Mamusie sierpień 2014 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 15:49   #1651
anusia_00
Przyczajenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Dziewczyny nie nadazam za forum jak nie zagladne jeden dzien to nie wiem co slychac. Ale czytam na biezaco ale pisac to tymbardziej nie mam czasu, bo tyle by sie chcialo napisac...
Czy ktoras z Wam ma moze chorobe tarczycy Hasimoto? Bo mi podczas badan ktore zlecil rutynowo ginekolog niedoczynnosc wyszla:/ kazal mi zrobic badania dodatkowe i isc do endokrynologa...no i sie okazalo ze mam to cos...i sie nasluchalam od lekarza, ze szok...wyszlam prawie z placzem...i nie wiem czy od tej tarczycy padam czy od anemii...dzis wzielam opieke na dziecko bo nie mialam sily isc do pracy:P ale jutro juz bym sie musiala zmobilizowac:Pwczoraj bylam tez na badaniach prenatalnych i teraz czekanie 2 tygodnie na korelacje tych badan z krwia jedno jest ponoc tylko niepokojace dzieciatko ma tetno na granicy gornej normy 174 i musze miec to pod kontrola a na ponad 80% chlopak...troszke mi szkoda bo mialam ubranka odlozone po coreczce a teraz trzeba bedzie je przejzec:P i zostawic tylko uniwersalne:P i nie mam pomyslu na imie:P miala byc druga corka:P a i data z usg dokladnie pokrywa mi sie z OM 03 sierpienaha moje dane na piewsza strone Ania 29 lat w tym roku
A dzis na sniadanie zaliczylam jajecznice ze szczypiorkiem, surowke ze smietana z rzodkiewka i wiosenne kanapeczki a moja mama sie smiala czy zamierzam sama to zjesc

Umizumi mi sie wydaje tak jak pozostalym dziewczynom ze przy Malej mojej zanosilam oswiadczenie od ginekologa ze ciaza byla prowadzona od 10 tygodnia

Zaczarowanadlaniego z tymi badaniami ciazy roznie bywa, jesli chodzisz prywatnie robia ich multum i od razu, a jesli sie chodzi na NFZ to robia tylko morfo i mocz i to tez chyba ze 3 razy bo moje kolezanki ktore chodzily zawsze sie dziwily ze mam tyle badan...a ja uwazam ze dobrze bo dzieki temu wykryli mi tarczyce w tej ciazy

Kasiuulaf odpoczywaj w domu zawsze lepiej w domu niz w szpitalu ja w pierwszej ciazy lezalam non stop na zmiane w domu i w szpitalubedzie dobrze

Aisog1987 gratuluje)) u mnie podobny wymiar dzidzi od glowy do pupy59,7 mm

Angles2708 zawsze lepiej isc i sprawdzic przynajmniej Cie oslucha czy czystoi na badania tez lepiej idz albo zadzwon

Optymistka26 co do zmeczenia i zasypiania myslalam ze w 13 tygodniu przejdzie, ale gdzies od 17 jestem juz wykonczona...jeszcze jak mam wolne to dobrze, ale jak jestem w pracy a jeszcze pracuje po 11 godzin, nie przemeczam sie, ale od godz 17 do 21 mam lzy w oczach ze zmeczenia:/ale dobrze ze nic sie nie spalilo i wszystko sie skonczylo dobrze

Papryczka160 witam i gratuluje

Milego wieczoru Dziewczyny
anusia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:12   #1652
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Tyle mam z tym moim Krzysiem, że brak czasu na forum Ale zaglądam, podczytuję Z klubu nie wywalajcie!
Wieczorkiem może uda mi się więcej naskrobać
Aha, dziś pierwszy raz poczułam lekkie stawianie się macicy, muszę sprawdzić, kiedy to miałam w 1. ciąży.
A w poniedziałek do gina i zapisuję się na genetyczne
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:47   #1653
papryczka160
Wtajemniczenie

Optymistko ja też sie zastanawiam czy od lutego nie iść na L4 mam pracę w której często pracuję po 12 a to już ponad moje siły. Zreszta jak tylko moja szefowa dowiedziała się o ciąży kazała odrazu iść na zwolnienie , trzyma mnie w niej tylko wypłata , jak pójde na L4 będzie bez premii auuuuuu ;-(.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:49   #1654
malutka100
Zakorzenienie

Dziewczyny tyle skrobiecie, że nie nadążam z czytaniem jak chodzę do pracy, to mogę zajrzeć jedynie popołudniu ( jak akurat nie śpię) lub wieczorem i zawsze mam co czytać

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
tak z ciekawosci stanełam dzis na wadze i jak na razie jestem na minusie ok 3 kg brzucha tez nie bardzo widac ale pewnie w domu wroci mi apetyt i szybko nadrobie bo w poprzednich ciazach szybko brzuch mi wywalało. Wczoraj wieczor i dzis leze a juz mam dosc, strasznie mnie dobija ze nic nie moge zrobic...
u mnie dokładnie to samo- też 3 kg na minusie i waga stoi w miejscu, brzucha mi w ogóle nie widać ciekawa jestem w którym tygodniu coś się ruszy

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mogę przyłączyć się do Was ?
Termin porodu mam na 29-07 ale jakoś bliżej mi do Was ;-) mamuś sierpniowych .
Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać .
Mam nadzieję, że przyjmiecie Mnie do Waszego grona !
hej witaj
pierwszy trymestr za Tobą też bym tak chciała

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od moich rodziców namówiłam mamę żebyśmy zrobiły pierogi ruskie bo samej mi się nie chciało no i zrobiłyśmy chyba z 200 sztuk , i na koniec odechciało mi się nawet na nie patrzeć część przywiozłam do domu i sobie zamrożę może mi wróci kiedyś ochota
ale narobiłaś mi smaka już wiem co chcę jutro na obiad
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:56   #1655
mysia111
Zadomowienie

Nie było mnie 3 dni a tu tyle do nadrobienia.
Od rana do wieczora byłam w pracy bo mamy w firmie tyle roboty że mąż już sam nie wyrabiał. Na szczęście takie dni trafiają się 2-3 razy w miesiącu. Jutro odpoczywam w domu.
Jutro tez mam wizytę u ginekologa. Rozpoczynam też jutro 11 tydzień.
Mdłości nadal mnie męczą ale zauważyłam że jak miałam teraz masę roboty, spotkań to nie miałam czasu o nich myśleć i dało się przeżyć.
Idę Was nadrabiać.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-01-23 o 16:58
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:57   #1656
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej witaj
pierwszy trymestr za Tobą też bym tak chciała
też się cieszę, że zaczął się kolejny etap oby spokojny, a ty też się doczekasz !!

Ja nic nie schudłam choć drugi miesiąc miałam bardzo ciężki nawet zębów umyć nie mogłam. Od paru dni jest lepiej i nawet czuję sie mniej senna ale wszystko Mnie męczy nawet zakupy .Byłam na wyprzedażach i nic ale to nic mi w oko nie wpadło.

A wczoraj troszkę mi się brzuszek pokazał, ale to chyba z przejedzenia bo dzisiaj rano już był mniejszy

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-01-23 o 17:00
Stary 2014-01-23, 17:02   #1657
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
zazdroszcze wam dziewczyny apetytu.
ja od rana wymiotuje.. a najgorsze jest to ze juz nie mam czym..

nie mam juz sily
Nie zazdroszczę... Też miałam taki okres ale już jest coraz lepiej i jem wszystko normalnie Pamiętam jak rozpaczałam, że tak mi ta ciąża daje w kość i że się tego nie spodziewałam a teraz jestem w szoku jak szybko się zapomina o tych mdłościach i złym samopoczuciu
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 17:05   #1658
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Ja właśnie wróciłam od moich rodziców namówiłam mamę żebyśmy zrobiły pierogi ruskie bo samej mi się nie chciało no i zrobiłyśmy chyba z 200 sztuk , i na koniec odechciało mi się nawet na nie patrzeć część przywiozłam do domu i sobie zamrożę może mi wróci kiedyś ochota

Nie przejmuj się mam to samo heheh :P

anusia00 ja mam tylko katarek już

A dzwoniłam do położnej i kazała mi przyjść bo muszą być wyniki do następnej mojej wizyty u ginekologa więc muszę się tam zabrać.. boże gdybym wiedziała co mnie czeka nie stresowałabym się tak ;(

malutka też ciekawa tego jestem kiedy coś się tam poruszy :P

dzisiaj oglądałam Położne i było cesarskie cięcię i urodził się chłopczyk.. jeju jak ja się rozpłakałam :Pto takie było wzruszające

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:07   #1659
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać .
Oczywiście, że możesz się przyłączyć witamy!!
Stary 2014-01-23, 17:08   #1660
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj super, że pierwszy trym masz za sobą. Dużo dolegliwości miałaś czy dobrze znosisz ciążę?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:12   #1661
niunia13140710
Przyczajenie

witam, ja też zostanę w sierpniu mamą, chciałabym się przyłączyć do forum jeśli można tylko nie wiem jak sie zapisać do klubu, ktoś może wie??
niunia13140710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:18   #1662
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
witaj super, że pierwszy trym masz za sobą. Dużo dolegliwości miałaś czy dobrze znosisz ciążę?
2 miesiąc i początki 3 chyba były najgorsze mdłości, wymioty zmęczenie . Zapachy i wszystko co najbardziej lubiłam jeść odrzuciło mnie . Jedynie owoce i woda. Miałam takie chwile w pracy ze na stojąco bym zasnęła.
Teraz senność już trochę przeszła, ale szybko się męczę i apatyt wrócił.

Ahhh i maruda się ze Mnie straszna zrobiła haaaa macie tak samo ?

Czas edycji: 2014-01-23 o 17:19
Stary 2014-01-23, 17:29   #1663
Aisog1987
Rozeznanie

Kurcze czytam o tych waszych snach i dziś w nocy... ukradli m auto he he a niby nic na noc nie jadłam

Co do leków jeszcze to ja kupowałam na Allegro tabletki, które mam brać o 10zł taniej za opakowanie niż płaciłam u siebie w aptece. Może też zobaczcie ...
Stary 2014-01-23, 17:36   #1664
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
ogromne a masz usg tylko ?
Jestem po USG genetycznym. Wszystko jest w porządku a dzidziuś ma 5.81 cm . Niesamowite przeżycie, tym bardziej, że ostatnio na USG w połowie grudnia był kropeczką . Zdziwiłam się, że USG było już przez brzuszek .

Dziś byłam jeszcze na pobraniu krwi: białko PAPP-A oraz wolne Beta-HCG co razem z USG ma dać "bardziej pewny wynik".

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Fajnie, że tyle daliście radę utrzymać w tajemnicy ciąże. Ja inaczej sobie wyobrażałam poinformowanie rodziny o tej radosnej nowinie. Wyszło jak wyszło. Pierwsza wnuczka/wnuczek to prawdziwe oczko w głowie. Wiem coś o tym. Babcia i dziadek kochają nas wszystkie ( jest nas 7 wnuczek) ale Ja jestem pierwsza i mam zupełnie inny lepszy kontakt z dziadkami niż cała nasza gromadka.
Najważniejsze, żeby wszystko dobrze się skończyło, a raczej zaczęło .

Pisałyście o pakiecie Luxmed. Ja mam pakiet Medicover - Mąż ma w pracy "gratis", a mnie dopisał dopłacając naprawdę małą sumę jak na ciążę. Gdybym nie miała pakietu, być może bym się zastanowiła nad wykupieniem .

