|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
hello hello
![]() ![]() ![]() ![]() tylko trzeba isc sie pakowac,a jakos mie sie nie chce. Tak sobie dzisiaj mysle o Anteri ciekawe czy juz szzcesliwa Zonka z Niej ![]()
#4832 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Ela, ta ciemieniucha to tak szybko nie wyjdzie raczej. Z tego co obserwuję to 3-4 miesięczne dzieci ją dostają.
![]() I jak się z tym czujecie? ![]() Cytat:
![]() Anteria już po, bo na FB zmieniła nazwisko ![]() Witam z herbatką i śniadaniem ![]() Muszę się dziś zebrać i położyć tą farbę na włosy. Miałam wczoraj zbałamucić tż, ale zasnęłam ![]()
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-01-23 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
witam!
cebulko u nas tez ciemieniucha w 2 miesiacu ![]() ![]() dziekuje rowniez dziewczyny za rady z ta ciemieniucha bo my jak narazie smarowalismy oliwka ale nie daje to za specjalnie efektow. narazie zobaczymy z tym alantanem jak pisala Isia iza powodzenia z Dominisiem, napewno sami tez swietnie sobie dacie rade ![]() ![]()
#4835 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to już będzie koniec Waszych historii z antybiotykami i wszystko wróci do normy ![]() Nie, Agata dostała mm, bo nie chciała ciągnąć piersi za cholerę. Tzn najpierw odciągałam jej mój pokarm, ale ten zaczął zanikać, a dziecko trzeba czymś karmić i tak suma summarum zakończyliśmy na mm przy wszystkich karmieniach. Skaza wyszła na mm, najpierw dostaliśmy mleko HA, a potem PEPTI. Po pepti wszystko zaczęło pięknie znikać ![]() Też myślałam, że to trądzik niemowlęcy, bo to jakby ogasało gdy Mała zasypiała. No i nie było nigdzie indziej niż buźka i trochę szyjki. Dlatego też najpierw było HA, bo mogłoby się okazać, że to właśnie to, a my "zabralibyśmy" dziecku mleko bez powodu. Po HA jednak nie było poprawy. Cytat:
![]() Cytat:
Co do filmu, to Ty myślisz, że to takie łatwe ![]() ![]() Jak wyczaję co ją tak rozbawia to wejdę z tż w komitywę i postaram się nagrać. Słowo harcerza ![]() Cytat:
![]() Część z kawą. Nie śpię dziś od 6 rano ![]() I zamiast iść spać razem z moją córką (która teraz zalicza drzemkę) tom przylazła do Was ![]() W związku z radami na ciemieniuchę najpierw pojadę z tym linomagiem (bo go mam pod ręką). A jak nie zadziała to wypróbuję patent Isi. Idę jeszcze do k, a potem obejrzę sobie kolejny odcinek chirurgów (jak zdążę). A w domu syf sam się może posprząta ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Jaki słodziak ![]()
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Rany, on wygląda na mega spokojne dziecko.
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Udał Wam się synuś, nie ma co dyskutować. No ale taki wyczekany to inaczej być nie mogło przecież. Mam nadzieję, że mój też będzie taki grzeczny
![]()
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Maru, a czy Ty musisz wiedzieć, jakie dokładnie u Ciebie wystepuja bakterie/grzyby, czy to po prostu ciekawość? (czy potrzebne do dalszych badań?) Pytam, bo ja pół dorosłego zycia sie męczyłam w zakażeniami grzybiczymi, ale to, jak sie okazało, skutek brania tabletek anty. Miałam wielokrotnie robiony posiew, TZ tez, ale ostatecznie to mi nic nie dało, bo przy kolejnym zakazeniu moze byc to inny szczep. Ważne było dla mnie, żeby wziąć po prostu lek o szerokim spektrum działania na najbardziej typowe grzyby. Na pewno zmień lekarza w 1. kolejności.
#4840 |
Zadomowienie
|
Iza Dominiś jest przesłodki i bardzo do Ciebie podobny!
Maru zmykaj do tej kliniki i odpuść sobie tego gina - z nim dziecka mieć nie będziesz ![]() Z chomikiem to było tak, że wróciłam w pt z internatu i myślałam, że on śpi i tak sobie łapkami rusza... Na drugi dzień już ten 'sen' mnie niepokoił, więc go palcem tykłam a z pyszczka zaczęły mu mrówy wybiegać. Straszne to było! Miałam 9 lat i przez kilka mcy do rodziców się nie odzywałam. W spa było cudnie, to są termy rzymskie, więc sauny, łaźnie, baseny i takie bajery, o których ja w życiu nie słyszałam. Miałam jakiś rytuał kąpielowy z peelingiem, masażem pianą i nacieraniem oliwką. Przedtem, żeby zmiękczyć naskórek siedziałam w łaźni parowej a po tej kąpieli byłam w saunie suchej, coby pory się otwarły i skóra zjadła kosmetyki. Na koniec zimny prysznic dla zamknięcia porów. Potem był masaż świecą, na którym mruczałam jak przy dobrym seksie ![]() ![]()
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-01-23 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cześć.
Dziś z małą nie wyjdę na dwór, bo u nas aktualnie na termometrze okiennym -15 st ![]() Dziś o 6 obudziła się z płaczem takim bardzo głośnym. Myślałam, że może zęby ale mąż zrobił jej mleczko, wypiła wszystko i zasnęła. Dziś na obiad żeberka w kiszonej kapuście ![]() Cytat:
Odpoczywaj. Ja tez się tak cieszę jak jadę do Mamci. Anteria juz po. Tak jak pisała Cebulka, na fb zmieniła nazwisko.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
U nas jest - 10
![]() Wiecie dziś mam ckliwy dzień i tak się przyglądam mojej córce i nie mogę uwierzyć, że Ona już taka duża... a taka moja kruszynka była ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
![]() Sophia bo ten czas zapierdziela, ja się też tak swojemu przyglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Maru ten lekarz to jakiś konował.. ino szybko go zmieniaj.Ile teraz bierzesz tabletek bromka? Iza, pamiętam jaki ja miałam stres jak Tż poszedł po 1,5 tygodnia do pracy...czy sobie damy radę itd.. ale to było nie potrzebne bo wszystko było ok. A Dominiś przesłodki ![]() Nie miałam okazji więc teraz gratuluję-ANTERIA wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! ![]() Co do ciemnuchy to mały ma ale niewiele więc na razie oliwka daję radę ![]() Sophia,Lili.. no czas strasznie ucieka.. ostatnio oglądałam zdjęcia Kamila po urodzeniu, był taki maciupki, wszystkie śpiochy były mu za duże... a teraz mi się wydaję taki "duży: ;D U Nas dziś -7 stopni...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2014-01-23 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie wszystkie chyba robią w takich zwykłych badaniach, nie? Te chlamydie czy coś to osobno się robi? Cytat:
Przerwę od bromka może w sumie i zrobię ale po mojemu - będę jadla Castagnusa. O!. A do Salve pójdę jak będzie z czym ... Teraz jem po pół tabletki, to chyba optymalna dawka dla mnie żeby prl stala w polowie normy.
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
czesc...poki co bez nadrabiania znalazlam fajna stronke o mrozach i spacerach,,,moze sie komus przyda...pozniej nadrobie
![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
A tego niestety nie wiem. Strasznie dawno temu robiłam te badania.
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jadłam na początek 1 tabl,a później połówkę i ładnie mi zbiło... no ale każdy organizm jest inny.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
witam się w wersji "mała ja"
zapomniałam Bazi udanego wypoczynku ![]() hej Dzastin ![]()
#4851 | ||||
Zakorzenienie
|
Tego ci życze
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Domiś będzie miał w poniedziałek miesiąc a ja nie wiem kiedy to zleciało ![]() Byliśmy na spacerku po powrocie Domiś zjadł i zasnął.Mam chwile dla siebie a jak zdąże to wezme się za sprzątanie. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Tego ci życze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Domiś będzie miał w poniedziałek miesiąc a ja nie wiem kiedy to zleciało ![]() Byliśmy na spacerku po powrocie Domiś zjadł i zasnął.Mam chwile dla siebie a jak zdąże to wezme się za sprzątanie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Hej. Byliśmy w koncu dziś na spacerku. Mały kaszle i smarka ale siedzenie w domu, syropy i inhalacje nic nie dają. Objawy takie jak wtedy gdy nie mieliśmy nawilżacza i to by się zgadzało, bo mamy tylko 20% wilgotności czyli bardzo mało mimo że nawilżamy cały czas
![]() także może dotlenienie go pomoże ![]() ale to moje dziecie charakterne się robi... ogólnie jest bardzo grzeczny, mało płacze ale np. nie otworzy mu się szafa to wpada w szał, ja go biore za rączki bo tak uwielbia chodzić to się rzuca. Także rzucanie na spacerach czy w sklepie na ziemie mam gwarantowane, niech tylko nauczy się chodzić ![]() do -10 jak jest wietrznie to do -5 ogólnie mróz nie jest groźny dla dziecka, ważne żeby nie utrudniał oddychania. Dużo gorzej gdy jest wietrznie lub wilgotno. Także ufać swojej intuicji, bo sam termometr nie wystarczy, ja najczęściej wychylam głowę za okno i tak długo był z wami ![]() Bazile udanego i spokojnego wypoczynku w PL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Maru coś czuje ze nie ruszysz z niczym do połki tam nie pojdziesz..ciagle robisz wszystko tylko nie zadne konkrety...idz tam do cholerki! w miedzyczasie porób chlamydię , na nią się czeka 14 dni i tego tż w koncu..i zapisz sie do salve na za 1-2 miesiące , jak bedziesz miała konkretną date moze jakieś konkrety beda..
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iza śliczny Dominiś ![]() zazdroszcze czasu dla siebie.. ah jakie to piękne było, jak nie spało to jadło a człowiek sobie siedział... ![]() Iza jeśli mogę coś poradzić to leniuchujcie. Ja tak wspominam jak sobie leżeliśmy z Kamilkiem do 13-14 w łóżku naprzemian karmiąc i śpiąc, albo czytając książkę. Piękne to było, takie słodkie lenistwo. Teraz 8 rano trzeba ścielić, sprzątać bo zaraz coś wymyśli ![]() Co najlepsze Kamil wie że jest łobuzem. teraz zasypia obok w pokoju i kombinuje i kombinuje... zaczyna od wyrzucenia wszystkiego z łóżeczka, później co w zasięgu łóżeczka to szarpie a na koniec próbuje rozwalić karuzele. Jak tylko wejde to podskakuje śmiesznie ze strachu i chce uciekać ![]() ostatnio wam to chciałam nagrać ale zobaczył tel i miał gdzieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
witajcie
z zaleglosci: iza - miesiac? jejuuuuu, Twoja ciaza mi chyba najszybciej minela ![]() ![]() ![]() ![]() kwitka - no nie,,, jeszzcepaszcza mu te mrowki wychodzily? masakra :P zazdraszczam spaaaa.... moj maz dostal kiedys w prezencie bon do spa dla dwoch osob. mielismy dwie godziny strefy wellnes czyli laznie, sauny, groty sniezne, jaccuzi itp pozniej mielism kapiel czekoladowa dla dwojga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie pocytowalam i nie pamietam co jeszcze... hm... aaa u nas ciemienieuszka pojawila sie dosc szybko bo w pierwszych tygodniach chyba jakos....ale to chyba bo juz nie pamietam ;mdleje; Lunka - Kamilek Twoj to slodziak ![]() ![]() my bylysmy standardowo na spacerku... takie piekne slonko bylo ze az milo sie lazilo mimo -7 na termometrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż wrócił z pracy stęskniony za małym ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-01-23 o 15:31 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś słaby dzien..młody ma katar i cła nocka z głowy
![]() ogólnie jakaś wkurzona jestem. Dziewczyny, który? http://allegro.pl/nowy-okragly-metal...901766184.html http://allegro.pl/szklany-stol-4-krz...901766106.html http://allegro.pl/nowy-sosnowy-stol-...901766223.html http://allegro.pl/24h-stol-drewniany...912288823.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Marcelka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.