Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 11:09   #2371
meire
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez skrzat1988 Pokaż wiadomość

Ja właśnie też złapałam zawiechę...W ogóle wczoraj wpadłam w jakąś taką panikę ciążowo-porodową. Obejrzałam kilka filmików porodów, naczytałam się opisów jaki to niemiłosierny ból i mi się odechciało...stwierdziłam , że nie wytrzymam tego I pokłóciłam się z TŻtem, bo on powiedział, że to przecież normalne i miliony kobiet rodzą dzieci, więc mnie też się uda. A to będzie moja pierwsza ciąża i boję się jak cholera tych zmian, tego bólu...chcę dziecka, ale to wszystko mnie przeraża. Wiem, że miliony kobiet rodzi dzieci i jakoś to przeżywają, ale siebie analizuję indywidualnie i potrzebuję empatii No i teraz mam owulację, ale chyba nic z tego nie będzie, bo obleciał mnie taki strach, że nie umiem się przełamać teraz...
ejj... spokojnie... każda kobieta się tego boi.. i owszem ból jest straszny, ale jak dostaniesz dzidzię na ręce, to momentalnie o nim zapominasz i nie jest to tylko bajka.. a zresztą, jak widzisz niektóre z nas świadomie chcą się na ten ból zdecydować drugi raz, więc nie może być aż tak strasznie...

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko, bo coreczka mocno gorączkuje i jest uwieszona na mnie, masakra z nią, teraz śpi po czopku.
Zdrówka dla córci.. biedactwo się męczy pewnie... oby jej szybko przeszło..
moja na szczęście już doszła do siebie i obeszło się bez antybiotyku... chodzi już do przedszkola od środy.. ciekawe, jak długo pochodzi bez choróbska...

Nie chcę mi się ruszać do tego lekarza, jak sobie pomyślę, że będę się znów musiała prosić o te badania..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:19   #2372
malinOla1
Wtajemniczenie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej :-D
Dostalam dzisiaj piekny prezent urodzinowy w ostaci @ jajcory nawalaja jak nigdy
Sto lat sto lat niech żyje Karoloo nam! to ile klapsów? Kochana niech Ci się spełnią wszystkie marzenia i szybko zamieszka w brzuszku dziecina

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane foto i lecę na pobranie krwi, no i do pracy
Miłego dnia

U nas -6

Załącznik 5554661
Piękne U mnie -7

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
A powiedz mi.. w jaki sposób odzyskujesz kolory z zafarbowanego prania??..
mi się wczoraj Zuzi spodnie od piżamy odbarwiły.. w kilku miejscach jaśniejsze plamki się zrobiły.. ale najlepsze, że nic mi nie pofarbowało i tylko te jedne spodnie tak zrobiły.. nie wiem, o co chodzi..
To była moja pierwsza walka z praniem moczyłam w proszku do białego i mydełku niemieckim na plamy, potem moczyłam w proszku do firanek on z wybielaczem i potem włączyłam pralkę, ale nie wiem czy mi to coś pomoże, stanika napewno nie odzyskam a reszcie prania przyjrze się jak wrócę, bo przy dziennym świetle inaczej widać. Podobno są chusteczki do prania które wchłaniają ale nie mam

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Wpadłam tylko prosić Was o trzymanie kciuków za mnie. Wstałam rano i zaczęłam krwawić, niestety dość mocno. Nic mnie nie boli, teraz krwawienie niby ustało. Dzwoniłam do swojego gina, niestety operuje, więc muszę poczekać. Pakuję się, bo pewnie zostawi mnie w szpitalu.
Tak więc pierwszą wizytę mam wcześniej niż planowałam.
Mamy dzisiaj rocznicę... krwawienie jako prezent...

Trzymajcie proszę kciuki Będzie dobrze!
Wszystkiego dobrego kochana na tą rocznicę i dużo zdrówka trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia Będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko, bo coreczka mocno gorączkuje i jest uwieszona na mnie, masakra z nią, teraz śpi po czopku.
Dużo zdrówka dla córci

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Dostałam jakichś plam na brzuchu, udach, rękach... masakra coś takiego jak liszaj... kiedyś już tak miałam a teraz znowu... te plamy się pojawiły jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży ale nic z tym nie robiłam... teraz chyba będę musiała wybrać się do dermatologa bo ich coraz więcej i to duże się robią
Moja siostra jest alergiczką i przy ciąży też jej dużo plam powychodziło i stwierdzono u niej skórę atopową

Ale miałam głupi sen... Śniło mi się że zdradziłam Tż
Mam nadzieję, że nie gadałam przez sen

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:31   #2373
Karoloo
<3 <3 <3

Kochane nie cytuje- dziękuję bardzo za zyczenia jestescie wspaniałe

A urodziny świętuje właśnie tak:

Cloud trzymam kciuki zeby nie bylo nic poważnego

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:39   #2374
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

co się stało;> czy coś ominęłam?

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:41   #2375
meire
Zakorzenienie

Cytat:

Babiszonie??... co się stało??...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:42   #2376
Karoloo
<3 <3 <3

Wraz z okresem pierwszy raz dostalam gratis: wymioty, biegunke, omdlwnie i odwodnienie. Teraz sobie leze i czekam az wszystko zejdzie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:45   #2377
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Co ma znqczyc ta kroplowka?
Moze jeszcze mi sie myslenie nie wlqczylo, bo wrocilam z uczelni i usnelam, a obudzilam sie przed momentem

Leine zdrowka dla coreczki, niech sie kuruje biedactwo jedno ;*
A ile ona ma? Bo nie pamietam
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

Moje największe szczęście <3

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:47
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:59   #2378
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no to trzymamy
Cytat:
carmena trzymam kciuki
Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę, Kochana...
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość

Carmena za wizytę
dzięki

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Wpadłam tylko prosić Was o trzymanie kciuków za mnie. Wstałam rano i zaczęłam krwawić, niestety dość mocno. Nic mnie nie boli, teraz krwawienie niby ustało. Dzwoniłam do swojego gina, niestety operuje, więc muszę poczekać. Pakuję się, bo pewnie zostawi mnie w szpitalu.
Tak więc pierwszą wizytę mam wcześniej niż planowałam.
Mamy dzisiaj rocznicę... krwawienie jako prezent...

Trzymajcie proszę kciuki Będzie dobrze!
o jezu trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!!!!!!

Cytat:
Nie wiedziałam, że już bierzesz Dupka...
Ja to nic nie biorę oprócz kwasu foliowego

Dostałam jakichś plam na brzuchu, udach, rękach... masakra coś takiego jak liszaj... kiedyś już tak miałam a teraz znowu... te plamy się pojawiły jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży ale nic z tym nie robiłam... teraz chyba będę musiała wybrać się do dermatologa bo ich coraz więcej i to duże się robią
koniecznie idź

Karolooo ale masz urodziny. Tak nagle Cię wzięło? z czego to? z zatrucia?kochana kuruj się tam!!!

po wizycie okej zapalenia jakiegoś się nabawiłam, ale tak to w porządku. I na nic mi było bycie fair z lekarzem pow. że to moja ostatnia wizyta najprawdopodobniej, a on mi wypisał badania na swój koszt i na co ja się odzywałam :/ jak wyszłam taka w szoku to do mnie doszło, że mogłam się kłócić o te skierowanie ale ze mnie cep.
Niby grosze bo to tylko mocz i morfologia, ale zawsze.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:28   #2379
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
po wizycie okej zapalenia jakiegoś się nabawiłam, ale tak to w porządku. I na nic mi było bycie fair z lekarzem pow. że to moja ostatnia wizyta najprawdopodobniej, a on mi wypisał badania na swój koszt i na co ja się odzywałam :/ jak wyszłam taka w szoku to do mnie doszło, że mogłam się kłócić o te skierowanie ale ze mnie cep.
Co za dziad dla mnie nie do pojęcia skąd się tacy lekarze biorą ja to jeszcze za żadne badanie nie zapłaciłam, chodzę do lekarza na nfz, więc badania też robią na nfz trzeba go było opierdzielić skoro i tak ostatni raz tam byłaś
Stary 2014-01-24, 12:37   #2380
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

nie kapuję? co powiedziałaś, że nie dał CI skierowań?

6.2.15

Stary 2014-01-24, 12:48   #2381
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Co za dziad dla mnie nie do pojęcia skąd się tacy lekarze biorą ja to jeszcze za żadne badanie nie zapłaciłam, chodzę do lekarza na nfz, więc badania też robią na nfz trzeba go było opierdzielić skoro i tak ostatni raz tam byłaś
no ja właśnie nie wiem co mi odbiło żeby się tak zbyć aaaa bo siedziałam tam półtorej godziny, bratowej się śpieszyło i chciałam już najszybciej wyjść. I jak wyszłam z gabinetu to do mnie doszło, że należy mi się to skierowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
nie kapuję? co powiedziałaś, że nie dał CI skierowań?
powiedziałam, że ostatni raz mam u niego wizytę, bo idę do innego gina. Chciałam być fair, bo myślałam, że mi przepisze badania na NFZ normalnie jeszcze żebym miała spokój, a tu taki wałek. Kapnęłam się jak już wychodziłam to dał mi plik z moją kartą i wynikami z prenatalnego, że zapisał mi na zwykłej kartce.

A bo nasłuchałam się Was, że przyznajecie się lekarzom, że na dwa fronty jedziecie, no i mam...

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-24, 12:58   #2382
vioris
Zakorzenienie

Hej kochane
U mnie nadal @ nie ma a ta tempka sobie powoli spaaadaa...
Beznadziejny ten cykl. Swoją drogą dziwne, że spada tak powoli a nie jak zawsze od razu bach, bach i @. Nie wiem co jest grane

Cytat:
ejj... spokojnie... każda kobieta się tego boi.. i owszem ból jest straszny, ale jak dostaniesz dzidzię na ręce, to momentalnie o nim zapominasz i nie jest to tylko bajka.. a zresztą, jak widzisz niektóre z nas świadomie chcą się na ten ból zdecydować drugi raz, więc nie może być aż tak strasznie...
Nie tak do końca świadomie Organizm tak zrobiony jest, że zapomina ból Niby wiesz że bolało, ale nie pamiętasz jak Dlatego po czasie się decydujesz znowu Ale pomijając to że cholernie boli to da się przeżyć i stres nikomu nie pomógł uśmierzyć bólu a jedynie nasilił go. Jak ktoś jeszcze zanim zajdzie w ciążę już panikuje to ja nie wiem co zrobi w ciązy

Carmena co za lekarz A to co na złośc chciał Ci zrobić, bo powiedziałaś że już nie przyjdziesz? Nie ma co być szczerym dla lekarzy. Udawać, że wszystko ok i już nie przyjść po prostu. Może on to odebrał, że nie jesteś zadowolona z jego opieki a nie że chcesz np zmienić na lekarza pracującego w szpitalu gdzie chcesz rodzić Ale fajnie, że wszystko ok

Karoloo współczuję kroplówki Wszystkiego naj na urodzinki

God ja też mam takie plamy ale na nogach, nie wiem co to

Leine
zdrówka dla córci i oby szybko jej przeszło

Spadam robić jakiś obiad Dziś będę dzwonić i pytać o noclegi na luty, bo na walentynki jedziemy na weekend na narty Już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
no ja właśnie nie wiem co mi odbiło żeby się tak zbyć aaaa bo siedziałam tam półtorej godziny, bratowej się śpieszyło i chciałam już najszybciej wyjść. I jak wyszłam z gabinetu to do mnie doszło, że należy mi się to skierowanie

powiedziałam, że ostatni raz mam u niego wizytę, bo idę do innego gina. Chciałam być fair, bo myślałam, że mi przepisze badania na NFZ normalnie jeszcze żebym miała spokój, a tu taki wałek. Kapnęłam się jak już wychodziłam to dał mi plik z moją kartą i wynikami z prenatalnego, że zapisał mi na zwykłej kartce.

A bo nasłuchałam się Was, że przyznajecie się lekarzom, że na dwa fronty jedziecie, no i mam...
A ja bym głupa zagrała i tam zadzwoniła i powiedziała, że byłaś na NFZ u lekarza i wypisał Ci badania do zrobienia mocz i krew ale chyba się pomylił i na zwykłej kartce to napisał a przecież powinnaś dostać na nfz No i co Ci powiedzą? Powinien wystawić, bo byłaś na wizycie na NFZ więc badania te które się w ciąży należą musi wypisać na NFZ
Stary 2014-01-24, 13:02   #2383
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Wraz z okresem pierwszy raz dostalam gratis: wymioty, biegunke, omdlwnie i odwodnienie. Teraz sobie leze i czekam az wszystko zejdzie

oooo matko a ciekawe po cym to tak. Trzyma się
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:02   #2384
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

A ja bym głupa zagrała i tam zadzwoniła i powiedziała, że byłaś na NFZ u lekarza i wypisał Ci badania do zrobienia mocz i krew ale chyba się pomylił i na zwykłej kartce to napisał a przecież powinnaś dostać na nfz No i co Ci powiedzą? Powinien wystawić, bo byłaś na wizycie na NFZ więc badania te które się w ciąży należą musi wypisać na NFZ
już dupcza go! jak mam tam znowu tym razem z dzieckiem półtorej godziny przesiedzieć żeby dostać się do gabinetu to mam go we żiyci bo tak od ręki skierowań nie dają, trzeba wejść do gabinetu.
Już sobie zapłacę te 2dychy za mocz i morfologię...

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-24, 13:06   #2385
emagi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
)

Może próbować, ale teraz jest tak, że nawet jak sie lekarz na skierowaniu czy recepcie pomyli to z powrotem odsyłają do lekarza, żeby poprawiał, no chyba że Carmenaa ładnie poderwie jakąś babe w rejestracji to może sie uda
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:17   #2386
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

a no to rzeczywiście wałek

a słuchaj, jak tam to badanie co nie zdążylaś zrobić?

Wzięłam się za porównywanie witamin dla planujących ciążę i na początek ciekawy artykuł o diecie:
http://www.vitanina.pl/?p=1156

No i w tych droższych preparatach dla kobiet ( Fertilcare czy tym zestawie co mi gin stara plecała Prenatal Probaby woman+man) mają w sobie dodatkowo L-arginina bo ułatwia swobodny dopływ krwi do narządów płciowych, wspomaga dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się.Produkty zawierające tę substancję to: mleko, a szczególnie przetwory mleczne, mięso drobiowe, ryby (łosoś, halibut), orzechy, płatki owsiane, soja, słonecznik, czyli wszędzie tam, gdzie występuje białko. I ta l-arganina jest właśnie taka droga, ale może warto?? co o tym sądzicie ??

i jeszcze:
lsuplementy argininy są wskazane dla osób dorosłych ponieważ po 30-tym roku życia prawie całkowicie wygasa wydzielanie jej przez przysadkę mózgową.

Teraz zaanalizuję witaminki dla facetów

6.2.15

Edytowane przez maciejka1987
Czas edycji: 2014-01-24 o 13:21
Stary 2014-01-24, 13:19   #2387
God Of War 20
Zakorzenienie

karoloo bidulko... ale Cię dopadło...
carmena no wiesz jak ostatnia wizyta u niego i mu to prosto z mostu powiedziałaś i stwierdził, że ma w nosie

My po obiedzie, już posprzątałam i wszystko zrobiłam.
Stary 2014-01-24, 13:22   #2388
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
a no to rzeczywiście wałek

a słuchaj, jak tam to badanie co nie zdążylaś zrobić?

Wzięłam się za porównywanie witamin dla planujących ciążę i na początek ciekawy artykuł o diecie:
http://www.vitanina.pl/?p=1156

No i w tych droższych preparatach dla kobiet ( Fertilcare czy tym zestawie co mi gin stara plecała Prenatal Probaby woman+man) mają w sobie dodatkowo L-arginina bo ułatwia swobodny dopływ krwi do narządów płciowych, wspomaga dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się.Produkty zawierające tę substancję to: mleko, a szczególnie przetwory mleczne, mięso drobiowe, ryby (łosoś, halibut), orzechy, płatki owsiane, soja, słonecznik, czyli wszędzie tam, gdzie występuje białko. I ta l-arganina jest właśnie taka droga, ale może warto?? co o tym sądzicie ??

Teraz zaanalizuję witaminki dla facetów
nic nie powiedział

co do witamin się nie wypowiem. ja gdzieś czytałam, że te witaminy to wszystkie po jednym pieniądzach tylko cena inna niektóre to nawet placebo w połowie.
W pierwszej ciąży brałam drogie Prenatal, bo miały najwięcej wszystkiego a miałam anemię. Teraz kupiłam najtańsze wita-miner i składu do dzisiaj nie przeczytałam.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-24, 13:26   #2389
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie powiedział

co do witamin się nie wypowiem. ja gdzieś czytałam, że te witaminy to wszystkie po jednym pieniądzach tylko cena inna niektóre to nawet placebo w połowie.
W pierwszej ciąży brałam drogie Prenatal, bo miały najwięcej wszystkiego a miałam anemię. Teraz kupiłam najtańsze wita-miner i składu do dzisiaj nie przeczytałam.
Taka prawda

Poza tym nie zrozumiem po co suplementować się witaminami jeśli badania są ok?
No bo jakby wyszło, że mamy jakieś niedobory to ok a tak to po co?
To wszystko tylko po to aby kasę z nas wyciągnąć
Stary 2014-01-24, 13:26   #2390
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
karoloo bidulko... ale Cię dopadło...
carmena no wiesz jak ostatnia wizyta u niego i mu to prosto z mostu powiedziałaś i stwierdził, że ma w nosie

My po obiedzie, już posprzątałam i wszystko zrobiłam.
no właśnie powiedziałam, że szkoda mi go opuszczać bo go polubiłam ble ble ble bo nie mam z kim dziecka zostawiać i muszę się przenieść z lekarzem do innego miasta, bo tam będę mieć opiekę na czas wizyty. I że nie wiem jeszcze czy uda mi się załatwić do opieki kogoś na za 3tygodnie, że się zapiszę mimo wszystko bo może akurat. No i wow...
Już nic nie ważne, ale w☠☠☠☠ił mnie

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-24, 13:28   #2391
emagi
Rozeznanie

a może zrobimy liste polecanych wit dla nas i dla facetów, ale pewnie nikomu by sie nie chciało aaaaa w rossmanie są teraz jakieś nowe witaminy typowo dla kobiet http://www.rossnet.pl/Produkty/Dla-kobiet-w-ciazy,4904 i jeszcze jakieś inne były

zatkalam rure od odkurzacza piłeczką dla kotów i nie moge wydłubać
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:37   #2392
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Taka prawda

Poza tym nie zrozumiem po co suplementować się witaminami jeśli badania są ok?
No bo jakby wyszło, że mamy jakieś niedobory to ok a tak to po co?
To wszystko tylko po to aby kasę z nas wyciągnąć
to po co łykać kwas? przecież badania są dobre?

Ja tam nigdy nie badałam poziomu żadnych witamin czy innych składników i wydaje mi się, że morfologia to za mało.

6.2.15

Stary 2014-01-24, 13:40   #2393
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam nigdy nie badałam poziomu żadnych witamin czy innych składników i wydaje mi się, że morfologia to za mało.
kwas akurat trzeba łykać, bo za mało go w pożywieniu człowieka, a pełni bardzo ważną rolę w rozwoju dzieciątka
ja tam akurat jestem za braniem witamin, ale w ciąży, nawet jak wyniki w porządku.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-24, 13:41   #2394
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Kwas jest potrzebny od początku bo jego mało dostarczamy do organizmu i się nie magazynuje. Czemu służy to chyba każdy wie.

Najpierw się robi badania poziomu witamin a dopiero później suplementuje jeśli jest taka potrzeba. Po co brać i faszerować mały płód czymś co nie jest konieczne? Niektórych witamin nie wolno przedawkować bo są niezdrowe dla płodu.
To nie jest mój wymysł tylko tak lekarze ginekolodzy też twierdzą.
Stary 2014-01-24, 13:43   #2395
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
a może zrobimy liste polecanych wit dla nas i dla facetów, ale pewnie nikomu by sie nie chciało aaaaa w rossmanie są teraz jakieś nowe witaminy typowo dla kobiet http://www.rossnet.pl/Produkty/Dla-kobiet-w-ciazy,4904 i jeszcze jakieś inne były

zatkalam rure od odkurzacza piłeczką dla kotów i nie moge wydłubać
Odwróć rurę, przyłóż do odkurzacza i włącz czasem pomaga
Stary 2014-01-24, 13:44   #2396
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
kwas akurat trzeba łykać, bo za mało go w pożywieniu człowieka, a pełni bardzo ważną rolę w rozwoju dzieciątka
ja tam akurat jestem za braniem witamin, ale w ciąży, nawet jak wyniki w porządku.
Co do brania witamin w ciąży to akurat są opinie podzielone. Dużo lekarzy przepisuje mimo wszystko i nawet jak badania są ok.
Przed ciążą... hmm jeśli się nie ma niedoborów to po co? To takie właśnie ludzkie myślenie jest żeby coś brać bo na pewno pomoże a nie zaszkodzi a jednak w nadmiarze witaminy też płatają figle.
Stary 2014-01-24, 13:49   #2397
maciejka1987
Zakorzenienie

a która z Was, przed braniem witamin robiła badania ich poziomu??

ja uważam, że w swojej diecie nie dostarczam odpowiedniej ilości witamin, także będę je brać. Kiedyś lekarz mnie pytał o dietę i powiedział, że kanapka ogórkiem i pomidorem to właściwie nic nie daje... za mała ilość witamin w tym jest- mówię tu o jednej porcji warzyw-owoców, a nie o całym dniu.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Co do brania witamin w ciąży to akurat są opinie podzielone. Dużo lekarzy przepisuje mimo wszystko i nawet jak badania są ok.
Przed ciążą... hmm jeśli się nie ma niedoborów to po co? To takie właśnie ludzkie myślenie jest żeby coś brać bo na pewno pomoże a nie zaszkodzi a jednak w nadmiarze witaminy też płatają figle.
a robiłaś badania? Jeśli tak to jakie?

6.2.15

Stary 2014-01-24, 13:50   #2398
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
a która z Was, przed braniem witamin robiła badania ich poziomu??

ja uważam, że w swojej diecie nie dostarczam odpowiedniej ilości witamin, także będę je brać. Kiedyś lekarz mnie pytał o dietę i powiedział, że kanapka ogórkiem i pomidorem to właściwie nic nie daje... za mała ilość witamin w tym jest- mówię tu o jednej porcji warzyw-owoców, a nie o całym dniu.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

a robiłaś badania? Jeśli tak to jakie?
W ciąży się robi na pewno a przed to chyba nikt się aż tak nie bada

Jakby chciał codziennie dostarczyć każdej witaminy w odpowiedniej dawce... chyba nierealne trzeba by było jeść witaminy do końca życia w takim razie

Nie robiłam jeszcze badań bo nie byłam u ginekologa
Stary 2014-01-24, 13:55   #2399
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

nie poddawaj się.. który to cs?
\
5...

Cytat:

A może to azs?

Dziewczyny poszłam dzisiaj w końcu na te tsh, zrobiłam przy okazji tokso. Razem 61zl. I chyba dałam ciała bo mnie babka zapytała którą toxo chcę i nie bardzo wiedziałam o co chodzi i chyba wybrałam tą która sprawdza czy teraz jestem chora

Poza tym... babka zyły nie mogła znaleźć... strzykawką wiertarkę w rece mi zrobiła.. ostatecznie pobrała mi z dłoni. Aż szklanki w oczach miałam.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:56   #2400
maciejka1987
Zakorzenienie

no to ciężarne...której z Was badano poziom witamin i mikroelementów..?

W ogóle są takie badania? czytam, że poziom magnezu mierzy się "z włosa" która z was je badała?

6.2.15

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości