Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 13:32   #3361
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja tez czsami robi,ale za to w ogole nie bierze sie do przekrecania z brzucha na plecy
mój lubi leżeć na brzuszku więc dosyć często go układam ale też nie bierze się w ogóle za przekręcanie.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

dziękujemy za gratulacje z okazji 4 mcy pokazujemy sie publicznie o :
hej Wiktorku

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
A odnosnie p.s. kocham Cie to na tym filmie poczulam pierwsze ruchy Iguni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo to masz piękne wspomnienie, musisz dziś w takim razie obejrzeć

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
W lutym idzie na oddział rehabilitacyjny na 3 tygodnie. Niestety nie wszystko mu się dobrze zrosło i jak będzie go bolało, to będzie potrzebna operacja Ale ogólnie już chodzi, tak trochę kuśtyka, ale ostro ćwiczy z rehabilitantem i są postępy. Ale szczerze Wam powiem, że nie dziwię się, że np. jak starsza osoba złamie sobie biodro albo coś, to może już nigdy nie wstać z łóżka. Trzeba mieć taką motywację i takie wsparcie i osoby, które biegają po nfzach, lekarzach itp, żeby cokolwiek załatwić i żeby walczyć z bólem mimo wszystko i ćwiczyć, że młody człowiek ma z tym problem, a co dopiero starszy

My tak 6-7
dobrze że mąż dochodzi do siebie! mam nadzieję ze dzięki rehabilitacji dojdzie do całkowitej sprawności. a gdzie będzie w szpitalu we Wrocławiu, czy gdzieś bliżej teściów ??( bo nie pamiętam czy pisałaś czy wróciliście już do domu)

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:32   #3362
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja też nie ingeruje od razu, nawet w dzień. Młody nawet potrafi zapłakć przez sen, a ja przychdzę a ten spi.

zjadłam parówki na obiad, młody śpi o 11.30.

moja też spała od 11.30 i wstała 10 minut temu
Stary 2014-01-24, 13:33   #3363
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a no i wczoraj Michaś zasnął dopiero od 1
dziś mam postanowienie żeby trochę popracować nad jego nockami,oczywiście nic na siłę,ale poczytałam trochę i będę próbować, głownie chodzi o stałe rytuały,my kąpiemy co drugi dzień,teraz zacznę codziennie może to cos da
aaa no i od kilku dni Mały zasypia mi około 22,bardzo twardym snem,tak że jak mąż go odkładał do łóżeczka a ja coś przewróciłam i huk się zrobił to Michaś nawet nie drgnął,za to budzi się po 15 min i impreza, próbuje go lulać,wyciszać ,nic to nie daje, dziś spróbuje podać jeszcze pierś,mimo że 15 min wcześniej skończył jeść może to coś da ?
muszę wypracować wieczorne rytuały - oto moje postanowienie !
jak będziecie miały chwilę to napiszcie jak u was wygląda wieczór
U nas ostatnia drzemka ok 17. 19 kąpiel, cycuś i pilnuję, żeby nie zasnął. Odkładam go do łóżeczka i włączam projektor. Bawi się chwilę karuzelką i do 20 już śpi.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nena ja bym jeszcze nie ryzykowala z kubkiem
mozna spokojnie poczekac do 6miesiaca, a ja bym sie bala ze takie male dziecko bedzie moglo sue latwo zakrztusic bo jeszcze a)chwyt niepewny b) podejrzewam ze nie potrafi sobie dawkowac picia

w krakowie -7i tesciowa nie pozwala mi isc z mackiem na pole
buahaha zaraz sie posra ze strachu bo i tak wyjde

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:34   #3364
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ile pampów na dobe zużywacie? ja max 5 -6 i nie wiem czy to nie za mało ale Filip niema odparzeń ani nic nie przecieka
najczęściej koło 8-9 (ciągle częste kupki , nawet 5-6 na dobę).

Skoro była mowa o rytuałach, to napiszę moje spostrzeżenia odnośnie kąpieli. My kąpiemy Szymona codziennie, ale zdarzyło nam się kilka razy go nie wykąpać i co? Noce były do d.upy, bo się budził za każdym razem co dwie godziny albo i częściej i nie mógł twardo zasnąć. Zauważyłam, że on ma już zakodowane, że jest pewna kolejność: zabawa, kąpiel, jedzenie i spanie. Kąpiel jest mu potrzebna chyba do relaksu, wyciszenia przed snem. Po kąpaniu od razu dostaje cyca, najczęściej przy nim zasypia i śpi jednym ciągiem od około 21-22 do 3, a nawet 4 (dłużej mu się raczej nie zdarza). Tak więc rytuał kąpieli u nas jest niezbędny
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:35   #3365
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej

ewcia- prześliczne zdjęcie Ja wczoraj robiłam przegląd kompa i jak spojrzałam na swój brzuszek dzień przed porodem to aż nie mogę uwierzyć, że taki duży był.

karolson- u nas idzie z 10 pampków- kupy 4-5 no i szczochy cała reszta.

teacherka- zimno u Was a straszą mrozami
tigaa-Moja nie śpi na brzuch wcale

U nas kąpiel- 19-19.30. Cyc...zabawa...irytacja.. .znurzenie...noszenie na rękach...stękanie... mały płacz....*&!@#%%%%^(milio n innych rzeczy, żeby Mała nie płakała)
moze uda nam sie poskromic te nasze dzieciatka
smieje sie z tego bo nie chce sie nakrecac i mega powaznie podchodzic, bedzie jak bedzie ,nic na sile,ale sprobowac warto

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:35   #3366
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak natychmiast nie biegnę, daję szansę żeby sam zasnął. Ale na ogół mały mi się rozkręca. A jak do tego dojdzie to już mam gwarantowaną godzinę (choć ostatnio 2,5 godziny), że Julek chce się bawić, zaciesza i domaga się towarzystwa
jak nie wezme w miare szybko to tez się rozkreca a jak szybko wezme to zaraz usypia...
Stary 2014-01-24, 13:42   #3367
czaszka_
Zakorzenienie

tyyyyle produkujecie zee ciagle nadrabiam i mam cos napisac ale znowu zaraz Julka wzywa....i znowu nadrabiam i znowu wzywa i nie mam jak nic napisac moze teraz mi się uda

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 13:44   #3368
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące
Stary 2014-01-24, 13:48   #3369
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś mam postanowienie żeby trochę popracować nad jego nockami,oczywiście nic na siłę,ale poczytałam trochę i będę próbować, głownie chodzi o stałe rytuały,my kąpiemy co drugi dzień,teraz zacznę codziennie może to cos da
aaa no i od kilku dni Mały zasypia mi około 22,bardzo twardym snem,tak że jak mąż go odkładał do łóżeczka a ja coś przewróciłam i huk się zrobił to Michaś nawet nie drgnął,za to budzi się po 15 min i impreza, próbuje go lulać,wyciszać ,nic to nie daje, dziś spróbuje podać jeszcze pierś,mimo że 15 min wcześniej skończył jeść może to coś da ?
mniej wiecej od 17 nie śpi obecnie o 18 ;najpóźniej 18 ;30 kaszka mleczno ryżowa , obowiązkowo kąpiel o 19 czyli mniej woiecej od 18;45 przenosze przewijak i rzezcy typu recznik, mleczko ,ubrania itp do kuchni, leje wodę i bawię sie z małym na przewijaku ściagając ubrania , kjąpiel i masowanie ciałka ubieranie uśmiechy pzytulasy itp , jadłuzej nam to zajmuje do 19;30-40 ...pzechodzimy do pokoju gdzie jest włączony tv i lampka taka w gniazdku malutka /całą noc sie świeci co ułatwia odnalezienie cumla w nocy/ cyc i spanie....jeśli nie śpi od 17 to zasypia bardzo szybko wcześniej dawałam cyca i dokarmaiąłm butla ale teraz nie jest to potzebne bo o 18 dostaje kaszke i cyc wystarcza...jeśli nie zasnie od razu przy cycu to kłade dołóżeczka na boczku daje cumell przytulanke lub pielusie włąvczam melodyjke i odpływa ...czasem trwa to dłużej bo cumel wypada wiec wkładam...sporadycznie się zdarza że usypiam na rękeach lub ponownie muszę brac do cyca ale jak tylko oczy zamyka do odkładam w nocy też biorę do cyca i odkłądam bez mówienia i bez światła dla mnie ważne jest aby kapiel była zawsze o tej samej porze ...wiadomo czasem są odstepstwa ale juz się mały nauczył że punkt 19 ma być kąpiel z adim miałam tak samo
Cytat:
tez mam postanowienie kąpać codziennie ale jakoś słabo mi wychodzi
a o której kąpiecie i ile wcześniej jest ostatni sen?

u nas to wygląda tak ok 17-18 ma drzemke ok 30 minut, zabawa, póżniej ok 20 kąpiel (ewentualnie toaletka), ubieranko- smarowanko, jedzenie i to zależy albo pada na beku na rękach ( i wtedy na bank za 30 minut sie przebudzi i trzeba będzie znów usypiać) albo chwile zabawa i lulu. Czasami na rękach, ale to trwa max 5 minut, a czasami sam w łóżeczku. Zawsze do spania dostaje melodyjkę tą samą! Chce wypracować usypianie samemu, ale niemam serca zostawaić go płaczącego w łóżeczku, a jak jest zmęczony to niema bata - będzie płakać
odpowiedziałam wyżej
Cytat:
może kładź częściej na brzuszku ?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ale bym zjadła krupniczzek.
zapraszam dzisiaj serwuje
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Sorki, nie nadrabiam - coś ciekawego?
Padam, padam. Dziś kolejny ciężki dzień w pracy no i dziś pierwszy spektakl
już ....ale szybko

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
My też ok 6 na dobę

Powodzenia w takim razie!

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
a ja nie mam pojęcia ile
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:48   #3370
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mój maluch świruje przy jedzeniu kolejny dzień
już próbowałam wszystkich sposobów o których tu kiedykolwiek pisałyście (cisza, brak tv, innych osób itd), i póki co działa tylko karmienie na stojąco z kołysaniem. Tyle ze ledwo daję radę w takiej pozycji bo mój klocuś pewnie gdzieś prawie 7 kg waży.
zastanawiam się o co moze chodzić???
w nocy je normalnie, w dzień jest taki problem.
może za dużo bodźców i wrażeń nie może się skupić

ja jak zaczęłam od 5 dni wprowadzać marchewkę/ziemniaka karmię Młodego siedząc na dużej piłce do fitnesu. Jak zaczyna się wiercić i denerwować - trochę podskakuje i od razu jest spokój. Nie wiem, czy to dobre, ale na razie się tym nie przejmuję, bo przynajmniej dzięki temu coś zje i nawet czasem uda się mu tak podać wodę do picia
Stary 2014-01-24, 13:49   #3371
ruda_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

oo to masz piękne wspomnienie, musisz dziś w takim razie obejrzec
No niestety nie obejrze bo idziemy z Tztem na bal przebierancow

ruda_g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 13:51   #3372
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety nie obejrze bo idziemy z Tztem na bal przebierancow

za co się przebieracie ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-24, 13:52   #3373
matallewar
Zakorzenienie

U nas dzień wygląda tak (oczywiście mniej więcej)
9 - mleko
10-11 - drzemka
12 - mleko
13-14 - drzemka
15 - obiadek, mleko
16-19 - drzemka
20 - mleko

Oczywiście jak wstanie wcześniej (dziś 7 pierwsze mleko), to wszystko się przesuwa, czasem tą długą drzemkę ma 1,5 h, czasem 3 h, czasem wcześniej, czasem później. Ale ostatnia drzemka to śpi mi do 19 max i 21 najpóźniej mleko na noc dostaje i śpi mi do rana.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:56   #3374
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy za gratulacje z okazji 4 mcy pokazujemy sie publicznie o :
super zdjeciesynys sliczny
Cytat:
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
gratki!!
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U mnie chyba @ się zbliża bo mi odbija. Właśnie leże obrażona w sypialni i zastanawiam się o co mi chodzi
haha mam to samo tez mi odbija i zwalam na to ze okres sie zbliza
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dzieki za zdanie relacji i wskazowki
A co do pogrubionego, wlasnie dlatego za rada neurologa nie uzywam pajacow - ponoc najbardziej krepuja ruchy.
Cytat:

hmm co do pajacow to wlasbie moj w pajacach najwiecej fika
nie lubi spodenek oprcz tych z hm z tymi szerokimi gumkami
...a ja wlasnie myslalam ze są dla dziecka najwygodniejsze
ja w domu ubieram pajace a inne ubranka tylko jak wychodzimy
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam. Bylismy wczoraj u neuro i młoda sie super rozwija nie ma zadnej asymertrii, symetrycznie trzyma glowe, jest silna i ogolnie wszystko cacy. Nie ma potrzeby rehabilitacji.
to super ze z malutka wszystko dobrze

Stary 2014-01-24, 13:58   #3375
ruda_g
Raczkowanie

Cytat:
za co się przebieracie ?
Za freda i wilme flinstone

Stary 2014-01-24, 14:04   #3376
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
jeszcze się pochwalę, że papiery do becikowego złożone (po kilku kursach do mopsu, skarbówki i zusu) Teraz tylko czekać na decyzję... ciekawa jestem, czy się uda
napewno sie uda bedziecie miec zastrzyk gotowki
ja juz dawno wydalam i nawet nie wiem na co poszlo
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś chyba jest uczulony na chlor. Robimy przerwę z basenem.
chodzicie normalnie na basen w taka pogode?ja chcialam isc ale sie boje od kiedy wogole mozna dziecko brac na basen?
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

cudne zdjecie
Cytat:
moj by zamarzl
a w domu jak go ubierasz?
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Więc zdaję relację

Mieliśmy szczepionkę na zoltaczke, bylo ok, Nina dzielna teraz też jej nic nie jest
Bylo też spotkanie z fizjoterapeuta w grupie, Nina i jeszcze dwójka dzieci z 28 października czyli dwa tyg młodsi. Położyli Ninę i chłopczyka koło siebie i zaczęli robić totalną roz.p.i.e.r.d.u.c.h.e no dogadali się super. Nie wiedziałam że tak się mogą takie maluchy skumac. Ogólnie z Nina wszystko ok, na swój wiek wszystko jak ma być. Natomiast trzecie dziecko. .. dziewczynka, matka ukrainka, dziewczyny masakra! Przyszła z ta dziewczynką w dwóch kombinezonach i dwóch czapkach!!! Kumacie? Taka bawełniana czapka pod wełniana. .. i welurowy kombinezon pod puvhowym, w śpiwór i do wózka. .. oczywiście body, sweter itp no masakra! A dzisiaj było 0 stopni. Mi babka powiedzała że będą ćwiczenia to rozebrałam młodą do samych body zeby machała nogami a tamta zostawiła to dziecko w spodniach, rajtuzach, body, swetrze no i w tej cienszej czapce...
Tamta matka nie kładzie tej dziewczynki na brzuszku bo się boi (??)... i to na serio było widać! No leżała w miejscu i się nie ruszała prawie w ogóle!
Także dziewczyny jak najwięcej na brzuch, bo serio ja zobaczyłam dzisiaj jak wiele to daje!
A poza tym z tego co się dowiedziałam:
*w domu dziecko ubierać luźno, przewiewnie
*jak najmniej w fotelikach czy bujaczkach, najlepiej tylko do karmienia, jak najwięcej na macie edukacyjnej, albo nawet na podłodze. Pani polecala takie maty jak do fitness podkladac no super izoluja
* po KAŻDEJ zmianie pieluszki na minutę na brzuszek
*pozwalać dziecku bawić się nago. I tu pani powiedziała że ona ze swoją córką robiła tak, że kladła ją gołą na ręcznik (oczywiście coś pod spodem) na podłodze bo jak sikała to tylko ręcznik do prania. U chłopców zaleca się wiekszy ręcznik
*trzy miesiące to najwyższa pora żeby oduczyć dziecko ścisłego otulania. Swoboda podczas snu też jest bardzo ważna

Ogólnie cały czas powtarzała o tym że dzievko ma machać i się ruszać.

Czym lżej ubierze się dziecko w domu tym większa swoboda ruchów, tym dziecko się więcej rusza, tym jest mu cieplej

A położna mnie opipcyła że daje wodę z butelki. Powiedziała że od raxu x kubeczka z tym dziobkiem. Butla tylko do mleka. .. trochę się dygam ale spróbujemy wkrótce.

Sorry że znów tak długo

dzieki za cenne rady
wychodzi na to ze u mnie wszystko jest zle bo ja dziecko w domu ubieram tylko w pajace, na bujaku i w foteliku siedzi czesto bo na podlodze sie zlosci ze nic nie widzi, na brzuszku nie da sie klasc prawie wcale bo placze jakby ją obdzierano ze skory a nago to u mnie tez jest zadko bo mamy zimno w domu ogolnie a w otulaczku spi w nocy i w dzien bo inaczej mi nie zasnie i nie przespi nawet 5 min

Stary 2014-01-24, 14:04   #3377
ruda_g
Raczkowanie

rusalko tez mamy podobny problem. Raz je spokojnie, raz sie wierci i szarpie... w lezaczku je w miare spokojnie, czyli na pol-lezaco. Na stojaco tez jej sie podoba... ale od paru dni staram sie chociaz 15-20minut opoznic karmienie wtedy jest troche bardziej glodna i szybciej zassie butle i sie uspokaja.... ale za dlugo nie mozna odwlekac jedzenia bo wtedy placze i juz calkiem nie chce butli z nerwow. U jakies 3 na 5 karmien niespokojnych. Myslalam zeby isc do lekarza, bo moze to plesniawki?? Ale ja tam nic w buzi nie widze.... juz zaczynam sie martwic i schizowac. Bo je tez w spokoju...

Stary 2014-01-24, 14:05   #3378
passion80
Zakorzenienie

cieszę się, że cieszycie się razem ze mną

Angel, a macie jakieś rytuały przed snem, przed nocą, w ciągu dnia
Maja z reguły prześpi do ok 6 rano, choć ostatnio 2-3 razy się wybudza, ale wtedy smoka dostaje i idziemy spać dalej
ja w nocy, rano nie mówię do Niej za wiele, staram się nie rozbudzać, mój mąż np dzisiaj nawijał, gadał, smiał się jak obudziłą się ok 6 na mleko, że później nei chciała spać, ma za swoje
na początku, pierwsze kilka tygodni, też bujałam na rękach do spania, już dawno przestałam i u nas sprawdza się metoda z języka niemowląt, co by kto nei mówił na temat tej książki, u nas nie ma z reguły cyrków ze spaniem
Stary 2014-01-24, 14:06   #3379
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Amelka - w sumie nie wiem co Ci doradzić, ale napiszę, jak jest u mnie:

ok. 19.30 - kąpiel (codziennie)
20.00 - butla, odbicie i hop do łóżeczka
włączamy karuzelkę, głaskamy całujemy i zostawiamy przy włączonej lampce. Młody zasypia różnie - czasem po 10 min., a czasem po 30. Za każdym razem jak zaczyna się jakieś kwękanie podchodzę podaj smoka, uspokajam i zostawiam.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
jak bym wstawała na każde kręcenie, wiercenie to bym oszalała ( widze Filipa z łóżka) ja dopiero wstaje jak ewidentnie skiwerczy, kilka razy Filip zrobił mnie na szaro, zaczął się ostro wiercić, pora już na pobudke, wstawiłam wode, poszłam do kibelka, wracam a on śpi dalej .. no wiec bach pod kołdre odrazu.. może Wasze dzieciaczki by same dały radę zasnąć ponownie bez Waszej ingerencji
też się nieraz nacięłam, bo za szybko wstałam przygotowywać mleko, a Kuba w międzyczasie zasnął

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 14:07   #3380
passion80
Zakorzenienie

no i Maja w nocy śpi w swoim łóżeczku, zdarza się nad ranem, jak mąż idzie do pracy, że biorę Ją do siebie i jeszcze kimamy

zobacz, Tassia też metodą drobnych kroczków nauczyła Maćka zasypiać samemu
Stary 2014-01-24, 14:11   #3381
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

Uwielbiam te zdjęcie!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was w końcu kupiła tę kaszkę Nomina firmy Nominal? Bo mąż jeździ do Cieszyna to mógłby podskoczyć do Czech, tylko właśnie nie wiem, czy warto

Chociaż i tak ekspozycję zrobię na pszennej Holle jak Natala i Gorgulek

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Chcę ogłosić sukces!!!

Odłożyłam Natkę na tym rogalu na sofę (zawsze ją z niego ściągałam i mi się budziła), obłożyłam poduchami i śpi mi pięknie sama już pół godziny.
WOLNOŚĆ! To piękna rzecz Mam sposób, oby się teraz zawsze sprawdzał.
Ja mam dwie z Nominala jedna bezglutenową a drugą glutenową ale nic konkretnego nie napisze bo podałam te bezglutenową ze 3 razy.z butelki nie chciała pic.a złyzeczki to mordega była po wyszło strasznie rzadkie.nawet nie wiem ile tam tych łyzek trzeba dawac bo nic nie napisali..

Trzymam kciuki aby ten nowy sposob działał zawsze

Cytat:
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

Brawa dla Wikusia!!Spryciulek wiedział jak to uczcic

Cytat:
wiem właśnie bardziej myślałam o wzieciu kredytu a nie wynajmie
zawsze później ptrzymane mieszkanie mozna wynajac albo dla dziecie bedzie..

zawsze dawałam mu mleko wiec teraz próbuje herbatke bo w dzien niechce pic a na trawienie napewno pomoże
i przynajmniej rano zjadl mleczko bez problemów

może czas obniżyć poziom łozeczka? nie bedzie sięgac zabawek i nie wypadnie na pewno

ja podałam śliwke Hipp z cukrem i grysikiem ryżowym po 4 mcu ale efektu brak..

Cytat:
ewacia super ta fota

natala nie próbowalam wodą bo on w dzień to ani herbatki ani wody nie chce więc dziś pierwszy raz że pił herbatke to byłam w szoku, oczywiście będe dążyć żeby to byla woda ze względu na ząbki

szczerze to u nas po marchewce jest masakra ewidentny ból brzucha i kupy brak...
najlepiej idzie dynia, jabłko, gruszka.. robilam 2 podejścia do marchewki i masakara dlatego zwlekam z kalafiorem groszkiem i ziemniak + szpinak chyba teraz dam

myślicie że zabawki takie jako konik morski można dać na mróz? nie popsują się pozytywki??
Mysli ze powinnam juz obnizyc?a kiedy powinno się zrobic to planowo?

co do konika to moze ten mechanizm wyciągnij i wystaw samego pluszaka

Cytat:
Brawo Kornel!Zdrówka!

ok.108 strona nadrobiona.działam dalej
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 14:11   #3382
matallewar
Zakorzenienie

Mój tż jest magiczny...
Ogarnia kilka języków programowania, ogarnia firmę i zlecenia, tu ma być w tv, tam przetarg dla ministerstwa... A jak proszę, żeby ubrał Edzika, to nie umie znaleźć mu rajtek pod spodnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-24, 14:13   #3383
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
rusalko tez mamy podobny problem. Raz je spokojnie, raz sie wierci i szarpie... w lezaczku je w miare spokojnie, czyli na pol-lezaco. Na stojaco tez jej sie podoba... ale od paru dni staram sie chociaz 15-20minut opoznic karmienie wtedy jest troche bardziej glodna i szybciej zassie butle i sie uspokaja.... ale za dlugo nie mozna odwlekac jedzenia bo wtedy placze i juz calkiem nie chce butli z nerwow. U jakies 3 na 5 karmien niespokojnych. Myslalam zeby isc do lekarza, bo moze to plesniawki?? Ale ja tam nic w buzi nie widze.... juz zaczynam sie martwic i schizowac. Bo je tez w spokoju...

tylko że u mnie kp, więc pozycje do karmienia ograniczone no i nie odwlekam jedzenia tylko karmie na żądanie
no właśnie dla mnie to tez jest dziwne ze karmienia w nocy ok a w dzien nie ja na razie czekam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 14:13   #3384
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.
Strasznie lecicie, przystopujcie odrobinę

My byliśmy dzisiaj na pobraniu krwi. Masakrejszyn. Filip płakał bardzo, tym bardziej że z jednej rączki nie chciała mu lecieć krew, więc ta lekarka szukała żyły. No i nie udało się więc zaczęła pobierać z drugiej. Ocierpiał się biedaczek.
No i przychodzę do domu, po jakimś czasie daje mu cyca, i patrze na dłoń a on ma takie plamy, zwłaszcza na małym palcu, troszkę na środkowym, i mniej na drugiej dłoni. Myślałam, że to krew czy cuś, a on ma takie przekrwione te miejsca, nie sine tylko takie czerwone.
I wydaje mi się, że lekarka za bardzo ścisnęła mu te rączki. Więc co się dziwić, że tak strasznie płakał...
Później pojechałam do czytelni i biblioteki poszukać książek do magisterki i tak dzień mi zleciał. A i tak mało załatwiłam, prawie nic.. Niedawno wróciłam, dobrze, że mąż w domu i zajmuje się Filipem.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, pisz co chcesz ! ja po prostu zazdroszczę
Ja też zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
czyli co?jak najdłużej przeciągać wprowadzanie "słoiczków" i mniejszymi porcjami?I z wiekszym opóźnieniem te dania deserkowe i kaszki?
czemu to wszystko jest tak skomplikowane?
Faktycznie, strasznie skomplikowane
Cytat:
Dziś mam na obiad pizze Guseppe ktoś tu mi ostatnio smaka narobił
Ja, ja

Larysa udanej imprezy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 14:18   #3385
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

ale super

udanej zabawy

Larysko - Tobie również !

Ja jutro po raz pierwszy oddaję mojego syneczka na noc do teściów bo idziemy z TZ na urodziny i strasznie mi smutno z tego powodu
coś czuję, że albo szybko wrócimy, albo się upiję
Stary 2014-01-24, 14:22   #3386
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
no i Maja w nocy śpi w swoim łóżeczku, zdarza się nad ranem, jak mąż idzie do pracy, że biorę Ją do siebie i jeszcze kimamy

zobacz, Tassia też metodą drobnych kroczków nauczyła Maćka zasypiać samemu
Tassi metode znam i stosowałam, ale u nas chodzi bardziej o godzine pojscia spac,bo 1-2 w nocy to mnie wykonczy
sprobuje z codzienna kapielą,dziekuje za rady

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:

fajnie,udanej imprezki

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-24, 14:23   #3387
Figulina987
Zadomowienie

Boja - współczuję tego pobierania krwi..

No to w końcu nadrobiłam

A teraz idę robić obiad i znowu będę miała zaległości (żeby nie pisać do tyłu )
Stary 2014-01-24, 14:25   #3388
karolson
Zakorzenienie

Bojatoja- mam nadzieje ze bedzie taka dobra jak jej reklama co do pobierania krwi to masakra. U nas pobieraja dwie panie od szczepionek to maja wprawe z maluszkami

Matal daj znac jak TZ bedzie w tv

Poli- niewiem kiedy obnizyc ale chyba wtedy jak dziecko zaczyna sano siadac albo robi sie niebezpiecznie?'
Stary 2014-01-24, 14:26   #3389
ruda_g
Raczkowanie

figulina amelka dziekuje

Stary 2014-01-24, 14:31   #3390
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tassi metode znam i stosowałam, ale u nas chodzi bardziej o godzine pojscia spac,bo 1-2 w nocy to mnie wykonczy
sprobuje z codzienna kapielą,dziekuje za rady

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

fajnie,udanej imprezki
En mi zasypiała o 23, teraz koło 20-21 już śpi.
Po prostu konsekwentnie ją kładę max 20:30, gaszę światło. Jak płacze, przytulam, głaszcze. Jak wyje, wezmę na ręce, ale jak się uspokoi, to znów do łóżeczka. Daję jasny przekaz - już noc, pora spać. Światła nie zapalam, choćby nie wiem, co

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Bojatoja- mam nadzieje ze bedzie taka dobra jak jej reklama co do pobierania krwi to masakra. U nas pobieraja dwie panie od szczepionek to maja wprawe z maluszkami

Matal daj znac jak TZ bedzie w tv

Poli- niewiem kiedy obnizyc ale chyba wtedy jak dziecko zaczyna sano siadac albo robi sie niebezpiecznie?'
Jeśli będzie, to Wam powiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości