|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Jakiś czas temu, któraś z Was pytała o PDFy z `dietą matki karmiącej`.
Do wyboru, do ściągnięcia w PDF :
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale za to sie okazalo, ze Alek ma przepukline pępkową ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-24 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A które pampki? bo widziałam że są różne kolory...pamietam ze kolezanka odradzala pomarańczowe ale nie pamietam które polecała...
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze, wspolczuje Kochana. Dostalas antybiotyk na to zapalenie? Pewnie boli jak cholera... trzymaj sie i wracaj do zdrowia. ![]() Co do pieluch, ja uzywam Dady 2 i jak dla mnie sa ok. Czasem zdarzy sie przeciek, ale w Pampersach tez sie zdarzal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej nie fajnie ![]() współczuję choroby.... ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
o masz a skąd to się bierze? można to jakoś wyleczyć, nie? biedactwo
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oryginalne pampersy chyba są najlepsze, ja próbowałam dady, huggisów. belli i zawsze pampersy wygrywały. Niektórzy chwalą też lidlowe pampersy, ale nie wiem bo nie używałam. Edytowane przez jin Czas edycji: 2014-01-24 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pierwsza strona uzupełniona a ja czekam na domowe hamburgerki ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
W TV leci film z Tomem Cruise i tak sobie pomyślałam, że on nalezy do tej religii scjentologów gdzie to jego żona przy porodzie nie miała wydać z siebie jakiegokolwiek dźwięku (o krzyku juz nie ma mowy)...
![]() "Zgodnie z wierzeniami scjentologów, narodzinom powinien towarzyszyć spokój, aby utrzymać świętość dziecka i matki oraz bezpieczeństwo domu, w którym zamieszkają." "Tom Cruise twierdzi, że Katie Holmes podczas porodu była absolutnie cicha i doskonale panowała nad sobą. Według zaleceń Kościoła Scjentologicznego, do którego należy Tom, kobieta rodząca dziecko powinna robić to w ciszy, nie wydając z siebie żadnego dźwięku. Wszyscy byli ciekawi, czy Katie zastosuje się do tego zalecenia, którego z pewnością ciężko jest przestrzegać podczas tak bolesnej i trudnej chwili, jaką jest poród. Tom ujawnił, że matka jego dziecka spisała się "na medal". Jak donosi brytyjski dziennik The Sun, przez cały czas porodu Tom trzymał swoją dziewczynę za rękę i głaskał ją po twarzy, by ulżyć jej cierpieniu: Tom był zdecydowany, by Katie czuła się tak komfortowo, jak tylko to możliwe. Przypominał jej także, aby nie krzyczała. Inne gazety ujawniają, że przyczyną dla której Katie była tak opanowana, mógł być zastrzyk silnego leku przeciwbólowego jaki otrzymała, gdy tylko poczuła pierwsze skurcze porodowe. I stało się to za pozwoleniem, a może nawet na życzenie, Toma Cruise’a, który żeby było śmieszniej od dłuższego czasu wypowiada się przeciwko korzystaniu ze wszelkich środków farmakologicznych (Kontrowersyjne porady Toma Cruise’a). Jak widać, zalecenie scjentologów o rodzeniu w ciszy, okazało się ważniejsze. Inne źródło donosi: Wszyscy znajdujący się przy Katie otrzymali zakaz mówienia i hałasowania. Pielęgniarki porozumiewały się na migi."
#969 |
Zakorzenienie
|
Hm, my używamy dad 2 i u nas w końcu bez przecieków. Bo w pampersach 1 i babydreamach 1 przeciekalo na potęgę
![]()
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Należy Wam się wielomiesięczny solidny odpoczynek, dojście do siebie i dużo, dużo radości. ![]() A jak rana się goi? Boli Cię coś jeszcze po operacji? Daj znać. ![]()
![]() |
#971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oglądam Labirynt na hbo a potem ma jakiś horror o szczurach lecieć, może ze strachu poród się zacznie ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ciekawe jak tam mengazhu i Patrycja? ?? ![]()
![]() |
#973 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokazali mi ją taką mokrą, wzięli do umycia i pokazali raz jeszcze jak mnie szyli. powiedzieli że wiozą ją na górę na oddział noworodków. Jak mnie przewiezli na położnictwo to po chwili mi ją przywieźli już ubraną itd i pokazali... Wprawdzie nie mogłam ruszać głową ani nic, ale małą mi pokazali. Postawili mnie na nogi 11 godz po operacji, szczerze - była to tragedia dla mnie... Nie wiedziałam, że tak to może boleć. Najbardziej w kość dawał mi dren, w miejscu w którym wychodził przy każdej próbie siadania czułam jakby mi ktoś nóż wbijał i wiercił... Co do postu żywieniowego - zaraz po cc oraz na następny dzień moja dieta była oparta na kroplówkach i lekach przeciwbólowych. Na drugą dobę miałam dzień zupek - rano i wieczorem mleczna, w południe jarzynowa. Przyznam, że jak nigdy nie przepadałam specjalnie za mlekiem, tak tego dnia grysik smakował rewelacyjnie ![]() W szpitalu siedziałam tydzień - musiałam czekać, aż Madzia zacznie przybierać na wadze po odłączeniu od kroplówki... Próby przystawiania do piersi zaczęłam od drugiej doby - a pokarm pojawił się na 3cią dobę... Męczyłam piersi laktatorem, wyciskałam choćby najmniejszą kroplę żeby tylko odciągnąć trochę pokarmu i zanieść małej... Za to kolejnego dnia nawał pokarmu i tak już zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak przecięli skórę, to wiadomo - pokazała się warstwa tłuszczyku... Tak mnie natchnęło, żeby powiedzieć lekarzowi że trochę tego tłuszczyku może wyciąć przy okazji ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ciekawe jak tam mengazhu i Patrycja - ale coś czuję, że tę jakiże pięęęęęękną datę porodu będą miały 24.01.2014 <marzenie> ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Mam stracha przed cc dlatego tak wypytuję.
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nudzi mi się już bycie w ciąży, już chcę się schylać, skakać, biegać i zajmować się córeczką ![]()
![]() |
#976 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O w mordkę, to z zapartym tchem będę śledzić Twoje wpisy, bo marzy mi się właśnie taka różnica wieku między dziećmi. Co z tego wyjdzie to inna sprawa ![]() W każdym razie mam nadzieję że Eryk szybko zorientuje się że maluch to nie lalka tylko żywa dzidzia. Chociaż panowanie nad sobą dziecka w wieku 21mcy i tak chyba nie jest na takim poziomie żeby móc się odprężyć jak będzie w pobliżu noworodka? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także ja polecam z czystym sercem Infacol. On jest i na kolkę i na gazy. Cytat:
![]() emma: ja tak, jak Gosia polecam pieluszki Tescowe, używaliśmy 1 i używamy 2 są bardzo dobre, wg. jakościowo takie jak pampersy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
PawMaj, super opis. Nie wiedziałam, że bułką z dżemem może tak budować napięcie. ![]() Niektóre opisy mrożą krew w żyłach. Aż strach czytać o takim podejściu personelu. ![]() Gosia, jesteś mistrzem, ogarniać trójkę dzieci i jeszcze Wizaż. ![]() U nas po trzech fajnych nockach ta była średnia. Mały jak już zasnął to zaczął tak chrząkać, charczeć i chrumkać, że aż się budził i w sumie niewiele spał, a ja z nim. ![]() Idę jeść. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
zjadłam 3 pierogi ruskie, potem lody śmietankowe a teraz kanapkę z serkiem z ziołami i popiłam colą
![]() niech to dziecko już wyłazi bo ja sobie żołądek załatwię takimi połączeniami ![]()
#980 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
em ma ja polecam białe pampersy są bardzo chłonne . U mnie dady 1 w ogóle się nie sprawdzają ale czekam aż małemu pępowina odpadnie już się zapowiada na dniach to może uda mi się zejść z dadów bo mam cała paczkę 1. A już zakładam 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, to trudne patrzeć jak dziecko się męczy a nie wiadomo jak mu pomóc.
Jutro kupimy Infacol, dziś już za późno niestety, a faktycznie wygląda to na kolki :/ ... eh będę się odzywać w nocy na karmieniu ![]()
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() __ Info ze strony Infacol: Przed każdym posiłkiem należy podać dziecku 0,5 ml zawiesiny (pełną zawartość zakraplacza), która zawiera 20 mg symetykonu. Dobrze wstrząsnąć butelkę, a następnie całkowicie napełnić zakraplacz poprzez dwukrotne ściśnięcie jego gumowej końcówki. Należy pozwolić, aby nadmiar leku spłynął z powrotem do butelki. Lek podaje się doustnie. Zawartość zakraplacza należy wycisnąć głęboko na język dziecka. W razie potrzeby dawka może być zwiększona do 40 mg (1ml zawiesiny). Podawanie preparatu powoduje stopniową poprawę w ciągu kilku dni. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pisałam wam ze na poniedzialek mam wyznaczone cc a tu doopa...
![]() ![]() A druga sprawa- do dziewczyn po cc - jak sobie radzicie w domu z maluszkami? Tzn czy jest ktos kto na stałe wam pomaga??? Np.cały czas mama/teściowa itp. Nosz kurde bo ja juz sie wkurzam! Bo po szpitalu cały czas bedzie ze mna tz, ktorego uwazam za rozsadnego człowieka,ktory potrafi ogarnac w miare wszystko. No i oczywiscie moja mama wbiła sobie do głowy, ze ONA musi byc przy mnie i dziecku jak przyjade ze szpitala, bo przeciez ja po cc to trzeba sie mna zajmowac a o dziecku juz nie wspominajac. Tz wg niej jest zbyt nerwowy itp. Wkurza mnie to i chyba od jutra zaczynam przestawianie jej myślenia. I nawet slyszalam ze w domu zaczela opowiadac jak ja sama dam sobie rade z dzieckiem, ze ona sie boi bo nic nie pamieta itp ![]() Nie to że nie chce pomocy od mamy, bo wiadomo ze zawsze jakas rada czy pomoc moze sie przydac, ale chodzi o proporcje w tym wszystkim - gadanie ze ona sie boi jak da sobie rade z niemowleciem jest dla mnie przegieciem:/ wkurza mnie jej charakter - nad wszystkim musi panować i wszystko wie najlepiej.:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-24 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj miałyśmy rodzić - taka pięęęękna data <ja znowu o tym> ![]() A jak nie urodzimy do środy to co wtedy? Przeterminowanie jednak nam grozi...... ![]()
![]() |
#990 | |||||
Raczkowanie
|
Witam,
my dzisiaj z Olkiem mieliśmy traumatyczne przeżycia na szczepieniach. 3 wkłucia, Olek u mnie na rękach. Strasznie patrzy się, jak Twoje dziecko płacze, wie się, że to dla jego dobra a jednak było mi źle.... Mamy, robiłyście z czegoś okłady na ranki po szczepionce? Cytat:
![]() Sunshine - dziwię się, że Twój prywatny gin tak się zachował. Chyba zmienisz lekarza... Ja chodziłam do gin na nfz, poród też miałam z panią dr (obowiązkowo, bo wcześniak) z nfz, położną też miałam z nfz (nie mogłam mieć swojej, bo wcześniak) i byłam mega zadowolona z opieki. Gdybym miała prywatnego lekarza i tak by się zachował, to byłabym bardzo rozczarowana. Współczuję. Swoją drogą leżała ze mną na położnictwie dziewczyna, którą prywatny gin na cc w szpitalu państwowym tak zszył, że miała zakażenie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczne maleństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.