|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() klask i: za torbę a powiedz, jakie to będą przekąski??
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Mmhym ja jestem raczej typem domownika i szpital mnie jakoś dobija.
Magduś gratulacje za 8mc :-* Koziemleko: paczkę wkladek, pampersy paczka chociaż z tego co widzę i tak dużo zostaje dziewczynom, a podkładów idzie przez 2-3 dni sporo więc lepiej mieć 2 paczki ![]() Kicia Gratulacje!!!! Zdrówka życzę!!!! Nadzwyczajna osłonki przydają się po 3dobie laktacji i to jak masz dużo pokarmu (wiem bo kumpela na sali ma problem z karmieniem a położne próbowały dać osłonki ale egzaminu nie zdały) . Magduś ladna Waga ![]() Maggie hahaha nieźle ci sie dni porąbały xD Czbasia :-* Virginia świetnie cię rozumiem zz moim eks już też nie mam kontaktu więc ile sie da zostawiać będę na malucha. Nadzwyczajna im wiecej się zadręczasz tym gorzej robisz i dla siebie i maleństwa. Monka ![]() Teqiba szkoda ze usg nie zrobil. Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakaś masakra
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
side85
Dzięki za rady odnośnie torby Kupujesz tą maść Purelan? Ja zastanawiam się czy np 2 x 1,5 takie próbeczki jakby wystarczą? Bo drogie to, jak smok. http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D= Bo ja na ewentualne problemy dupciowe kupiłam alantan plus
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ahhh nasz kochana Side85 witaj znowu ![]() :pij emy: |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Niby mam kupę czasu ale brak chęci na cokolwiek.
Gadałam z lekarzem i chce mnie puścić jak będzie ok (z tego co mowił wczoraj i dzisiaj to jest ok) dopiero w poniedziałek albo we wtorek. Umrę z nudów i z tej szpitalnej monotonni. Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Side wraca do żywych
Te tabletki z glukozą brzmią przyjaźnie
|
|
#1958 |
|
Moderator
|
Czesc Side
Nie pozwalaja duzo czekolady? To w toalecie po kryjomu bede jadla
|
|
|
|
#1959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz też u nas w domu się przewija nazwisko tego lekarza, z tym że nie wiem czy to ten sam bo mnie nie insteresują nazwiska lekarzy z mojej miejscowości Cytat:
właśnie ja dostawałam kuksańce bo leżałam i nagle buch... i świeczki w oczach ![]() Cytat:
![]() side85 super że już jesteś chyba go nawet nie poczujesz jak będzie wychodził ble... Mi tam średnio glukoza smakowała to ja bym nie chciała takich tabletek ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- dobry pomysł a co do pakowania w lutym to może 14/15 coś koło tego? |
|||
|
|
|
#1961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dmuchaj i chuchaj na siebie kochana, żeby mały jak najdłużej pozostał w brzuszkudzięki za listę rzeczy, na pewno będę się na niej wzorować, glukoza w tabletkach to dopiero sprytne, nie wpadłabym na to ![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-23 o 18:18 |
||
|
|
|
#1962 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ela, trisdom za spakowane torby Cytat:
![]() Cytat:
co za wyczerpujaca odpowiedz ![]() side
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za gratulacje. Troszke wepchnelam sie wam w kolejke! Wczoraj o 22.30 odeszly mi wody. Nic nie wskazywalo na porod czulam sie jak zwykle. Brzuszek wysoko. Zadzwonilam po karetke bo tz w pracy za granica. Na izbie dostalam sterydy na plucka malego. Urodzilam sn o 6.50 a moj tz zdazyl dojechac na koncowke porodu. Malego polozono mi na brzuchu na chwilke i zabrano do inkubatora.
Wszystko z nim jest ok. Dostal 9 punktow. Mam go juz przy sobie i nie musi byc w inkubatorze. Wszystkie jego narzady pracuja jak trzeba. Mamy tylko problem z karmieniem. Ma slaby odruch ssania. Narazie dostal mm dwa razy ale ja sie nie poddaje i zrobie wszystko zeby karmic piersia. Narazie sie zegnam moze jutro cos napisze bo od wczoraj jeszcze nie spalam ani minuty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
to ja Ci proponuję białą - tak u nas położna na SR radziła, po to by w razie
nikt się nie zorientował że wcinałaś coś
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pakuję się i mam problem ze szlafrokiem, zajmuje dużo miejsca mam takie małe worki próżniowe i myślę czy go tam nie włożyć razem z piżamą i koszulą ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jak parę dni temu była u mnie koleżanka z rocznym synkiem i on się wziął za czekoladą a potem ręką po mojego miśka to też powiedziałam, że następnym razem kupuję białą
|
|
#1966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może na kartce napiszę by przed wyjściem do szpitala przeprasować szlafrok mam tyle do zrobienia jak się zacznie, że chyba w domu urodzę, bo nie zdążę wszystkiego ogarnąć
|
|
#1967 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Trzymam kciuki za karmienie i bardzo sie ciesze ze wszystko ok ![]() Kurcze - jakie to nieprzewidywalne. Piszemy sobie, jest wszystko ok, a nagle siup i wod nie ma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,odpoczywaj sobie spokojnie i trzymam kciuki za karmienie
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie opłaca się medela PureLan krem na brodawki - nawet w mojej szkole rodzenia babeczka mówiła i ją sprawdziłam. Medela to 100% czystej lanoliny, a 40 gr lanoliny na zrób sobie krem kupicie za 7 zł! Po co przepłacać
W razie czego na blogu sroki są analizy i bardzo ładnie wyszedł też krem na brodawki rossmannowski (lanolina i fajne oleje i też nie trzeba zmywać). Na pewno tak wyszłoby taniej
|
|
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spakowana byłaś? ![]() Powodzenia w rozbujaniu laktacji i odpocznij troszkę Cytat:
![]() Spakowana -czapeczka dla Małego - niedrapki 2x, skarpetki 3x - pieluchy tetrowe 4x - paczka pieluch Dada 28 szt -próbki Johnson's baby - coś do ciała, i jakiś kremik Dla Mamy: - koszula na poród - koszula zwykła i piżama do karmienia (może przejdzie )- lewatywa - u nas trzeba swoją ![]() - paczka bella mama - 3 podpaski always na noc - podkłady 4x - majtki jednorazowe 5x, wielorazowe 2x - kapcie - biustonosz do karmienia - 3x - maść medela ta malutka + bepanthen - wkładki laktacyjne - 20szt - ręczniki - mały i duży - kubek+sztućce - książka - ale chyba wypakuję -chusteczki higieniczne -cukierki szlafrok leży obok torby Brakuje: -woda -ubrania dla dziecka, kocyk/rożek - cały zestaw kosmetyków dla mnie -coś jeszcze?
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo tych wód było, od razu wiedziałaś że to to? czekamy na zdjęcia małego ucałuj Go od wizażowych ciotek |
|
|
|
|
#1973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Side miło cię widzieć na wątku
Nie musiałam się wbijać pani w recepcji zauważyła brzuszek i dość szybko mnie zawołała, bo w tej poradni akurat to ona wyczytuje kto ma wejść do gabinetu. Nie czekałam nawet pół godziny. Por.urologiczna ma to do siebie, że więcej tam chłopów jak kobiet, więc żaden się nie burzył, że jestem przed nim. z resztą w gabinecie byłam jakieś 5 min, szybko usg i do domuCytat:
Cytat:
ciekawe czy my słodkie mamy możemy ![]() Cytat:
sprytne. ja mam dwa szlafroki jeden gruby,zajmie mi pół torby, drugi cienki i chyba ten cienki zabiorę, bo w tamtym może mi być za gorąco |
|||
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że podczas porodu to już wszystko jedno
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Side! :-*
Baja są ale i tak nudno. Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak jak wyżej pewnie wystarczypodobno nie pozwalają, choć teoria jest zupełnie inna, to praktyka przynosi szarą rzeczywistość. Chyba boją się że na wypadek cesarki natychmiastowej lepiej nie mieć nic w jelitach. Cytat:
Cytat:
ale byle dotrwać choć do 37 tygodnia i niech się dzieje wola nieba, chodzę po schodach Swoją drogą gdybyście widziały dziewczyny z mojego oddziału co one robią żeby urodzić gdy są po terminie, lista porad jest nieskończenie długa i to na prawdę jest masakra jak one czekają na poród i się meczą w 41 tygodniu. Jak będziemy bliżej to wam opowiem Cytat:
no i piękna torba. Co do czapeczek u nas jest zakaz stosowania w szpitalu. Tylko zaraz po porodzie zakładają podczas kangurkowania flizelinową żeby mały nie miał szoku, a potem jest tak ciepło że mówią że to tak bez sensu (podobnie w domu) jakbyśmy my siedziały w czapce na kanapie oglądając tv coś w tym jest ![]() na szkole rodzenia uczyliśmy się ostatnio przewijać dzieci, dostaliśmy takiego bobasa z siusiakiem Położna mówi że najlepiej zawsze mówić:kochanie ty to robisz najlepiej! Dzięki temu od 30 lat nie odkurza i nie gotuje rosołu bo nie znosi, a podobno mąż kiepsko odkurza ale się cieszy że to robi. Mój chyba będzie najlepszy w przewijaniu no i wielkie dzięki za przywitanie. Miło być znowu wśród was
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-23 o 19:34 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że z Małym wszystko dobrze. Dużo zdrowia dla Was obojga i mocne kciuki za KP elunka88, nie wiem, pomadka ochronna? Brawo za torbę A czemu, dziewczyny, bierzecie aż 3 staniki do karmienia? Ja chyba nawet tyle nie kupię W ogóle w któryś dzień byłam na mieście i mierzyłam w jednym sklepie staniki do karmienia i tylko jeden był na mnie dobry (oczywiście taki za 120 zł), bo mam dość szeroki rozstaw piersi a jakoś te biustonosze są zszyte tak wąsko
|
||
|
|
|
#1979 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A tylko jedna taka maja masc - nie pomyle sie?
|
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
A niech mdli, może mi się odechce słodyczy do końca życia
![]() Cytat:
Polacy i ich dzieci słyną z czapeczek Ja mam jedną i nie kupuję drugiej nawet ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Ja nie mam w ogóle staników do karmienia i nie kupuję Też mam szeroko cycki i nigdy nie trafiłam na dobry stanik więc widzę, że bede miała ten sam problem jak bede chciała kupić do karmienia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

klask i: za torbę
a powiedz, jakie to będą przekąski??

jakaś masakra

:pij emy:
To w toalecie po kryjomu bede jadla
I teraz też u nas w domu się przewija nazwisko tego lekarza, z tym że nie wiem czy to ten sam bo mnie nie insteresują nazwiska lekarzy z mojej miejscowości 

nikt się nie zorientował że wcinałaś coś
mam takie małe worki próżniowe i myślę czy go tam nie włożyć razem z piżamą i koszulą