|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
KOCHANE! wiecie ze jesteście niezastąpione!!!! I że można z Wami o WSZYSTKIM porozmawiać! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() na.żarłam się kromek z masłem i ogórków krokodylków... już żałuję....
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu ![]() pomogę ile będę umiała ![]() Marcel dostał kropelki nasivin soft dla niemowlaków....i ładnie śpi ![]() Więc polecam jakby jakieś dziecko złapał mocny katar ![]() Dobranoc (Leśni Ludzie, dobranoc Robin Hoodzie - tak z Marcelkiem mówimy przed spaniem. ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Nie jadam masła, margaryny itp. od 14 lat. W ciąży mnie raz naszło.... ![]() Jednak jak widzę sałatę to zawsze się uśmiecham....pożerałam wraz z jogurtem- nawet w Wigilie ![]() Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2014-01-24 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() czytam o inhalatorach i.. jak często używacie i z jakich powodów? my nie mamy i jakoś nie myślę nawet o kupowaniu.. ![]() J. przestawia się na jedną drzemkę, nie chce już spać przed obiadem, dopiero po, spał całe 40 minut..... szaleństwo.. za to wieczorem tak marudził, że położyłam go godzinę przed kąpielą na 20 minut, nie szło go obudzić, ale daliśmy radę. oczywiście wszystko przesunięte w czasie i poszedł spać później niż zwykle ale trudno.. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- też zakrapiam na noc nasivin Jakubowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny,
ja polecam inhalator Medel family na poczatku Tosia odsuwala sie ale jak stalismy z nia przy oknie to w miare cos tam powdychala przez maseczke... Macie moze jakis dobry sposob na przesuszone dlonie, mam tak strasznie popekane ze az krwawia ![]() Ja oczka przemywalam i nadal przemywam raz dziennie gazikiem i sola fizjologiczna... Dzis u mnie Tosia wstala o 7.40 ale obudzila sie na zarlo o 2 w nocy ![]() Czy Wasze dzieci probowaly cytryny? u mnie Toska jak zobaczy to piszczy jak jej daje do polizania to sie lekko krzywi mowi mniam i otwiera buzie ze chce jeszcze ![]() Agatka Hope fajnie ze sie spotkalyscie, tez bym chciala miec takie spotkanko z forum ![]() Zazdroszcze Wam dziewczyny (Madzia, Esia) urlopow zagranicznych z dzieciaczkami, z jednej strony bym chciala poleciec ale z drugiej razem z Tz stwierdzilismy ze bedziemy latac jak Toska zacznie troszke pamietac i bedzie bardziej kumata... Dzis przyszly do mnie lukry plastyczne na tort dla Tosi ![]() ![]()
#1326 |
Rozeznanie
|
Monika my inhalator dostaliśmy od chrzestnej Julka, wcześnie musieliśmy wyporzyczyć w przychodni
przydaje się nawet przy zwykłym katarze - rozrzedza wydzielinę i lepej da się ściągnąć katarkiem Kunegunda ja mam teraz to samo z dłońmi ![]() no to doranoc Robin Hoody ![]()
#1327 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kundzia nie ma chyba nic lepszego dla skory niz olejki. Ewentualnie jest (z joanny chyba) taka kuracja parafinowa na dlonie, na stopy rowniez. Tez mam problem z suchoscia dloni i po tej kuracji luksus raczki. Ale to moja subiektywna opinia o tym produkcie . 6 zl chyba dalam, wiec warto wyprobowac. Choc rece trzeba wylaczyc wowczas,z uzywania na troche wiec przy dziecku to tylko jak wieczorkiem jeszcze bedziesz miala sile sie w to bawic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-01-24 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Liczę na to... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Doraźnie - Bepanthen, ale mnie pomaga w zasadzie jedynie bardzo regularne stosowanie kremu do rąk, akurat u mnie Isana z 5% urea (taka czerwona tubka). No i brak zimy :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
Szoooooook. T spał od 23 do 5!
Wyyyyypas, nie? ![]() Juz nawet zapomniałam o cyrkach przed spaniem i tym, ze z TZ mieliśmy ochote z domu uciec ![]() Wczorajszy dzien nas psychicznie rozwalił. Pani, taaaaa... dzidzius ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() my jesteśmy z tych co last minut wybierają 2 dni przed wyjazdem, więc nie pomogę ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Witam
Ooo super ![]() Myślałam że wyjdziemy dziś na krótki spacer ale jest -13 i odpuszczamy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwilka i będzie spał dłużej
![]() ![]() Ja właśnie kłade Marcela na drzemke...ale mobile dziecko robi co chce ![]() Ostatnio pisałyście o zniżkach w Tesco na ciuszki. Byłam i nakupiłam małemu tyle cudów za grosze.. ![]() ![]() Dziękuje za wieści ![]() Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2014-01-25 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Konto usunięte
|
My też się kisimy w domu, już któryś dzień :/ W mieszkaniu też zimno, dogrzewam czym się da...
Kubek ale się uśmiałam z Twojego posta. Pięknie T. spał. Wiecie co, ja kocham moje dziecko najnajnajbardziej na świecie, ale bywały takie momenty, że musiałam go odłożyć do łóżeczka (z wyciem ofkorz) i wyjść do drugiego pokoju zaczerpnąć powietrza... Na szczęście Artek jest cudem chodzącym (no jeszcze nie:P) i jest bardzo grzeczny z reguły. Ale wcale się nie dziwię rodzicom, którzy bywają tak.. zmęczeni... I jeszcze jedno Wam napiszę. Wczoraj robiłam na all zakupy dla Artka, jakieś tam rajtuzy i pieluchy. I jak widziałam te wszystkie aukcje: herbatki laktacyjne, osłonki na piersi, poduchy do karmienia... to ucieszyłam się, że to za mną. Ja sobie nic nie obiecywałam przed porodem, choć chciałam kp, potem wyszło jak wyszło, dostałam pi*&%lca na punkcie kp i przez pół roku miałam jeden wielki stres. Cieszę się, że to już za nami i doroślejemy. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kocur a napisz mi jeszcze - jaka jest Twoja opinia nt. wózka? Jeździcie jeszcze w gondoli? My tak, bo Artek śpi na spacerach i mieści się w kombinezonie i śpiworku, więc absolutnie nie ma potrzeby zmieniać. I wciąż - poza wagą uważam go za wspaniały wózek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Hope albo przegapiłam albo mam skleroze ale jaki trop ma lekarka? Co zaleciła, jakie badania?
Dzień dobry wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44791884]
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kocur a napisz mi jeszcze - jaka jest Twoja opinia nt. wózka? Jeździcie jeszcze w gondoli? My tak, bo Artek śpi na spacerach i mieści się w kombinezonie i śpiworku, więc absolutnie nie ma potrzeby zmieniać. I wciąż - poza wagą uważam go za wspaniały wózek.[/QUOTE] To ja tylko dodam, że podziwiam Cię za odciąganie. Ja robiłam to tylko3 miechy i wiem jak jest ciężko. Jednak w duszy zazdrościłam, że Ty możesz a ja nie... ![]() Tak to w życiu jest ![]() Wózek jest super. Fakt, że duży i ciężki i póki używam go na osiedlu jest super. Tylko, że my w domku mieszkamy, a to mega ułatwienie ![]() Problem jest zmieścić go do auta no i jest ciężki. Jak wychodziłam od kumpeli ze śpiącym Marcelem w gondoli(2 piętro) to padłam prawie na twarz. Gdybym mieszkała w centrum, w bloku to bym go nie poleciła. Sprawdza się elegancko w lesie i na śniegu ![]() Marcel jeszcze się mieści, chociaż ma ok 71-72 cm ![]() Wypróbowałam już też spacerówkę i jest jeszcze lepsza niż głęboki wózek. Już nogami przebieram, kiedy będę mogła z niej korzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Konto usunięte
|
Poważnie?
A jest chociaż trochę lżejsza? No ja w bloku i niby w mieście, ale chodniki są gorsze niż jakieś wertepy :/ Dziura na dziurze... Artur jest niewiele mniejszy, ma jakieś 67 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44792136]Poważnie?
A jest chociaż trochę lżejsza? No ja w bloku i niby w mieście, ale chodniki są gorsze niż jakieś wertepy :/ Dziura na dziurze... Artur jest niewiele mniejszy, ma jakieś 67 cm ![]() Napisałam się i mi posta wcięło ![]() Arturro rośnie nam w siłę ![]() Zaraz roczek będziemy świętować ![]() Co do wózka to sama zobaczysz, jaka spacerówka jest boska i dzięki Bogu lżejsza ![]() Marcello to jest żarty...dziś wprowadzamy żółtko ![]() Oby nie było jak z glutenem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Melb my tak w zeszłym roku planowaliśmy albo PL morze albo wylot
![]() ![]() Zeberka no to mix hihi ![]() Berbie no właśnie co jest z Tobą? gdzie się ukrywasz??
![]() |
#1340 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
mialam gosci i nie dalam rady zagladac tydzien, juz sie boje co bedzie. samochod mi zaczal szwankowac ![]() wczoraj jedna ze swinek morskich Duzej zaczela sie dziwnie zachowywac i po 22.00 po rozmowie z weterynarzem o wszystkich mozliwych opcjach Duza podjela decyzje o uspieniu jej. dzis bede kopala dolek w ogrodku Mala budzi sie w nocy i beraszkuje czsem nawet 3 godziny, padam juz bo nie wiem czemu tak sie przestawila kupilam mebelek dla Marysi (zdjecie 1) a na drugim Marysia sluchala piosenek z teledyskami
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
nie ukrywam się, jakoś ostatnio jak wracam do domu to czas między palcami ucieka. poza tym nie dzieje się nic wartego uwagi.
muszę się w końcu przybrać i zrobić zakupy ubraniowe na allegro, bo powoli przestaje się mieścić w swoje ciuchy, albo wyglądam niekorzystnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1342 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
U nas też -13 i wiatr więc pierwszy spacer odpuscilismy. Uratowało mnie krzesełko do karmienia na kółkach. Jeździłam aż Olek zasnął bo na rękach za nic nie chciał a już marudny był. Nocka też kiepska, co chwilę pobudki na dodatek z marudzeniem
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale jakoś mi juz przeszło z tymi wyjazdami, z resztą teraz kasa będzie szła na co innego ![]() ![]()
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
A ja sobie wczoraj przepłakałam wieczór... ja jakaś nienormalna jestem, ale miałam taki zjazd formy jak mało kiedy.. a wszystko przez to, że znów poczułam się jak jakiś wybrakowany egzemplarz baby.. Baby, która nie jest jak inne. Jak te, które zachodzą w ciążę i niczym się nie martwią, robią co chcą, kiedy chcą i rodzą śliczne, zdrowe dzieci... a nie zastanawiają się po tysiąckroć, czy oby na pewno nic się nie stanie jak pójdę na spacer, nie mają dylematów czy coś zrobić czy nie.. Czasami czuję się taka bezużyteczna.. jakbym była jakaś trędowata, a co gorsza wiele osób uważa, że przecież przesadzam z ostrożnością, no bo co ma być to będzie..
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko.. nie wiedzą jak to jest gdy masz świadomość tego, że Twój organizm nie robi wszystko, żeby nie utrzymać ciąży.. Też bym chciałam móc tak jak one i cholernie im tego lkuzackiego podejścia zazdroszczę.. Do tego z tż się trochę wczoraj spiełam, bo on też traktuje mnie jak ptaszka w złotej klatce co to najlepiej niech nawet włosów nie czesze, bo wtedy ręce są w górze, a tak przecież nie wolno.. Do tego tak mi go szkoda, bo on niedość, że pracuje po 10h. to jeszcze robi wszystko w domu i widzę przecież jaki jest nieraz zmęczony, ale uparty jak osiół i np. wczoraj zamiast odpocząć to sprzątał cały wieczór do 23, więc zanim się położył było po północy a przed 5 pobudka.. Szerze wolałabym żebyśmy w kurz obrastali, ale żeby on odpoczął i po prostu ze mną pobył.. No i się wyżaliłam.. przepraszam, ale musiałam komuś wyrzucić co mi leży na sercu.. A teraz mam wyrzuty sumienia, że taką jazdę emocjonalną zafundowałam mojej Córeczce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
Eseska, my zawsze last minute, zglaszam sie do zaprzyjaznionego biura podrozy i dziewczyna mi zawsze cos znajdzie, oferty wysyla na maila, troch6 rteco zwykle jest.
#1347 |
Zakorzenienie
|
anitax kochana, nie wiem czy cie bić po tyłku czy przytulać
![]()
#1348 |
Raczkowanie
|
Anitko, ale placz i wyrzucenie negatywnych emocji jest lepsze niz trzymanie i ciagle boombardowanie kortyzolem, dobrze ze poplakalas, malej nie zaszkodzilas, spokojnie.
rozumiem Cie az za dobrze, moj M juz nawet komunikuje, ze jest mu ciezko, a to oznacza,, ze naprawde jest zmęczony. Moze twoj M sprzata tak duzo, bo daje mu to poczucie kontroli, i zee ma na cos wplyww, pozwól mu na to!
#1349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Anitka kochana - już niedługo będzie lepiej Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-01-25 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety tak już z nami i naszymi ciążami jest i niewiele na to poradzimy. możemy, a nawet musimy mieć nadzieję, że będzie dobrze, wierzyć w siebie i dziecko, ale strach już zawsze będzie. w naszej sytuacji to jak najbardziej normalne. inni nie rozumieją, ale i my nie rozumiemy beztroskiego podejścia, 100% zaufania gin, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.