|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Dziewczyny nie nadazam za forum jak nie zagladne jeden dzien to nie wiem co slychac. Ale czytam na biezaco ale pisac to tymbardziej nie mam czasu, bo tyle by sie chcialo napisac...
Czy ktoras z Wam ma moze chorobe tarczycy Hasimoto? Bo mi podczas badan ktore zlecil rutynowo ginekolog niedoczynnosc wyszla:/ kazal mi zrobic badania dodatkowe i isc do endokrynologa...no i sie okazalo ze mam to cos...i sie nasluchalam od lekarza, ze szok...wyszlam prawie z placzem...i nie wiem czy od tej tarczycy padam czy od anemii...dzis wzielam opieke na dziecko bo nie mialam sily isc do pracy:P ale jutro juz bym sie musiala zmobilizowac:Pwczoraj bylam tez na badaniach prenatalnych i teraz czekanie 2 tygodnie na korelacje tych badan z krwia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzis na sniadanie zaliczylam jajecznice ze szczypiorkiem, surowke ze smietana z rzodkiewka i wiosenne kanapeczki ![]() ![]() Umizumi mi sie wydaje tak jak pozostalym dziewczynom ze przy Malej mojej zanosilam oswiadczenie od ginekologa ze ciaza byla prowadzona od 10 tygodnia Zaczarowanadlaniego z tymi badaniami ciazy roznie bywa, jesli chodzisz prywatnie robia ich multum i od razu, a jesli sie chodzi na NFZ to robia tylko morfo i mocz i to tez chyba ze 3 razy bo moje kolezanki ktore chodzily zawsze sie dziwily ze mam tyle badan...a ja uwazam ze dobrze bo dzieki temu wykryli mi tarczyce w tej ciazy Kasiuulaf odpoczywaj w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Aisog1987 ![]() ![]() ![]() ![]() Angles2708 zawsze lepiej isc i sprawdzic ![]() ![]() ![]() Optymistka26 co do zmeczenia i zasypiania myslalam ze w 13 tygodniu przejdzie, ale gdzies od 17 jestem juz wykonczona...jeszcze jak mam wolne to dobrze, ale jak jestem w pracy a jeszcze pracuje po 11 godzin, nie przemeczam sie, ale od godz 17 do 21 mam lzy w oczach ze zmeczenia:/ale dobrze ze nic sie nie spalilo i wszystko sie skonczylo dobrze ![]() Papryczka160 witam i gratuluje ![]() Milego wieczoru Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Tyle mam z tym moim Krzysiem, że brak czasu na forum ![]() ![]() ![]() Wieczorkiem może uda mi się więcej naskrobać ![]() Aha, dziś pierwszy raz poczułam lekkie stawianie się macicy, muszę sprawdzić, kiedy to miałam w 1. ciąży. A w poniedziałek do gina i zapisuję się na genetyczne ![]()
#1653 |
Wtajemniczenie
|
Optymistko ja też sie zastanawiam czy od lutego nie iść na L4 mam pracę w której często pracuję po 12 a to już ponad moje siły. Zreszta jak tylko moja szefowa dowiedziała się o ciąży kazała odrazu iść na zwolnienie , trzyma mnie w niej tylko wypłata , jak pójde na L4 będzie bez premii auuuuuu ;-(.
#1654 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tyle skrobiecie, że nie nadążam z czytaniem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pierwszy trymestr za Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie 3 dni a tu tyle do nadrobienia.
Od rana do wieczora byłam w pracy bo mamy w firmie tyle roboty że mąż już sam nie wyrabiał. Na szczęście takie dni trafiają się 2-3 razy w miesiącu. Jutro odpoczywam w domu. Jutro tez mam wizytę u ginekologa. Rozpoczynam też jutro 11 tydzień. Mdłości nadal mnie męczą ale zauważyłam że jak miałam teraz masę roboty, spotkań to nie miałam czasu o nich myśleć i dało się przeżyć. Idę Was nadrabiać. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-23 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja nic nie schudłam choć drugi miesiąc miałam bardzo ciężki nawet zębów umyć nie mogłam. Od paru dni jest lepiej i nawet czuję sie mniej senna ale wszystko Mnie męczy nawet zakupy ![]() A wczoraj troszkę mi się brzuszek pokazał, ale to chyba z przejedzenia bo dzisiaj rano już był mniejszy ![]()
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-01-23 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
anusia00 ja mam tylko katarek już ![]() A dzwoniłam do położnej i kazała mi przyjść bo muszą być wyniki do następnej mojej wizyty u ginekologa więc muszę się tam zabrać.. boże gdybym wiedziała co mnie czeka nie stresowałabym się tak ;( malutka też ciekawa tego jestem kiedy coś się tam poruszy :P dzisiaj oglądałam Położne i było cesarskie cięcię i urodził się chłopczyk.. jeju jak ja się rozpłakałam :P ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1661 |
Przyczajenie
|
witam, ja też zostanę w sierpniu mamą, chciałabym się przyłączyć do forum jeśli można
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz senność już trochę przeszła, ale szybko się męczę i apatyt wrócił ![]() Ahhh i maruda się ze Mnie straszna zrobiła haaaa macie tak samo ?
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-01-23 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Kurcze czytam o tych waszych snach i dziś w nocy... ukradli m auto
![]() ![]() ![]() Co do leków jeszcze to ja kupowałam na Allegro tabletki, które mam brać o 10zł taniej za opakowanie niż płaciłam u siebie w aptece. Może też zobaczcie ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Wtajemniczenie
|
Jestem po USG genetycznym. Wszystko jest w porządku a dzidziuś ma 5.81 cm
![]() ![]() ![]() Dziś byłam jeszcze na pobraniu krwi: białko PAPP-A oraz wolne Beta-HCG co razem z USG ma dać "bardziej pewny wynik". Cytat:
![]() Pisałyście o pakiecie Luxmed. Ja mam pakiet Medicover - Mąż ma w pracy "gratis", a mnie dopisał dopłacając naprawdę małą sumę jak na ciążę. Gdybym nie miała pakietu, być może bym się zastanowiła nad wykupieniem ![]() Witajcie nowe dziewczyny!!! ![]()
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też miałam taki okres, że wręcz panikowałam, że u mnie ta ciąża tak ciężko przechodzi, że co chwila mi niedobrze, że nic nie robię, bo nie mam na nic energii itd. teraz już jest trochę lepiej,ale nudności jeszcze niestety mam ![]() cieszę się jednak, że to w końcu minie ![]() Cytat:
![]() może wymioty rzadziej, ale nudności praktycznie codziennie ![]() najbardziej mi przykro, że strasznie odrzucają mi zapachy które kiedyś uwielbiałam- mam tak z moimi ulubionymi perfumami, mam nadzieje że to szybko minie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie mogę używać moich ulubionych perfum są za mocne.
Za 15 min kończę pracę ,a w domku czeka na mnie pyszna kolacja TŻ zrobił buraczki ziemniaczki z koperkiem i mielone mniam mniam . Miłego wieczoru paaa
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-01-23 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() malenśtwo juz duze ![]()
![]() |
#1668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy dziś na usg genetycznym. Wg usg wszystko w porządku. Maleństwo ma już 68mm ![]() ![]()
![]() |
#1669 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam USG genetyczne w poniedziałek z jednej strony ciesze sie bardzo ze zobacze maluszka i moze poznam płeć a z drugiej jestem obsrana sorki za wyrażenie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1670 |
Zakorzenienie
|
Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.
Nic dzisiaj nie zjadłam również nie mogę pić bo od razu wszystko wymiotuje. Martwię się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana powinnaś isc do swojego lekarza bo mozesz się odwodnic . On powinien cod zaradzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1672 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Poprzednia noc minęła mi bez głupich snów i mam nadzieję że tak już zostanie. Dziś jestem bardzo zmęczona, dopiero niedawno obudziłam się z popołudniowej drzemki ![]() Nie mierzyłam swojej tali przed ciążą ale wydaje mi się że brzuszek sporo mi urósł. Nie jest on jeszcze ładny ciążowy, lecz osoby niewtajemniczone poznają mój stan |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I witam nową ciężarówkę ![]() Cytat:
![]() Mam wyniki dzisiejszych badań - morfologia w porządku. W moczu wyszły mi "dość liczne" bakterie, ale brak leukocytów i innych świństw, więc chyba nie martwić się? ![]() Aha, mdłości idą precz!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-01-23 o 21:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
zaczarowanadlaniego może zadzwoń do swojego lekarza?? Mi ginka powiedziała, że mam dzwonić jak będę wymiotować częściej niż 5 razy w ciągu dnia bo mogę się odwodnić... Także ja na Twoim miejscu bym dzwoniła albo jechała na pogotowie
![]() ![]() Dziewczyny a to usg genetyczne to robicie u Waszego lekarza czy gdzieś indziej?? W którym tygodniu to się robi?? Bo moja ginka mi nic nie mówiła o tym i teraz nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Aha Tasia ja też miałam liczne bakterie jak ostatnio robiłam mocz i lekarz przepisała mi takie globulki na noc i kazała powtórzyć badanie po kuracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
jedz do szpitala, jak ja byłam, lezala z nami na sali dziewczyna ktora tez bez przerwy wymiotowała.dostała kroplowki, polezała 3 dni i jakos załatwiła sobie ze bedzie miała te kroplowki w domu. Ale ona wymiotowała nawet po 30 razy dziennie, nawet wody pic nie mogła. Lepiej jedz zeby Cie nawodnili i dali cos przeciwwymiotnego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1677 | ||||
Zadomowienie
|
Hej ,ale się dzisiaj wyspałam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To super ,że wszystko dobrze po genetycznym ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-24 o 08:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() twin-maid a zdradzisz płeć? ![]()
![]() |
#1679 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mąż już wieczorem mówił dobranoc a dziś rano do widzenia córeczce po imieniu ![]()
![]() |
#1680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chlopak do niej dzwonil ona powiedziala ze to normalne i tyle czoraj wymiotowalam okolo 20 razy a dzisiaj rano jak wstalam to widze powtorka z rozrywki bo wymiotowalam na poczatek dnia ![]() w nocy sie budzilam i duzo pilam , teraz zmusze sie do zjedzenia platkow albo wszystko wymiotuje albo je przyswoje ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
chlopak w pracy do 18.30, nie wiem jak to tutaj dziala, wczoraj bylam taka wykonczona ze chcialam jechac do szpitala, bo nie mialam sily, wisialam na tej toalecie wszystko szloo mi z zoladka bo juz nie mialam czym wymiotowac raz bylo zolte a potem zielone bylam przerazona, wiem ze jezeli dzisiaj znowu bedzie to samo to tego nie wytrzymam ![]() nie wiem jak to tutaj dziala czy trzeba dostac jakies skierowanie jak sie jest odwodnionym od ginekologa czy po prostu idzie sie do szpitala .. ta moja ginekolog tez dobra tutaj zuken pisala ze po 5 razach musi dzwonic a u mnie po 20 to normlane .. nie wiem co zrobic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.