|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
czy jak jest się na stazu to można pracować dodatkowo na umowę zlecenie?
#722 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak zapełnić lukę w CV?
Już rok jestem bez stałej pracy ![]()
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz sporo doświadczenia to luka nie powinna być problemem, jeśli nie hm myślę, że obecnie pracodawcy są do tego przyzwyczajeni ![]() Na pewno w takim okresie warto robić różne kursy, może studia, szkolenia itd. Może wykonywałaś jakąś pracę w zawodzie "na czarno" którą mogłabyś wpisać? kiedyś myślałam, że takich prac ludzie nie powinni wpisywać, ale czym to się różni od bezpłatnego stażu których teraz pełno? Niczym.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-01-22 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowałam miesiąc w pracy, której by najchętniej nie wpisywała do cv. Niestety po miesiącu mnie zwolnili, nie mam zamiaru pokazywac swiadectwa pracy a że bez tej pracy mam dziure w cv to mówie, że pracowałam dorywczo podczas sezonu urlopowego pracowników po sezonie mnie zwolmili bo wrócili stali pracownicy.
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44726245]wyslij na jedno i wspomnij i mozliwosci pracy na jednym i drugim stanowisku. opisz to jakos ladnie w mailu
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- co to za program?[/QUOTE] Nie dziękuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Mi jedna osoba poradziła, że mam wpisać w moją lukę wytwarzanie rękodzieła, gdzie później od myślników pisałam: kartki okolicznościowe, albumy na zdjęcia, exploding box'y i na końcu sprzedaż detaliczna wytworów. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jak teraz byłam na rozmowie, to mi się babka pyta co aktualnie robię, a ja, że jestem bezrobotna, a pan znowu do mnie: ale widzę, że pani ma pracę, że wytwarza rękodzieło, no i wtedy mówiłam, że to w ramach hobby, że nie jest to aż tak rozwinięte bym mogła prowadzić działalność. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dostałam staż!!!! Dla przypomnienia w Urzędzie Miasta w wydziale promocji, staż z UP, ze środków UE.
![]() ![]() ![]() na stażu z UP nie, z tego co wiem, bo musisz być dalej bezrobotna. Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2014-01-23 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Staż i umowa ? Na pewno nie, jedno wyklucza drugie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
BAN stały
|
A jednak odrzucają CV za odległość od miejsca zamieszkania.
![]() Znalazłam ogłoszenie na sprzedawce. Zatrudniona osoba odpowiedzialna będzie : Za aktywną obsługę klienta Realizację planów sprzedażowych Mile widziana osoba z "tu nazwa miasta" i okolic (do 5 km) Ja mam ok 30 km, CV wyśle ale i tak zaproszenia na rozmowę przypuszczam, że nie dostanę ![]() Edytowane przez redangels Czas edycji: 2014-01-23 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
Przecież "mile widziane" nie znaczy "wymagane"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że u mnie też niedługo coś sie ruszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Hej podczytuję Was już długo i mam pytanie znacie jakieś dobre strony z przykładami listów motywacyjnych? Wiem, że w internecie jest tego mnóstwo, ale może jest jakaś strona, która możecie polecić.
#732 |
Zakorzenienie
|
Byłam na tej rozmowie dzisiaj. W sumie to poszłam w te 2 miejsca, jednak się wyrobiłam. Pierwsza - na sekretarkę, moim zdaniem nie wyszła tak jak chciałam i nie zadzwonią. Pani mówiła, że oprócz mnie są jeszcze 2 osoby, więc pewnie ja zajmę zaszczytne miejsce 3-ie w rankingu
![]() ![]() ![]()
#733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do pierwszej rozmowy to może akurat będzie ok. Ja ze wszystkim mam tak, że jak myślę, że coś poszło beznadziejnie to potem okazuje się, że jednak jest ok. Może akurat w tym przypadku będzie tak samo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44759149]Co za bezczelność. Już mogli chociaż zadzwonić, przecież wiadomo, że nie każdy sprawdza maila co 5 minut. Poza tym mogli się najpierw zastanowić porządnie czy chcą pracownika, a nie zmieniać zdanie w ostatniej chwili.
![]() Co do pierwszej rozmowy to może akurat będzie ok. Ja ze wszystkim mam tak, że jak myślę, że coś poszło beznadziejnie to potem okazuje się, że jednak jest ok. Może akurat w tym przypadku będzie tak samo. ![]() Powiedziałam mu, że nie sprawdzałam dzisiaj maila a on do mnie "to trudno" ![]() ![]() A co do pierwszej rozmowy, to nie wydaje mi się, że będzie ok, bo przy jednym pytaniu się tak zacięłam, że w końcu powiedziałam jej, że nie wiem co bym zrobiła ![]() ![]() ![]()
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Od początku tego roku również dołączyłam do grona bezrobotnych. Szukam pracy biurowej a przede wszystkim w księgowości. Rozniosłam CV po Biurach Rachunkowych ale wszędzie nie szukali nikogo do pracy. Jednak w tamtym tygodniu odezwali się do mnie z jednego z tych biur. Ale jak wspomnę sobie tę sytuację to nadal bierze mnie wściekłość. Otóż zadzwonili i koniecznie chcieli abym jeszcze tego samego dnia pojawiła się u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Musiałabym tam dojechać ok.40 km a to już było koło południa, więc zapytałam czy byłaby możliwość tej rozmowy jutro, ale Pani stwierdziła, że nie bo jutro one nie mają czasu i jeśli chcę to mogę przyjść do nich tylko dzisiaj a jak nie no to trudno. Skoro tak powiedziała to ja szybko zaczęłam się szykować na tę rozmowę i pojechałam autobusem. Zależało mi na tej pracy, bo jest to zawód który do tej pory wykonywałam. Zaszłam tam, ale zanim przyjęły mnie do gabinetu to czekałam więcej jak pół godziny, bo miały jakieś spotkanie, ktoś tam był w gabinecie. Rozmowa przebiegła ok, babki wydawały się być bardzo wyluzowane ( jedna z nich przy mnie centralnie paliła papierosa). Okazało się, że pracują tam na innym programie księgowym niż ja pracowałam dotychczas, więc musiałabym się go uczyć. Zaproponowały mi, że jak chcę to mogę przychodzić kilka dni bez umowy i one mi pokażą ten nowy program i przeszkolą. Stwierdziły, że wszystkiego się można nauczyć jeśli się tylko chce. Zgodziłam się na ich propozycję, chociaż do końca nie byłam pewna czy dobrze robię. Umówiłam się z nimi na jutro. Na tym rozmowa się zakończyła. Dojechałam do domu i dostałam od nich sms-a, że bardzo im przykro ale oferta pracy jest już nieaktualna. Tak mnie to rozwścieczyło, że odpisałam im, że są jakieś niepoważne (właścicielki Biura Rach. i takie zachowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam nad kursem jezykowym. Na stronie szkoły, która mnie interesuje, jest informacja, że drugi język jest gratis. Hmm, brzmi kusząco
![]()
#739 |
Raczkowanie
|
anioleczek25 co za chamstwo..brak słów, ale nie możesz się załamywać
![]() Skończyłaś możr FiR czy kursy ze stowarzyszenia? Dopytuje się, bo również szukam w biurach rachunkowych, ale na razie stażu z pup, ale tam, gdzie byłam nie chcą stażystki;/
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Ja sie staram o staż z UP w ramach projektu dofin. z Ue. No i...w regulaminie było napisane ze na staz są kierowane osoby, które nie posiadają doświadczenia zawodowego....a tu dzisiaj na dwie rozmowy na ktorych bylam osoby z mega doswiadczeniem, ktore nie raz juz mialy staz z UP....Paranoja! Ja przy nich nie mam szans...
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
princesska pewnie jakieś znajomości mają w up, bo innej możliwości nie widze...
dla mnie pup to paranoja i sposoby przyznawania stażów też: do urzędu bez deklaracji zatrudnienia wydadzą zgodę, a do biura rach. już nie, ale już nie będę marudzić, bo nic na to nie poradzę
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałam, że odebrałabym telefon, bo mogłaby to być jakaś ważna wiadomość/oferta dla rozwoju firmy
![]() ![]()
#745 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj na rozmowie zaskoczyło mnie jedno, w sumie proste i zazwyczaj zadawane pytanie...
Mianowicie Pani najpierw zadała mi rozne pytania dotyczace cv - wykształcenie, doswiadczenie, umiejętnosci itp plus kilka innych pytań, a na koniec powiedziala zeby powiedziec cos o sobie...w sumie po dokładnym przeanalizowaniu cv przez nią i zadanie mi innych pytan nie wiedziałam co jeszcze moge powiedzieć o sobie...bo przeciez nie powiem o zyciu prywatnym... |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#747 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ludzie to są jednak niepoważni . . . Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-01-23 o 17:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tej drugiej firmy to strasznie się wkurzyłam...
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
To uczucie gdy po rozmowie dostaje sie mail, w ktorym "z przykroscia informuja ze.."ech okropne
![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.