Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 10:15   #3211
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

hej
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Co do przecen to juz raczej sie koncza.. ja nirkupuje nic strikte zimowego bo juz na tej zimie sie przejechalam bo Filip tak szybko rosnie ze juz nosi 80.... ale musze znow przebrac za male ubranka i zrobic rozeznanie co dojupic np jakis 3 pak body ale ja juz rozmiar 86-92 teraz kupuje
Mikosław też się nosi w 74-80 na długość, bo na szerokość to ma tak jak Tusinka Motyla
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A jeszcze przed snem pragne oswiadczyc ze jestem ZAKUPOHOLICZKA i musze jak Motyl isc na odwyk... zdecydowanie za duzo ostatnio kupuje...
ja w tym miesiącu chyba nic nie kupiłam z ubrań ani sobie ani Mikiemu, ale właśnie mnie TZ namawia na pilotkę z h&m dla Mikiego
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ty to już masz extrem, ja dopiero zaczęłam myśleć o kupowaniu 80.Najgorsze to,że moje dziecko to wszystko ma za szerokie, wygląda jak po starszej siostrze.
no mój tak samo, a jak kupię mniejsze to spodnie np. woda w piwnicy
Cytat:
Ja z początku chciałam,żeby Tusia z nami spała w pokoju do 6 mż, a teraz myślę,że jednak dłużej, zobaczymy jak t będzie z nocnymi karmieniami.
Specjalnie zrobiłam tak,że łóżeczko mam bliziutko łóżka, więc nawet nie muszę z niego wstawać,żeby wziąć małą lub na nią spojrzeć.
hmm ja myślę, że minimum rok będzie Miki z nami spał, ale znając mnie to dopiero pójdzie do siebie jak będę w ciąży- żeby ustąpić miejsca
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mój syn jako prezent poszedł sobie po grę na kompa. Jak wrócił i zobaczyłam jaką grę kupił to od razu pomyślałam o Kaśce .
Będzie sobie to moje dziecko pykało teraz w simsy
jejuuuuuuu to jest moje zaginione dziecko- adoptuję go!
Cytat:
A w sobotę na tvn ma być jakiś babski łzawy film "P.S. kocham Cię".Pamiętam,że kiedyś to chciałam oglądnąć,ale coś mi nie wyszło
też się już na ten film podpaliłam, oj będę buczeć
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
zapewne oleje jak całą resztę
też o tym pomyśłam- czy odczyta w ogóle
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to zdarza się, że nawet czytanie forum mnie wkurza. Bo czasem ktoś napisze, że mu się nudzi, z nadmiaru czasu grał w gierki po nocach, oglądał jakieś filmy żeby zabić czas itd. Albo że jedna pobudka w nocy, o jezu, tragedia

Wiem, że to żadna ujma, fajnie mieć czas i porobić wieczorami/nocami jakieś głupoty, zazdroszczę. No ale irytuje mnie narzekanie podczas gdy wiem, że naprawdę może być dużo, dużo ciężej. Ja zawsze jestem w łóżku już o 20 i rozpaczliwie łapię każdy kwadrans snu.

No ale to mój osobisty problem, nie gniewajcie się
przepraszam nie wiedziałam, że Cię to wkurza juże będę pisać

my się zbieramy i idziemy na szybki spacer bo na dworze -6

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej, wpadam jak po ogień, nadrobię popołudniu
mam pytanie :
co jest dobrego na przeziębienie przy kp ?????
czuje że coś mnei zaczyna brać
na gardło to wiem że Tatumm Verde
co robić żeby sie nie rozkręciło ?
tantum verde, sok z cebuli i herbata z miodem

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-24 o 10:17
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:16   #3212
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super wieści

Czy ja robię źle nie zagęszczając kleikiem mleka?

Wydaje mi się ze niePrzeciez nie jest to konieczne
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:17   #3213
agusiowata
Zakorzenienie

Ja zagęszczam Adasiowi mleko, bo to mały żarłok.
Stary 2014-01-24, 10:18   #3214
your Angel
czyli Endżi

Agusiowata, jak niemowlak pływa w basenie, to powinien w takim specjalnym - z wodą ozonowaną a nie chlorowaną.

Tassia, te sugestie producentów od którego miesiąca to są dość mocno umowne.

Dostałam z Bebi Klubu 4 saszetki mleka Bebiko 2.
A Marchewki od Bobovity jak nie było, tak nie ma. Sama kupiłam wczoraj w Rossie.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-24 o 10:21
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:19   #3215
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a ja mam wrażenie że on bardzo lekko zasysa bo cyce napełnione i mu łatwo leci...przy okazji ja zawsze zalana bo mu wycieka bokami
boziu w życiu nie przypuszczałam że będe tyle karmić a to dzięki ciotkom wizażankom które tak wspierały
Strasznie ci tego zazdroszczę. To jest właśnie główny powód tego jak bardzo żałuję że mnie tu nie było wcześniej. Bo jak mały miał pierwszy skok to wisiał na cycku i wisiał, wtedy akurat była u mnie moja mama z ojczymem. Zresztą ja każdy płacz odbierałam jako głód i nie rozumiałam że on mógł być po prostu zmęczony. I go tak karmiłam i karmiłam, później zaczął mi się rzucać przy piersi też nie wiedziałam czemu bo wręcz mi tryskało pokarmem. W końcu w nocy po dwóch godzinach wiszenia Bartka przy cycku poddałam się i dałam mm bo myślałam że on już tak zawsze będzie miał. A wiem że jakbym wtedy już tutaj z wami była to bym nie zrezygnowała no ale cóż.
W ogóle śniło mi się że jestem znów w ciąży

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:20   #3216
your Angel
czyli Endżi

Kaśka, pisz co chcesz ! ja po prostu zazdroszczę
Stary 2014-01-24, 10:21   #3217
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo
nena-dzięki bardzo za relacje!naparwde ciekawe wskazowki!

bajko super ze u Amelki wszystko wporządku

Trzymam mocno kciuki za wsystkie !

Wiecie co,musiałam powyciągać wszystkie wiszące zabawki z łóżeczka Lilki..Dzis włozyłam ją tylko na moment bo musiałam isc do kibelka,wracam a ona chwytając za zabawke podciągneła się i w takiej dziwcznej pozycji wisiała mając głowe przy szczebelkach.Dodatkowo ten szczebelek probowała zjescnie potrafie tego opisac ale wyglądało to przekomicznie choc w pierwszym moemencie nie było mi do smiechu..Kocham te moją dziecine ale kiedys chyba przez nią wysiwieje..
Trzeba było zdjęcie zrobić małej siłaczce

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
po co do zus? My w trakcie załatwiania. Mąż ma odebrać zaśw, że nie wziął becikowego. Zameldowany w innym mieście.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

My mamy meteo. Pokazuje temp wewnątrz, wilgotność i na zewnątrz.
My też, z lidla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:21   #3218
butterfly20
Zakorzenienie

Jeszcze co do ssania kciuka to ostatnio siostra mojej mamy śmiała się,że mama dłuuugo ssała kciuka, miała go chudego i długiego hehe Na szczęście wszystko ok, ma normalnego kciuka

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jeszcze słyszałam, że ułożenie łóżeczka ma znaczenie, powinno być północ-południe i głowa na północ

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ty jesteś laska, to nie musisz
no popatrz,nieświadomie tak właśnie mamy

Cytat:
Muszę obczaić jakie kierunki już przetestowaliśmy Dzięki za cynk

Wiesz co, już przedwczoraj bodajże była pierwsza łyżeczka kaszki mannej, ale nie posmakowało Wczoraj w Rossie kupiłam kaszkę manną z Nestle, taką specjalnie pod kątem niemowląt (z mm), jeszcze tą będziemy testować

O kurde, i maluchy nie miały rewolucji w brzuchach?

Przewijałam i zmieniałam ubranko na przewijaku, wzięłam sobie do serca radę od Neny i dałam małego na brzuszek. Odliczałam w myślach minutkę i podniosłam wzrok w kierunku lustra, oglądałam swoje bujne odrosty Jak spojrzałam w dół to mały już był na pleckach, z bardzo zdziwioną minką Pierwszy raz zrobił pełen obrót, planuję już nie oglądać sobie odrostów kiedy mały leży
brawa dla Julka

Cytat:
Hejo

Wiecie co,musiałam powyciągać wszystkie wiszące zabawki z łóżeczka Lilki..Dzis włozyłam ją tylko na moment bo musiałam isc do kibelka,wracam a ona chwytając za zabawke podciągneła się i w takiej dziwcznej pozycji wisiała mając głowe przy szczebelkach.Dodatkowo ten szczebelek probowała zjescnie potrafie tego opisac ale wyglądało to przekomicznie choc w pierwszym moemencie nie było mi do smiechu..Kocham te moją dziecine ale kiedys chyba przez nią wysiwieje..
Jeju jakie akrobacje

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
motyl kaszke rano przez pierwsze dni zeby wiedziec czy nie uczuli
apotem mozna juz byle.kiedy

Cytat:
motylku ja wszystkie oprócz interaktywnych maskotek piore normalnie w pralce.dodaje proszek a susze w suszarce.Co do kaszki to moze chodziło o to by z początku podawac rano bo wtedy jak cos brzuszek nie bedzie bolał w nocy.
no widzicie, jestem chyba jeszcze zaspana i nie rozumiem słowa pisanego Ok, czyli przy ekspozycji. Właśnie się dziwiłam, bo zawsze słyszałam o podawaniu kaszki właśnie na noc

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:23   #3219
ewacia85
Wtajemniczenie

tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:24   #3220
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To i tak moj brat to jest mistrz. Mama go tak nauczyła, że do 5 roku życia pił na noc z butelki kaszke, ale to jeszcze pół biedy, bo trzeba było mu tą butelkę trzymać! paranoja. Jak mu się jej nie trzymało to trzymał smoczek w buzi a butelka leżała mu na klacie dopiero jak mojego ojca nie było 3 miesiące bo był w irlandii i wrócił to moj brat zaczął się tego wstydzić i całkiem przestał jeść tą kaszke na noc
o pięknie, ciekawe jak jego zęby

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A weźcie bo jak słyszę takie przypadki to Właśnie dlatego daje młodej kaszkę łyżeczką. Ale pewnie żadna z nas nie uniknie jakiegoś/jakichś nazwijmy to 'grzeszkow' ale to my na to pracujemy. Ja sobie obiecywałam że nie dam smoczka a dałam i kiedyś trzeba będzie oduczyć, mogę się założyć że jeszcze wiele razy zrobię coś czego się wypierałam jak nie miałam dziecka. ALE jak słyszę o takich ekstremalnych sytuacjach jak wyżej, albo o dzieciach które mając 6lat śpią z rodzicami (sasiadka), albo ma 3 lata i nie chce się oduczyć pieluch no to bez jaj... to nie dziecko nie chce, to trzeba wg mnie z dziećmi wypracować a tego to rodzicom się nie chce

i tak i nie.
są dzieci, które na pewne rzeczy potrzebują więcej czasu, jak np na samodzilenie spanie czy odpieluchowanie, co oczywiście nie zwalnia rodziców z tego, by z tymi dziećmi delikatnie pracować.
już doczytałam, że o to właśnie Ci chodziło

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam. Bylismy wczoraj u neuro i młoda sie super rozwija nie ma zadnej asymertrii, symetrycznie trzyma glowe, jest silna i ogolnie wszystko cacy. Nie ma potrzeby rehabilitacji.

super

Cytat:
Szczerze mówiąc to zdarza się, że nawet czytanie forum mnie wkurza. Bo czasem ktoś napisze, że mu się nudzi, z nadmiaru czasu grał w gierki po nocach, oglądał jakieś filmy żeby zabić czas itd. Albo że jedna pobudka w nocy, o jezu, tragedia

Wiem, że to żadna ujma, fajnie mieć czas i porobić wieczorami/nocami jakieś głupoty, zazdroszczę. No ale irytuje mnie narzekanie podczas gdy wiem, że naprawdę może być dużo, dużo ciężej. Ja zawsze jestem w łóżku już o 20 i rozpaczliwie łapię każdy kwadrans snu.

No ale to mój osobisty problem, nie gniewajcie się
rozumiem Cię doskonale.
Moja Hania co prawda budzi się rzadko, bo max 2 razy w nocy, ale też mnie zaskakuje jak dziewczyny tu czsami dramatyzują i kombinują bo dziecko się w nocy raz czy dwa na jedzenie budzi - dla mnie to normalne, jak ma się niemowlaka
w TWoim natomiast przypadku kompletnie się nie dziwię, jak zaczniesz kombinować z mm czy z kaszkami, bo każdy ma swoją wytrzymałość...
a jak Mały zachowuje sie w dzień? moze np badania moczu warto by było zrobić?

Cytat:
Sam kalafior i groszek dawała np Ladan i Bajka ja mam w zapasie, ale narazie Filip ma masakre po marchewce...
a co do łózeczka może kwestia czasu!!

u mnie powietrze suche, bo dogrzewamy sie piecykiem elektrycznym a woda na oknie jest tak z 5 cm, ale tylko u nas w sypialni gdzie śpią 3 os i zamkniete drzwi, u mojej mamy tego problemu niema..?

Moj kolega jadł kasze z butli do 7 roku zycia sam się z tego śmieje

Poli
- ja mam plastikowe okna tyle ze maja juz 18 lat i teraz dodatkowo je uszczelnilismy i jest lepiej!!

Filip obidził się w nocy o 3 wypił 200 ml herbatki i spał dalej do 6 0 6 dostał mleczko.
on chyba nawet nie zaczaił że to była herbata nie mleko
pampers rano masakara zabił by nim kogos
ja kalafirora czy brokuła planuje na początek dawać jako dodatek np do marchewki i ziemniaczka.
a co do herbatki - a próbowałaś z wodą?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej, wpadam jak po ogień, nadrobię popołudniu
mam pytanie :
co jest dobrego na przeziębienie przy kp ?????
czuje że coś mnei zaczyna brać
na gardło to wiem że Tatumm Verde
co robić żeby sie nie rozkręciło ?
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja brałam oscillococinum
prenalen i oscilococcinum

Cytat:

eeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjj jj bo Natala mówiła,że kaszkę powinno się podawać rano. To ja już nic nie czaję
hehe
no bo ja daje rano glutenową, to jest jakieś 15-20 ml, raczej dziecku żołądka nie zapcha i przespanej nocy nie zagwarantuje
a dziewczyny na noc dają zwykłą ryżową, żeby zapchać - na nią ekspoyzcji robić nie trzeba i można podawać wiecej od razu
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
na chwilę wpadam, ostatnio nie ogarniam

po wizycie u neurologa, normalne, zdrowe dziecko, wcale nie widać, że wcześniak
żadna rehabilitacja nieporzebna, kontrola za 3 miesiące, by w razie w szybko coś wyłapać
super

My nadal używamy przewijaka i pewnie jeszcze długo będziemy używać - specjalnie kupowałam 80 cm

co do nawilżania, to naprawdę warto sprawdzić najpierw parametry w pokoju, żeby sobie problemów nie narobić. wilgotne i ciepłe pomieszczeni to idealne środowisko dla rozwoju grzybów, pleśni i bakterii....

Marysia na testach, umieram z nerwów

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:24   #3221
87czarna
Zakorzenienie

ewacia O mammmmo- zdjęcie cudowne!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:24   #3222
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
dobre to
hehe ja lubię
Cytat:

Stary 2014-01-24, 10:26   #3223
Natala84
Zakorzenienie

Motyl, Gorgulku
jak długo zamierzacie kp? zakładając, że nic się nie będzie działo, żadne kryzysy etc, czyli nie "jak się uda" tylko takie Wasze max?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-01-24, 10:34   #3224
MsLullaby
Zakorzenienie

Natala - za miesiąc ma mieć aparat zakładany

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:42   #3225
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Natala - za miesiąc ma mieć aparat zakładany
aparat to jeszcze nic, ale jak z próchnicą???

Hania

94,5....70,5....65

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:42   #3226
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne. Poryczałam się. Mi też tak strasznie go brakuje.
Jutro będzie rok od pierwszego testu z dwiema kreseczkami, lecz zaznaczam,że to był ten test, gdzie nie widziałam tej drugiej kreski i jeszcze nie wiedziałam,żem w ciąży.

Dzisiaj w nocy jak karmiłam Tusię to przeszukiwałam telefony i czytałam stare smsy z tamtego okresu. I jak się Tusia urodziła.
Łeeeeeeee ryczęęęęęę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
o pięknie, ciekawe jak jego zęby

i tak i nie.
są dzieci, które na pewne rzeczy potrzebują więcej czasu, jak np na samodzilenie spanie czy odpieluchowanie, co oczywiście nie zwalnia rodziców z tego, by z tymi dziećmi delikatnie pracować.
już doczytałam, że o to właśnie Ci chodziło

super

rozumiem Cię doskonale.
Moja Hania co prawda budzi się rzadko, bo max 2 razy w nocy, ale też mnie zaskakuje jak dziewczyny tu czsami dramatyzują i kombinują bo dziecko się w nocy raz czy dwa na jedzenie budzi - dla mnie to normalne, jak ma się niemowlaka
w TWoim natomiast przypadku kompletnie się nie dziwię, jak zaczniesz kombinować z mm czy z kaszkami, bo każdy ma swoją wytrzymałość...
a jak Mały zachowuje sie w dzień? moze np badania moczu warto by było zrobić?

ja kalafirora czy brokuła planuje na początek dawać jako dodatek np do marchewki i ziemniaczka.
a co do herbatki - a próbowałaś z wodą?

prenalen i oscilococcinum

hehe
no bo ja daje rano glutenową, to jest jakieś 15-20 ml, raczej dziecku żołądka nie zapcha i przespanej nocy nie zagwarantuje
a dziewczyny na noc dają zwykłą ryżową, żeby zapchać - na nią ekspoyzcji robić nie trzeba i można podawać wiecej od razu

super

My nadal używamy przewijaka i pewnie jeszcze długo będziemy używać - specjalnie kupowałam 80 cm

co do nawilżania, to naprawdę warto sprawdzić najpierw parametry w pokoju, żeby sobie problemów nie narobić. wilgotne i ciepłe pomieszczeni to idealne środowisko dla rozwoju grzybów, pleśni i bakterii....

Marysia na testach, umieram z nerwów
Trzymam mocno kciuki za testy!!!

Moja Tusia też budzi się max 2 razy i też zawsze było to dla mnie normalne. Tylko jak miałam tę jelitówkę to się denerwowałam jak sie obudziła, bo byłam wyczerpana. W dodatku miałam mało pokarmu i bidulka mi stękała, byłam sfrustrowana. Na szczęście to szybko minęło, a i tak nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuje Endżi.

Aaaaa no ok. Ja Tuśki zapychać nie chcę, więc trzymam się planu z ekspozycją glutenu rano. A kaszkę to już chyba wprowadzę normalną glutenową jak ekspozycja dobrze pójdzie. I wtedy na noc?Jak ty to zrobisz?

Cytat:
Motyl, Gorgulku
jak długo zamierzacie kp? zakładając, że nic się nie będzie działo, żadne kryzysy etc, czyli nie "jak się uda" tylko takie Wasze max?
Ja zawsze zakładałam,że 6 miesięcy. A teraz wiem,że chciałabym dłużej. Sama nie wiem ile,aczkolwiek rok to chyba max

Stary 2014-01-24, 10:42   #3227
ja-ika
Zakorzenienie

Zauważyłam, że chyba mam mniej pokarmu zaraz zasiadam do laktatora, żeby trochę się pobudzić. Emilka dziś jakaś taka niegłodna od rana tylko troszkę pociumkała
Stary 2014-01-24, 10:45   #3228
tassia
Zakorzenienie

motyl kosmos s ate roznice w ubrankach i wadze
dziecko mojej znajomej wazy 9kg i ma pol roku, a drugiej znajomej 20miesiecy i 11kg

passion gratki za neuro

ja tez juz nie mam przewijaka
zmieniam pampka na lozku

siedze w poczekalni i mialam wrazenie ze nadronie wczorajszy dzien
a ja za dzis nie mam jak nadazyc

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:48   #3229
butterfly20
Zakorzenienie

A czy któraś z Was w końcu kupiła tę kaszkę Nomina firmy Nominal? Bo mąż jeździ do Cieszyna to mógłby podskoczyć do Czech, tylko właśnie nie wiem, czy warto

Chociaż i tak ekspozycję zrobię na pszennej Holle jak Natala i Gorgulek

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Chcę ogłosić sukces!!!

Odłożyłam Natkę na tym rogalu na sofę (zawsze ją z niego ściągałam i mi się budziła), obłożyłam poduchami i śpi mi pięknie sama już pół godziny.
WOLNOŚĆ! To piękna rzecz Mam sposób, oby się teraz zawsze sprawdzał.

Stary 2014-01-24, 10:48   #3230
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:50   #3231
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
oby nie bo swoje będzie oznaczało, że ie będę już miała babci i dziadka ja mam przepisane mieszkanie mamy, a mama babci
wiem właśnie bardziej myślałam o wzieciu kredytu a nie wynajmie
zawsze później ptrzymane mieszkanie mozna wynajac albo dla dziecie bedzie..
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Może mu się pić chciało?jak się nabiera to stosuj to dalej to się odzwyczai

zawsze dawałam mu mleko wiec teraz próbuje herbatke bo w dzien niechce pic a na trawienie napewno pomoże
i przynajmniej rano zjadl mleczko bez problemów

Cytat:
Hejo

może czas obniżyć poziom łozeczka? nie bedzie sięgac zabawek i nie wypadnie na pewno

Cytat:
jako ze znow tydzien kupy nie ma zastanawiam.sie czy nie podac tej sliwki oprcz jablka
tylko mam mega dylemat
z bobovity chyba jest sliwka po 4miesiacu sklad: sliwka, woda., cukier., kleik ryzowy
a z gerbera jest sliwka po 5miesiacu sklad: sliwka woda

jak dla mnie ta z gerbera zdrowsza ale po 5
no nie wiem

ja podałam śliwke Hipp z cukrem i grysikiem ryżowym po 4 mcu ale efektu brak..
Stary 2014-01-24, 10:50   #3232
ewacia85
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny tez lubie to foto
Cytat:
motyl kosmos s ate roznice w ubrankach i wadze
dziecko mojej znajomej wazy 9kg i ma pol roku, a drugiej znajomej 20miesiecy i 11kg

passion gratki za neuro

ja tez juz nie mam przewijaka
zmieniam pampka na lozku

siedze w poczekalni i mialam wrazenie ze nadronie wczorajszy dzien
a ja za dzis nie mam jak nadazyc

adi w maju 4 lata i waży 15,5-15,9 a siostrzenica młodsza 5 miesiecy 18 , a sąsiadka 5 latka prawie 13...wiec co dziecko to inne
Stary 2014-01-24, 10:51   #3233
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa no ok. Ja Tuśki zapychać nie chcę, więc trzymam się planu z ekspozycją glutenu rano. A kaszkę to już chyba wprowadzę normalną glutenową jak ekspozycja dobrze pójdzie. I wtedy na noc?Jak ty to zrobisz?

Ja zawsze zakładałam,że 6 miesięcy. A teraz wiem,że chciałabym dłużej. Sama nie wiem ile,aczkolwiek rok to chyba max
też jeszcze nie wiem
ale też raczej będę decydować o tym jak skończe ekspozycję, czyli za jakieś 2 miesiace. zobacze wtedy jak Hania je, jak przybiera etc.

co do karmienia, pytałam o to bo jeśli planujecie karmić jeszcze kilka miesięcy to jedna uwaga - warto naparwdę stopniowo i powoli wprowadzać stałe posiłki.
przy Marysi popełniłam ten błąd, że stałymi posiłkami zbyt szybko zaczęłam zastępować karmienia piersią i klops - mleka w oka mgnieniu zrobiło się mniej, kryzys jak ta lala, do tego mój dość stresujący powrót do pracy i musiałam zacząć podawać mm
tym razem nie zamierzam się tak spieszyć

Cytat:
A czy któraś z Was w końcu kupiła tę kaszkę Nomina firmy Nominal? Bo mąż jeździ do Cieszyna to mógłby podskoczyć do Czech, tylko właśnie nie wiem, czy warto

Chociaż i tak ekspozycję zrobię na pszennej Holle jak Natala i Gorgulek
tą Nominal ma chyba Bajka...

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-01-24, 10:58   #3234
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
też jeszcze nie wiem
ale też raczej będę decydować o tym jak skończe ekspozycję, czyli za jakieś 2 miesiace. zobacze wtedy jak Hania je, jak przybiera etc.

co do karmienia, pytałam o to bo jeśli planujecie karmić jeszcze kilka miesięcy to jedna uwaga - warto naparwdę stopniowo i powoli wprowadzać stałe posiłki.
przy Marysi popełniłam ten błąd, że stałymi posiłkami zbyt szybko zaczęłam zastępować karmienia piersią i klops - mleka w oka mgnieniu zrobiło się mniej, kryzys jak ta lala, do tego mój dość stresujący powrót do pracy i musiałam zacząć podawać mm
tym razem nie zamierzam się tak spieszyć

tą Nominal ma chyba Bajka...
czyli dawać mniejsze ilości jedzenia tak zeby nie zastępować zupełnie kp bo ja wczoaj zrobiłąm ten błąd i za dużo kaszki dałam i nie bardzo miał ocote na cyca potem bo był najedzony ale jednak siła przytulenia wyrała i cycowaliśmy się . biore do serca rade dzieki
Stary 2014-01-24, 10:58   #3235
karolson
Zakorzenienie

ewacia super ta fota

natala nie próbowalam wodą bo on w dzień to ani herbatki ani wody nie chce więc dziś pierwszy raz że pił herbatke to byłam w szoku, oczywiście będe dążyć żeby to byla woda ze względu na ząbki

szczerze to u nas po marchewce jest masakra ewidentny ból brzucha i kupy brak...
najlepiej idzie dynia, jabłko, gruszka.. robilam 2 podejścia do marchewki i masakara dlatego zwlekam z kalafiorem groszkiem i ziemniak + szpinak chyba teraz dam

myślicie że zabawki takie jako konik morski można dać na mróz? nie popsują się pozytywki??
Stary 2014-01-24, 11:00   #3236
Figulina987
Zadomowienie

hejo

położyłam dziecko spać a sąsiad włączył wiertarkę

Cytat:
zarejestrowałam sie na 9
i zdrówka

Cytat:
Śliczne dzięki za szybką odp w sprawie słoiczków z Rossa Promo weszło po przejechaniu kartą Rossne.
Mam 7 słoiczków, za półtora miesiąca pójdą w ruch

Ale na maksa mnie zdziwił sam kalafior i sam zielony groszek Bobovity - i to chyba od 4, maks 5 miesiąca Serio,ktoś podaje tak szybko takie wzdymacze?

Misia, weź Ty mnie nie szarp

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Miałam dziś w nocy 8 pobudek, chyba mniej sfrustrowana byłabym gdybym w ogóle nie szła spać
Dziś przestawiliśmy łóżeczko (bo może małemu coś nie pasowało w lokalizacji) i dogrzaliśmy pokój (bo może małemu za zimno). I dupa, dupa, dupa
1. ja się dygam więc jeszcze z miesiąc co najmniej poczekam
na razie mam w planie ograniczyć się do: marchewki, ziemniaka, dyni, jabłuszka.
p.s. - zrobiłam wczoraj Kubie ziemniaczka - spróbowałam i tak bez soli to to smakuje okropnie

2. Twoje drugie dziecko (o ile planujesz ) to będzie istny anioł

Cytat:
dzis bardzo was prosze o kciuki
ide na rezonans kregoslupa i pewnie w przyszlym tygodniu dowiem sie czy trzeba operowac czy jakims magicznym sposobem.ciaza zmniejszyla przepukline
szczerze na to licze

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam. Bylismy wczoraj u neuro i młoda sie super rozwija nie ma zadnej asymertrii, symetrycznie trzyma glowe, jest silna i ogolnie wszystko cacy. Nie ma potrzeby rehabilitacji.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Tu nie ma za co się gniewać. Ja uważam, że i 3 pobudki to żadna tragedia. Ja nie narzekałam na to nigdy. Mój nie jest wymagającym i cieszę się, ze tak jest bo wiem, ze inni mają ciężko
Gorgulku - po pierwsze sliczny avek,
a po drugie - super się czyta jak tak piszesz bije od Ciebie pozytywna energia, której czasem zazdroszczę, bo ja w sumie na spanie Kuby też narzekać nie powinnam ( w porównaniu np. do Angelka) a zdarza mi się

Cytat:
Ja od dziś zaczynam dietę MŻ i zero słodyczy, mam nadzieję, że się uda. Trzymajcie kciuki

Stary 2014-01-24, 11:03   #3237
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie przewijasz?

Ogólnie właśnie nie można się oddalać czy spuszczać dziecka z oka. Ja tylko podniosłam wzrok na momencik i już umknęła mi pierwsza przewrotka mojego dziecka
Dla mnie mój przewijak jest super wygodny. Np kąpanie i schylanie się mnie zabija, nienawidzę tego.
ja przewijam na łóżku i siadam na podłodze
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
na chwilę wpadam, ostatnio nie ogarniam

po wizycie u neurologa, normalne, zdrowe dziecko, wcale nie widać, że wcześniak
żadna rehabilitacja nieporzebna, kontrola za 3 miesiące, by w razie w szybko coś wyłapać

Młody osłuchowo czysty, mam odciągać katar, i dostał syropek.

Waży 5650 g i ma 64 cm, lekarka powiedziała, że jak ma problem z jedzeniem w dzień mleka, to za tydzień mogę mu zacząć podawać kaszkę itp, ale tak jak NENA pisała łyżeczką wszystko. Z butelki tylko mleko.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:05   #3238
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
po co do zus? My w trakcie załatwiania. Mąż ma odebrać zaśw, że nie wziął becikowego. Zameldowany w innym mieście.

odemnie z Zusu chcieli wysokość zasiłku macierzynskiego - bo miałam umowe do dnia porodu i wysokośc składki zdrowotnej za rok 2011 albo 2012 zalezy kiedy kto sklada czyli Ty napewno 2012 ale jak juz tu pisałyśmy wszędzie chca co innego. TŻ musiał miec z zusu wysokość składki tylko
Stary 2014-01-24, 11:06   #3239
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

haha to masz super prezent dla Wiktorka
Cytat:
wiem właśnie bardziej myślałam o wzieciu kredytu a nie wynajmie
zawsze później ptrzymane mieszkanie mozna wynajac albo dla dziecie bedzie..
eee nie chcę się w kredyty ładować, tym bardziej, że wynajem płaci moja mama
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
hejo

położyłam dziecko spać a sąsiad włączył wiertarkę
u mnie odkąd się wprowadziliśmy 1 sierpnia nad nami sąsiedzi codziennie robią remont już 5 miesięcy a jak się nie tłuką, to się drą i przeklinają
Stary 2014-01-24, 11:07   #3240
misia332
Zakorzenienie

Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości