Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 14:57   #2701
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No to i ja się chwalę moimi zdobyczami dla Oli
Najbardziej kocham ten kocyk w groszki
super sa te bodziaki,

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
CUDO!!!! Długo chorowałam na turkusowy wózek, no ale niestety w moim modelu nie ma A nie będę przy kupnie wózka kierować się tylko kolorem, bo to by było chore
my też z siostrą chorowałyśmy na turkusowy wózek, niestety Coneco nie robiło juz tego modelu w turkusie, a siostra nie chciała używanego
http://www.google.pl/imgres?biw=1422...tart=0&ndsp=23
http://www.google.pl/imgres?biw=1422...art=23&ndsp=27
więc uniwersalny wzięła czerwony - jeszcze zastanawiała się nad zielonym seledynem, tez ładny
http://www.google.pl/imgres?biw=1422...art=77&ndsp=29
no ale ostatecznie wybrała czerwony i moja Zosia takim będzie się wozić

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
ja po glukozie i mogłam mic cytryne i powiem dało sie nawet wypic musialam siedziec tam 2 godz ale wyniki sa dobre wiec dopiero na wizyte pujde za 2 tyg.
brawa za glukozę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:00   #2702
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie też myślałam, że to mogło być do mnie skierowane Tak jakby wycofywali tą serię różową, bo u mnie w rossmanie też został tylko z tej serii krem w tubce i tyle
Chyba wycofana, a olejek do kąpieli bardzo fajny był Może gdzies w niemczech masz wtyki

Cytat:
Żona szefa mojego męża powiedziała mi w 14 tygodniu:
- A wy będziecie mieli dziewczynkę?
- Taaaak?? (strasznie się zdziwiłam, bo wtedy wiedziałam tylko ja i mój mąż)
- No tak myślałam, bo strasznie zbrzydłaś....

Za☠☠☠iscie

Madziula, po prostu musicie tą śmieciarkę co ostatnio pokazywałaś wstawić do przedpokoju Bedziesz miała spokój raz na zawsze
Co za babiszon Ja tam uważam, że absolutnie

Taaa, tylko do korytarza mi się ta śmieciara nie zmieści

Cytat:
W ogóle z ciekawostek to ostatnio wybieraliśmy z mężem fotelik do samochodu i ja się zastanawiałam pomiędzy brązowym a czarnym. Bo brązowy będziemy mieć wózek, no a czarny by pasował do foteli w samochodzie i ogólnie do tapicerki. A mój mąż mówi, ze chce RÓŻOWY fotelik!!! Zwariowałam
No nie mów?
Ja chciałam dla starszaka taki z turkusem jak pokazywaliście ten wózek, to się nie zgodził, bo ma być stonowany w aucie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam tzn. czytałam na innym wątku, że pieluszki huggies wycofują, prawda to
Taaa, od paru lat

Na szybko nadrobiłam, bo musiałam Kasiuchy zaspokoić :p

Pędze smażyć naleśniki, dziwne że mąż mnie jeszcze nie ochrzanił

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:21   #2703
kaorlak
Zadomowienie

Uff, nareszcie się uporałam z krokietami - część z pieczarkami i serem dla Męża i trochę dla mnie i Misi ze szpinakiem. Pychaaaa!

Co do fotelików to Misia jeździ teraz w granatowym i zostanie on w spadku dla Hani. Michalinka sobie teraz zażyczyła różowy , ale chyba pójdzie na kompromis i będzie czerwono-czarny
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:27   #2704
Nikii89
Zakorzenienie

Pomarańcza co do baldachimu się nie wypowiem bo nie miałam. No ja rożek odpuszczam , bo mam po synku. Co do organizera to mam aż 2 w domu (fakt że inna kolorystyka) ale chyba raczej w 3 nie będę inwestować , no chyba że mi się coś odwidzi :P
Pościel druga mam w pszczółki już
A co do wizyty to już jesteś na ten dzień zapisana

Wiola no tak lepiej aby jeszcze potwierdził Ja też chodzą z NFZ , choć na połówkowe poszłam też prywatnie bo nie byłam zadowolona trochę z jakości badania i sprzętu. Dzięki temu u mnie 3 lekarzy potwierdziło dziewczynkę

My mamy fotelik czarno-czerwony w sumie jak wózek i kolorystykę w środku w aucie
Stary 2014-01-24, 15:27   #2705
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Jeszcze z pół godzinki i będę sobie jechać pomalutku jakby ślisko było albo korek jakiś to wolę troszkę wcześniej wyjechać

I Tż mi napisał że jedzie na weekend strasznie się cieszę

Trzymajcie kciuki

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:49   #2706
Seleniti
Zadomowienie

za dzisiejsze wizyty

Myska0, Wiola
za glukozę
Cytat:
O losie dwa lata temu o tej porze mój mąż mi się oświadczył
Przy jajecznicy i przy różowym winie
Ależ to zleciało...
Ahhh wspomnienia

Kasian gratuluję udanej wizyty cieszę się, że Antosia pozostaje Antosią i, że z nią wszystko w jak najlepszym porządku

Vampirko super, że u Ciebie się poprawiło

PallasRil,Kasiab pewnie tak mówią bo Wam zazdroszczą o!

Cytat:
No i korzystając z okazji, że mąż w pracy to pokażę wam moje wczorajsze łupy
Piękne ciuszki

Cytat:
Zrobiłam szczawiową Ale musze czekać, żeby ziemniaki miał mąż świeże, a tak ładnie pachnie...

O mój pęcherz...!!! Kolejna zabawka z mamy wnętrzności
Łaaa szczawiowa
Nie jesteś sama moja też lubi maltretować mnie po pęcherzu

Cytat:
No to i ja się chwalę moimi zdobyczami dla Oli
Najbardziej kocham ten kocyk w groszki
Świetne są

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Uff, nareszcie się uporałam z krokietami - część z pieczarkami i serem dla Męża i trochę dla mnie i Misi ze szpinakiem. Pychaaaa!
Najpierw szczawiowa teraz krokiety mmm ale robicie smaki Dziewczyny!

Ja dziś pod swoją opieką mam braciszka, postanowiłam, że z nim zostanę w końcu nie raz zostawałam ... Iiii przechodzę przez totalny armagedon Chciałam go uśpić, godzinę telepałam wózek i nic, to włożyłam go do kojca, żeby się wyciszył, ale zaczął mi stękać, stęka i stęka, myśle sobie aa wezmę szybko nocnik i go posadzę to się przynajmniej nie zagazuje przy zmianie pampersa, przyniosłam nocnik, położyłam go, strasznie mi wierzgał i się rzucał, ogólnie od rana bardzo marudny, ale w momencie kiedy zaczęłam go rozbierać on coraz bardziej się cieszył, zaglądam w pampa a tam BOMBA Mały zapodał mi tak przemądrzały uśmiech jakby to zrobił mi na złość położyłam go na przewijak, im gorsza była moja mina, tym on bardziej się śmiał ale jakoś przeżyłam Posadziłam go przy zabawkach, żeby się trochę sobą zajął, a ten w płacz, w międzyczasie dzwoni mama i pyta się jak nam tam idzie, w momencie kiedy tylko powiedziałam jego imię spojrzał się na mnie i się patrzy, a ja zdaję jej relację z tego jaką on mi niespodziankę zgotował i w tym momencie mój urwisek zaczął podrzucać tyłeczkiem, śmiać się i bić brawo , taki był z siebie zadowolony, że mnie chciał załatwic na amen

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:53   #2707
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Kochane zamawiałam z tej aukcji:
http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html

sówki beżowe i zamiast tych z 1 zdjęcia,przyszły w kolorach 2..a na innych aukcjach wlasnie wszystkie te 2 są Się będziemy musieli obejść smakiem
Ubiłabym...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
U mnie nie będzie różu :P Chyba, że w jakiś dodatkach/nadrukach... Ale nie ubrałabym córki w różowe body, spodenki, sweterek i czapeczke bo bym się chyba porzygała

W ogóle z ciekawostek to ostatnio wybieraliśmy z mężem fotelik do samochodu i ja się zastanawiałam pomiędzy brązowym a czarnym. Bo brązowy będziemy mieć wózek, no a czarny by pasował do foteli w samochodzie i ogólnie do tapicerki. A mój mąż mówi, ze chce RÓŻOWY fotelik!!! Zwariowałam
Jak u nas będzie dziewczynka to też różowego nie przełknę....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 15:56   #2708
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
za dzisiejsze wizyty

Myska0, Wiola
za glukozę

Ahhh wspomnienia

Kasian gratuluję udanej wizyty cieszę się, że Antosia pozostaje Antosią i, że z nią wszystko w jak najlepszym porządku

Vampirko super, że u Ciebie się poprawiło

PallasRil,Kasiab pewnie tak mówią bo Wam zazdroszczą o!

Piękne ciuszki

Łaaa szczawiowa
Nie jesteś sama moja też lubi maltretować mnie po pęcherzu

Świetne są

Najpierw szczawiowa teraz krokiety mmm ale robicie smaki Dziewczyny!

Ja dziś pod swoją opieką mam braciszka, postanowiłam, że z nim zostanę w końcu nie raz zostawałam ... Iiii przechodzę przez totalny armagedon Chciałam go uśpić, godzinę telepałam wózek i nic, to włożyłam go do kojca, żeby się wyciszył, ale zaczął mi stękać, stęka i stęka, myśle sobie aa wezmę szybko nocnik i go posadzę to się przynajmniej nie zagazuje przy zmianie pampersa, przyniosłam nocnik, położyłam go, strasznie mi wierzgał i się rzucał, ogólnie od rana bardzo marudny, ale w momencie kiedy zaczęłam go rozbierać on coraz bardziej się cieszył, zaglądam w pampa a tam BOMBA Mały zapodał mi tak przemądrzały uśmiech jakby to zrobił mi na złość położyłam go na przewijak, im gorsza była moja mina, tym on bardziej się śmiał ale jakoś przeżyłam Posadziłam go przy zabawkach, żeby się trochę sobą zajął, a ten w płacz, w międzyczasie dzwoni mama i pyta się jak nam tam idzie, w momencie kiedy tylko powiedziałam jego imię spojrzał się na mnie i się patrzy, a ja zdaję jej relację z tego jaką on mi niespodziankę zgotował i w tym momencie mój urwisek zaczął podrzucać tyłeczkiem, śmiać się i bić brawo , taki był z siebie zadowolony, że mnie chciał załatwic na amen
niezły

Kasian super ze na wizycie wszystko dobrze
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:01   #2709
Ramona_85
Zakorzenienie

Pallas u Ciebie widzę, że podobnie jak u mnie z mężem
ja ogólnie nie przepadam za różowym, sama mam może 2-3 rzeczy różowe, mój mąż, jak się dowiedział i oswoił z myśla, że będzie miał córkę, pokochał chyba różowy miłością dozgonna, bo podobam mu się tylko w różu, ciągle mnie maltretuje, by ubrała tą czy tamta bluzkę/sukienke różową
nawet pościel różowa dla dziecka mu się zaczęła podobać

muszę zdążyć kupić sama, nim on coś sam kupi, bo gdyby zdarzyło mi sie wylądować w szpitalu, to oj biedne będzie to nasze dziecko
Stary 2014-01-24, 16:01   #2710
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-24, 16:05   #2711
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Ludzie to taktowne stwory. Nie przejmuj się. Mnie w poprzedniej ciąży pani z mięsnego w którym zawsze robiłam zakupy podniosła na duchu mówiąc:
"u pani to od razu widać, że będzie dziewczynka"
Ja z reguły takie rzeczy zlewam, ale wtedy naprawdę czułam się paskudnie a ta mi z takim tekstem wyskoczyła, więc pierwszy i ostatni chyba raz w życiu kogoś obcego zripostowałam mowiąc:
"no po pani za to widać, że z 5 dziewczynek urodziła" zabrałam kurę i wyszłam. Od tamtego czasu mięso kupuje gdzie indziej.

No i całe szczęście, że są takie dziewczyny jak Ty. Ktoś nam musi dzietność w kraju zwiększać

A chodzisz do szkoły rodzenia? Tam powinni wiedzieć co w danym szpitalu potrzeba. Ewentualnie zawsze możesz się przejchac do wybranego szpitala i zapytać a przy okazji obejrzeć sobie porodówkę i sale - dużo kobiet tak robi.

Nawet jak szpital będzie miał swoje pieluchy to i tak Wam się te pampersy nie zmarnują. Noworodki specjalizują się w wydalaniu na czas i pieluch schodzi mnóstwo.
o jejciu padłam !!

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:05   #2712
wiola883
Rozeznanie

ja mam bzika na punkcie koloru niebieskiego i tez mazy mi sie wozek w tym kolorze a posciel podoba mi sie w turkusowe owieczki .
Stary 2014-01-24, 16:10   #2713
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też nie będzie różowego. Jedynie mam na białych bodziakach różową księżniczkę mała taką aplikację.
O matko co mu przyszło do głowy z tym fotelikiem?
My się zdecydowaliśmy na taki wózek, tzn model i kolor
https://www.google.pl/search?q=navin...ml%3B700%3B505

Stwierdziliśmy, że będzie pasował teraz dla córeczki i niedługo daj Boże dla chłopca
Bardzo fajny wózek

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Niezły jest Jak ja zajmowałam się chrześniakiem to na szczęście obeszło się bez kupy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-24, 16:27   #2714
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Kolory faktycznie inne i do twojego łóżeczka pięknego nie będą te pasować
A maja fajny materiał te pościele?

Nja chce mieć białe łóżeczko i na 99% biorę ten bialy material z rozowo niebieskimi sowkami. Wezmę też Rożek i organizer, zastanawiam się nad baldachimem, jak myślicie jest potrzebny, chroni troszke od lekkiego przeciagu, wiatru albo owadow? Będę mieć łóżeczko przy oknie i się zastanawiam żeby go wziasc aby czasami powietrzyc pokój. Co myślicie?
ja też biorę baldachim ale nie materiałowy (jak ten przy sówkach) tylko duży biały z tiulu bądź szyfonu właśnie żeby służył za moskitierę. Wiem jak sama nie znoszę jak mi nad ranem jakas natrętna mucha próbuje na twarz czy ręce siadac i nie chcę żeby drażniła dziecko, o komarach już nie wspomnę

Stary 2014-01-24, 16:29   #2715
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
ja też biorę baldachim ale nie materiałowy (jak ten przy sówkach) tylko duży biały z tiulu bądź szyfonu właśnie żeby służył za moskitierę. Wiem jak sama nie znoszę jak mi nad ranem jakas natrętna mucha próbuje na twarz czy ręce siadac i nie chcę żeby drażniła dziecko, o komarach już nie wspomnę
dobry pomysł
my nad łóżeczkiem umocujemy na haczyk moskitierę taką kupiona dawno temu dla nas w lidlu
myslę, ze to świetny pomysł, i tak nam nie potrzebna, bo mamy siatki w oknach, ale dodatkowo dla maluszka przyda się nad łóżeczko

dokładnie coś takiego http://www.baldachimy24.pl/sklep/podrozne__produkt_10
Stary 2014-01-24, 16:34   #2716
Karlain
Rozeznanie

Czesc dziewuszki,
ja dzis wypelnilam w pracy papiery zwiazane z urlopem macierzynskim i zaleglym urlopem. Zdecydowalam sie na roczny urlop macierzynski, a zaczne go poltora miesiaca przed porodem.
Wiecie co, wy juz tyle rzeczy macie kupione a ja oprocz pary slodkich skarpetek nie mam nic
zamierzam dopiero po 15 marca robic zakupy. Na wzokach i fotelikach sie nie znam, wiec dopiero bede obczajac ten temat.
I w sumie rozowego tez jakos szczegolnie nie lubie, ale mysle, ze jakos pogodze wszystko, mysle, ze malej beda sie podobaly pastelowe kolorki na poczatek. Takze bedziemy myslec o kolorach scian, mebelkow, ubranek za jakis czas.

Moja mala Mysza szaleje, ale uwielbiam jej kopniaki i rozpychanie sie, ciesze sie, ze od 16 tyg mam z nia " staly kontakt" - taka wyjatkowa wiez
Nadal mnie zachwyca ten maly cud

Mam pytanie, jak macie wizyty u lekarza, to jak on ocenia szyjke macicy (na usg widzi?) czy jest jakies badanie ginekologiczne (bo ja tylko mialam dwa usg i na tym koniec)

Co do wagi, to ja nie wiem ile przybralam na wadze, ale chyba z 7 albo z 8kg.

pozdrawiam goraco

Ps. przepraszam za brak polskich znakow.

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2014-01-24 o 16:36
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:42   #2717
monijaaa
Zadomowienie

Nie mam cos dzisiaj weny do pisania jeszvze na weekend jedziemy do tesciow, srednio mi sie chce, ale wole jechac niz znow spedzac weekend sama w domu
I tak ogolnie bez nastroju jestem

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:46   #2718
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Pomarańcza co do baldachimu się nie wypowiem bo nie miałam. No ja rożek odpuszczam , bo mam po synku. Co do organizera to mam aż 2 w domu (fakt że inna kolorystyka) ale chyba raczej w 3 nie będę inwestować , no chyba że mi się coś odwidzi :P
Pościel druga mam w pszczółki już
A co do wizyty to już jesteś na ten dzień zapisana

Wiola no tak lepiej aby jeszcze potwierdził Ja też chodzą z NFZ , choć na połówkowe poszłam też prywatnie bo nie byłam zadowolona trochę z jakości badania i sprzętu. Dzięki temu u mnie 3 lekarzy potwierdziło dziewczynkę

My mamy fotelik czarno-czerwony w sumie jak wózek i kolorystykę w środku w aucie
Niki a Kupowalas już coś u nich, chodzi mi o materiał czy jest fajny. Bo jeśli tak to chyba się zdecyduje.

Dziewczyny doradzcie z tym baldachimem
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:47   #2719
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dobry pomysł
my nad łóżeczkiem umocujemy na haczyk moskitierę taką kupiona dawno temu dla nas w lidlu
myslę, ze to świetny pomysł, i tak nam nie potrzebna, bo mamy siatki w oknach, ale dodatkowo dla maluszka przyda się nad łóżeczko

dokładnie coś takiego http://www.baldachimy24.pl/sklep/podrozne__produkt_10
oo to też fajna kocepcja
ja mam w sypialni skosy i właściwie tylko jedną ścianę w pełni prostą i bardziej urządza mnie baldachim mocowany na stelażu.
ja wczoraj mieliłam te pościele i w końcu znalazłam zestaw idealny, u mnie będzie kolorystyka uniwersalna, łatwa do połaczenia z innym kolorem i wzorem pościeli.
Ochraniacz na szczebelki biały z seledynowym brzegiem, do tego biały baldachim z seledynową lamówką i ozdobną wstążką do koloru, pościel zaś będzie w turkusowe paseczki (bo od wakacji jestem fanką turkusu,mięty itp kolorów)
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-m...885954305.html
ale z tej aukcji tylko baldachim biały z zielonym
http://allegro.pl/ala-i-as-ochraniac...885959303.html
stąd ochraniacz z żyrafką seledynowy
http://allegro.pl/sliczny-rozek-beci...874307108.html
miętowy rożek z misiem
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3...885958890.html
i pościel paseczki turkusowe
mam nadzieje że uda się to jakoś tak dobrze połączyć

Stary 2014-01-24, 16:57   #2720
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wiola a to Ty jeszcze jak na 25tc to płci nie znasz ??
A tak to co tam u Ciebie ?
Ja w 24 tc jestem i nie wiem kto u mnie mieszka

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
oo to też fajna kocepcja
ja mam w sypialni skosy i właściwie tylko jedną ścianę w pełni prostą i bardziej urządza mnie baldachim mocowany na stelażu.
ja wczoraj mieliłam te pościele i w końcu znalazłam zestaw idealny, u mnie będzie kolorystyka uniwersalna, łatwa do połaczenia z innym kolorem i wzorem pościeli.
Ochraniacz na szczebelki biały z seledynowym brzegiem, do tego biały baldachim z seledynową lamówką i ozdobną wstążką do koloru, pościel zaś będzie w turkusowe paseczki (bo od wakacji jestem fanką turkusu,mięty itp kolorów)
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-m...885954305.html
ale z tej aukcji tylko baldachim biały z zielonym
http://allegro.pl/ala-i-as-ochraniac...885959303.html
stąd ochraniacz z żyrafką seledynowy
http://allegro.pl/sliczny-rozek-beci...874307108.html
miętowy rożek z misiem
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3...885958890.html
i pościel paseczki turkusowe
mam nadzieje że uda się to jakoś tak dobrze połączyć
Te żyrafki też świetne.. Czyżbym obok sówek znalazła drugi komplet pościeli???

My nie będziemy kupować baldachimu. Chyba, że już będzie w zestawie (bo widzę, że w większości przeglądanych chyba jest) to na pewno nie z bawełny tylko a la moskitierę (tak jak justiwi ).

Właśnie maluję paznokcie na wyjście z Mężem do kina Trzeba się doprowadzić do jakiegoś wyglądu, bo może pójdziemy gdzieś później, chociaż seans jest o 20.30 i nie wiem czy dam radę gdzieś wysiedzieć

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-24 o 16:59
Stary 2014-01-24, 17:00   #2721
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
A te półuśpiony i bodziaki są z Tesco? Bo kupiłam takie same, ale w błękicie dla synusia
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:06   #2722
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Ja w 24 tc jestem i nie wiem kto u mnie mieszka

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Te żyrafki też świetne.. Czyżbym obok sówek znalazła drugi komplet pościeli???

My nie będziemy kupować baldachimu. Chyba, że już będzie w zestawie (bo widzę, że w większości przeglądanych chyba jest) to na pewno nie z bawełny tylko a la moskitierę (tak jak justiwi ).

Właśnie maluję paznokcie na wyjście z Mężem do kina Trzeba się doprowadzić do jakiegoś wyglądu, bo może pójdziemy gdzieś później, chociaż seans jest o 20.30 i nie wiem czy dam radę gdzieś wysiedzieć
ja też na początku chciałam te sówki, ale pomyślałam sobie, że jak poszewki będą w praniu bądź będę chciała dokupić drugi komplet pościeli to musiałabym chyba chodzic po sklepach z ochraniaczem w torbie żeby wzory się ze sobą nie kłóciły
no bo jak będzie np beżowy w sówki to nie kupie pościeli np. zielonej w słoniki

ja też zaczynam dziś 24 TC i też nie znam płci choć jesli chodzi o ciuszki to jest to nieco kłopotliwe

Stary 2014-01-24, 17:07   #2723
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
brawa klask i:

Pallas Ril - czy ja dobrze kojarzę że chcesz rodzić w Koperniku? Bo jesli tak to tam dają wszystko dla dziecka, swoje ciuszki i pieluchy dopiero na wyjście musisz mieć. A Ty dostajesz paczkę tych podpasek poporodowych - 10 szt. potem trzeba mieć swoje (zalecają bella). Mogę więcej poopowiadać bo rodziłam tam Helę, co prawda warunki były spartańskie - dla mam, bo dla dzieci wypas- ale trwał remont w sumie mi to nie przeszkadzało, jestem mało wymagająca.

U nas na obiad kopytka z sosem pieczarkowym
O dzięki serdeczne za info, bo nigdzie nie mogłam tego znaleźć!!!! Co do warunków to tego się nie boję, bo teraz jest po remoncie i podobno luksus. Najbardziej się boję położnych bo mnie wszyscy straszą, że to straszne hetery są A orientujesz się może czy można się stamtąd wcześniej wypisać czy są bardzo uparci jeśli chodzi o te 3 dni po porodzie?

Cytat:
Pallas u Ciebie widzę, że podobnie jak u mnie z mężem
ja ogólnie nie przepadam za różowym, sama mam może 2-3 rzeczy różowe, mój mąż, jak się dowiedział i oswoił z myśla, że będzie miał córkę, pokochał chyba różowy miłością dozgonna, bo podobam mu się tylko w różu, ciągle mnie maltretuje, by ubrała tą czy tamta bluzkę/sukienke różową
nawet pościel różowa dla dziecka mu się zaczęła podobać

muszę zdążyć kupić sama, nim on coś sam kupi, bo gdyby zdarzyło mi sie wylądować w szpitalu, to oj biedne będzie to nasze dziecko
Nie no ja lubię różowy. Nawet mam dziś na sobie różowy sweterek
Ale po pierwsze lubię taki ostry, jaskrawy róż, a nie taki sprany. A po drugie mam zasadę, że maksymalnie jedna rzecz w stoju może być różowa. Bo jak widzę takie "księżniczki" wystrojone w róż od stóp do głów i jeszcze najlepiej posypane brokatem to

Cytat:
Niki a Kupowalas już coś u nich, chodzi mi o materiał czy jest fajny. Bo jeśli tak to chyba się zdecyduje.

Ja planuje na lato zamontować moskitiere. W sumie mieliśmy ją dla siebie to odstąpimy córci Takiego materiałowego baldachimu to bym nie brała, bo gdzieś czytałam, że to mało tlenu przepuszcza i nie jest dobre.

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2014-01-24 o 17:08
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:12   #2724
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
CUDO!!!! Długo chorowałam na turkusowy wózek, no ale niestety w moim modelu nie ma A nie będę przy kupnie wózka kierować się tylko kolorem, bo to by było chore
A ja chyba kupię ten, też choruje na turkus, a on w rzeczywistości taki jest, na zdjęciach tylko wpada w zielony.
https://www.google.pl/search?q=babya...62%3B600%3B562
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:15   #2725
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem chusteczki sa dobre, jak nie zawierają alkoholu - mąż kupił sobie jakieś tanie, nie pamiętam teraz nazwy, ale albo w Netto albo w Polo, tak cuchną okropnie i do tego wysuszają skórę
ale on to kupił do mycia samochodu, także... no mimo wszystko jestem w szoku, ze ktoś w ogóle produkuje takie coś

odnośnie Huggies - nie wiem, jak z chusteczkami, ale pamprów wiele mam mi nie polecało nie wiem dlaczego ??
chyba, że z Happy mi się pomieszało
Co do chusteczek to chcę wypróbować te z netto, ciekawe czy oprócz dobrego składu będą miały też dobre działanie
A z pieluchami huggies zgadzam się w 100% - nigdy więcej nie kupię, były jakieś dziwne, jakby niedopasowane i wiecznie był kłopot z przesikaniem albo gorzej za to chusteczki bomba

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:19   #2726
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Podczytuję Was co jakiś czas, ale wbić się za nic nie mogę. Mój synio dostał dwa nowe ubranka, jedno mu kupiłam a poza tym mam potworny mętlik w głowie i głupieję na myśl o wyprawce Nie mogę się na nic zdecydować, nie potrafię wybrać i w ogóle
A poza tym to dobry wieczór
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:20   #2727
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie, bo weszlismy 20 minut przed czasem, akurat sie udało, bo ktos nie przyjechał

Wszystko jest ok, Antosia jest na pewno Antosia, wszystko posprawdzane i jest ok
Mala wazny 366g, jest mega ruchliwa, caly czas machala raczkami i nie chciala buzki pokazac ale cos tam sie udalo zobaczyc wieczorem zrobie print screena z plytki to Wam wrzuce

Ja mam na plusie 3,8kg a dzisiaj 21tc2d

Hania wytrzymala, bo dostala od pana doktora lizaka, widac przygotowany na takie sytuacje
Teraz biedna dostala mleko i padla w samochodzie, a my mamy jeszcze do pozalatwiania pare spraw, aktualnie stoimy na awaryjnych na jednej z najbardziej ruchliwych ulic w Poznaniu, maz poszedl do zusu cos zalatwic a ja w stresie siedze

Aha pytalam o to cisnienie i mowi ze jak niskie to luz, gorzej jakbym miala wysokie, a puls moze dochodzic do 120, to wszystko oznacza ze uklad krwionosny dobrze pracuje

A dzisiaj chyba odbieramy samochod jesli zdaza zalatwic ubezpiecznie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Super że wszystko oki ciocia baaardzo się cieszy ♥

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Raz na jakiś czas fajnie jest ubrać bliźniaki identycznie, ale to nei jest dobre na dłuższą metę, bo może się zdarzyć, że jedna z dziewczynek "przejmie" tą drugą. Tzn, u mnie w mieście są takie 2 dziewczynki, które zawsze były ubierane tak samo... mama pracuje w bibliotece i nieraz opowiadała, że jedna z nich jest całkowicie samodzielna, a druga tylko za nią chodzi. I jak się je o coś pyta, to ta pierwsza zawsze wszystko odpowiadała za tą drugą, wszystko za nią robi, tak jakby jej nie było... psycholog w pewnym momencie zalecił, by zapisać je do 2 różnych szkół i jak najczęściej je rozdzielać, bo ta druga przez to zaczęła być bardzo opóźniona...

Mam kilka rzeczy, takich samych lub podobnych ale na pewno nie będę ich ubierać non stop tak samo.
Szczególnie po domu

Goście pojechali, mały Bartoszek jest cudny.
Pogadała ciotka trochę z nim, agu i te sprawy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 17:20   #2728
kasiab91
Zakorzenienie

Poleżałam, chciałam się przespać ale jakoś nie mogłam. Zaraz małżonek wraca i tak jakoś ten dzień leci jak nie wiem...

Seleniti - ale mały Ci dał chrzest bojowy

Ja byłam przeciwnikom baldachimów, ale teraz jak myślę na temat tych owadów to może kupię ale taki tiulowy i zamontujemy na środku nad łóżeczkiem żeby całe przykrywało.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:20   #2729
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
ja też na początku chciałam te sówki, ale pomyślałam sobie, że jak poszewki będą w praniu bądź będę chciała dokupić drugi komplet pościeli to musiałabym chyba chodzic po sklepach z ochraniaczem w torbie żeby wzory się ze sobą nie kłóciły
no bo jak będzie np beżowy w sówki to nie kupie pościeli np. zielonej w słoniki

ja też zaczynam dziś 24 TC i też nie znam płci choć jesli chodzi o ciuszki to jest to nieco kłopotliwe
To prawda.. Trzeba ten ochraniacz kupić w neutralnym kolorze.. No nic.. Jakoś to trzeba będzie zgrać
Gratuluję 24 tygodnia Ja ciuszków jeszcze nie kupuję..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-24, 17:21   #2730
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość

Mam pytanie, jak macie wizyty u lekarza, to jak on ocenia szyjke macicy (na usg widzi?) czy jest jakies badanie ginekologiczne (bo ja tylko mialam dwa usg i na tym koniec)

Co do wagi, to ja nie wiem ile przybralam na wadze, ale chyba z 7 albo z 8kg.

pozdrawiam goraco

Ps. przepraszam za brak polskich znakow.
Szyjkę ocenia w trakcie badania na samolocie i jak ma wątpliwości to robi dowcipne usg.

Cytat:

Ja miałam i bardzo szybko ściągnęłam. Zbiera się na nim kurz, a używany był rzadko. Tylko my mamy moskitiery we wszystkich oknach, więc żadne owady nie latają po domu

Cytat:
Nie no ja lubię różowy. Nawet mam dziś na sobie różowy sweterek
Ale po pierwsze lubię taki ostry, jaskrawy róż, a nie taki sprany. A po drugie mam zasadę, że maksymalnie jedna rzecz w stoju może być różowa. Bo jak widzę takie "księżniczki" wystrojone w róż od stóp do głów i jeszcze najlepiej posypane brokatem to
Zgadzam się. Jako jeden akcent w ubiorze to proszę bardzo, ale wszystko w różu
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości