Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 11:59   #301
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Witam się w nowym wątku

I witam nowe PMki

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

Zamówiłam bransoletkę do kompletu, do ślubu
Cudowna jest ta bransoletka!

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dzięki

Ale super!

My byliśmy wczoraj na sali, wpłaciliśmy zaliczkę i podpisalismy umowę A w lutym jedziemy do Warszawy rozejrzeć się za obrączkami Widziałam że AK ma w miarę cenowo je, kupowała któraś?
Gratuluję podpisania umowy

Co do wieczoru panieńskiego to jeszcze nie wiem jak będzie on wyglądał

U nas na razie nic nowego, w przyszłym tyg. idziemy z TŻ pooglądać garniaki
Stary 2014-01-23, 12:00   #302
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Przyszła dziś do mnie ostatnia część do kompletu-niekompletu biżuterii gdy leżą razem widać, że są każde z innej parafii, ale gdy założę, lądują trochę dalej od siebie i jest dobrze.
Bardzo ładna i elegancka biżuteria

Ja nie chce panieńskiego. Umówiliśmy się z TŻtem, że zrobimy sobie wspólną posiadówkę ze znajomymi, o ile będą w stanie zjechać tydzień przed weselem na weekend. Domyślam się, że może być kłopot, ale coś wymyślimy

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:03   #303
asia1206
Raczkowanie

docik10 to widzę,że i Ty miałaś lekkiego ''stresa''-powiem Tobie,że strasznie się cieszę,że to właśnie proboszcz chodził bo teraz już wiem w której parafii biore ślubogólnie ksiądz był przekonany,że bierzemy tylko cywilny bo zobaczył mojego syna i pewnie gdzieś tam sobie pomyślał,że ja już kościelnego nie mogę-i nawet w tej chwili był bardzo miły co mnie mega zaskoczyło-dopiero gdy opowiedziałam mu wszystko zaczął mówić kiedy mamy przyjść i co ze sobą zabrać

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:04   #304
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
bardzo ładna biżu
ja tez nie robię wieczoru panieńskiego - jakoś tego nie czuję Ale pomysł ze spa jest rewelacyjny chyba się skuszę na coś takiego
Nie jestem jedyna, która nie che robić panieńskiego? Wszystkie znajome z pracy mi gadają, że jestem nienormalna jak mogę nie chcieć panieńskiego!! Ja chce żeby ten ślub wyglądał inaczej niż pierwszy i też chce żeby panieński był inny. Nie bawi mnie picie z babami, bo ja nie lubię alkoholu na dyskoteki nie chodzę bo mnie nie interesuje taka forma rozrywki. Chciałam z siostrą i mamą wybrać się na kręgle może basen albo wspólne kino taki panieński mi odpowiada. Mam dwie przyjaciółki i myślałam, żeby posiedzieć z maseczkami na twarzy zrobić sobie paznokcie itp. Przede wszystkim pełen relaks tydzień przed ślubem.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:05   #305
asia1206
Raczkowanie

Ja też nie chce panieńskiego,myslałam,że Tż będzie chciał kawalerski ale i on mówi niepasujemy do siebie

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:06   #306
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cześć Tż dziś wymyślił że będziemy mieć takie trampeczki tylko niebieskie.

Co myślicie może któraś z was też ma ten sam pomysł?

Trampki
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:11   #307
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Ja też nie chce panieńskiego,myslałam,że Tż będzie chciał kawalerski ale i on mówi niepasujemy do siebie
Tż chce kawalerski ale taki, ze pójdą z kumplami na jakieś piwo. Żadnych dyskotek bo tż też ich nie lubi i nie chce mieć obleśnego kawalerskiego ja kto zazwyczaj chłopy organizują.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość

Trampki
Mi się bardzo podobają takie "szalone" pomysły. Odnoszę wrażenie, że Młodzi cieszą się, bawią tym dniem i mają dystans do siebie A wiadomo nic tak nie wprowadzi dobrej atmosfery jak szczęśliwi i uśmiechnięci Państwo Młodzi. Ja jestem jak najbardziej zaaa