Witajcie nowe dziewczyny!!!
Stary 2014-01-23, 17:37   #1665
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie zazdroszczę... Też miałam taki okres ale już jest coraz lepiej i jem wszystko normalnie Pamiętam jak rozpaczałam, że tak mi ta ciąża daje w kość i że się tego nie spodziewałam a teraz jestem w szoku jak szybko się zapomina o tych mdłościach i złym samopoczuciu
lubię czytać takie wypowiedzi, bo jakoś podnoszą mnie na duchu
ja też miałam taki okres, że wręcz panikowałam, że u mnie ta ciąża tak ciężko przechodzi, że co chwila mi niedobrze, że nic nie robię, bo nie mam na nic energii itd.
teraz już jest trochę lepiej,ale nudności jeszcze niestety mam
cieszę się jednak, że to w końcu minie

Cytat:
2 miesiąc i początki 3 chyba były najgorsze mdłości, wymioty zmęczenie . Zapachy i wszystko co najbardziej lubiłam jeść odrzuciło mnie . Jedynie owoce i woda. Miałam takie chwile w pracy ze na stojąco bym zasnęła.
Teraz senność już trochę przeszła, ale szybko się męczę i apatyt wrócił.

miałam i w sumie nadal mam prawie identycznie
może wymioty rzadziej, ale nudności praktycznie codziennie do tego to zmęczenie- przychodzę z pracy, jem obiad i zalegam pod kocem, bo nie mam na nic innego siły
najbardziej mi przykro, że strasznie odrzucają mi zapachy które kiedyś uwielbiałam- mam tak z moimi ulubionymi perfumami, mam nadzieje że to szybko minie
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:43   #1666
papryczka160
Wtajemniczenie

Ja też nie mogę używać moich ulubionych perfum są za mocne.

Za 15 min kończę pracę ,a w domku czeka na mnie pyszna kolacja TŻ zrobił buraczki ziemniaczki z koperkiem i mielone mniam mniam .

Miłego wieczoru paaa

Czas edycji: 2014-01-23 o 17:46
Stary 2014-01-23, 19:42   #1667
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
oszczedzam sie i totalnie nic nie robie wlasnie zarejestrowałam sie do tej przychodni i o dziwo na termin ktory chciałam, chociaz poczatkowo wolny termin był na pozniej ale jak wspomniałam ze pan dr leczył mnie w szpitalu to babka nie robiła problemu. Mam nadzieje ze lekarz bedzie rownie miły jak w szpitalu...

A co do wagi to wcale sie nie martwie ze chudne bo wiem ze wszystko nadrobie, w pierwszej ciazy przytyłam 18kg a w drugiej niewiele mniej a urodxiłam w 33tyg wiec byloby wiecej, chociaz teraz nauczona doswiadczeniem bede sie bardziej pilnowac bo im jestem starsza tym trudniej gubic nadmiar kg.
super z tym lekarzem

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Jestem po USG genetycznym. Wszystko jest w porządku a dzidziuś ma 5.81 cm . Niesamowite przeżycie, tym bardziej, że ostatnio na USG w połowie grudnia był kropeczką . Zdziwiłam się, że USG było już przez brzuszek .

Dziś byłam jeszcze na pobraniu krwi: białko PAPP-A oraz wolne Beta-HCG co razem z USG ma dać "bardziej pewny wynik".

Najważniejsze, żeby wszystko dobrze się skończyło, a raczej zaczęło .

Pisałyście o pakiecie Luxmed. Ja mam pakiet Medicover - Mąż ma w pracy "gratis", a mnie dopisał dopłacając naprawdę małą sumę jak na ciążę. Gdybym nie miała pakietu, być może bym się zastanowiła nad wykupieniem .

Witajcie nowe dziewczyny!!!
za wizytę
malenśtwo juz duze
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 20:01   #1668
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
oszczedzam sie i totalnie nic nie robie wlasnie zarejestrowałam sie do tej przychodni i o dziwo na termin ktory chciałam, chociaz poczatkowo wolny termin był na pozniej ale jak wspomniałam ze pan dr leczył mnie w szpitalu to babka nie robiła problemu. Mam nadzieje ze lekarz bedzie rownie miły jak w szpitalu...
kasiuulad, to prawidłowo super, że udało Ci się zapisać na wizytę w dogodnym terminie.

Cytat:
Napisane przez niunia13140710 Pokaż wiadomość
witam, ja też zostanę w sierpniu mamą, chciałabym się przyłączyć do forum jeśli można tylko nie wiem jak sie zapisać do klubu, ktoś może wie??
Witaj, najpierw może trochę z nami popisz tutaj zanim będziesz chciała dostać się do klubu. Trzeba mieć do niego zaproszenie.

Cytat:
też mam takie dni niestety :/

Cytat:

za usg super, że maluszek dobrze się rozwija

Byliśmy dziś na usg genetycznym. Wg usg wszystko w porządku. Maleństwo ma już 68mm Maluszek się wiercił, machał rączkami, nóżkami. Połykał wody i miał czkawkę lekarz powiedział nam płeć, ale nie był pewien w 100% także staram się nie przyzwyczajać za bardzo
Stary 2014-01-23, 20:17   #1669
papryczka160
Wtajemniczenie

Ja mam USG genetyczne w poniedziałek z jednej strony ciesze sie bardzo ze zobacze maluszka i moze poznam płeć a z drugiej jestem obsrana sorki za wyrażenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 21:10   #1670
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.
Nic dzisiaj nie zjadłam również nie mogę pić bo od razu wszystko wymiotuje.

Martwię się

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:25   #1671
papryczka160
Wtajemniczenie

Zaczarowana powinnaś isc do swojego lekarza bo mozesz się odwodnic . On powinien cod zaradzic.

Stary 2014-01-23, 21:39   #1672
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Cytat:

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś na usg genetycznym. Wg usg wszystko w porządku. Maleństwo ma już 68mm Maluszek się wiercił, machał rączkami, nóżkami. Połykał wody i miał czkawkę lekarz powiedział nam płeć, ale nie był pewien w 100% także staram się nie przyzwyczajać za bardzo
Super że wizyta udana! Jaka to płeć jeśli wolno spytać?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Zaczarowana powinnaś isc do swojego lekarza bo mozesz się odwodnic . On powinien cod zaradzic.

Zgadzam się z tym. Jeśli nic nie jesz i dużo wymiotujesz to możesz się odwodnić

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Poprzednia noc minęła mi bez głupich snów i mam nadzieję że tak już zostanie.

Dziś jestem bardzo zmęczona, dopiero niedawno obudziłam się z popołudniowej drzemki i jak tylko wróci Tż kładę się znowu.

Nie mierzyłam swojej tali przed ciążą ale wydaje mi się że brzuszek sporo mi urósł. Nie jest on jeszcze ładny ciążowy, lecz osoby niewtajemniczone poznają mój stan
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:41   #1673
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale super! Ja zapisuję się w przyszłym tyg. i jestem strasznie ciekawa, jak tam będzie

Cytat:
Ja mam USG genetyczne w poniedziałek z jednej strony ciesze sie bardzo ze zobacze maluszka i moze poznam płeć a z drugiej jestem obsrana sorki za wyrażenie

Będzie dobrze
I witam nową ciężarówkę

Cytat:
Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.

Martwię się
Jeju, do lekarza zadzwoń!

Mam wyniki dzisiejszych badań - morfologia w porządku. W moczu wyszły mi "dość liczne" bakterie, ale brak leukocytów i innych świństw, więc chyba nie martwić się? Tzw. błąd pobraniowy?

Aha, mdłości idą precz!!! Dziś wszamałam makaron z truskawkami i białym serem, oooo, ale to było dobre!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-01-23 o 21:42
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:55   #1674
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

zaczarowanadlaniego może zadzwoń do swojego lekarza?? Mi ginka powiedziała, że mam dzwonić jak będę wymiotować częściej niż 5 razy w ciągu dnia bo mogę się odwodnić... Także ja na Twoim miejscu bym dzwoniła albo jechała na pogotowie Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby Ci przeszło jak najszybciej

Dziewczyny a to usg genetyczne to robicie u Waszego lekarza czy gdzieś indziej?? W którym tygodniu to się robi?? Bo moja ginka mi nic nie mówiła o tym i teraz nie wiem

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Aha Tasia ja też miałam liczne bakterie jak ostatnio robiłam mocz i lekarz przepisała mi takie globulki na noc i kazała powtórzyć badanie po kuracji
Stary 2014-01-24, 06:19   #1675
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:

Martwię się
jedz do szpitala, jak ja byłam, lezala z nami na sali dziewczyna ktora tez bez przerwy wymiotowała.dostała kroplowki, polezała 3 dni i jakos załatwiła sobie ze bedzie miała te kroplowki w domu. Ale ona wymiotowała nawet po 30 razy dziennie, nawet wody pic nie mogła. Lepiej jedz zeby Cie nawodnili i dali cos przeciwwymiotnego
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 06:53   #1676
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Witaj i jasne ze przyjmiemy
Cytat:
Fajnie ze dostałaś termin taki jaki chciałaś
Cytat:
Optymistko ja też sie zastanawiam czy od lutego nie iść na L4 mam pracę w której często pracuję po 12 a to już ponad moje siły. Zreszta jak tylko moja szefowa dowiedziała się o ciąży kazała odrazu iść na zwolnienie , trzyma mnie w niej tylko wypłata , jak pójde na L4 będzie bez premii auuuuuu ;-(.
ja też nie chciałam iść bo mam mniej kasy ale mus to mus .
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Nie było mnie 3 dni a tu tyle do nadrobienia.
Od rana do wieczora byłam w pracy bo mamy w firmie tyle roboty że mąż już sam nie wyrabiał. Na szczęście takie dni trafiają się 2-3 razy w miesiącu. Jutro odpoczywam w domu.
Jutro tez mam wizytę u ginekologa. Rozpoczynam też jutro 11 tydzień.
Mdłości nadal mnie męczą ale zauważyłam że jak miałam teraz masę roboty, spotkań to nie miałam czasu o nich myśleć i dało się przeżyć.
Idę Was nadrabiać.
za wizytę ty masz dzisiaj 11 a ja jutro zaczynam
Cytat:
Witaj i napisz coś o sobie na kiedy masz termin ? Co do klubu to jeśli będziesz sie regularnie udzielać to dostaniesz zaproszenie od dziewczyny zarządzającej klubem
Cytat:

No to teraz trzymam kciuki za badania To pewnie ja też będę miała przez brzuch już
Cytat:
No to pochwal się
Cytat:

Ja dopiero w lutym a już jak pomyśle to mnie pot zalewa ze strachu
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam wyniki dzisiejszych badań - morfologia w porządku. W moczu wyszły mi "dość liczne" bakterie, ale brak leukocytów i innych świństw, więc chyba nie martwić się? Tzw. błąd pobraniowy?

Aha, mdłości idą precz!!! Dziś wszamałam makaron z truskawkami i białym serem, oooo, ale to było dobre!
Co do bakterii też miałam ale lekarz nie dał nic . Rany jak ja dawno nie jadłam makaronu z serem i truskawkami dzisiaj piątek to muszę zrobić bo będzie cały dzień za mna chodziło
Cytat:
Dziewczyny a to usg genetyczne to robicie u Waszego lekarza czy gdzieś indziej?? W którym tygodniu to się robi?? Bo moja ginka mi nic nie mówiła o tym i teraz nie wiem

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Aha Tasia ja też miałam liczne bakterie jak ostatnio robiłam mocz i lekarz przepisała mi takie globulki na noc i kazała powtórzyć badanie po kuracji
Ja u swojego ale zależy jak ma wyposażony gabinet lekarz . Ja akurat będę 13t5
Stary 2014-01-24, 07:04   #1677
niki19
Zadomowienie

Hej ,ale się dzisiaj wyspałam dopiero zwlekłam się z łóżka ,za chwilkę idę na jakieś sniadanko

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
dzisiaj oglądałam Położne i było cesarskie cięcię i urodził się chłopczyk.. jeju jak ja się rozpłakałam :Pto takie było wzruszające
Ja sobie kiedyś obejrzałam na youtube poród naturalny i to był błąd

Cytat:
Witaj ,aby dołączyć do klubu trzeba się udzielać aktywnie przez jakiś czas zresztą jest informacja na pierwszej stronie

Cytat:

To super ,że wszystko dobrze po genetycznym
Cytat:

Super ,że wszystko ok a zdradzisz nam płeć ??

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-01-24 o 08:29
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 07:30   #1678
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
za usg genetyczne Ja jeszcze troszkę poczekam na genetyczne. Dziś dopiero 7t6d

twin-maid a zdradzisz płeć?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:11   #1679
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Martwię się
Zaczarowana, na Twoim miejscu poszłam bym do lekarza albo na IP. Może dadzą Ci kroplówkę i coś przeciwwymiotnego, bo jak ciągle wymiotujesz, to możesz się odwodnić. Trzymaj się bidulko!

Cytat:
Zaczarowana powinnaś isc do swojego lekarza bo mozesz się odwodnic . On powinien cod zaradzic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Popieram

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Super że wizyta udana! Jaka to płeć jeśli wolno spytać?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ale super! Ja zapisuję się w przyszłym tyg. i jestem strasznie ciekawa, jak tam będzie

U mnie norma bakterii w moczu była "nieliczne". Pewnie gin da Ci jakieś leki.

Cytat:
Moja gin nie robi, bo ma w gabinecie za słaby sprzęt. Dlatego wysyła do innego specjalisty. Usg genetyczne robi się między 11tc a 13t6d ciąży.

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Ja dopiero w lutym a już jak pomyśle to mnie pot zalewa ze strachu
Ja też miałam stres czy na pewno maluszek się dobrze rozwija, czy bije mu serduszko, bo nie miałam usg od 7tc. Po wizycie Mąż przyznał, że on też się stresował czy wszystko jest dobrze

Cytat:
Ja sobie kiedyś obejrzałam na youtube poród naturalny i to był błąd

Super ,że wszystko ok a zdradzisz nam płeć ??
Przed pierwszym porodem nie odważyłam się oglądać filmów jak wygląda poród i była to bardzo dobra decyzja teraz, gdy sama to przeżyłam, nie ruszają mnie te widoki a wręcz doprowadzają do łez ze wzruszenia i fascynują jak nasze ciało dostosowuje się do urodzenia dziecka

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
za usg genetyczne Ja jeszcze troszkę poczekam na genetyczne. Dziś dopiero 7t6d

twin-maid a zdradzisz płeć?
Zdradzę Wam płeć Lekarz jest dość pewien ale zaznacza, że mógł się pomylić on widział wczoraj dziewczynkę

Mąż już wieczorem mówił dobranoc a dziś rano do widzenia córeczce po imieniu
Stary 2014-01-24, 09:09   #1680
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowanadlaniego może zadzwoń do swojego lekarza?? Mi ginka powiedziała, że mam dzwonić jak będę wymiotować częściej niż 5 razy w ciągu dnia bo mogę się odwodnić... Także ja na Twoim miejscu bym dzwoniła albo jechała na pogotowie Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby Ci przeszło jak najszybciej

jak chlopak do niej dzwonil ona powiedziala ze to normalne i tyle czoraj wymiotowalam okolo 20 razy a dzisiaj rano jak wstalam to widze powtorka z rozrywki bo wymiotowalam na poczatek dnia

w nocy sie budzilam i duzo pilam , teraz zmusze sie do zjedzenia platkow albo wszystko wymiotuje albo je przyswoje

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Cześć

Zaczarowana, na Twoim miejscu poszłam bym do lekarza albo na IP. Może dadzą Ci kroplówkę i coś przeciwwymiotnego, bo jak ciągle wymiotujesz, to możesz się odwodnić. Trzymaj się bidulko!

chlopak w pracy do 18.30, nie wiem jak to tutaj dziala, wczoraj bylam taka wykonczona ze chcialam jechac do szpitala, bo nie mialam sily, wisialam na tej toalecie wszystko szloo mi z zoladka bo juz nie mialam czym wymiotowac raz bylo zolte a potem zielone bylam przerazona, wiem ze jezeli dzisiaj znowu bedzie to samo to tego nie wytrzymam

nie wiem jak to tutaj dziala czy trzeba dostac jakies skierowanie jak sie jest odwodnionym od ginekologa czy po prostu idzie sie do szpitala ..

ta moja ginekolog tez dobra tutaj zuken pisala ze po 5 razach musi dzwonic a u mnie po 20 to normlane ..

nie wiem co zrobic

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości