Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 20:55   #3571
niebede
Raczkowanie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jakich uzywacie pampków? ja do tej pory tylko pampersy bo myslalam ze na malej nie bede oszczedzac,ale jakos sobie malo radzą z grubszymi sprawamii jakos dziwie na srodku papka przepuszczalo i z przypadku kupilam dady i uzywam moze z 6 dzien a jestem strasznie zadowolona
Ja używałam na początku Pampersów, bo dostaliśmy od teścia z usa i te były ok. Potem były Dady i dostałam Pampersy 2, ale zupełnie mi nie spasowały, wydawało mi się, że szybko pęcznieją, czyli częściej zmieniałam. Zostałam przy Dadzie

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:55   #3572
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Mam ważne pytanie- moje dziecko robiło kupe codziennie zazwyczaj rano, wszystko się pokićkało gdy podałam mu dwa razy żelazo, które go zatwardziło na 3 dni.. żelaza nie podaje a z kupą nadal jest problem..
Czy w takiej sytuacji powinnam podawać słoiczki? Czy one nie pogorszą jeszcze bardziej sprawy? Nie mam pojęcia już co robić. Wczoraj zjadł cały słoik marchewki a kupy brak, dzisiaj się prężył i widziałam że go gniecie w brzuchu :conf used:

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:55   #3573
nena_milka
Wtajemniczenie

spoko, mogę być waszym nadwornym blazenkiem

TEACHERKA będzie dobrze

SAMBADIJANEIRO z tym brzuchem to chyba o taki rytuał właśnie chodzi.

GORGULEK czemu nie chcesz z dziobkiem kubka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:56   #3574
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
No niestety nie obejrze bo idziemy z Tztem na bal przebierancow

Cytat:
Za freda i wilme flinstone

Ekstra
Czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój TŻ kiedyś jak mały przesikał pampa, to go przebierał w nocy, a nie umiał znaleźć pajaców, ubrał mu body i jeansy do spania.

Wyobraź sobie moją minę rano.

Cytat:
misia moj Ukochany kiedys dzwonil do mnie i pytal czy zakladam Malej na noc rajstopy bylam w tym czasie na sluzbowym wyjezdzie i kladl mala spac

Jeszcze 15.02 idziemy na imprezke karnawalowa, bez przebran. Takze skubniemy sporo z karnawalu jak na mlodych rodzicow

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak dlugo wasze dzieci sa kapane?
mowie o czasie spedzanym w wodzie
maciek odkad kapiemy go w wannie to sie.zbiesil i po minucie zaczyna naparzac rekami i nogami ale nie do zabawy tylko z nerwow i trzeba wyciagac

Około 5 min. Ale jakby mógł to pewnie i dłużej by siedział tylko matka by miała powódź w pokoju

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mogę i chlebek, i gotować nam dietetycznie, a smacznie Sprzątać w sumie też mogę, tylko nie każcie mi zmywać i prasować
Ja mogę prasować

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:56   #3575
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
o matko strasznie długo.
nie boli go brzuch? Antek nie zrobił ani wczoraj ani dziś i widzę po nim że już mu to przeszkadza
u nas tez dwa dni niema i ewidentnie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jakich uzywacie pampków? ja do tej pory tylko pampersy bo myslalam ze na malej nie bede oszczedzac,ale jakos sobie malo radzą z grubszymi sprawamii jakos dziwie na srodku papka przepuszczalo i z przypadku kupilam dady i uzywam moze z 6 dzien a jestem strasznie zadowolona
ja pampersów i nigdy nie zdarzyło sie żeby coś przeleciało, natomiast dziewczyny pisały że w promocyjnych dadach się zdarzało..

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn co maja problemy z kupkami raz na kilka dni> jablko! MOze nie zadziala 1 dnia ale 2 na 100% > u mnie sie sprawdzilo, sposob polecany prze kolezanki
ja Filipowi daje codziennie jabłko albo gruszki ewent śliwki ale ze słoiczka i efektu porządnego brak.. moze ze trzec samemu surowe jabłuszko?
Stary 2014-01-24, 20:58   #3576
butterfly20
Zakorzenienie

Papuga nie opowiadaj! Przecież skąd miałaś wiedzieć?

Czym się objawiały te problemy i jak to go źle nosiłaś?

Chyba jednak pójde do tego neurologa,inaczej się zamartwię. jak to ja...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:59   #3577
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
papuga będzie dobrze z ta rehabilitacja!! trzeba ćwiczyć! źle podnosisz tzn jak? na jaki oceniłaś rozmiar buta na za rok?

dla samby fota:
nie powinnam podnosić go przodem (twarzą w twarz) tylko bokiem (gdy leży obracam go na boczek, przekładam swoją rękę między jego nogami a drugą pilnuję by kręgosłup i główka były w linii prostej, mam nadzieje ze w miare logicznie się wypowiadam)

Oceniłam na 20 i mam nadzieję że się nie pomyliłam

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Papuga, a te sposoby podnoszenia, noszenia etc to przypadkiem nie to co Zawitkowski promuje
Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia kim jest Zawitkowski ale zaraz wygooglam i Ci powiem

Stary 2014-01-24, 20:59   #3578
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ważne pytanie- moje dziecko robiło kupe codziennie zazwyczaj rano, wszystko się pokićkało gdy podałam mu dwa razy żelazo, które go zatwardziło na 3 dni.. żelaza nie podaje a z kupą nadal jest problem..
Czy w takiej sytuacji powinnam podawać słoiczki? Czy one nie pogorszą jeszcze bardziej sprawy? Nie mam pojęcia już co robić. Wczoraj zjadł cały słoik marchewki a kupy brak, dzisiaj się prężył i widziałam że go gniecie w brzuchu :conf used:
papuga ja juz pisałam z 1o razy i napisze 11 u nas po marchewce jest m.a.s.a.k.r.a... no cóż marchewka zatwardza- kupa masakra o ile jest i to pręzenie straszne, ale teoretycznie jabłka, gruszki, śliwki, ziemniak ze szpinakiem powinny rozluźniać!
Stary 2014-01-24, 21:00   #3579
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja dostałam wyniki rtg kości ogonowej. Ogólnie jest zakrzywiona całkiem jak hak ale zrośnięta więc to raczej nie boli. Nie wiem czy tak nie mam już od dawna (miałam uraz kości jak byam gówniarzem i na rolkach się wygrzmociłam) i przez to był problem przy porodzie, czy przy porodzie się złamała i tak krzywo zrosła Narazie mam wyniki online tylko, więc zapytam lekarki na wizycie.
Co boli to ostatni krąg kości ogonowej - urwał się i się przemieścił i sobie tak tam dynda Dlatego napitala mnie doopa już ponad 3 miesiące Kurde, nie wiem czy coś się da z tym zrobić, ma się ze mną ortopeda skontaktować co i jak. Najgorsze, że nie wiem jak to się ma do kolejnych porodów i czy będzie można SN

Lece dalej nadrabiać. Musiałam się pożalić najpierw
O kurczę ale biedna jesteś z tym tyłkiem.

Cytat:

gorgulek, endżi, larysa i czarna będą robić w modelingu, żeby nas utrzymać.
Misiu dziękuję, ale ja Wam musze chyba wrzucić moje nowe foto i wtedy zobaczycie, że jak taka normalna, pospolita jestem

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ej moja babcia jest mistrz. Ręce mi opadły. Dzisiaj musiałam iść do gina i mały z nią został. Akurat przyszła sąsiadka, która ma dar do niszczenia wzorkiem kwiatków, serio jak popatrzyła nam w kwiatki na oknie to zawsze coś im było. Wróciłam i mały trochę marudził. Ostatecznie cały dzień miał taki krzyczący, pewnie skok. A babcia wypala do mnie, że pewnie to wina sąsiadki, jakiś urok i powinnam polizać oko Erniego i wypluć. I tak 3 razy
Powiedziałam jej, że takie z nich mohery, a wierzą w zabobony. Trochę strzeliła focha. Wystraczy, że muszę w wózku wozić czerwone minibuciki, które antyurokowo dała inna sąsiadka.
Cóż jaki kraj, taki Harry Potter

Cytat:
Co za dzień...

Byliśmy rano w poradni rehabilitacyjnej. Dziękujemy za wszystkie kciuki
Antoś ma asymetryczne napięcie mięśniowe i problem z trakcją. Mięśnie z prawej strony ciałka są silniejsze przez co ma związek z jego ciągłym odwracaniem główki w lewo. Rehabilitantka zrobiła nam instruktaż jak mam z nim ćwiczyć. Dowiedziałam się również że nieświadomie działałam na jego niekorzyść pozwalałam na to by wyginał się do tyłu, podnosiłam go nie tak jak powinno się podnosić dziecko z takim problemem.. czuje się jak okropna matka
Mamy ćwiczyć na piłce, na macie.. muszę od dziś pilnować by wszystko było tak jak być powinno.
Martwię się o niego..

Byliśmy potem na zakupach w galerii krakowskiej. Młody obudził się na środku smyka i wpadł w histerię, dobrze że mają tam pokoik dla matki i dziecka gdzie mogłam go uspokoić.. trwało to z 20 min..
Bojatoja SĄ PRZECENY ale już końcówki. Kupiłam 3 pary bodziaków z długim, półśpiochy, pakiet skarpet, body z krótkim, na ramiączkach, szalik i co najważniejsze buty na przyszły rok na zimę, w smyku porządne buty są przecenione na 35zł i to wszystkie modele !! W h&m też jeden model- tam kupiłam Antkowe za 30zł przecenione ze 100zł , jestem zadowolona z zakupów.
Nie obwiniaj się, to nic nie da Poćwiczycie i będzie ok

A skąd wiesz jaki rozmiar buta? No i dla mnie h&m to nie firma obuwnicza. Ja wolę coś dobrego na nóżkę.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:00   #3580
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jabłuszko kochana albo śliweczkę, albo soczek jabłkowy.

O a natala będzie doradcą latacyjnym, kaska będzie kasą rządziła.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:01   #3581
ewacia85
Wtajemniczenie

papużko kciuki za antka dacie rade
ogłaszam wszem i wobec czy jak to się tam pisze/mówi że nie myje garów na noc....:dziekuj e:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:02   #3582
tassia
Zakorzenienie

kochane prosze o pomoc
jutro cjce zamowic z gemini cos
ale w sumie to nie wiem co

czopki homeopatyczne na zabkowanie
smoczki do butelek jesli sa
witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?
podpowiedzcie bo znajac zgcie zrobie zamowienieba za tydzien uzbiera sie jakas nowa sterta i bede do stacjonarnej apteki latac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:03   #3583
misia332
Zakorzenienie

gorgulek ja też wolę na nóżke coś dobrego typu chicco albo pablosky.
Sa śliczne buciczki w zarze, ale to zara.

Ide do małża się przytulić, bo wrócił i jak go zobaczyłam to sie rozpłakałam, bo mi tak tęskno było dzisiaj za nim

Stary 2014-01-24, 21:03   #3584
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
papuga ja juz pisałam z 1o razy i napisze 11 u nas po marchewce jest m.a.s.a.k.r.a... no cóż marchewka zatwardza- kupa masakra o ile jest i to pręzenie straszne, ale teoretycznie jabłka, gruszki, śliwki, ziemniak ze szpinakiem powinny rozluźniać!
ja az dałam mefefke i to z jabłkiem i po piewszej próbie się wycofałam bo kupy nie było reszte słiczka zjadłam sama
Stary 2014-01-24, 21:03   #3585
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
kochane prosze o pomoc

witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?
podpowiedzcie bo znajac zgcie zrobie zamowienieba za tydzien uzbiera sie jakas nowa sterta i bede do stacjonarnej apteki latac

ja p/bólowe, cebion, antykolkowe, przeglądam jeszcze jakieś herbatki itp.

Stary 2014-01-24, 21:04   #3586
papuga_69
Zakorzenienie

Dziękuje, że nie uważacie mnie za złą matkę. Wiem, że nie miałam pojęcia o tym jak powinnam z nim ćwiczyć i na co uważać ale mimo to źle mi z tym, że mu szkodziłam bo inaczej nie można tego nazwać.

Z tym podnoszeniem chodzi o to że gdy podnoszę go na płasko twarzą do siebie to nie pracują u niego te słabsze mięśnie.. Podnosząc go bokiem tak jak mi pokazano na instruktarzu prowokuje go do ćwiczenia mięśni szyi z którą mamy problem.

I w ogóle dziękuje Wam za miłe słowa

Stary 2014-01-24, 21:05   #3587
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
GORGULEK czemu nie chcesz z dziobkiem kubka?
Bo wolałabym jakiś kubeczek bez dziubka. Nic co przypomina smoczek.
Teraz karmię piersią i już nie chcę przyzwyczajać do takich kubków/smoczków.
Ktoś tu wklejał niedawno kubeczek, o którym myślę. Ale jeszcze nie kupiłam. Póki co Miłosz będzie piersią popijał.
Stary 2014-01-24, 21:06   #3588
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde niby podałam marchewkę i kupy nie ma ale kiedyś dawałam i nie było problemów..
Już sama nie wiem co robić. Pediatra powiedziała, zebym mu dawała dwa słoiczki dziennie
W poniedziałek mamy wizyte i dopytam

Stary 2014-01-24, 21:07   #3589
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane prosze o pomoc

witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?

linoma .bepanten ,cebion, dentinox, hetbatka laktacyjna, durexy:brzydal:, lipomal, drosetux, nurofen forte lub inne na gorączke dla dzieci np ibufen /paacetamol, wkładki laktacyjne ,smoczek,tran dla adriana , tantum verde lubuniben/to jest to samo a o wiele tńsze niż tantum verde/ tabletki na gardło dla tż /np septolete/, gripex, polopiryna complex.....to są rzezcy które osttaniio zamawiałam , witaminy ...nic mi innego nie przychodzi do głowy

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-01-24 o 21:08
Stary 2014-01-24, 21:07   #3590
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje, że nie uważacie mnie za złą matkę. Wiem, że nie miałam pojęcia o tym jak powinnam z nim ćwiczyć i na co uważać ale mimo to źle mi z tym, że mu szkodziłam bo inaczej nie można tego nazwać.

Z tym podnoszeniem chodzi o to że gdy podnoszę go na płasko twarzą do siebie to nie pracują u niego te słabsze mięśnie.. Podnosząc go bokiem tak jak mi pokazano na instruktarzu prowokuje go do ćwiczenia mięśni szyi z którą mamy problem.

I w ogóle dziękuje Wam za miłe słowa
nie jesteśmy złymi matkami, czasem może trochę nieświadomymi, ale to nasze pierwsze dziecko....Zawsze chcemy jak najlepiej.
Teraz wiesz co robić, bedzie dobrze

Stary 2014-01-24, 21:08   #3591
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
co wy tam zamawiacie?

jeżeli używasz emolium to jest duuuuzo tańsze, kaszki Holle są dostępne, jeżeli używasz linomag to dużo tańszy, butelki aventu i smoczki najtańsze ever, nawet glupi tabcin czy apap jest tańszy
Stary 2014-01-24, 21:09   #3592
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
kochane prosze o pomoc

witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?

Ja mam taką listę bo zamierzam w weekend zamówić właśnie
- gumki tzw. skyny

- holle jaglana
- biogaia
- disnemar
- lipomal
- magnez
- dentinox
- cebion
- tantum verde
Stary 2014-01-24, 21:12   #3593
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
O kurczę ale biedna jesteś z tym tyłkiem.

Misiu dziękuję, ale ja Wam musze chyba wrzucić moje nowe foto i wtedy zobaczycie, że jak taka normalna, pospolita jestem

Nie obwiniaj się, to nic nie da Poćwiczycie i będzie ok

A skąd wiesz jaki rozmiar buta? No i dla mnie h&m to nie firma obuwnicza. Ja wolę coś dobrego na nóżkę.
Strzelałam, wzięłam 20, nie sądzę by urosła mu bardziej. Jak coś to zawsze można opchnąć.
Pewnie, ze to nie firma obuwnicza. Też stawiam na jakość i co ciekawe te buty w smyku po mimo tego że były porządne to przestrzeń w środku buta przy końcu tam gdzie jest miejsce na palce była niesamowicie wąska, jak pomyślałam że pod spodem ma mieć jeszcze grubszą skarpetę to dziecku byłoby niewygodnie. Te z h&m porządne, serio, i szerokie przede wszystkim.

Stary 2014-01-24, 21:13   #3594
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
kochane prosze o pomoc

witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?

ja to tydzień przed robię listę i co chwila mi się coś przypomina
herbata na laktacje, miseczkę dla Michasia,płyn do mycia butelek i smoczków,podkłady do przewijania seni,żel na dziąsła, kaszka holle,smoczek, żel pod prysznic AA energetyzujący (3,99zł),szampon dla męża,szczoteczki do zębów,płyn do jamy ustnej
generalnie sprawdzam sobie cenowo z rossmanem, np słoiczków nie opłaca się kupowac w geminni
odkryłam ze w tej aptece to jest mnóstwo rzeczy :żele,balsamy,szampony,fl uidy i wiele wiele innych rzeczy a ja zawsze jakoś tak tylko w lekarstwach krążyłam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:13   #3595
rusałka_1
Zakorzenienie

teacherko trzymam mocne kciuki za Zuzię! mam nadzieję ze te wyniki nie są tak złe jak ci się wydają. czekamy na wieści!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja dostałam wyniki rtg kości ogonowej. Ogólnie jest zakrzywiona całkiem jak hak ale zrośnięta więc to raczej nie boli. Nie wiem czy tak nie mam już od dawna (miałam uraz kości jak byam gówniarzem i na rolkach się wygrzmociłam) i przez to był problem przy porodzie, czy przy porodzie się złamała i tak krzywo zrosła Narazie mam wyniki online tylko, więc zapytam lekarki na wizycie.
Co boli to ostatni krąg kości ogonowej - urwał się i się przemieścił i sobie tak tam dynda Dlatego napitala mnie doopa już ponad 3 miesiące Kurde, nie wiem czy coś się da z tym zrobić, ma się ze mną ortopeda skontaktować co i jak. Najgorsze, że nie wiem jak to się ma do kolejnych porodów i czy będzie można SN

Lece dalej nadrabiać. Musiałam się pożalić najpierw
biedna jesteś z tą kością mam nadzieję że ortopeda coś wymyśli.

Cytat:
Co za dzień...

Byliśmy rano w poradni rehabilitacyjnej. Dziękujemy za wszystkie kciuki
Antoś ma asymetryczne napięcie mięśniowe i problem z trakcją. Mięśnie z prawej strony ciałka są silniejsze przez co ma związek z jego ciągłym odwracaniem główki w lewo. Rehabilitantka zrobiła nam instruktaż jak mam z nim ćwiczyć. Dowiedziałam się również że nieświadomie działałam na jego niekorzyść pozwalałam na to by wyginał się do tyłu, podnosiłam go nie tak jak powinno się podnosić dziecko z takim problemem.. czuje się jak okropna matka
Mamy ćwiczyć na piłce, na macie.. muszę od dziś pilnować by wszystko było tak jak być powinno.
Martwię się o niego..

e
kochana nie zadręczaj się
teraz popracujesz a Antkiem i wszytko będzie dobrze!

Cytat:
Bo wolałabym jakiś kubeczek bez dziubka. Nic co przypomina smoczek.
Teraz karmię piersią i już nie chcę przyzwyczajać do takich kubków/smoczków.
Ktoś tu wklejał niedawno kubeczek, o którym myślę. Ale jeszcze nie kupiłam. Póki co Miłosz będzie piersią popijał.
ja wklejałam ostatnio taki kubek (z forum o kp na gazecie):
http://www.doidycup.pl/

i pytałam czy któraś z doświadczonych mam miała z nim z styczność???
niby można go używać już od 3 miesiąca zycia, bo dziecko musi uzywać tych samych mięsni żuchwy co przy ssaniu piersi?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:13   #3596
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
O a natala będzie doradcą latacyjnym, kaska będzie kasą rządziła.
naczelny rabin

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:13   #3597
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
nie jesteśmy złymi matkami, czasem może trochę nieświadomymi, ale to nasze pierwsze dziecko....Zawsze chcemy jak najlepiej.
Teraz wiesz co robić, bedzie dobrze

Stary 2014-01-24, 21:14   #3598
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
czyli dawać mniejsze ilości jedzenia tak zeby nie zastępować zupełnie kp bo ja wczoaj zrobiłąm ten błąd i za dużo kaszki dałam i nie bardzo miał ocote na cyca potem bo był najedzony ale jednak siła przytulenia wyrała i cycowaliśmy się . biore do serca rade dzieki
no właśnie, moim zdaniem warto njapierw dać powiedzmy 1/4 czy 1/2 porcji kaszki i dokarmić piersią i stopniowo zwiększać ilość kaszki nie wprowadzając w tym samym czasie żadnych innych posiłków w większej ilości ....
a dokładnie napisałam poniżej

Cytat:
Czyli?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
czyli co?jak najdłużej przeciągać wprowadzanie "słoiczków" i mniejszymi porcjami?I z wiekszym opóźnieniem te dania deserkowe i kaszki?
czemu to wszystko jest tak skomplikowane?
i jeszcze Tassiu, bo też pytałaś
moim zdaniem należy po prostu bardzo powoli i stopniowo wyhamowywac laktację.
czyli ja np planuje robić tak:
zacznę od podawania obiadków, stopniowo od 3-4 łyżeczek do powiedzmy pół słoiczka. i te pół słoiczka będę się starał utrzymać powiedzmy 3 tygodnie, po obiadku oczywiście pierś.
po tych załóżmy 3 tygodniach zacznę wprowadzać deserek, też stopniowo aż dojdę do 1/2 słoiczka. po deserku również pierś i jednocześnie stopniowo będę zwiększać porcję obiadku aż będzie się nim najadać i wtedy zamiast piersi będę dawać wodę. czyli dopiero po jakimś miesiacu najwcześniej wyelimuje 1 kp, po powiedzmy 1,5 miesiącu - drugie.
no a potem zoabczymy co z kaszką, ale jak coś to też stopniwo, czyli najpierw powiedzmy 1/4 porcji i co kilka dni trochę więcej...

taki jest plan, co mi z tego wyjdzie to się okaze
bo przy Marysi w bodajże 2 czy 3 tygodnie wyelimonowałam 3 karmienia dzienne, szybko przekonałam sie że to był błąd

Cytat:
Pewnie chodzi o to, żeby na początku dawać tylko jedno "danie" dziennie. A reszta kp. Ale poczekam, niech się Natala wypowie
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
karolson a z konika nie da sie tej pozytywki wyciagnac?
no właśnie, ja wyciągałam mechanizm a resztę np do pralki albo na mróz

Cytat:
http://lovi.pl/pl/produkty/23/Kubek+treningowy ja mam taki on jest od 6 mca a Filip ma 5 skończone wiec lada moment będe mu dawac i tak jak Misi Kornel sam cwaniak chce trzymać sobie butle
ja też taki mam i chyba za tydzień spróbuję dać w nim Hani wodę, bo powoli powoli będę rozszerzać dietę więc i dopajać powinnam a spróbuję pominąć w ogóle butelke

Cytat:
O wow
Ja mam taki po Zuzi, ale kupię nowy. I myślę, że jeszcze ciut za szybko na niego, chociaż?
Marysia też chętnie z niego piła, mam go do dziś (oczywiście już nie używa ) i myślałam żeby Hani dokupić tylko nowy ustnik i uszczelkę

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia
Hm, ciekawy pomysł. A co takie badanie moczu mogłoby wykryć/pokazać?

Na początku 2 miesiąca życia, przy okazji pobytu w szpitalu z powodu zakażenia rotawirusem, zrobili mu naprawdę szczegółowe badania - wszystko co tylko było w pakiecie. Dziwiło ich, że z objawów pokazała się tylko wysoka gorączka (no i odparzenie na pupie), szukali czy to przypadkiem nie coś jeszcze. Mały miał wszystkie możliwe usg, rentgeny, ktg, morfologie itd - wszystko ok. Mam nadzieję, że gdyby coś było nie tak, to by to wykryli.

W dzień raczej nie wykazuje nic niepokojącego. Denerwuje się jak nikogo nie ma w pobliżu, nikt się z nim nie bawi, nie gada. Preferuje "zwiedzać" na rękach albo w wózku.
Co około 3-4 godziny ma drzemkę, na ogół 15-30 minut, rzadko godzinę. Dzisiaj mi przysypia co 2 godziny, no ale noc naprawdę okropna była. Uśnie najłatwiej na rękach, ze smokiem albo po jedzeniu/piciu (cyc/butla).

Moja mama mówi, że współczuje, ale nie zna innej sytuacji, wręcz nie wierzy żeby inne dzieci przesypiały noc, bo ja i moja siostra miałyśmy podobnie jak Julek.
Gdybym nie znała tego forum, to bym się tak nie frustrowała Nie wiedziałabym, że i owszem - inne mamy sypiają
wiesz co, to wygląda na to że on w ogóle mało śpi, bo w dzień też szału nie ma, może mu własnie coś dokucza słyszałam że infekcje układu moczowego są jednak dość częste u dzieci, rozmawiałaś o tym z pediatrą?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja nie dzweczyny al eteż się odniosę, nigdy nie zakąłdałam ile będę karmić,staram się nie myśleć o tym i nie wyznaczac sobie granicy, podchodzę do tego na luzie i mam pełną świadomoś że dużo zalezy od nastawienia ,szczególnie po wczorajszym info o rozbujaniu laktacji przez mamę adoptującą dziecko
bardzo dobrze że napisałaś o stałych pokarmach i wpływie na laktację, również wezme to do serca bo kp sprawia mi ogromną radość

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a no i wczoraj Michaś zasnął dopiero od 1
dziś mam postanowienie żeby trochę popracować nad jego nockami,oczywiście nic na siłę,ale poczytałam trochę i będę próbować, głownie chodzi o stałe rytuały,my kąpiemy co drugi dzień,teraz zacznę codziennie może to cos da
aaa no i od kilku dni Mały zasypia mi około 22,bardzo twardym snem,tak że jak mąż go odkładał do łóżeczka a ja coś przewróciłam i huk się zrobił to Michaś nawet nie drgnął,za to budzi się po 15 min i impreza, próbuje go lulać,wyciszać ,nic to nie daje, dziś spróbuje podać jeszcze pierś,mimo że 15 min wcześniej skończył jeść może to coś da ?
muszę wypracować wieczorne rytuały - oto moje postanowienie !
jak będziecie miały chwilę to napiszcie jak u was wygląda wieczór
u nas zawsze kąpiel koło 18.30-19
po kąpieli do pokoju, gdzie jest jej łóżeczko, kładę się z Hanią na łóżku i karmię. światło zgaszone tylko jakaś muzyczka (konik, karuzelka) sobie gra.
no i albo zasypia od razu przy piersi, albo opróżnia jedną-beknięcie - druga pierś, albo czasami już nie chce piersi to wtedy chwilka na rękach i do łóżeczka. zasypia sama albo po chwili mnie woła wtedy znów trochę bujnę (lub rzadko bo rzadko ale domaga się znów piersi), do łóżeczka i śpi
to czego pilnuję - zgaszone światło, nie mówię już raczej do niej lub tylko nucę coś bardzo cichutko, nie wychodzę z nią z pokoju.
max o 20 śpi

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:14   #3599
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką listę bo zamierzam w weekend zamówić właśnie
- gumki tzw. skyny

- holle jaglana
- biogaia
- disnemar
- lipomal
- magnez
- dentinox
- cebion
- tantum verde
dopisuje

no i jakbyśmy w tym akademiku mieszkały.... to wspólne zamówienie z gemini i dostawa była by za free

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:15   #3600
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja wklejałam ostatnio taki kubek (z forum o kp na gazecie):
http://www.doidycup.pl/

i pytałam czy któraś z doświadczonych mam miała z nim z styczność???
niby można go używać już od 3 miesiąca zycia, bo dziecko musi uzywać tych samych mięsni żuchwy co przy ssaniu piersi?
O własnie ten!
Też jestem ciekawa czy ktoś go używał?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
naczelny rabin
Biedne będziemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości