Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 21:17   #1321
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bozi wreszcie cos z mojej dziedziny... im dłużej czekasz tym masz mniejszy wybór
KOOCUR! a mogę na weekendzie Cie trochę PW pomęczyć?
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Esia bo kiedyś można było rezerwować na ostatnią chwilę i można było w fajną cenę trafić. A teraz ponoć już tego nie ma. Nam mówili że do końca stycznia będziemy mieli taniej. No i też nie opłaca się jechać w sezonie. My lecimy 30.06. W lipcu byłoby 800 zł drożej
MAGA! u mnie w szkole konferencja jeszcze w lipcu jest
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
aaaale ze mnie spotsmenka...
na początku było takie mega rozgrzanie t mega tempem, 30 sekund tego wycisku, słabość i musialam wyjsc do wc na trzezwienie, bo bym chyba do góry kopytami wyszla stamtąd haha potem juz dalam rade, bo bylo n jakosc nie ilosc

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Esko teraz chyba najlepiej kupic. jeszcze póki stoi wszystko cenowo i wybór jest.
a jak nie mozecie teraz zdecydowac, to
najdrozszy okres (na kupno i wyjazd) na kupowanie to ten "wakacyjny" czyli od 20 czerwca i wrzesień włącznie. najgorszy centralnie czas to sierpień. najlepszy - maj, ewentualnie początek czerwca, lub dopiero pazdziernik np.
U nas niestety wchodzi w gre ten najgorszy wakacyjny czas bo ja w szkole pracuje i tak tylko mam wolne i jak widać nie od 30.06 i tez ostatni tydzień sierpnia już musze być do dyspozycji

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
EE. kto pytał o sprzedaż allegro - tablica (Eseska???) Ja właśnie ostatnio wybrałam zabawki Julka którymi się nie bawił i chcę wystawić. Stawiam na tablicę - bo wolę bez przesyłki sprzedać (sporo dużych). I dziś wystawiłam kierownicę FP (którą Jul od początku olewał) i po godzinie zadzwoniła pani, że chętna. Byłam w szoku (może za tanio )
INUTILKU! ja pytałam ! Dziękuje!

KOCHANE! wiecie ze jesteście niezastąpione!!!! I że można z Wami o WSZYSTKIM porozmawiać!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:21   #1322
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KOCHANE! wiecie ze jesteście niezastąpione!!!! I że można z Wami o WSZYSTKIM porozmawiać!
wiemy

na.żarłam się kromek z masłem i ogórków krokodylków...
już żałuję....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:26   #1323
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
KOOCUR! a mogę na weekendzie Cie trochę PW pomęczyć?

Nie ma problemu

pomogę ile będę umiała

Marcel dostał kropelki nasivin soft dla niemowlaków....i ładnie śpi

Więc polecam jakby jakieś dziecko złapał mocny katar

Dobranoc (Leśni Ludzie, dobranoc Robin Hoodzie - tak z Marcelkiem mówimy przed spaniem.)

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wiemy

już żałuję....

Nie jadam masła, margaryny itp. od 14 lat.

W ciąży mnie raz naszło.... Jednak nie spróbowałam..

Jednak jak widzę sałatę to zawsze się uśmiecham....pożerałam wraz z jogurtem- nawet w Wigilie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2014-01-24 o 21:25
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:29   #1324
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

hej

czytam o inhalatorach i.. jak często używacie i z jakich powodów? my nie mamy i jakoś nie myślę nawet o kupowaniu..

J. przestawia się na jedną drzemkę, nie chce już spać przed obiadem, dopiero po, spał całe 40 minut..... szaleństwo.. za to wieczorem tak marudził, że położyłam go godzinę przed kąpielą na 20 minut, nie szło go obudzić, ale daliśmy radę. oczywiście wszystko przesunięte w czasie i poszedł spać później niż zwykle ale trudno..

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Marcel dostał kropelki nasivin soft dla niemowlaków....i ładnie śpi
też zakrapiam na noc nasivin Jakubowi.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 21:49   #1325
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczyny,
ja polecam inhalator Medel family na poczatku Tosia odsuwala sie ale jak stalismy z nia przy oknie to w miare cos tam powdychala przez maseczke...
Macie moze jakis dobry sposob na przesuszone dlonie, mam tak strasznie popekane ze az krwawia masakra jakas...
Ja oczka przemywalam i nadal przemywam raz dziennie gazikiem i sola fizjologiczna...
Dzis u mnie Tosia wstala o 7.40 ale obudzila sie na zarlo o 2 w nocy miala dwie drzemki - 2.20min i 1h - jestem w szoku, ale u niej kazdy dzien to dzien nieprzewidywalny...
Czy Wasze dzieci probowaly cytryny? u mnie Toska jak zobaczy to piszczy jak jej daje do polizania to sie lekko krzywi mowi mniam i otwiera buzie ze chce jeszcze
Agatka Hope fajnie ze sie spotkalyscie, tez bym chciala miec takie spotkanko z forum
Zazdroszcze Wam dziewczyny (Madzia, Esia) urlopow zagranicznych z dzieciaczkami, z jednej strony bym chciala poleciec ale z drugiej razem z Tz stwierdzilismy ze bedziemy latac jak Toska zacznie troszke pamietac i bedzie bardziej kumata...
Dzis przyszly do mnie lukry plastyczne na tort dla Tosi mam nadzieje ze mi wyjdzie dekorowanie

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 22:27   #1326
wieka22
Rozeznanie

Monika my inhalator dostaliśmy od chrzestnej Julka, wcześnie musieliśmy wyporzyczyć w przychodni
przydaje się nawet przy zwykłym katarze - rozrzedza wydzielinę i lepej da się ściągnąć katarkiem

Kunegunda
ja mam teraz to samo z dłońmina noc posmaruj oliwą z oliwek (najlepiej lekko ogrzaną) jakbyś jeszcze miała to dobrze dodać kilka kropel wit.A

no to doranoc Robin Hoody

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 22:47   #1327
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
U nas niestety wchodzi w gre ten najgorszy wakacyjny czas bo ja w szkole pracuje i tak tylko mam wolne i jak widać nie od 30.06 i tez ostatni tydzień sierpnia już musze być do dyspozycji
Łej, to tym bardziej ostatnia chwila na kupno kochana. Bo to beda najdrozsze wycieczki wiec teraz jeszcze moze sa troche tansze. Im blizej i ludzie zaczna kupowac to skocza na dobre ( o ile juz nie) takze molestuj koocurka i bukuj!

Cytat:
już żałuję....
Mdlosci? kolejny objaw... Toz to chyba juz komplet

Kundzia nie ma chyba nic lepszego dla skory niz olejki. Ewentualnie jest (z joanny chyba) taka kuracja parafinowa na dlonie, na stopy rowniez. Tez mam problem z suchoscia dloni i po tej kuracji luksus raczki. Ale to moja subiektywna opinia o tym produkcie . 6 zl chyba dalam, wiec warto wyprobowac. Choc rece trzeba wylaczyc wowczas,z uzywania na troche wiec przy dziecku to tylko jak wieczorkiem jeszcze bedziesz miala sile sie w to bawic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-01-24 o 22:52
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 23:03   #1328
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Perse...nie ciekawie z tymi znajomymi
a na co idziecie do teatru?rozerwiecie się troszkę
a z nowymi znajomościami to nie mam za bardzo pomysłu...a inne mamy na spacerach?jest ich troszkę w okolicy? bo kiedyś chyba pisałaś, że nie bardzo?
może bliżej wiosny mamy się trochę "wysypią" w parkach, skwerkach? i będzie łatwiej nawiązać znajomości???
Na sztukę "Intercity".
Liczę na to...

Cytat:
PERSE! ja tez nie znosze jak tz ma 12 h w pracy a ja już wtedy padam. Czasami proszę
by mama przyszła. Kochana a nie masz gdzies w pobliżu jakiegoś placu zabaw? Teraz pewnie ciężko będzie, ale ja na placu zabaw kilka mam poznałam z dzieciaczkami w podobnym wieku. a w ogóle ja ma gdzie s w głowie zakodowane (wiem ze błędnie ) ze Ty w Lublinie mieszkasz. Jakoś tak sobi twoje miejsce pracy z takim w lbl skojarzyłam (tam studiowałam) i nawet jak pisałaś ze po pracy byłas w takim a takim sklepie to ja Cie w konkretnych sklepach w Lublinie widziałam
Haha Nie, ja ze Śląska jestem

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

I już się Olek przebudzil. 25minut spał. Dobrze że chociaż kolację zdążyłam zjeść bo nie raz się nie udaje
Kurcze Maga, ale Ty masz z tym jedzeniem na czas... U nas tak było, jak Artek był malutki, nie gotowałam, jadłam szybko. Teraz Mały siedzi w bujaczku i patrzy, jak konsumujemy, śmiejemy się z TŻem, że pewnie sobie myśli: "Boże, żeby coś spadło dla mnie.." Ciekawe, jak to będzie, jak się zrobi mobilny..

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Perse u mnie podobnie z siedzeniem w domu. mam jedną znajomą, z którą widuje się dość często (za często - w dodatku ona na mnie źle działa). A reszta naszych znajomych poza bdg. Nie mamy tak naprawdę tu nikogo z kim można by wyjść na piwo, albo chociaż odwiedzić spontanicznie na kawę (bo tak lubimy; telefon - 'jesteście' - jak tak to wpadamy). Bardzo, bardzo mi brakuje znajomych i kontaktów z ludźmi
My niby mamy znajomych, ale umawiamy się z nimi na święte nigdy Tyyyle ludzi chciało do nas przyjść i cisza..

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Macie moze jakis dobry sposob na przesuszone dlonie, mam tak strasznie popekane ze az krwawia masakra jakas...
Mam ten sam problem. A jaki to jest ból :/
Doraźnie - Bepanthen, ale mnie pomaga w zasadzie jedynie bardzo regularne stosowanie kremu do rąk, akurat u mnie Isana z 5% urea (taka czerwona tubka). No i brak zimy :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 04:22   #1329
Kubek29
Zadomowienie

Szoooooook. T spał od 23 do 5!
Wyyyyypas, nie?

Juz nawet zapomniałam o cyrkach przed spaniem i tym, ze z TZ mieliśmy ochote z domu uciec
Wczorajszy dzien nas psychicznie rozwalił.

Pani, taaaaa... dzidzius
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 06:24   #1330
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Berbie dzięki za info o łóżku

Perse...nie ciekawie z tymi znajomymi
a na co idziecie do teatru?rozerwiecie się troszkę
a z nowymi znajomościami to nie mam za bardzo pomysłu...a inne mamy na spacerach?jest ich troszkę w okolicy? bo kiedyś chyba pisałaś, że nie bardzo?
może bliżej wiosny mamy się trochę "wysypią" w parkach, skwerkach? i będzie łatwiej nawiązać znajomości???

Koocur my dostaliśmy taki INHALATOR, sprawdzał się dobrze, przy starszym Julku, ale i przy Dzidzi był ok

tylko my nie trzymaliśmy bezpośrednio przy buzi Usi, bo chyba za mocno się nawdychała tej pary i potrafiła rzygnąć
robiłam jej inhalacje ale z pewnej odległości
zdrówka dla MArcela

Edytte to Wam się skumulowało

Flower
uważaj na tych małych podrywaczy

Agatko śliczne te kocykiwidziałaś jej może na żywo?
hehe już wiem komu by się te pinki spodobały

Mlebidakin kibicuję Ci mocno, aby te święta były bardzo radosne
nie dziekuje

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
hejka!!HOPE! szacun za nadrobienie! Gratki za wyprostowanie spraw na uczelni. Ciesze się ze znalazłaś lekarkę z której jesteś zadowolona!

MLEB! szybciutko zleci!!! już zaczynam zaciskać powoli kciukaski!

Dziewczyny kiedy jest najlepszy czas i najlepsze oferty na rezerwacje wyjazdów zagranicznych na wakacjach?

my jesteśmy z tych co last minut wybierają 2 dni przed wyjazdem, więc nie pomogę

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
tak jest! Już nie ma takich lastów jak było dawniej!! Poza tym lecąc z dzieckiem trzeba wybierać wcześniej póki ten wybór jest a później zostają już najgorsze hotele, jasne że czasem się w miarę OK trafi ale różnie to bywa i teraz już nie ma co czekać do końca że jakiś last wskoczy...
my sie tak wkopaliśmy pare lat temu, ze postanowilismy kupic wakacje 2 dni przed wylotem i nam wykupili hotele.... ale dalej robimy tak samo, bo nie umiemy planować i zawsze jest wyszukiwanie czegokolwiek w panice

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Wyyyyypas, nie?

Juz nawet zapomniałam o cyrkach przed spaniem i tym, ze z TZ mieliśmy ochote z domu uciec
Wczorajszy dzien nas psychicznie rozwalił.

Pani, taaaaa... dzidzius
hej gratki za spanie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 08:03   #1331
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Wyyyyypas, nie?
Ooo super

Myślałam że wyjdziemy dziś na krótki spacer ale jest -13 i odpuszczamy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 08:05   #1332
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Wyyyyypas, nie?
Jeszcze chwilka i będzie spał dłużej

Ja właśnie kłade Marcela na drzemke...ale mobile dziecko robi co chce

Ostatnio pisałyście o zniżkach w Tesco na ciuszki.

Byłam i nakupiłam małemu tyle cudów za grosze.. Pajace są jak dla mnie super

Dziękuje za wieści

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2014-01-25 o 08:07
Stary 2014-01-25, 08:25   #1333
Konto usunięte

My też się kisimy w domu, już któryś dzień :/ W mieszkaniu też zimno, dogrzewam czym się da...

Kubek ale się uśmiałam z Twojego posta. Pięknie T. spał.
Wiecie co, ja kocham moje dziecko najnajnajbardziej na świecie, ale bywały takie momenty, że musiałam go odłożyć do łóżeczka (z wyciem ofkorz) i wyjść do drugiego pokoju zaczerpnąć powietrza...
Na szczęście Artek jest cudem chodzącym (no jeszcze nie:P) i jest bardzo grzeczny z reguły. Ale wcale się nie dziwię rodzicom, którzy bywają tak.. zmęczeni...

I jeszcze jedno Wam napiszę.
Wczoraj robiłam na all zakupy dla Artka, jakieś tam rajtuzy i pieluchy. I jak widziałam te wszystkie aukcje: herbatki laktacyjne, osłonki na piersi, poduchy do karmienia... to ucieszyłam się, że to za mną. Ja sobie nic nie obiecywałam przed porodem, choć chciałam kp, potem wyszło jak wyszło, dostałam pi*&%lca na punkcie kp i przez pół roku miałam jeden wielki stres. Cieszę się, że to już za nami i doroślejemy.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Kocur a napisz mi jeszcze - jaka jest Twoja opinia nt. wózka?
Jeździcie jeszcze w gondoli?
My tak, bo Artek śpi na spacerach i mieści się w kombinezonie i śpiworku, więc absolutnie nie ma potrzeby zmieniać.
I wciąż - poza wagą uważam go za wspaniały wózek.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 08:42   #1334
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Hope albo przegapiłam albo mam skleroze ale jaki trop ma lekarka? Co zaleciła, jakie badania?

Dzień dobry wszystkim
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 08:43   #1335
kooocur
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44791884]
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Kocur a napisz mi jeszcze - jaka jest Twoja opinia nt. wózka?
Jeździcie jeszcze w gondoli?
My tak, bo Artek śpi na spacerach i mieści się w kombinezonie i śpiworku, więc absolutnie nie ma potrzeby zmieniać.
I wciąż - poza wagą uważam go za wspaniały wózek.[/QUOTE]

To ja tylko dodam, że podziwiam Cię za odciąganie. Ja robiłam to tylko3 miechy i wiem jak jest ciężko. Jednak w duszy zazdrościłam, że Ty możesz a ja nie...

Tak to w życiu jest

Wózek jest super. Fakt, że duży i ciężki i póki używam go na osiedlu jest super. Tylko, że my w domku mieszkamy, a to mega ułatwienie

Problem jest zmieścić go do auta no i jest ciężki. Jak wychodziłam od kumpeli ze śpiącym Marcelem w gondoli(2 piętro) to padłam prawie na twarz.

Gdybym mieszkała w centrum, w bloku to bym go nie poleciła.

Sprawdza się elegancko w lesie i na śniegu

Marcel jeszcze się mieści, chociaż ma ok 71-72 cm i też śpi na spacerze.

Wypróbowałam już też spacerówkę i jest jeszcze lepsza niż głęboki wózek.

Już nogami przebieram, kiedy będę mogła z niej korzystać

Synuś
Stary 2014-01-25, 08:50   #1336
Konto usunięte

Poważnie?
A jest chociaż trochę lżejsza?
No ja w bloku i niby w mieście, ale chodniki są gorsze niż jakieś wertepy :/ Dziura na dziurze...

Artur jest niewiele mniejszy, ma jakieś 67 cm Już nosimy 74, szok.
Stary 2014-01-25, 09:04   #1337
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
choć to w małym stopniu do mnie bo wczoraj mało rozmowna byłam
Cytat:
już żałuję....
wow, nie dziwie się. na początku ciąży taka mieszanka równała się armageddonem gazowym
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Myślałam że wyjdziemy dziś na krótki spacer ale jest -13 i odpuszczamy.
u nas -23
Stary 2014-01-25, 09:15   #1338
kooocur
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44792136]Poważnie?
A jest chociaż trochę lżejsza?
No ja w bloku i niby w mieście, ale chodniki są gorsze niż jakieś wertepy :/ Dziura na dziurze...

Artur jest niewiele mniejszy, ma jakieś 67 cm Już nosimy 74, szok.[/QUOTE]

Napisałam się i mi posta wcięło

Arturro rośnie nam w siłę

Zaraz roczek będziemy świętować

Co do wózka to sama zobaczysz, jaka spacerówka jest boska i dzięki Bogu lżejsza

Marcello to jest żarty...dziś wprowadzamy żółtko

Oby nie było jak z glutenem.

Synuś
Stary 2014-01-25, 09:24   #1339
agatkaa1
Zakorzenienie

Melb my tak w zeszłym roku planowaliśmy albo PL morze albo wylot i tak do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy gdzie...szukałam noclegów nad morze i sprawdzałam ofert lastów ale ceny mnie przeraziły..(chciałam Egipt i miałam kilka hoteli do których chciałam lecieć) więc sobie odpuściłam i wcale nie żałuję bo na PL morzem byłam pierwszy raz i wiem że tam niebawem wrócę!!

Zeberka no to mix hihi

Berbie no właśnie co jest z Tobą? gdzie się ukrywasz??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 09:28   #1340
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie
mialam gosci i nie dalam rady zagladac tydzien, juz sie boje co bedzie.
samochod mi zaczal szwankowac machanik poradzil mi sprzedac go szybko i to komus komu zycze zle, wiec wy odpadacie.
wczoraj jedna ze swinek morskich Duzej zaczela sie dziwnie zachowywac i po 22.00 po rozmowie z weterynarzem o wszystkich mozliwych opcjach Duza podjela decyzje o uspieniu jej. dzis bede kopala dolek w ogrodku
Mala budzi sie w nocy i beraszkuje czsem nawet 3 godziny, padam juz bo nie wiem czemu tak sie przestawila
kupilam mebelek dla Marysi (zdjecie 1) a na drugim Marysia sluchala piosenek z teledyskami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7686a.jpg (77,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7687a.jpg (77,2 KB, 27 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:35   #1341
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
nie ukrywam się, jakoś ostatnio jak wracam do domu to czas między palcami ucieka. poza tym nie dzieje się nic wartego uwagi.
muszę się w końcu przybrać i zrobić zakupy ubraniowe na allegro, bo powoli przestaje się mieścić w swoje ciuchy, albo wyglądam niekorzystnie
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Mala budzi sie w nocy i beraszkuje czsem nawet 3 godziny, padam juz bo nie wiem czemu tak sie przestawila
kupilam mebelek dla Marysi (zdjecie 1) a na drugim Marysia sluchala piosenek z teledyskami
ale słodka, zacałowałabym
Stary 2014-01-25, 09:35   #1342
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Melb my tak w zeszłym roku planowaliśmy albo PL morze albo wylot i tak do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy gdzie...szukałam noclegów nad morze i sprawdzałam ofert lastów ale ceny mnie przeraziły..(chciałam Egipt i miałam kilka hoteli do których chciałam lecieć) więc sobie odpuściłam i wcale nie żałuję bo na PL morzem byłam pierwszy raz i wiem że tam niebawem wrócę!!

Zeberka no to mix hihi

my wybraliśmy Turcję i w momencie płacenia TZ przypomniał sobie, że nie ma paszportu.... myślałam, że go uduszę; trzeba było na gwałt co innego kupować
Stary 2014-01-25, 09:37   #1343
Maga83
Zakorzenienie

U nas też -13 i wiatr więc pierwszy spacer odpuscilismy. Uratowało mnie krzesełko do karmienia na kółkach. Jeździłam aż Olek zasnął bo na rękach za nic nie chciał a już marudny był. Nocka też kiepska, co chwilę pobudki na dodatek z marudzeniem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:46   #1344
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
my wybraliśmy Turcję i w momencie płacenia TZ przypomniał sobie, że nie ma paszportu.... myślałam, że go uduszę; trzeba było na gwałt co innego kupować
hehehe nieźle Turcja piękna ale zalezy jaki rejon do Turcji mamy jechać ale samochodem z DE ze szwagrem bo on Turek więc pozwiedzamy

ale jakoś mi juz przeszło z tymi wyjazdami, z resztą teraz kasa będzie szła na co innego skarbonka bez dna

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:01   #1345
anitaxas
Zadomowienie

A ja sobie wczoraj przepłakałam wieczór... ja jakaś nienormalna jestem, ale miałam taki zjazd formy jak mało kiedy.. a wszystko przez to, że znów poczułam się jak jakiś wybrakowany egzemplarz baby.. Baby, która nie jest jak inne. Jak te, które zachodzą w ciążę i niczym się nie martwią, robią co chcą, kiedy chcą i rodzą śliczne, zdrowe dzieci... a nie zastanawiają się po tysiąckroć, czy oby na pewno nic się nie stanie jak pójdę na spacer, nie mają dylematów czy coś zrobić czy nie.. Czasami czuję się taka bezużyteczna.. jakbym była jakaś trędowata, a co gorsza wiele osób uważa, że przecież przesadzam z ostrożnością, no bo co ma być to będzie..
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko.. nie wiedzą jak to jest gdy masz świadomość tego, że Twój organizm nie robi wszystko, żeby nie utrzymać ciąży..
Też bym chciałam móc tak jak one i cholernie im tego lkuzackiego podejścia zazdroszczę..
Do tego z tż się trochę wczoraj spiełam, bo on też traktuje mnie jak ptaszka w złotej klatce co to najlepiej niech nawet włosów nie czesze, bo wtedy ręce są w górze, a tak przecież nie wolno.. Do tego tak mi go szkoda, bo on niedość, że pracuje po 10h. to jeszcze robi wszystko w domu i widzę przecież jaki jest nieraz zmęczony, ale uparty jak osiół i np. wczoraj zamiast odpocząć to sprzątał cały wieczór do 23, więc zanim się położył było po północy a przed 5 pobudka.. Szerze wolałabym żebyśmy w kurz obrastali, ale żeby on odpoczął i po prostu ze mną pobył..
No i się wyżaliłam.. przepraszam, ale musiałam komuś wyrzucić co mi leży na sercu..
A teraz mam wyrzuty sumienia, że taką jazdę emocjonalną zafundowałam mojej Córeczce
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:06   #1346
jana
Raczkowanie

Eseska, my zawsze last minute, zglaszam sie do zaprzyjaznionego biura podrozy i dziewczyna mi zawsze cos znajdzie, oferty wysyla na maila, troch6 rteco zwykle jest.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:16   #1347
BERBIE
Zakorzenienie

anitax kochana, nie wiem czy cie bić po tyłku czy przytulać hormony. niemsl o sobie/ o nas jak o "jakich innych". my jesteśmy wyjątkowe.
Stary 2014-01-25, 10:19   #1348
jana
Raczkowanie

Anitko, ale placz i wyrzucenie negatywnych emocji jest lepsze niz trzymanie i ciagle boombardowanie kortyzolem, dobrze ze poplakalas, malej nie zaszkodzilas, spokojnie.
rozumiem Cie az za dobrze, moj M juz nawet komunikuje, ze jest mu ciezko, a to oznacza,, ze naprawde jest zmęczony. Moze twoj M sprzata tak duzo, bo daje mu to poczucie kontroli, i zee ma na cos wplyww, pozwól mu na to!

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:20   #1349
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
hehehe nieźle Turcja piękna ale zalezy jaki rejon do Turcji mamy jechać ale samochodem z DE ze szwagrem bo on Turek więc pozwiedzamy

ale jakoś mi juz przeszło z tymi wyjazdami, z resztą teraz kasa będzie szła na co innego skarbonka bez dna
też tak myślę pewno już nie pojadę na wakacje, ale nie żałuję, bo dziecko jest dla mnie najważniejsze

Anitka kochana - już niedługo będzie lepiej

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-01-25 o 10:22
Stary 2014-01-25, 10:27   #1350
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A ja sobie wczoraj przepłakałam wieczór... ja jakaś nienormalna jestem, ale miałam taki zjazd formy jak mało kiedy.. a wszystko przez to, że znów poczułam się jak jakiś wybrakowany egzemplarz baby.. Baby, która nie jest jak inne. Jak te, które zachodzą w ciążę i niczym się nie martwią, robią co chcą, kiedy chcą i rodzą śliczne, zdrowe dzieci... a nie zastanawiają się po tysiąckroć, czy oby na pewno nic się nie stanie jak pójdę na spacer, nie mają dylematów czy coś zrobić czy nie.. Czasami czuję się taka bezużyteczna.. jakbym była jakaś trędowata, a co gorsza wiele osób uważa, że przecież przesadzam z ostrożnością, no bo co ma być to będzie..
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko.. nie wiedzą jak to jest gdy masz świadomość tego, że Twój organizm nie robi wszystko, żeby nie utrzymać ciąży..
Też bym chciałam móc tak jak one i cholernie im tego lkuzackiego podejścia zazdroszczę..
Do tego z tż się trochę wczoraj spiełam, bo on też traktuje mnie jak ptaszka w złotej klatce co to najlepiej niech nawet włosów nie czesze, bo wtedy ręce są w górze, a tak przecież nie wolno.. Do tego tak mi go szkoda, bo on niedość, że pracuje po 10h. to jeszcze robi wszystko w domu i widzę przecież jaki jest nieraz zmęczony, ale uparty jak osiół i np. wczoraj zamiast odpocząć to sprzątał cały wieczór do 23, więc zanim się położył było po północy a przed 5 pobudka.. Szerze wolałabym żebyśmy w kurz obrastali, ale żeby on odpoczął i po prostu ze mną pobył..
No i się wyżaliłam.. przepraszam, ale musiałam komuś wyrzucić co mi leży na sercu..
A teraz mam wyrzuty sumienia, że taką jazdę emocjonalną zafundowałam mojej Córeczce

niestety tak już z nami i naszymi ciążami jest i niewiele na to poradzimy. możemy, a nawet musimy mieć nadzieję, że będzie dobrze, wierzyć w siebie i dziecko, ale strach już zawsze będzie. w naszej sytuacji to jak najbardziej normalne. inni nie rozumieją, ale i my nie rozumiemy beztroskiego podejścia, 100% zaufania gin, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości