|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() http://www.google.pl/imgres?biw=1422...tart=0&ndsp=23 http://www.google.pl/imgres?biw=1422...art=23&ndsp=27 więc uniwersalny wzięła czerwony - jeszcze zastanawiała się nad zielonym seledynem, tez ładny http://www.google.pl/imgres?biw=1422...art=77&ndsp=29 no ale ostatecznie wybrała czerwony i moja Zosia takim będzie się wozić ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam uważam, że absolutnie Taaa, tylko do korytarza mi się ta śmieciara nie zmieści ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam dla starszaka taki z turkusem jak pokazywaliście ten wózek, to się nie zgodził, bo ma być stonowany w aucie Cytat:
Na szybko nadrobiłam, bo musiałam Kasiuchy zaspokoić :p Pędze smażyć naleśniki, dziwne że mąż mnie jeszcze nie ochrzanił
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Uff, nareszcie się uporałam z krokietami - część z pieczarkami i serem dla Męża i trochę dla mnie i Misi ze szpinakiem. Pychaaaa!
Co do fotelików to Misia jeździ teraz w granatowym i zostanie on w spadku dla Hani. Michalinka sobie teraz zażyczyła różowy , ale chyba pójdzie na kompromis i będzie czerwono-czarny
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarańcza co do baldachimu się nie wypowiem bo nie miałam. No ja rożek odpuszczam , bo mam po synku. Co do organizera to mam aż 2 w domu (fakt że inna kolorystyka) ale chyba raczej w 3 nie będę inwestować , no chyba że mi się coś odwidzi :P
Pościel druga mam w pszczółki już ![]() A co do wizyty to już jesteś na ten dzień zapisana ![]() Wiola no tak lepiej aby jeszcze potwierdził Ja też chodzą z NFZ , choć na połówkowe poszłam też prywatnie bo nie byłam zadowolona trochę z jakości badania i sprzętu. Dzięki temu u mnie 3 lekarzy potwierdziło dziewczynkę ![]() My mamy fotelik czarno-czerwony w sumie jak wózek i kolorystykę w środku w aucie
|
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze z pół godzinki i będę sobie jechać pomalutku jakby ślisko było albo korek jakiś to wolę troszkę wcześniej wyjechać
![]() I Tż mi napisał że jedzie na weekend ![]() Trzymajcie kciuki
|
#2706 | |||||
|
Zadomowienie
|
za dzisiejsze wizyty ![]() Myska0, Wiola za glukozę ![]() Cytat:
Kasian gratuluję udanej wizyty cieszę się, że Antosia pozostaje Antosią i, że z nią wszystko w jak najlepszym porządku Vampirko super, że u Ciebie się poprawiło PallasRil,Kasiab pewnie tak mówią bo Wam zazdroszczą o! Cytat:
Cytat:
Nie jesteś sama ![]() Cytat:
Cytat:
ale robicie smaki Dziewczyny! Ja dziś pod swoją opieką mam braciszka, postanowiłam, że z nim zostanę w końcu nie raz zostawałam ... Iiii przechodzę przez totalny armagedon Chciałam go uśpić, godzinę telepałam wózek i nic, to włożyłam go do kojca, żeby się wyciszył, ale zaczął mi stękać, stęka i stęka, myśle sobie aa wezmę szybko nocnik i go posadzę to się przynajmniej nie zagazuje przy zmianie pampersa, przyniosłam nocnik, położyłam go, strasznie mi wierzgał i się rzucał, ogólnie od rana bardzo marudny, ale w momencie kiedy zaczęłam go rozbierać on coraz bardziej się cieszył, zaglądam w pampa a tam BOMBA Mały zapodał mi tak przemądrzały uśmiech jakby to zrobił mi na złość położyłam go na przewijak, im gorsza była moja mina, tym on bardziej się śmiał ale jakoś przeżyłam
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasian super ze na wizycie wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas u Ciebie widzę, że podobnie jak u mnie z mężem
ja ogólnie nie przepadam za różowym, sama mam może 2-3 rzeczy różowe, mój mąż, jak się dowiedział i oswoił z myśla, że będzie miał córkę, pokochał chyba różowy miłością dozgonna, bo podobam mu się tylko w różu, ciągle mnie maltretuje, by ubrała tą czy tamta bluzkę/sukienke różową nawet pościel różowa dla dziecka mu się zaczęła podobać ![]() muszę zdążyć kupić sama, nim on coś sam kupi, bo gdyby zdarzyło mi sie wylądować w szpitalu, to oj biedne będzie to nasze dziecko |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
ja mam bzika na punkcie koloru niebieskiego i tez mazy mi sie wozek w tym kolorze a posciel podoba mi sie w turkusowe owieczki .
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Jak ja zajmowałam się chrześniakiem to na szczęście obeszło się bez kupy
|
||
|
|
|
#2714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nad łóżeczkiem umocujemy na haczyk moskitierę taką kupiona dawno temu dla nas w lidlu ![]() myslę, ze to świetny pomysł, i tak nam nie potrzebna, bo mamy siatki w oknach, ale dodatkowo dla maluszka przyda się nad łóżeczko ![]() dokładnie coś takiego http://www.baldachimy24.pl/sklep/podrozne__produkt_10 |
|
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewuszki,
ja dzis wypelnilam w pracy papiery zwiazane z urlopem macierzynskim i zaleglym urlopem. Zdecydowalam sie na roczny urlop macierzynski, a zaczne go poltora miesiaca przed porodem. Wiecie co, wy juz tyle rzeczy macie kupione a ja oprocz pary slodkich skarpetek nie mam nic ![]() zamierzam dopiero po 15 marca robic zakupy. Na wzokach i fotelikach sie nie znam, wiec dopiero bede obczajac ten temat. I w sumie rozowego tez jakos szczegolnie nie lubie, ale mysle, ze jakos pogodze wszystko, mysle, ze malej beda sie podobaly pastelowe kolorki na poczatek. Takze bedziemy myslec o kolorach scian, mebelkow, ubranek za jakis czas. Moja mala Mysza szaleje, ale uwielbiam jej kopniaki i rozpychanie sie, ciesze sie, ze od 16 tyg mam z nia " staly kontakt" - taka wyjatkowa wiez ![]() Nadal mnie zachwyca ten maly cud ![]() Mam pytanie, jak macie wizyty u lekarza, to jak on ocenia szyjke macicy (na usg widzi?) czy jest jakies badanie ginekologiczne (bo ja tylko mialam dwa usg i na tym koniec) Co do wagi, to ja nie wiem ile przybralam na wadze, ale chyba z 7 albo z 8kg. pozdrawiam goraco Ps. przepraszam za brak polskich znakow. Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-01-24 o 16:36 |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam cos dzisiaj weny do pisania
jeszvze na weekend jedziemy do tesciow, srednio mi sie chce, ale wole jechac niz znow spedzac weekend sama w domu I tak ogolnie bez nastroju jestem
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny doradzcie z tym baldachimem
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam w sypialni skosy i właściwie tylko jedną ścianę w pełni prostą i bardziej urządza mnie baldachim mocowany na stelażu. ja wczoraj mieliłam te pościele i w końcu znalazłam zestaw idealny, u mnie będzie kolorystyka uniwersalna, łatwa do połaczenia z innym kolorem i wzorem pościeli. Ochraniacz na szczebelki biały z seledynowym brzegiem, do tego biały baldachim z seledynową lamówką i ozdobną wstążką do koloru, pościel zaś będzie w turkusowe paseczki http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-m...885954305.html ale z tej aukcji tylko baldachim biały z zielonym http://allegro.pl/ala-i-as-ochraniac...885959303.html stąd ochraniacz z żyrafką seledynowy http://allegro.pl/sliczny-rozek-beci...874307108.html miętowy rożek z misiem http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3...885958890.html i pościel paseczki turkusowe mam nadzieje że uda się to jakoś tak dobrze połączyć
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() My nie będziemy kupować baldachimu. Chyba, że już będzie w zestawie (bo widzę, że w większości przeglądanych chyba jest) to na pewno nie z bawełny tylko a la moskitierę (tak jak justiwi ).Właśnie maluję paznokcie na wyjście z Mężem do kina Trzeba się doprowadzić do jakiegoś wyglądu, bo może pójdziemy gdzieś później, chociaż seans jest o 20.30 i nie wiem czy dam radę gdzieś wysiedzieć
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-24 o 16:59 |
||
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no bo jak będzie np beżowy w sówki to nie kupie pościeli np. zielonej w słoniki ja też zaczynam dziś 24 TC choć jesli chodzi o ciuszki to jest to nieco kłopotliwe
|
|
|
#2723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do warunków to tego się nie boję, bo teraz jest po remoncie i podobno luksus. Najbardziej się boję położnych bo mnie wszyscy straszą, że to straszne hetery są A orientujesz się może czy można się stamtąd wcześniej wypisać czy są bardzo uparci jeśli chodzi o te 3 dni po porodzie?Cytat:
Ale po pierwsze lubię taki ostry, jaskrawy róż, a nie taki sprany. A po drugie mam zasadę, że maksymalnie jedna rzecz w stoju może być różowa. Bo jak widzę takie "księżniczki" wystrojone w róż od stóp do głów i jeszcze najlepiej posypane brokatem to ![]() Cytat:
Takiego materiałowego baldachimu to bym nie brała, bo gdzieś czytałam, że to mało tlenu przepuszcza i nie jest dobre.
Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2014-01-24 o 17:08 |
|||
|
|
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=babya...62%3B600%3B562 |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z pieluchami huggies zgadzam się w 100% - nigdy więcej nie kupię, były jakieś dziwne, jakby niedopasowane i wiecznie był kłopot z przesikaniem albo gorzej za to chusteczki bomba
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuję Was co jakiś czas, ale wbić się za nic nie mogę. Mój synio dostał dwa nowe ubranka, jedno mu kupiłam a poza tym mam potworny mętlik w głowie i głupieję na myśl o wyprawce
Nie mogę się na nic zdecydować, nie potrafię wybrać i w ogóle A poza tym to dobry wieczór
|
#2727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że wszystko oki ciocia baaardzo się cieszy ♥Cytat:
Mam kilka rzeczy, takich samych lub podobnych ale na pewno nie będę ich ubierać non stop tak samo. Szczególnie po domu ![]() Goście pojechali, mały Bartoszek jest cudny. Pogadała ciotka trochę z nim, agu i te sprawy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam, chciałam się przespać ale jakoś nie mogłam. Zaraz małżonek wraca i tak jakoś ten dzień leci jak nie wiem...
Seleniti - ale mały Ci dał chrzest bojowy Ja byłam przeciwnikom baldachimów, ale teraz jak myślę na temat tych owadów to może kupię ale taki tiulowy i zamontujemy na środku nad łóżeczkiem żeby całe przykrywało.
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję 24 tygodnia Ja ciuszków jeszcze nie kupuję..
|
|
|
|
|
#2730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

A nie będę przy kupnie wózka kierować się tylko kolorem, bo to by było chore 

Ja tam uważam, że absolutnie 

za dzisiejsze wizyty 
Ale musze czekać, żeby ziemniaki miał mąż świeże, a tak ładnie pachnie...
Mały zapodał mi tak przemądrzały uśmiech jakby to zrobił mi na złość 

klask i: