|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Co do ubranek to koniecznie zrób sobie listę co już masz bo rzeczywiście ostatnio już miałaś sporo ![]() Cytat:
![]() A co do wyprawki to muszę sobie zrobić listę co kupić i jakiej firmy bo inaczej mnie to męczy ;p tak samo było ze ślubem... musiałam mieć wszystko wcześniej ustalone żeby tylko pokupować i mieć spokój
|
||
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
mam w planach podyplomówkę ale to dopiero jak znajdę pracę czyli pewnie za jakieś 2 lata najprędzejmiałam pisać to samo co Zubi na PMkowym w pierwszym poście są linki Cytat:
a potem nowy semestr kurde i mam mieć zajęcia raz w tyg jak mnie to wkurza ostatni semestr powinien być tylko na pisanie pracy a nie na latanie na seminaria i inne głupoty
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wpadam znów tylko na dobranoc się przywitać
w ciągu dnia mam trochę więcej energii i zacznę zbierać się za wyprawkę... Wolę to zrobić teraz, bo czuję, że potem braknie mi sił ![]() Czy któraś z Was zgłębiała się już w temat kosmetyków? Po przemaglowaniu miliona blogów/stron/wątków myślę, że babydream jest warte uwagi, ale czy faktycznie można ich używać od pierwszego dnia życia? Na niektórych stronach jest dopisek, że owszem można, ale na butelkach nie ma żadnej wzmianki Trochę się wkurzam, bo na kwc 95 % opinii na temat produktów babydream wrzucają włosomaniaczki, ciężko wyszukać opiń mam....
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
A ja się witam w 2. trymestrze
fan - śliczny projekt pokoiku Ja remontu teraz nie planuję żadnego. Pokoik jest w kolorze waniliowo-zielonym i póki co tak zostanie Za to jakieś małe przemeblowanie będziemy musieli zrobić ale to już mniejszy problem. Przynajmniej mam dużą szafę na całą ścianę więc będzie gdzie trzymać wszystkie ubranka i zabawki (chociaż na samym początku jakaś większa ta szafa się wydawała ).Z wyprawki jeszcze prawie nic nie mam bo ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyyyyle czasu Raczej nie liczę, że po kimś dostanę coś dla maluszka - no może uda mi się z gondolą od kuzynki ale jeszcze nie pytałam czy będzie chciała ją sprzedać. Za to wczoraj trochę zaszalałam i zamówiłam z allegro kilka ubranek no i teraz czekam aż przyjdą
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko chodzę do rossmanna. Miałam tylko krem na mrozy dla synka z babydream i byłam zadowolona. ![]() ![]() klask i:ja dzisiaj mam kontrolną wizytę u gina, tego na NFZ jeszcze, bo średnio z kasą u mnie, a jakby prywaciarz usłyszał o moich skurczach to by mi pewnie kazał przychodzić co tydzień "dla mojego dobra", a 4 stówki w miesiącu to ja podziękuję
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!! Przyjemnego II trymestru
![]() Cytat:
Jasne, jak tylko da się na nfz ciągnąć wizyty regularnie to trzeba korzystać
|
|
#2677 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja zaglądam, ale jakoś weny na pisanie mi brak
Przez to, że mam masę roboty, w pracy, w domu, z córką, itd, to jakoś tak za bardzo nie wczuwam się w tą ciążę, wszystko jest inaczej niż przy pierwszym dziecku. Wtedy nie pracowałam, córci nie było, więc wszystko właściwie kręciło się tylko wokół ciąży. Cytat:
Zabieram się za przegląd rzeczy po córci, ale i tak z wszystkim czekam do połówkowego. Poza tym większość rzeczy będę dobierać i spisywać listy i kupować od kwietnia, bo wtedy już nie będę pracować. Pokoju nie remontujemy, bo póki co wstawiam łóżeczko do naszej sypialni, tak jak przy córci. Na wiosnę przyszłego roku, jak maluch będzie miał roczek to planujemy remont. Wtedy wyszykujemy pokój malucha, córcia będzie szła do szkoły, więc kupi się jej takie bardziej dorosłe mebelki z biurkiem, a te co ma ze zwierzątkami to dostanie dzidziuś. Poza tym wtedy za jednym zamachem zrobimy też odmalowanie u córci i wyremontujemy sypialnię. Taki jest planCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi mogłabyś mi dopisać połówkowe na 3.02 o 20:00?
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dokładnie mam tak samo zaglądam kilka razy dziennie a tu nic
Cytat:
Cytat:
|
|
#2680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jest też link do fajnego bloga sroki, która analizuję kosmetyki i wychodzi, że najlepszy skład ma BD i Hipp.Cytat:
![]() Cytat:
Jasne
|
|||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak, jeżeli chodzi o kosmetyki to tak by wyglądała moja lista zakupów mniej więcej (jak jest więcej pozycji to zasugeruję się zapachem/ceną
)Chusteczki nawilżające NETTO - Tibelly Baby różowe i zielone 3,99 (na wyjątkowe sytuacje, w domu raczej waciki i woda) Do kąpieli (sprawdzić czy nadają się od pierwszych dni dziecka): 1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli (niebieski żółta nakrętka) 2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (biały różowa nakrętka) 3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme 4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia 5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula 6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula 7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli (różowy z niebieską nakrętką) Kremy: Bepanthen lub HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom) + Ziołolek, Linomag, Bobo A+E, Krem dla dzieci i niemowląt (?) Szampony: HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci różowy niebieska zakrętka lub Rossmann, Babydream, Shampoo niebieski z żółtym Kremy z filtrem (nie od początku?): filtry koncernu L'Oreal - czyli La Roche, Bioderma, Vichy, Rossmann 50+ Filtry przed 6 msc życia (od 1 miesiąca? a od pierwszych dni?) Bioderma Photoderm Mineral SPF50+/UVA22 biała tubka, żółta nakrętka Olejek: Real Quality Oliwka pielęgnacyjna żółty z jakimś bobasem 9,99/250 ml REAL Pampersy białe opakowanie?? A potem wielorazowe/Dada?? |
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przewertowałam blog o którym pisałyście i tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że dobrze wybrałam listę kosmetyków
Poza tym dopisałam do listy chusteczki z netto, nie wiedziałam, że mam taki skarb 15 minut od domu Dzięki za podpowiedzi
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o resztę kosmetyków to u nas w klubie pmkowym mamusie polecają Hippa więc zobaczymy bo bym chciała kupić trochę hippa i BD. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Jakbyś miała czas mogłabyś wrzucić swoją listę ? |
||
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię jedne zielone, drugie różowe i zobaczę, najwyżej później jak Młodemu nie przypasują to będę myśleć ![]() A macie już na oku jakieś pampersy?? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2014-01-24 o 11:05 |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda, bo miałabym jeszcze bliżej niż do netto ![]() Co do hippa też bym polecała, bardzo dużo opinii dobrych, sama miałam z Filipem krem hippa i był dobry ![]() Jasne, zaraz zrobię porządek w zapiskach i wrzucę listę
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie jeszcze tydzień ale to zleciało
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 biedry, kaufland, 2 rossmanny, ostatnio otworzyli netto, polo itd. Cytat:
no ja właśnie też mam bliżej biedry niż netto (do netto to już autem bym musiała jechać)hmm a pampersy ? |
||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra używała rossmanowskich cały czas i była zadowolona
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie okej
pow. że to moja ostatnia wizyta najprawdopodobniej, a on mi wypisał badania na swój koszt ![]() fan noo trochę tego masz ja tam zostanę przy Dadach pewnie, bo te Kauflandowskie niestety nie ma małych rozmiarów, a szkoda, bo są lepsze niż Dady moim zdaniem (przynajmniej były za czasów jak ich używałam). Pampersy są drogie to raz, a takie maleńkie dziecko co chwila kupki robi i aż szkoda tych pampersów tylko potem moim zdaniem. Z belly byłam niezadowolona, więc nawet o nich nie myślę. A chusteczki to jeden kij i Dada i te z Kauflanda byłam zadowolona.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-24 o 11:44 |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Kąpiel: płyn do kąpieli z pompką Babydream
Oliwka po kąpieli: Babydream niebieska Krem do ciałka/na dwór/suchsze miejsca: Linomag A+E lub zwykły Bambino, 2.Babydream niebieski w tubce Krem na odparzoną pupę: Babydream niebieski, ewentualnie użyję Linomag maść, mam jeszcze z próbek Sudocrem na skrajne przypadki, ale nie wiem czy użyję Pielęgnacja brodawek: Linomag maść Chusteczki: Huggies zielone lub żółte, 2.mam zamiar sprawdzić Tibelly (netto) na Filipie, jeżeli zdadzą egzamin to Tibelly zamiast Huggies Pieluszki: Happy pierwsze 3-4 miesiące, potem Dada I to tyle Kupowania dużo nie ma, portfel też specjalnie nie ucierpi Co do kremów to muszę np. kupić tylko Linomag, bo zwykły Bambino ma Filip więc będą się dzielić jak coś, a opcję drugą dopisałam sobie, bo też mnie przekonywał Babydream, ale narazie nie kupię Z chusteczkami też mam problem z głowy, bo Filipek używa do rączek, buzi i czasem podtarcia więc i tak będę miała w domu jakiś zapas.
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapasów nie robię.Muszę spojrzeć wtedy na pieluszki z Kauflanda, chociaż u siebie w mieście też w sumie nie mam... |
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z Filipem zamawialiśmy pieluchy z tej strony: http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home wychodziły tanio, niemalże jak dada, do tego mają fajne zestawy i dorzucają do tego chusteczki np.
Cytat:
Cytat:
A dużo masz teraz badań do zrobienia? Na zapalenie pewnie też coś dostałaś?
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak dostałam globulki jakieś za 3dychy
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak chamsko to zrobił...
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a duża jest różnica w cenie między pampersami pampersa a dady??
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
agaga no ja na szczęście wszystkie badania mam już porobione
teraz tylko będę ten mocz i morfologię powtarzać pewnie ![]() Cytat:
Najtańsze są chyba te żółte nie? a z tego co słyszałam to nie są jakieś mega.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

W poniedziałek widzieliśmy pierwszą wizualizację to pokażę wam pokój małego:

), więc tylko do przemalowania
Bardzo dużo fajnych informacji 

ale białe ściany hmm, trzeba będzie często przy dziecku poprawiać i nie wiem czy to dobry pomysł 
rzadko chodzę do rossmanna. Miałam tylko krem na mrozy dla synka z babydream i byłam zadowolona. 
klask i:
mało kto zagląda :/
Przez to, że mam masę roboty, w pracy, w domu, z córką, itd, to jakoś tak za bardzo nie wczuwam się w tą ciążę, wszystko jest inaczej niż przy pierwszym dziecku. Wtedy nie pracowałam, córci nie było, więc wszystko właściwie kręciło się tylko wokół ciąży. 

18.08.2010 - zaręczyny

pow. że to moja ostatnia wizyta najprawdopodobniej, a on mi wypisał badania na swój koszt