Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 11:08   #3241
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję czterech miesięcy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:08   #3242
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
My mamy meteo. Pokazuje temp wewnątrz, wilgotność i na zewnątrz.
My też mamy. Kupiłam w biedrze. W lidlu też były.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A miałam Was też pytać-jak pierzecie maskotki?
Tuśka uwielbia memłać małpkę z maty Rainforest i się zastanawiam jak ją wyprać?Bo trochę się boję dać do pralki i w żelu dzieciowym?
...
czyli jest nadzieja,że już z 74 tak szybko nie wyrośnie. I potem z 80 i 86
...
Syn moich znajomych ma 10 lat i nie śpi w ogóle sam, bo się boi.A jak w 2012 byliśmy razem pod namiotem i miał pójść spać, to płakał,że się boi-my siedzieliśmy przy grillu obok namiotu.........
Ja matę i takie zabawki piorę w pralce normalnie.

Jest nadzieja Choć jak wiadomo, każde dziecko inne

I co byś zrobiła na ich miejscu? Pozwoliłabyś, żeby zostawał sam z tym strachem w nocy?
Ja Zuzię prosiłam, żeby oddała konika dla Miłosza. Powiedziała, że nie bo jak go nie ma to pszczoły do Niej w nocy przychodzą i Ona się ich boi. Nie wiem skąd te pszczoły ale nie zamierzam więcej naciskać.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
na chwilę wpadam, ostatnio nie ogarniam

po wizycie u neurologa, normalne, zdrowe dziecko, wcale nie widać, że wcześniak
żadna rehabilitacja nieporzebna, kontrola za 3 miesiące, by w razie w szybko coś wyłapać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czy ja robię źle nie zagęszczając kleikiem mleka?
Jeśli najada się mlekiem to ja bym nie zagęszczała.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my się zbieramy i idziemy na szybki spacer bo na dworze -6
To u Was ciepło

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
My nadal używamy przewijaka i pewnie jeszcze długo będziemy używać - specjalnie kupowałam 80 cm
...
Marysia na testach, umieram z nerwów
Ja też mam większy i też chcę go jeszcze używać

Cytat:
Motyl, Gorgulku
jak długo zamierzacie kp? zakładając, że nic się nie będzie działo, żadne kryzysy etc, czyli nie "jak się uda" tylko takie Wasze max?

Najpierw był plan, żeby chociaż 3 msce. Dziś nie mam żadnych planów.

Cytat:
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

Cytat:
co do karmienia, pytałam o to bo jeśli planujecie karmić jeszcze kilka miesięcy to jedna uwaga - warto naparwdę stopniowo i powoli wprowadzać stałe posiłki.
przy Marysi popełniłam ten błąd, że stałymi posiłkami zbyt szybko zaczęłam zastępować karmienia piersią i klops - mleka w oka mgnieniu zrobiło się mniej, kryzys jak ta lala, do tego mój dość stresujący powrót do pracy i musiałam zacząć podawać mm
tym razem nie zamierzam się tak spieszyć
Czyli?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:10   #3243
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
po co do zus? My w trakcie załatwiania. Mąż ma odebrać zaśw, że nie wziął becikowego. Zameldowany w innym mieście
jakieś zaświadczenia o wysokości składek musiał mieć z zus-u. Z tego co się orientuję, to w różnych miastach różne wymagania mają co do dokumentów, więc nie wiem czy to tylko u nas chcieli, czy wszędzie potrzebują.

Cytat:

żadna rehabilitacja nieporzebna, kontrola za 3 miesiące, by w razie w szybko coś wyłapać
brawo!!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

prze-prze-przepiękne Ostatnio coraz częściej brakuje mi brzuszka, TŻ się śmieje, że jeszcze trochę i znów będzie rósł

Cytat:
Hej

wszystkiego dobrego dla Wiktorka!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
myślicie że zabawki takie jako konik morski można dać na mróz? nie popsują się pozytywki??
ja bym nie ryzykowała, u mnie minus 15, więc tylko pościel i kilka pluszaków się mrozi

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące
gratulacje no i wszystkiego dobrego dla Kornelka na kolejne miesiące!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:10   #3244
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pogońcie mnie sprzątać

Małż zaczyna ferie i mam postanowienie na wysprzątanie domu na błysk. Mam na to tydzień bo w drugim tygodniu jedziemy pośmigać na nartach. Na małą górkę ale w tym roku nie możemy inaczej.

Ja-ika ja miałam postanowienie o braku słodkości ale nie umiem
ja też chcę

może za miesiąc chociaż na 1 dzień gdzieś z małżem skoczymy, bo kupiłam w zeszłym roku nowe narty i nawet nie zdążyłam ich wypróbować, bo dowiedziałam się o ciąży

Asiek84 - współczuj wczorajszej wizyty u dentysty

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Znowu mi się dziś śniło, że ząb mi wypadł i jeszcze, że znowu się przeprowadziliśmy, w ciągu 14 lat małżeństwa wynajmowaliśmy 4 mieszkania i kilka razy mieszkaliśmy u moich rodziców i teściów, już mam dość

Posmarowałam Emilce dziąsełka dentinoxem smakowało jej :p

nie chcemy więcej smutnych wiadomości na forum
Stary 2014-01-24, 11:11   #3245
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zdaję relację, po nocy z ręcznikami na kaloryferze Emilka przespala do 5 bez pobudki także kupuję nawilżacz

muszę w takim razie popróbować u nas z nawilżeniem, może przez to Jasiek gorzej sypia

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A mnie bardzo zniechecil neurolog w poradni rehabilitacyjnej do pajacow i od tamtej pory nie uzywam...

a czemu odradził ci pajace?
przecież one są zazwyczaj luźne i dają dużą swobodę ruchu.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Aaaa i zapomniałam!
Wczoraj waga była 6600 czyli 200g w 8 dni
I pani pozwoliła wprowadzać warzywa, dziś ziemniak
.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzis bardzo was prosze o kciuki
ide na rezonans kregoslupa i pewnie w przyszlym tygodniu dowiem sie czy trzeba operowac czy jakims magicznym sposobem.ciaza zmniejszyla przepukline
szczerze na to licze

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
czekamy na dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam. Bylismy wczoraj u neuro i młoda sie super rozwija nie ma zadnej asymertrii, symetrycznie trzyma glowe, jest silna i ogolnie wszystko cacy. Nie ma potrzeby rehabilitacji.

super

Cytat:

Jedziemy do lekarza, młody skrzecy coraz bardziej.
i jak mały?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

nadrabiam...

mam doła, byłam wczoraj u dentystki... pipa jedna próbowała mi oczyścić ząb i jak wierciła to pękł i spora cześć odpadła... zrobiłam rtg i teraz nie wiem czy ratować to co zostało i uzupełniać czy go wyrwać... dzisiaj ide do innego dentysty i niech mi coś poradzi... mam teki opatrunek na tym zebie że gryźć nie mogę i owsiankę jem...

i w nocy wstawałam do wc, noga mi się w kołdrę zaplątała i mam mega siniora na lewym pośladku tak się wypierniczyłam...
masakra! mam nadzieję że inny dentysta pomoże.

Cytat:

super

mój maluch świruje przy jedzeniu kolejny dzień
już próbowałam wszystkich sposobów o których tu kiedykolwiek pisałyście (cisza, brak tv, innych osób itd), i póki co działa tylko karmienie na stojąco z kołysaniem. Tyle ze ledwo daję radę w takiej pozycji bo mój klocuś pewnie gdzieś prawie 7 kg waży.
zastanawiam się o co moze chodzić???
w nocy je normalnie, w dzień jest taki problem.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:12   #3246
nephelim89
Rozeznanie

Dziękujemy prezent faktycznie oryginalny
Cytat:
Ooo równy miesiąc między chłopcami gratuluję 3 m-cy

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:13   #3247
rusałka_1
Zakorzenienie

wszystkiego naj dla Wiktora!

motylku
dziękuję za przepis będe musiała jednak poczekać z wypróbowaniem, bo dużej częsci składników jeszcze przy kp nie jadałam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:13   #3248
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Młody osłuchowo czysty, mam odciągać katar, i dostał syropek.

Waży 5650 g i ma 64 cm, lekarka powiedziała, że jak ma problem z jedzeniem w dzień mleka, to za tydzień mogę mu zacząć podawać kaszkę itp, ale tak jak NENA pisała łyżeczką wszystko. Z butelki tylko mleko.
Zdrówka dla Kornelka

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Gorgulku - po pierwsze sliczny avek,
a po drugie - super się czyta jak tak piszesz bije od Ciebie pozytywna energia, której czasem zazdroszczę, bo ja w sumie na spanie Kuby też narzekać nie powinnam ( w porównaniu np. do Angelka) a zdarza mi się

Ja po prostu dziękuję Bogu, że mam zdrowe dziecko.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
myślicie że zabawki takie jako konik morski można dać na mróz? nie popsują się pozytywki??
Wyjmij ten mechanizm grający
Stary 2014-01-24, 11:13   #3249
kahunia
Zadomowienie

karolson a z konika nie da sie tej pozytywki wyciagnac?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:14   #3250
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wspolczuje ssania kciuka. Ja mojego tez uczylam smoka zamiast kciuka i jak narazie to byla najgorsza walka ale sie udalo. Mam pozostalosci w postaci kilkunastu smoczkow roznych firm ksztaltow i nawet lateksowe oby i u Ciebie sie udalo bo z kciukiem ciezej oduczyc

Wysłane z mojego HP Slate 7
i jak Ci się w końcu udało ? po prostu wkładałaś smoczek ? Igor nie chce wypluwa i wkłada palec a jeśli zassie to na 5min i jaki smoczek mu podpasował
ciężej oduczyć, źle wpływa na zgryz no i może sobie zdeformować kciuka przez takie ssanie namiętne
zaraz się zbieramy na szczepienie... tzn nie będzie szczepiony bo dalej mu chrapie w nosie już nie mam pomysłu na to nawet przedwczoraj kupiłam nawilżacz mam nadzieje że pomoże
aha i mamy iść do neurologa... termin na UWAGA 13 maj musze poszukać prywatnie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:16   #3251
angelikada
Wtajemniczenie

co do przeżuwania jedzenia dla maluchów .. to moja cudowna szwagierka robiła tak swojej córce i jej mąż również nawet jak małą miałą 1,5 roku jak to widzałam to mi nie dobrze było i mówie do męża że przecież to dziecko ma zęby poradzi sobie! bez przesady, przyznał mi racje i uznał że to niezbyt ładny widok...
Stary 2014-01-24, 11:17   #3252
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
już próbowałam wszystkich sposobów o których tu kiedykolwiek pisałyście (cisza, brak tv, innych osób itd), i póki co działa tylko karmienie na stojąco z kołysaniem. Tyle ze ledwo daję radę w takiej pozycji bo mój klocuś pewnie gdzieś prawie 7 kg waży.
Rusałko, mój też w dzień czasem świruje aż wyciąga mi te cyce. Nie wiem dlaczego

Tassia, pytałaś z kim dzieć jak pojedziemy na narty. Zabieramy ze sobą Zuzię i Miłosza. Będziemy z Małżem jeździć na zmianę. Jak będzie mały mróz to zabieramy ze sobą dzieci. Małż pouczy Zuzię jazdy na nartach ew górka a Miłosz pośpi w wózku. Noclegi mamy 500m od górki.
Stary 2014-01-24, 11:17   #3253
angelikada
Wtajemniczenie

i oczywiście manie oblizywania smoczków łącznie z teściowa mają oczywiście :| masakra jakaś , ciesze się ze moja nie bierze smoczka! i oczywiście raczej nie zostawię im małej bo może się nauczy kiedyś smoczka to jeszcze będą go oblizywać i dawac mojej małej do buzi :| fuuuuu
Stary 2014-01-24, 11:19   #3254
misia332
Zakorzenienie

No i lekarka powiedziała, że mam sie nie przejmować wagą Kornela, bo on po prostu taki będzie, długi i chudy.

Ale już niejedzeniem mam się martwić, a w nocy je bardzo ładnie.

Dziewczyny jak z ciemiączkami waszych maluchów, bo Kornel ma mięciutki i takie samo cały czas.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:20   #3255
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Da się bo ja go piorę w pralce już napisałam

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny jak z ciemiączkami waszych maluchów, bo Kornel ma mięciutki i takie samo cały czas.
Ja mam wrażenie, ze Milosz też ma ciągle takie samo. Zuzi długo zarastało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:21   #3256
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
i jak Ci się w końcu udało ? po prostu wkładałaś smoczek ? Igor nie chce wypluwa i wkłada palec a jeśli zassie to na 5min i jaki smoczek mu podpasował
ciężej oduczyć, źle wpływa na zgryz no i może sobie zdeformować kciuka przez takie ssanie namiętne
zaraz się zbieramy na szczepienie... tzn nie będzie szczepiony bo dalej mu chrapie w nosie już nie mam pomysłu na to nawet przedwczoraj kupiłam nawilżacz mam nadzieje że pomoże
aha i mamy iść do neurologa... termin na UWAGA 13 maj musze poszukać prywatnie
Też się właśnie tej deformacji kciuka bałam i gdzieś wyczytałam żeby podawać smoczek jak zaczyna szukać kciuka i tak też robiłam. Tylko musiałam zobaczyć czy on chce kciuk czy poprostu rączkę poślinić Czasem też podmieniałam mu jak już zassał kciuk to smoka. Było cieżko i chyba ze dwa czy trzy tygodnie mi to zajęło. Z tym który załapał to było dziwnie bo najpierw przez tydzień pasował mu nuk i nagle mu się odwidział wiec dałam aventa i aventy cycał dłużej tyle że wiecznie mu z buźki wypadały i obecne jest na lateksowej wisience z TT.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:21   #3257
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja przewijam na łóżku i siadam na podłodze

Młody osłuchowo czysty, mam odciągać katar, i dostał syropek.

Waży 5650 g i ma 64 cm, lekarka powiedziała, że jak ma problem z jedzeniem w dzień mleka, to za tydzień mogę mu zacząć podawać kaszkę itp, ale tak jak NENA pisała łyżeczką wszystko. Z butelki tylko mleko.

suuuper!
Mi też dlatego kazali wcześniej zacząć z rozszerzeniem

Cytat:
Da się

Daje któraś pić z kubka? Nie wiem co kupić one są wszystkie takie same? Czy dla młodszych dzieci jakieś inne?

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:23   #3258
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Dzisiaj Ola postanowiła być dla nerwów mamusi łąskawa i zjadła po nocy 70 ml a nie 30ml

Endżi - możesz się żalić ile chcesz na swoje nieprzespane nocki, bo naprawdę masz ciężko i trzymam kciuki, żeby Julkowi to minęło. A śpisz z nim w łóżku? Bo może łatwiej by Ci było reagować szybko, wkłądać smoka, itp? Spróbuj może w jakimś konkretniejszym jedzeniem na noc, może wtedy będzie lepiej spał?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

nadrabiam...

mam doła, byłam wczoraj u dentystki... pipa jedna próbowała mi oczyścić ząb i jak wierciła to pękł i spora cześć odpadła... zrobiłam rtg i teraz nie wiem czy ratować to co zostało i uzupełniać czy go wyrwać... dzisiaj ide do innego dentysty i niech mi coś poradzi... mam teki opatrunek na tym zebie że gryźć nie mogę i owsiankę jem...

i w nocy wstawałam do wc, noga mi się w kołdrę zaplątała i mam mega siniora na lewym pośladku tak się wypierniczyłam...
za dzisiejszego dentystę. Oby coś poradził i dało się zęba uratować
Cytat:
jako ze znow tydzien kupy nie ma zastanawiam.sie czy nie podac tej sliwki oprcz jablka
tylko mam mega dylemat
z bobovity chyba jest sliwka po 4miesiacu sklad: sliwka, woda., cukier., kleik ryzowy
a z gerbera jest sliwka po 5miesiacu sklad: sliwka woda

jak dla mnie ta z gerbera zdrowsza ale po 5
no nie wiem

Mi mówiłą pediatra, że te oznaczenia są czysto orientacyjne, więc ja bym podała tą po 5
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

A miałam Was też pytać-jak pierzecie maskotki?
Tuśka uwielbia memłać małpkę z maty Rainforest i się zastanawiam jak ją wyprać?Bo trochę się boję dać do pralki i w żelu dzieciowym?

(
Ja wszystko piorę w pralce i nic się nie popsuło so far
Cytat:
Ja kupilam microlife neb 100b, mialam pozyczona jego starsza wersje neb100 i z obu jestem zadowolona. Do tego mam teraz smoczek i bardzo fajne to jest bo dziecko ma smoka w buzi a do noska leci to z inhalatora
dziękuję
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super wieści

Czy ja robię źle nie zagęszczając kleikiem mleka? [COLOR="Silver"]
)
Jeśli Julka się najada mlekiem, to chyba nie ma obowiązku zagęszczania. Ja też nie zagęszczam
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
W ogóle śniło mi się że jestem znów w ciąży
A chciałabyś?
Cytat:
ja tez juz nie mam przewijaka
zmieniam pampka na lozku
.
A nie bolą Cię plecy od tego bardziej? Ja u teściów też przewijam na łóżku i mnie boli krzyż często
Cytat:
Duży chłopiec już
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

U mnie tak samo, od rana prawie w ogóle nie je, popołudniu słabo, a wieczorem dociąga do 120-150 Wczoraj kupiłam 3 słoiczki, żeby były w razie w - z BD marchewkę, jabłko i ziemniaka z marchewką

Właśnie teściowa pojechała zawieźć siuśki Oli do badania. Oby nic nie było. A koleżanka mnie wczoraj nastraszyła, że dziecko nie chce jeść, jak zęby idą... Wolałabym, żeby poczekała z tymi zębami, aż się brzuszek unormuje i Ola zacznie więcej spać a mniej płakać

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:24   #3259
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Da się bo ja go piorę w pralce już napisałam

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja mam wrażenie, ze Milosz też ma ciągle takie samo. Zuzi długo zarastało.
uffff, bo już chciałam zacząć siać panikę.
Cytat:
suuuper!
Mi też dlatego kazali wcześniej zacząć z rozszerzeniem

Da się

Daje któraś pić z kubka? Nie wiem co kupić one są wszystkie takie same? Czy dla młodszych dzieci jakieś inne?

ja własnie też musze kupić kubek, bo odkąd nauczyłam swoje dziecko otwierać dłonie i wyrobił mu się odruch chwytny to moje ręce odpycha i chce trzymać butelkę.
DRAŃ MAŁY !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:25   #3260
angelikada
Wtajemniczenie

moja malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
misia również dla Twojego Kornelcia za skończenie 3 miesięcy
Stary 2014-01-24, 11:26   #3261
misia332
Zakorzenienie

papalinko a jak się miewa mąż ??

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

Stary 2014-01-24, 11:26   #3262
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Idę spać bo jutro na 9 do poradni rehabilitacyjnej z Antkiem. Boje się trochę
dobrze będzie
Stary 2014-01-24, 11:27   #3263
MsLullaby
Zakorzenienie

Papalinko nieee

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:27   #3264
gorgulek
Zakorzenienie

Karolson, ja bym podała tę śliwke po 5 mscu.

Cytat:
Jak już coś wynajdziesz to pokaż bo też bym chciała coś kupić.
Ty myślisz o niekapku czy kubeczku?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Właśnie teściowa pojechała zawieźć siuśki Oli do badania. Oby nic nie było. A koleżanka mnie wczoraj nastraszyła, że dziecko nie chce jeść, jak zęby idą... Wolałabym, żeby poczekała z tymi zębami, aż się brzuszek unormuje i Ola zacznie więcej spać a mniej płakać

Mam do sprzątnięcia pokój Zuzi i część łazienki jeszcze. Wygońcie mnie plisss
Stary 2014-01-24, 11:27   #3265
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hejo

A moja Ola ma tyle śliny ostatnio, że się krztusi i mi kaszle od tego. Normalnie jej po bokach aż leci...

u mojej podobnie... nawet czasami chce cos powiedzieć ale ciężko jej bo ślinka jej przeszkadza...
Stary 2014-01-24, 11:29   #3266
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
też jeszcze nie wiem
ale też raczej będę decydować o tym jak skończe ekspozycję, czyli za jakieś 2 miesiace. zobacze wtedy jak Hania je, jak przybiera etc.

co do karmienia, pytałam o to bo jeśli planujecie karmić jeszcze kilka miesięcy to jedna uwaga - warto naparwdę stopniowo i powoli wprowadzać stałe posiłki.
przy Marysi popełniłam ten błąd, że stałymi posiłkami zbyt szybko zaczęłam zastępować karmienia piersią i klops - mleka w oka mgnieniu zrobiło się mniej, kryzys jak ta lala, do tego mój dość stresujący powrót do pracy i musiałam zacząć podawać mm
tym razem nie zamierzam się tak spieszyć

tą Nominal ma chyba Bajka...
hmm natala ja wprowadzilam owoc
zamierzam przez miesieac podawac jablko, sliwke noze morele bo licze na jakies wyproznienie Macieja
za jakis czas pomyslalam ze wprowadze kaszke na.noc ale na.moim mleku
myslisz ze bedzie ok
bo chcialabym jeszcze troche pokarmic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:29   #3267
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

Cytat:
uffff, bo już chciałam zacząć siać panikę.
A u Was podaje się wit D?
Stary 2014-01-24, 11:29   #3268
misia332
Zakorzenienie

Ja chyba kupie cały zestaw z TT jak znajdę.

Stary 2014-01-24, 11:30   #3269
karolson
Zakorzenienie

http://lovi.pl/pl/produkty/23/Kubek+treningowy ja mam taki on jest od 6 mca a Filip ma 5 skończone wiec lada moment będe mu dawac i tak jak Misi Kornel sam cwaniak chce trzymać sobie butle
Stary 2014-01-24, 11:31   #3270
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

A u Was podaje się wit D?
Tak, ale w kroplach. I zaleca się częste spacery uwaga BEZ CZAPKI !

Dzisiaj wiatr 57 km/h

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości