|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Ja właśnie dzwoniłam do kancelarii parafialnej w sprawie ślubu i dowiedziałam sie ze musimy uczestniczyć 7 wtorkow z rzędu od 20-22 w naukach przedmałżeńskich
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie będziecie mieli kłopot ![]()
![]() |
#1743 |
Zadomowienie
|
Dzięki w imieniu męża. Chodzi dumny jak paw.
Ja już po wizycie. spędziłam u lekarza chyba z 40 min - dużo rozmawialiśmy -miałam 100 pytań. Nie miałam robionego dziś USG, tylko zwykłe badanie. Za 3 tyg umówiłam się na badanie genetyczne. Robicie dziewczyny USG w 3D. Bo własnie mój gin powiedział ze ma sprzęt do jego zrobienia ale odradza swoim pacjentkom bo badania wykazuja że to badanie może być niebezpieczne dla dziecka i ze w niektórych krajach zostało już zabronione. Mój gin jeździ co chwilę na jakieś szkolenia w Polsce i zagraniczne więc mu ufam ale nigdzie nie słyszałam wcześniej o szkodliwości tego badania. Czy któraś z Was planuje rodzić w prywatnej klinice? Pytam bo strasznie boję sie porodu naturalnego (1 już za mną). Urodziłam 4kg córę ze znieczuleniem ZZO ale i tak było to przeżycie traumatyczne. Teraz w moim szpitalu znieczulenia nie ma. I zastanawiam się nad cesarką w prywatnej klinice tylko koszt mnie trochę przeraża - 7 tys złotych. Jestem ciekawa jak ceny się kształtują w innych miastach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakieś zaufanej koleżance dziecko zaprowadz bo to przecież jedno spotkanie nie trwa długo.. do godziny maks.
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | ||
Rozeznanie
|
No we śnie na szczęście!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Także kochana się nie przejmuj spotkaniem. Nasi jak troszkę wypili to nawet sobie pogadali ![]() ![]() Mnie też w pachwinie pobolewa, z reguły jak rano wstaję i muszę nogi trochę podnieść aby się ubrac..;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Czekam na wizyte ktora mam 4.02 i juz sie nie moge doczekac by znowu zobaczyc fasolke:p do tego ciekawi mnie wiek mojej ciazy bo byla duza rozbierznosc miedzy OM a wielkoscia dzidziusia..w wtorek planuje isc porobic badania bo na wizyte juz musze miec ![]() Zazdroszcze Mama ktore juz wiedza co mieszka w brzuszku,jestem taka ciekawa.. Co do danych z pierwszej strony to gin jako termin porodu podala na razie 21.08 ale nie jest pewny ![]() Przepraszam ze nie jestem na bierzaco ale po weekendzie planuje Was nadrobic ![]() Sciskam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że napiszesz przepis na jakąś azjatycką surówkę ![]() ![]() Mi też powiedział lekarz od usg genetycznego ale nie spieram się, bo nie wiem jak jest. Medycyny nie kończyłam ![]() No nieważne, ja i tak się nie decyduję na ten test. Cytat:
Cytat:
Spowiedź ksiądz zalecił nam jedną, bo mieszkaliśmy razem przed ślubem ![]() Cytat:
![]() Ja wybieram państwowy szpital i liczę, że znowu uda mi się urodzić Sn także nie powiem Ci o cenach.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-24 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję mrozów u nas 7 stopni na plusie. Sto lat dla taty ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Listę zaraz uzupełnię. ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo nie jesteśmy z tej samej wiary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za egzaminy ![]() Super że mdłości minęły, teraz można się cieszyć ciążą. ![]() Ja własnie po kolacji znów mam ochotę na kanapki z serem żółtym, ogórkiem kiszonym i pomidorem ![]() Olivia już zasypia w łóżeczku, jeszcze słyszę że z misiami sobie rozmawia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trochę się boję cesarki bo to jednak OPERACJA. Przecięcie mięśni brzucha, macicy i potem długo się zrasta, Koleżanka miala problem w opiece nad córeczką po cesarce bo szwy jej się rozchodziły i nie mogła córci podnosić jak wyszła ze szpitala. Dziewczyny po naturalnym na jej oddziale jak sie czuly dobrze to parę godzin później wstawały i było ok. Ale u niej cesarka uratowała życie jej i córci więc nie ma co dyskutować. Z drugiej strony mając cesarkę wszystko można zaplanować - termin, rodzaj znieczulenia itp i nie trzeba bać się bólu ![]() Ja musze isc na konsultacje jeszcze bo od lat mi kazdy lek. medycyny pracy, okulista i ktostam jeszcze powtarza ze powinnam miec cesarke (mam duza wade wzroku i taki wysiłek fizyczny nie wskazany bo grozi powiklaniami a nawet utratą wzroku ![]() ![]() ![]() I dobra wiadomosc na koniec: Mamy juz gdzie sie przeprowadzic ![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-24 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam ten ból pierwszy dzień i w sumie nie zależy od pozycji. Zobaczymy jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli na usg wyjdzie mi zwiększone prawdop. chorób to test zrobię, ale na pewno wszystko będzie ok i nie będzie potrzebny ![]() Cytat:
![]() 2. Opowiedz! Opowiedz! ![]() 3. Oooo tak, ser żółty, zaraz sobie zrobię ![]() ![]() 4. Jak słodko! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli koleżanka miała nieplanowe CC, w trakcie porodu naturalnego coś wyszło, to wtedy robi się to na szybko, ratując życie matce/dziecku. I wówczas może gorzej się goić, bo może więcej było "rozbabrane" w środku. Planowa CC jest w 99,999% bezpieczna i trwa 10 minut ![]() ![]() (w 7 mcy po CC znów zaszłam w ciążę, teraz sprawdzimy wytrzymałośc szwów na macicy ![]()
![]() |
#1754 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim a ja podczytuje was prawie od samego początku ale do tej pory nie miałam jakoś odwagi się ujawnić,a teraz to nie wiem czy mogę się do was przyłączyć bo według moich wyliczeń TP miałam na 6 sierpień ale po wczorajszym skanie okazalo się że mam na 31 lipca
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwsza akcja była związana z teściową, mieliśmy nie duże wesele ok 50 osób razem z dziećmi. Ze strony tż była tylko teściowa i teść, jego siostra z córką i mężem. Reszta gości to była moja rodzina. Ok godziny 23 "zginęła" torebka teściowej, zaczęła chodzić po całej sali, szukać pod stolikami i krzesłami gości. Była bardzo wkurzona, aż czerwona i tylko powtarzała że złodziei mam w rodzinie, ja jej mówię że na pewno nikt nie ukradł, może gdzieś zostawiła. Nie na pewno nigdzie jej nie położyła bo ona dobrze pamięta. Mówię jej że może do samochodu zaniosła, ona na mnie krzyczy żebym nie robiła z niej sklerotyka i się nie odzywała bo cała moja rodzina to złodzieje.. Siostra tż poszła do samochodu i okazało się że torebka sobie tam pięknie czeka na nią ![]() Teraz mnie to śmieszy i do tej pory wspominamy to z tż ale w tedy nam do śmiechu nie było ![]() Sytuacja z teściem: teściu z racji tego że kupił nam alkohol na wesele, chodził i go rozdzielał, najlepiej tak żeby mu dużo jeszcze na potem zostało ![]() cały czas chodził i liczył ile jest butelek ![]() Na koniec imprezy poszedł do kucharek i je porządnie opierdzielił i zwyzywał że mu wódkę ukradły ![]() ![]() moi teście są bardzo impulsywni i nerwowi(mój tż to całkowite przeciwieństwo- ja się denerwuje a on zawsze wszystko na spokojnie, nie dziwię się, pewnie ma już dość kłótni do końca życia) Jak pierwszy raz słyszałam ich kłótnie to stałam jak wryta.. po prostu takie obelgi leciały że nigdy w życiu czegoś takiego nie słyszałam.. Ja parę razy też oberwałam.. Ale już mam do tego inne podejście. Jak teście przylatują do nas w odwiedziny to zawsze jest jakiś cyrk.. Na szczęście oni w Pl a my w Uk ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Jak się czujesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
7 spotkań nauk przedmałżeńskich ale najgorsze są właśnie godziny od 20 do 22 wieczorem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Rozeznanie
|
no musze powiedziec że całkiem nieżle, jak czytam o waszych dolegliwościach to jakaś masakra mam nadzieje że mnie to juz nie spotka.u mnie na początku występował poranne mdłości ale po śniadaniu przechodziło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teść dobry ![]() To jak się przyzwyczaiłaś, przynajmniej masz wesoło ![]()
![]() |
#1759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Tez najchętniej bym tylko cywilny wzięła ale rodzice są bardzo religijni i cała rodzina naciska na kościelny :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-24 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=88natka;no dobra to opowiem.
![]() Pierwsza akcja była związana z teściową, mieliśmy nie duże wesele ok 50 osób razem z dziećmi. Ze strony tż była tylko teściowa i teść, jego siostra z córką i mężem. Reszta gości to była moja rodzina. Ok godziny 23 "zginęła" torebka teściowej, zaczęła chodzić po całej sali, szukać pod stolikami i krzesłami gości. Była bardzo wkurzona, aż czerwona i tylko powtarzała że złodziei mam w rodzinie, ja jej mówię że na pewno nikt nie ukradł, może gdzieś zostawiła. Nie na pewno nigdzie jej nie położyła bo ona dobrze pamięta. Mówię jej że może do samochodu zaniosła, ona na mnie krzyczy żebym nie robiła z niej sklerotyka i się nie odzywała bo cała moja rodzina to złodzieje.. Siostra tż poszła do samochodu i okazało się że torebka sobie tam pięknie czeka na nią ![]() Teraz mnie to śmieszy i do tej pory wspominamy to z tż ale w tedy nam do śmiechu nie było ![]() Sytuacja z teściem: teściu z racji tego że kupił nam alkohol na wesele, chodził i go rozdzielał, najlepiej tak żeby mu dużo jeszcze na potem zostało ![]() cały czas chodził i liczył ile jest butelek ![]() Na koniec imprezy poszedł do kucharek i je porządnie opierdzielił i zwyzywał że mu wódkę ukradły ![]() ![]() moi teście są bardzo impulsywni i nerwowi(mój tż to całkowite przeciwieństwo- ja się denerwuje a on zawsze wszystko na spokojnie, nie dziwię się, pewnie ma już dość kłótni do końca życia) Jak pierwszy raz słyszałam ich kłótnie to stałam jak wryta.. po prostu takie obelgi leciały że nigdy w życiu czegoś takiego nie słyszałam.. Ja parę razy też oberwałam.. Ale już mam do tego inne podejście. Jak teście przylatują do nas w odwiedziny to zawsze jest jakiś cyrk.. Na szczęście oni w Pl a my w Uk ![]() a teściów to pogratulować, niezła akcja musiała być Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-01-24 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-24 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj wieczorem miałam problemy z oddychaniem bo miałam takie suche usta i w gardle. Pojechaliśmy do szpitala. Pobrali mi krew i mocz. Miałam robione usg przez brzuch z dzidzia wszystko dobrze serduszko bije ![]() Dostałam kroplowke i zostałam na noc. Spać w ogóle nie moglam |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam w ten mroźny poranek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1764 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale niektóre teksty które ksiądz nam tam fundował to były miażdżące ![]() ![]() ![]() Gdybym wtedy miała te lata co teraz to bym na pewno wyszła z tych spotkań ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 88natka -mi możesz też dopisać na pierwszej stronie jestem Ewelina i mam 25 lat ( co prawda jeszcze tylko przez 2 miesiące ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | ||||
Raczkowanie
|
Witam Was po kilku dniach przerwy, chorowaliśmy z Filipem we dwoje, jeszcze teściowa na okoliczność dnia babci przyjechała i komputera nawet nie włączałam.
Wczoraj byłam na genetycznym. Czad po prostu jak było wszytko widać, stopki, paluszki wierzyć się nie chce że cały człowiek ma tylko 7 cm. Z samego usg ryzyka niższe niż wynikające z wieku, ale test pappa miałam pobrany. Miałam nadzieję że wczorajsze badanie zakończy temat ewentualnych wad wrodzonych a tak dalej musimy czekać na wynik i na kons. u genetyka ![]() Zabieram się za nadrabianie. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja zęby miałam leczone w ciąży, nawet ósemkę wyrywaną. A ze znikającymi dziurami tajemnicza sprawa ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy Cię to pocieszy ale też jestem kalafior, dałam młodemu podwójną dawkę leku bo źle przeczytałam stężenie na butelce z syropem ![]() Cytat:
Nie wiem co dziewczyny na to ale z wagą moja koleżanka ma taką historię że przy pierwszym dziecku jadła co chciała i przytyła 18kg. Bardzo sie potem frustrowała żeby schudnąć szybko więc w drugiej bardzo racjonalnie się odżywiała, na buzi wyglądała dużo szczuplej ale wagowo przytyła....17kg ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |||
Rozeznanie
|
[QUOTE=zuken;44783593]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My bierzemy tylko cywilny, bo ja jestem ateistką i nie mam chrztu. Nikt nie ma z tym problemu oprócz babci mojego faceta. Babcia jest bardzo kościółkowa i wszystkich na siłę chce nawracać. Od samego początku mnie nie lubi, obraziła się na nas jak zamieszkaliśmy razem, potem się obraziła, że bierzemy tylko cywilny i się odgraża, że nie przyjdzie bo taki ślub to nie ślub. A jak jej powiedzieliśmy o ciąży to prawie zeszła na zawał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam Vomex dożylnie na wymioty.
Dziś zjadłam bułkę na śniadanie i wypiłam juz pół litra wody. Wiec jest lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obowiązkowo nie trzeba, z wynikem z krwi badania są bardziej dokładne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-01-25 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.