:
Stary 2014-01-23, 12:11   #308
gornek
Zakorzenienie

No moj TZ chce kawalerski, w sumie został uswiadomiony przez swojego swiadka, ze taki bedzie mial, ja nie mam nic przeciwko, bo jego kumple wszyscy sa z Wawy, wiec co za problem zrobic, nie wiem kiedy to zrobia, bo tydzien przed slubem bedziemy juz u moich rodzicow, 2 tyg przed sa swieta Wielkanocne, wiec chyba na poacztku kwietnia bedzie, a gdzie i jak go zrobia to nie wiem, niech sie chlopaki bawia gdzie chca
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:16   #309
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie jestem jedyna, która nie che robić panieńskiego? (...)Chciałam z siostrą i mamą wybrać się na kręgle może basen albo wspólne kino taki panieński mi odpowiada. Mam dwie przyjaciółki i myślałam, żeby posiedzieć z maseczkami na twarzy zrobić sobie paznokcie itp. Przede wszystkim pełen relaks tydzień przed ślubem.
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
my też nie będziemy mieć, bo nie chcemy i nie mamy kiedy zrobić nawet. Ale takie siedzenie z maseczkami fajna sprawa. Muszę pomyśleć nad tym

Cytat:
Fajnie! mi się podobają takie pomysły!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:18   #310
cornflower_girl
Zakorzenienie

Lady Million Na załączonym zdjęciu świetnie to wyglądało

Co do panieńskiego - mnie osobiście mało krecą motywy typu biała limuzyna ze stritizerem zajeżdża pod klub, w środku zabawa w stylu Warsaw Shore. Motyw przewodni - świecące, różowe peniski. Z drugiej strony wieczór pod hasłem przydługawy quiz z mało pomysłowymi pytaniami " Co wiesz o przyszłym mężu? Jaki jest jego ulubiony kolor?" mnie nie porywa.
Spa wydaje mi się świetne, podobnie jak lekcja tańca z isntruktorką (albo instruktorem - pana od "My Słowianie" chętnie bym zatrudniła ).

Pytam o termin, bo na 2-3 mies. przed ślubem jest trochę imprez do obskoczenia

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:23   #311
Dotka90
Zakorzenienie

Haha, w święta jak był spęd rodzinny u TŻta i usłyszeli, że TŻ nie chce kawalerskiego takiego, o jakim myślał jego kuzyn 'chłopieee ja Ci załatwię jakieś dziewczynki, nawalimy się, to bedzie super impreza!', to było wielkie larum ALE JAK TO xD

Ja też typowego panieńskiego nie chcę, bez urazy dla nikogo, ale jak widzę te fotki z klubów w uszach króliczka, limuzyny to mi się śmiać chce Nie mówiąc o naoliwkowanych striptizerach - FUJ!

Także na 90% zrobimy, jak nasi znajomi, wspólną imprezkę dla naszych znajomych.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:27   #312
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Przyszła dziś do mnie ostatnia część do kompletu-niekompletu biżuterii gdy leżą razem widać, że są każde z innej parafii, ale gdy założę, lądują trochę dalej od siebie i jest dobrze.
Dobrze to razem wygląda i świetnie udaje komplet!!

Do mnie przyszły w końcu spink "I love my wife". Strasznie mnie cieszą takie drobiazgi A Dzisiaj jedziemy z TŻ to jubilera wybierać obrączki. W ogóle pierwszy raz będziemy mierzyć, ciekawe czy coś wybierzemy. Mamy swoje złoto, musimy wycenić. Mam nadzieję że go starczy, byłoby super. Chcę też dziś zajechać do salonu gdzie mają buty La Body. Pisałam do nich i mi odpisali że już rozsyłają po salonach więc mam nadzieję że będą mieć nowy katalog. Ale jestem podekscytowana

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:29   #313
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
ten krem niby ma jakieś filtry ale czy o takie chodzi muszę w takim razie dokładnie poczytać. Możecie coś polecić na zimę i z filtrami?
ciocia ysia na swoim blogu w komentarzach o tym właśnie kremie z kwasem poleca konkretne kremy z filtrem

Elrosa bardzo ładna biżuteria

Cytat:

Trampki
na zdjęciu wygląda to fajnie, ale ja jako fanka wysokich obcasów nie wyobrażam sobie siebie w trampkach na ślubie

Cornflower mam takie same zdanie co do tych różowych penisów i innych rzeczy, moje dwie koleżanki już mi panieński planują i jak im powiedziałam, że nie chcę żadnych rogów ani fiutków na łeb to trochę się zawiodły... powiedziałam im, że mogą coś wymyślić, ale ze smakiem coś czuję że będę musiała je stopować w przygotowaniach

A TŻ pewnie spije się z kumplami, nie wiem co wymyślą, ale mają stanowczy zakaz odwiedzania klubów ze striptizem (o ile ktoś wpadnie na taki pomysł)
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:31   #314
myboyismine
Zakorzenienie

ja też nie chcę typowego panieńskiego...o ile jakiś chcę ale Tż napewno będzie miał, koledzy mu nie odpuszczą
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:32   #315
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Do mnie przyszły w końcu spink "I love my wife". Strasznie mnie cieszą takie drobiazgi
Też je mam kupione dla tż Już będzie dobrych parę m-cy jak mam je w domu ale wiem o czy piszesz, mnie też strasznie cieszą takie drobne zakupy ślubne
ciekawe kiedy my pojedziemy oglądać obrączki Tż jest jeszcze na etapie mamy czas

:
Stary 2014-01-23, 12:34   #316
enzunio
BAN stały

Mój TŻ będzie miał trampki i szelki na poprawiny, zdecydowaliśmy się na tą stylizację ze względu na to, że na drugi dzień nie jest w stanie wcisnąć butów wizytowych bo bardzo puchną mu stopy.

Dziś znowu wybrałam się na poszukiwanie stanleja i , w jednym tylko sklepie było w ogóle co przymierzać, ale 65F był mi za mały w miskach, a 70F miał za luźny obwód (sklep Marylin w Galerii Bałtyckiej jakby ktoś chciał wiedzieć gdzie są takie rozmiary), 65G byłoby ok, ale takich już nie mają, jestem załamana, bo nie noszę białej bielizny i nie chciałam wydawać kilku stów na biały stanik Jestem bezradna...

Natomiast z dobrych wieści Wybraliśmy buty dla TŻ do smokingu

http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...6-0600-9900-0/

Te,mają skórzaną podeszwę i są bardzo wygodne

Przymierzał jeszcze te, ale nie były już tak wygodne, bo trochę za wąskie w palcach:

Cieszę się bardzo, bo buty u TŻ to taka tragedia jak biustonosze dla mnie

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:35
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:37   #317
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja też typowego panieńskiego nie chcę, bez urazy dla nikogo, ale jak widzę te fotki z klubów w uszach króliczka, limuzyny to mi się śmiać chce Nie mówiąc o naoliwkowanych striptizerach - FUJ!
Nie, no takiego też nie chcę. Żadnych striptizerów, słomek w kształcie penisa, zabaw z wiadomym podtekstem, uszów króliczka czy welonu z rogami.
Chciałabym najpierw posiedzieć w domu z koleżankami, a później najwyżej do jakiegoś klubu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:37   #318
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Przymierzał jeszcze te, ale nie były już tak wygodne, bo trochę za wąskie w palcach:
Powiem tylko tyle Twój Tż będzie wyglądał jak milion dolarów Czy mogę prosić foto tego smokingu bo ciekawska jestem

