|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
kasian - cieszę się że wizyta udana
![]() myska - miłego oglądania i daj znać czy warto oglądać justyna - ach te komplementy mi ostatnio teściowa jeden taki walnęła, że wyglądam na 7 miesiąc co najmniej a nie na początek 6 ![]() vampirka -koniecznie muszę twój tekst o myszach wykorzystać madziula a jaki emolium używałaś? Emulsję do kąpieli? ![]() niegrzeczna - a cóż to za przemiana
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja dziewczyny nawet nie patrze na te rożne programy śniadaniowe bo oni i tak konkretów nie podadzą albo nowych informacji. taki parominutowy zapełniacz czasu dla mnie... i tak sie beda zawsze odwoływać, by na stronie szpitala sprawdzić.... i tez jakoś super w tej ciąży moim zdaniem nie jest. chyba sobie wysoko ceniłam, jak mnie nic nie bolało i zgagi nie bylo i do wc bez przerwy nie goniłam.... byle do końca
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
a bo może wtedy będę bardziej anonimową
bo miałam córeczkę w avatarze a mam takie samo zdjęcie jej na fc
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie też kiedyś wolałam ddtvn, później w pracy przerzuciłam sie na dwójkę, bo kolega zawsze oglądał rano o 7 MjakMiłość
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że mocny..
No głównie do domu, ale w trasy też często planujemy jeździć. Oczywiście jeśli finanse nam na to pozwolą. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my dostaliśmy go w prezencie i sprawdził się w 100 % przez ok 3 lata był włączony przez całą dobę, nic się z nim nie działo, pasuje większość butelek (jak nie wszystkie)to samo ze słoiczkami, w podróży użylismy raz ale też bez problemu podgrzał wodę. Jak dla mnie jest super i napewno sprawdzi się przy Leosiu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także chyba nie sprawdza się to głupkowate powiedzenie ![]() wczoraj na dodatek jeszcze coś mnie wysypało na twarzy - tzn. uczulenie chyba, bo jakby mnie komary pogryzły tak wyglądałam ![]() nie wiem, czy to od banana czy drożdżówki z orzechami
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem czy najpierw butelki czy już brać ten podgrzewacz A sprawdza się jako sterylizator? Czy nie używaliście do tych celów? |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga a ja odpisałam tobie a nie Janeczce :p
Aldrin do kąpieli i balsam ale Olaf był suchar po porodzie ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku myślałam że wątki pomyliłam bo podczytuję "Noworoczne" i tam jest dziewczyna z identycznym avatarem
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja tak intensywnie wczoraj szukałam żeby się tutaj nie powtórzył
|
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale sobie pyszny obiadek zrobiłam. Drugie podejście do kaszki, ale tym razem bez cukru i cynamonu... i wyszło
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wciągnęłam przed momentem pieczarkową z makaronem i zastanawiam się czy nie skusić się na drugi talerz
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie też myślałam, że to mogło być do mnie skierowane Tak jakby wycofywali tą serię różową, bo u mnie w rossmanie też został tylko z tej serii krem w tubce i tyle
|
|
#2656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2659 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pościeli to teraz jestem zakochana w tym komplecie: ![]() ![]() Aczkolwiek właśnie mi babeczka odpisała, że chyba jej materiału nie starczy, bo już ma końcówki Widzidzie dziewczyny, nie ma co się przejmować jak inni gadają, że za wcześmie na zakupy. Potem nie będzie i was szlag trafi.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak samo jak Sylvunia pisała, że jak ktoś ubranka przyniósł u niej w szpitalu to już nie oddawali.. To chyba by mnie krew zalała. Jak ja takie perełki wypatrzyłam, a one by poszły do wspólnego kosza.... |
||||
|
|
|
#2660 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I czy jak one są starsze to chcą wyglądać tak samo czy chcą się za wszelką cenę wyróznić? Ja to bym je chyba ubierała zupełnie inaczej. Raz z praktycznego punktu widzenia - że jak się jedna obrzyga to drugiej nie będziesz też przebierać. A dwa, że jednak chyba ważne jest takie poczucie indywidualności - to tak z psychologicznego punktu widzenia.Cytat:
Cytat:
We wszystkich kategoriach produkty Rosmanowskie wymiatają, a te turbo drogie jak Elancyl (rozstepy), Pampers (chusteczki mokre) to ona pisze, że porażka...I cały czas się czepia tych konserwatnów. Jakby tylko to było ważne... Moim zdaniem konserwantów nie unikniemy jak chcemy np, żey chusteczki długo było mokre. Co z tego, ze kupimy super eko produkt, jak na następny dzień całą paczkę chusteczek trzeba będzie wyrzucić. Cytat:
- A wy będziecie mieli dziewczynkę? - Taaaak?? (strasznie się zdziwiłam, bo wtedy wiedziałam tylko ja i mój mąż) - No tak myślałam, bo strasznie zbrzydłaś.... Za☠☠☠iscie ![]() A w ogóle 2 tygodnie temu zmieniłam krem nawilżający do twarzy i powiem wam, że zeszły mi wszystkie wypryski. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy rzeczywiście ten krem pomógł. Cytat:
Bedziesz miała spokój raz na zawsze
|
|||||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamprów chyba nie trzeba, albo kilka sztuk, bo nie pamiętam szczerze, by siostra targała ze sobą całą pakę ![]() no najlepiej to spytac połoznej, ona wie najlepiej u mnie też nie ma listy wyprawkowej na stronie szpitala, od ginki dostałam taką małą zakładkę, gdzie na odwrocie jest lista opracowana przez Femibion
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba wybrałam sobie rogala do spania ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3912168630 tylko nie wiem czy nie lepiej kupić 190 cm |
|
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie wszyscy w pierwszej ciąży wróżyli chłopca , dosłownie wszyscy mówili że na pewno będzie synuś bo wyładniałam
a tu psikus![]() w życiu bym nikomu nie powiedziała że zbrzydła no co za kultura |
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Pierunie! na 3 niespełna godziny Was zostawić i prawie 4 str do nadrobienia!
![]() Kochane zamawiałam z tej aukcji: http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html sówki beżowe i zamiast tych z 1 zdjęcia,przyszły w kolorach 2..a na innych aukcjach wlasnie wszystkie te 2 są Się będziemy musieli obejść smakiem
|
|
|
|
#2668 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z nim pisałam za facebooku, tam też jest trochę zdjęć z poprzednich kolekcji, ale jak widać nie ma się co napalać, bo tego co ja wybrałam juz nie ma ![]() A w ogóle... dziewczyny doradźcie coś na obiad... Wy zawsze mnie tak ładnie inspirujecie ![]() Na dziś mam już rybę po grecku i zrobię jeszcze jakiś rosół. Ale chciałabym coś ugotować na jutro, żeby tylko odgrzać, a nie stać jutro przy garach cały dzień... Jakieś pomysły? ![]() A z deserów to chodzi za mną suflet czekoladowy... Mhmm.. chyba go dziś zrobię ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2014-01-24 o 13:27 |
|||
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam co miałam zrobić i mogę odpoczywać
byłam na chwilę na dworze... SYBERIA, sypie, wieje i do tego jest -10 a ja od 14 mam 3 spotkania na mieście - brrr... Ale za to w nagrodę czekają mnie pierogi ruskie maminej roboty Cytat:
![]() ![]() to jak słyszę takie rzeczy to odpowiadam grzecznie jak ma mi się nie przytyć jak noszę już teraz prawie 1kg klocka kasiab za zdrowe podejście. To wstydziłaby sie jedna z drugą mówić takie rzeczy... Ja od teściowej usłyszałam ostatnio że bardzo ładnie wyglądam... No i klientki zaczęły zauważać... Jedna mi powiedziała że wyglądam bardzo dobrze i że jak prawie na 7 mc to jestem bardzo zwinna - mieszkanie było na parterze hihihih natomiast druga mi naopowiadała jaki to ona miała ciężki poród... Tego wolałam nie słyszeć Niki spróbuj nacisnąć jednocześnie ctrl+shift może pomoże? karolkya ze udalo sie umowic na wizyte...carolyna przemilczę taki komplement od teściowej ![]() pallas rill kolejny tekst niegodny uwagi... Brak taktu
|
|
#2670 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"u pani to od razu widać, że będzie dziewczynka" Ja z reguły takie rzeczy zlewam, ale wtedy naprawdę czułam się paskudnie a ta mi z takim tekstem wyskoczyła, więc pierwszy i ostatni chyba raz w życiu kogoś obcego zripostowałam mowiąc: "no po pani za to widać, że z 5 dziewczynek urodziła" zabrałam kurę i wyszłam. Od tamtego czasu mięso kupuje gdzie indziej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet jak szpital będzie miał swoje pieluchy to i tak Wam się te pampersy nie zmarnują. Noworodki specjalizują się w wydalaniu na czas i pieluch schodzi mnóstwo. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

mi ostatnio teściowa jeden taki walnęła, że wyglądam na 7 miesiąc co najmniej a nie na początek 6 

my dostaliśmy go w prezencie i sprawdził się w 100 % 

!!