|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Hej babeczki
![]() Nadrobiłam Was, przepraszam, że nie cytuję ale pogubiłam się trochę w informacjach ![]() Zapamiętałam, że Carmena przycięła cipkę przy goleniu, Godi była u lekarza i za wiele nowości się nie dowiedziała, załamana ma piękne szczeniorki nowe przepraszam jeśli pominęłam jakąś istotną informację jeszcze Mam do Was dwa pytanka : 1) Pytanie do dziewczyn, które stosowały tabletki anty : Po jakim czasie od odstawienia tabletek unormowały się Wam cykle? Ja brałam przez 5 lat yaz, odstawiłam w maju, teraz mam dziwaczne cykle bo 30/25/40 dni. Jestem ciekawa po jakim czasie mi się to unormuje do konkretnej ilości i czy w ogóle samoczynnie się to unormuje czy będzie trzeba pomóc naturze. 2) Macie jakieś sprawdzone suplementy, witaminy? Takie, żeby w jednej tabletce było wszystko, i kwas foliowy i cynki, magnezy itp. Chcę coś kupić dla siebie i dla męża. Co sądzicie o witamin plus? vitaminer?
3cs - starania zawieszone Rzekła lilia do motyla : - Nikt nie patrzy, niech pan zapyla ! Jan Sztaudynger Edytowane przez maskora Czas edycji: 2014-01-23 o 20:32 |
|
|
|
#2312 |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Maskora odstawilam tabsy bodajze w kwietniu a bralam przez jakies 2-3 lata
oczywiście przepisane byly bez zadnych badan cykle mialam normalne (28/29/32) ale ten jest jakis dziwny Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zaraz po odstawieniu miałam cykle mniej więcej równe - może dzień różnicy między nimi był, więc ja przeszłam zmianę super A co do drugiego pytania, to ja nie znalazłam takich witamin, które by miały wszystko w takich ilościach, jak potrzebowałam. Choćby kwas foliowy w zestawach przeważnie jest w mniejszej dawce niż 400. No i przypomnę, że magnez i żelazo nie mogą być brane w tym samym czasie - jedno wieczorem, drugie rano, bo inaczej się nie przyjmą
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o witaminy to najlepiej sobie porównaj zawartość witamin różnych firm pod kątem dziennego zapotrzebowania na stronie jakiejś apteki, a jeśli chodzi o łączne branie magnezu i żelaza to w takich zestawach i tak są zawsze razem, może mają wtedy jakąś mniejszą przyswajalność ale organizm i tak to sobie pobierze nawet w mniejszym stopniu, a reszta i tak idzie z żywności
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
baby chyba rozwalę kompa, nadrabiam od godziny, juz chyba z 30 postów skomentowałam, skleiłam w jedno i zamknęłam nie tą kartę
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam do godz. 18stej a potem wszystko szlag trafił
![]() Malinola tak od nastepnego zaczynamy, pod warunkiem że wyniki badań będą ok ![]() Maciejka, wieksza dawka jest na receptę Co do reakcji rodziny to szczerze Ci współczuję, zamiast wspierać to jeszcze dobijają, nie warto było im mowic ![]() Manieczko zrobilam tak jak napisałaś, nie unieważnielam, tylko inna godz wpisalam ![]() Kotka Ty juz tam lepiej nie dzwoń tylko sie przejdź/przejedź, bo znowu Cię odeślą, albo nie odbiorą telefonu ![]() Kindzia czym sie stresujesz? Jak powinnam wiedziec to przepraszam ![]() Meire ja na Twoim miejscu też podjełabym decyzje z lekarzem, czy starac sie czy jeszcze czekać. Nagadaj do słuchu tym jajcorom, zeby sie ogarnęły i zaczeły współpracowac jak należy i od nastepnego cyklu razem ruszamy do boju ![]() Zubi wykreśl mnie z tej listy bo ja to nie mam pojecia kiedy pójdę na koeljna wizytę ![]() Viorisku kochany wiem ze bardzo liczyłas na ten cykl ![]() Cloud nie wiem ile kosztuja jak sie chce samemu wykupic, mysle ze najlepiej podejsc tam i dopytac o wszystko ![]() Leine ja pamiętam że nie chcesz wychowywac domowego przedszkola prze Clo ![]() God fajnie, że zasugerowała pójscie po skierowanie, dzieki temu za te badania też nie zapłacisz Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Cytat:
Wiesz ze dzieci szybko się uczą... Oby nie wrociła z nowym nickiem i avatarem Cytat:
Co do łykania kwas foliowy, magnez z wit.B6, a mąż kwas i selen z wit.E ![]() Poszło jakoś, ale się zdenerwowałam jak wszystko wcześniejsze poszło do
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farciara
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Jagatka_N a z tym selenem i wit E to konkretnie co dajesz chłopu?
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - odwieczny problem - interpretacja śluzu....
![]() tak chciałam obserwować w tym cyklu, żeby mieć ladna ciągla linię i co, dziś rano wypłynał ze mnie jakiś jeden rozciagliwy "glutek", potem śluz lepki i co ja mam zaznaczyć? To dopiero 11dc a jak zaznaczam R to mi już włącza zielone światło
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo sie wyłącza bo coś nie tak wcisnęłam. wtedy robię zakładki -> ostatnie zamknięte okna/karty i wracam jednym przyciskiem, bądź 'wstecz' ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie to
![]() ginka wczoraj mi dala recepte na kwas foliowy 15mg, a mężowi kazala 2 razy dziennie selen z wit. E; na opakowaniu piszą, że wspomaga proces spermatogenezy, czy jakoś tak 100 tabl. kosztowało ok 12,50zł.Zdjęcie0500.jpg
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie sprobowałam ![]() Ale jak to, 11dc i juz zielone światło? ![]() Tak sobie myślałam, ze moze wypłynęło cos co pozostalo po usg, tzn ten żel do usg, no ale to było rozciągliwe a żel się przecież nie rozciaga
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
A propo witamin, to chyba wczoraj na ovuf była rada, że wit. C chroni plemniki przed czymś tam
i że dzieki niej sie nie sklejają, jakos tak pisało; a u kobiet zbyt duza dawka (ponad 1000mg dziwnnie) źle dziala na śluz-zakwasza i on niszczy plemniorki. Czyli Leine dobrze że dzieki Tobie nie biorę jej codziennie, mimo że brałam 200mg
|
#2327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skąd wiesz, że wyśle swoją a nie z neta odpokutowałam w samej Częstochowie to mogę iść grzeszyć nie a tak poważnie to wizytę gina jutro mam, to trzeba jakoś się prezentować nie z tą moją sardelą ?Cytat:
ja nigdy nie miałam problemów po odstawianiu anty. Od razu miałam zawsze regularne Cytat:
też nie raz mi się zdarza zamknąć z roztrzepania
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że sie poluśniło, nie znaczy od razu, że masz płodne, a to, że organizm szykuje się do owulacji i stwarza dobra atmosferę libacje będą niedługo... kto pierwszy dobiegnie
|
|
|
|
|
#2329 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszą cyto miałam w lipcu (ale jakiś dziwny wynik, bo wy o grupach pisałyście, a u mnie opisowy był i że zapraszają za 3 lata) Ciekawe czy jak teraz gin mi będzie chciał zrobić to nie będę płacić Cytat:
Cytat:
Dla męża jeszcze nic nie wybrałam i ciągle myślę, czy jakiś mix , czy osobno ( mixy mają małe dawki , a podobno lepsze są większe - i często polecają cynk, selen, witaminę e, c i coś chyba jeszcze?) Cytat:
Dalszej nie mówiłam, chociaż chcę pogadać z ciocią, która miała problemy w ciąży, może mi doradzi jakiegoś gina, lub powie co zrobić.Cytat:
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mojej mamie byłam zmuszona powiedziec przez telefon a nie osobiscie jak sie wybieralam do szpitala, siostra mi mówiła, ze nawet tacie łzy poleciały, a o mamie to nie wspomnę... Dobrze ze chociaż masz wsparcie męża Gdzież tam z podniecenia
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-23 o 22:44 |
||
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak zrobię A zapomniałam się Wam pochwalic jaki interes dziś zrobiłam ![]() Kupiłam buty zimowe w CCC za 165zł, a normalnie kosztowały 329,99zl jasno brązowe skórkowe do kolan na grubszym obcasie ok. 5cm ![]() W końcu doczekałam się wyprzedaży -50% ![]() ależ mam dobry humor
|
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Vioris i Karoloo przykro mi ziewczyny ze sie nie udało ![]() Cytat:
Cytat:
Leine ale przygoda, masakra Carmena a Ty jeszcze widzisz swoją Bożenkę? bo ja z moją już się nie widujemy i na czuja sie golę ![]() dobranoc |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lece spac, bo pozno juz :O Dobranoc kobitki ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez Zalamana_girl Czas edycji: 2014-01-23 o 23:21 |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
No tak zrobię
A zapomniałam się Wam pochwalic jaki interes dziś zrobiłam ![]() Kupiłam buty zimowe w CCC za 165zł, a normalnie kosztowały 329,99zl jasno brązowe skórkowe do kolan na grubszym obcasie ok. 5cm ![]() W końcu doczekałam się wyprzedaży -50% ![]() ależ mam dobry humor [/QUOTE]Pochwal się foto
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się czujesz? Dobrze wszystko? ![]() Poszłam sie wykąpać, sprawdziłam śluz i znowu troszkę rozciagliwego było, tak na 1cm sie rozciagnął bo malutko go było, ale było ![]() Jejuuuu już ta godzina znowu nie wstanę zeby jechac na pobranie krewi albo znowu zasnę z termometrm w ręce ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Ale jutro bo dzis już muszę lecieć spać
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-23 o 23:28 |
||
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
haha
Cytat:
Cytat:
normalnie mogłabyś wykładać wychowanie do życia w rodzinie![]() Mąż wrócił z pracy i było serducho, ale tak jajcor boli, że szkoda gadać. Jak nie przejdzie to chyba trza do gina iść Ok lasencje, zmykam spać. Trzymajcie się wszystkie Ty Carmenaa i Twoja sardela też Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc |
||
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
O sama ostatnia zostałam na wątku
Dobranoc dziewczynki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

przepraszam jeśli pominęłam jakąś istotną informację jeszcze 
cykle mialam normalne (28/29/32) ale ten jest jakis dziwny 
i zaraz po odstawieniu miałam cykle mniej więcej równe - może dzień różnicy między nimi był, więc ja przeszłam zmianę super

To dopiero 11dc a jak zaznaczam R to mi już włącza zielone światło 

też nie raz mi się zdarza zamknąć z roztrzepania 

normalnie mogłabyś wykładać wychowanie do życia w rodzinie
23.06.2011
01.06.2013