:
Stary 2014-01-23, 12:38   #319
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że poruszacie temat "moje, twoje". My nie będziemy mieli intercyzy ale nie dziwię się ludziom którzy się na nią decydują. W życiu bym nie pomyślała, że kiedyś się rozwiodę... a jednak i to nie była moja decyzja. Akurat były dał mi wszystko co chciałam z mieszkania ale jeśli chodzi o mieszkanie to było na jego babcię więc nic mi do niego. no a mogło być różnie kłótnie o każdy widelec Z obecnym Tż nie planujemy intercyzy. Bardzo mnie mile zaskoczyło to co teście powiedzieli, że dom zostanie przepisany dopiero po ślubie, żeby to był nasz wspólny majątek a nie majątek Tż. Ja mówiłam Tz, że dom zostanie przepisany na niego bo ja bym sama tak zrobiła na miejscu rodziców Tż ale Tż twierdzi, że na nas ma być przepisany bo będziemy małżeństwem. Miło mi, że aż takim zaufaniem mnie darzą, że są w stanie dom przepisać też na mnie.
Moi rodzice też tak zrobili: mają dać działkę, ale dopiero po ślubie, na nas oboje. Mama powiedziała, ze nie chce aby mój TŻ kiedykolwiek poczuł że nie jest u siebie więc po ślubie zrobimy akt not. na nas oboje. Fajnie, cieszę się że mają takie podejście

Cytat:

Gdzie zamawiałaś?? Na etsy?

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Lemon_Drop nie pokazałam mu konkretnie tej mojej tylko plik gdzie oprócz bukiecików było też kilka sukienek i tak od słowa do słowa "zerkne zobacze..." i tak jakoś wyszło w sumie sama jestem sobie winna trzeba było w ogóle nie włazić na ten plik... głupia jestem i tyle \
Tak jak pisałam wcześniej: sukienka na modelce a na innej osobie to dwie różne sprawy. Weź taką suknię w której czujesz się i wyglądasz najlepiej Zobaczysz że reakcja TŻ na Twój widok będzie prawidłowa

Cytat:

Trampki
Na sesję tak, ale na wesele mi się nie podoba Ale to pewnie dlatego że to kompletnie nie jest mój styl

cashmere jestem ciekawa, czy będziesz tak samo zachwycona wygodą butów z la boda jak ja

enzunio gratki za buty one w rzeczywistości są takie świecące?

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:39 Powód: literówki
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:40   #320
cude
Zadomowienie

gornek, dziękuję za odpowiedź

AAsikk, tobie też dziękuję

Elrosa, piękne. Ja tam różnicy nie widzę

Moja mama wyśmiewa panieńskie....

Prawie zdecydowaliśmy się na obrączki Propozycje w załączniku. Te pierwsze baaardzo podobają się TŻowi Na zdjęciu nie widać dobrze, ale jak się przyjrzeć, to widać, że powierzchnia nie jest gładka. Przez to, w zależności jak pada światło, kolory "wymieniają" się miejscami.
Mnie tak średnio się podoba jeśli chodzi o noszenie, dlatego może uda mi się przekonać TŻ do czegoś innego

Nie mogę wstawić trzeciego załącznika, więc http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/40/5/2_max.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3_max.jpg (13,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_max.jpg (33,3 KB, 10 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:40   #321
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Widzę ze rozmawiacie na temat panieńskiego i kawalerskiego .

My z TŻ albo nie bedziemy robić tego wcale albo zrobimy panieńsko-kawalerski wieczór, ponieważ wszyscy nasi znajomi są już w związkach i to nawet małżeńskich. Wiec nie będziemy sobie utrudniać i robić dwóch oddzielnych imprez, wynikają z tego później same problemy każdy do każdego dzwoni i pyta gdzie są obecnie a tak każdy będzie miał swoją połówkę blisko i bez problemów i zazdrości zrobimy imprezkę.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:42   #322
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie, no takiego też nie chcę. Żadnych striptizerów, słomek w kształcie penisa, zabaw z wiadomym podtekstem, uszów króliczka czy welonu z rogami.
Chciałabym najpierw posiedzieć w domu z koleżankami, a później najwyżej do jakiegoś klubu.
Najgorsze jest to, że dziewczyny z pracy będą mi zatruwać tym głowę. One się ślinią na widok striptizu, jakiś zboczonych gadżetów. Coraz bardziej się zastanawiam czy one chciałyby Panieński dla mnie, czy żeby się nachlać i szukają okazji do tego typu zabaw Pomimo wielkich pretensji i żali stanowczo mówię nie! Żadnego panieńskiego z dziewczynami z pracy.

:
Stary 2014-01-23, 12:44   #323
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

buty pierwsza klasa! obie pary są świetne

Cytat:
Powiem tylko tyle Twój Tż będzie wyglądał jak milion dolarów Czy mogę prosić foto tego smokingu bo ciekawska jestem
mogę też się podłączyć?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Prawie zdecydowaliśmy się na obrączki Propozycje w załączniku. Te pierwsze baaardzo podobają się TŻowi Na zdjęciu nie widać dobrze, ale jak się przyjrzeć, to widać, że powierzchnia nie jest gładka. Przez to, w zależności jak pada światło, kolory "wymieniają" się miejscami.
Mnie tak średnio się podoba jeśli chodzi o noszenie, dlatego może uda mi się przekonać TŻ do czegoś innego
pierwsze genialne! tylko ciekawe jak tam ze ścieraniem i innymi bajerami.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:45   #324
KasiaK_080290
Zadomowienie

myślę, że mało kto wybiera teraz stereotypowy panieński

więc ja odpiszę tak, chcę wieczór panieński!

ale dla mnie to oznacza spotkanie w babskim gronie, z dobrym jedzeniem, butelką wina albo jakimś drinkiem, wspólne plotki, wypad do spa, wspólna sesja fotograficzna czy coś w tym stylu, jakiś śmieszny test wiedzo o TŻ

na pewno myśląc panieński nie mam w głowie upicia się w klubie a wcześniej biegania po mieście z penisami albo czymś innym na głowie

więc praktycznie każda z Was chce panieński tylko na swój sposób
ja odrzuciłam stereotyp panieńskiego już dawno, będąc w ostatnich kilku latach na kilku

ezunio świetne buty !

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:46
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:46   #325
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Widzę ze rozmawiacie na temat panieńskiego i kawalerskiego .

My z TŻ albo nie bedziemy robić tego wcale albo zrobimy panieńsko-kawalerski wieczór, ponieważ wszyscy nasi znajomi są już w związkach i to nawet małżeńskich. Wiec nie będziemy sobie utrudniać i robić dwóch oddzielnych imprez, wynikają z tego później same problemy każdy do każdego dzwoni i pyta gdzie są obecnie a tak każdy będzie miał swoją połówkę blisko i bez problemów i zazdrości zrobimy imprezkę.
też najchętniej zrobiłabym łączona imprezę, nie wiem, wyrosłam już chyba z balang z samymi dziewczynami, wolę mieszane towarzystwo ale ten mój tżecior chyba będzie na nie, muszę go jakoś podejść

enzunio fajne buty kupiliście TŻtowi
cude jak Ci sięnie podobają to nie ulegaj TZtow, Ty też będziesz obrączkęnosić przecież, szukajcie kompromisu
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:49   #326
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Fajny pomysł My trampeczki chcemy ale na sesję TŻ ma czerwone, ja sobie dokupię, bo na chwilę obecną dysponuję tylko miętowymi

Cytat:
Najgorsze jest to, że dziewczyny z pracy będą mi zatruwać tym głowę. One się ślinią na widok striptizu, jakiś zboczonych gadżetów. Coraz bardziej się zastanawiam czy one chciałyby Panieński dla mnie, czy żeby się nachlać i szukają okazji do tego typu zabaw Pomimo wielkich pretensji i żali stanowczo mówię nie! Żadnego panieńskiego z dziewczynami z pracy.
dziewczyny jak się chcą zabawić, to niech sobie zrobią wypad na imprezę...

enzunio ładne butki

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:50   #327
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A Dzisiaj jedziemy z TŻ to jubilera wybierać obrączki. W ogóle pierwszy raz będziemy mierzyć, ciekawe czy coś wybierzemy. Mamy swoje złoto, musimy wycenić. Mam nadzieję że go starczy, byłoby super. Chcę też dziś zajechać do salonu gdzie mają buty La Body. Pisałam do nich i mi odpisali że już rozsyłają po salonach więc mam nadzieję że będą mieć nowy katalog. Ale jestem podekscytowana
Daj znać jak wizyta u jubilera na berlinga jedziecie?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:51   #328
Dotka90
Zakorzenienie

Enzunio: http://allegro.pl/bielizna-damska-bi...r=d&string=65f
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 12:52   #329
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestem jedyna, która nie che robić panieńskiego? Wszystkie znajome z pracy mi gadają, że jestem nienormalna jak mogę nie chcieć panieńskiego!! Ja chce żeby ten ślub wyglądał inaczej niż pierwszy i też chce żeby panieński był inny. Nie bawi mnie picie z babami, bo ja nie lubię alkoholu na dyskoteki nie chodzę bo mnie nie interesuje taka forma rozrywki. Chciałam z siostrą i mamą wybrać się na kręgle może basen albo wspólne kino taki panieński mi odpowiada. Mam dwie przyjaciółki i myślałam, żeby posiedzieć z maseczkami na twarzy zrobić sobie paznokcie itp. Przede wszystkim pełen relaks tydzień przed ślubem.
Ano nie jesteś ja też bardzo nie lubię dyskotek, kiedyś chodziłam raz na jakiś czas a teraz jak sobie pomyślę jaka jest "kultura" ludzi którzy przychodzą na dyskoteki to ja dziękuję. Pomysł z małym spa bardzo mi się podoba - tylko czy będzie czas na to no i druga sprawa, że ja muszę gdzieś pojechać bo u mnie nie ma takich miejsc blisko a jak są to mega drogie. Więc muszę przejechać ok 50 km. Ale mój tż pewnie nie odpuści wieczoru kawalerskiego ja nie mam z tym problemu niech się bawi

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ciocia ysia na swoim blogu w komentarzach o tym właśnie kremie z kwasem poleca konkretne kremy z filtrem
pędzę zobaczyć, dziękuję

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Nie mogę wstawić trzeciego załącznika, więc http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/40/5/2_max.jpg
ja też jestem za 1 piękne
Stary 2014-01-23, 12:53   #330
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No ale to własnie dokładnie o to chodzi: jego długi, to również mój problem,więc robię wszystko, by nie został z tym sam.
Logiczne jest, że jak się ma biznes, to się podpisuje rozdzielność.

Prosta sytuacja:
macie mieszkanie, jest zapisane na Ciebie,bo gość robi biznes. Biznes nie wypalił, gośc ma długi i komornika. Ale mieszkanie zostaje.
Nie masz rozdzielności: wylatujecie na bruk,bo komornik licytuje mieszkanie,ew. zabiera przedmioty z domu, daje mieszkanie inne, gorsze etc.

Kolejna sprawa, wypłata: gość idzie później do normalnej pracy, ale komornik zabiera mu wszystko powyżej minimalnego wynagrodzenia.Macie rozdzielnośc, więc Tobie nie zabiera nic. Nie macie rozdzielności: przyczepia się do wspólnych dochodow.

Kurde, tu nie chodzi o żadne zostawianie nikogo w razie niepowodzenia, tylko właśnie o zabezpieczenia sobie przyszłości. Że jakby nie wyszło, to z tytułu Twoich dochodów i majątku możecie normalnie żyć, mieć mieszkanie, samochód etc. Wtedy po prostu wszystko kupujecie na Ciebie.

Zrozumcie, że rozdzielność nie oznacza tego, że się zostawia drugą osobą i niech sobie robi co chce. Rozdzielność, to zadbanie o NASZĄ wspólną przyszłość.

Tak, jak pisałam: my rozdzielność będziemy mieć, a budżet mamy w 100% wspólny, nawet mamy jedno konto w banku.
Zgadzam się. I jeśli któreś z nas założy biznes a tym bardziej biznes obciążony dużymi kosztami i ryzykiem to z pewnością jakąś formę rozdzielczości podpiszemy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości