Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 11:44   #2071
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Kate Majka się już chyba szykuje

Cayenne piękne to Twoje foto! gratuluję narobiłaś mi ochoty na sesję...

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ojeju ale napisalyscie
nadrobie pozniej tylko sie pochwale, ze bylam na strychu i mam caaale pudlo ubranek bede sie brala niedlugo za pranie i prasowanie.

I bede szyla pokrowiec na ochraniacz na lozeczko, przybornik i rozek z takiego materialu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3910885568&msg znalazlam jeszcze taki; http://allegro.pl/show_item.php?item=3888357756&msg Ktory ladniejszy??

Ktoras z Was pokazywala posciel w sowy
jak dla mnie ten drugi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
wow!

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

aha! któraś z Was pokazywała takie śpiworki: http://allegro.pl/puszysty-becik-spi...905541164.html
zamówiłam i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona!! polecam

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:46   #2072
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa?
http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...907673522.html

dla Zuzi zamówiłam komplet z myszkami i drugi komplet dla Kornelci z księżniczką http://allegro.pl/baby-raj-urocza-2e...897153053.html
Fioletowa to ta liliowa tak?? JEśli tak to liliowa mi bardziej sie podoba. No i jeszcze beż jasny jest słodki ale to dla mnie
A te drugie tez sliczne
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:47   #2073
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
za☠☠☠iaszcza

Cytat:
podoba mi sie chyba najbardziej zyrafka ciemny bez ale już Zuzia ma misia na ksiezycu w tych odcieniach, wiec nie chcę powtarzać kolorów.
białe są śliczne, ale niestety totalnie niepraktyczne
i to niestety może być mocny argument "przeciw" białej pościeli miałam pisać że te beże też fajne, ale widzę że już takie masz....
Stary 2014-01-24, 11:48   #2074
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
I bede szyla pokrowiec na ochraniacz na lozeczko, przybornik i rozek z takiego materialu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3910885568&msg znalazlam jeszcze taki; http://allegro.pl/show_item.php?item=3888357756&msg Ktory ladniejszy??
Ja obstawiam sowy

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
ja też słyszałam, że zima do kwietnia ma trzymać i mrozy syberyjskie mają niedługo dotrzeć- w wiadomościach mówili, a wcale mnie ta perspektywa nie pociesza
Przez te prognozy zaczynam sie zastanawiać jednak nad kupnem zimowego kombinezonu :/

Tak poza tym to witam sie w ten mroźny dzionek. Podczytuje was ale humor jakiś średni i brak weny do pisania. Dziś miała mnie odwiedzić teściowa żebym z nudów nie umierała, ale ze względu na temperaturę zrezygnowała :/ Na szczęście jutro już TZ wraca z nart i będę miała towarzystwo wieczorami chociaż

Mówiłyście o ciastach bananowych. Tez takie w tym tygodniu robiłam i było pyszne Przepis z Kwestii Smaku brałam. A co do nielubienia bananow to często okazuje sie że na ciepło czy po pdzerobieniu zaczyna smakować. Przetestowałam to już na kilku osobach robiąc makaron z bananami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:49   #2075
monkaa321
Zakorzenienie

maggie123 mi się bardziej podoba fioletowa
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:53   #2076
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Dzięki wszystkim za odzew w sprawie kp szwagierki. Cieszę się, że nie tylko ja uważam, że to z deka nienormalne. Być może mała ma mocny odruch ssania, ale to jeszcze nie powód by trzymać ją przy cycu tyle czasu, odłożyć do spania po czym po godzinie znów ją karmić, bo zdązy zgłodnieć. Będe się bardzo przed tym wystrzegać, mam nadzieję, że się uda.
Powiedziałabym jej o zmianie smoka, ale ona to taka co na wszystkim się zna i wszystko wie, więc niech się męczy. Jak jej mówiłam o tym, że nie ma diety matki karmiącej, trzeba jeść wszystko, a eliminować jedynie te rzeczy po których widzimy, że zaszkodziły dziecku to kiwała głową, że nie mam racji, że to wcale nie jest tak prosto jak ja mówię.No więc co będe specjalistkę uczyć

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Jeszcze jest taka opcja, że Młode właśnie jest w trakcie skoku rozwojowego ok 10 tyg.), co łączy się z kryzysem laktacyjnym - wtedy ponoć może dziecko wisieć dłużej... Takie mądrości wyczytałam na wątku wsparcia KP tak że trzeba być na to przygotowanym. Ale chyba nie było mowy aż o 2 godzinach...
to raczej nie to, bo skok rozwojowy ma się raz na jakiś czas, a ona tak karmi odkąd mała się urodziła

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam się w 3 trymestrze

Lecę czytac, co napisałyście od wczoraj

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Poważnie Nigdy nie widziałam
no nie wiem właśnie, coś mi się tu na wątku obiło o uszy, ale może o jakieś inne bieliźniane zakupy chodziło. U nas jak się okazuje nie ma już textil marketu wiec nie mogłam dziś tego sprawdzić

Cytat:
Ojeju ale napisalyscie
nadrobie pozniej tylko sie pochwale, ze bylam na strychu i mam caaale pudlo ubranek bede sie brala niedlugo za pranie i prasowanie.

Ktoras z Was pokazywala posciel w sowy
dla mnie sowy

Cytat:
A wy wszystkie zabieracie rożki? Bo ja mam nadzieję, że tam bedą jakieś kocyki czy coś, a jak nie to tż dowiezie
nie biorę, bo szpital daje

Cytat:
Kicia gratuluję Dawidka - Kochany maluszku witamy na świecie
niecierpliwie czekam na relacje!

za moment zacznie się rozpakowywanie "worka z prezentami"
która następna zatem?

Cieszę sie, że wywołałam uśmiech na Waszych licach choć mi na początku nie było do śmiechu i serio wstyd totalnie, że taki bober kilkudniowy...
a u gina ok - niunia szaleje okropnie (już się boję co to będzie po porodzie, jak ja z dwiema córami z adhd nadążę bo Zuzia dotąd spokojna teraz motorek w tyłeczku zasuwa jak szalona, zostaić na sekundę bez nadzoru nie można, bo to już na jakimś krześle siedzi i na stół się wspina, albo co gorsze na meble... a przecież jeszcze świadomości nie ma, że może sobie krzywdę zrobić..)
szyjka sie nie skróciła, mimo że Kornelka naciska na nią bardzo mocno. rozwierać też się nie rozwiera bardziej - więc same pozytywne wieści tylko. oczywiście mam dużo odpoczywać i się nie przemęczać, czyli standard, żeby jeszcze 3 tygodnie wytrzymać...

Pytałam gina, czy moja akrobatka na tym etapie i z ciasnotą, którą ma ma szansę jeszcze niewłaściwie się obrócić (2 tygodnie temu była główką w dół). stwierdził, że według niego byłoby to niemożliwe, ale już tak nie twierdzi, bo jego wnuk tydzień przed porodem (w terminie) wykonał koziołka i główką do góry się ułożył...
ten wczorajszy film taki średni powiem szczerze. normalnie po wyjściu z kina miałam mieszane uczucia, jak po "baby blues". choć nie - po tym drugim to byłam totalnie rozbita a po tym jestem w szoku - straszne relacje rodzinne...
czyli wizyta zakończona dobrymi wieściami
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:01   #2077
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
niestety nie,odciagalam przez 3 mies i mieszalam z mm a później pokarm zanikł.
pisalam juz ze bylam siedem dni w szpitalu bo jak córka nie chciala cyca dostalam zapalenia,gorączki i zakażenia jakiegoś i antybiotyk dożylnie,wtedy corka musiala byc karmiona mm i na cyca patrzec nie chciala
kurde szkoda... a ja martwię się czy będę miała mleko, bo byłam przekonana że jak jest mleko to już jest dobrze ale jak widzę to dopiero połowa sukcesu chciałabym bardzo móc karmić piersią...

A czy po porodzie cyce są dużo większe niż teraz, bo mi mleko jeszcze nie cieknie, także nie wiem czy już je mam czy dopiero będę miec, piersi urosły mi o 1 rozmiar i nie wiem jaki stanik kupić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:02   #2078
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ja do torby nie wkładam rożka bo zająłby połowę miejsca, naszykuję w domu i jak będzie mi potrzebny mąż dowiezie i tak zrobię z różnymi rzeczami bo do szpitala mamy 15min samochodem od domu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:03   #2079
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie - czapeczka po kąpieli na 5 minut i tyle.
BTW moja teściowa swojej 13letniej (prawie14letniej córce) każde po kąpieli zakładać czapkę wełnianą i tak chodzić. a jak córka przeziębiona to w domu w szaliku biega i czaami w czapce:ha haha:

Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa?
1. OMG
2. z tych dwoch kolorow bardziej podoba mi sie fiolet

Cytat:
No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży...

1.
2.

maratorka owieczki

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:11   #2080
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Side super, że jesteś A Tobie się termin przesunął? Bo z tego co kojarzę miałąś na ten sam dzień co ja -8marca?? Albo mi się coś pokręciło
termin wciąż mam na 8 marca, choć przesunął sie w pewnym momencie na 5 marca.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
jeśłi mam być szczera to ani róż ani fiolet, za to
księżyc biały i serce białe ale to moja opinia

Dziewczyny do którego tc będziecie brać magnez? Tzn kiedy macie odłożyć?
co do pierwszego zgadzam się

co do magnezu podobno normalnie można brać do końca ciąży jeśli drętwieją jakieś kończyny i ma się problemy ze stawianiem brzuszka, ewentualnie zmniejszać dawkę.

Cytat:
nie wierzę jest przepiękna!
Stary 2014-01-24, 12:12   #2081
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
BTW moja teściowa swojej 13letniej (prawie14letniej córce) każde po kąpieli zakładać czapkę wełnianą i tak chodzić. a jak córka przeziębiona to w domu w szaliku biega i czaami w czapce:ha haha:

Cytat:
Ja przynajmniej do porodu, bo mnie łapią okropne skurcze jak próbuje odstawić Potem zobaczę

Cytat:
No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży...

Nie wytrzymam

Fajna ta maskotka Ja to beztalencie jestem przy was

A to dobrze, że też nie chcecie zabierać ciuszków do szpitala Już mi z tym lepiej
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:13   #2082
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nic gin nie mowil o odstawieniu wiec pewnie bede brac do konca. A pozniej tez 1x1 zamierzam
Cytat:
Witam sie po praktycznie nieprzespanej nocy. Sikać wstawałam chyba pierdyliard razy, mała kopała w żebra i wątrobę, brzuch twardniał i odezwał sie po wczorajszej gimnastyce na szkole rodzenia nerw kulszowy- także piekł pośladek.
Reanimuje się właśnie kawą i czekam aż trochę zamułka przejdzie.

Współczuję nocy, U mnie dziś spokojnie, poza wstawaniem do taoalety było ok
A maskotka boska.. I musisz być dumna.. wlasnorecznie uszyta Dla mnie takie są najpiękniejsze. Szkoda, że ja antytalencie. Guzika nie potrafie przyszyć
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Tak poza tym to witam sie w ten mroźny dzionek. Podczytuje was ale humor jakiś średni i brak weny do pisania. Dziś miała mnie odwiedzić teściowa żebym z nudów nie umierała, ale ze względu na temperaturę zrezygnowała :/ Na szczęście jutro już TZ wraca z nart i będę miała towarzystwo wieczorami chociaż
Super, że tż już bedziesz mieć przy sobie
Stary 2014-01-24, 12:16   #2083
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
BEBE sorka ze tak pozno. W sumie tylko chwile mowili. Ze trzeba zastanowić się do kiedy karmić bo od pewnego momentu mleko nasze może być nie wystarczajace. Była tam kobieta która karmiła dziecko do 4 czy 5 roku No i karmi teraz kolejne które ma teraz chyba z 2 lata. Powiem Wam ze dziwnie to wygląda. Trochę niesmaczne to było.
też oglądałam jak już mówiłam i również uważam że ponad 4letnia dziewczynka wisząca na cycu wyglądała niesmacznie..

Cytat:
Napisane przez elunka88
Pomadka obowiązkowo! Ja już teraz chodzę wysmarowana kremem przez całe usta do nosa, tak mi wysychają wargi... wy też tak macie?
mam ten sam problem, aż czasem robią mi sie takie ala strupy na ustach strasznie to męczące a z pomadką się nie rozstaje. Kosmetyczka doradziła mi żeby smarować sobie usta miodem plus robic taki peeling z miodu i cukru na usta. Szczerze jeszcze nie próbowałam, ale wydaje mi się że może działać

Cytat:
milenqa dzisiaj mam zamiar dalszą część prania wstawić dzieciowego no i w końcu musze koszule do szpitala zamówić, tylko się zastanawiam czy z rękawem 3/4 czy krótkim bo w szpitalach podobno gorąco ale z drugiej strony ja z tych bardzo ciepłolubnych..... jak sądzicie?
ja mam z rękawem 3/4 kupioną w Textil Market za 19zł któraś z Was pytała czy sa tam staniki do karmienia, szczerze mówiąc nie widziałam a kupowałam normalny usztywniany stanik jeszcze dla siebie więc pewnie zwróciłabym uwagę.

Cytat:
Napisane przez lutien
Witam się w 3 trymestrze

Cytat:
koziemleko Dziewczyny wszystkie bierzecie swoje ciuszki? Ja chciałam brać szpitalne, ale nie chcę być jedyna
A tak to nawet nie wiem jakie wziąć i ile i w jakim rozmiarze
ja chyba jestem bardziej za szpitalnymi, poza tym w moim szpitalu i tak musowo po porodzie ubierają w szpitalne ewentualnie pozniej w swoje.

martorka ja jestem za sowami

W tamtym roku na TVNie podawali że wiosna będzie w marcu a śniegiem waliło dalej niż do kwietnia także dla mnie to mogą sobie gadać. Na dodatek zawsze pokazywali sprawdzalność na końcu każdej 'pogodny' po wpadce w tamtym roku jakoś przestali ją pokazywać.

Cytat:
dokładnie - czapeczka po kąpieli na 5 minut i tyle.
nieźle.

Cytat:
śliczna !

Jak tak mówicie o tych ciastach i mnie chyba naszła ochota ja staniki do karmienia kupiłam w jakimś sklepie bieliźniarskim 10zł za sztuke biały i czarny mam jeszcze ewentualnie sportowych kilka więc dam rade.

a krem na brodawki kupilam z bielendy bo byl w promocji w rossmanie cena na do widzenia za jakieś 4zł ale ta ziajka mnie bardzo zainteresowała bo tamten trzeba zmywać.
Stary 2014-01-24, 12:16   #2084
marima
Raczkowanie

cześć

kocyk mam taki brązowy, a gdzieś mi cytowanie uciekło http://allegro.pl/mieciutki-kocyk-z-...905511335.html

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
ciążowy mózg mówisz to chyba się udziela w nocy wstawałam do kibela i z powrotem jak chciałam przeskoczyć tżta żeby się położyć pierdyknęłam się z całej siły kolanem w oparcie sofy wydałam z siebie stłumiony krzyk coś w stylu 'aaaaaaaaaa kurrrrrrr..' na to mój tż zerwał się na równe nogi i tekst : 'JEDZIEMY NA PORODÓWKĘ?!' rano nic z tego nie pamiętał to się nazywa ciążowy mozg

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
bry ten Twój mąż

Tak sobie teraz zdałam sprawę : DZIEWCZYNY ZACZYNA SIĘ !!!
jakoś to do mnie nie docieraa zaczęłam 35 tc na razie nie panikuję

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

To z tego co się orientowałam u mnie tak samo

to ja też nie. Z tych samych wzglledow. Chociaz ja termin na 8 marca. Umówimy się na pakowanie w lutym??
ja mam termin na 5 marca i mam ambitny plan spakować się w pierwszym tygodniu lutego
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:17   #2085
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość

Wciąż czekam na kasę z ZUSu (swoją drogą za zwolnienie z końca grudnia do połowy stycznia i wciąż pusto na koncie ) żeby pozamawiać z Gemini. Od pracodawcy w grudniu dostałam 400 zł mniej, bo przekroczyłam 33 dzień i reszta już z zusu, ale kasy nie widać, a kończy się styczeń. Czy Wy też tyle czekacie? Ciekawe ile będę czekać na "wypłatę" za styczeń
gdzieś mi się obiło o uszy że Zus w ciagu 30 dni wypłaca zasiłek, niedługo się dowiem bo na razie płaci mi pracodawca

Cytat:
Niestety
Chyba to przez moje drapanie
pod żadnym pozorem nie mozna drapać mnie dzisiaj swędzi mocno brzuszek ale go nie ruszam, posmarowałam po wizycie u gina i powtórnie zrobię to po obiadku

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
W Rossmanie można kupić też małe puste buteleczki. Lepiej kupić kilka i wlać właśnie swój szampon czy żel pod prysznic. Nie każdy szampon z tych małych pasuje do czyichś włosów.
Ja mogę tylko myć głowę szamponem dla dzieci, bo mam po wszystkich innych łupież.
też myślałam o tych małych buteleczkach

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Dziekuje za gratulacje. Troszke wepchnelam sie wam w kolejke! Wczoraj o 22.30 odeszly mi wody. Nic nie wskazywalo na porod czulam sie jak zwykle. Brzuszek wysoko. Zadzwonilam po karetke bo tz w pracy za granica. Na izbie dostalam sterydy na plucka malego. Urodzilam sn o 6.50 a moj tz zdazyl dojechac na koncowke porodu. Malego polozono mi na brzuchu na chwilke i zabrano do inkubatora.
Wszystko z nim jest ok. Dostal 9 punktow. Mam go juz przy sobie i nie musi byc w inkubatorze. Wszystkie jego narzady pracuja jak trzeba. Mamy tylko problem z karmieniem. Ma slaby odruch ssania. Narazie dostal mm dwa razy ale ja sie nie poddaje i zrobie wszystko zeby karmic piersia. Narazie sie zegnam moze jutro cos napisze bo od wczoraj jeszcze nie spalam ani minuty.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje zdrówka dla Ciebie i małego oraz szybkiego powrotu do formy

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A po co stanik pod koszule?
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A jak będzie dużo mleka ciekło? W stanik wkładasz wkładki laktacyjne, a bez stanika chodzisz z plamami

No i ja osobiście nie chciałabym, żeby wszyscy widzieli przez koszulę, że mi cyce wiszą, a stanik zawsze potrzyma - to już dla własnego widzimisię
właśnie to samo miałam napisać i też nie lubią jak mi cyce dyndają na prawo i lewo

Cytat:
Hej

Dziewczyny jakaś masakra wczoraj wieczorem już nie miałam sily pisać tylko czytałam. Bolał mnie brzuch, kręgosłup i miednica .Sikałam średnio co 4minuty i mój mąż stwierdził, że pewnie w nocy będziemy jechać na IP bo mi wody odejdą. Całą noc się męczyłam z różnymi bólami i twardniejącym brzuchem no i oczywiście sikaniem Dlatego dzisiaj jestem mega zmęczona. Na dodatek jak się tak czuję to się strasznie zrzędliwa i agresywna robię
Dzisiaj jest już lepiej tylko Majka się jakaś leniwa zrobiła.
może to zapowiedź nadchodzącego porodu

jestem po wizycie u gina. niestety moje łożysko nie wygląda za ciekawie i nadal muszę leżeć. do samego porodu nie będę wiedzieć czy sn czy cc, bo jeśli przy skurczach będzie minimalne krwawienie to nie będą ryzykować i zrobią od razu cc dobrze byłoby jakbym jeszcze wytrzymała 3 tyg. jakoś do mnie to nie dochodzi i nie dochodzi do mojej świadomości że mogłabym urodzić wcześniej niż w 39/40 tc

przez miesiąc przypakowałam leżąc 4 kg i jestem od początku na +14 a w pasie mam już 104 cm szyjka zamknięta, ale rozpulchniona, że rozpulchniona to chyba ok bo to normalne w ciąży? no i mamy celibat na te 3 tygodnie jeszcze
Stary 2014-01-24, 12:27   #2086
wewillrockyou
Rozeznanie

aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:30   #2087
marima
Raczkowanie

Cytat:
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
gratulacje
Stary 2014-01-24, 12:31   #2088
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
ale wątek swój ma, a co!

Piękna ta Twoja sowa! kolory, wzór w gwiazdki - wszystko
Cytat:
BTW moja teściowa swojej 13letniej (prawie14letniej córce) każde po kąpieli zakładać czapkę wełnianą i tak chodzić. a jak córka przeziębiona to w domu w szaliku biega i czaami w czapce
nie wierzę biedna dziewczyna
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
pod żadnym pozorem nie mozna drapać
-------------------------
jestem po wizycie u gina. niestety moje łożysko nie wygląda za ciekawie i nadal muszę leżeć. do samego porodu nie będę wiedzieć czy sn czy cc, bo jeśli przy skurczach będzie minimalne krwawienie to nie będą ryzykować i zrobią od razu cc dobrze byłoby jakbym jeszcze wytrzymała 3 tyg. jakoś do mnie to nie dochodzi i nie dochodzi do mojej świadomości że mogłabym urodzić wcześniej niż w 39/40 tc

przez miesiąc przypakowałam leżąc 4 kg i jestem od początku na +14 a w pasie mam już 104 cm szyjka zamknięta, ale rozpulchniona, że rozpulchniona to chyba ok bo to normalne w ciąży? no i mamy celibat na te 3 tygodnie jeszcze
1. nie wiedzialam, że nie można drapać, ja się od paru miesięcy ciągle drapię bo swędzi
2. za łożysko, niech wytrzyma jeszcze...
U mnie zawsze szyjka "twarda, długa, zamknięta", rozpulchniona nigdy nie bywa
Stary 2014-01-24, 12:33   #2089
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

No to Cie będziemy pilnować, żebyś leżała. 3 tygodnie szybko zlecą... Rozpulchniona szyjka "powoli" szykuje się do porodu, ale w 35/36 tygodniu to raczej norma.

Cytat:
Wow, gratulacje. Ja sie szykuje, zeby sobie akurat ten depilator kupic, ale to po porodzie.
Stary 2014-01-24, 12:41   #2090
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
pod żadnym pozorem nie mozna drapać mnie dzisiaj swędzi mocno brzuszek ale go nie ruszam, posmarowałam po wizycie u gina i powtórnie zrobię to po obiadku
Teraz mi to mówisz

Dobrze, że jesteś pod kontrolą gina

Cytat:

A wiecie co? Przez te mrozy nie poszłam dzisiaj do lumpa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:43   #2091
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
ale wątek swój ma, a co!

Piękna ta Twoja sowa! kolory, wzór w gwiazdki - wszystko

nie wierzę biedna dziewczyna

1. nie wiedzialam, że nie można drapać, ja się od paru miesięcy ciągle drapię bo swędzi
2. za łożysko, niech wytrzyma jeszcze...
U mnie zawsze szyjka "twarda, długa, zamknięta", rozpulchniona nigdy nie bywa
kiedyś coś właśnie o drapaniu czytałam, ale nie potrafię konkretnie powiedzieć dlaczego nie można drapać swędzącej skóryka właśnie siedzę z gołym brzucholkiem bo musiałam się poratować oliwką z babydream bo już nie mogłam wytrzymać, tak mnie swędzi brzuszek

coś czułam że za wcześnie wątek mamuś październikowych

Cytat:
No to Cie będziemy pilnować, żebyś leżała. 3 tygodnie szybko zlecą... Rozpulchniona szyjka "powoli" szykuje się do porodu, ale w 35/36 tygodniu to raczej norma.

Wow, gratulacje. Ja sie szykuje, zeby sobie akurat ten depilator kupic, ale to po porodzie.
jestem u rodziców od 2 tyg bo TŻ zabiera mnie tylko w weekendy bo tylko wtedy jest w domu, no i tutaj mam większy reżim niż w szpitalu, ale dla świętego spokoju dla wszystkich pomieszkam jeszcze z rodzicami przez tydzień, a potem wrócę do siebie i tam będę odpoczywać, ale przynajmniej ratami sobie jeszcze dopiorę, poprasuję i spakuję torbę do szpitala

w takim razie nie martwię się rozpulchnioną szyjką teraz każą mi leżeć a przyjdzie co do czego to będą wywoływać poród bo będę po terminie
Stary 2014-01-24, 12:59   #2092
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jakaś masakra wczoraj wieczorem już nie miałam sily pisać tylko czytałam. Bolał mnie brzuch, kręgosłup i miednica .Sikałam średnio co 4minuty i mój mąż stwierdził, że pewnie w nocy będziemy jechać na IP bo mi wody odejdą. Całą noc się męczyłam z różnymi bólami i twardniejącym brzuchem no i oczywiście sikaniem Dlatego dzisiaj jestem mega zmęczona. Na dodatek jak się tak czuję to się strasznie zrzędliwa i agresywna robię
biedna Maja, odpuść mamusi!

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Dziewczyny wszystkie bierzecie swoje ciuszki? Ja chciałam brać szpitalne, ale nie chcę być jedyna
A tak to nawet nie wiem jakie wziąć i ile i w jakim rozmiarze
ja nie biorę nic dla Małego, oprócz pieluch i chusteczek nawilżanych, lepiej niech na początku ufajda te szpitalne łachmanki niż moje piękne pachnące, wyprasowane ciuszki no a tak serio, to u mnie w szpitalu wszystko zapewniają a nie chcę, żeby moje się gdzieś zagubiły. Poza tym znajoma jak leżała, to jej Mały przynajmniej 2 razy dziennie się obsikiwał.. w takim wypadku musiałabym brać dwie torby dodatkowo z ubrankami

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość

ja też słyszałam, że zima do kwietnia ma trzymać i mrozy syberyjskie mają niedługo dotrzeć- w wiadomościach mówili, a wcale mnie ta perspektywa nie pociesza
no co Ty a ja mam tylko jeden kombinezon dla Małego i to w rozmiarze 56

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
ale boska!!!!!!!!!!!!!!! zwłaszcza, że mam ostatnio fazę na sowy.. przeeeeeza☠☠☠iaszcza

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

kochana, odpoczywaj dużo i się oszczędzaj! a co dodatkowych kilogramów.. jak będziesz się dzieciątkiem zajmować to pozostaną tylko wspomnieniem
========================= ========================= =============

a co w końcu z tą rossmanowską maścią na sutki?

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:01   #2093
thidien
Rozeznanie

o ja, ale wiadomości 111kicia111 gratuluję Dawidka już na świecie!!!! duuuuużo zdrowia!!!!

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja mam z rękawem 3/4 kupioną w Textil Market za 19zł
też mierzyłam - ale L za małe, XL za duże, chyba będę chodziła w worku na kartofle ;P:P:P:P:P

heh byłam wczoraj na wizycie i tak sobie powtarzałam po cichu, żeby nie zapomnieć o żelazie, bo mi się skończyło, że... zapomniałam się upomnieć o zdjęcie! ostatnie mam z września :/
pyta mnie gin czy miał być chłopak czy dziewczynka - mówię, że niby chłopak, ale czy się magicznie w dziewczynkę nie zamienił to nie wiem - a ten do mnie, że niestety, nie potwierdzi i nie zaprzeczy, bo Młody (i tego się będę trzymać) nie chce w ogóle współpracować :P

następna wizyta 13.02 - ciekawe, czy mi zrobi usg i czy w końcu się Młody wypnie tak, żeby żadnych wątpliwości nie było... ale to będzie gdzieś 33tydzień, robią jeszcze wtedy usg? :P

tak mówicie o tej zimie... myślałam, że na wyjście opatulenie body, kaftanikiem, spodenkami, welurowym pajacem i kocykiem wystarczy... a teraz nie wiem... czy może kombinować jakiś kombinezon czy nie... :| głupia pogoda...
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-01-24 o 13:04
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:01   #2094
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
termin wciąż mam na 8 marca, choć przesunął sie w pewnym momencie na 5 marca.
No to dobrze kojarzyłam

Cytat:
Ale fajna niespodzianka)
Stary 2014-01-24, 13:07   #2095
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód:
Fajnie, gratuluję

Cytat:
coś w tym jest bo Piotruś podobno jest bardzo długi, on chyba będzie wyglądał jak szczypiorek na grządce

Cytat:
Beżowa
Ale czytałam, że już masz w beżu, więc ta liliowa. Róż jest różowy aż do wyrzygania

Cytat:
czyli tak jak moja koleżanka

Cytat:
Coś Ty, jest bardzo ładna, do ręki nie brałam, ale wygląda na kupną, więc jak najbardziej "professional"

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Kupiłam je w tesco. Dwa takie same

wyglądają tak samo, tylko mam biały i czarny i nie mam wyjmowanych miseczek jak tutaj pisze mam tylko sam materiał. W lato w nim nie wyjdę, bo suty będą stały, ale teraz w zime mi wszystko jedno i w szpitalu będę miała wkładki, to też nie będzie widać

Ja nie biorę swoich Niech młoda leży w tych wytarciuchach, niech się od małego uczy, że nie ma życiu łatwo
A tak poważnie nie chce mi się brać ciuszków, za dużo by tego było, a tak to położne wezmą i przebiora, bo jakbym miała swoje, to już by do mnie nie wróciły.

Mi się śniło, że moją Olę karmiłam i nosiłam na rękach ale fajnie było bo poduldała cyca 3 sekundy i była najedzona
Ja śpię w takim sportowym z pepco, tez bez misek wyjmowanych, tyle że rozmiar A lub C widuję tylko w filmach

Jak to położone wezmą i przebiorą u was w szpitalu połozne się dziećmi zajmują
Bo nie wiem, czy mówimy o tym samym. U nas po porodzie dają ci dziecko i od tej pory ty cały czas z nim jesteś, przebierasz, przewijasz, a piguły tylko kąpią- przy tobie na sali- pod kranem zresztą Myślałam, że to norma w każdym szpitalu...

Fajny sen, lubię takie

Cytat:
leżę bo nie dam rady sie podnieść jak już wstanę to kręci mi się w głowie po tylu dniach leżenia, ale siusiać trzeba. Co innego się oszczędzać, a co innego tylko leżeć

lepiej więcej leż, mnie wczoraj też Piotruś tak dał do wiwatu że czułam się okropnie. Raz uciskał nerw od nogi i cała zdrętwiała, innym razem wpychał nogę pod żebro że mi słabo było, jeszcze innym próbował chyba wypchnąć rękę przez moją pochwę i sie przywitać z tatą. Czuję się w takich chwilach potwornie bo wiem z jednej strony że powinnam się cieszyć że tam jest i się rusza, ale to zaczyna być coraz bardziej bolesne. Nie wyobrażam sobie co czują dziewczyny które mają duże dzieciaki jak nasz kurczak ma niecałe 2 kilo w 34 tygodniu!

Bo mu jeść nie dajesz dokarm porządnie chłopaka niech utyje, to będzie miał mniej miejsca i przestanie Cię tak kopać

A mi brzuch dzisiaj cały tańczył
I tez mi się jakieś durnoty śniły, ale zbudził mnie mąż telefonem, żebym mu zmierzyła szerokość fugi między mozaiką... czy to taka różncia 2 mm czy 3?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:07   #2096
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

co z tym łożyskiem nie tak? zaczyna się starzeć?

Cytat:
ale fart

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
o ja, ale wiadomości 111kicia111 gratuluję Dawidka już na świecie!!!! duuuuużo zdrowia!!!!

też mierzyłam - ale L za małe, XL za duże, chyba będę chodziła w worku na kartofle ;P:P:P:P:P

heh byłam wczoraj na wizycie i tak sobie powtarzałam po cichu, żeby nie zapomnieć o żelazie, bo mi się skończyło, że... zapomniałam się upomnieć o zdjęcie! ostatnie mam z września :/
pyta mnie gin czy miał być chłopak czy dziewczynka - mówię, że niby chłopak, ale czy się magicznie w dziewczynkę nie zamienił to nie wiem - a ten do mnie, że niestety, nie potwierdzi i nie zaprzeczy, bo Młody (i tego się będę trzymać) nie chce w ogóle współpracować :P

następna wizyta 13.02 - ciekawe, czy mi zrobi usg i czy w końcu się Młody wypnie tak, żeby żadnych wątpliwości nie było... ale to będzie gdzieś 33tydzień, robią jeszcze wtedy usg? :P

tak mówicie o tej zimie... myślałam, że na wyjście opatulenie body, kaftanikiem, spodenkami, welurowym pajacem i kocykiem wystarczy... a teraz nie wiem... czy może kombinować jakiś kombinezon czy nie... :| głupia pogoda...
ale by były jaja ( a raczej nie byłoby ich) gdyby okazalo się, że w brzuchu mieszka dziewczynka.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:14   #2097
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Pytałam gina, czy moja akrobatka na tym etapie i z ciasnotą, którą ma ma szansę jeszcze niewłaściwie się obrócić (2 tygodnie temu była główką w dół). stwierdził, że według niego byłoby to niemożliwe, ale już tak nie twierdzi, bo jego wnuk tydzień przed porodem (w terminie) wykonał koziołka i główką do góry się ułożył...
ten wczorajszy film taki średni powiem szczerze. normalnie po wyjściu z kina miałam mieszane uczucia, jak po "baby blues". choć nie - po tym drugim to byłam totalnie rozbita a po tym jestem w szoku - straszne relacje rodzinne...
Gratulacje za udaną wizytę

Cytat:
leżę bo nie dam rady sie podnieść jak już wstanę to kręci mi się w głowie po tylu dniach leżenia, ale siusiać trzeba. Co innego się oszczędzać, a co innego tylko leżeć
lepiej więcej leż, mnie wczoraj też Piotruś tak dał do wiwatu że czułam się okropnie. Raz uciskał nerw od nogi i cała zdrętwiała, innym razem wpychał nogę pod żebro że mi słabo było, jeszcze innym próbował chyba wypchnąć rękę przez moją pochwę i sie przywitać z tatą. Czuję się w takich chwilach potwornie bo wiem z jednej strony że powinnam się cieszyć że tam jest i się rusza, ale to zaczyna być coraz bardziej bolesne. Nie wyobrażam sobie co czują dziewczyny które mają duże dzieciaki jak nasz kurczak ma niecałe 2 kilo w 34 tygodniu!
No Maja ma już ponad 3kg więc jest mało subtelna, jak Twój Piotrek taki dlugi to współczuje jak dojdzie do wagi Majki

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kate1623 strasznie współczuje nieprzespanej nocki jak tylko będziesz miała możliwość to odsypiaj, żebyś w razie czego miała siły urodzić Majeczke
:
No właśnie wstałam teraz trzeba się wysypiać bo poród się za rogiem czai

Cytat:
1. dokładnie - czapeczka po kąpieli na 5 minut i tyle.

2.Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa?

dla Zuzi zamówiłam komplet z myszkami i drugi komplet dla Kornelci z księżniczką http://allegro.pl/baby-raj-urocza-2e...897153053.html
1. o matko
2. fioletowa według mnie ładniejsza

Cytat:
1.Witam sie po praktycznie nieprzespanej nocy. Sikać wstawałam chyba pierdyliard razy, mała kopała w żebra i wątrobę, brzuch twardniał i odezwał sie po wczorajszej gimnastyce na szkole rodzenia nerw kulszowy- także piekł pośladek.
Reanimuje się właśnie kawą i czekam aż trochę zamułka przejdzie.

2.Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
1. Witaj w klubie
2. Ślicznie Ci wyszła

Cytat:

Gratulacje za wizytę odpoczywaj koniecznie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:22   #2098
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
cześć

jakoś to do mnie nie docieraa zaczęłam 35 tc na razie nie panikuję
Gratulacje

Cytat:
Super

Cytat:

A wiecie co? Przez te mrozy nie poszłam dzisiaj do lumpa
Ojoj biedactwo

Cytat:
coś czułam że za wcześnie wątek mamuś październikowych
Oo a co u nich? Muszę poszpiegować

Nadrobiłam przespałam się chwilę i teraz mam mega lenia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:22   #2099
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ale by były jaja ( a raczej nie byłoby ich) gdyby okazalo się, że w brzuchu mieszka dziewczynka.
na następnej wizycie chyba nie wyjdę z gabinetu, póki się nie dowiem - zasiał gin we mnie ziarenko niepewności..

zapomniałam się pochwalić - położyliśmy podłogę dzisiaj listwy przypodłogowe i zawisną kinkiety bosz... od początku grudnia się babrać - już się nie chce, ale warto było, patrząc na efekt

mam nadzieję, że narożnik przyjdzie w terminie - jak mnie wykiwają na kasę i nie przywiozą, to pojadę na drugi koniec Polski i skopię tyłki!

od teraz pakuję do kartonów rzeczy z małego pokoju (bleeeeeh nienawidzę takiej roboty, bo tego jest mnóstwo) i będziemy przestawiać meble - może się uda zacząć od przyszłego tygodnia już robić remontowy burdel w przyszłym pokoju Malucha
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:25   #2100
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
co z tym łożyskiem nie tak? zaczyna się starzeć?
na początku stycznia trafiłam do szpitala z krwawieniem i przodującym łożyskiem, które nachodziło na ujście szyjki. dzięki leżeniu łożysko trochę się podniosło, ale nie jakoś rewelacyjnie, stąd ryzyko ponownego krwawienia i przedwczesnego porodu cc.,więc byle donosić do 37 tc

Cytat:

Gratulacje za wizytę odpoczywaj koniecznie
dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości