Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 12:16   #2641
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

kasian - cieszę się że wizyta udana

myska - miłego oglądania i daj znać czy warto oglądać

justyna - ach te komplementy mi ostatnio teściowa jeden taki walnęła, że wyglądam na 7 miesiąc co najmniej a nie na początek 6

vampirka
-koniecznie muszę twój tekst o myszach wykorzystać

madziula
a jaki emolium używałaś? Emulsję do kąpieli?

niegrzeczna
- a cóż to za przemiana

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:18   #2642
asia27100
Zakorzenienie

witam

ja dziewczyny nawet nie patrze na te rożne programy śniadaniowe bo oni i tak konkretów nie podadzą albo nowych informacji. taki parominutowy zapełniacz czasu dla mnie... i tak sie beda zawsze odwoływać, by na stronie szpitala sprawdzić....

i tez jakoś super w tej ciąży moim zdaniem nie jest. chyba sobie wysoko ceniłam, jak mnie nic nie bolało i zgagi nie bylo i do wc bez przerwy nie goniłam....
byle do końca

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:23   #2643
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Właśnie apropo's wyprawki... Przejrzałam chyba setki stron z opiniami na temat przeróżnych kosmetyków dla dzieci i chciałam się zdecydować na Babydream. Na wielu stronach jest informacja, że są to kosmetyki od pierwszego dnia życia, ale na samych opakowaniach nie ma takiej informacji i już nie wiem
Ramona pamiętam, że Ty wspominałaś, że chciałaś babydream, czytałaś coś więcej w tym temacie?
tak zastanawiam się własnie nad tymi, bo Sroka bardzo poleca, generalnie wszystko co w kwestii pielęgnacji dziecka i mamy to z babydream
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:24   #2644
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

niegrzeczna
- a cóż to za przemiana
a bo może wtedy będę bardziej anonimową bo miałam córeczkę w avatarze a mam takie samo zdjęcie jej na fc

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:25   #2645
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
W ogóle te całe PnŚ to dla mnie porażka, zdecydowanie wolę DDTVN.
ja ogólnie też kiedyś wolałam ddtvn, później w pracy przerzuciłam sie na dwójkę, bo kolega zawsze oglądał rano o 7 MjakMiłość , te stare odcinki, a potem po tym leciało właśnie PnŚ i tak jakos się przyzwyczaiłam do tego programu
Stary 2014-01-24, 12:28   #2646
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj, naprawdę mocny film

A chcesz go głównie do domu czy w trasę?
Słyszałam, że mocny..

No głównie do domu, ale w trasy też często planujemy jeździć. Oczywiście jeśli finanse nam na to pozwolą.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Mam potwierdzenie wizyty dziś 17:15 także muszę spisać listę wątpliwości bo znowu pójdę z 1000 pytań i o wszystkich zapomnę...
Super! Powodzenia! Ja też mam 1000 pytań przed wizytą, a na wizycie jakbym języka w gębie nie miała......

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:29   #2647
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Podoba mi się ten podgrzewacz: http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...835714529.html.

Mała - używałaś? Sprawdził się?
Tak używałam, już predzej pisałam o nim my dostaliśmy go w prezencie i sprawdził się w 100 % przez ok 3 lata był włączony przez całą dobę, nic się z nim nie działo, pasuje większość butelek (jak nie wszystkie)
to samo ze słoiczkami, w podróży użylismy raz ale też bez problemu podgrzał wodę.
Jak dla mnie jest super i napewno sprawdzi się przy Leosiu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:29   #2648
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Kasiab, to skoro wiedzą, że córka urodę zabiera to powinni wiedzieć też, że takich rzeczy nie mówi się ciężarnym, bo ich myszy pogryzą (teraz za każdym razem jak mi coś nie pasi w zachowaniu TŻ, to mu mówię, że go myszy pogryzą)
ja w ciąży mam ładniejsza cerę niż przed, zero syfków, cera gładka, no to wróżono mi syna... nawet mówiono, że wyładniałam, a tu zonk

także chyba nie sprawdza się to głupkowate powiedzenie

wczoraj na dodatek jeszcze coś mnie wysypało na twarzy - tzn. uczulenie chyba, bo jakby mnie komary pogryzły tak wyglądałam
nie wiem, czy to od banana czy drożdżówki z orzechami
Stary 2014-01-24, 12:33   #2649
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Tak używałam, już predzej pisałam o nim my dostaliśmy go w prezencie i sprawdził się w 100 % przez ok 3 lata był włączony przez całą dobę, nic się z nim nie działo, pasuje większość butelek (jak nie wszystkie)
to samo ze słoiczkami, w podróży użylismy raz ale też bez problemu podgrzał wodę.
Jak dla mnie jest super i napewno sprawdzi się przy Leosiu.

Dzięki za opinię. Chyba go zakupię...
Tylko nie wiem czy najpierw butelki czy już brać ten podgrzewacz
A sprawdza się jako sterylizator? Czy nie używaliście do tych celów?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:45   #2650
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Agaaga a ja odpisałam tobie a nie Janeczce :p

Aldrin do kąpieli i balsam ale Olaf był suchar po porodzie

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:47   #2651
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a bo może wtedy będę bardziej anonimową bo miałam córeczkę w avatarze a mam takie samo zdjęcie jej na fc
ach, no tak na początku myślałam że wątki pomyliłam bo podczytuję "Noworoczne" i tam jest dziewczyna z identycznym avatarem

Stary 2014-01-24, 12:48   #2652
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ach, no tak na początku myślałam że wątki pomyliłam bo podczytuję "Noworoczne" i tam jest dziewczyna z identycznym avatarem
hehe no widzisz a ja tak intensywnie wczoraj szukałam żeby się tutaj nie powtórzył

IGA

Maja

Stary 2014-01-24, 12:51   #2653
VwVampirka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale sobie pyszny obiadek zrobiłam. Drugie podejście do kaszki, ale tym razem bez cukru i cynamonu... i wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mms_img22747.jpg (72,3 KB, 23 załadowań)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:54   #2654
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale sobie pyszny obiadek zrobiłam. Drugie podejście do kaszki, ale tym razem bez cukru i cynamonu... i wyszło
mniamniuśnie wygląda
ja wciągnęłam przed momentem pieczarkową z makaronem i zastanawiam się czy nie skusić się na drugi talerz

Stary 2014-01-24, 13:02   #2655
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
tak zastanawiam się własnie nad tymi, bo Sroka bardzo poleca, generalnie wszystko co w kwestii pielęgnacji dziecka i mamy to z babydream
Właśnie i tym mnie przekonała, już udało mi się wypisać listę kosmetyków do wyprawki

Cytat:
No głównie do domu, ale w trasy też często planujemy jeździć. Oczywiście jeśli finanse nam na to pozwolą.
Oj to jeżeli chodzi o użytkowanie w trasie to nie pomogę za dużo

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Agaaga a ja odpisałam tobie a nie Janeczce :p
No właśnie też myślałam, że to mogło być do mnie skierowane Tak jakby wycofywali tą serię różową, bo u mnie w rossmanie też został tylko z tej serii krem w tubce i tyle

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:05   #2656
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja wam powiem że wczoraj od szefowej usłyszałam że muszę się zacząć oszczędzać "bo się zaokrągliłam" jak to usłyszałam to nie wiedziałam jak zareagować podziękować za komplement??? za troskę, czy olać że nie usłyszałam - jeszcze mi nikt nie powiedział że się zaokrągliłam
hehe, to powiem Ci, że mi szef dzisiaj powiedział, że w końcu wyglądam jak kobieta w ciąży.. no i nie wiem czy jakoś brzuch mi dzisiaj widać, czy dlatego, że mam koszulkę z napisem "wychodzę wiosną"

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Mi w szkole teraz powiedzieli wiedzieliśmy, że dziewczynka, bo urody Ci sporo zabrała
poważnie? no co za ludzie
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:06   #2657
Nikii89
Zakorzenienie

Ja przy Oskarze używałam nivei i teraz też zamierzam

Stary 2014-01-24, 13:06   #2658
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Dałam radę Wyniki dziś wieczorem
gratulacje
Stary 2014-01-24, 13:06   #2659
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Wypilam glukoze mi smakowala jak mega slodka lemoniada. Oczywiscie mialam cytrynke teraz siedze i czekam na drugie pobranie krwi o 8.55 i pozniej jeszcze jedno o 9.55.. Ehh.. Dzis w PnŚ ma byc o wyprawce do szpitala do porodu.. A ja tutaj siedze :-( jak mozecie to ogladajcie i dajcie znac czy sie przydala wiedza..
Ja sie w poscieli sowkowej zakochalam.. Na pewno komplecik takiej przytule ;-)
Trzymajcie za mnie kciuki, odbija mi sie ta glukoza, mam nadzieje ze obejdzie sie bez toalety ;-)
A ja jak na początku ciąży miałam obsesje na punkcie sówek, tak teraz mi przeszło i ostatecznie skończyło się na tym, że kupiłam tylko jedną pieluchę bambusową w sówki

Co do pościeli to teraz jestem zakochana w tym komplecie:

Aczkolwiek właśnie mi babeczka odpisała, że chyba jej materiału nie starczy, bo już ma końcówki

Widzidzie dziewczyny, nie ma co się przejmować jak inni gadają, że za wcześmie na zakupy. Potem nie będzie i was szlag trafi....

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Lucynka za 22 tc

Myska to masz 3 pobrania ?? Ja idę na glukozę pon/wt i z tego co wiem to mają kwasek cytrynowy :P No i jak mi pobiora krew i wypiję to mogę wrócił do domu i przyjechać na ostatnie pobranie za 2 godz

Mi też się nie wygodnie śpi , w sumie najbardziej mi nie wygodnie na tym zalecanym lewym boku , tak więc najczęściej spię na prawym . Tzn do czasu jak Oskar spi w łóżeczku to staram się na lewym , ale jak w nocy ląduje u Nas to obracam się na prawy aby być do niego plecami , bo on mnie potem kopie w brzuch.
Cytat:
O to tak jak u mnie Jak się przekręce na lewy to Olcia uczy się chodzić
I ten kręgosłup Jutro jadę na zakupy i zamierzam kupić tą piłkę bo mnie wykończy ten ból...

Ja też chcę już maj, ale jak pomyślę, że jeszcze tyle nas czeka to załamuję się i nie uwierzę nikomu jak mówią fajnie być w ciąży... No może fajnie jak maleństwo kopie i się przekręca jak mamy chwilę wolnego w domu. Ale ten ból kręgosłupa, chodzenie jak pingwin, wyspać się nie można Ciężkie te życie kobiety...
Ej dokładnie... tak mnie krew zalewa jak ktoś mówi, że to jest błogosławiony stan... Mówie wam, od początku ciąży nie było ANI JEDNEGO dnia, żebym mogła powiedzieć "Czuję się super, mogę góry przenosić!"... Zawsze coś.. jak nie wymioty to mdłości, jak nie mdłości to ból kręgosłupa... albo brzucha, a wczoraj mnie dziwnie łydki bolały... No masakra! Zaraz Carmena się wkurzy, ze smęcę.. ale tak niestety się czuję... Ja już po prostu odliczam minuty do maja......

Cytat:
gratulacje

szczerze to konkretów żadnych nie było
mówiły o bieliźnie, kosmetykach dla mamy, kosmetykach dla niemowlaka (pieluchy też), ubranka w tym rękawiczki niedrapki, komplet dokumentów itd., i żeby kompletować torbę nie później niż w 36 tc, także ogólniki.... a najlepiej to wejść sobie na stronę szpitala, w którym będzie się rodzić i tam poszukać info dot. wyprawki, albo w zakładce dot. SR
A w moim szpitalu jakoś zapomnieli umieścić na stronie listy do szpitala :/ Nie wiem kogo by się można o to zapytać... Bo w ogóle czytałam, że w niektórych szpitalach dają dzieciom pampersy, to trochę szkoda by było niepotrzebnie kupować całą pakę. Zawsze to jakaś oszczędność
Tak samo jak Sylvunia pisała, że jak ktoś ubranka przyniósł u niej w szpitalu to już nie oddawali.. To chyba by mnie krew zalała. Jak ja takie perełki wypatrzyłam, a one by poszły do wspólnego kosza....
Stary 2014-01-24, 13:07   #2660
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Lolitka mój mąż woli jak kupuję w normalnych sklepach a to dlatego że chce dziewczynki identyko ubierać, a w sh zadko sie trafia to samo ale mam to gdzieś

Takiego spida dostałam jak zadzwonili znajomi że będą zaraz....
W pół godziny ogarnełam siebie, łazienkę i kibelek :P

Wlaśnie się zawsze zastanawiałam jak się ubiera bliźniaki I czy jak one są starsze to chcą wyglądać tak samo czy chcą się za wszelką cenę wyróznić? Ja to bym je chyba ubierała zupełnie inaczej. Raz z praktycznego punktu widzenia - że jak się jedna obrzyga to drugiej nie będziesz też przebierać. A dwa, że jednak chyba ważne jest takie poczucie indywidualności - to tak z psychologicznego punktu widzenia.

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie, bo weszlismy 20 minut przed czasem, akurat sie udało, bo ktos nie przyjechał

Wszystko jest ok, Antosia jest na pewno Antosia, wszystko posprawdzane i jest ok
Mala wazny 366g, jest mega ruchliwa, caly czas machala raczkami i nie chciala buzki pokazac ale cos tam sie udalo zobaczyc wieczorem zrobie print screena z plytki to Wam wrzuce

Ja mam na plusie 3,8kg a dzisiaj 21tc2d

Hania wytrzymala, bo dostala od pana doktora lizaka, widac przygotowany na takie sytuacje
Teraz biedna dostala mleko i padla w samochodzie, a my mamy jeszcze do pozalatwiania pare spraw, aktualnie stoimy na awaryjnych na jednej z najbardziej ruchliwych ulic w Poznaniu, maz poszedl do zusu cos zalatwic a ja w stresie siedze

Aha pytalam o to cisnienie i mowi ze jak niskie to luz, gorzej jakbym miala wysokie, a puls moze dochodzic do 120, to wszystko oznacza ze uklad krwionosny dobrze pracuje

A dzisiaj chyba odbieramy samochod jesli zdaza zalatwic ubezpiecznie

Co do tego ciśnienia (bo ja też mam bardzo niskie), to mój lekarz mówi, że niskie jest ok, dopóki cały czas jest niskie. Ale niestety jak ktoś ma niskie ciśnienie to w ciąży ma skłonności do stanu przedrzucawkowego (nie wiem co to jest??) więc kazał mi codziennie mierzyć sobie ciśnienie i sprawdzać czy nie skacze.

Cytat:
!!

Dziewczyny, wiem, że nie było odzewu na moje pytanie, ale już poradziłam sobie inaczej i przy okazji polecam bloga, genialne analizy składów i komentarze, dużo mi pomogły przy wyborze kosmetyków do wyprawki http://www.srokao.pl/
Ja mam teorię spiskową, że ta sroka jest opłacana przez Rosmanna We wszystkich kategoriach produkty Rosmanowskie wymiatają, a te turbo drogie jak Elancyl (rozstepy), Pampers (chusteczki mokre) to ona pisze, że porażka...
I cały czas się czepia tych konserwatnów. Jakby tylko to było ważne... Moim zdaniem konserwantów nie unikniemy jak chcemy np, żey chusteczki długo było mokre. Co z tego, ze kupimy super eko produkt, jak na następny dzień całą paczkę chusteczek trzeba będzie wyrzucić.

Cytat:
Imprezy raczej nie będzie Brak funduszy na rozrywkę Chyba u każdego w tym mieisącu...

Wiesz ja słyszę to od każdej osoby, która mnie dawno nie widziała. Zawsze odpowiadam, że wiem w końcu jestem w ciąży, a ciężarna nie wygląda jak anorektyczka.
Ale wiem że to w podświadomości troszkę wkurza. Mi w szkole teraz powiedzieli wiedzieliśmy, że dziewczynka, bo urody Ci sporo zabrała
Żona szefa mojego męża powiedziała mi w 14 tygodniu:
- A wy będziecie mieli dziewczynkę?
- Taaaak?? (strasznie się zdziwiłam, bo wtedy wiedziałam tylko ja i mój mąż)
- No tak myślałam, bo strasznie zbrzydłaś....

Za☠☠☠iscie

A w ogóle 2 tygodnie temu zmieniłam krem nawilżający do twarzy i powiem wam, że zeszły mi wszystkie wypryski. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy rzeczywiście ten krem pomógł.

Cytat:
Kasian można takim [B] i jeszczze jednym ale to pracochlonne :p

Nikki no kurcze ja mam masakrycznego stresa o poród już, oby nie był krótszy już nawet myśle jak tu spowolnić akcje, ale zejscie z 4 piętra tu nie pomoze :/

Jak mnie Olis drażni na dworze czy w sklepie matka może nie istnieć a w domu krok w krok

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Madziula, po prostu musicie tą śmieciarkę co ostatnio pokazywałaś wstawić do przedpokoju Bedziesz miała spokój raz na zawsze
Stary 2014-01-24, 13:14   #2661
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A w moim szpitalu jakoś zapomnieli umieścić na stronie listy do szpitala :/ Nie wiem kogo by się można o to zapytać... Bo w ogóle czytałam, że w niektórych szpitalach dają dzieciom pampersy, to trochę szkoda by było niepotrzebnie kupować całą pakę. Zawsze to jakaś oszczędność
Tak samo jak Sylvunia pisała, że jak ktoś ubranka przyniósł u niej w szpitalu to już nie oddawali.. To chyba by mnie krew zalała. Jak ja takie perełki wypatrzyłam, a one by poszły do wspólnego kosza....
u mnie z kolei to co do ubranek, to chyba tylko na wyjście trzeba mieć, tak w szpitalu zakładają swoje
pamprów chyba nie trzeba, albo kilka sztuk, bo nie pamiętam szczerze, by siostra targała ze sobą całą pakę

no najlepiej to spytac połoznej, ona wie najlepiej
u mnie też nie ma listy wyprawkowej na stronie szpitala, od ginki dostałam taką małą zakładkę, gdzie na odwrocie jest lista opracowana przez Femibion
Stary 2014-01-24, 13:15   #2662
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jak na początku ciąży miałam obsesje na punkcie sówek, tak teraz mi przeszło i ostatecznie skończyło się na tym, że kupiłam tylko jedną pieluchę bambusową w sówki

Co do pościeli to teraz jestem zakochana w tym komplecie:

Aczkolwiek właśnie mi babeczka odpisała, że chyba jej materiału nie starczy, bo już ma końcówki

Widzidzie dziewczyny, nie ma co się przejmować jak inni gadają, że za wcześmie na zakupy. Potem nie będzie i was szlag trafi....

Ej dokładnie... tak mnie krew zalewa jak ktoś mówi, że to jest błogosławiony stan... Mówie wam, od początku ciąży nie było ANI JEDNEGO dnia, żebym mogła powiedzieć "Czuję się super, mogę góry przenosić!"... Zawsze coś.. jak nie wymioty to mdłości, jak nie mdłości to ból kręgosłupa... albo brzucha, a wczoraj mnie dziwnie łydki bolały... No masakra! Zaraz Carmena się wkurzy, ze smęcę.. ale tak niestety się czuję... Ja już po prostu odliczam minuty do maja......

Śliczna ta pościel masz jakieś namiary na sprzedającego?

Chyba wybrałam sobie rogala do spania
http://allegro.pl/show_item.php?item=3912168630
tylko nie wiem czy nie lepiej kupić 190 cm
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:16   #2663
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam potwierdzenie wizyty dziś 17:15 także muszę spisać listę wątpliwości bo znowu pójdę z 1000 pytań i o wszystkich zapomnę...
super
Stary 2014-01-24, 13:16   #2664
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Żona szefa mojego męża powiedziała mi w 14 tygodniu:
- A wy będziecie mieli dziewczynkę?
- Taaaak?? (strasznie się zdziwiłam, bo wtedy wiedziałam tylko ja i mój mąż)
- No tak myślałam, bo strasznie zbrzydłaś....

Za☠☠☠iscie

co za chamstwo i to w biały dzień
Stary 2014-01-24, 13:17   #2665
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teorię spiskową, że ta sroka jest opłacana przez Rosmanna We wszystkich kategoriach produkty Rosmanowskie wymiatają, a te turbo drogie jak Elancyl (rozstepy), Pampers (chusteczki mokre) to ona pisze, że porażka...
I cały czas się czepia tych konserwatnów. Jakby tylko to było ważne... Moim zdaniem konserwantów nie unikniemy jak chcemy np, żey chusteczki długo było mokre. Co z tego, ze kupimy super eko produkt, jak na następny dzień całą paczkę chusteczek trzeba będzie wyrzucić.
Co do tych chusteczek się zgadzam, miałam taki problem z rossmanowymi chusteczkami, że strasznie szybko mi wysychały, a dopiero teraz jak czytam opinie to wiem, że to kwestia braku niektórych konserwantów więc faktycznie coś za coś. Za to polecam chusteczki z huggies, teraz używamy ich sporadycznie bo może ze 2-3 dziennie do rączek czy buzi, a paczka stoi ładnie nawilżona do samego końca no i Sroka poleca

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:18   #2666
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

a mnie wszyscy w pierwszej ciąży wróżyli chłopca , dosłownie wszyscy mówili że na pewno będzie synuś bo wyładniałam a tu psikus
w życiu bym nikomu nie powiedziała że zbrzydła no co za kultura to już lepiej nic nie mówić

IGA

Maja

Stary 2014-01-24, 13:23   #2667
lolitka888
Rozeznanie

Pierunie! na 3 niespełna godziny Was zostawić i prawie 4 str do nadrobienia!

Kochane zamawiałam z tej aukcji:
http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html

sówki beżowe i zamiast tych z 1 zdjęcia,przyszły w kolorach 2..a na innych aukcjach wlasnie wszystkie te 2 są Się będziemy musieli obejść smakiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (51,7 KB, 28 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:28   #2668
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
u mnie z kolei to co do ubranek, to chyba tylko na wyjście trzeba mieć, tak w szpitalu zakładają swoje
pamprów chyba nie trzeba, albo kilka sztuk, bo nie pamiętam szczerze, by siostra targała ze sobą całą pakę

no najlepiej to spytac połoznej, ona wie najlepiej
u mnie też nie ma listy wyprawkowej na stronie szpitala, od ginki dostałam taką małą zakładkę, gdzie na odwrocie jest lista opracowana przez Femibion
Mój gin (tylko, że to facet) jak go zapytałam o taką listę to zrobił oczy jak 5 zł i "A skąd ja mam to niby wiedzieć?!?!"

Cytat:
Śliczna ta pościel masz jakieś namiary na sprzedającego?

Chyba wybrałam sobie rogala do spania
http://allegro.pl/show_item.php?item=3912168630
tylko nie wiem czy nie lepiej kupić 190 cm
Sprzedawca właśnie ma teraz sklep internetowy w przebudowie. Ma ruszyć za miesiąc: zazzu.pl
Ja z nim pisałam za facebooku, tam też jest trochę zdjęć z poprzednich kolekcji, ale jak widać nie ma się co napalać, bo tego co ja wybrałam juz nie ma

A w ogóle... dziewczyny doradźcie coś na obiad... Wy zawsze mnie tak ładnie inspirujecie

Na dziś mam już rybę po grecku i zrobię jeszcze jakiś rosół. Ale chciałabym coś ugotować na jutro, żeby tylko odgrzać, a nie stać jutro przy garach cały dzień... Jakieś pomysły?

A z deserów to chodzi za mną suflet czekoladowy... Mhmm.. chyba go dziś zrobię

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Pierunie! na 3 niespełna godziny Was zostawić i prawie 4 str do nadrobienia!

Kochane zamawiałam z tej aukcji:
http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html

sówki beżowe i zamiast tych z 1 zdjęcia,przyszły w kolorach 2..a na innych aukcjach wlasnie wszystkie te 2 są Się będziemy musieli obejść smakiem
Te beżowe rzeczywiście nie za ładne....

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2014-01-24 o 13:27
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:38   #2669
JJJustynAAA
Zakorzenienie

zrobiłam co miałam zrobić i mogę odpoczywać
byłam na chwilę na dworze... SYBERIA, sypie, wieje i do tego jest -10 a ja od 14 mam 3 spotkania na mieście - brrr... Ale za to w nagrodę czekają mnie pierogi ruskie maminej roboty

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

mi ciągle powtarzają, że mi się przytyło i cała się zmieniłam, jestem taka dużo i twarz taka inna okrągła
to jak słyszę takie rzeczy to odpowiadam grzecznie jak ma mi się nie przytyć jak noszę już teraz prawie 1kg klocka

kasiab za zdrowe podejście. To wstydziłaby sie jedna z drugą mówić takie rzeczy... Ja od teściowej usłyszałam ostatnio że bardzo ładnie wyglądam...
No i klientki zaczęły zauważać... Jedna mi powiedziała że wyglądam bardzo dobrze i że jak prawie na 7 mc to jestem bardzo zwinna - mieszkanie było na parterze hihihih
natomiast druga mi naopowiadała jaki to ona miała ciężki poród... Tego wolałam nie słyszeć

Niki spróbuj nacisnąć jednocześnie ctrl+shift może pomoże?

karolkya ze udalo sie umowic na wizyte...

carolyna przemilczę taki komplement od teściowej

pallas rill kolejny tekst niegodny uwagi... Brak taktu

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:39   #2670
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Ale wiem że to w podświadomości troszkę wkurza. Mi w szkole teraz powiedzieli wiedzieliśmy, że dziewczynka, bo urody Ci sporo zabrała
Ludzie to taktowne stwory. Nie przejmuj się. Mnie w poprzedniej ciąży pani z mięsnego w którym zawsze robiłam zakupy podniosła na duchu mówiąc:
"u pani to od razu widać, że będzie dziewczynka"
Ja z reguły takie rzeczy zlewam, ale wtedy naprawdę czułam się paskudnie a ta mi z takim tekstem wyskoczyła, więc pierwszy i ostatni chyba raz w życiu kogoś obcego zripostowałam mowiąc:
"no po pani za to widać, że z 5 dziewczynek urodziła" zabrałam kurę i wyszłam. Od tamtego czasu mięso kupuje gdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
co do bycia w ciąży to ja mogę w niej być bo super się czuję jeszcze jak poród będzie taki sam jak pierwszy to co 2 lata mogę rodzić
No i całe szczęście, że są takie dziewczyny jak Ty. Ktoś nam musi dzietność w kraju zwiększać

Cytat:
Nikki no kurcze ja mam masakrycznego stresa o poród już, oby nie był krótszy już nawet myśle jak tu spowolnić akcje, ale zejscie z 4 piętra tu nie pomoze :/
Ej spokój! Wyluzuj, nie ma co się nakręcać bo to na pewno Ci nie pomoże!!

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Ale chyba coś w tym jest, ja w ciąży z Helusią sama siebie nie poznawałam w lustrze, twarz taka inna mi sie zrobiła, rozlana spuchnięta, usta takie dziwne...
Mama jak na patrzyła to zawsze mówił,a że widać że dziewczynka a mnie to tak denerwowało
Teraz fakt jeszcze mało przytyłam ale ładniej wyglądam.
27 tydzień a twarz taka jak była, cera ładna...
Ja w te bzdury nie wierzę, ale ewidentnie w tej ciąży wyglądam lepiej niż w tej z córką.

Cytat:

w moim szpitalu jakoś zapomnieli umieścić na stronie listy do szpitala :/ Nie wiem kogo by się można o to zapytać... Bo w ogóle czytałam, że w niektórych szpitalach dają dzieciom pampersy, to trochę szkoda by było niepotrzebnie kupować całą pakę.
A chodzisz do szkoły rodzenia? Tam powinni wiedzieć co w danym szpitalu potrzeba. Ewentualnie zawsze możesz się przejchac do wybranego szpitala i zapytać a przy okazji obejrzeć sobie porodówkę i sale - dużo kobiet tak robi.

Nawet jak szpital będzie miał swoje pieluchy to i tak Wam się te pampersy nie zmarnują. Noworodki specjalizują się w wydalaniu na czas i pieluch schodzi mnóstwo.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości