Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 21:28   #271
pannajoanna71
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II

Cytat:
Napisane przez Prymaza Pokaż wiadomość
Pannajoanna to były te o których Ewelinka pisała, zioła Ojca Sroki, smaczne i pomagają, piliśmy ze 3,4 cykle z TŻtem co wieczór, polecam i polecać będę no i tak jak Ewelinka pisała najlepiej mieszać je samemu!
Dzięki! Zabieram sie wiec za lekture dot. działania i składu

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 21:56   #272
86sylwia86
Przyczajenie

Prymaza - można się wyprztykać, a może się też jakość i ruchliwość poprawić
86sylwia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 06:18   #273
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 86sylwia86 Pokaż wiadomość
ale czego, jak nie ma ?
Prymaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 11:39   #274
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86sylwia86 Pokaż wiadomość
wow, dwa razy dziennie? o mój Boże, kiedy to było ile jesteś ze swoim facetem?
Ja ze swoim facetem to z trzy razy na tydzień, a teraz odkąd jestem w ciązy to dobrze, jak mam ochotę raz na tydzień...:/ wieczorem mam gorsze mdłości niż rano...

Dziewczyny mają rację, to może być za często. Myślę, że przed płodnimi i w płodne dni moglibyście to 1 razu dziennie się ograniczyć. Ale potem wiesz, po dniach płodnych możecie po trzy razy

Pisałyście wcześniej o rocznym macierzyńskim, i tak się składa, że moja przyjaciółka ma właśnie z tym problem. umowa o pracę kończy jej się przed upływem 6 miesięcy macierzyńskiego, i do końca 6 miesiąca będą jej normalnie wypłacać z ZUSU, ale roczny podobno jej się nie należy... Nie wiem tego napewno, bo ona też jeszcze miała się o to dowiadywać. Chodzi tu o to, że 6 miesięcy należy się każdej mamie, a rok jeśli podczas tego okresu jest zatrudniona. To nie są potwierdzone informację, więc nie sugerujcie się tym za bardzo, po prostu napisałam co wiedziałam

heeej, czy ktos mógłby zaprosić mnie do KLUBU? <prosi>

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:48 Powód: dopiska
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 12:38   #275
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

Dziewczyny mają rację, to może być za często. Myślę, że przed płodnimi i w płodne dni moglibyście to 1 razu dziennie się ograniczyć. Ale potem wiesz, po dniach płodnych możecie po trzy razy

Pisałyście wcześniej o rocznym macierzyńskim, i tak się składa, że moja przyjaciółka ma właśnie z tym problem. umowa o pracę kończy jej się przed upływem 6 miesięcy macierzyńskiego, i do końca 6 miesiąca będą jej normalnie wypłacać z ZUSU, ale roczny podobno jej się nie należy... Nie wiem tego napewno, bo ona też jeszcze miała się o to dowiadywać. Chodzi tu o to, że 6 miesięcy należy się każdej mamie, a rok jeśli podczas tego okresu jest zatrudniona. To nie są potwierdzone informację, więc nie sugerujcie się tym za bardzo, po prostu napisałam co wiedziałam

heeej, czy ktos mógłby zaprosić mnie do KLUBU? <prosi>
Ojciec Sroka mówił, żeby po owulacji nie współżyć za często (nawet w cale), bo to może implantację utrudnić.
Co do częstego współżycia, to jak Prymaza pisze, przy staraniach nie jest za dobre, ale każdy robi jak uważa. A jak Ty się Kochana poza tym czujesz? Silne mdłości do dobry znak
White Cafe no właśnie nie wiem jak to do końca z tym macierzyńskim - tylko trochę by to dziwne było, żeby roczny nie przysługiwał.Ale z drugiej strony, jeżeli jej się umowa kończy na macierzyńskim, to chyba oczywiste, że dalej nie jest zatrudniona - to chyba tylko dobra wola pracodawcy, czy umowę przedłuży, ale nie znam się na tym aż tak... Jak będę mieć okazję, to się zapytam znajomego prawnika, to napiszę co mówi
ewelinka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 13:10   #276
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość
Ojciec Sroka mówił, żeby po owulacji nie współżyć za często (nawet w cale), bo to może implantację utrudnić.
Co do częstego współżycia, to jak Prymaza pisze, przy staraniach nie jest za dobre, ale każdy robi jak uważa. A jak Ty się Kochana poza tym czujesz? Silne mdłości do dobry znak
White Cafe no właśnie nie wiem jak to do końca z tym macierzyńskim - tylko trochę by to dziwne było, żeby roczny nie przysługiwał.Ale z drugiej strony, jeżeli jej się umowa kończy na macierzyńskim, to chyba oczywiste, że dalej nie jest zatrudniona - to chyba tylko dobra wola pracodawcy, czy umowę przedłuży, ale nie znam się na tym aż tak... Jak będę mieć okazję, to się zapytam znajomego prawnika, to napiszę co mówi

Mi już jest trochę lepiej. Zdarzyło mi się już kilka razy nie wymiotować w ciągu dnia Troooszkę apetyt też mi wraca. Pewien lekarz powiedział mi właśnie, że to mdłośi i wymioty są symptomem wysokiego poziomu progesteronu.
A Ty jak się czujesz Ewelinka? Kiedy zaczynacie się starać?
Stary 2014-01-24, 14:59   #277
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to tak srednio z tymi mdlosciami, wczoraj wlasciwie pierwszy raz, a
tak to dobrze sie czuje. Chudne strasznie, musze jesc w bardzo malych
porcjach bo mnie zoladek boli. Wlasnie wszyscy tak mowia, ze zdrowa ciaza
to z mdlosciami i pawiami juz nawet martwic sie nie mam sily, bedzie co ma byc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 15:12   #278
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie ja nie wymiotowałam prawie wcale
pamiętaj że każda ciąża jest inna i nie sugeruj się niczym grunt to spokój
ja mało mam teraz czasu bo tz na l4

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 15:24   #279
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Tak mówią, żeby tą co te pawie puszcza jakoś pocieszyć :P
Stary 2014-01-24, 17:01   #280
ewelinka2210
Rozeznanie

Prymaza Ty się już niczym nie martw Przecież miewasz mdłości, a to, że Cię brzuch boli i jeść nie możesz, to przecież też wpływ hormonów. Ja z synkiem ani razu nie zwymiotowałam, a było dobrze
White Cafe my mamy jeszcze jeden cykl odczekać i możemy się starać. Póki co to była pierwsza @ po zabiegu i dość długo trwała, w przyszłym cyklu zaczynam mierzyć temperaturę, a potem zioła - zacznę jednak od momentu, jak już będziemy się starać.
Prymaza a Ty przestałaś pić jak zobaczyłaś pozytywny test, tak?
Dragusia a co się stało? Tż na coś poważnego choruje? Wycałuj go od nas
A ja się chwalę: 2,5 kg mniej i -16 cm w obwodach po trzech tygodniach.
Stary 2014-01-24, 17:18   #281
Paulina 87
Wtajemniczenie

ewelinka gratuluje wagi
ja już ważę 52-53 a przed ciążą ważyłam 54,5.. jem ciągle ale widocznie dużo spalam..
Prymaza ja wymiotowałam przez całą ciążę może ze 4 razy, porannych mdłości nie miałam w ogóle tylko nudności popołudniami i nasilało się wieczorem ale to były takie mdł0ści jakby mnie zemdliło po czymś słodkim..

KOCHANE MAMY jakie kupić pierwsze kapcie dla Natalki? zaczęliśmy ją na krótko wsadzać do chodzika (niestety to nie był mój pomysł ale Natalka jest przeszczęśliwa) i potrzebuję jakiś dobrych wyprofilowanych przewiewnych kapetków z elastyczną podeszwą najlepiej chyba na rzep, mam takie na klamre ale używane z firmy Zetpol ale są jakieś wąskie i zapięcie jest ciężkie do zapięcia jak mała nóżkami macha, co polecacie?? tylko wiecie cena takie do 40zł
Stary 2014-01-24, 17:54   #282
Neipys
Zadomowienie

Ewelina gratuluję wagi i samozaparcia
Ja już od tygodnia powinnam być na diecie i ćwiczeniach (ferie mam i takie postanowienie) ale @ przyszła i musiałam odłożyc. Uwielbiam moje @ po ciązy - boli krótko i słabo, obficie do 2-3dnia, potem lajcik
Paulina mój Kacper bez chodzika, ale cały czas w skarpetach biega. W butkach umie chodzić, ale generalnie 90% czasu na boso.
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 19:37   #283
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Prymaza Ty się już niczym nie martw Przecież miewasz mdłości, a to, że Cię brzuch boli i jeść nie możesz, to przecież też wpływ hormonów. Ja z synkiem ani razu nie zwymiotowałam, a było dobrze
White Cafe my mamy jeszcze jeden cykl odczekać i możemy się starać. Póki co to była pierwsza @ po zabiegu i dość długo trwała, w przyszłym cyklu zaczynam mierzyć temperaturę, a potem zioła - zacznę jednak od momentu, jak już będziemy się starać.
Dziękuję za wsparcie i gratuluję wspaniałego samozaparcia! Ja uwielbiałam kręcić hula hopem, takim z masażerem (wygladałam po tym jak ofiara przemocy domowej). Mega mi to dużo dało bo ja mam skłonności do cellulitu na brzuchu i po miesiącu po 15minut dziennie się wszystkiego pozbyłam teraz kołeczko podpiera ścianę tylko
Co do herbatki to tak, posłuchałam Ciebie jak kiedyś mówiłaś i jak były 2 kreseczki to już nie piłam. Teraz biorę tylko witaminy Maturelle i Duphaston 2 x 1 tabletkę. We czwartek idę na USG i zobaczymy co mi tam rośnie i fika
Stary 2014-01-24, 20:54   #284
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Ja już od tygodnia powinnam być na diecie i ćwiczeniach (ferie mam i takie postanowienie) ale @ przyszła i musiałam odłożyc. Uwielbiam moje @ po ciązy - boli krótko i słabo, obficie do 2-3dnia, potem lajcik
Paulina mój Kacper bez chodzika, ale cały czas w skarpetach biega. W butkach umie chodzić, ale generalnie 90% czasu na boso.
a ja jeszcze @ w ogóle nie mam
Stary 2014-01-24, 20:58   #285
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za wsparcie i gratuluję wspaniałego samozaparcia! Ja uwielbiałam kręcić hula hopem, takim z masażerem (wygladałam po tym jak ofiara przemocy domowej). Mega mi to dużo dało bo ja mam skłonności do cellulitu na brzuchu i po miesiącu po 15minut dziennie się wszystkiego pozbyłam teraz kołeczko podpiera ścianę tylko
Co do herbatki to tak, posłuchałam Ciebie jak kiedyś mówiłaś i jak były 2 kreseczki to już nie piłam. Teraz biorę tylko witaminy Maturelle i Duphaston 2 x 1 tabletkę. We czwartek idę na USG i zobaczymy co mi tam rośnie i fika
Dziękuję Hula hopem nigdy się nie nauczyłam - po 2 sek na ziemi było
Szkoda że na płeć trzeba tyle czekać A czujesz jakoś bardziej czy chłopiec albo dziewczynka? Ja z synkiem od początku czułam, że chłopczyk, nawet jak mi lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka, to mi to dalej nie pasowało, a po 3 tyg okazało się, że jednak chłopak
Paulinka, Neipys dzięki Na wadze mi bardzo zależy, ale przede wszystkim chcę sobie podnieść formę, a ponieważ ćwiczę 2 x dziennie po 30-40 min, to mam nadzieję, że mniejszy spadek wagi związany jest z zamianą tłuszczyku na mięśnie
Paulinka Wojtuś tak jak Kacperek nigdy nie był w chodziku, w wakacje tylko boso. A teraz ponieważ mieszkamy na parterze ubieramy mu skarpetki i takie skarpetki jakby z gumową podeszwą - kupiłam w h&m. Nie wiem ile kosztowały, ale dzieciaki powinny jak najwięcej na boso chodzić/przebywać, ponieważ u nas się nie da w zimie, to stwierdziliśmy, że takie rozwiązanie będzie najlepsze.
Stary 2014-01-25, 09:45   #286
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
eh nic poważnego, bedzie zyl, ale nie wiem jak moja cierplkiwosc

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
KOCHANE MAMY jakie kupić pierwsze kapcie dla Natalki? zaczęliśmy ją na krótko wsadzać do chodzika (niestety to nie był mój pomysł ale Natalka jest przeszczęśliwa) i potrzebuję jakiś dobrych wyprofilowanych przewiewnych kapetków z elastyczną podeszwą najlepiej chyba na rzep, mam takie na klamre ale używane z firmy Zetpol ale są jakieś wąskie i zapięcie jest ciężkie do zapięcia jak mała nóżkami macha, co polecacie?? tylko wiecie cena takie do 40zł
chodzik proponuje sprzedać, nie będę się nakręcać z jego złowrogim wpływem na dziecko bo nie mam czasu.
kapcie? po co? florek chodzi w skarpetach albo śpiochach, lub na golasa bo bardzo szybko potrafi ściągnąć gacie i skarpety.
buty dla dziecka powinny być giętkie i łatwo się wyginać

Stary 2014-01-25, 09:45   #287
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
A propos hula hop. Kupiłam sobie kiedys takie z masażerem w go-sporcie, no i trzeba było je złożyć, bo było w częściach. I z koleżanką stwierdziłysmy, że jak złozymy ze wszystkich części, to będzie za duże i nie damy rady kręcić... I miałyśmy takie mniejsze kółko, które po 3 obkręceniach spadało. Nawet konkursy robiłysmy, która dłużej. Potem kiedyś z nudów złożyłam całe, okazało się, że im większe, tym lepiej sie trzyma i można kręcić godzine i nie spadnie A myśmy się męczyły prawie pół roku

Stary 2014-01-26, 10:23   #288
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
za wagę Pięknie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Jak chcecie mogę wam co nie co napisać na temat odchudzania, bo jak w listopadzie zaczęłam to moja znajoma pasjonatka zdrowego trybu życia wielu rzeczy związanych z odchudzaniem mnie nauczyła Więc jak coś zawsze chętnie służę radą

Cytat:
Na wadze mi bardzo zależy, ale przede wszystkim chcę sobie podnieść formę, a ponieważ ćwiczę 2 x dziennie po 30-40 min, to mam nadzieję, że mniejszy spadek wagi związany jest z zamianą tłuszczyku na mięśnie
Ewelinka z ćwiczeniami jest tak: że od rana rzeczywiście wystarcza 30 min żeby "rozruszać mięśnie w celu lepszego spalania itp., ale wieczorem 30 min trening powoduje jedynie spalenie ostatniego posiłku więc aby spalić więcej trzeba również więcej wieczorem ćwiczyć najlepiej co najmniej 1 godz... Piszę jedynie jako dobra rada
Najważniejsze, że starasz się 2 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez pannajoanna71 Pokaż wiadomość
A propos hula hop. Kupiłam sobie kiedys takie z masażerem w go-sporcie, no i trzeba było je złożyć, bo było w częściach. I z koleżanką stwierdziłysmy, że jak złozymy ze wszystkich części, to będzie za duże i nie damy rady kręcić... I miałyśmy takie mniejsze kółko, które po 3 obkręceniach spadało. Nawet konkursy robiłysmy, która dłużej. Potem kiedyś z nudów złożyłam całe, okazało się, że im większe, tym lepiej sie trzyma i można kręcić godzine i nie spadnie A myśmy się męczyły prawie pół roku
Ja nigdy na hula-hop się nie nauczyłam Niedawno kupiłam sobie znów właśnie z masażerem z nadzieją, że może jednak się nauczę ale złożyłam je i schowałam do szafy

A dla naszych staraczek: https://mamotoja.pl/karta-obserwacji...l,9088,r1.html
Mój gin mi kiedyś dał już wydrukowaną tą kartę i ona zawsze przydawała się na każdej wizycie u gina A oprócz tego na tej stronie jest sporo fajnych porad

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A tak w ogóle dzień dobry
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 11:32   #289
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda że na płeć trzeba tyle czekać A czujesz jakoś bardziej czy chłopiec albo dziewczynka? Ja z synkiem od początku czułam, że chłopczyk, nawet jak mi lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka, to mi to dalej nie pasowało, a po 3 tyg okazało się, że jednak chłopak
Paulinka, Neipys dzięki Na wadze mi bardzo zależy, ale przede wszystkim chcę sobie podnieść formę, a ponieważ ćwiczę 2 x dziennie po 30-40 min, to mam nadzieję, że mniejszy spadek wagi związany jest z zamianą tłuszczyku na mięśnie
Paulinka Wojtuś tak jak Kacperek nigdy nie był w chodziku, w wakacje tylko boso. A teraz ponieważ mieszkamy na parterze ubieramy mu skarpetki i takie skarpetki jakby z gumową podeszwą - kupiłam w h&m. Nie wiem ile kosztowały, ale dzieciaki powinny jak najwięcej na boso chodzić/przebywać, ponieważ u nas się nie da w zimie, to stwierdziliśmy, że takie rozwiązanie będzie najlepsze.
Mi na początku też nie wychodziło ale trzeba mieć je wysoko na talii i trzymać równy rytm, wydaje się, że ono chodzi tak wooolno na początku, a później to jakim tempem się lubi

Co do płci to nie wiem, właściewie nie zastanawiałam się, narazie modlę się aby jakiś fafolek tam fikał, no i aby był całkowicie zdrowy! Wszystkie nóżki, rączki, paluszki, aby było zdowe pod każdym względem , a przede wszystkim aby było widać zdrowe, piękne serduszko

Całe życie przechodziłam boso! cały czas mama mnie ganiała "ubierz kapcie", a ja zawsze boso, łamałam wszelkie reguły, nie chodziłam do przedszkola, a i tak chorowałam jak przedszkolaki, poszłam do szkoły i przestałam. Nie miała ospy, różyczki, grypy ani żołądkowej, jedynie zatrucia. Wirusy mnie nie lubią, za to bakterie uwielbiają, anginka towarzyszyła mi w każdej chorobie, no i moja praca z bakteriami To mnie trochę martwi bo obawiam się co może mi się przystrafić za choróbsko jak będę starsza...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 11:37   #290
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Jak chcecie mogę wam co nie co napisać na temat odchudzania, bo jak w listopadzie zaczęłam to moja znajoma pasjonatka zdrowego trybu życia wielu rzeczy związanych z odchudzaniem mnie nauczyła Więc jak coś zawsze chętnie służę radą
pisz

Cytat:
Co do płci to nie wiem, właściewie nie zastanawiałam się, narazie modlę się aby jakiś fafolek tam fikał, no i aby był całkowicie zdrowy! Wszystkie nóżki, rączki, paluszki, aby było zdowe pod każdym względem , a przede wszystkim aby było widać zdrowe, piękne serduszko
będzie dobrze

Stary 2014-01-26, 15:01   #291
Patusia1711
Rozeznanie

No więc już piszę to co wiem
1) jedzenie co najmniej 5 posiłków dziennie w przerwach nie rzadziej niż co 3 godz (nie można dopuścić się do uczucia głodu bo organizm zaczyna czekać na kolejny posiłek z którego odkłada wszystko w tkance tłuszczowej na wypadek dłuższej przerwy między posiłkami... Ale nie można również doprowadzić się do przejedzenia bo zwalniamy metabolizm)
2) nie używamy cukru ani żadnych słodyczy- jeśli chcecie posłodzić kawę, herbatę itp. możemy dodać miodu bo to naturalny cukier nie przetwarzany
3)Najważniejsze jest śniadanie jedzone najdalej 30 min po wstaniu z łóżka (chociażby najmniejsza kromeczka chleba- żeby ruszyć jelita co wspomaga przemianę materii )
(fajnie jeśli zaraz po wstaniu z łóżka wykonamy sobie troszkę ćwiczeń przez ok 30 min i następnie zjemy sobie jakieś śniadanko- jeśli mam być szczera najlepiej na śniadanie jeść taką mieszankę: płatki owsiane, otręby, fajnie jest wrzucić kilka suszonych śliwek, jakieś owoce lub bakalie i ok łyżki siemienia lnianego- zalewamy to gorącym mlekiem lub gorącą wodą możemy posłodzić to miodem )
-Następnie drugie śniadanie- najlepiej jakiś jogurt, owoce itp.
4) obiad dużo najlepiej świeżych warzyw (jak nie to np. warzywa na patelnię lub gotowane na parze ) i jakieś mięsko lub ryba ( nie używamy panierek najlepiej jest gotować lub piec a jeśli chcecie usmażyć to najlepiej bez dodawania oleju itp. ) mogą być również makarony z sosami (sosy najlepiej bez dodatku śmietany- można zastąpić ją gęstym jogurtem) no i jeśli chodzi o makarony najważniejsze aby były z mąki durum (są dostępne we wszystkich większych marketach)
- na podwieczorek najlepiej jakieś warzywa
Kolacja nie wcześniej niż ok 2- max 3 godziny przed spaniem (jedzenie do godz 18 jest nie wskazane- chyba, że chodzicie spać po 20 )
5) owoce jemy do max 15 tak samo jest z produktami z węglowodanami) później jemy produkty bogate w białko
6) pijemy duuużo wody co najmniej 2- 3 litry na dzień...
7) dobrze jest jeść produkty bogate w błonnik

8) Najważniejsze :
Tych produktów NIE ŁĄCZ:
1. Herbata z cytryną
Znajdujący się w listkach herbaty glin łączy się z sokiem z cytryny. W ten sposób tworzy się cytrynian glinu, który odkłada się w mózgu i może prowadzić m.in., do choroby Alzheimera.
2. Herbata z ciastem drożdżowym
Zawarte w herbacie garbniki ograniczają wchłanianie witaminy B1, która znajduje się w cieście drożdżowym. Witamina B1 korzystnie wpływa na ...układ nerwowy.
3. Pomidor z ogórkiem
Zielony ogórek zawiera enzym, który utlenia zawartą w pomidorze witaminę C (wzmacnia odporność). To samo dzieje się w połączeniu ogórka z: papryką, cebulą, cykorią, natką pietruszki czy sałatą.
4. Pomidor z twarogiem
Pomidor zawiera silne działające kwasy. Kiedy połączymy go z białym serem, to zawarty w nim wapń wejdzie w reakcje z tymi kwasami i wytworzą się nierozpuszczalne kryształki. Odkładają się one w stawach, blokują je a także przysparzają bólu podczas poruszania się.
5. Kawa i herbata z nabiałem
Zawarty w kawie i herbacie kwas szczawiowy łączy się z wapniem znajdującym się w twarożku, jogurcie i serze żółtym. W ten sposób tworzą się szczawiany,

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...Peeling-kawowy
64531_713312618693328_1799979494_n.jpg

1558420_713713678653222_1670392966_n.jpg

1600268_666267613424447_577221898_n.jpg

1506697_238944592954717_500840155_n.jpg
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-01-26, 16:23   #292
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
8) Najważniejsze :
Tych produktów NIE ŁĄCZ:
1. Herbata z cytryną
Znajdujący się w listkach herbaty glin łączy się z sokiem z cytryny. W ten sposób tworzy się cytrynian glinu, który odkłada się w mózgu i może prowadzić m.in., do choroby Alzheimera.
]
Jezu czego to się czlowiek na starość dowiaduje

Stary 2014-01-26, 16:49   #293
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
No więc już piszę to co wiem
1) jedzenie co najmniej 5 posiłków dziennie w przerwach nie rzadziej niż co 3 godz (nie można dopuścić się do uczucia głodu bo organizm zaczyna czekać na kolejny posiłek z którego odkłada wszystko w tkance tłuszczowej na wypadek dłuższej przerwy między posiłkami... Ale nie można również doprowadzić się do przejedzenia bo zwalniamy metabolizm)
2) nie używamy cukru ani żadnych słodyczy- jeśli chcecie posłodzić kawę, herbatę itp. możemy dodać miodu bo to naturalny cukier nie przetwarzany
3)Najważniejsze jest śniadanie jedzone najdalej 30 min po wstaniu z łóżka (chociażby najmniejsza kromeczka chleba- żeby ruszyć jelita co wspomaga przemianę materii )
(fajnie jeśli zaraz po wstaniu z łóżka wykonamy sobie troszkę ćwiczeń przez ok 30 min i następnie zjemy sobie jakieś śniadanko- jeśli mam być szczera najlepiej na śniadanie jeść taką mieszankę: płatki owsiane, otręby, fajnie jest wrzucić kilka suszonych śliwek, jakieś owoce lub bakalie i ok łyżki siemienia lnianego- zalewamy to gorącym mlekiem lub gorącą wodą możemy posłodzić to miodem )
-Następnie drugie śniadanie- najlepiej jakiś jogurt, owoce itp.
4) obiad dużo najlepiej świeżych warzyw (jak nie to np. warzywa na patelnię lub gotowane na parze ) i jakieś mięsko lub ryba ( nie używamy panierek najlepiej jest gotować lub piec a jeśli chcecie usmażyć to najlepiej bez dodawania oleju itp. ) mogą być również makarony z sosami (sosy najlepiej bez dodatku śmietany- można zastąpić ją gęstym jogurtem) no i jeśli chodzi o makarony najważniejsze aby były z mąki durum (są dostępne we wszystkich większych marketach)
- na podwieczorek najlepiej jakieś warzywa
Kolacja nie wcześniej niż ok 2- max 3 godziny przed spaniem (jedzenie do godz 18 jest nie wskazane- chyba, że chodzicie spać po 20 )
5) owoce jemy do max 15 tak samo jest z produktami z węglowodanami) później jemy produkty bogate w białko
6) pijemy duuużo wody co najmniej 2- 3 litry na dzień...
7) dobrze jest jeść produkty bogate w błonnik

8) Najważniejsze :
Tych produktów NIE ŁĄCZ:
1. Herbata z cytryną
2. Herbata z ciastem drożdżowym
Zawarte w herbacie garbniki ograniczają wchłanianie witaminy B1, która znajduje się w cieście drożdżowym. Witamina B1 korzystnie wpływa na ...układ nerwowy.
3. Pomidor z ogórkiem
Zielony ogórek zawiera enzym, który utlenia zawartą w pomidorze witaminę C (wzmacnia odporność). To samo dzieje się w połączeniu ogórka z: papryką, cebulą, cykorią, natką pietruszki czy sałatą.
4. Pomidor z twarogiem
Pomidor zawiera silne działające kwasy. Kiedy połączymy go z białym serem, to zawarty w nim wapń wejdzie w reakcje z tymi kwasami i wytworzą się nierozpuszczalne kryształki. Odkładają się one w stawach, blokują je a także przysparzają bólu podczas poruszania się.
5. Kawa i herbata z nabiałem
Zawarty w kawie i herbacie kwas szczawiowy łączy się z wapniem znajdującym się w twarożku, jogurcie i serze żółtym. W ten sposób tworzą się szczawiany,

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...Peeling-kawowy
Załącznik 5557676

Załącznik 5557677

Załącznik 5557678

Załącznik 5557687
Patusia! Wow! Super rady!!! Dziękujemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 17:58   #294
Patusia1711
Rozeznanie

Kochane nie ma sprawy Skoro mnie ktoś pomógł naprostować swoje nawyki żywieniowe to czemu ja mam ich nie przekazać dalej
Jeszcze o paru rzeczach zapomniałam.
Na początku (jak i w sumie przez cały czas) fajnie jest prowadzić sobie taki dziennik, w którym pisze się co o której się jadło i najlepiej jeszcze w mniej więcej jakich ilościach (wszelkie podjadanie też zapisujemy!!!! ), zapisywać sobie jak się po danym posiłku czułyśmy, i w skali od 1 do 5 (gdzie 5- przejedzenie, 4- najedzenie, 3- w sam raz, 2- głód, 1- straszny głód) określać swój "głód" i zapisywać przed i po posiłku (najlepiej zjeść gdy czujemy się na 2 a nie przekraczać nigdy 4 )
Aaaa- dobrze jest też pić zieloną i czerwoną herbatę
No i dobrze przyprawiać sobie posiłki- ograniczając sól, ale za to używać duuużo ziół a także chilli (bo wspomaga spalanie )
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-01-26, 21:49   #295
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
4. Pomidor z twarogiem
moje drugie śniadanie

dzięki za rady, teraz trzeba dobrze przeanalizowac i zacząć się stosować ale to moze za tyudzień

Stary 2014-01-26, 22:06   #296
ewelinka2210
Rozeznanie

Patusia ja tez ser z pomidorami łączyłam... A poza tym to w większości do Twoich porad się stosuje od jakiegoś czasu Podobno trzeba z otrębami uważać, lepiej płatki owsiane, bo otręby to jednak za dużo wypłukują - jak znajdę chwilę, to wrzucę artykuł.
Patusia nie ma opcji żebym wieczorem 1 h ćwiczyła, w sumie to nie spotkałam się z tym, żeby 0,5 h było mało. Nawet jeżeli mam tylko tą kolację spalić
Co do herbat: warto pić również ziołowe, szczególnie pokrzywę - dużo witamin itd. i lekkie działanie moczopędne - dla tych co trzymają wodę.
Sól podobno już tez nie jest tak bardzo krytykowana - wiadomo, że nie jakoś strasznie dużo, ale to głównie dlatego, że trzyma wodę, a przy ćwiczeniach wypłukujemy sole, więc coś tam ta sól pozytywnego daje - podobno najlepiej morska - do tej pory nie kupiłam
Ja słodzę rano kawę, ale przeszłam na cukier trzcinowy Taki mój codzienny jeden grzeszek
No i wiadomo - węglowodany najlepiej jak najmniej przetworzone: grahamki, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy.
Tyle na razie pamiętam
Stary 2014-01-27, 08:39   #297
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

www.paputki.com.pl Wojtuś w takich śmiga do dziś, albo po prostu boso w skarpetkach lub rajtach. Takie o których Ty piszesz dostał kiedyś , ale mu nie zakładam bo moim zdaniem przeszkadzaja w zabawie, jak chciał w nich usiąść to ta gruba podeszwa go uwierała w pupke jak sobie podkładał nóżkę.
Nie wiem czemu adres nie chodzi jak sie wpisze recznie to strona wskakuje.

ehh i mnie by sie przydało zrzucic parę kg. Jak wracałam do pracy po macierzyńskim to byłam zadowolona ze swojego wyglądu. A teraz prawie rok później niestety mam na plusie +4 kg i juz nie jest fajnie.

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2014-01-27 o 08:52
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 09:00   #298
Patusia1711
Rozeznanie

Dzien dobry
Cytat:
Patusia ja tez ser z pomidorami łączyłam... A poza tym to w większości do Twoich porad się stosuje od jakiegoś czasu Podobno trzeba z otrębami uważać, lepiej płatki owsiane, bo otręby to jednak za dużo wypłukują - jak znajdę chwilę, to wrzucę artykuł.
Patusia nie ma opcji żebym wieczorem 1 h ćwiczyła, w sumie to nie spotkałam się z tym, żeby 0,5 h było mało. Nawet jeżeli mam tylko tą kolację spalić
Co do herbat: warto pić również ziołowe, szczególnie pokrzywę - dużo witamin itd. i lekkie działanie moczopędne - dla tych co trzymają wodę.
Sól podobno już tez nie jest tak bardzo krytykowana - wiadomo, że nie jakoś strasznie dużo, ale to głównie dlatego, że trzyma wodę, a przy ćwiczeniach wypłukujemy sole, więc coś tam ta sól pozytywnego daje - podobno najlepiej morska - do tej pory nie kupiłam
Ja słodzę rano kawę, ale przeszłam na cukier trzcinowy Taki mój codzienny jeden grzeszek
No i wiadomo - węglowodany najlepiej jak najmniej przetworzone: grahamki, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy.
Tyle na razie pamiętam
- Jeżeli chodzi o moją mieszankę śniadaniową to robię tak, że mam filiżankę płatków owsianych i 1-2 łyżki otrębów-znalazłam takie fajne z żurawinką (można je też zastąpić tym granulowanym błonnikiem, który można kupić np. w Biedrze )
- Jeśli chodzi o ćwiczenia to mnie mówiła to ta moja znajoma (jest ona dodatkowo trenerem na siłowni ) Jak chodziłyśmy na siłkę to przynajmniej 1,5 h spędzałyśmy
- Ja herbat ziołowych nie lubię (z resztą to mało powiedziane ) Dlatego zamiast mieszanki o. Sroki wolałam kupić gotowy "roztwór" bo się go piło po 2 łyżeczki na dzień (więc do mieszania ziółek będę się musiała baaaardzo przemóc...
- o soli napisałam, że trzeba ją jedynie ograniczyć w zależności kto ile używa... Bo przecież wiadomo, że bez soli wszystko jest bez smaku... Ja np. od zawsze nie lubiłam soli więc moja znajoma jak zobaczyła ile solę to nie miała zastrzeżeń... (ale do mojego Tż już tak bo on po mnie dosala sobie jeszcze ze 3 razy tyle - więc to wszystko zależy ile kto tej soli używa...
- Cukier trzcinowy też może być Ja po prostu, wolę trochę miodu zamiast cukru
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-01-27, 09:47   #299
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
cukier trzcinowy to taki sam szit jak ten zwykły niestety, lepiej liście stewi lub czego tam o bardziej skomplikowanej nazwie której nie pamiętam. widziałam kiedyś program jak wypowiadała się dietetyczka w pytaniu na śniadanie, możecie poszukać na ich stronie

Stary 2014-01-27, 09:57   #300
Prymaza
Raczkowanie

Wszystko co rafinowane to szit. Stewia albo Ksylitol, dla mnie oba mają okrutny smak, tak, ze mimo wszystko zostanę przy niezdrowej sacharozie :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości