|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Wieka Fajne to droższe łóżeczko.. Wydaje mi się, że takie na początek będzie lepsze. Sama się powoli zastanawiam czy kupić drugie łóżeczko czy łóżko. Kucyk Na którą masz wizytę ![]() Anita Sprawdziłam dziś wypis ze szpitala z 32 tc i tam DDimery miałam na poziomie 1400 i lekarze nic nie mówili, ani nie zalecali ![]() A Ty planujesz konsultacje u innego ginekologa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Też to zauważyłam.. Renia wracaj do nas
![]() Nie znam się i nie wiem ile w tym prawdy, ale jakiś czas temu czytałam (słyszałam gdzieś) że z tym ADHD to jedna wielka ściema. Że ponoć to wymysł profesora, który się przyznał że zrobił odpowiednie badania na prośbę koncernów farmaceutycznych ![]() Cytat:
Izka Dominik słodziak ![]() Kucyk ja na te główne usg jeżdżę do specjalistycznej kliniki, ale prowadzącemu nic do tego. Np. połówkowe wykonane przez prowadzącego a przez specjalistę nie ma nawet co porównywać w moim wypadku. Mam nadzieję, że te skurcze nie będą nic poważnego oznaczały ![]() Cytat:
![]() Fiol no widzisz.. ile lekarzy tyle opinii ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-01-23 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | ||||
Zakorzenienie
|
wieka, dobrze, ze trafiłaś do lekarza, który tego nie zlekceważył
![]() Iza, Dominik śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Jul śpi a ja mam chwilę czasu między myciem podłogi a składaniem/rozkładaniem prania. W temacie spania... my mamy dziwny egzemplarz. Od początku nie lubił być noszony a przy kołysaniu (trzęsawce, którą najczęściej fundowały mu babcie/ciocie) ryczał. Lubił spokój. Jak za wiele się działo uspokajał się wkładany do łóżeczka. I w sumie tak zostało, zasypia sam w łóżeczku (ale na początku musiałam go tego uczyć - wchodziłam górną połową przez szczebelki i się przytulaliśmy, potem zostawała tylko głowa i ręce, potem ręce) i tak nauczył się zasypiać. Był czas, że dawałam butlę, buzi i zasypiał sam, ale po szpitalnych akcjach to się kończyło. Teraz potrzebuje ręki do przytulenia i śpiewania. Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś nawet na ewidentny głód przykładała mu ciepłą pieluszkę do brzucha i masowała - bo to NA PEWNO kolka ![]() ![]() Cytat:
mi się podoba to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99011523/ ale ciężko meble dopasować :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z infekcją sobie szybko poradzisz. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44755187]Pani tak, od samego początku nie narzekam, ale teraz to mogę powiedzieć, że mam po prostu przecudowne dziecko ![]() [/QUOTE] ![]() Byliśmy na spacerku po powrocie Domiś zjadł i zasnął.Mam chwile dla siebie a jak zdąże to wezme się za sprzątanie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |||||||||
Zakorzenienie
|
witam witam witam!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44754597]Hej! My po cudo-nocy ![]() Poszedł spać 22.30 (no jakoś tak wyszło późno:/), ale spał do 6 bez pobudki, o 6 mleko i spał do 9 z paroma mini-pobudkami na przeniesienie do mojego łóżka i przytulanki ![]() [/QUOTE] PERSE! ciesz się ze Artus jeszcze usypia. Moja dziś obudziła się 5.30 i do 7 - do mleka z butli (bo cyca oczywiście possała) się tukła i szukała pozycji do spania. wypiła mm i stwierdziła ze spac nie będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() o ten dzieciowy http://allegro.pl/album-abc-trad-dla...881517803.html albo taki http://allegro.pl/foto-album-na-zdje...886407611.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama robiłam mu filcowe memo, szału może nie ma, ale lubi się tym bawić. A ja często przeglądam sobie strony z zabawkami hand-made, znalzłam tekie i postanowiłam zrobić http://pl.dawanda.com/product/468280...kowaniu---filc tu sporo pomysłów na zabawę 'domową' http://www.mamawdomu.pl/p/tworzymy.html http://www.bielemorele.pl/cyferkowe-woreczki-z-grochem/ http://www.bielemorele.pl/przeplatanka/ http://www.bielemorele.pl/krokodyl-do-nauki-ubierania/ http://www.bielemorele.pl/autobus-z-kartonu-po-soku/ i peeełno na tej stronie dla dzieci w różnym wieku. Polecam ![]() Mam sporo ston tego typu pozapisywanych - ale bałagan wielki i zakładkach ![]() teraz czekam, aż pani w sklepie, w którym kupuję różne rękodzielnicze różności będzie miała drewniane kółka i chcę zrobić taką grę.http://www.bielemorele.pl/teczowa-gra/ Edytowane przez inutil Czas edycji: 2014-01-23 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
A to moje memo (niekompletne). Naprawdę nie wymaga ani wielkich nakładów $ ani wielkich umiejętności manualnych (tylko trochę czasu) ;-) a zabawa fajna
![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2014-01-23 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Inutil-
![]() ![]() Eseska- na dłuższa metę sie nie da, nie da sie bez szkody dla własnego zdrowia. Mam nadzieje ze najbliższe dni cos zmienia... |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||
Zakorzenienie
|
iza- ale Dominiś rośnie
![]() jana- jeszcze troszkę, już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
w ogóle moje dziecko do 4 miesiąca wyjmowałam tylko z łóżeczka na karmienie i pielęgnację, nie nosiłam, mogłam wisieć nad łóżeczkiem, głaskać ale nie nosiłam na rękach potem Dziadek rozpuścił ![]() wieczór, po kąpieli czy toalecie wieczornej czeka aby mieć: cumel, misia Kudłatka i mleko- jak wszystko dostanie przytula się do poduchy i zasypia albo przemieszcza po łóżeczku aż zaśnie mieliśmy jakiś czas takie incydenty, że wymuszała aby ją do naszego łóżka zabrać, nadal tak próbuje, Tz-et czasem ugina się, ja tłumacze mama i tata mają swoje łóżko Ty i miś swoje i wtedy pokornie kładzie się na podusi u siebie niestety nad ranem często budzi nas płacz i mała rączka pokazuje, gdzie chce się przmieścić, czasem się przytuli i poleży z nami a za chwilę pozwoli przełożyć do łóżeczka a czasme zasypia u nas- dłużej lub krócej- zazwyczaj jednak układając głowę na wysokości naszych kolan a stopy między naszymi nosami na poduszce ![]() Cytat:
![]() ADHD diagnozuje się u dzieci starszych- wiek wczesnoszkolny, koniecznas jest obserwacja dziecka w 3 różnych środowiskach
![]() |
#1183 |
Zadomowienie
|
Super to memo!
Uwielbialam sie tak bawic, zwłaszcza jak mi dobrze szło ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
inutilku- świetna te memo- już bym od gapiła ale u nas jest etap niszczenia wszystkiego co papierowe...
pani pediatra w kartę mojego dziecka wpisała dzisiaj: wysoka, szczupła, radosna i mądra wyniki morfologi ładne, mamy zapisany kwas foliowy bo wyszedł niewielki niedobór...oraz znowu ketotifen na apetyt waga - 9100- czyli 600 gram przyrostu za 4 miesiące nie mam mowy o nadpobudliwości bo pani doktor powiedziała, że dziecko nadpobudliwe" nie potrafi się zachować" a Kasia potrafi- grzecznie siedzi, czeka co nastąpi, nie boi się ani jej ani badania w poczekalni przeżyłyśmy z Mamą szok - Kasia 45 minut siedziała na kolanach u Babci, obserwując dzieci i nie ruszając się, w tym czasie tylko 3 razy powiedziała na głos "NIE MA" i zaakcentowała gestem gdy kolejni pacjenci wychodzili na zewnątrz po wizycie ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- przed narodzinami Kasi, jak Tzet miał trochę czasu w zimowe wieczory lub gdy przyjeżdżali znajomi to notorycznie graliśmy w memo, uno lub scrabble
#1185 |
Zadomowienie
|
Piękny opis
![]() ![]() Ja w memo 'gralam' jako dziecko ![]() A scrabble lubię 'do dzis', leżą w 'dużym pokoju' koło płyt z muzyka... Ale teraz to wiem na co tam czekają ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-23 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak wrzucałaś zdjęcia :/
U nas powoli plamy w końcu chyba znikają. Ale od 1,5 miesiąca znowu bez nabiału jesteśmy. I kupiłam nowy emolient, może też troszkę pomógł Ja sobie nie umiem nawet wyobrazic że można nie nosic dziecka
#1187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny wytłumaczcie mi tak na chłopski rozum jak to jest z tym duphastonem. Pisałyście, że nie jest wykrywany we krwi. Czyli w badaniu progesteronu wyjdzie mi tylko ten produkowany w organizmie? Skąd w takim razie będę wiedziała czy biorę dupka w sam raz czy może za mało? I czy to samo dotyczy luteiny?
![]() |
#1188 |
Rozeznanie
|
Zeberko cieszę się, że zadowolone jesteście po wizycie
![]() ![]() ketotifen jest na apetyt? ![]() hmmm kiedyś nie było żadnego ADHD, były po prostu łobuziaki i nie było bezstresowego wychowania ![]() a co do diagnozy ADHD to ostatnio u mojego rocznego chrześniaka pani doktor stwierdziła ADHD...(w dzień wesoły spokojny chłopiec, w nocy diabełek, pobudki co 30 min, ciągłe noszenie, cyc...szwagierka mając dość poszła do lekarza, dostali skierowanie do neurologa i na badanie EEG i na podstawie tego badania stwierdzono, że z takie zapisy to są u dzieci z ADHD...) jak tylko odstawiła od cyca cyrki się skończyły ![]() Wadera nie wiesz co to memo? ![]() ![]() ![]() Inutil mi się te łóżka też podobają co wstawiłaś, tylko w 1 mężowi nie podobają się te zwierzątka, a 2 jest tylko w kolorze ciemnym ![]() w naszym tzw. Dziecińcu mamy szafę zabudowaną w kolorze trawy cytrynowej coś takiego http://www.lubelskie.komandor.pl/gal...okoj-dzieciecy tylko bez tej kozy i domku i tu raczej by chyba pasowało coś w sosnę o tym najtańszym myśleliśmy ze względu na to, że za jakiś czas i tak trzeba będzie myśleć o piętrowym łóżku... a szczebelki mi się podobają bo nie stukałby nocą w ścianę(rzuca się dużo)
#1189 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina z wizyty. Wszystko ok, macica zwinięta, rana dobrze się goi.
Powiedział, co mogło być powodem niedotlenienia - Kacper miał przyciśniętą pępowinę pod pachą. Wolę nie myśleć, co by było gdybym nie miała tego ktg zrobionego.
![]() |
#1190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najważniejsze że skończyło się dobrze i jesteście już razem ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Duphastonu i luteina w przypadku kiedy kobiecy organizm produkuje za małe ilości progesteronu (który jest najważniejszym hormonem wytwarzanym w trakcie ciązy przez ciałko żółte, następnie łożysko) w wyniku zaburzenia z różnych przyczyn gospodarki hormonalnej, dostarczają organizmowi progesteron, co może wykluczyć chociaż jedną z przyczyn poronień. Prócz duphastonu i luteiny są też spoecjalne zastrzyki, ale o to już dopytaj gina. Na forum bociana znalazłam podobne problem i odp. gina. Wklejam link: http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum...t=0&view=print ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Agatko, Jana, Kucyku_Truskawkowy czekamy na Wasze po wizytnie wieści!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zadomowienie
|
Pani, masz mufke?
![]() albo czy widziałaś na żywca mufki z LM? Sie zastanawiam czy te z LM to taki nie przypadkiem 'pic na wodę fotomontaż'? A jak nie te to jakie? Chciałam do mojego wozka (tzn tejfirmy co wozek) ale czas oczekiwania taki jak na wozek czyli do wiosny ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-23 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy okazji przypomniało mi się, jak moja mama kładła różne rzeczy na stole, potem ja się odwracałam, ona chowała jedną z rzeczy, a ja musiałam zgadnąć co zniknęło ze stołu. Lubiłam to ![]() A co do ADHD to nieraz zastanawiamy się, czy mój bratanek tego (lub czegoś podobnego) nie ma. Możecie wierzyć albo nie, ale on ciągle biega. Dosłownie: biega, z jednego pokoju do drugiego. Nawet jak je to między jednym a drugim kęsem zrobi ze dwa kursy. To chyba nie jest do końca normalne ![]() Chociaż ta "choroba" bardziej dotyczy chyba skupiania uwagi? Zeberko Ty pisałaś, że takie dziecko bada się w trzech różnych środowiskach, to znaczy w jakich? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja przed swoją wizytą (monitoringiem) zaczynam się trochę stresować. Boję się, że ten lekarz nagada mi jeszcze kilka podobnych nowinek (to on mówił, że jajowód może wychwycić jajeczko z jajnika po przeciwnej stronie) i całkowicie mnie to zestresuje ![]() A tak bardzo bym chciała, żeby teraz owu była znowu z prawej strony ![]()
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Szyjka z 37mm na 36mm więc bez zmian. Rozwarcia nie ma. Ale z newesów to to, że jest ryzyko łożyska przodującego...Ale może się to jeszcze zmienić
![]() ![]() Wadera trzymam kciuki za owulacje z prawego ![]() ![]() ![]() Hosenka całe szczęście że byłaś pod tak dobrą opieką!! A propo detektora spytałam jak często moge go używać. A lekarz że tyle ile mi się podoba, codziennie nie ma problemu, bo jest to urządzenie pasywne, czyli sam nie wysyła nic do dziecka,tylko odbiera fale. Tak zrozumiałam (z fizyki zawsze noga byłam). A i mam d dimery 735 ( a bylły 134). Powiedział że Clexane od 2000.... Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-23 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
Kucyku cieszę się, że wszystko w porządku
![]() ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-01-23 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |||
Zakorzenienie
|
wiesz na razie nie mam wyobrażenia jak to będzie jak będę coś w nich trzymać. wtedy będę wiedziała co podszyć. na razie zielona jestem
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapisałam sobie stronki z zabawkami dla inspiracji. przyszedł mój filc i w wolnej chwili planuję zacząć działać ![]() jak masz coś jeszcze co sama zrobiłaś lub jakiś ciekawy blog do inspiracji to bardzo proszę o podzielenie się.
![]() |
#1198 |
Raczkowanie
|
Wpadam tylko po wizycie, dr super
![]() Szyjka wróciła do swojej dlugosci bez skurczu 3,5 na skurczu 2,5-3, wiec ok ![]() ![]() ![]()
#1199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() to oszczędzaj się i czekajcie Cierpliwie na wielki dzień ![]() czyżby następny model na naszym wątku? ![]() Cytat:
![]() a zapytasz siostry czy te łóżko skrzypi???bo jest metalowe __________________ słuchajcie Dzidka mi rzyga...ostatnim czasem musi sobie rzygnąć co najmniej raz dziennie... konsultowałam z pediatrą, mam się nie martwić ale...ona jak wymiotuje to często idzie jej nosem, przez co nie może złapać oddechu, bo aż tak wciąga...stres mam przy tym nieziemski(Julek się kiedyś mi zakrztusił jak miał miesiąc - nie mogliśmy go odblokować , wylądowaliśmy na dobę do szpitala na obserwację...) jak wtedy reagować najskuteczniej? ![]() nie potrafię znaleźć przyczyny, wczoraj po dosłownie polizaniu samego jabłuszka, więc dałam śliwkę, wciągnęła ze smakiem czasem po zupce, czasem po kaszce, czasem po mleku ![]() ani się nie zaksztusi, ani nic...po prostu w pewnym momencie robi trąbeczkę iiiii ![]() karmimy już w tym momencie w pobliżu zlewu... ktoś coś poradzi? ktoś tak miał?
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie to miałam iść 4 tygodnie po wyjściu ze szpitala (czyli za tydzień), ale poszłam 4 tyg po porodzie, bo chciałam oddać detektor i wziąć zaświadczenie do becikowego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.