchowanie bo nie raz się obsikała i się najnormalniej w życiu przeziębiła

Gratuluję zaczętych tygodni Wszystkim Fajnie macie! Będziecie rodzić a ja dopiero będę test robić...

Meire, Manieczka może się spikniemy na kawkę jak zjadę do polen w marcu??

no u nas takich dobrych z milki jak nasrał ale nie kupuję bo jak mi zasmakuje to żarłabym codziennie...
a Ty miałaś dbać o dietę! nie ma czkolad!!!!!!! Won po owocki w zamian! Nara!

łeee co tam Twój 38dc, ja się witam w 41dc
Pobijam swoje rekordy
Zeszłam do skrzynki ale nie ma jeszcze listu do mnie nie ma ehhh, a wysłali priorytetem te tabletki we wtorek po południu

a bo ja go źle zrozumiałam i sobie stworzyłam własną historię i tak wyszło, że przeszłam do klatki a leżeli na płask metr ode mnie
To tż tak głupio opowiedział, jak mu powiedziałam co zrozumiałam to powiedział, że chyba ze mną jest coś nie tak

Owulacje miałam na 100% skoro tempka skoczyła i to nie mało Ja nie miałam na 100% bo u mnie żadnych skoków i tempki powyżej 36,60 nie było w tym cyklu. Jutro sprawdzę może rano czy jest nisko

taaa... do marca to Ty przytyjesz te 15 kg co chcesz schudnąć, więc suma sumarum będziesz ważyć tyle co teraz... to po co iść na dietę

Karoloo luteinę masz brać podjęzykowo tak? Bo ja tak jadłam na wyregulowanie cykli i była obrzydliwa

Meire plamienia mogą być okołoowulacyjne, bądź masz niski progesteron
Ale jakby nie było tempka nie potwierdza na 100% owulki tylko monitoring więc nawet jeżeli był spory skok to nie możemy mięć gwarancji, że do owulacji doszło.

Stary 2014-01-23, 11:59   #2209
manieczka1
Zakorzenienie

Leine! a lekarz nie chce Ci dać czegoś na skrócenie tych cykli? jeśli to głupie pytanie to nie bij - ja się nie znam
a mnie dziś tak prawy jajcor nawala, że dosłownie nie mogę...że lewy się odzywa często to już jestem przyzwyczajona, ale prawy?
u nas mrozisko! normalnie aż nosa nie chce się wystawiać
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-23, 12:01   #2210
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziś -16st było rano.. jest biało i pięęęękne słońce...
Powodzenia dziś!!..
Nie wiem jak było rano bo spałam
Teraz słońca nie ma niestety... no ale cóż

zubi masz czekamy na zaległe relacje z wizyty i większość dziewczyn już o nich mówiła, Leine, Jagatka, załamana

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:03
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:04   #2211
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jakby nie było tempka nie potwierdza na 100% owulki tylko monitoring więc nawet jeżeli był spory skok to nie możemy mięć gwarancji, że do owulacji doszło.
hmmm tego nie wiedziałam myślałam, że jak tempka wzrasta = wypuszczenie jajeczka na wolność

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Leine! a lekarz nie chce Ci dać czegoś na skrócenie tych cykli? jeśli to głupie pytanie to nie bij - ja się nie znam
a mnie dziś tak prawy jajcor nawala, że dosłownie nie mogę...że lewy się odzywa często to już jestem przyzwyczajona, ale prawy?
u nas mrozisko! normalnie aż nosa nie chce się wystawiać
przecież pisałam, że mam brać Castagnus- czekam na te leki bo mama tż mi wysłała we wtorek po południu priorytetem 3 opakowania One mają mi wyregulować cykl.
No i CLO- szybciej będą rosnąć = szybsze pęknięcie = szybsza owulacja (bynajniej ja to tak rozumiem) ale ja clo nie biorę i pisałam już dlaczego ale każdy to olał

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:05
Stary 2014-01-23, 12:05   #2212
vioris
Zakorzenienie

Leine nie jesteś sama w 41 dc. U mnie też cykle coraz dłuższe Następny pewnie będzie trwał 50dni a owulacja będzie w 35
Od jednej czekolady nie przytyje 15 kg, nie bój żaby

Stary 2014-01-23, 12:07   #2213
meire
Zakorzenienie

Leine, to, że mogą być okołoowulacyjne plamienia, to wiem... ale aż tak długo??!!.. czasami mi się zdarzały, ale to trwało dwa dni.. i było kilka nitek krwi w śluzie, a nie normalne brązowe plamienie.. juz sama nie wiem, czy nie powinnam była zaznaczyć nowego cyklu wcześniej... już szału dostaję...
a progesteronu chyba nie badałam przed zajściem w ciążę... ale możliwe, że cos z nim mam nie tak, skoro już pierwszą ciążę musiałam mieć podtrzymywaną na dupku i teraz też od razu na pierwszej wizycie dostałam, bo miałam plamienia...
pogadam o tym z gin na najbliższej wizycie...

Kochana... daj tylko znać, jak będziesz w PL i umówimy się na ploty..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-23, 12:07   #2214
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze miałam regularne i tylko ten cykl jest taki długi wczoraj dostałam luteine
a no faktycznie

Cytat:

rób tak jak czujesz w sercu kochana
i jak przeczytałam o tych rzeczach od Julci to mi się łezka zakręciła....

Cytat:
dobra dobra ty Nam tu nie ściemniaj najważniejsze, że usłyszałaś, że nie masz przychodzić, bo policja

zakupy zrobione, teraz pora się wziąć na spokojnie za mieszkanie....a tak mi się chceeeeee..... ale muszę bo przyjacióła wpada popołudniu

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-23, 12:08   #2215
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm tego nie wiedziałam myślałam, że jak tempka wzrasta = wypuszczenie jajeczka na wolność

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

przecież pisałam, że mam brać Castagnus- czekam na te leki bo mama tż mi wysłała we wtorek po południu priorytetem 3 opakowania One mają mi wyregulować cykl.
No i CLO- szybciej będą rosnąć = szybsze pęknięcie = szybsza owulacja (bynajniej ja to tak rozumiem) ale ja clo nie biorę i pisałam już dlaczego ale każdy to olał
Jak to nie wiedziałaś? Przecież pisałyśmy o tym tyle razy, że tempka i skok nie dają 100% pewności wystąpienia owu i tylko monitoring może wszystko potwierdzić
Jeśli nasz organizm działa jak należy i hormony są ok to trzeba przyjąć, że owu występuje tak jak tempka na to wskazuje
Stary 2014-01-23, 12:10   #2216
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no to to pisałaś, fakt - i widziałam to - wybacz, ja mam już stary 30-letni mózg
nie sądziłam tylko, że ten cały castagnus może skrócić cykl a z tym clo to ja myślałam, że po prostu, żeby owulka była, ale nie wiedziałam, że będzie ona szybciej no to nafaszerujesz się lekami i będzie piękna fasolinka
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-23, 12:15   #2217
Leine
Zakorzenienie

A u nas tylko -4 stopnie

Ogólnie od dziś w promocji jest SCHAB wieprzowy za 5,99€ za 1 kg. Hmm nie wiem czy to tanio?? Mam chętkę na skosztowanie tego, jeszcze mnie tak tym kiedyś poszczułyście... i nadziać śliwkami mmmmm musi być pychota!
Ale aktualnie mnie nie stać chyba... jutro dostanę na zakupy to może wtedy zaszaleję i zrobię na dwa dni
Cytat:
Leine, to, że mogą być okołoowulacyjne plamienia, to wiem... ale aż tak długo??!!.. czasami mi się zdarzały, ale to trwało dwa dni.. i było kilka nitek krwi w śluzie, a nie normalne brązowe plamienie.. juz sama nie wiem, czy nie powinnam była zaznaczyć nowego cyklu wcześniej... już szału dostaję...
a progesteronu chyba nie badałam przed zajściem w ciążę... ale możliwe, że cos z nim mam nie tak, skoro już pierwszą ciążę musiałam mieć podtrzymywaną na dupku i teraz też od razu na pierwszej wizycie dostałam, bo miałam plamienia...
pogadam o tym z gin na najbliższej wizycie...

Kochana... daj tylko znać, jak będziesz w PL i umówimy się na ploty..
kochana ja to plamiłam w ciąży i też brałam dupka na podtrzymanie... słyszałam, że jak się ma niski progesteron to się plami... a ja jeszcze miałam krwiaka na macicy w ciąży i może przez to mogło być.

Dobra, nawet Wam pozwolę wybrać lokal, ale ja niepijąca jestem
Cytat:
dobra dobra ty Nam tu nie ściemniaj najważniejsze, że usłyszałaś, że nie masz przychodzić, bo policja
ooo taak i tej historii się trzymam... pełno policji, w ogródku też stoją to co może mi się stać??
Cytat:
Jak to nie wiedziałaś? Przecież pisałyśmy o tym tyle razy, że tempka i skok nie dają 100% pewności wystąpienia owu i tylko monitoring może wszystko potwierdzić
Jeśli nasz organizm działa jak należy i hormony są ok to trzeba przyjąć, że owu występuje tak jak tempka na to wskazuje
dobra, już spokój, wiem
Stary 2014-01-23, 12:16   #2218
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
a my dziś zaczynamy 21 tc a co za tym idzie to już połowa ciąży
Cytat:
O proszę, Ty też wszystkie dzisiaj
A ja pamiętam jak pokazywałyście testy... eh jak to leci
To się czuję jak jakiś odmieniec, bo ja dopiero jutro zaczynam 8tc

Cytat:
Czesc
Dziś znowu miałam mega głupi sen. Szkoda tylko ze nie jest zwiastunem ciąży... Wczoraj było serducho na rozruszanie @ i po serduchu tempka zawsze mi spada więc dziś 36.49 już.
Ten cykl chyba boli mnie bardziej niż wszystkie inne razem wziete. Nie mogę przestać myśleć, ze pięknie wszystko wyglądało i powinnam być w ciąży Ten cykl był zupełnie inny niż wszystkie więc dał mi nadzieje, a na koniec dał mi kopa w tyłek jedynie Tylko czas zmarnowany bo już dziś 41dc, następna owulacja to pewnie za miesiąc dopiero
Biedactwo
Następnym razem się uda! Zrób to badanie tarczycy, może faktycznie ona Cię tak blokuje... Szkoda czasu, jeśli to to Możesz iść np. jutro rano zbadać samo TSH prywatnie, to koszt ok. 30zł, resztę zrobisz już na NFZ, a tak przynajmniej już będziesz wiedziała co i jak

Cytat:
Dziękuję, Kochana.. tak się cieszę, że mam tu Was wszystkie.. na pewno jest mi łatwiej..
Zobaczysz, że 5.02 gin da zielone światło na starania

Cytat:

Przykre to, bo jedni potrzebują się wygadać, drudzy nie... A to "nie przesadzaj", to niech sobie wsadzą, co to za pocieszenie... Jak nie wiedzą co powiedzieć, to niech nic nie mówią

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:18   #2219
Leine
Zakorzenienie

Jeszcze tż na mnie obrażony a od przyszłego tyg ma urlop tygodniowy bo nie ma co robić... tzn jest, ale jak tak będą robić szybko to nie będą mieli co na wiosnę robić
Cytat:
hahaha no to to pisałaś, fakt - i widziałam to - wybacz, ja mam już stary 30-letni mózg
nie sądziłam tylko, że ten cały castagnus może skrócić cykl a z tym clo to ja myślałam, że po prostu, żeby owulka była, ale nie wiedziałam, że będzie ona szybciej no to nafaszerujesz się lekami i będzie piękna fasolinka
a pamiętasz jak brałam MASTODYNON?? To też ziołowe tabletki. Brałam 2 cykle i skróciło mi cykl od razu o 5 dni potem przestałam bo sądziłam, że nie działają. To była historia z niejedzeniem słodkiego, co się śmiałyście ze mnie
Tylko ja CLO nie będę brać, bo a) cena, b) monitoring- cena, c) a co jak nie pęknie? i zrobi się torbiel jak u Leany? Nie chcę ryzykować.... a jak kilka urośnie to wtedy zakaz bzykania się i cykl w dupę

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:20
Stary 2014-01-23, 12:21   #2220
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas tylko -4 stopnie

Ogólnie od dziś w promocji jest SCHAB wieprzowy za 5,99€ za 1 kg. Hmm nie wiem czy to tanio?? Mam chętkę na skosztowanie tego, jeszcze mnie tak tym kiedyś poszczułyście... i nadziać śliwkami mmmmm musi być pychota!
jak na Niemcy to tanio...bo przeliczać na polskie się nie opłaca to wiadomo w Polsce jest akurat za 13/14 zeta za kg

schab ze śliwką

Igorek ur.4.09.2010

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości